Kirjoittaja Aihe: Ettei ikimaailmassa olisi uskonut, S, Rita Luodiko/Narcissa Malfoy  (Luettu 1091 kertaa)

Vehka

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 6 512
 • Phantom Thief of Hearts
  Nimi: Ettei ikimaailmassa olisi uskonut
Ikäraja: S
Fandom: Harry Potter
Paritus: Narcissa/Rita
Tyylilaji: ihastumisdraama
Vastuuvapautus: Harry Potterit ovat J. K. Rowlingin luomus, minä vain lainaan hahmoja omaksi ja muiden iloksi. :)
Yhteenveto: Heidän ensimmäinen huurremuffinssipellillisensä päätyi suoraan roskiin ja Valentina Kaneli pudisteli päätään ja huokaili. Narcissa ja Rita kohauttivat toisilleen olkia ja lähtivät lohtulasilliselle Viistokujalle.
Haasteet: Angelinalle yllättävää HP-femmeä juhannustaiaksi, Kerää kaikki hahmot (Rita Luodiko), Harry Potter -paritushaaste (Rita/Narcissa), FinFanFun1000 (530.   Toimittaja), Random10, Otsikoinnin iloja (lainausotsikko).

K/H: Syystä x päätin paritusketjuhaasteessa ottaa tämän parituksen ja sitten heti kaduin sitä. Tänään kuitenkin teksti vain syntyi eikä tuntunut lainkaan vaikealta, joten hyvä, että niin kävi. :) Ole hyvä, Angelina! ♥

*

Ettei ikimaailmassa olisi uskonut


Narcissa oli oppinut jo nuorena, ettei unelmoimisessa ollut paljonkaan järkeä. Vaikka hän opiskeluaikoinaan katsoikin toisinaan liian pitkään Alice Longbottomin huulten pehmeitä kaaria tai leveitä lanteita, nuori luihuisnainen oli oppinut piilottamaan toiveensa - melkein itseltäänkin - ja säästämään kauniit, harjoitellut hymynsä Luciukselle heidän hitaaseen piiritanssiinsa, jonka tulos oli sovittu ennalta jo vuosia sitten.

Sellainen oli hänen osansa: jatkaa sukua ja säilyttää velhoveri puhtaana. Unelmat olisivat kasvaneet mustelmiksi, suljetuiksi oviksi ja häpeäksi, eikä Narcissalla ollut rohkeutta moiseen. Riskit olivat liian suuria eivätkä missään nimessä ottamisen arvoisia, joten Narcissa painoi päänsä, puhui vain oikeissa kohdissa ja synnytti pojan, joka oli juuri niin kaunis ja oikeanlainen kuin pitikin. (Paitsi rääkyessään yöt pääksytysten. Silloin Narcissa irvisteli kehdolle ja ajatteli kiusallaankin Alicen tummia silmiä ja niitä katseita, joita puuskupuhtyttö oli luonut pöydän yli Frankille, ja joiden kohteena Narcissa olisi itse halunnut olla.)

*

Sodan jälkeen asiat olivat toisin. Vanha maailma mureni heidän ympäriltään, Lucius päätyi vankilaan ja Narcissakin välttyi samalta kohtalolta vain vaivoin, koska Potterin poika puhui hänen puolestaan. Dracokin oli muuttunut, särkynyt ja sitten korjannut itsensä pala palalta, ja kai he kaikki olivat luoneet nahkansa kuin käärmeet, koska oli pakko.

Narcissa olisi mielellään piiloutunut sovinnaistapoihin ja hymyjensä barrikadien taakse, mutta he olivat myyneet kartanonsa oikeudenkäyntien kuluja kattaakseen ja sukuasemakin oli lahonnut vanhan maailman mukana. Ensimmäistä kertaa elämässään Narcissa oli yksin. Tietenkin Draco vieraili naisen pienessä yksiössä ja Astoria oli viileiden ilmeidensä takana ystävällinen hänkin, mutta yhteiskunnan silmissä hän oli hylkiö. Hylkiö ja eksyksissä.

*

Rita Luodiko sen sijaan selvisi maanjäristyksistä ja taikamaailman katastrofeista naarmuitta. Silloinkin, kun hänen skuuppinsa revittiin riekaleiksi ja nainen sai syytteitä valheiden levittämisestä, nainen pulpahti ennemmin tai myöhemmin takaisin pinnalle. Kirjoitteli jonkin aikaa eroottisia novelleita noitanaisten lehtiin tai satukirjoja jästilapsille, raapusteli imeliä rakkausrunoja hääkortteihin tai pyöritti typeriä miehiä pikkusormensa ympärille.

Velhosodan jälkeen töitä riitti, ja ensimmäistä kertaa elämässään Rita huomasi, että hän halusi kirjoittaa jostakin todellisesta ja tavallisesta. Maailma oli mennyt sellaiseksi hullunmyllyksi, että kohulööppejä ei kukaan enää kaivannut, joten nainen antoi sitaattisulkakynänsä pölyttyä komerossaan ja päätti, että etsisi jotakin aitoa, tavallista, onnellista.

*

He päätyivät noitien leivontakurssille. Rita kirjoittaakseen reseptisarjan MeNaisiin, Narcissa koska alkoi seota kellon yksitoikkoiseen tikitykseen yksiössään. Narcissa oli leipomisessa aivan toivoton, sillä hänellä oli aina ollut kotitontut tukenaan, eikä Rita ollut juurikaan parempi. Heidän ensimmäinen huurremuffinssipellillisensä päätyi suoraan roskiin ja Valentina Kaneli pudisteli päätään ja huokaili. Narcissa ja Rita kohauttivat toisilleen olkia ja lähtivät lohtulasilliselle Viistokujalle.

