Kirjoittaja Aihe: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy  (Luettu 6153 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« : 05.08.2019 00:58:14 »
Nimi: Lumilapsi
Kirjoittaja: Fiorella
Tyylilaji: Draama, fluffy, slice of life
Paritus: Luna / Rolf
Ikäsuositus: S
Vastuuvapautus: Rowling omistaa kirjat henkilöineen, minä vain vilkkaan mielikuvituksen ja joutilasta aikaa kirjoittaa.
Haasteet:
Finfanfun 1000 Sana 699. Jäätikkö

Inspiroidu kuvasta -haaste: Kuva
Juhannustaikoja -haaste: Yllätyksenä sinulle, LillaMyy; "Minä innostun aivan kaikesta perheilystä ja söpöilystä parituksilla tai ilman parituksia!" Ja eiköhän tämä täytä myös toivomasi Potter-raren tunnusmerkit.Lumilapsi


Grönlannissa kevätkin oli toista kuin muualla maailmassa, totesi Luna Scamander, mainiten asiasta miehelleen. Rolf tyytyi nyökkäämään, hänen keskittymisensä oli tyystin muualla. Se olisi voinut ärsyttää useimpia naisia, mutta Luna suhtautui miehensä intohimoon vilpittömästi ymmärtäen. Rolfille työ oli edellä kaikkea. Ainoastaan rakastettu vaimo veti hänet tutkimuksistaan tähän maailmaan. Ja koska Luna ei ollut koskaan rakastanut mitään tai ketään syvemmin kuin Rolfia, hän omistautui itsekin miehen työlle – olihan taikaeläintiede ollut aina hänenkin erityisen kiinnostuksensa kohde, ja jo vuosia se oli työllistänyt heidät molemmat täyspäiväisesti. He täydensivät toisiaan niin työssä kuin vapaa-ajallaan, ja kumpikin ymmärsi, että näin syvä yhteys teki heidän suhteestaan harvinaislaatuisen.

He olivat tutkineet monia eksoottisia kolkkia jo vuosikymmenen ajan, mutta eivät koskaan aiemmin kahden juuri kävelemään oppineen pojan kanssa. Brasilian sademetsät eivät olleet tuottaneet hankaluuksia, sillä vauvat olivat viihtyneet kantoliinassa ja nukkuneet äitinsä rinnalla enimmän osan aikaa. Mutta nyt pojat opettelivat kävelemään ja talviteltta – niin suureksi laajentuneena, kuin loitsut sitä suinkin kykenivät venyttämään – ei silti riittänyt tyydyttämään heidän liikkumisen tarvettaan.

Ulkona sarvivalaat, maitovalaat ja hylkeet kurkistelivat avannoistaan, mutta jääkarhujen pelossa ei lapsia voinut laskea vaeltelemaan jäätikölle yksinään. Ja pakkanen teki omat haasteensa tutkimuksiin, se kulutti loitsutkin nopeammin ja vei enemmän energiaa. Rolf halusi kiihkeästi löytää kelpien arktisen muunnoksen, mutta sellaista ei oltu vielä koskaan aiemmin kohdattu luonnossa, ainoastaan viitteitä sen mahdollisesta olemassaolosta. Mikään ei olisi ilahduttanut pariskuntaa enemmän kuin saada todistaa tämän myyttisen olennon liikkeitä omin silmin.

Tai ehkä sentään jokin, hymyili Luna mielessään, katsellen lempein silmin pieniä poikiaan, jotka nukkuivat toisiaan vasten kuin kaksi palleroista jääkarhunpentua. Unessaan, turkisvällyjen lämpöön kaivautuneina pikkuiset näyttivät niin levollisilta. Ulkonäkö petti pahan kerran, sillä pojat olivat levollisia ainoastaan nukkuessaan. Niinpä Luna hillitsi halunsa suukotella heidän pikkuisia, somia pullaposkiaan, että he saisivat viettää edes päiväuniajan rauhassa. Mutta hän ei silti raaskinut käydä vielä tutkimuksensa pariin vaan jäi ihailemaan kehdon reunaan nojautuen heidän suloisinta aikaansaannostaan.

Lysander oli haaveellisen oloinen jo pienestä lähtien, mutta Lorcanilla riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Poika oli tuskin saanut kammettua itsensä töppöjalkojensa varaan, kun hän jo pyrki liikkeelle. Heidän valitsemansa nimet olivat osuneet nappiin, mietti heidän äitinsä huvittuneena. Sellainen pikku hurjimus Lorcan oli, ja hänen gaelinkielinen nimensäkin sen kertoi. Lysanderin nimi kaikessa ylväydessään merkitsi vapauttajaa. Tähän mennessä vaikutti tosin siltä, että hän lähinnä antoi apunsa ja harhautti vanhempia vapauttaakseen kaksosveljensä pahantekoon. Kaksoset olivat ulkoisesti kuin toistensa peilikuvat, ja luonteeltaankin kuin saman sulmun kaksi eri puolta. Luna rakasti silti molempia yhtä lailla. Hän näki kummassakin piirteitä niin itsestään kuin Rolfista, eikä mikään taikaeläin ollut kiehtonut häntä yhtä lailla kuin kaksostensa kehittyvän persoonan tarkkaileminen.

