Kirjoittaja Aihe: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)  (Luettu 1426 kertaa)

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 046
 • Folie à deux
Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« : 27.06.2019 21:29:44 »
Nimi: Outo ja erilainen
Ikäraja: S
Genre: drama, fluffy, ficlet
Paritus: Ginny/Luna
A/N: Juhannustaika to lotus, hyvää kesää! :) Osallistuu myös FinFanFun1000 sanalla 245. Oranssi. Tämä on spontaania söpöilymössöä, koska teki yhtäkkiä mieli kirjoittaa pätkä kevyttä höttöä.”On eri asia olla erilainen kuin olla outo”, Ginny kuuli Ronin mutisevan Harryn suuntaan heidän ohittaessaan käytävällä Lunan, jonka retiisikorvakorut pomppivat samaan tahtiin hänen hyppelevien askeltensa kanssa. Jos Ginny ei olisi ollut liian keskittynyt vastaamaan Lunan leveään hymyyn, joka sai vielä lämpimämmän pilkahduksen vain häntä varten heidän nopeassa kohtaamisessaan, olisi hän kivahtanut veljelleen jotain takaisin, mutta kun Lunan hymyn lämpö kipristeli hänen alavatsaansa, ei hänen otteessaan pysynyt mitään negatiivista.

Sitä paitsi, Ginny ajatteli, Luna oli outo. Hän letitti hiuksiinsa kukkasia ja keittojuureksia, hänen vaatteensa olivat silmiin särkevän erivärisiä, hän hymyili kaikelle ikävälle kuten maanantaille ja kotitehtäville, hän vastasi keskusteluissa asioihin joita ei kysytty ja jätti vastaamatta niihin joita kysyttiin, mutisi itsekseen latinan kieltä ja uskoi mitä kummallisimpiin asioihin, kuten siihen että Ginny oli mukamas suloinen. Ginny taasen piti Lunaa kaikessa ihanassa outoudessaan varsin valloittavana ja mielenkiintoisena ihmisenä, paljon mielenkiintoisempana kuin hänen ahdasmielistä hölmöä veljeään. Mitä enemmän Ginny vietti aikaa Lunan kanssa, sitä enemmän hän alkoi kokea kaiken tavallisen aivan tavattoman tylsänä. Luna näytti hänelle, kuinka löytää jotain erikoista tavallisesta, iloista surullisesta, värikästä tummanpuhuvasta ja kaunista rumasta. Lunan nurinkurinen tapa katsoa maailmaa opetti Ginnyä näkemään, kuinka koko muu maailma olikin nurinpäin. Luna oli sellainen ihminen, joka oli juuri niin outo, että hänellä saattaisi olla vaikka pinkki basiliski tatuoituna selkärankaansa (ei hänellä ollut, Ginny tiesi, koska oli käynyt joka tuuman Lunan ihoa läpi sormenpäillään) tai sinisen sävyisiä raitoja hiuksissaan. Niitä itse asiassa oli kerran ollutkin parin viikon ajan tytön pyyhkäistyä villinä leijuvia hiuksiaan maalatessaan vahingossa väreihin, mitä hän ei ollut huomannut laisinkaan ennen kuin Ginny huomautti siitä hänelle parin päivän kuluttua tämän imeskellessä mietteissään lettinsä latvaa huulet sinisinä. Myöhemmin samana päivänä Hermione kysyi Ginnyltä huolissaan oliko tämä kylmissään, kun hänen huulensa sinersivät niin, ja Ginny punastui.

Ginny oli aina kokenut olevansa erilainen. Hän ei osannut puhua hiljaa tai niiata hameessa kuten kunnon hyvätapainen tyttö, vaan oli äitinsä opastuksesta huolimatta rääväsuinen villi, jolla oli multaa kynsien alla ja pää silti pilvissä kaukana maankamaralta. Hänen hiuksensa olivat räiskyvän oranssit ja hänen persoonallisuutensa yhtä räiskyvä, hän oli kuin värityskirjan kuva jota oli väritetty hiukan reunojen yli, ei aivan sopiva yleisön määrittelemään muottiinsa. Luna nauroi, kun hän röyhtäisi ja kuunteli, kun hän kertoi oppimastaan uudesta loitsusta, jota kukaan muu hänen vuosikurssillaan ei vielä tuntenut. Kun Ginny oli hermostuneena näpertänyt puseronhihaansa reiän, ompeli Luna sen hyräillen umpeen kirkkaan oranssilla langalla, koska hänen mielestään se sopi niin hyvin Ginnyn hiusten väriin. Ginny ei tohtinut huomauttaa, että oranssi herätti huomiota harmaassa paidassa, sillä Luna ei koskaan vaikuttanut huomaavan sellaisia asioita, kuinka jokin oli erilaista tai joukkoon kuulumatonta. Hän vain hymyili kättensä jäljelle ja Ginny piti paikattua paitaa päällään tyytyväisenä.