"Leivontakurssi oli huono idea", Narcissa sanoi ja ajatteli, ettei ikimaailmassa olisi uskonut päätyvänsä baariin Rita Luodikon kanssa.

"Äärimmäisen typerä", Rita myönsi ja ajatteli, ettei ikimaailmassa olisi uskonut päätyvänsä baariin Narcissa Malfoyn kanssa.

"Pitäisiköhän lopettaa se kesken?" Narcissa tuijotti olutlasiinsa eikä kehdannut sanoa, ettei oikeastaan juonut olutta. Rita oli tietenkin osannut päätellä sen, mutta pysyi epätyypillisen hienotunteisesti vaiti.

"Pitäisi varmaan", toimittaja vastasi. "Minä en tosin voi. Lupasin kirjoittaa kokonaisen reseptikimaran ja otin maksun jo etukäteen."

"Otan osaa", Narcissa sanoi kuolemanvakavana. Narcissan katse hakeutui Ritan silmälasien kirkkaanpunaisiin kehyksiin ja lipui siitä tämän sinisiin, teräviin silmiin. Rita kohotti hänelle haastavasti kulmaansa, muttei sanonut mitään.

*

Viikkoa myöhemmin Narcissa löysi itsensä kurssilta, kaikesta huolimatta. He leipoivat Ritan kanssa tulvivia tulivuorikakkuja ja saivat koko luokan täyteen mustaa savua, ja Valentina ajoi heidät ulos kaulinta heristellen. Rita tirskui koko matkan Viistokujalle ja hymy nyki Narcissankin suupieliä. Ensimmäistä kertaa vuosiin se oli kiiltokuvahymyjen sijaan hänen omansa.
i'm working on a song / it isn't finished yet
but when it's done and when i sing it / spring will come again

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 856
  • ficcilistaus
Ihana! Voin niin kuvitella Ritan kynäilemässä kaikkea mahdollista henkensä pitimiksi, mutta aivan erityisesti eroottisia novelleja ;) Oudon virkistävä paritus. Kiitos päivän piristyksestä :)

ficcilistaus: Fini | AO3

Angelina

 • Stark-Rogers
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 772
Siiis mikä ihana yllätys oli saada juhannustaika ♥ Ja vielä todellakin yllärifemmellä, en olisi koskaan osannut arvata paritusta ;D Oon todella rajoittunut normaalisti sen suhteen mitä luen ja femme on muutenkin todella uusi tuttavuus, joten tää oli kyllä todella virkistävää!

Lainaus
Narcissa oli oppinut jo nuorena, ettei unelmoimisessa ollut paljonkaan järkeä.

Ah ja tämähän alkoi rytinällä! Hymyilin heti, koska tää kuulosti ihan mun kyyniselle luonteelleni sopivalta ;D Toisaalta tosin heti alkuun käy myös Narcissa sääliksi, olisipa ollut rohkeutta... Tykkäsin kovasti, että tässä käytiin molempien naisten elämäntilannetta läpi heti alkuun! Ritan uusi ura eroottisten novellien ja jästisatukirjojen kanssa loi kyllä huikeita kuvitelmia :'DD

Hahha, entäs tuo loppu sitten! Todella hauska kuvitella Narcissa ja Rita yhdessä sähläämään leivontakurssille ja lopulta juoksemaan sieltä pois kuin pahaiset teinit. Ai että tästä tuli niin hyvä mieli :3 Narcissankaan elämä ei sitten ehkä kuitenkaan loppujen lopuksi jatku yhtä surkeana, kun vuosikausiin saa lopulta hymyillä aidosti! Tämä oli todellinen hyvänmielen teksti ja paritus toimi mielestäni todella hyvin näin, juurikin ihastumisdraamana, mikä on oikein kuvaava genre. Kiitos ihan hirveästi, tykkäsin kovasti ♥

bannu ♥♥♥ ©Ingrid ♥♥♥

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 351
 • Folie à deux
Olipas tässä kiinnostava tulkinta Narcissasta! Hyvin samantyyppinen kuin mun fanon hänestä ja erityisesti hänen ja Luciuksen liitosta. Musta  vaan niistä on huokunut aina vähän sellainen viba, ettei sitä liittoa ole rakkaudesta solmittu. Pidin siis tämän ficin Narcissasta, oli musta uskottavan oloinen tulkinta. "Kiiltokuvahymy" oli aika osuvasti sanottu. Pidin myös siitä kuinka kuvailit Malfoyn perheen jäsenten muuttuneen ja luoneen nahkaansa kuin käärmeet, se oli paitsi kuvaavaa niin musta myös symbolisesti sopivaa.

Rita jäi syvemmällä tasolla vähän etäisemmäksi, mutta hykertelin kyllä sille yksityiskohdalle kuinka Rita kirjoitteli noitanaisten lehtiin erotiikkaa ja jästilapsille satuja, haha. Hyvin ritamaista sinnitellä ja tehdä ns. mitä vaan selvitäkseen takaisin huipulle.

Paritus oli kyllä tässä yllättävä ja mielenkiintoa herättävä! Jotenkin niiiin out of nowhere että piti ihan hetki miettiä että oikeestiko :D Mutta sehän tästä kiinnostavan tekikin. Pidin siitä miten loit yhteyden näiden välille vaikeuksien ja niistä ylitse pääsemisen kautta. Mä tulkitsin tämän hyvin pitkälti toverillisena vuorovaikutuksena ja ystävyyssuhteen alkuna, mutta toisaalta alussa oli kyllä pohjustettu parituksellistakin näkökulmaa, joten musta sekin toimii tässä.

Kiva pikku ficci! Tästä jäi sellainen vaikeuksien voittamisen ja auringon risukasaan paistamisen fiilis.

bannu: Sokerisiipi