Kirjoittaja Aihe: Laite numero 91122233043 | S | Arthur ja Hermione | arkificlet  (Luettu 850 kertaa)

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 366
 • ava by Ingrid
Ficin nimi: Laite numero 91122233043
Kirjoittaja: Kelsier
Ikäraja: S
Tyylilaji/Genre: arkikuvaus, ficlet
Hahmot: Arthur Weasley ja Hermione
Vastuuvapaus: Rowling omistaa Potterin hahmot ja maailman, kirjoitan huvikseni enkä saa tästä rahaa
Haasteet: Kesälomaetydejä, Finikesän Kaiken maailman tekstejä viikko 4 Tietotekniikka
Yhteenveto: Hermione tutustuttaa Arthuria tietokoneen saloihin

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Arthur Weasley oli täpinöissään. Hermione oli luvannut esitellä hänelle jästilaitteen, jota kutsuttiin kannettavaksi tietokoneeksi. Nyt hän pyöritteli käsissään tuota kiehtovaa krominhohtoista läpyskää.

”Kaunis todellakin”, hän ihasteli. ”Ja tuo on varmaan tärkeää tietoa. Nro. 91122233043.”

”Se on vain sarjanumero herra Weasley”, Hermione sanoi lempeästi ottaen koneen Arthurilta ja avaten sen pyödälle. ”Painakaa nyt tuota näppäintä vasemmassa yläkulmassa niin kone käynnistyy.”

Arthur teki kuten häntä kehotettiin ja painoi pitkulanmuotoista namiskaa. Laite alkoi hurista ja siihen syttyi valoja. Pian ruudulle ilmestyi värikäs logo ja pieni valkea kenttä.

”Siihen pitää kirjoittaa salasana”, Hermione sanoi ja työntyi näppäimistön puoleen. ”Anteeksi väistäisittekö vähän herra Weasley.” Hän näppäili nopeasti muutamat tarvittava kirjaimet ja painoi entteriä.

Näyttöön tuli nyt paljon pieniä kuvia, josta yksi oli valkoisen nuolenpään muotoinen. Arthurin oli vaikea hillitä intoaan. Hermione ohjasi hänen kätensä koneen vieressä olevan kaarevasti muotoillun esineen päälle.

”Tämä on hiiri. Voit liikkuttaa sillä kursoria, tuota nuolenpäätä tuossa”, tyttö opasti.

”Ooh, jännittävää”, Arthur huoahti, kun nuoli kulki juuri sinne minne hän halusi. ”Kerta kaikkisen mainio tämä... öh... hiiri. Miksi sen nimi muuten on hiiri?”

Hermione kohautti harteitaan. ”En tiedä. Luulen, että joku nörtti, siis tietokoneintoilija vain keksi sen aikoinaan. Voisit nyt klikata, siis painaa kaksi kertaa jotakin noista kuvista.”

Arthur katseli kuvia tarkkaan ja mietti mistä klikkaamalla – hän oli mielissään, että oli oppinut hyvän uuden sanan – tapahtuisi kaikkein kiintoisimpia asioita. Hän valitsi pienen sinisen avoinna olevan vihon. Kenties sen takaa löytyisi tarina. Tai jotain vielä parempaa: ohjeet tietokoneen rakentamisesta. Hän sai eteensä vain tyhjän valkoisen sivun, joka muistutti paperiarkkia. Mikä pettymys, hän ajatteli.

”Tekeekö tämä mitään kiinnostavaa?”, hän kysyi ääneen.

Hermione hymyili kuulleessaan herra Weasleyn äänessä pientä harmistusta, kun tämä luuli valinneensa huonosti. ”Se on tekstinkäsittelyohjelma. Jospa minä tulen hetkeksi koneen eteen ja näytän miten se toimii. Sitten voitte kokeilla itse, mitä saatte aikaan.” Hermione kirjoitti kappaleen verran lyhyitä lauseita ruudulle ja alkoi esitellä kaikkea mitä niille saattoi tehdä.

Arthurin into kasvoi uudestaan, nyt eksponentiaalisesti. Loppupäivän hän työskentelikin ruudun ääressä. Hän kirjoitti pienen esseen jästitavaroista, jonka lopussa oli lisäys – muista kysyä kumiankan tarkoituksesta. Hän kokeili kaikkia mahdollisia fontteja niin, että tekstiä oli paikoin mahdoton lukea. Hän lihavoi ja kursivoi sieltä täältä. Hermione kävi vain välillä tarkastamassa, ettei hän ollut saanut vanhempiensa läppäriä jumiin. Muista kysyä mitä ´jumiin saaminen´ tässä yhteydessä tarkoittaa, Arthur pohti ohimennen. Vähän ennen ilta viittä Hermione tuli hätistelemään häntä lopettamaan.

