Kirjoittaja Aihe: Marvel: Vähitellen, huomaamatta | K-11 | Steve Rogers/Tony Stark | slice of life, fluff  (Luettu 1537 kertaa)

Aurinkolapsi

 • oathbound
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 381
Nimi: Vähitellen, huomaamatta
Kirjoittaja: Aurinkolapsi
Alkuperäisteos: Marvel
Tyylilaji: slice of life, fluff
Paritus: Steve Rogers/Tony Stark
Ikäraja: K-11
Oma sana: Nimenä ne ensimmäiset sanat mitkä kirjoitin. Kronologisuudesta voi olla montaa mieltä. En tiedä edes itse mihin järjestykseen laittaisin nämä jos pitäisi alkaa vääntää aikajanaa. Nauttikaa! (8

Angie, jotain tämän tyylistä taisin lupailla ♡

Rakastaa, rakastaa
1. Vähitellen, huomaamatta
2. Arkinen, kotoisa
3. Taistelimme, selvisimme
4. Siinä, sininen
5. Kyyneliä, hymyjä
Vähitellen, huomaamatta


I.
kynttilä
250 sanaa

Tony ei ole ihan varma milloin se alkaa. JARVIS löytäisi varmasti sen tietyn hetken, osaisi sanoa sekunnilleen milloin muutos tapahtui, mutta Tony ei halua kysyä. Kuukausia sitten, Tony arvelee, ehkä silloin kun elektromagneettinen pulssi sammutti Iron Man-puvun kesken taistelun ja hän tippui 15 kerrosta, tai silloin kun sarvekas avaruusleijona, jolla oli lonkeroita osui Tonyyn lyönnillään ja hän lensi ikkunan ja kolmen seinän lävitse, tai silloin kun AIM kidnappasi hänet ja Tony onnistui pakenemaan juuri ennen kuin SHIELD paukkasi sisään, kiitti vaan. Pointti on — hän onnistui satuttamaan itsensä (vähäsen, hädin tuskin) ja Steve leikki kanaemoa.

...ja sitten alkoi tarkistamaan jokaisen tehtävän jälkeen, että Tony on varmasti kunnossa. Sitten aina välillä viikon pahisten tai avaruusolioiden hyökkäysten välissäkin. Vähitellen ja miltei huomaamatta Steven läsnäolosta tuli fakta. Tony unohtuu verstaalleen ja Steve pitää huolta, että hän syö. Steve istuu huoneen nurkassa ja piirtää tuntikausia tai lukee kirjaa (viime aikoina Nälkäpeliä) tai selaa sosiaalista mediaa. Tony usein puhuu hänelle — tai ajattelee ääneen, miten sen nyt ottaa — ja Steve kuuntelee, kysyy kysymyksiä jotka ovat yllättävän osuvia.

Joten nyt, kun Steve vetää hänet kolmen vuorokauden työputkelta kattohuoneistoon kylpyhuoneeseen, hän ei ole kovin yllättynyt. Ammeen reunalla ja kylpyhuoneen hyllyillä on yletön määrä kynttilöitä. Sellainen määrä, että Steve on käyttänyt liikaa aikaa niiden asetteluun ja sytyttämiseen.

Mutta pian Tony asettuu lämpimään veteen vasten Steven paljasta rintaa ja kynttilät ovat viimeinen asia hänen mielessään. Oikeastaan kaikki Tonyn aivoissa katoaa. Hän huokaisee, kun lihasjumit alkavat hellittää. Steve painaa huulensa vasten Tonyn olkaa. Tony nojaa taaksepäin ja sulkee silmänsä.

II.
kahvi
150 sanaa

Yksi ensimmäistä asioista, mitä Steve oppi Tonysta on, että hän vaikuttaa tarvitsevan kofeiinia enemmän kuin vettä. Usein Tony korvasi toimivan unirytmin all-nightereilla ja pannulla vahvaa kahvia. Vaikka Tony nukkuu nykyään yönsä paremmin, on hän aamuihminen vain, kun Stark Industries pakottaa. Silloinkin hän usein valvoo edellisen yön Steven taivutteluista huolimatta.

Steve on käynyt Buckyn kanssa aamulenkillä, sparrannut Natashan kanssa, käynyt suihkussa ja tehnyt aamupalaa, kun Tony kömpii heidän huoneestaan ja asettuu keittiön pöydän ääreen. Steve nappaa Tonyn I’m a scientist. To save time let’s assume I’m never wrong-mukin ja kahvipannun keittiöstä, laskee mukin Tonyn lähettyville ja täyttää sen.

