Kirjoittaja Aihe: Podcastit  (Luettu 1382 kertaa)

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 4 657
Podcastit
« : 22.09.2019 20:16:47 »
Mikä on podcast?

"Podcast on digitaalisesti jaettava sarja, jonka kuuntelija voi tilata ja ladata esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneelle.
Podcastiä ei lähetetä tiettyyn aikaan kuten radio-ohjelmaa vaan kuuntelija voi kuunnella sen silloin kun hänelle sopii."

(lähde: kertojanaani.fi)Itse olen innostunut (lue: hurahtanut) podcasteihin tänä vuonna, ja nyt kiinnostaisikin keskustella teidän kanssa niistä. Jaetaan kokemuksia ja suosituksia! Tykkään sekä tarinamuotoisista (aka audiodraamoista) kuin faktapohjaisistakin. Valitettavasti tarinamuotoisiin on vaikea vain "törmätä" eli niitä pitäisi etsimällä etsiä. Niistä kuulisin mielelläni suosituksia!

Tykkään podcasteista siksi, että niiden pariin on helpompi ajautua kuin esimerkiksi äänikirjojen, koska jaksot on lyhyempiä ja yleensä käsittelevät tiettyä aihetta tai teemaa, joka vaihtuu jaksoittain. On tosi matala kynnys tsekata, että hei, mielenkiintoisen kuuloinen podcast, kuuntelenpa hetken ja katon, miltä se vaikuttaa. Niissä on myös yleensä sellainen kiva, huomaavainen (ja symppis) yleisfiilis. Kovin kuuntelijaystävällistä meininkiä siis. Yleensä niiden vetäjät tuntuvat myös sellaisilta mukavilta ja hyviltä tyypeiltä. Kuin siellä toisessa päässä olisi ystävä, joka jutustelisi kiinnostavia. Eikä podcastia tarvitse ikään kuin kuunnella "loppuun" tai kokonaan nauttiakseen niistä. Sieltä voi valita ne itseä kiinnostavimmat palaset ja silti pysyä mukana. Tarinallisia podcasteja ei välttämättä voi kuunnella tällä tavoin, jos koko podcast on yhteinäinen tarina, mutta sellaisiakin podcasteja on, jossa yksi jakso sisältää joko yhden tai useamman novellin.

Itse ajauduin podcastien pariin Spotifyn kautta, josta näitä kuuntelenkin pääasiassa, ja ensilöydökseni valikoitu suomalainen, varsin laadukas true crime -podcast: Jäljillä, jossa sen pitäjä kertoo kulloinkin eri rikostapauksesta tai katoamisesta. Hän käy läpi kunkin jutun hyvin tarinamuotoisesti ja johdonmukaisesti, mikä tekee kuuntelemisesta miellyttävää. On hänellä myös ihana, rauhallinen äänikin! En ennen juuri true crimestä välittänyt, mutta podcastien myötä olen tykästynyt tähän maailmaan! Muita suomalaisia true crime -podcasteja, joita voisin suositella, ovat: I don't like mondays, Huorapuutarha ja Murha mielessä. Nämä kolme, etenkin tuo viimeinen, ovat vähän rennompia ja jutustelevampia kuin Jäljillä, joka on hyvin asiapitoinen eikä sisällä niin paljon pitäjän omaa pohdiskelua. Murha mielessä saa myös nauramaan, kiitos runsaan mustan huumorinsa!

Ehkä "kuuluisin" suomalainen podcast on Kaverin puolesta kyselen, jossa Anna Karhunen ja Tiia Rantanen kertovat kavereidensa noloista mokista ja kömmähdyksistä niin töissä, treffeillä, parisuhteissa, krapulassa jne. Heille voi myös lähettää Instagramissa omia tai kavereiden tarinoita! Itse tykkään tästä kovasti! Koska nää tarinat ovat aivan loistavia ja sairaan hauskoja. Vetäjät ovat kauhean symppiksiä ja luontevia. Ei tule yhtään esittämisen fiilis heistä! Kaverin puolesta kyselen on vähän niinku koko maanlaajuinen puskaradio :D Jokaisen jakson lopuksi esitetään myös aivan hirveä joko tai -kysymys.