Samassa teltan oven läpi hulmahti hopeainen hahmo ja Rolfin fwooper-lintu pörhisti viheriät höyhenensä teltan kaapin päältä. Luna kohotti sormen huulilleen estääkseen sitä ääntelemästä, mutta vain siksi, etteivät lapset heräisi sen sirkutukseen. Lintu tuhautti nokkaansa, mutta pysyi hiljaa. Se kuitenkin lennähti Lunan olalle seuraamaan kaula pitkänä isäntänsä suojeliuksen asiaa.

Rolfin suojelius oli hahmoltaan kaunis ja sulavalinjainen vesilohikäärme. Luna ei uskonut koskaan kyllästyvänsä katsomaan, kuinka se kiertyi itsensä ympäri yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt tämä lumoava olento kuitenkin ilmoitti kiihtyneellä äänellä, että Lunan täytyi tulla heti ulos katsomaan. Rolf päivysti avannon luona, ja oli varma siitä, että sen alla kiertelevä varjo kuului arktiselle kelpielle.

Lunan ilahtunut huudahdus ja Rolfin kiihtymyksestä korkea ääni saivat pojat havahtumaan. Fwooper pyrähti takaisin kaapin päälle tuhisemaan. Rolf oli saanut sen nuoruuden päivinään lahjaksi isoisältään, eikä ollut koskaan joutunut loitsimaan sitä hiljaiseksi - joskin tietyissä piireissä tupattiin puhumaan, että siihen ei ollut tarvetta, sillä Scamanderin perheessä oltiin luontaisesti niin hulluja, ettei yhden taikalinnun laulu olisi hetkauttanut tilannetta mihinkään suuntaan.

Luna nosti Lysanderin syliinsä ja laski pojan lattialle siksi aikaa, että pyydysti Lorcanin, joka oli jo punkeamassa laidan yli omin päin. Tässäpä vasta pulma. Rolf odotti häntä, mutta pojat oli otettava mukaan. Ja pakkasta oli yli kolmenkymmenen asteen. Kaksosten asut eivät olleet riittävän lämpimät, eivät edes suojaloitsun kanssa.

Silloin Lunan silmiin pisti primitiivisin kuvioaihein koristeltu villapeitto, jonka he olivat saaneet turkisten ohella paikallisilta velhoilta tervetuliaislahjaksi. Siihen oli lumottu vahvoja lämpöloitsuja. Yksi sauvanheilautus leikkasi peitteen osiin, toinen sai osat punoutumaan yhteen kuin näkymättömin langoin. Hän ei ollut koskaan ollut kovin lahjakas ompelija, mutta oli kyllä askarrellut innokkaasti monenmoista, ja nyt tarvittiin enemmän tarkoituksenmukaisuutta kuin taitoa. Pojatkin pysähtyivät seuraamaan, kun äiti loihti näppärästi kappaleen toisensa perään yhteen. Kangas kietoutui heidän ylleen, kunnes pikkuiset oli verhottu kiireestä kantapäähän. Nyt Luna saattoi vetää oman lämpimän viittansa ylleen ja kiirehtiä miehensä luo, villainen käärö kummassakin kainalossaan.

Hän saapui avannolle, jossa Rolf jo kärsimättömän näköisenä odotteli. Katsellessaan lähestyvää perhettään hänen ilmeensä suli lempeäksi saman tien. Luna rakasti hänen kiihkeyttään, joka talttui hetkisessä seesteiseksi rakkaudeksi.
- Mitäs lumiukkoja sieltä oikein saapuu?
- Isi! kirkuivat Lorcan ja Lysander riemuissaan. Luna nauroi ja laski pojat maahan. Pikkuiset alkoivat heti tallustaa isäänsä kohti vaappuen kuin pingviininpoikaset.
- Näkyikö kelpietä? hän tarkisti heti.
- Ei, se on yhä sukelluksissa. Ehdit ajoissa.

Rolf katseli uteliaana kahta valkoista palleroa, jotka olivat taapertaneet heidän jalkoihinsa. Luna hymyili seuratessaan hänen katseensa suuntaa ja nyökkäsi.
- Tein heille pika-asut, että pojatkin pääsisivät ulkoilemaan.
- Onko tuo meidän peittomme? huomasi Rolf.
- Onpa hyvinkin, Luna vahvisti. – Siinähän oli lämpösuoja.
- Loistoajatus, kehaisi Rolf, kumartuen suukottamaan vaimoaan.

Luna tunsi jäätyneiden viiksien kutittavan ylähuultaan ja vastasi suudelmaan. Juuri tätä hän miehessään rakasti – mitä ikinä tapahtuikin, Rolf oli aina hänen tukenaan ja sitä mieltä, että vaimolla oli hallussaan parhaat ratkaisut joka tilanteeseen. Kaiken ikänsä Luna oli saanut kuulla toimivansa normien vastaisesti ja väärin, mitä sitten tekikin. Jopa hänen ystävänsä pitivät häntä omituisena, vaikka viihtyivätkin hänen seurassaan. Vain hänen rakas isänsä oli pitänyt hänen puoliaan. Rolf oli hänen kanssaan niin samalla aaltopituudella, että se tuntui yhä ihmeeltä.

