Kirjoittaja Aihe: Star Wars: Osa maailmankaikkeutta | Qui-Gon Jinn/Shmi Skywalker | K11  (Luettu 2820 kertaa)

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 880
  • ficcilistaus
Ikäraja: K11
Fandom: Star Wars Episodi I: Pimeä uhka
Paritus: Qui-Gon Jinn (Obi-Wan Kenobin mestari) / Shmi Skywalker (Anakin Skywalkerin äiti)
Pituus: oneshot / ~700 sanaa
Haasteet: Het10 #2


A/N: The Last Jedin myötä innostuin ottamaan projektikseni katsoa kaikki Tähtien sodat uudelleen, tällä kertaa episodijärjestyksessä. Ensimmäisenä vuorossa Pimeä uhka vuodelta 1999. En aikoinaan pitänyt tästä leffasta, mutta toinen katselukerta ei ollut lainkaan niin huono kokemus kuin pelkäsin. Nuori Obi-Wan on ihana!


~ Osa maailmankaikkeutta ~


Qui-Gonin kurkkua kuivasi. Aavikkoplaneetta Tatooinen kuumuus ei hellittänyt otettaan edes yöllä, joten Qui-Gon nukkui pelkät alushousut päällään. Peiton hän oli potkinut sängyn päätyyn. Vesilasi yöpöydällä oli tyhjä.

Uni ei tullut. Hän oli joko tulossa vanhaksi tai sitten vain liian innoissaan huomisesta. Nuori Anakin Skywalker voittaisi rakettirekikilpailun. Qui-Gon oli varma siitä. Hän hymyili ajatellessaan pellavapäistä poikaa, jonka luokse kohtalo oli hänet johdattanut. Qui-Gon oli omistanut elämänsä jediritarikunnalle, eikä hänellä ollut perhettä. Hän ei tiennyt, millaista oli olla isä. Mutta jos se oli jotain sellaista, mitä hän tunsi Anakinia kohtaan... Se oli uskomatonta. Hän ottaisi pojan mukaansa ja veisi tämän jedineuvoston eteen. Samassa hän tunsi syyllisyyden piston. Anakinin äiti ei vielä tiennyt hänen suunnitelmastaan.

Qui-Gon syöksähti kohti peittoa ja sai kiskaistua sen päälleen juuri ennen kuin joku raotti oviverhoa ja pujahti huoneeseen.

"Shmi", Qui-Gon sanoi tunnistaessaan Anakinin äidin hoikan hahmon. Jedin refleksit olivat pelastaneet hänet jälleen kerran, tällä kertaa kiusalliselta tilanteelta.
"Ei ollut tarkoitus herättää", Shmi sanoi. Hän piteli kädessään jotain, jonka hän laski yöpöydälle. "Toin sinulle lasin vettä."
"Kiitos", Qui-Gon sanoi nöyrästi. Shmi Skywalker saattoi olla pelkkä orja, mutta se ei ollut estänyt häntä tarjoamasta suojaa pulaan joutuneille muukalaisille. Tämän vaatimattoman naisen sielu loisti yön pimeydessä kirkkaana kuin majakka.

Qui-Gonin yllätykseksi Shmi istuutui sängyn reunalle, ja hän kääntyi kyljelleen tehdäkseen tilaa. Peitto oli alkanut hiostaa.
"Aiot viedä hänet", Shmi sanoi hiljaa. "Näen sen katseestasi."
Qui-Gon huokaisi. "Näytänkö mieheltä, joka aikoo ryöstää lapsen äidiltään?"
Shmi pudisti päätään. "Näytät mieheltä, joka aikoo pitää Anista hyvää huolta. Vahvaluonteinen poika tarvitsee vahvaluonteisen roolimallin."
Qui-Gon erotti hämärässä, että Shmi hymyili, ja hymyili takaisin. "Tulen tekemään kaikkeni ollakseni luottamuksesi arvoinen."
"Tiedän", Shmi sanoi ja kurottautui pyyhkäisemään Qui-Gonin hiuksia. Hän naurahti. "Sinähän olet hiestä märkä."
Ennen kuin Qui-Gon ehti estellä, Shmi oli vetänyt peittoa alemmas. Ilmavirta paljaalla rintakehällä tuntui taivaalliselta. Näky vaikutti kuitenkin hämmentäneen Shmin, joka käänsi katseensa maahan. Vain tuulessa rahiseva hiekka rikkoi hiljaisuuden.
"En ole tottunut aavikkoilmastoon", Qui-Gon sanoi kankeasti.
Shmi ei vastannut heti. Kun hän viimein puhui, katse pysyi painettuna ja sanat tuntuivat takertuvan hänen kurkkuunsa. "Olen joskus... yksinäinen."