“Kahvi, elämäni yksi suuri rakkaus,” Tony kuiskaa kuppiinsa.

Steve rykäisee saadakseen Tonyn huomion, vaikka se on aika tuhoontuomittu yritys aamuisin ennen kolmatta kuppia. Clint nauraa, Natashan huuli nykii.

“Yksi suurista rakkauksista,” Tony korjaa ja juo kuppinsa tyhjäksi yhdellä kulauksella. Hän ojentaa mukinsa Steven suuntaan hymyillen väsyneesti.

“Oikein,” Steve sanoo ja täyttää mukin uudelleen.

III.
hymyillä
300 sanaa

Tonylla on lukuisia eri hymyjä. Steve tunnistaa niistä viisi, mutta on varma että niitä on enemmänkin.

            1. Lehdistöhymy
Steve on nähnyt tästä muutaman hieman eri version. Tonyn hymy Avengers-lehdistötilaisuuksille on eri kuin haastatteluille, ja jos kysymykset menevät henkilökohtaisuuksiin hymyyn tulee terävä sävy. Steve ei tiedä, huomaako Tony sitä itse.

            2. Myyntihymy
Kun Tony tahtoo jonkun pitävän sovelluksesta tai tuotteesta (tai huonosta ideasta), hän vetää kasvoilleen tämän tietyn hymyn, joka saa hänet vaikuttamaan ystävälliseltä ja jopa lämpimältä. Siltä, että hän tahtoo vain sinun parastasi. Hän on ihastuttava, karismaattinen ja hurmaa kaikki puolelleen. Ainakin kaikki, jotka eivät tunne häntä.
 
            3. Tiedehymy
Jos Steven olisi pakko valita, tämä olisi kaikista Tonyn hymyistä toisiksi paras. Kun Tony saa idean ja pääsee toteuttamaan käytännössä teorioitaan, hän näyttää niin onnelliselta. Steve ei ihmettele, miksi Tony viettää niin paljon aikaa verstaallaan. Hänen aivonsa tekevät työtä tauotta ja verstaalla hän voi päästää sen kaiken valloilleen, nähdä hologrammimallinteita ennen prototyyppien rakentamista, tehdä testejä testien perään. Tony on niin innoissaan, omissa maailmoissaan. Stevestä se on kaunista.

            4. Hymy läheisille
Tonyn hymy Pepperille on erilainen kuin Rhodeylle. Brucelle on omansa, Natashalle, Clintille, Thorille. Tony hymyilee Buckyllekin eri tavalla kuin muille. Silti niissä kaikissa on yhteistä. Hänen silmänsä loistavat lämpimästi, harakanvarpaita silmäkulmassa. Tonyn hymy on aito, vilpitön.

            5. Hymy Stevelle
Kun Tony katsoo Steveä hymyillen, Steve on varma ettei Tony edes tiedä miltä hän näyttää. Avoimelta, epäuskoiselta, jotenkin samaan aikaan hauraalta ja kovalta. Onnelliselta, mutta silti jotenkin siltä, ettei uskoisi ansaitsevansa tätä. Steven lempihymy näkyy silloin, kun hän onnistuu sanomaan jotain asiaankuuluvaa Tonyn teknologiahöpötyksiin ja Tony näyttää yllättyneeltä, hieman jopa haltioituneelta. Hetkeksi Tony pysähtyy, tuijottaa Steveä hiljaa ja sitten hän virnistää leveästi ja kääntyy takaisin työnsä pariin.

Steve on nähnyt tuhat eri hymysävyä hellästä ärsyyntyneeseen, hajamielisestä oudoksuvaan, ikuistanut ne kaikki luonnoslehtiöönsä. Kun Steve suutelee Tonya ensimmäisen kerran, hän tuntee Tonyn huulet jo.

IV.
appelsiini
200 sanaa

He ovat viikkoja miettineet miten kertoa suhteesta heidän ystävilleen. Tony jaksaa inttää, että heidän pitäisi istuttaa kaikki alas ja antaa heidän kysyä kysymyksiä. Steve tietää, että Tony on listannut tuhat vasta-argumenttia mahdollisille syytöksille siitä, ettei Tony ole hyvä Stevelle. Steve myös tietää, että jokainen niistä on turha. Hänen mielestään he voisivat vain istua lähekkäin leffaillassa ja jos joku sanoo jotakin, rennosti mainita heidän olevan yhdessä. Joka ikinen heidän ystävistään olisi onnellinen heidän puolestaan.