Irrottautuessaan suudelmasta Luna havahtui huomaamaan, että enää Lysander seisoa töpötti hänen jaloissaan.
- Missä Lorcan on? hän kauhistui.

Rolf tähysi välittömästi ympärilleen. Valkoinen villa sulautui jäätikön rosoiseen pintaan liiankin selvästi. Hän oli niin tottunut seuraamaan liikettä Lorcanin kyseessä ollen, että kesti hetken havaita poika tämän seisoessa paikallaan. Hän nykäisi vaimoaan hihasta. Luna veti syvään henkeä näyn edessä.

Pienokainen oli seisahtunut avannon äärelle ja keskittynyt katselemaan uteliaana poreilevaa vettä. Lumoutuneiden vanhempien silmien edessä vedestä kohosi korkean kaulan kannattelema siro kuonomainen pää. Se kohtasi lapsen tummien silmien katseen, jähmettyi hetkiseksi ja solahti sitten takaisin aaltoihin. Lorcan heläytti riemastuneen kikatuksen ja huitoi käsillään tohkeissaan.

Luna kiirehti nappaamaan pojan ennen kuin tämä ehti heittäytyä veteen olennon perään. Hänen kasvonsa säteilivät.
- Saitko sen nauhalle?

Rolf tutki jo laitteistoaan suorastaan täristen innostuksesta.
- Sain, se tallentui niin selvästi, ettei erehdyksen vaaraa ole. Me teimme sen!

Hän tarttui vaimoaan vyötäisiltä ja kieputti tätä ympäri, vaikka hänellä oli lapsi sylissään. Sitten hän nosti Lysanderin käsivarrelleen ja halasi vaimoaan toisella.
- Mennään sisälle. Nämä pienet tutkijanalut täytyy saada lämpimään. Jätän tallentimen seuraamaan avantoa. Nyt kun tiedämme sen olevan täällä, meillä ei ole kiirettä. Se tulee vielä takaisin.
- Näitkö sen kuonon muodon? intoili Luna riisuessaan Lysanderin ulkovaatteistaan. Rolf kuoriutui karvakauluksisesta hupputakistaan ja heitti nopean lukkoloitsun teltan oveen, ennen kuin Lorcan pääsi mönkimään ulos sen liepeiden lomasta.
- Se on selvästi oma lajinsa, nyökytti Rolf. Hän ei jaksanut tapella vaan loihti puvun suoraan pettymyksestä potkiutuvan pojan yltä. Lysander tuli taputtelemaan veljeään ja Lorcan tyyntyi. Niin oli ollut aina, ajatteli Luna. Hän heilautti sauvaansa pöydän yli ja muovasi ilmaan kelpien muodon lähimmästä kohteesta, mikä eteen osui - muhkeasta limpusta, jonka jäätiköllä lentänyt velhonaapuri oli tuonut aamulla ohikulkiessaan. Rolf kallisti päätään ja muokkasi hahmoa hieman.
- Kaksi nikamaa enemmän, eikö?
- Taidat olla oikeassa, kulta. Kiinnititkö huomiota kynsiin?
- Taisivat olla tällaiset, havainnollisti Rolf. - Ainakin etummaisissa käpälissä.

Lorcan ojenteli käsiään ilmassa uiskentelevaa kelpietä kohti. Luna antoi hänen saada sen ja katseli, miten poika järsi hetken sen häntää, mutta tuntui pitävän olennosta enemmän kokonaisena. 
- Onkin jo kohta illallisaika, hän muisti.
- Leipä meni näköjään siihen, Rolf totesi seuratessaan, kuinka myös Lysander taputteli pehmoista kelpietä. Muruja varisi lattialle.
- Syödään sitten keittoa, tuumasi Luna leppoisasti poimien säilykepurkin kaapistaan.
- Se sopii hyvin, mies vastasi, rutistaen hänet syliinsä. - Linssikeitto juhlistakoon tätä merkittävää päivää. Syötetäänpä nämä pikku lumilapset ja katsotaan sitten tallennetta tarkemmin.

Poikien nukkuessa jälleen korikehdossaan, jo nuhjaantunut kelpie välissään, vanhemmat katselivat pikkuisiaan hellästi.
- Osaatko kuvitella, että muutaman vuoden kuluttua me todella tutkimme luontoa heidän kanssaan. Rolf siveli tummia viiksiään mielissään.
- He oppivat niin paljon kaiken aikaa, Luna ihasteli. - Mieti, mitä he voivat kertoa toisille ollessaan Tylypahkassa.
- Lorcan oli ensimmäinen velho, joka teki havainnon arktisesta kelpiestä, tuumasi Rolf. - Se täytyy kirjata kansiin vastaisen varalle. Liekö pojalla jo nyt erityiskykyjä... Jotakin, joka houkuttelee vesieläimiä? Meidän on ehdottomasti alettava seurata häntä ja tutkittava taitojen kehittymistä.