”Vanhempani tulevat ihan kohta, herra Weasley. Olet tervetullut jatkamaan joskus muulloin testejäsi läppärillä.”

Arthur hymyili koko kotimatkan. Kotikolossa hän antoi sopivissa kohdin nyökkäilevälle Mollylle pitkän selonteon jästien lepparin ihmeistä.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
               

lotus

 • pufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 171
 • stronger than seems
Kun huomasin, että tässä tekstissä on Arthur Weasley ja hänelle tutustumisen arvoinen jästiesine, oli pakko jäädä hetkeksi lukemaan tämä läpi.  :D

Arthur oli tässä niin hellyyttävä! Ja 'muista kysyä kumiankan tarkoituksesta'. Niin Arthurmaista. :D Hymyilin noille vaihtuville fonteille ja tekstin koolle. Ihanaa, että Arthur Weasleylle jästien arkiset esineet on niin taianomaisia. :)

Lainaus
Hermione hymyili kuulleessaan herra Weasleyn äänessä pientä harmistusta, kun tämä luuli valinneensa huonosti.

Tietääköhän hän, että tietokoneella voi myös vaihtaa sovelluksia sulkematta edellistä? :D

Tämähän oli oikein söpö pikku ficlet. <3 Nyt varmaan hymyilen idioottimaisesti koko loppupäivän.
Kiitos tästä!


Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi,
että niiden jälkeen saataisiin
auringonnousu.

sorrowsworn

 • the Unyielding
 • ***
 • Viestejä: 26
 • (x) winged eyeliner
"Oi, tässä on Arthur!" oli täälläkin ensireaktio. Arthur on ficcimaailmassa harmillisen vähän sävytelty hahmo, hänestä soisi ihmisten kirjoittavan enemmän! Oli mukava törmätä lukupalaan, jossa herra oli näin keskeisessä asemassa.

Olen tietotekniikkatumpeloiden jälkeläinen, ja se laitteiden kanssa neuvominen on kokemuksena ihan oma kärsimyslukunsa. :D Onneksi Hermione vaikutti kuitenkin klaaraavan tilanteen erinomisesti tutulla hermionemaisella kärsivällisyydellä ja lämmöllä. Arthurkin oli tässä ehdottomasti oma, lutuinen ja jästivimpainintoilullaan vähän eksentrinenkin itsensä. Oli sympaattista lukea, kuinka Hermionelle niin arkisessa asiassa oli Arthurin vinkkelistä katsottuna ihan omaa juhlaa ja taikaa. :)

Arthur hymyili koko kotimatkan. Kotikolossa hän antoi sopivissa kohdin nyökkäilevälle Mollylle pitkän selonteon jästien lepparin ihmeistä.

Lepparin (!) kohdalla rupesi kovasti hymyilyttämään. Also, jotenkin niin helppo kuvitella Arthur kiiltosilmäisenä antamassa toheloivaa selontekoa jännittävästä päivästään puolella korvalla kuuntelevalle Mollylle. :D

Kiitos mukavasta lukuhetkestä!
the journey felt so short
to the gates of evermore

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 366
 • ava by Ingrid
lotus ja sorrowsworn: Kiitos kommenteista! Ficletin kommenttisuosio tuli itselle täytenä yllätyksenä, mutta lämmitti mieltä oikein kovasti. Tietotekniikasta oli tosi vaikea keksiä kirjoitettavaa, kunnes mieleeni tuli tämä skenaario, että Hermione tutustuttaa Arthuria ihan tietsikan alkeisiin. Hauskaa, että se resonoi teille.
Minäkin pidän kovasti Arthurista. Pitää tulevaisuudessa yrittää kirjoitella hänestä vielä jotain muutakin.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
               

tirsu

 • Clara-stan
 • ***
 • Viestejä: 1 258
 • A Chapter Can Be a Book
Heipparallaa! Kommenttikampanjasta nappailin tämän, koska Arthur ja jästeihin liittyvät asiat on huippua. <3

Tämä oli aivan mahtava, herttainen ja hauska. Arthurin innostus "lepparia" kohtaan oli suloista. Hänen täpinänsä ja innostuksensa oli melkein tarttuvaa. :D

Voi Arthuria, kun pettyi luullessaan valinneensa huonosti. Onneksi kirjoittaminen ja fonteilla ja niiden koolla leikkiminen sai pettymyksen katoamaan nopeasti. Olen tosin varma, että Arthur sai innokkeen etsiä vielä jostain käsiinsä ohjeet siitä, miten rakentaa oma kone.