Eräs iltapäivä Furyn kutsuttua heidät helitukialukselle Tony tuo heidän pitkän väittelynsä päätökseen. Hän on tehnyt töitä Brucen kanssa monta tuntia tauotta, ja kuten Stevellä on tapana, hän huolehtii Tonyn syömisistä. Hän asettaa kuorimansa appelsiinin Tonyn työtasolle, käden ulottuville.

“Kiitos, rakas,” Tony sanoo hajamielisesti eikä huomaa, kun muut kääntyvät katsomaan heitä ja Steve tuijottaa takaisin kuin peura ajovaloissa. Clintin, Natashan, Buckyn ja Furyn keskustelu keskeytyy, Brucekin lopettaa työskentelynsä ja katsoo Tonya pää kallellaan kuin koiranpentu. Aikuisen miehen, jonka sisässä myllertää raivohirviö ei pitäisi näyttää niin herttaiselta. Steve vilkaisee Tonya, joka mutustelee appelsiiniaan käydessään läpi testituloksia ja sitten heidän ystäviään, jotka alkavat näyttää hämmentyneen sijasta huvittuneilta. Steve huokaisee.

“Ole hyvä, kulta.”

Ilmeisesti automaattisen vastauksen aikarajat ovat menneet umpeen, sillä Tony siirtää katseensa näytöistään. “Hm? Mitä?”

Nat alkaa nauraa ensimmäisenä.

V.
tuoksu
200 sanaa

Kun Steve viipyy tiedustelutehtävällä Serbiassa yli viikon, Tonyn on pakko hyväksyä, että hänen makuuhuoneestaan on tullut heidän makuuhuoneensa. Tony on onnistunut tottumaan siihen, että nukkuu yönsä jotakuinkin säännöllisesti ja ennen kaikkea hyvin. Sänky tuntuu liian isolta, liian kylmältä. Steven ominaistuoksu alkaa haipua lakanoista ja Tonyn tekee mieli itkeä, kun hän halaa Steven tyynyä eikä se tuo enää samanlaista lohtua kuin ensimmäisinä öinä. Jos hän itkeekin, niin kukaan ei tiedä paitsi JARVIS.

Steve on Serbiassa aika tarkalleen tasan kaksi viikkoa. Tony herää, kun Steve kömpii sänkyyn kosteana suihkusta ja kietoo käsivartensa hänen ympärilleen. Hän hymähtää unen rajamailta ja Steve nauraa Tonyn niskaan. Menee hetki, että Tony on tarpeeksi hereillä motorisiin tehtäviin, kuten Steven otteessa kääntymiseen.

“Hei,” Steve kuiskaa ja silittää Tonyn poskea.

“Hei,” Tony vastaa, suutelee Steveä laiskasti ja sitten painaa päänsä tämän leuan alle, hengittää syvään tämän solisluuta vasten. Steve tuoksuu niin hyvältä, että Tony huomaa miettivänsä, voivatko tuoksut huumaannuttaa. Tuntuu siltä. Steve tuoksuu puhtaalta, vesihöyryltä ja mantelisaippualta, ja Steveltä, joltain jota voisi kuvata aavistuksen makeana, jos sille olisi pakko keksiä sanoja. Hän on lämmin ja lähellä. Steven sylissä Tonysta tuntuu, että maailma on hyvin pieni ja rauhallinen.

“Oli ikävä,” Steve sanoo hiljaa, mutta Tony nukahtaa ennen kuin ehtii vastata.

VI.
punaviini
150 sanaa

Kolme viikkoa sen jälkeen, kun Tony päättää raitistua, Pepper tulee New Yorkiin ja käskee Tonyn ja Steven illalliselle kanssaan. Tony tuijottaa itseään vaatekaappinsa kokovartalopeilistä solmio käsissään, huokaisee ja pudistelee päätään.

Steve menee hänen luokseen ja alkaa solmia solmiota Tonyn puolesta. “Voitaisiin viettää iltaa täällä. Minä voisin kokata,” Steve ehdottaa, “Olen varma, että Pepper ymmärtäisi.”