Luna nojautui suukottamaan miestään.
- Minua kiinnostaisi tutkia hieman sinun erityistaitojasi ennen unille käymistä. Meidän täytyy keksiä keino pysyä lämpimänä ilman villapeittoamme.

Rolf virnisti ja nosti Lunan vuoteelle yhdellä vahvojen käsiensä heilautuksella.
- Emmeköhän me kaksi velhoa sentään jotenkin siinä onnistu, hän totesi optimistisesti.

Pehmeiden lakanoiden välissä maatessaan Luna huokaisi autuaana Rolfin kylkeen nojautuen. Hänen nuoruusvuotensa olivat olleet tulvillaan yksinäisyyttä ja ikävää, sodan tuomaa epävarmuutta ja pelkoa. Mutta nyt hän ei olisi voinut olla onnellisempi. Luna ei kaivannut pysyvää asuinsijaa, ei rikkauksia eikä vakaata eloa. Hänen täydellinen onnensa oli tässä perheessä, jonka läsnäolo oli hänelle koti. Jokainen päivä, jonka hän sai viettää rakkaittensa seurassa vaeltaessaan maailmalla, oli uusi suloinen seikkailu.


~ * ~ * ~
« Viimeksi muokattu: 05.08.2019 09:24:22 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 643
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #1 : 05.08.2019 09:14:34 »
Ohoh, ohoh, ohoh! Minulle kirjoitettu juhannustaika! Pistin toiveenkin sinne lähinnä vaan sen takia, että sillä sai Finikesä-pisteen, en oikeasti olettanut, että joku tarttuisi siihen, kun olen nykyisin niin epäaktiivinen finittäjä. :'D Kiitoksia siis tosi paljon tästä, piristit aamuani erittäin paljon! (: Also, tuo inspiraatiokuva on NIIIIIIIIIIN söpö!!!! <3_____<3

Aww, aww, aww, aww, aww!!! <3<3<3<3<3<3<3 Tarvitseeko minun muuta sanoakaan? Okei, tarvitsee, tämä on säälittävä kommentti. :D

Siis oikeasti, aivan ihanaa! Ja, kyllä, oli tarpeeksi rarea minun makuuni, Luna/Rolfiin kun ei kovin usein törmää, jotenkin tuntuu, että Lunaa paritetaan mieluummin naisille jostain syystä. Muutenkin tämä osui kyllä niin kuin kuuma veitsi voihin, ettei ole tosikaan, suunnilleen kaikki tässä oli sellaista mistä pidän, kun oli perhehöpöilyä, söpöjä pikkunaperoja, talvea, ja ihan vain sellaista arkista olemista ja yhdessätekemistä! (: Ihan parasta! Luna ja Rolf kyllä sopivat toisilleen täydellisesti, ja tykkäsin tosi paljon siitä, että tässä oli myös puhetta Lorcanin ja Lysanderin nimistä, en itse edes tiennyt, että mitä nuo oikein tarkoittavat! Osasin vain yhdistää Lysanderin Shakespeareen, mutta muuta en oikeastaan tiennytkään näistä kahdesta tai heidän nimistään. (: Siispä, oli ihan hauska kuulla, että ne tarkoittavatkin oikeasti jopa jotain, ja vielä hauskempaa, että olit liittänyt sen merkityksen poikien luonteisiin kivasti! (:

Kiitoksia siis todella älyttömän paljon tästä, tätä oli tosi hauskaa lukea! ((:

//Ai niin, erityismaininta sille, miten olit ottanut tuon inspiraatiokuvan mukaan tekstiin! :D Saatoin naurahtaa pingviinikaksosille! :D

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #2 : 12.08.2019 19:54:20 »
Kiitos kommentistasi, LillaMyy, tuli hyvä mieli siitä, että onnistuin ilahduttamaan! :)

Luna/Rolf on sellaista, josta itsekin mieluusti lukisi enemmän, mutta sitä näkee harvoin. On ollut pitkään mielessä kirjoittaa heistä, mutta se toteutui vasta tämän haasteen myötä. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #3 : 13.08.2019 17:37:16 »
Voi tämäpä oli suloista luettavaa ja tässä oli paljon sellaisia pieniä yksityiskohtia, jotka kolahtivat hyvin omalle kohdalleni, kuten vaikkapa tuo Grönlanti ja siellä tutkimustyö taikaeläinten parissa. Luin tässä kesän aikana "Ihmeotukset ja niiden olinpaikat" läpi, joten myönnän että se pikkasen auttoi pääsemään syvemmälle lukiessa, kun on kärryillä minkälaista elukoista puhutaan. Tykkäsin myös kun luettelit noita tavanomaisia eläimiä, joita Grönlannissa esiintyy. Se elävöittää tekstiä.