Qui-Gon harkitsi sanojaan. Jedit eivät voineet avioitua, mutta se ei vähentänyt romanttista kiinnostusta heitä kohtaan. Päinvastoin. Nuorena padawanina Qui-Gon oli ollut riittävän turhamainen nauttiakseen salaa saamastaan huomiosta. Nykyisin hän oli viisaampi. Shmissä oli lempeyttä ja karua kauneuttakin, mutta...

"Shmi", Qui-Gon sanoi pehmeästi. "En voi antaa sinulle sitä, minkä ansaitset."
Shmi uskalsi vihdoin kohdata Qui-Gonin katseen. "Eikö jedi saa rakastaa?"
"Kyllä jedi saa rakastaa – koko maailmankaikkeutta, hyvyyttä, kaikkea elävää. Mutta jedi ei voi rakastaa vain yhtä ihmistä."

Nuo sanat olivat saaneet lukuisat naiset ja miehet loukkaantumaan. Qui-Gon oli saanut osakseen itkua ja mökötystä, joutunut väistämään päähänsä tähdättyä antiikkivaasia ja heitetty jopa tyrmään. Shmi lähestyi asiaa toisin. Nainen kävi varovasti makuulle Qui-Gonin viereen ja silitti hänen poskeaan.

"Voisitko rakastaa minua osana maailmankaikkeutta?"
Shmin lempeissä silmissä Qui-Gon näki kaiken sen, mikä maailmassa oli hyvää, kaunista ja taistelemisen arvoista. Hän salli naisen siron käden hyväillä korvalehteään, niskaansa, paljasta käsivarttaan, mutta pidättäytyi vastaamasta eleeseen.
"Riittäisikö se sinulle?"
"Se olisi enemmän kuin uskalsin toivoa", Shmi kuiskasi.

Jos Qui-Gon olisi aistinut naisen äänessä edes pientä epäröintiä, hän olisi pyytänyt lupaa viettää yönsä ulkona. Mutta Shmi oli vilpitön, ja Qui-Gon antoi itselleen luvan antautua. Siinä ei olisi mitään väärää. He jakaisivat rakkauden lahjan ja tekisivät toisensa hetkeksi onnellisiksi. Qui-Gon heitti loputkin peitostaan syrjään. Hän kääntyi Shmin päälle alkaen ahnaasti hamuilla naisen huulia. Edellisestä kerrasta oli aikaa, ja Shmi tuntui niin suloiselta, ettei Qui-Gon heti huomannut tämän jähmettyneen aloilleen.

"Olen pahoillani", Qui-Gon henkäisi nolostuneena. Hänen taitonsa rakastajana eivät selvästikään olleet samalla tasolla kuin hän oli itselleen uskotellut. "Taisin innostua liikaa."
"Ei... En vain... En ole ennen tehnyt mitään tällaista."

Qui-Gon uskoi Shmin puhuvan totta. Mutta miten oli mahdollista, että nainen, joka oli kantanut ja synnyttänyt lapsen, oli täysin kokematon miesten suhteen? Anakin todellakin oli erityinen. Hänen täytyi olla Valittu.

Qui-Gon painoi Shmin käden huulilleen. "Meidän ei tarvitse tehdä tätä. Ensimmäinen kerta... Se ei ole sitä, mitä ehkä kuvittelet."
"En halua kuvitella mitään", Shmi sanoi vetäen Qui-Gonin suudelmaan. Kun Qui-Gon antoi naisen ottaa ohjat, kaikki sujui paremmin. Shmi huokaisi nautinnosta. "Aiot viedä lapseni. Etkö siis antaisi minulle toista?"
« Viimeksi muokattu: 19.12.2019 20:09:45 kirjoittanut mimamu »

ficcilistaus: Fini | AO3

Quibbler

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 166
 • Potterhead? Always.
Esimerkiksi Reystä ja Kylo Renistä parina en välitä pätkän vertaa, joten on mukavaa nähdä täällä joku muukin paritus.

Tämä ficci oli hyvä! Kuvailu oli kaunista ja Shmi ja Qui-Gon ovat ihan ok paritus, olen sitä elokuvaa katsoessa joskus ajatellutkin... Shmistä tykkään erityisesti, Qui-Gon on ok hahmo.
Tämä oli tosiaan kiva pikku tarina josta pidin. Kiinnostavasti tuotu esille menneisyys, jedit, ja tuntemuksia kuvailtu myös loistavasti.  :)