Tarinallisista podcasteista voisin jutustella myöhemmin enemmän, jos tämä aihe saa tuulta alleen!
« Viimeksi muokattu: 22.09.2019 20:19:34 kirjoittanut Sokerisiipi »

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 519
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Podcastit
« Vastaus #1 : 23.09.2019 10:33:55 »
Minäkin olen löytänyt podcastit vasta tänä vuonna, ja mitään hurjaa kokemusta minulla ei niistä ole. Otan kuitenkin vinkkejä vastaan, ja Sokerisiiven suosittelema Jäljillä kuulostaa juuri sellaiselta mistä tykkäisin varmasti! Tykkään lukea dekkareita ja rikokset kiinnostavat muutenkin, joten pistänpä tämän vinkin talteen :)

Itse kuuntelin keväällä Auta Antti! podcasteja (löyyy mm. täältä (mikähän tämän ikäraja olisi...)) joissa näyttelijä Antti Holma vastaa ihmisten lähettämiin kysymyksiin ja "auttaa" omalla ihanalla tavallaan. Jaksoissa on erilaisia teemoja ja Holmalla on aivan hurmaava ote hommaan. Jos käytte katsomassa tuota linkkiä, niin näette pienet yhteenvedot ja kestot joka jaksosta :) Tätä on ilmestynyt kaksi tuotantokautta, mutta olen harmikseni ymmärtänyt ettei lisää ole tulossa. Jaksoja voi kuunnella sekalaisessa järjestyksessä, mutta silloin tällöin Holma saattaa viitata johonkin edellisen jakson vinkkiinsä/ajatukseensa. Lämpimästi suosittelen tätä!

Toinen mistä olen kuullut paljon, mutta en ole itse kuunnellut on Lettukestit, onko kellään kokemusta tästä? Käsittääkseni kyseessä on varsin suorasanainen podcast ;D Joten jos joku on kuunnellut, niin olisi kiva kuulla kokemusksia.

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

summerblue

 • ***
 • Viestejä: 193
Vs: Podcastit
« Vastaus #2 : 23.09.2019 18:19:57 »
Itse olen kyllä huomannut, että podcastit ovat kovasti pinnalla nyt. Näyttää, että monet tubettajatkin ovat ottaneet siihen rinnalle podcastin tekemisen. Itse en ole niistä oikein innostunut. Esimerkiksi taustalla en voi podcastia kuunnella, kun joko keskityn siihen kuunteluun tai siihen toiseen aktiviteettini. Mikäli taas on vapaata aikaa, luen mieluummin kirjaa tai kirjoitan omia ficcejä.

Olen kuitenkin jonkun verran kuunnellut yhtä podcastia. Kyseessä on Welcome to Night Vale. Halusin tietää mistä tuossa on kysymys ja ensin yritin tutustua siihen kirjana. Omasta mielestäni tuo ei toimi kirjana erityisen hyvin, joten päätin rohkaista mieleni ja tartuin podcastiin. Tarinat ovat olleet ihan mielenkiintoisia, mutta itseäni motivoi kuunteluun englannin kielen harjoitteleminen. Koen, että puhuminen ja kuullun ymmärtäminen ovat kielitaitoni heikoimmat osa-alueet ja toivon, että tuosta saisi vähän vahvistusta esimerkiksi ääntämiseen, kun mahdollisuuksia oikeaan englannin puhumiseen on niin harvoin :)
crazy, reckless and wild

ava by Sokerisiipi.

Thelina

 • Unelias luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 797
Vs: Podcastit
« Vastaus #3 : 12.01.2020 16:13:58 »
Oletteko kuunnelleet Potterless -podcastia? Kaverini, joka myös on Potter-fani, suositteli sitä minulle ja olen nyt kuunnellut n. 25 jaksoa. Ideana siinä on, että amerikkalainen Mike Schubert alkoi 24-vuotiaana lukea Harry Potter -kirjoja ensimmäistä kertaa ja tekee lukumatkastaan podcastia vieraanaan Potter-faneja, joiden kanssa hän keskustelee kirjoista pala kerrallaan. Hän nostaa mainiosti esille hauskoja huomioita, keskustelee juonesta ja henkilöistä, yrittää arvata mitä kirjoissa seuraavaksi tapahtuu ja valittaa siitä, miten huispaus on kuulemma maailman järjettömin urheilulaji :D Suosittelen kokeilemaan! Vaikka tämä on englanniksi, pysyy siinä kyllä hyvin mukana :)

