Kirjoittaja Aihe: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S  (Luettu 7545 kertaa)

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« : 09.07.2023 12:52:30 »
Nimi: Jästeintä ikinä
Paritus: Harry/Draco
Ikäraja: S
Kirjoittaja: Fairy tale
Tyylilaji: Draama, fslice of life
Yhteenveto: Harry ja Draco viettävät hieman erilaista lomaa Suomen kesässä.
Vastuuvapaus: Hahmot kuuluvat J.K. Rowlingille. Minä en tee rahaa lainatessani hänen keksimiään hahmoja.
Kirjoittajalta: Tämä fikki osallistuu haasteeseen Harry/Draco – kaikkien aikojen paritus #3.


Jästeintä ikinä

Kun Harry oli ehdottanut kihlatulleen jästihenkistä lomaa Suomessa, oli Draco suostunut aavistamatta lainkaan mihin hän joutuisi. Hulluja nämä suomalaiset. Dracon kädet olivat kyynärpäitä myöten kylmää vettä täynnä olevassa pesupaljussa vierellään matto, juuriharja ja pullollinen mäntysaippuaa.
”Ihanko totta Potter!” Draco tuhahti, vaikka yrittikin samalla peittää pientä huulilta pakenevaa hymynpoikasta kasvoillaan.
”Tällaista ohjelmaa meille tarjottiin ja päätin että tämä on sopivan jästiä”, Harry sanoi ja naurahti. Kun Draco kutsui häntä Potteriksi, hän ilmaisi olevansa hieman tuohtunut. Niin tapahtui silloin tällöin vieläkin, vaikka he olivat olleet yhdessä jo vuoden ja olivat äskettäin kihlautuneet.

”Kuka ihme missään päin maailmaa pesee mattonsa näin?” Draco ihmetteli. Alueella oli useita matonpesuapaikkoja ja telineitä maton kuivattamiseen. Hän katseli vähän kauempana erään naisen matonpesua ja otti siitä mallia. Pesulaudalle aseteltiin aina pieni pätkä mattoa, laitettiin mäntysaippuaa matolle ja kuurattiin.
”Käsittääkseni ei paljoa muualla kuin Suomessa”, Harry sanoi tarttuessaan juuriharjaan ja aloitti kuuraamaan värikästä raidallista mattoa. Hän väänsi hanaa josta ruiskui vettä ja huuhteli pesemänsä kohdan. Draco huokaisi erittäin syvään ja kävi työhön. Matto oli likainen ja Draco huomasi ihmeekseen kuinka tyydyttävää oli nähdä, kuinka lika hävisi matosta hänen kuuratessa sitä. Ehkei tämä ihan turhaa ollutkaan.

Mattoja pessyt nainen nosti oman mattonsa kummalliselle telineelle, jossa oli vipu ja Draco jäi tuijottamaan. Härveli oli mattomankeli, joka puristi matosta ylimääräistä vettä pois ja nopeutti sen kuivumista. Kätevää. Harry hyräili mattoa pestessä ja raidat kirkastuivat kohta kohdalta. Sitten hän sain sen puolen pestyä ja käänsi maton. Dracon työ sujui hitaammin hänen miettiessä samalla syntyjä syviä. He olivat varanneet viikon loman pienestä luonnonläheisestä lomakylästä järven rannalla. Siellä lomailevat saivat itse päättää halusivatko osallistua joihinkin lomakylän töihin. Palkkiona oli ilmainen saunavuoro juomineen. Harry ja Draco olivat päättäneet, että voisivat hyvin osallistua joihinkin askareisiin. Se toi lisämaustetta jästimäiseen lomanviettoon.

”Autatko vähän, tämä matto on painava”, Harry pyysi, kun oli saanut maton pestyä ja huuhdeltua pesupaljussa. Draco tarttui maton toiseen päähän ja yhdessä he nostivat sen mankelille. Harry väänsi vipua ja matto joutui mankelin puristuksiin.
”Olen ihan märkä”, Draco totesi sen jälkeen kun märkä matto oli kastellut hänen paitansa ja shortsinsa. ”Yök!”
”Katso minua. Olen vähintään yhtä märkä”, Harry sanoi.
Draco jatkoi vielä oman mattonsa kuuraamista ja pääsi kohta huuhtelemaan maton. Ilmassa tuoksui mäntyinen saippua. Kohta kaksikko nosti myös toisen maton mankeliin ja Draco väänsi kitisevää vipua antaen maton mankeloitua.

Pestyt matot he siirsivät mönkijän peräkärryyn ja huristelivat puolen kilometrin matkan takaisin lomakylälle. Siellä he saivat matot aseteltua telineeseen kuivumaan auringonpaisteeseen ja pääsivät sitten syömään lounasta. Mitäs muutakaan kuin perunoita ja lihapullia, jotain äärettömän suomalaista.
”No mitäs pidit?” Harry kysyi Dracolta kun kukaan ei ollut kuulemassa heidän keskusteluaan.
”Ai mistä? Ruoasta vai mattojen kuuraamisesta?”
”Mattojen pesua tarkoitan.”
”Hmmm. Erikoista ja ehkä jästeintä ikinä, mitä olen nähnyt ja tehnyt”, Draco sanoi. ”Ja olihan se palkitsevaa nähdä kuinka matto tuli puhtaaksi”, hän lisäsi vielä.

