Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka (Roope Ankan elämä ja teot): Sointuihin hukkuu ukkosen raivo, S, Roope/Kultu, oneshot  (Luettu 1021 kertaa)

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 648
 • ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ficin nimi: Sointuihin hukkuu ukkosen raivo
Kirjoittaja: Ayu
Fandom: Aku Ankka (Roope Ankan elämä ja teot)
Ikäraja: S
Paritus: Roope/Kultu
Genre: Draama

Summary: Minkään valtakunnan rentoutuminen ja paikoilleen pysähtyminen olivat Roope Ankalle naurettavan vieraita asioita.

A/N: Nightwish otti ja inspiroi hurjasti tätä tarinanpätkää. Aurinkoista juhannusta jokaiselle finiläiselle! 8)***"Johan on..." Kultu mutisi katsoessaan mökin ikkunasta, miten monihaarainen salama löi horisontin honkapuihin. Heti perään kajahti sen sortin rymähdys, että hän olisi voinut myöntää säikähtäneensä, mikäli joku olisi asiaa kysynyt. "Kai olet varma, että tämä murju pitää pintansa nihkeämmälläkin säällä?"

Roope kuulosteli mökin natinaa, joka ei herättänyt Kultussa luottamusta. "Eiköhän se pidä. Tosin kevyen mittakaavan kunnostus ei tekisi hallaa."

"Älä nyt?" Kultu kolautti kolmannen ämpärin tuvan lattialle katosta tipahtelevien vesipisaroiden alle. Vaikutti siltä kuin joku olisi käynyt huvikseen keihästämässä mökin kattoon muutaman vedenmentävän kolon.

"Se on joka tapauksessa poutapäivän rupeama", Roope sanoi viskatessaan pari klapia tulisijaan. Kultu itse olisi lisännyt puita tuplasti enemmän, mutta Roopen mielestä kaksi kerrallaan oli tarpeeksi. Iloisesti rapisevat liekit piristivät, mutta Kultu hytisi silti kuin haavanlehti. Kuka uuvatti sitten väittikään, että parhaillaan elettiin keskikesän lämpöisempiä päiviä. Sellainen höynä ei takuulla ollut astunut jalallaankaan siihen halvatun mörskään, jota Kultu oli oppinut ajattelemaan vankilan sijaan pikemminkin majapaikkanaan. Kourallisen miinustähtiä ansaitsevana, kalmankylmänä majapaikkana.

"Hyödynnähän tuota." Roope viittasi ohimennen tuolinsarjalle heitettyyn takkiinsa.

"Ei ole tarpeen, kiitos vain."

"Muuten vain tutiset kuin syntinen saarnapenkissä?"

Kultu olisi mielinyt näpäyttää jotain takaisin, mutta uusi ukkosen jyrähdys katkaisi hänen ajatuksensa. Niinpä hän tyytyi kietomaan Roopen kuluneen ja paikoin rispaantuneen mutta lämmittävän takin hartioilleen ja istahti tuvan pöydän ääreen.

"Mitäs sinä tuolla ajattelit?" hän kysyi kiinnittäessään huomiota Roopen edesottamuksiin.

"Saat arvata kahdesti."

Roope naputteli elämää nähneen kitaran kieliä ja toisella kädellään väänsi niitä parempaan vireeseen. Soitin oli jäänyt käteen tämän ratsastettua kaupunkiin muutama päivä sitten ruokavarastojen täydennystarkoituksessa. Säilykkeiden ja muun tilpehöörin lisäksi Roope oli kanniskellut mokomaa puolikuollutta romua palatessaan ja ylpeyttä uhkuen tokaissut, että se olisi päätynyt rojukasaan, ellei hän olisi osunut paikalle nappaamaan sitä parempaan talteen. Kultu ei ollut voinut vastustaa pientä leukailua aiheesta. Turha luullakaan, että Roopen kivuliaan itara luonne olisi antanut periksi jättää edes sellaista kitaranraiskaa oman onnensa nojaan.

"Oletko useinkin soitellut?" Kultu kysäisi tavoitellen keskustelua harhauttamaan ajatuksiaan pihalla pauhaavasta myrskystä.

"Siitä on aikaa", Roope sanoi.

"Kauanko?"

"Jokunen vuosi."

Oli oikeastaan aika kiintoisaakin istua sillä tavalla pitkästä aikaa saman pöydän ääressä. Ruoka-aikoina Roope tapasi talsia ympäri tupaa – kuulemma pitääkseen itsensä työvireessä – hotkien muonansa alta aikayksikön ja palata sen jälkeen keskeneräisiin askareisiin. Minkään valtakunnan rentoutuminen ja paikoilleen pysähtyminen olivat Roope Ankalle naurettavan vieraita asioita.

"No johan alkaa kuulostaa salonkikelpoiselta", Roope virkkoi kokeillen muutamaa sointua. "Alin kieli tästä uupuu, mutta eroa tavanomaiseen tuskin kuulee."