Tony katsoo Steveä, hymyilee jotain kiitollisuudenkaltaista silmissään. “Pepper on halunnut käydä Trattoria Il Postossa ikuisuuden. Ilmeisesti tulen rakastamaan sitä,” Tony sanoo hymyillen ja pyöräyttää silmiään.

Kun he ovat tilanneet, tarjoilija kysyy haluavatko he katsoa viinilistaa. Pepper tilaa tarjoilijan suosittelemaa punaviiniä, Tony sanoo veden riittävän. Steve ei tiedä voiko koskaan ymmärtää, miten Pepper kysyy yhtä kulmakarvaa nostamalla kysymyksen, joka vaatii vastauksen.

“Solidaarisuuden nimissä,” Tony selittää, “Steve ei voi juoda itseään humalaan.”

Pepper tuhahtaa hymyillen tietäväisesti. Steve virnistää ja puristaa Tonyn kättä pöydän alla. Tony punoo heidän sormensa lomittain ja pitää Steveä kädestä kunnes tarjoilija tuo heidän tilauksensa.

VII.
kirjoittaa
200 sanaa

Tony on kokenut lukuisat romanssikohut, spekulaation ja arvostelun. Tonysta on aina tuntunut, että kaikki muut haluavat kuuluttaa rakkautensa talojen katoilta — Rhodeynkin sosiaalinen media on viime aikoina ollut täynnä kuvia Carolin kanssa. Tony taas ei koskaan uskonut löytävänsä suhdetta, joka pysyisi yksityisenä. Mutta he ovat olleet jo vuosia yhdessä Steven kanssa, eikä juorulehtien palstojen ja satunnaisten fanien lisäksi kukaan osaa oikeastaan edes epäillä heidän suhdettaan. Heidän lähipiirinsä tietää ja se on tarpeeksi. Se on kaikki, mitä Tony haluaa.

Pepper onnistuu varaamaan heille ajan kaupungintalolta ilman, että lehdistö saa siitä vihiä. Tony ei tiedä, miten Pepper sen teki. He ottavat todistajikseen Buckyn ja Pepperin, menevät sisään takaovesta ja tapaavat virkailijan kanssa pienessä toimistohuoneessa. He eivät tarvitse seremonioita, kukkia ja valkoisia kyyhkyjä. Kaksi sormusta on tarpeeksi. Steve lupaa rakastaa Tonya silloinkin, kun tämä hukkuu töihin ja projekteihin. Tony lupaa rakastaa Steveä, vaikka tämä on uhkarohkea ja jääräpäinen.

Kun he kirjoittavat nimensä vihkitodistukseen, Tony on varma siitä, että se mitä hänen ja Steven välillä on jotain kaunista ja turvallista. Kallisarvoisempaa kuin mikään materia maailmassa.

Steve häviää vedonlyönnin siitä, kumpi todistajista itkee. Pepper ojentaa Buckylle nenäliinan ja Steve työntää dollarin Tonyn povitaskuun.

Hän säilyttää seteliä aina lompakossaan, se on ainoa käteinen mitä Tony kantaa.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2020 01:40:03 kirjoittanut Aurinkolapsi »
'cause there's a crown covered in glitter and gold
i'm gonna wear it, whether you like it or not

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 592
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Ihana aamupala :D Stonya ei yksinkertaisesti voi olla liikaa ;D Angie on onnistunut ylipuhumaan minutkin tämän parituksen pariin, mutta hei, en valita! En todellakaan, sillä näissä kahdessa on sitä jotain :) Olipa ihanaa kun kirjoitit heistä!

Pidin aivan valtavasti näistä rapusuista, joista jokainen kertoi omaa tarinaansa, mutta kuitenkin nämä olivat kokonaisuus. Aikajanaa oli hauska pohtia, vaikka toisaalta sillä ei ollutkaan mitään väliä. Se, että nämä olivat niin erilaisia oli kiva, vaikka kuitenkin näissä oli selkeästi sinun oma äänesi luettavissa.

Tuo Kiitos, rakas - Ole hyvä, kulta-kohta oli ihana ja siinä näkyi jotenkin todella hienosti näiden hahmojen luonto. Sillä juuri noin se olisi, Tony ajatuksissaan ja Steve paniikissa, että mites tämä nyt näin meni ;D Sitten tuo myöhässä tullut vastaus, mikä havahduttaa Tonyn, joka ei ole varmaan edes tajunnut puhuvansa ääneen. Ihanaa!