Vuodet vierivät, ja aikuisena Ginny oli yhä erilainen ja Luna oli yhä outo, ja he rakastivat toisiaan erilaisuuksissaan ja outouksissaan edelleen. Kun Lunan vasen käsi kietoutui lämmittelemään teekupposen ympärille oikean heiluttaessa sauvaa, joka loihti sivellintä levittämään värejään vaaleutta huutavalle tyhjälle taululle, kilahti hänen nimettömässään oleva sormus vasten kupin posliinista pintaa. Auringonsäteet kimaltelivat kilpaa Lunan vaaleissa kutreissa ja sormuksen oranssissa kivessä.banneri: Ingrid

“I’m better in small doses.” - Annalise Keating

lotus

 • pufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 169
 • stronger than seems
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #1 : 27.06.2019 22:23:30 »
Kiitos. ♥

Tässähän oli just sopivissa määrin söpöilyä! Ah. Tämähän oli ihana.
Se yksityiskohta, missä erittelit erilaisuuden ja outouden heti tuolla alussa, oli kiva ja toi kivan punaisen langan tekstiin. Molemmat hahmot oli hellyyttävän IC. Voin hyvin kuvitella Lunan letittämässä hiuksiinsa keittojuureksia  :D  Ja Ginny ja yli reunojen väritetyt värityskuvat.

Lainaus
Hän ei osannut puhua hiljaa tai niiata hameessa kuten kunnon hyvätapainen tyttö, vaan oli äitinsä opastuksesta huolimatta rääväsuinen villi, jolla oli multaa kynsien alla ja pää silti pilvissä kaukana maankamaralta.

Mollyn mainitseminen oli mainio yksityiskohta. Voin vaan kuvitella Ginnyn paineet, kun tietää, että äiti odottaa häneltä aika paljon, onhan hän perheen ainoa tyttölapsi (ja erittäin toivottu sellainen).  :D Mutta onneksi voi olla rauhassa erilainen Lunan seurassa. <3
Dialogittomuus sopi hyvin tähän tekstiin; mitään ei tarvinnut erikseen selitellä hahmojen kautta.

Kiitos paljon tästä tekstistä! ♥


Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi,
että niiden jälkeen saataisiin
auringonnousu.

Lunalotta

 • Valon ja ilon tuoja
 • ***
 • Viestejä: 1 099
 • Kuinka mielettömäksi kaipuu kasvaa nopeesti
  • Smaragdien säihke
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #2 : 28.06.2019 17:06:10 »
Voi ei, vihdoin uutta Luna/Ginnya! Ja tietenkin minä riensin lukemaan ;D Luna on niin oma erilainen, outo suloinen itsensä ja Ginny räiskyy kuten kuuluukin! Nää tytöt spii vaan niin täydellisesti yhteen, ja tän triplaraapaleen voisi lukea vaikka viidesti peräkkäin ja löydän aina uusia ihania yksityiskohtia. Kiitos paljon tästä, piristi mieltäni!
Ex-SparklingAngel
Tupani on Puuskupuh
Kaakao ja suklaa ovat lähellä sydäntä <3
Laittakaa ihmeessä yksityisviestiä jos haluatte jutella tai tutustua, ilahdun suuresti :)

listaus

Avasta kunniat Fractalle <3

Ingrid

 • Ryöväriruhtinatar
 • ***
 • Viestejä: 2 506
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #3 : 30.06.2019 12:39:40 »
Oh, tämä oli suloinen! Todellista höttöä, mutta juuri tällainen sopiva rapsu hitaaseen sunnuntaiaamuun.