"Tokkopa tässä maailmanlopun myräkässä kuulee edes omia ajatuksiaan", Kultu hymähti ja pysähtyi kuuntelemaan kitaran ääntä. Sen sijaan, että Roope olisi vain rämpytellyt jotain epämääräistä, tämä alkoi soitella melodiaa, joka pienen tapailun jälkeen alkoi kuulostaa yhä selkeämmältä.

"En muista enää oikeastaan kuin yhden laulun", Roope totesi nyökäten pöydällä nököttävään pieneen paperinpalaan, johon oli kirjoittanut sanat ylös. "Hiidenkirnu-sedällä oli muutama suosikkinsa, mutta tämä oli niistä kirkas ykkönen."

Kultu veti takkia paremmin ylleen. "Vai että Hiidenkirnu..."

"Hänen maineensa kiirii yhä halki Mississippin", Roope tokaisi. "Kitaran soittelu jokilaivan säksätystä kuunnellessa ja piippua poltellessa oli hänestä paras tapa rentoutua silloin kun sellainen passasi aikatauluun."

"Voin vain kuvitella. Ja rapsakka tujaus rommia kitaan kunnon kapteenin elkein?"

"Mistä päättelit hänen olevan kapteeni?"

Kultu kohautti olkiaan. "Kukaan tavan riviseilori tuskin oikeuttaisi itselleen tuon mittakaavan hölläilyrituaalia saati kutsuisi itseään Hiidenkirnuksi. Tosin vaillinaisen ymmärrykseni mukaan Mississippin suunnalla liikkuu sen verran sakeaa sakkia, että mistäs sitä viime kädessä tietää."

Roope väläytti ilkikurisen virneen, johon Kultu huomasi vastaavansa.

"Oletko koskaan tullut nähneeksi jokilaivaa? Kunnon siipiratasalusta kaikessa glooriassaan?"

"Tjaa, piirroksessa, mutta se ei kyllä selittänyt päätä tai sen puoleen häntääkään."

Roopen naurahdus sai ukkosen vaanivan läsnäolon tuntumaan tyystin samantekevältä.

"Noh, sen kuin soitat. Mieluummin vähän sinne päin soiva kitara kuin joka suuntaan nariseva mökinrähjä", Kultu tuumasi nojaten kyynärpäitään pöytään. "Mistä se sinun setäukkosi mielikappale kertoo?"

"Vanhasta merikapteenista, kaipuusta menneeseen, eletyn elämän särmästä. Yhtä haikeutta koko viisu."

"Hmmm."

Roope rykäisi kurkkuaan ja aloitti laulunsa kitaran säestyksellä. Kultu keskittyi kuuntelemaan sanoja ja melodiaa ilman kiireen häivääkään. Jylinä ja sateen ropina tuntuivat hukkuvan kokonaan kitaransointuihin.

Hetken Kultu huomasi haaveilevansa erilaisesta arjesta, sellaisesta, jossa he voisivat Roopen kanssa kerrankin istua saman pöydän ääreen ilman rumaksi kohoavaa sanailua. Roope voisi kerrankin vain soitella kitaraansa miettimättä, miten vuorokauden jokaisen sekunnin voisi käyttää mahdollisimman tuotteliaasti.

Olisi voinut sanoa, että vasta vuosikymmenen rajuin ukonilma sai Roopen pysähtymään. Jospa vain hänkin olisi kyennyt samaan. Roope tapasi toisinaan verrata häntä hurrikaaniin, mutta hänen mahtinsa oli kovin rajallinen, pahus soikoon.

Kultu kietoi takkia paremmin ylleen, nuuhki sen kauluksesta savun ja työnteon tuoksua ja tahdonvoimallaan esti sadepisaroita kertymästä silmiensä sineen.

"Kaunis kappale."

Roope nyökkäsi kohti sanat sisältävää paperilappua kehottaen häntä liittymään lauluseuraksi. Kultu epäröi ohikiitävän hetken, mutta otti sen sitten pöydältä.

"Anna palaa. Sinulla on meistä parempi äänikin."

Kultun kasvoille syttyi pieni hymy, ja hän jatkoi laulua Roopen kanssa rykäistyään tunnekuohun tiehensä.Nightwish – The Islander

An old man by a seashore
At the end of day
Gazes the horizon
With seawinds in his face
Tempest-tossed island
Seasons all the same
Anchorage unpainted
And a ship without a name

Sea without a shore for the banished one unheard
He lightens the beacon, light at the end of world
Showing the way lighting hope in their hearts
The ones on their travels homeward from afar

This is for long-forgotten
Light at the end of the world
Horizon crying
The tears he left behind long ago

The albatross is flying
Making him daydream
The time before he became
One of the world`s unseen
Princess in the tower
Children in the fields
Life gave him it all:
An island of the universe

Now his love's a memory
A ghost in the fog
He sets the sails one last time
Saying farewell to the world
Anchor to the water
Seabed far below
Grass still in his feet
And a smile beneath his brow