En ole koskaan ajatellut syvemmin noita Lunan poikien nimiä. Tulit avartaneeksi ajatteluani. Ne siis juontuvat gaelin kielestä.  :)
Voi kyllä tästä perheestä lukisi mieluusti lisääkin. Mahtavaa että tartuit tällaiseen ja toit raikkaan ja kirpeän pohjoisen tuulahduksen lukijalle. Luna on oivaltanut sen, että koti on siellä missä perhe sillä hetkellä on ja elää. On se sitten väliaikainenkin paikka. Pojilla on taatusti kasvaessa kokemuksia jaettavanaan. Kiitos tästä lukukokemuksesta ja mukavaa loppukesää.  :)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #4 : 13.08.2019 20:26:14 »
Kiitos ihanasta kommentistasi, Fairy tale. :D Nimiä piti itsenikin tutkailla netistä, kun kiinnosti, mistä moiset nimet ovatkin mahtaneet keksiä. Itse en jostain syystä ole vielä tullut sitä Ihmeotus-kirjaa vieläkään lukeneeksi, joten en ole varma, oliko olennoille jotkin vakiintuneet suomenkieliset nimet vai ei, mutta näillä mennään. :)

Minuakin ihan ihmetyttää, ettei Luna/Rolfia ole juuri taidettu kirjoittaa, vaikka nyt on ollut näitä taikaeläin-elokuviakin. Tällä parilla tekisi mieli kirjoittaa enemmänkin.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Nyyhti

 • ***
 • Viestejä: 3 944
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #5 : 09.09.2019 15:03:19 »
Voi mahdoton mitä söpöisyyksiä oletkaan kirjoitellut ;D Katsoin tuon inspiraatiokuvan vasta tämän luettuani, ja siis apua minkä näköinen möngertäjä!! <3 ;D ;D Vastasi kyllä todella hyvin sitä, miltä ajattelin kaksosten näyttäneen pelkän tekstin lukemisen perusteella!

Tämä oli niin kertakaikkisen suloinen että huhhuh, tässähän lukijakin aivan pakahtuu! Luna suhtautui kaikkeen niin tyynen onnellisesti, että jonkun muun hahmon näkökulmasta kerrottuna tämä olisi alkanut tuntua jo melkein epäuskottavalta, mutta Lunalle tällainen perheidylli 30 asteen pakkasessa jäätiköllä teltassa asuen sopi kuin nakutettu! Lunan ja Rolfin kemia oli myös todella hyvin saatu esille, ja minua viehätti erityisesti se, että outouksistaan huolimatta molemmat vaikuttivat todella fiksuilta ja "aikuismaisilta", kuten heille hyvin sopi. Kummallisuuksissa ei siis ollut menty yhtään yli. Ja oli ihanaa, miten Luna nautti siitä, että Rolf todella oli hänen kanssaan samalla aaltopituudella eikä vain sietänyt hänen outouksiaan niin kuin monet muut. Pariskunnan yhteinen intohimo ja mielenlaatu kuvastui erityisen hyvin mielestäni tässä dialoginpätkässä:

Lainaus
- Leipä meni näköjään siihen, Rolf totesi seuratessaan, kuinka myös Lysander taputteli pehmoista kelpietä. Muruja varisi lattialle.
- Syödään sitten keittoa, tuumasi Luna leppoisasti poimien säilykepurkin kaapistaan.
- Se sopii hyvin, mies vastasi, rutistaen hänet syliinsä.
Never regret something that once made you smile.

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 356
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #6 : 10.09.2019 10:01:33 »
Tulin lukemaan tämän 12 hahmoa-haasteen tiimoilta, tosin hieman myöhässä. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, eikö :D Ja voi kun tämä oli suloinen! Teksti suorastaan huokui sellaista lempeyttä mitä vain Lunan ympärillä voi olla, sekä akateemista kiinnostusta, jota molemmat, niin Luna kun Rolf, huokuvat. Lapset sitten vain olivat siinä ja mukautuivat vanhempien kiinnostuksen jakautuessa muuallekin kun vain heihin, vaikka toki he olivat koko ajan vanhemmilleen ne ensisijaiset ihailun kohteet.

Tämä oli mukavan tasapainoinen shotti missä päästiin kurkistamaan tämän perheen elämään. Tykkäsin, kun olit selvittänyt noiden lasten nimien taustoja, sillä olenkin joskus miettinyt niiden merkityksiä. Muutenkin tässä oli perhefluffyn lisäksi myös sopivissa määrin infoa erinäisistä asioista ja tätä luki mielellään. Olit värittänyt Rolfin hahmoa kivasti ja tuonut häneen eloa, sillä hän on kuitenkin tuntematon hahomo, oikeastaan pelkkä nimi, varsinaisessa canonissa. Mukavaa kuitenkin, että hän saa elää täällä ficcien parissa ja sitä myötä kasvattaa itselleen aivan oman persoonallisuuden :)

Kiitos, pidin :)

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #7 : 16.09.2019 17:17:55 »
Kiitos aivan ihanista kommenteistanne, nominal ja Vendela! :D Erityisen kiva, jos visioni Rolfista tuntui toimivalta. :)