Ehkäpä seuraavilla kerroilla, kun Hermione jatkaa hänen opettamistaan koneen käytössä. Arthurhan hyppii innosta, kun pääsee tutustumaan Internetin ihmeelliseen maailmaan, erityisesti Googleen. Sillä tavalla saattaisi selvitä jopa kumiankan käyttötarkoituskin. :D
Googlettamalla voisi selvitä miksi hiirtä kutsutaan hiireksi. (Pitäisi varmaan itse googlettaa ja katsoa, että onkos sille jotain selitystä. Voisi myös kuvitella, että Hermionekin myöhemmin yrittäisi asiaa selvittää, hän kun on kuitenkin tiedonjanoinen nuori nainen.)

Hermionen kärsivällisyys on ihailtavaa. Vaadittaisiin hyvin paljon, että hänen hermonsa pettäisivät. Ehkä, jos kone olisi mennyt jumiin, olisi voinut aiheuttaa hampaiden yhteen puremista, jotta ei tulisi tiuskittua.

Jäin myös ajattelemaan Arthurin ilmettä, kun Hermione näyttäisi tulostimen käyttöä tulostamalla Arthurin esseen. Voi sitä innostuksen ja ihmetyksen määrää. Siinä voisi käydä niin, että Arthur intoutuisi tulostamaan niin paljon, että muste loppuisi - jokainen perheenjäsen saisi oman kappaleen esseestä. Enkä yhtään ihmettelisi vaikka jossain vaiheessa Arthur saisi päähänsä purata läppärin ja tulostimen ihan vain nähdäkseen mitä niiden sisällä on ja miten ne toimivat.

Hermione voisi ostaa Arthurille lahjaksi oman koneen. Muutamalla taialla sen saisi varmasti toimimaan ilman sähköäkin. Siinä olisi lahja, joka saisi Arthurin maasta taivaisiin.

Lainaus
”Kaunis todellakin”, hän ihasteli. ”Ja tuo on varmaan tärkeää tietoa. Nro. 91122233043.
Lainaus
– muista kysyä kumiankan tarkoituksesta
Lainaus
Kotikolossa hän antoi sopivissa kohdin nyökkäilevälle Mollylle pitkän selonteon jästien lepparin ihmeistä.
Nuo olivat suosikkikohtani. Toivottavasti Arthur saa joskus tietää kumiankan käyttötarkoituksen.

Kiitos tästä mahtavuudesta! Tällaisia tarvittaisiin lisää: jästitavaroista innostunutta Arthuria. Mahtaakohan olla mitään jästitavaraa, joka ei saisi Arthuria innostumaan? ;D

-tirsu>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 366
 • ava by Ingrid
tirsu: kiitos kommentistasi, kiva, että pidit. Ehkä Hermione (tai joku muu) voisi Athurille tosiaan joskus myöhemmin ostaa oman koneen lahjaksi. Siitä hän innostuisi varmasti. Hermy myös varmasti korjasi aukon sivityksessään tuon jälkeen ja selvitti miksi hiirtä kutsutaan hiireksi. Hänen luonteelleen ei sovi jättää sellaista tekemättä ;)
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
               

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 920
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Tässä oli jotakin hyväntuulisen lapsenomaista. :D Arthurin kiinnostus kaikkeen jästimaailman merkillisyyteen on asia, joka ei koskaan lakanne huvittamasta lukijoita. :)

Erityisen hellyttävä oli minustakin kohta, jossa Arthur pettyi tehtyään huonon valinnan.  ;D
Lainaus
Hän valitsi pienen sinisen avoinna olevan vihon. Kenties sen takaa löytyisi tarina. Tai jotain vielä parempaa: ohjeet tietokoneen rakentamisesta.
Ei ihmekään, jos näin korkeiden odotusten romahdettua voi harmistuskin vallata velhopolon... Arthur olisi varmaan ollut täpinöissään tietokoneen rakennusohjeista! :D Ja jotenkin pahoin pelkään, että tämän leppari-innostuksen lähdettyä alkuun on kohta Kotikolon autotallissa ensimmäisen velhotietokoneen prototyyppi tekeillä!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 366
 • ava by Ingrid
Fiorella: myöhästyneet kiitokset kommentistasi! Arthur olisi takuulla täpinöissään, jos joku hänelle tietokoneen rakennusohjeet esittäisi, ei epäilystäkään ;D
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)