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 880
  • ficcilistaus
Ai ihanaa, joku luki tämän <3 Olin aika varma, että paritus olisi liian rare kiinnostaakseen ketään. Jostain syystä en ole onnistunut kehittämään yhtään inhokkiparitusta tästä fandomista, vaikka esimerkiksi Harry Potterissa niitä on vaikka millä mitalla. Kiitos kommentista, se todella piristi :)

ficcilistaus: Fini | AO3

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 881
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vaihdokkaista hyvää päivää! :) Voi että, sattuipa hyvin että sain tämän tekstin kommentoitavaksi! Itsekin nimittäin päätin juuri kerrankin katsoa Tähtien sodat aikajärjestyksessä läpi, ja Pimeä uhka ja Kloonien hyökkäys on nyt katsottu. Prequel trilogy on minulla jäänyt aika vähälle katsomiselle alkuperäiseen trilogiaan verrattuna, koska siinä on niin paljon kaikkea ärsyttävää ja kömpelöä. Yleensä jos minun tekee mieli katsoa Tähtien sotia, aloitan suosiolla nelosepisodista, suosikistani. ;D On prequeleissa kuitenkin ehdottomasti jotain hyvääkin, kuten mainitsemasi Obi-Wan! :-* Qui-Gonistakin pidän, ja Shmikin on ihan kiinnostava hahmo. Innolla lähdin tätä tarinaa lukemaan siis!

Voi että, tämä asetelmahan toimii! Jedi ei ehkä voi avioitua eikä sitoutua yhteen ihmiseen, mutta jedikään ei ole immuuni romanttiselle tai seksuaaliselle vetovoimalle. Qui-Gonin järkeily siitä, ettei yhdessä jaetussa rakkauden hetkessä ole mitään pahaa, on minusta hyvin uskottava ja inhimillinen ja myös Qui-Gonin järkiperäiseen ja maanläheiseen hahmoon sopiva. Myös Shmin puoli tapahtumista tuntuu minusta uskottavalta. Onhan hän takuulla yksinäinen, ja kun Qui-Gon kerran aikoo viedä hänen rakkaan lapsensa, on ihan kohtuullista toivoa jotain ikään kuin vastapalvelukseksi. Näen tämän parituksen nyt siis hyvin mahdollisena, vaikka epäröinkin sen suhteen ennen fikin lukemista! Tähän Shmin vilpittömään kysymykseen kulminoituu minusta ihanasti koko kaksikon jakama hetki:
"Voisitko rakastaa minua osana maailmankaikkeutta?"
♥ Osa maailmankaikkeudesta on nostettu todella toimivasti myös tekstin otsikkoon!

Minusta tämä teksti oikein henkii sellaista Tähtien sota -tunnelmaa ja -vuorovaikutusta. Tähtien sota ei ehkä ole mikään romantiikan tyyssija, mutta ei se tarkoita sitä, etteikö pinnan alla kuitenkin väreilisi monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Tässä tarinassa hahmot käyttäytyvät ja keskustelevat mielestäni niin tutun tuntuisesti, että tämä voisi hyvin olla vaikka todellinen kohtaus kaanonissa. Hatunnosto sinulle siitä!

Aivan ihanaa luettavaa, kiitos paljon! :-* -Walle

sugared

 • kunoichi
 • ***
 • Viestejä: 1 262
Voi, tämä oli kaunis! Inhimillinen ja koskettava. Mä olen sillä tavalla outo SW-fani, että tykkään kauheasti I-III-leffoista, vaikka niissä onkin paljon sellaista kömpelöä melodraamaa. :') Kiva siis lukea niiden aikoihin sijoittuvia tekstejä! En tiedä tarkalleen, mikä sen tekee, mutta sun tavassa kirjoittaa on jotakin, mikä saa tällaiset canonin tapahtumiin ujutetut tekstit tuntumaan siltä, että kohtaus voisi yhtä hyvin olla suoraan canonista. Ehkä se johtuu siitä, että todella tavoitat hahmot, joista kirjoitat! Tykkään kovasti myös sun kirjoitustyylistä.

Pahoittelen, että tää on tällainen tynkä kommentti, mutta halusin jättää merkin itsestäni ja kertoa, että todella tykkäsin! Kiitos!

her shaking shaking
glittering bones

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 880
  • ficcilistaus
Kiitos ihanista kommenteista! Tähtien sota ja Skywalkerien suku ovatkin taas ajankohtaisia Episodi IX:n myötä.

Waulish: Huh, hieman epäröin tarjota tätä tarinaa Vaihdokkaisiin, mutta onneksi osui nyt sitten asiantuntijan luettavaksi :)

sugared: Star Wars -leffoja on tosiaan moneen makuun. Minusta ainakin Episodi I:sta on parjattu vähän liikaa. Itse tykkäsin valtavasti The Last Jedista, jota taas on haukuttu jotenkin "epätähtiensotamaiseksi". No tässä sitä vaan jaaritellaan kun oikeasti piti sanoa, että kommenttisi ilahdutti kovin <3

ficcilistaus: Fini | AO3