Lainaus
Katsoin tuon inspiraatiokuvan vasta tämän luettuani, ja siis apua minkä näköinen möngertäjä!! <3
No eikö! <3 Olin niin myyty sen nähtyäni että eipä muuta vaihtoehtoa ollut kuin napata se. ;D

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Okakettu

 • revonhäntä
 • ***
 • Viestejä: 1 154
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #8 : 20.11.2019 21:16:17 »
Tervehdys kommenttikampanjasta! :) Olen silmäillyt tätä tekstiä joskus aikaisemminkin, ja nyt tuntui siltä, että olisi mukava lukea nimenomaan talvista perhefluffya (varsinkin kun lumi on täältä tällä hetkellä niin kaukana, nyyh). Minua kiinnosti tässä kovasti myös paritus, sillä en ole aiemmin lukenut Lunasta ja Rolfista yhdessä mitään. Pidin todella paljon siitä, millaisena kuvasit tässä heidän yhteiseloaan ja ylipäätään perheen arkea - ajattelin lukiessani aivan samaa kuin nominal, eli että Lunalle perheidylli moisissa haastavissa olosuhteissa tuntuu erittäin luontevalta, heh. Lunan kertojanäänestä välittyi lunamainen tyyneys ja lempeys, ja toisaalta vahvasti myös se, että hän on aikuistunut ja löytänyt onnen elämässään miehensä ja perheensä myötä. Ihan liikutuin tästä kohdasta, jossa hän reflektoi entistä ja nykyistä tilannetta:
Lainaus
Rolf oli aina hänen tukenaan ja sitä mieltä, että vaimolla oli hallussaan parhaat ratkaisut joka tilanteeseen. Kaiken ikänsä Luna oli saanut kuulla toimivansa normien vastaisesti ja väärin, mitä sitten tekikin. Jopa hänen ystävänsä pitivät häntä omituisena, vaikka viihtyivätkin hänen seurassaan. Vain hänen rakas isänsä oli pitänyt hänen puoliaan. Rolf oli hänen kanssaan niin samalla aaltopituudella, että se tuntui yhä ihmeeltä.

Grönlanti oli mielestäni miljöönä tosi onnistunut, ja olit kuvannut sen erilaisia yksityiskohtia ja eläimistöä todella elävästi. Pidin siitä, miten tässä lomittuivat tietyllä tapaa "tavallisen" Grönlannin erityispiirteet ja toisaalta erilaiset taikamaailman elementit. Esimerkiksi se oli minusta hieno yksityiskohta, että pakkanen kuluttaa loitsut nopeammin, se antoi heti selkeän kuvan olosuhteista, ja ylipäätään pidän aina siitä, kun taikuuden tietynlaiset haavoittuvaisuudet otetaan huomioon. Kelpie-tutkimus tuntui tässä yhteydessä myös erinomaisen sopivalta.

Kaiken kaikkiaan tämä oli minusta suloinen ja lempeä kokonaisuus, josta toisaalta välittyy hyvin myös Lunan ja Rolfin omalaatuisuus. Luna on yksi lempihahmojani Pottereista, joten oli ihana lukea hänestä näin onnellisena vaikeiden nuoruusvuosien jälkeen, kuten myös tuossa lopussa kuvataan. Tästä jäi hyvä mieli, kiitos paljon lukukokemuksesta!
« Viimeksi muokattu: 09.12.2019 20:32:58 kirjoittanut Okakettu »
sentimentaalista löpinää.

ava & banneri ©️ Ingrid
avan taide ©️ Coco

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #9 : 09.12.2019 20:30:02 »
Kiitos ihanasta kommentistasi, Okakettu. :) Minullekin tuli hyvä mieli, kun luin sen silloin tuoreeltaan ja nyt vielä uudestaan. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 938
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #10 : 28.02.2020 10:00:17 »
Tervehdys Kommenttiarpajaisista, ja vielä kerran onnittelut voitosta! :-* Löysin listauksestasi tämän tekstin, ja tämä veti minua puoleensa perhefluffyn ja Lunan (ja Rolfinkin, koska kiinnosti saada tietää, millainen sinun näkemyksesi hänestä on) takia. Arktinen miljöökin tuo tekstiin oman ihanan lisänsä! Rakastan talven ihmeitä, lunta ja jäätiköitä ja avantoja. Tässä tarinassa tosin taitaa olla jo kevät, mutta kolmenkymmenen asteen paukkupakkanen tekee Grönlannin vuodenajoista tosiaankin omanlaisiaan! ;D

Tästä tarinasta jäi päällimmäiseksi onnellinen ja levollinen mieli. Erityisesti minua puhuttelee se, miten loistavasti Luna ja Rolf vaikuttavat sopivan toisilleen. He jakavat saman intohimon, ja he puhuvat ikään kuin samaa kieltä keskenään. Rakkaus ja into kaksosia kohtaankin on selvästi molemminpuolista ja yhdistävää. Minusta on ihanaa, että Luna, joka todella on koko elämänsä saanut kuulla olevansa omituinen ja vääränlainen, tuleekin nyt hyväksytyksi omana itsenään - eikä pelkästään hyväksytyksi, vaan rakastetuksi. Luna näkee maailman omin silmin ja keksii muotoilla villapeitosta vaatteet pojille ja limpusta kelpien hahmon, mutta Rolfin silmin se ei olekaan omituista tai väärin vaan kekseliästä ja nerokasta. Ihanaa! Oikein sydäntä lämmittää, että Luna on löytänyt tällaisen ihmisen rinnalleen.

