Kirjoittaja Aihe: Berliini: sälekaihtimien takaa, S, Harry/Draco  (Luettu 3542 kertaa)

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 453
 • Kellopelihurmaaja
Nimi: Berliini: sälekaihtimien takaa
Kirjoittaja: Nevilla
Ikäraja: S
Tyylilaji: koleita aamuja parvekkeella
Vastuuvapautus: Rowling kirjoitti Potterit, minä vain lainaan.
Yhteenveto: lass mich alleine

Ei sitä ole mitään järkeä kirjoittaa saksaksi, eikä niin rujosti, eikä ylipäätään vastata, mutta Dracoa väsyttää ja saksa on jykevämpi kieli, torjuvampi.

Haasteet: Harry/Draco - kaikkien aikojen paritus!, Kerää kaikki hahmot (Draco Malfoy), Ficlet300, Finfanfun1000 (279.   Punaviini).

K/H: H/D ei kyllä vieläkään tunnu täysin luontevalta, mutta ei se mitään. Ehkä vielä jonain päivänä.

*


Berliini: sälekaihtimien takaaDracon iho on marmoria ja sydän mausoleumi, jonne on haudattu haaveet ja harhakuvat. Aamuisin hän istuu parvekkeella ja odottaa, että kahvi jäähtyy kupissa, unohtaa sätkän palamaan kunnes se polttaa sormia. Sitten nuori mies nousee, kävelee keittiöön ja kaataa kylmenneen kahvin lavuaariin.

Aamiaisen jälkeen hän istuu olohuoneessa, sälekaihtimet ovat kiinni ja vuodenajat vaihtuvat niiden takana. Berliini on kiireinen mutta kohtelias, eikä yritäkään tunkeutua sisään pieneen yksiöön. Toisinaan joku puhuu rappukäytävässä, mutta Draco ei ole vaivautunut opettelemaan saksaa, joten sanat on helppo jättää kuulematta.

Draco odottaa, että kello on kaksitoista. Paahtaa leivän, jos sitä on jäljellä, voitelee ja syö. Toisinaan lämmittää valmiskeiton kattilassa. Jos ruokaa ei ole, Draco kävelee kauppaan ja ostaa sitä, laskee edelleen jästirahat piinallisen hitaasti. Kauppakassit ovat painavia, koska kerralla on ostettava ruokaa viikoksi, ja sitä paitsi ihmisten katseet - todelliset ja kuvitellut - painavat myös.

*

Potterilta tulee edelleen kirjeitä, koska tietenkin hänen täytyy yrittää pelastaa Dracokin, eihän pelkkä velhomaailma riitä. Draco avaa ne, lukee ensimmäisen rivin ja heittää loput roskiin. Ruokkii sentään pöllön, koska eihän se nyt ole syyllinen omistajansa jääräpäisyyteen.

*

Draco oppii hitaasti saksaa, ainakin viisikymmentä sanaa. Eräänä iltana hän kirjoittaa Harrylle vastauksen.

lass mich alleine

Ei sitä ole mitään järkeä kirjoittaa saksaksi, eikä niin rujosti, eikä ylipäätään vastata, mutta Dracoa väsyttää ja saksa on jykevämpi kieli, torjuvampi.

Warum?

Potterin vastaus on yhtä lyhyt. Draco tuhahtaa ja kuvittelee Potterin selaamassa sanakirjaa tai kysymässä käkkärätukkaiselta ystävältään. Lappu lentää alas parvekkeelta tupakantumpin mukana.

*

Koputus ovella on terävä ja määrätietoinen. Draco avaa oven ja odottaa näkevänsä pizzakuskin, mutta se onkin Potter. Mustat hiukset ovat sateesta märät ja silmät kirkkaat mutta niiden katse liian intensiivinen, liian tarkka.

Potter sujahtaa sisään juuri kun Draco on läimäyttämässä oven takaisin kiinni.

"Mene pois", Draco murahtaa ja ääni on vaimea, tukahtunut, äänettömien kuukausien pumpuliin kääritty.

"Ennemmin tai myöhemmin", Potter vastaa ja hänen katseensa pysähtyy punaviinitahroihin Dracon t-paidassa, silmäpusseihin, teräviksi kuihtuneisiin poskipäihin.

"Nyt. Tämä on minun asuntoni", Draco sähisee kuin kissa.

"Niin on", Potter nyökkää. "Mutta..."

Hiljaisuus on tahmeaa ja Dracon tekee mieli tarttua Potteria kauluksista ja ravistella loput lauseesta ulos.

"Ginny ja minä erosimme. En enää voinut jäädä, piti lähteä ja no, se kaikki oli liikaa, ja ajattelin -"

"Et selvästikään ajatellut yhtään mitään", Draco tuhahtaa, mutta jostain syystä Potterin suru ja epävarmuus auttaa. Ehkei kyse olekaan vain pelastusrankaasta. Ehkä he ovat hukkumassa kummatkin.

*

Potter juo aluksi kahvinsa keittiössä. Draco katselee sumuista Berliiniä ja viivyttelee, kunnes sormet ovat kylmästä kankeat ja hampaat kalisevat.