Olet tavoittanut hahmot tässä juuri sellaisina kuin he ovat - dynamiikka tyttöjen välillä tekee tästä parituksesta täydellisen tällaiseen höttöilyyn. Luna on niin herttainen, siinä missä Ginny on oma räikeä itsensä. Rakastan pieniä yksityiskohtia keittojuureksista retiisikorvakoruihin ja sinisiin huuliin -  ja rakastan myös sitä, kuinka sellaista pientä, salamyhkäistä ja toisaalta vähän vaatimatontakin (mutta juuri erityisesti lunamaista) romantiikkaa on ripoteltu sinne tänne, hih.

Lainaus
Lunan nurinkurinen tapa katsoa maailmaa opetti Ginnyä näkemään, kuinka koko muu maailma olikin nurinpäin.
Tämä. ❤️ Meidän maailmammekin tarvitsisi ehdottomasti lisää Luna Lovekivoja.

Kiitos - tällä oli ihana aloittaa tämä päivä.

She's been to the Hell and back.
And something about that smirk on her lips tells me
she is the boss down there, too.

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 046
 • Folie à deux
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #4 : 01.07.2019 18:42:39 »
lotus, kiitos itsellesi ihanasta kommentistasi! <3 Ihanaa kuulla, että hahmot olivat mielestäsi IC ja että dialogittomuus toimi ja yksityiskohdat miellyttivät. Hyvä että söpöilyn määrä oli riittävä, sehän tässä oli pääasia! :D

Lunalotta, voi miten ihanaa kuulla että pidit tekstin yksityiskohdista ja että hahmot olivat itsensä oloisia! Mäkin oon sitä mieltä, että nämä kaksi sopivat täydellisesti yhteen. Ihanaa että piristin päivääsi, niin sinäkin minun päivääni kommentillasi, kiitos siitä! :)

Ingrid, kiitos hurjan paljon kauniista sanoistasi <3 On ihan mahtavaa kuulla, että hahmot ja yksityiskohdat ovat olleet mieleen, koska niihin keskityin tässä eniten. Salamyhkäinen romantiikka on kyllä niin söpösti sanottu, aww. Siitä oon samaa mieltä, että meidän maailmassa saisi olla paljon enemmän Lunan kaltaisia ihmisiä, se olisi aika virkistävää. Kiitos paljon kommentistasi! :)


banneri: Ingrid

“I’m better in small doses.” - Annalise Keating

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 802
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #5 : 06.08.2019 14:49:26 »
Tämä oli hellyttävän söpö ficcinen ja hyvin uskottavan tuntuinen. Samaistun hyvin siihen, mitä on olla jonkun mielestä vähän outo, vaikken ihan Luna sentään olekaan, ja tuntuu suloiselta että Ginny rakasti juuri niitä piirteitä hänessä, mitä muut eivät osanneet arvostaa. :) Luna rikkaine sisäisine maailmoineen on aina ollut minulle erityisen mieleinen hahmo.

Ginny on kasvanut raisuksi poikatytöksi ja on paitsi monitaitoinen ja osaava, myös päättäväinen (ellei jopa jääräpäinen ;) ) ja tietyllä tapaa normien ulkopuolinen hänkin, kun ei istu siihen perinteiseen tytön muottiin. (Vaikka äiti sitä varmasti häneltä toivoisikin.) Molempien taholta katsoen juuri toisen hyväksyminen ja rakastaminen sellaisena kuin hän on, on tässä se avainsana. Ja se tekee tästä ficistä niin herttaisen. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 368
 • yks pieni höpötiainen
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #6 : 11.08.2019 17:20:16 »
Ihana lämmin kuvaus erilaisuudesta, outoudesta ja rakkaudesta ja yhteen sopivista ihmisistä <3 Oli myös kovin hellyttävä oivallus ja myöntymys, että Luna tosiaan on outo, mutta juuri siksi Ginny hänestä pitääkin. Outouden alla on kuitenkin paljon muutakin, omanlaistaan perspektiiviä, marginaalista tietoa eri asioista ja seesteistä hellyyttä. Kovin valloittavasti erittelit myös Ginnyn erilaisuutta tyttöpoikamaisuudessaan ja räiskyvässä luonteessaan. Todella onnistunut kuvaus näistä kahdesta hahmosta ja heidän suhteestaan, kiitän!