Rolfin hahmo on minusta hyvin onnistuneesti rakennettu. Hänestä saa hyvän käsityksen. Samaten minua ilostuttavat pienet kaksospojat, joiden eriävät luonteenlaadut (mutta yhtäläinen suloisuus) käyvät hyvin ilmi tekstistä. Oli hauskaa lukea nimien taustatarinoista ja siitä, kuinka Lorcan on se, joka ensimmäisenä löytää ja kohtaa hartaasti etsityn kelpien. Varhainen alku mahdolliselle tutkijan uralle, heh! ;D

Kaiken kaikkiaan tämä tarina oli arktisuudestaan huolimatta todella lämmittävä kokemus. Luen ja kommentoin tätä puhelimella sängyssä flunssaa parannellessani, ja tämä on kuin lämmin villapeitto ympärillä! Kiitos kovasti. :-* -Walle


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #11 : 28.02.2020 17:25:08 »
Olipa ihana kommentti, Waulish! <3 Tykkäsin itse tosi paljon kirjoittaessani juuri tuosta, että viimein Luna on löytänyt paikkansa maailmassa muunakin kuin kummajaisena muiden silmissä. Luna on minusta ihana hahmo ja toivoin että hänelle tulisikin jotain oikein lumoavaa ja seesteisen onnellista vaihetta elämäänsä vaikean lapsuuden ja nuoruuden jälkeen. 

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 075
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #12 : 03.05.2020 02:03:26 »
Vaihdokkaista heissan! o/
Voi ei, miten söpö tämä oli <3
Kaksoset lumilapsina ja Lunan lämpö ja seesteisyys, nìin hienosti toimiva lämmin sude Lunan ja Rolfin välillä, tästä tuli kaikkien suloisten yksityiskohtien kanssa niin hyvä mieli ^^
Limppukelpie ja villaviltistä lapsille "vaatteet", ai että :D otsikko oli jo niin awww.

~ Violet

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #13 : 05.05.2020 00:49:40 »
Kiitos kommentistasi, Violetu! :) Ihanaa että tykkäsit! :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 223
 • haaveilija
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #14 : 01.07.2021 23:21:14 »
Aivan ihana tarina! Tykkään Lunasta paljon ja on kiva löytää hänestä tarinoita. Ihanaa miten hyvin Luna ja Rolf sopivat yhteen ja miten onnellisia he ovat!
Heidän asuin- ja elämäntapansa on myös kiinnostava, ja taikaeläintiede on kiehtovaa!
Kelpie on kai jokin vesihevonen?
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #15 : 02.07.2021 00:22:10 »
Kiitos, Elfmaiden! :D Olipa ilahduttavaa saada pitkästä aikaa kommentti ficciin. Oli myös ihanaa, että tykkäsit lukea tätä, sillä myös tämän kirjoittaminen oli minusta tosi mieleistä! :)

Ja joo, kelpie on vesihevosen tapainen tarueläin. Tässä linkkiä HP-wikistä: https://harrypotter.fandom.com/wiki/Kelpie (S)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 2 759
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #16 : 27.11.2021 11:49:43 »
Olipa tämä suloinen ja ilahduttava tarina! Minua houkutteli lukea jotain talvista, ja tämä ficci osui kyllä täydellisesti tähän saumaan. Kylmä pakkassää ja talvinen maisema ilahduttivat, ja olipa vielä ihanampaa saada lukea juuri aikuisesta Lunasta perheineen tutkimassa tuntemattomia taikaeläinlajeja. Kaikin puolin huippukiva idea, jonka toteutuksesta nautin kovasti :)

Tykkäsin tässä tarinassa etenkin siitä, miten selität rauhassa ja turhaan kaartelematta, mutta myöskään mutkia suoristamatta Lunan nykyistä elämää ja miten onnellinen hän on. Hänestä välittyy niin rauhallinen, iloinen ja tyytyväinen kuva, vaikka elämä kahden taaperon kanssa onkin tutkimusmatkailijana ja tutkijana äärimmäisen haastavaa :D Mutta juuri Lunan voinkin kuvitella suhtautuvan lasten hoitamiseen juuri tuolla tavalla, rakkauden ja tyyneyden kautta. Myös Rolfin ja Lunan välinen suhde on lempeä ja kovin hymyilyttävää luettavaa. Pidin etenkin tuosta Vain hänen rakas isänsä oli pitänyt hänen puoliaan. Rolf oli hänen kanssaan niin samalla aaltopituudella, että se tuntui yhä ihmeeltä.