Silloin tällöin on tullut kuunneltua myös Afterwork-podcastia, jonka yksi tekijä on Pupulandia-blogin Jenni Rotonen. Hänen blogistaan tuon alunperin löysin ja aiheita Afterworkissä piisaa kyllä laidasta laitaan, kepeämpiä ja vakavampia.
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Naela

 • Jahkailija
 • ***
 • Viestejä: 121
Vs: Podcastit
« Vastaus #4 : 12.01.2020 16:46:45 »
Minä olen myös kuunnellut tuota Thelinan mainitsemaa Potterless -podcastia, nyt jo yli sadan jakson verran. Taisin aloittaa sen kuuntelun reilu vuosi sitten, koska halusin vähän kehittää omaa englanninkielentaitoani, ja kyllähän se sitäkin tarkoitusta palveli. Tykkäsin tästä podcastista erityisesti siksi, että sen avulla saattoi tavallaan elää uudelleen koko tarinan ihan uudesta näkökulmasta. Schubert nostaa esille paljon sellaisia asioita, joita ei ole itse tullut kirjoja lukiessa edes ajatelleeksi, vaikka olenkin kahlannut ne läpi moneen kertaan. Hauskaa oli myös kuunnella hänen teorisointiaan eri asioista, kun itse jo tiesi, mitä tulee tapahtumaan. Eläydyin tähän podcastiin niin kovasti, että melkein itkin, kun matka tuli kirjojen osalta päätökseen. Vahva suositus siis Potterless:lle myös minulta!

Itse olen käyttänyt spotify:sta löytyviä erikielisiä podcasteja lähinnä kielitaitoni parantamiseen, ja usein annan niiden soida taustalla siinä toivossa, että jotain tarttuisi päähänkin :D Saahan siinä ainakin totutettua korvaa vieraalle kielelle, jos ei muuta. Suomenkielisistä podcasteista en ole ihan hirveästi innostunut, mutta en toisaalta ole kovin tosissani itseäni kiinnostavaa kuunneltavaa etsinytkään. Ehkäpä annan mahdollisuuden tässä keskustelussa esiin nousseille suomalaisille podcasteillekin. :)

Aurinkolapsi

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 039
Vs: Podcastit
« Vastaus #5 : 19.01.2020 23:05:18 »
Minäkin olen kuunnellut Potterlessiä, mutta en ihan sentään noin paljon :----D Olisinko jaksossa 14 tai 15. Se on kyllä todella mielenkiintoinen podcast. Kirjat olen lukenut monesti, mutta siitä on kuitenkin aikaa, kun viimeksi ja en kyllä ole varmaan puoliakaan näistä pointeista edes ajatellut. :-----D Rakastan sitä miten paljon Schubert vihaa Huispausta! Tykkään kanssa noista teorioista mitä hänellä on, kuten Naela. Usein hän viekkaa tosi lähelle! Ja ne arvaukset jotka ei mene lähellekään on hauskoja nekin. :---D Jään usein miettimään, että miten erilainen kirja olisi voinut olla, jos asiat olisikin mennyt niin!

Minun on pitänyt tutustua tuohon Welcome to Night Valeen, sillä on kuitenkin niin iso following ja paljon fanartia ja ficcejäkin! Olen kuullut siitä vain jotain pätkiä joskus pari vuotta sitten :---D Mutta rakastan kaikkea paranormaalia ja cryptidejä jne, joten se vaikuttaa siltä, että voisi olla ihan minun tyylinen podcast. Ja kun tietää, että on paljon fanien luomaa contenttia sitten jos (kun) siihen itse obsessoituu niin se tekee tästä houkuttavampaa.