”Listalla on paljon muitakin töitä”, Harry kertoi.
”Lista. Mikä lista?” Draco ihmetteli.
”Lista, josta voi valita minkä työn haluaa tehdä”, Harry kertoi.
”Mitä muuta siinä listalla on? Voinko minä valita seuraavaksi?” Draco kysyi ja Harry kävi hakemassa listan ruokasalin pieneltä sivupöydältä. Listalla oli saunan pesua, ikkunoitten pesua, piharakennuksen maalaamista, kasvi- ja kukkamaan kitkemistä ja vaikka mitä muuta. Noin tunnin kestävästä työstä sai palkkioksi yhden ilmaisen aterian tai saunavuoron.

*

Illalla Draco istui laiturinpäässä ja uitti jalkojaan vedessä. Harry liittyi hänen seuraansa tarjoten hänelle kylmän juoman. He katselivat tyyntä järveä, kaunista vihreää maisemaa ja taivaanrantaa joka värjäytyi vähitellen vaaleanpunaiseksi ja oranssiksi. Lähipuussa lauloi mustarastas. Draco nojasi päänsä Harryn olkaa vasten. Tämä se vasta oli elämää. Loma. Kesä. Ja Harry hänen vierellään. Juotuaan he pulahtivat järveen, uivat kierroksen ja ruiskivat vettä toistensa päälle. Sitten he palasivat takaisin saunan lämpöön.

”Ne kaikki listalla olevat työt kävisivät taikasauvan heilautuksella yhdessä silmänräpäyksessä”, Draco sanoi.
”Ehkä, mutta mitä hauskaa siinä olisi?” Harry totesi.
Draco oli hetken hiljaa ja mietti miltä näyttäisi juuriharja kuuraamassa mattoa itsekseen tai maalipensseli maalaamassa piharakennusta. Sellainen ei jollain lailla tuntunut sopivan tähän maalaismaisemaan sitten laisinkaan. Lomaileminen saattaisi olla jopa tylsää ilman jästimäistä pikkutekemistä.
”Päätin, että menemme huomenna nostamaan kalaverkon ja lasketaan tyhjä sinne takaisin”, Draco sanoi sitten.

Harry hymähti vähän.
”Se kuulostaa sopivan jästiltä”, hän lisäsi sitten.

« Viimeksi muokattu: 11.07.2023 07:30:38 kirjoittanut Fairy tale »

zilah

 • Sydänten kapteeni
 • ***
 • Viestejä: 755
 • "Olet tullut laivaan, luumuseni?"
  • Zilahin Kirjasto
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #1 : 11.07.2023 01:38:20 »
Heh! Ihana tarina! <3 Harry. Draco ja suomalaista kesä(jästi)romantiikkaa! <3 Mikä sen parempi yhdistelmä?  ;D Tämä sai hymyn huulille, joka tuskin poistuu ihan hetikohta.  ;D

Ja mie todellakin lukisin mielelläni miten Harry ja Draco kokevat verkkoja, ja millaisia hirmuisia elukoita sieltä mahtaisi tulla? Eikai sentään haukea, joka puraisisi varpaaseen?  ;D ;D ;D

Kiitos tästä ihanaisesta!


zilah

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 810
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #2 : 11.07.2023 14:51:52 »
Enpä aatellut koskaan lukevani ficiä, jossa Harry ja Draco ovat Suomessa lomalla mattoja pesemässä, mutta täähän oli ihan hauska kokemus :D Ja aika sööttikin, omalla tavallaan. Tekstistä huokui ihanasti suomalainen kesäinen mökki-idylli, jossa on järvi ja rantasauna ja jotenkin vain seesteinen ja huoleton fiilis. On Suomen kesä kyllä niin ihana ♥

Draco suhtautui mattojen pesuun yllättävän mutkattomasti, hänestä kun voisi aatella ettei todellakaan suostuisi kuuraamaan mitään kuin pahainen jästi tai palvelija. Taialla kaikki sujuisi toki kätevämmin, mutta Harrylla on hyvä pointti siinä, että työn tekeminenkin voi olla hauskaa, ja onhan se tyydyttävää nähdä omien käsiensä jälki ja lopputulos. Vaikka kyllä mä joskus toivoisin, että osaisin itsekin taikoa niin saisi vaikka lattiat pestyä yhdellä käden heilautuksella 😅