Itse arktinen kelpie oli mielenkiintoinen ja tykkäsin valtavasti siitä, että juuri seikkailija-Lorcan päätyi mahdollisesti houkuttelemaan sen paikalle. Mieleeni nousi vahva mielikuva tuosta tapahtumasta, ja siinä oli hieno sekoitus hämmennystä, häikäistymistä ja jännitystä. Oli jotenkin ihanaa, että koko perhe sai kokea tuon hetken yhdessä ja oli kivaa saada lukea heidän ajatuksistaan ja innostuksestaan vielä teltassa, kun limpusta tuli kelpie ja iltapalaksi syötiinkin keittoa :D Myös tuo Lunan Minua kiinnostaisi tutkia hieman sinun erityistaitojasi ennen unille käymistä toi mukanaan hauskan lisäkipinän tarinaan!

Mikä hymyilyttävä ficci, tätä oli ihana lukea! Kiitos tästä :)

between the sea
and the dream of the sea

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 2 642
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #17 : 27.11.2021 16:25:15 »
Olin joskus kiinnittänyt huomiota tämän otsikkoon ja paritukseen, mutta vasta nyt tulin tarttuneeksi tähän! Tämä sopi ihanasti talviseksi lukemistoksi ja oli totisesti suloinen perhefluffy. Tykkäsin valtavan paljon Lunasta tämän kertojana: tuntui, että hän oli jollainen tavalla aikuistuttuaankin säilyttänyt palasen sitä vanhaa Lunaa, joka innostuu erikoisista asioista ja keksii omat tapansa ratkaista asiat. On todella ihanaa, että hän on löytänyt sielunkumppanin ja saanut perheen, jonka kanssa seikkailla. Tämä antoi myös mukavan mielikuvan Rolfista, en jotenkin koskaan ole sen syvemmin pohtinut, millainen ihminen hän mahtaa olla.

Mielikuva kaksosista kahtena pikku pigviininä oli tavattoman suloinen ja ilo uuden taikaolennon löytämisestä tarttui. Tykkäsin muutenkin siitä, miten taikuus oli koko ajan mukana tekstissä, oli loitsuja, suojelius, velhonaapuri, taikateltta ja pikaisesti loitsitut asut lapsille. Tämä oli todellinen hyvän mielen ficci, lämpöinen vaikka pakkasessa oltiinkin!
Kurkista listaukseeni

Avatar Ingridiltä ♥

Linne

 • ***
 • Viestejä: 778
 • Hämmentynyt pesukarhu
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #18 : 28.11.2021 16:10:35 »
Onnea kommenttiarpajaisten voitosta!

Luna-ficit on usein mun lempi HP-ficcejä ja tämäkin oli aivan ihana! Tykkäsin tässä erityisesti siitä, miten hyvin Rolf ja Luna pelasivat yhteen ja sopivat toisilleen. Olet myös käsitellyt tässä kauniisti sitä, miten ulkopuolisuuden kokemukset lapsuudessa ja nuoruudessa ovat vaikuttaneet Lunaan, samoin kuin sotavuodet. Luna kuvataan varsinkin canonissa usein seesteisenä hahmona, jota pilkka tai ulkopuolelle jättäminen ei satuta, joten oli virkistävää lukea tekstiä, jossa näitä asioita oli selkeästi käsitelty. Erikoislaatuisuudestaan huolimatta Lunakaan ei ole muiden ihmisten yläpuolella ja ulkopuolelle jättäminen on varmasti tuntunut pahalta.

Tykkäsin tosi paljon Grönlannista miljöönä (vaikka näin marraskuun loppupuolella lukisinkin mielelläni myös Brasilian sademetsistä!) ja tuo taikapeiton muokkaaminen vaatteiksi oli nerokasta :D Kaksoset olivat hurmaavia! Kiinnitin muuten myös huomiota siihen, että he olivat samaa sukupuolta: hyvin usein ficeissä on sattunut silmään eri sukupuolta olevaa kaksoset.

Lukisin tästä perheestä mielelläni lisääkin! Kiitos tästä ficistä, sitä oli ihana lukea sängyssä peiton alla <3
Kaikki perinteet ovat typeriä. Siksi ne ovat perinteitä

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 766
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Lumilapsi (S) Luna/Rolf, perhefluffy
« Vastaus #19 : 06.12.2021 16:32:16 »
Lämpimät kiitokset ihanista kommenteistanne tähän talviseen tarinaan, hiddenben, Thelina ja Linne! ♥

Ihanaa, että pääsit niin hyvin sisään tunnelmaan, hiddenben!

Linne, minäkin tykkään Luna-ficeistä ja Lunasta hahmona, ja tuntui jotenkin tosi ihanalta kirjoittaa juuri hänelle oikein onnellista elämää, koska hänen varhaisemmat vaiheensa olivat vähemmän onnellisia.

Thelina, minä olin monesti pohtinut, mikä tämä Rolf oikein oli miehiään, eihän hänestä tiedetty silloin yhtikäs mitään. Myöhemmin tulivat sitten ne taikaeläin-leffat ja Newt Scamander, jotka antoivat paljon inspiraatiota tähänkin tarinaan. Mietin kuitenkin jo silloin, että valloittaakseen Lunan niin täysin, Rolfin on täytynyt olla jotain aivan erityistä. ♥

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~