Yksi jota voisin hehkuttaa täällä on McElroy -perheen Adventure Zone, jota ihme kyllä ei ole vielä mainittu! McElroyt ovat muutenkin ihania, olen kuunnellut varmaan satoja tunteja heidän My Brother, My Brother and Me -podcastia jossa pojat lukevat Yahoo-kysymyksiä että kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä ja antavat parhaansa mukaan neuvoja :-----D Ja välillä kuunnellut myös mm. Sawbonesia joka on siis Justin McElroyn ja hänen lääkärivaimonsa Sydneen pitämä lääketieteestä humoristisesti kertova podcast. He käyvät ainakin vanhoja tauteja ja parannuskeinoja läpi. Olen myös vähän kuunnellut Griffin McElroyn ja hänen vaimonsa Rachelin pitämää podcastia Wonderful, joka, um. Kertoo elämästä? Ja hienoista asioista, joita arvostaa? :----D Mutta niin, tämä Adventure Zone taas on Griffinin, Justinin ja heidän veljensä Travisin sekä heidän isänsä Clintin D&D-kampanjasta! Se on tosi elävästi tehty, Griffin on aivan loistava DM ja Justinin, Travisin ja Clintin hahmot ovat tosi hauskoja! Varsinkin Justinin Taako on babe ♥ Pitää tähän väliin heittää shoutout Bbuttikselle, joka tutustutti minut tähän. :----D Olin aiemmin kuunnellut vain MBMBAMtä ja sitten joskus juteltiin D&Dstä ja hän vinkkasi tämän ja R A K A S T U I N! Tämä on D&Dtä tietämättömällekin mielestäni hyvä podcast, jos vaan tykkää fantasiasta! Esimerkiksi combat on aika nopeaa ja yksinkertaista nopanheittoineen ja hippoineen jne, joten se ei häiritse tarinan kerrontaa. Hahmot ovat kaikki aivan upeita ja heidän suhteensa ovat tosi ihania ♥ Toivon, että täällä olisi muita, jotka on hurahtaneet Adventure Zoneen!
Everybody wants a happy ending. Right? But it doesn't always roll that way.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 806
 • ava by Ansa
Vs: Podcastit
« Vastaus #6 : 18.03.2020 21:51:29 »
Hei, mäkin tulen nyt suosittelemaan muutamaan Yle Areenasta löytyvää podcastiä, kun ollaan kaikki enemmän tai vähemmän kotikaranteenissa.
Päivystävät dosentit on mainio tiedepodcast, jossa VTT Antto Vihma ja FT Miikka Tervonen vastailevat kaiken maailman kysymyksiin mm. siihen vieläkö on villihevosia ja tulivatko Joosefin ja Marian verot maksetuiksi.
Outo laakso käsittelee kauhua: elokuvia, kirjoja, kliseitä, arkkityyppejä

Lisäksi tykkään itse paljon seuraavista sarjoista (jotka ei ole varsinaisesti kai podcasteja): Kirja vs. leffa, Television tiiliskivet ja Aristoteleen kantapää.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
              
           

Isfet

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 993
 • kuppi teetä kaipaukseen
Vs: Podcastit
« Vastaus #7 : 19.03.2020 11:09:11 »
Onko täällä muita jetpin kuuntelijoita? Jaa, ei, tyhjiä, poissa on viihdyttävä ajankohtaispodcast, joka siis käsittelee viikon poliittisia puheenaiheita. Kauhistuin saadessani eilen kuulla ohjelman jäävän toistaiseksi tauolle korona -tilanteen vuoksi, ei sillä että tämä olisi toki pahin seuraus. Ylen tuotantoa, löytyy sekä Areenasta että Spotifysta.
So wake me up when it's all over
when I'm wiser and I'm older
all this time i was finding myself
and I didn't know I was lost

Winga

 • ***
 • Viestejä: 2 098
Vs: Podcastit
« Vastaus #8 : 19.03.2020 19:22:30 »
Olen kuitenkin jonkun verran kuunnellut yhtä podcastia. Kyseessä on Welcome to Night Vale. Halusin tietää mistä tuossa on kysymys ja ensin yritin tutustua siihen kirjana. Omasta mielestäni tuo ei toimi kirjana erityisen hyvin, joten päätin rohkaista mieleni ja tartuin podcastiin. Tarinat ovat olleet ihan mielenkiintoisia, mutta itseäni motivoi kuunteluun englannin kielen harjoitteleminen. Koen, että puhuminen ja kuullun ymmärtäminen ovat kielitaitoni heikoimmat osa-alueet ja toivon, että tuosta saisi vähän vahvistusta esimerkiksi ääntämiseen, kun mahdollisuuksia oikeaan englannin puhumiseen on niin harvoin :)

Tiiän että tää viesti on syksyltä mutta jos vielä seuraat niin uteliaisuuttani kysyn että luitko kirjana siis Welcome to Night Valea vai niitä scriptikirjoja?