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 046
 • Folie à deux
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #7 : 12.08.2019 18:06:45 »
Fiorella, ihana kuulla että pidit tätä hellyyttävänä ja uskottavana! Kiva että pidit tekstin sanomasta erilaisuudesta ja hyväksynnästä. Mä luulen, että se on asia mihin yllättävän moni samaistuu :) Kiitos kommentistasi, oli tosi ilahduttava yllätys että olit kommentoinut tähän! :)

Sokerisiipi, oikein mahtavaa kuulla että pidit hahmojen kuvauksesta ja tulkinnasta, sen kuuleminen lämmitti mun mieltäni kovasti. Outous on omalla tavallaan varsin ihanaa. Kiitos sulle kommentista! :)


banneri: Ingrid

“I’m better in small doses.” - Annalise Keating

Vuorna

 • tahdonalainen
 • ***
 • Viestejä: 234
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #8 : 05.02.2021 22:55:20 »
Hyvää yötä! Pidän tästä parituksesta kovasti, joten sen ja tämän otsikon houkuttelemina saavuin uuden lukukokemuksen pariin. Tuosta otsikosta pidin kovasti, erityisesti kun nuo kaksi sanaa esitettiin tässä tekstissä virkistävän positiivisessa valossa!

Suloiset tekstit ovat aina ihania, eikä tämä tosiaankaan ollut mikään poikkeus. Ginnyn näkökulma toimi tässä tosi hyvin, ja oli todella kiva lukea siitä, miten hän näkee Lunan ja hänen outoutensa rikkauksina ja kuinka ne vain tekevät Lunasta uniikin. Lunan kuvailu oli myös erittäin sympaattista, kaikki häneen liittyvät yksityiskohdat olivat ihania ja erittäin uskottavia. Nurinkurinen Luna on aina yhtä hellyyttävä, ja sun tapa kirjoittaa häntä oli musta todella toimiva. Mä pidin myös siitä, miten Ginnyn erilaisuus tuotiin tässä esiin. Se on ihan totta, ettei Ginnykään ole se kaikkein perinteisin hyväkäytöksinen tyttölapsi, ja hänen erilaisuutensa yhdistäminen tuohon Lunan outouteen oli minusta tosi fiksu veto! Se myös vahvisti Ginnyn ja Lunan välistä dynamiikkaa ja teki siitä jotenkin erityisen merkityksellisen.

Lainaus
Luna oli sellainen ihminen, joka oli juuri niin outo, että hänellä saattaisi olla vaikka pinkki basiliski tatuoituna selkärankaansa (ei hänellä ollut, Ginny tiesi, koska oli käynyt joka tuuman Lunan ihoa läpi sormenpäillään) tai sinisen sävyisiä raitoja hiuksissaan.
Tämä oli minusta hirveän söpö kohta! Erittäin hyvä oivallus Lunasta ja tässä tulee myös ihanasti esiin tyttöjen välinen suhde!

Tää teksti toi mulle hirveän hyvän mielen! Jotenkin tuo erilaisuuden hyväksyminen kolahti muhun erityisen paljon, tämän parituksen kohdalla se nimittäin toimii ihan todella hyvin. Tämä oli tämmöinen herttainen ja ihana tunnelmapala, tykkäsin myös tämän dialogittomuudesta ja kuvailusta tosi paljon. Kiitos paljon tämän tekstin kirjoittamisesta, se ilahdutti mua suuresti!
de tes bras, je m'arracherai tout doucement
et c'est la réalité qui m'attend

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 046
 • Folie à deux
Vs: Outo ja erilainen (S, Ginny/Luna)
« Vastaus #9 : 06.02.2021 20:43:06 »
Vuorna, olipas kivaa saada pitkästä aikaa kommentti johonkin tekstiin, mä kun en ole kirjoittanut niin pitkään aikaan etten oikein muistanutkaan miten ilahduttava tunne uuden kommentin huomaaminen onkaan! :D Kiitos sinulle siis siitä, piristit minua kovasti! Kiva kuulla että pidit tekstin nimestä, otsikointi kun on mun ainainen ongelmakohtani enkä koskaan meinaa keksiä mitään nimeä, saati sitten hyvää sellaista. Lämmitti mieltä myös kuulla että pidit hahmojen kuvailusta ja erilaisuuden teemoista, ihanaa kuulla että ne välittyivät lukijalle toivotulla tavalla. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi! <3


banneri: Ingrid

“I’m better in small doses.” - Annalise Keating