"Käyn kaupassa. Tuonko sinulle jotakin?" Potter kysyy. Kolmannella kerralla Draco vastaa antamalla lyhyen kauppalistan. Potter jättää viinin ostamatta, eikä Draco jaksa lähteä ulos pelkästään sen vuoksi.

*

Viikko ja neljä päivää myöhemmin Harry pakkaa laukkunsa ja ilmoittaa, että lähtee Lontooseen. Draco ei sano mitään.

"Käyn vain perehdyttämässä sijaisen. Tulen takaisin parin päivän päästä", mies vakuuttaa.

"Hyvä", Draco murahtaa vasta oven sulkeuduttua, mutta uskoo Harryn kuulleen silti.

tick tock, says the heart

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 268
Vs: Berliini: sälekaihtimien takaa, S, Harry/Draco
« Vastaus #1 : 09.09.2019 13:44:34 »
Draco on surkupallo, angsti on niin hänelle sopivaa, ja kyllä minä nautin tällaisen lukemisesta vaikka vähän sattuukin. Draco on kyllä sellainen jääräpää, työntämässä Harrya aina pois luotaan, vaikka oikeasti kaipaisikin jotain muuta. En oikein keksi mitään järkevää kommentoitavaa, mutta pidin tästä kovin ja kivaa, että kirjoitat drarrya, nyt kun olen itsekin päässyt sen makuun!


"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 884
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Berliini: sälekaihtimien takaa, S, Harry/Draco
« Vastaus #2 : 09.09.2019 21:12:39 »
Vasta kun olin lukenut tämän loppuun, vilkaisin että millä osastolla tämä on. Mutta onneksi tässä oli sen verran toiveikas loppu etten täysin musertunut. Pidän H/D:stäni pörröisenä, ja harvemmin etsin sitä tältä osastolta, mutta nyt olen iloinen että tämä jäi haaviini :D

Draco on tässä sellaisessa jamassa, mihin hänet on todella helppo kuvitella sodan jälkeen. Saksa on piristävä valinta, sillä yleensä se on Ranska. Mutta tuosta pidin, että Draco ei ole vaivautunut opettelemaan saksaa, joten sanat on helppo jättää kuulematta. Sillä näinhän se on.

Harryn itsepäivyys on hänelle tyypillistä, mutta yllättävä oli myös tämä kohta: Ehkä he ovat hukkumassa kummatkin. Usein Harry on niin itsevarma ja tietää mikä on parasta heille molemmille, että tämä oli vaihtelua.

Pidin tästä. Tykkään tyylistäsi ja tästä jäi kivan toiveikas olo kuten jo totesinkin. Hyvin tämä H/D sinulta taipuu, tekstistä ei huomaa lanikaan että tämä paritus tökkisi tai muuta :)

Kiitos,
Vendela

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 330
Vs: Berliini: sälekaihtimien takaa, S, Harry/Draco
« Vastaus #3 : 25.09.2019 17:06:21 »
Olikohan Ranska Dracolle liian tuttu ja läheinen paikka, jotta valitsikin asemapaikakseen Saksan. Saksan kieli on rumaa, en minäkään välittäisi sitä opetella. (Sanoo sitä kolme vuotta väkisin lukenut). Draco vaikuttaa lähes maatuneen tuonne pesäänsä, joskin Harry sinne on onnistunut tunkeutumaan ensin pöllön tuominen viesteineen ja nyt itsekin.

Joku saa minut uskomaan, että Harry palaa takaisin. Mutta siihen menee vähän enemmän kuin kaksi päivää, ehkä kaksi viikkoa.  Eihän hänellä ole enää Ginnyä mikä pitäisi hänet muualla eikä tässä puhuttu perheestä kuitenkaan. Draco tupakoimassa saa minut joka kerta älähtämään mielessäni, en tiedä miksi.

FractaAnima

 • Francesca R. Anima
 • ***
 • Viestejä: 4 145
 • Like Molly Weasley, but Slytherin
Vs: Berliini: sälekaihtimien takaa, S, Harry/Draco
« Vastaus #4 : 19.04.2021 11:37:44 »
Kommenttikampanjasta vihdoin hyvää päivää o/
Nappasin tämän, koska nimi (rakastan Berliiniä) ja koska drarry. Ja voihan. Tässä on juuri tarpeeksi kuvailua, että voi kuvitella olevansa ulkomailla. Juuri tarpeeksi ja hyvin toimivaa kuvailua, jotta tuntee Dracon kurjuuden. Ja juuri sopivasti drarrya rivien välissä, jotta voi uskoa Harryn todella palaavan. Mielenkiintoinen fiilistelyteksti, saa aikaan tarinoita ennen ja jälkeen tämän hetken, helposti lähtee lukijana rakentelemaan, että mitä on tapahtunut ja mitä tulisi tapahtumaan. Tykkään tästä kovin. Kaunis teksti!

Kiitos!
- Frac


Kun elämä antaa sitruunoita, ryhdy limonadivelhoksi u_u
-Saaps