Ite oon tykännyt Night Valen oheiskirjoistakin ja se on harvoja näitä fandomeita missä mun fanitus on sitä että oon käynyt kattoo niitä live-esiintymisiäkin ja tajusin vasta nyt tätä kirjottaessani että tämänkeväinen liveshow Suomessa saattaa peruuntua jos ei jo oo. :(

Welcome to Night Vale oli minulle se lähtölaukaus podcastien maailmaan eräänä kauniina kesäpäivänä heinäkuussa 2015. Sitten menin yliopistoon ja tutustuin toiseen Night Vale -faniin ja kun olin kuunnellut kaikki jaksot, etsin uusia podcasteja ja sitten pakotin tämän uuden ystäväni kuuntelemaan niitä kaikkia ja tartutin podcast-kuuntelun suunnilleen kaikkiin ystäviini.

Minun on pitänyt tutustua tuohon Welcome to Night Valeen, sillä on kuitenkin niin iso following ja paljon fanartia ja ficcejäkin! Olen kuullut siitä vain jotain pätkiä joskus pari vuotta sitten :---D Mutta rakastan kaikkea paranormaalia ja cryptidejä jne, joten se vaikuttaa siltä, että voisi olla ihan minun tyylinen podcast. Ja kun tietää, että on paljon fanien luomaa contenttia sitten jos (kun) siihen itse obsessoituu niin se tekee tästä houkuttavampaa.

Sit voit vahingossa päätyy munki fikkeihin ;) Ei vaan tää oli iso syy miksi mäkin aloin Night Valea kuunnella, se näkyi joka paikassa, ja sillon oli paljon näitä ihmisiä, jotka oli kauheen vihasia että siinä oli pääosassa homo hahmo :::::d

Night Valen jälkeen löysin Wolf 359:n, ja totesin että: tarvitsen lisää avaruuspodcasteja. (Minun ja ystävien podcast-keskustelun nimi on tämän ja toisen avaruusfiktiopodcastin seurauksena Space Gay Hell, lol.) Wolf 359 seuraa avaruusmatkaa, jossa mukana on ihmisten lisäksi avaruusaluksen tekoäly. Kuuntele jos: tykkäät avaruussekoilusta, tekoälyistä, ajattelevista kasveista, ihmissuhteiden kehittymisestä ja elämästä ulkoavaruudessa. (Pidin puheen tälle kasville yliopistossa tulkkauskurssilla. Melkein oon pahoillani.)

Seuraavaksi tais tulla The Bright Sessions, jossa seurataan psykologikäyntejä, potilailla vaan on mielenterveys- yms ongelmien sijaan kykyjä, kuten ajatustenlukeminen jne. Ah. Rakas sarja. Suosittelen jos tykkää öö... draamasta, yliluonnollisesta, teinisuhteista, lgbt-jutuista.

Fiktion puolelta haluun mainita vielä Sen Toisen Avaruuspodcastin eli siis EOS 10. Jossa ollaan kaukana tulevaisuudessa avaruusasemalla ja ihmiset ei oo ainoo laji ja kukaan ei oikeestaan välitä lajista niin paljon ja yksi hahmo on hyvin hyvin hyvin luulosairas ja toinen on avaruusaseman tekoäly. Tästä julkaisin jopa finiinkin fikin heh. Kuuntele jos: tykkäät avaruusasemasta, tuho-osastosta, taas niistä lgbt-jutuista, salamatkustajista ja ajattelevista kasveista.

Vendelan mainitsema Auta Antti! on musta kyllä kanssa ihan mahtava! Tän lisäksi oon tykännyt kirjottamiseen keskittyvästä Kertojan äänestä, jossa osa jaksoista on myös pitäjien novelleja. Myös The Mortified Podcast on ihan paras, siis se sarja, missä ihmiset lukee ääneen teiniaikojensa päiväkirjoja ja kertoo sit niistä ajatuksiaan. The International Worldwide Global Biscuit Review Podcast on kanssa ihana. Nimensä mukaisesti arvostellaan keksejä. Okei, se on jo loppu, mut ei kai vanhatkaan keksiarvostelut huonoja oo?