Oli kyllä mukava fici, ihanaa kesälomalukemista 😊

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 2 642
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #3 : 12.07.2023 14:41:16 »
Tämä oli ihan täydellistä lomalukemista! Haluaisin itsekin päästä mattopyykille, mutta ilman autoa mattoja on hankala kuskata. Siihen voisin mielellään käyttää taikaa, mutta muu homma olisi vain kiva tehdä käsin :D on hauskaa kuvitella Harry ja Draco lomalle Suomeen ja voin hyvin kuvitella, että Draco innostuu tarjolla olevista kesätouhuista, koska ei varmasti ole saanut kokeilla yhtään mitään niiden tapaista lapsuutensa kesinä. Uiminen ja saunavuoro palkkiona kuulostavat ihanalta ja Draco nojailemassa Harryn olkapäähän laiturin päässä oli mitä sulosin mielikuva<3 Kiitos, olipa pitkästä aikaa kiva lukea uutta ficciä sinulta!
Kurkista listaukseeni

Avatar Ingridiltä ♥

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 2 669
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #4 : 15.07.2023 16:55:10 »
Ai että kun tässä oli ihana tunnelma. ^^ Kesäinen pala arkea eli aivan upea. Nimi oli hulvaton ja hauska, että se näkyi tekstissäkin. Tykkäsin myös, että Harry ja Draco olivat olleet jo suhteessa jonkin aikaa ja sen huomasi miten vakiintuneita ja arkisia he olivat keskenään. Kuin tuntisivat toisensa jo tosi hyvin ja kehtasivat valittaa toiselle. Erityisesti rakastin, kun Draco valitti olevansa märkä ja Harry vain vastasi että hänkin on märkä, sen sijaan että olisi lohduttanut mitenkään Dracoa. Kuin kunnon vanha pariskunta. ;D Oli myös ihanaa, että Draco oli oikeasti suostunut lomaan Suomessa ja sitten vielä jästiaskareisiin, kuulostaa, että valituksestaan huolimatta hän haluaa ilahduttaa Harrya, vaikka joutuisikin näkemään vaivaa sen takia. :) Ja tietenkin hän kuitenkin vähän nautti siitä, että näkee oman käden jäljen. ^^

Lainaus
Draco nojasi päänsä Harryn olkaa vasten. Tämä se vasta oli elämää. Loma. Kesä. Ja Harry hänen vierellään.

Aww! Ihana kohta ja tuntui sopivan heidän suhteensa tyyliin, ettei tarvitse olla koko ajan ylenpalttisen romanttinen tai mitään. Riittää kun voi vähän aikaa istua toisen vierellä ja nauttia näkymistä. ^^ Kiitos tästä, oli makoissa luettavaa!
Hine on ylde, eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

˚*・༓☾ Tóspringe!☽༓・*˚

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #5 : 17.07.2023 08:12:52 »
Kiitos kivoista kommenteista zilah, Larjus, Thelina ja Meldis.  :)
Kirjoitan mielelläni Dracon johon arkiseen hommaan ja varsinkin Harryn houkuttelemana. Draco on varsin taipuisa tapaus ja kun tuo on ollut Harryn kanssa pitempään, niin ei se osaa edes sanoa vastaan. Ja aihehan nousi mieleeni ihan omasta arjesta. Joku on varmasti suositellut heille lomaa Suomen kauniissa kesässä, eivätkä he joudu pettymään. Katsotaan taipuuko kynäni näppikseni kalareissuun tai muuhun kesätouhuun. Kivaa kesää kaikille!

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 356
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #6 : 06.10.2023 07:41:30 »
Huomasin tämän tuolla H/D-haasteessa ja tulin lukemaan aamupalaksi :)

Olipa tosiaan jästiämenoa :D Mutta aivan mahtavaa kun Draco oivalsi matonpesun syvimmän olemuksen, sillä mikään ei ole mahtavampaa kuin katsella kätensä töitä! Hyvä huomio, että taikasauvan heilautuksella hommat olisi hoidettu hetkessä mutta kyllä siitä silloin jäisi jotain olennaista uupumaan. Harry on kyllä ihana kumppani kun kehittelee kaikkea kivaa heille :) Tässä oli ihanan rento ja kesäinen tunnelma.

Kiitos tässä!

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

valokki

 • ***
 • Viestejä: 1 337
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #7 : 23.10.2023 21:04:43 »
Olipas tämä herttainen! Jotenkin välillä tykkään lukea näistä HP-maailman hahmojen seikkailusta Suomessa ja leikitellä ajatuksella, miten he reagoisivat suomalaisiin perinteisiin. Voisin hyvin nähdä Dracon juuri hieman ennakkoluuloisena ja hitaammin lämpenevänä, mutta kuten tässäkin tarinassa kävi, lopulta kuitenkin kokemuksesta nauttivana ja vieläpä loistavassa seurassa!

Kiitos, olipa ihana päästä takaisin kesätunnelmiin! :)
(ava @Claire ja bannu @Ingrid)

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: Jästeintä ikinä (Harry/Draco) S
« Vastaus #8 : 17.11.2023 10:03:42 »
Kiitos kommenteista Vendela ja valokki. Tässä kohtaa kesäiset jutut tuntuvat kovin kaukaisilta vaan joulu alkaa jo vähitellen kolkutella tuloaan. Kivaa syksyn jatkoa.