This is for long-forgotten
Light at the end of the world
Horizon crying
The tears he left behind long ago

So long ago
So long ago

This is for long-forgotten
Light at the end of the world
Horizon crying
The tears he left behind so long ago

So long ago

« Viimeksi muokattu: 20.02.2021 00:26:32 kirjoittanut Maissinaksu »
"Itse Zeus kyllä lähetti Akun tänne, mutta hän ei tiennyt, että sukulaispoikani on täysi tumpelo."
- Roope Ankka

Vuorna

 • tahdonalainen
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 873
Iltaa! Stalkkerinapin kautta löytyy aina ihan hurjan mielenkiintoisia tekstejä ja fandomeitakin! Enpä aiemmin ole Aku Ankka-fanfictioniin törmännyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ja oikeastaan sehän käy järkeenkin, materiaalia tässä fandomissa kun kuitenkin on törkeän paljon. Oon aikanaan lukenut jonkun osan tuota Roope Ankan elämä ja teot -sarjaa ja muistan kyllä pitäneeni juuri Roopen ja Kultun suhdetta hyvinkin mielenkiintoisena, joten heistä kirjoitetun tekstin lukeminen ilahdutti kyllä kovin.

Pidin kovasti tämän tekstin tunnelmasta. Vaikka ukkosmyrsky yhdistettynä mökin kurjuuteen ei välttämättä lupaile lämmintä tunnelmaa, minusta sellainen saavutettiin tässä mainiosti! Takkatuli, lämmin takki ja musisointi olivat kaikki tosi sympaattisia piirteitä tässä, ja sitten erityisesti Roopen ja Kultun välinen keskustelu lisäsi tähän myös lämpöä. He ovat keskenään viihdyttäviä ja jotenkin sopivat hyvin yhteen. Roopen oon tottunut näkemään erityisesti vanhempana kärttyisenä itsenään, joten tälläinen nuorempi, vähän ehkä inhimillisempi ja Kultun sulattama Roope on tosi hauska. Tästä tekstistä käy myös hyvin ilmi se, miten hyvin Kultu onkaan Roopen oppinut tuntemaan, mikä oli minusta aika suloista.

Lainaus
Olisi voinut sanoa, että vasta vuosikymmenen rajuin ukonilma sai Roopen pysähtymään. Jospa vain hänkin olisi kyennyt samaan. Roope tapasi toisinaan verrata häntä hurrikaaniin, mutta hänen mahtinsa oli kovin rajallinen, pahus soikoon.
Oijoi, tämä oli varmastikin mun lempikohta tässä! Kultun vertaaminen hurrikaaniin on huippuosuvaa, ja tuo miten tässä käy ilmi, miten Kultu olisi kovasti halunnut saada Roopen rauhoittumaan ja hidastamaan oli varsin ilahduttavaa!

Tää teksti etenee hyvin ja mä tykkäsin paljon niin yksityiskohdista kuin ihan koko kokonaisuudestakin. Olit tavoittanut hyvin molempien henkilöhahmot ja koko skenaario tässä oli minusta todella sympaattinen. Tuo kappale sopi tähän myös loistavasti ja rakastin tämän tekstin nimeä! Se oli kaunis ja vieläpä tekstiin erinomaisesti liittyvä. Kiitos paljon tästä tutkimusretkestä Ankkaficcien maailmaan, pidin tästä tekstistä tosi paljon!
it's tough to have to tell you like this, but i'm in a sexual relationship with your mother.
she talks in her sleep.

Larjus

 • ISSNA
 • ***
 • Viestejä: 4 777
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Oli kyllä kiva vielä löytää sulta Aku Ankka -fici, jota en ollut aiemmin lukenut! (Onkohan niitä enää tämän jälkeen :D) Olikin kiva palailla taas Roopen ja Kultun pariin. Näissä ficeissä on aina niin hienoa kuvailua ja dialogia ja eläytyminen onnistuu vaivatta. Niin tässäkin. En ehkä kestä sun sanavalintoja, ne on aina niin osuvia ja toimivia. Tunnelmakin oli loppujen lopuksi mukavaa ja kotoista, vaikka ulkona pauhaakin myrsky, joka yrittää tulla katon läpi sisäänkin, ja paleltaa. Oon ikuinen romantikko kun en voi muuta kuin todeta, miten somaa kun Roope kehottaa Kultua kääriytymään takkiinsa :3 Ja siis hei, onhan tommonen kahdenkeskinen kitaran soittelukin aika romanttista! Vaikka Kultun reaktio onkin aika kädenlämpöinen 😅 Kiva kyllä yrittää kuvitella, millaisia säveliä Roope Kultulle soittelee. Omassa päässä kyllä soi vain Nightwish (ja vähän veikkaan että ihan semmosia sointuja ei kitaranrämällä aikaan saa :D).

Pakko kans vielä mainita, että tällä ficillä on niin kaunis otsikko. Se on niin upee, ääää, rakastan ♥
"Pois silmistäni niljakkeet! Täältä tulee nimittäin haihattelija!"