(Voisin oikeesti puhuu mun lempipodcasteista viis vuotta. Mulla on podcast-sovelluksessa seurannassa 143 podcastia. Kaikkee en oo kuunnellu, seassa on faktaa ja fiktioo, ja nykyään kuuntelen paljon vähemmän kun pari vuotta sitten. Tavote ois kuitenkin kuunnella noita yhä jatkuvia ja sit vähitellen myös valmiiks saatettuja jossain kohtaa.)
"It's just like I always say; if you want to find something weird you have to go downtown."

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 261
 • Folie à deux
Vs: Podcastit
« Vastaus #9 : 21.03.2020 19:11:34 »
Lainaus
suomalainen, varsin laadukas true crime -podcast: Jäljillä, jossa sen pitäjä kertoo kulloinkin eri rikostapauksesta tai katoamisesta. Hän käy läpi kunkin jutun hyvin tarinamuotoisesti ja johdonmukaisesti, mikä tekee kuuntelemisesta miellyttävää. On hänellä myös ihana, rauhallinen äänikin! En ennen juuri true crimestä välittänyt, mutta podcastien myötä olen tykästynyt tähän maailmaan! Muita suomalaisia true crime -podcasteja, joita voisin suositella, ovat: I don't like mondays, Huorapuutarha ja Murha mielessä. Nämä kolme, etenkin tuo viimeinen, ovat vähän rennompia ja jutustelevampia kuin Jäljillä, joka on hyvin asiapitoinen eikä sisällä niin paljon pitäjän omaa pohdiskelua. Murha mielessä saa myös nauramaan, kiitos runsaan mustan huumorinsa!
Löysin tähän topaan vähän sattumalta ja ilahduin heti aloitusviestistä, kiitos näistä suosituksista! Olen kuunnellut itse jonkin verran Jäljillä-podcastia ja pidän siitä kyllä, mutta itse kaipaisin tapahtumien kulun kertomisen lisäksi vähän jotain muutakin. Musta Jäljillä on kovin pintaraapaiseva. Tapaukset ovat kyllä mielenkiintoisia ja etenkin mulle tuntemattomista tapauksista kertovista jaksoista saan kyllä paljon irti, mutta kaipaisin etenkin tuttujen tapauksien kohdalla jotain vähän muutakin kuin vain tapahtumien kerronnan. Tykkään true crimesta tosi paljon ja moni tapaus on mulle jo tuttu, mutta Jäljillä ei kerro tapahtumista kovinkaan yksityiskohtaisesti (vaikka yksityiskohdat kaikessa karmeudessaan ovat monesti se kiinnostavin osuus) eikä mene tapauksiin kovin syvälle. Kaipaisin monesti syvällisempää pohdintaa, jotain uutta näkökulmaa tuttuun aiheeseen, yksityiskohtia ja niiden pohdintaa sekä semmoista syväluotaavampaa katsausta. Monen tapauksen kerronta tuntuu jäävän vähän kesken ja tosi yleisluontoiseksi kerronnaksi. Vaikka kyseinen podcast onkin siis erinomainen niin olen mietiskellyt että pitäisi etsiä muitakin true crime -podcasteja, jos löytyisi joku joka olisi vielä enemmän mieleen, joten tsekkaankin seuraavaksi jonkin näistä! Kiitos Sokerisiipi! :)

Kiva topic tämä! Itse olen vasta hiljattain tutustunut podcasteihin ja tykkään kyllä tästä formaatista. Olen aiemmin kuunnellut vain harvaa podcastia ja nyt viime aikoina on tuntunut siltä, että alan laajentaa horisonttiani ja kuuntelemaan näitä enemmänkin. Työmatkani kestää noin 15-20 minuuttia ja podcastin pätkän kuunteleminen on musta siihen kivaa viihdettä musiikin vaihteluksi! :)

bannu: Sokerisiipi

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 4 657
Vs: Podcastit
« Vastaus #10 : 21.03.2020 22:43:00 »
flaw, jos yksityiskohtia kaipaat, Murha mielessä olisi sinulle varmaan täydellinen! Pitäjällä on jopa tunnin mittaisia jaksoja, jossa ruoditaan mielenkiintoisesti tapauksen kaikki mahdolliset yksityiskohdat ja opitaan vähän Neuvostoliiton historiastakin siinä samalla!