Todella hienosti ja osuvasti käytetty inspissanat, tykkäsin näistä hurjasti! Kiitos kun kirjoitit :)

Vendela

©Sokerisiipi

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Angelina

 • Stark-Rogers
 • ***
 • Viestejä: 4 524
LOL kiljaisin ääneen kun näin tän!! Apua, ihanaa ♥♥ Mitä enemmän näitä kahta saadaan Finiin, niin sitä parempi ::: D

Lainaus
Tony onnistui pakenemaan juuri ennen kuin SHIELD paukkasi sisään, kiitti vaan.

Helvetin SHIELD, missä se aina on kun sitä tarvitaan ;D

Mutta aaaa heti tuo ensimmäinen ♥♥ Rakastan sitä, kun kaikki tapahtuu vaivihkaa ja toisen läsnäolosta vaan tulee normi. Ja ihanan romanttinen Steve!

Lainaus
“Kahvi, elämäni yksi suuri rakkaus,” Tony kuiskaa kuppiinsa.

Steve rykäisee saadakseen Tonyn huomion, vaikka se on aika tuhoontuomittu yritys aamuisin ennen kolmatta kuppia. Clint nauraa, Natashan huuli nykii.

:')) I can't ja ihanat Clint & Natasha! Domestic!Avengers on parasta. Nuo hymyt oli myös ihan täydelliset ja niiiin Tonya, näin itsekin mielessäni nuo kaikki! JA AWW, Tony hymyilee Buckyllekin!

Tää on ihan pelkkää ihkutusta kun kommentoin näitä rapsuja yksitellen, mutta nää on vaan toinen toistaan parempia! Oon samaa mieltä Vendelan kanssa siitä, että "Kiitos rakas" ja "ole hyvä, kulta" oli aivan loistava, juuri näille kahdelle sopiva. Clueless Tony on välillä liiankin precious.

Lainaus
Steve häviää vedonlyönnin siitä, kumpi todistajista itkee. Pepper ojentaa Buckylle nenäliinan ja Steve työntää dollarin Tonyn povitaskuun.

Hän säilyttää seteliä aina lompakossaan, se on ainoa käteinen mitä Tony kantaa.

KIITOS VAAN I'M GOING TO FUCKING CRY. Rakastan tätä.


bannu © Inkku ♥

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 909
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Hellyttävää. :)

Tykkään hauskoista pikku yksityiskohdista tekstissä; teematekstimukista, että Tony lukee Nälkäpeliä, ja miten tämän oli ihana vain rentoutua toisen lähelle.

Lainaus
Kun Tony saa idean ja pääsee toteuttamaan käytännössä teorioitaan, hän näyttää niin onnelliselta.
Aivan ihana tuo, miten Tonylla on jokaiselle oma hymy ja miten Steve piirtää hänen hymyjään talteen! <3

Lainaus
Steve häviää vedonlyönnin siitä, kumpi todistajista itkee.
Awws! <3 Pidän näistä sinun paljon kertovista toteamuksistasi.

Tällaisia häpeilemättömän söpöjä hyvän mielen ficcejä ei ole koskaan liikaa ja niitä voisi olla vaikka sata lisää. :D

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Chibi

 • Huispausholisti
 • ***
 • Viestejä: 918
Tämä oli mielettömän hyvää iltaluettavaa viinilasillisen ääreen. Söpö, muttei liian söpö, sopivan lyhyt, mutta tarpeeksi loogisesti ja nopeasti etenevä.

Erityisesti pidin Tonyn hymyjen luettelemisesta. Se oli jotenkin niin henkilökohtainen, mutta kuitenkin yleismaallinen katsaus ja tykkäsin miten tarkasti ne kuvailit, vaikka sanoja oli käytettävissä melko vähän.

Lainaus
Steve ei tiedä voiko koskaan ymmärtää, miten Pepper kysyy yhtä kulmakarvaa nostamalla kysymyksen, joka vaatii vastauksen.
Tämäkin oli hyvä. Näen sieluni silmin Pepperin kohottamassa kulmakarvaa ja Tonyn hieman kakomassa kurkkuaan (ja ehkä ihan vähän punastumassa) ennen vastausta.

Viimeinen lause oli kultaa. Kiitos mukavasta lukukokemuksesta  :)
"This is no time to be a gentleman! Knock her off her broom if you have to!"