Liityn Wingan hehkutukseen The Bright Sessions -podcastista, joka seuraa tosiaan yliluonnollisten "potilaiden" ongelmia ja kamppailua tavallisen arkielämänsä ja oman erikoisuutensa sovittamisessa. Hahmot ovat rakastettavia ja omanlaisiaan, ja erikoiset kyvyt kullakin kiehtovia. Yksi päähenkilöistä, Sam, esimerkiksi aikamatkustaa tahattomasti ahdistuessaan, Chloe kuulee muiden ajatuksia, mutta luulee ensin enkelten puhuvan hänelle ja Caleb on empaatti eli hän tuntee muiden ihmisten tunteet, ja hänen on välillä vaikea erottaa, mitkä ovat hänen tunteitaan ja mitkä muiden. Ja sitten on vielä Damien, jolla on maailman seksikkäin ääni. Oh myyy <3

Muita tarinapodcasteja, joita voisin suositella ovat:

The Deca Tapes (spotify): mysteeri, jossa joukko ihmisiä toimii suljetussa tilassa yrittäen ymmärtää, keitä he ovat ja miksi he ovat siellä, missä ovat. Heidät on nimetty vain roolinsa mukaisesti: mm. Kokki, Lääkäri, Siivooja, Opettaja. Mysteeri saa pelottavan käänteen, kun eräs asukas murhataan, ja syyllinen voi olla vain joku heistä. Tosi kiehtova ja otteessaan pitävä!

The Strange Case of Starship Iris (spotify): avaruusseikkailujännäri, joka sisältää avaruusolioita, salakuljettajia, vääriä henkilöllisyyksiä, lgbt-hahmoja ja teemoja, valloittavia hahmoja, toimintaa ja upeasti rakennetun maailman. Koukuttava jo ensimmäisestä jaksosta lähtien!

Project Nova (podcast ad): neljä koehenkilöä herätetään salaperäisellä Nova-asemalla, jossa heitä ohjeistaa tietokoneohjelma. He eivät muista entisestä elämästään mitään, mutta omaavat kukin erilaisia erityistaitoja. Tekoäly määrää nelikolle erilaisia tehtäviä analysoiden sitä, miten lupaavia he ovat projektin tarkoitusperiä varten, mutta hengenvaaralliset tilanteet saavat aseman asukkaat epäilemään, toimiiko tekoäly sittenkin perimmäisiä tarkoitusperiään vastaan. Kiehtova, mielenkiintoinen ja jokaisessa jaksossa paljastuu vähän lisää isosta mysteeristä!

Jos keskusteleva, humoristinen hömppä kiinnostaa, sellaiset podcastit kuin Olohuone by Janne & Valtteri ja POKS ovat tutustumisen arvoisia. Jokaisella jaksolla on oma teemansa ja asioista puhutaan suoraan ja sensuroimatta. Ihanan aitoja kumpikin!

Aewyn

 • ***
 • Viestejä: 76
 • Syöksylaskija
Vs: Podcastit
« Vastaus #11 : 14.04.2020 23:22:59 »
Mites hei, olisko kellään kiinnostusta suomalaista Harry Potter-podcastiä kohtaan? Uunituoretta sellaista pukkaisi nimittäin täältä suunnalta  ;D Itsekin on tullut kuunneltua ihan sikana erilaisia podcastejä, mutta ehkä eritysen paljon mm. Potterlessia ja tuli siinä joskus sitten mieleen, että hei, tätä ei muuten vielä suomeksi ole! Päätettiin sitten pykätä sellainen pystyyn niin tota niin se on nimeltään AK-Kundit ja löytyy soundcloudista.

Elikkä tää olis sellainen huumoripitoinen HP-podcast! Saa kuunnella jos haluaa! Ei oo pakko!  8)

Asialla minä Aewyn, Kaira ja Herttuatar.

https://soundcloud.com/user-155845357/1-feeniks-lahemmaksi-rahvasta

Linkistä ekaan jaksoon! Palautetta voi antaa vaikkapa meidän instassakin, se löytyy nimellä akkundit.

Moikku!
« Viimeksi muokattu: 14.04.2020 23:56:12 kirjoittanut Aewyn »
Toiveitten tunkio, sielu tuskiemme.