Kirjoittaja Aihe: Tähtien sota: Droidin sydän (S • droidien ystävyydestä; Leia, C-3PO & R2-D2 • shotti)  (Luettu 5502 kertaa)

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50


S • Tähtien sota
Tähtien sota ei ole minun omaisuuttani. Tämä teksti on fanifiktiota, jota kirjoittelen vain omaksi (ja mahdollisesti muiden) iloksi.

Lukijalle: Katsoin tuossa iltani ratoksi The Force Awakensin, ja innostuin askartelemaan tällaisen pienen höpsön tarinan, jonka idea on virunut mielessäni jo siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran kyseisen elokuvan näin (onko siitä pian jo kaksi vuotta, hui). Halusin käsitellä droidien välistä ystävyyttä, koska aihe kiinnostaa minua ja lämmittää sydäntäni kovin, olenhan suuri droidien ystävä. Tuntui luontevalta valikoida tähän jonkun muun hahmon näkökulma, sillä niin ihania kuin droidit kaikessa välittömyydessään ja mutkattomuudessaan ovatkin, epäilen, etten osaisi kirjoittaa sellaisen näkökulmasta... ;D

Kiitos jos luet, jätä ihan vapaasti kommenttia jos inspiroi! :)
Vastarinnan tukikohta oli toisinaan yhtä hälinää ja vilskettä: kiireisiä askelia, liehuvia vaatteenpieliä, hätäisiä huikkauksia. Kenraali Leia Organa oli usein erityisen kiireinen, sillä hänen piti pysyä kartalla kaikesta, mitä tukikohdassa ja sen ulkopuolella tapahtui. Kaikki raportit kulkivat hänen kauttaan, halusipa hän tai ei, ja päätöksissä viimeinen sana oli hänen. Hänen harteillaan lepäsi koko vastarinnan luottamus ja sen päällä suuri vastuu, joka joskus painoi ja uuvutti aika tavalla.

Toisinaan tukikohdassa kuitenkin oli rauhallista, kun kenelläkään ei ollut kiireistä tietoa tai uusimpia tutkimustuloksia jaettavanaan eikä asiantuntijoita ollut tarpeen kutsua koolle niitä kuulemaan. Sellaisina hetkinä Leialla oli aikaa käyskennellä kaikessa rauhassa ja havainnoida tukikohdan jokapäiväistä elämää, kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Hän nautti siitä, sillä silloin hän saattoi poimia ilmapiiristä pieniä vivahteita ja häivähdyksiä, jotka kertoivat kaikenlaista vastarinnan toiminnasta ja yhteistyöstä, tietoja jotka olivat olennaisia kenelle tahansa johtajalle.

Usein sellaisina rauhallisina hetkinä Leia pani merkille, että heidän iäkäs ja kokenut protokolladroidinsa C-3PO livahti vaivihkaa syrjäiseen nurkkaukseen, jossa vähintään yhtä iäkäs ja kokenut R2-D2-astromekaanikkodroidi oli nököttänyt jo vuosia. R2 oli vaipunut virransäästötilaan Luken jätettyä heidät ja kadottua, eikä se ollut suostunut käynnistymään, vaikka mekaanikot olivat etsineet siitä vikoja ja yrittäneet ohjelmoida sitä uudelleen. Heille oli pian valjennut, ettei R2 kerta kaikkiaan halunnut käynnistyä, ei kun sen isäntä oli poissa, ja yhteisestä kunnioituksesta he olivat päättäneet lakata yrittämästä. Siitä samasta kunnioituksesta he olivat peittäneet droidin hupulla, jottei se pölyyntyisi ja olisi kaiken kansan toljoteltavana.

Oli hassua ajatella, että metallinkappaleista, johdoista ja virtapiireistä koostuva pikkuinen droidi saattoi olla niin itsepintainen. Toisaalta Leia ei pitänyt sitä lainkaan hassuna, kun hän muisti, miten uskollisesti R2 oli seurannut Lukea kaikkialle, epäröimättä, kyseenalaistamatta. Vaikka se oli pohjimmiltaan mekaaninen laitteisto, Leiasta tuntui, että jossain syvällä sen virtapiireissä väreili ehdoton kiintymys Lukea kohtaan. Ehkä se oli pelkkä sähköinen ilmiö, mutta kukaan, joka oli joskus saanut seurata R2:n ja Luken vuorovaikutusta, ei voinut kiistää sen olemassaoloa.

Leiasta tuntui, että 3PO:n ja R2:n välillä väreili sitä samaa kiintymystä. Kerta toisensa jälkeen 3PO meni vanhan ystävänsä tykö, ehkä nosti hupun tämän yltä ja pyyhki likatahran tämän kuvusta. Kun tukikohdan tiloja oli uudistettu, 3PO oli pitänyt huolen siitä, että R2:lle oli yhä löytynyt turvallinen paikka ja ettei sitä ollut kohdeltu kaltoin.

Kerran Leia oli ohimennen kuullut 3PO:n kivahtavan R2:lle: ”Saisit jo herätä, senkin ruosteinen romukasa. Sinusta olisi takuulla vastarinnalle enemmän hyötyä hereillä kuin tuollaisena unohdettuna museoesineenä!”

Ulkopuolisen korviin se olisi saattanut kuulostaa pahalta, mutta Leiaa se oli hymyilyttänyt. Hän muisti ne lukemattomat kerrat, kun säikky ja pessimistinen 3PO oli seurannut pikkuista ystäväänsä, vaikka oli jupissut vastalauseita jupisemasta päästyään. Hän muisti ne lukemattomat kerrat, kun seikkailunhaluinen ja urhea R2 oli houkutellut 3PO:n mukaansa milloin mihinkin tempaukseen. Hän muisti ne lukemattomat kerrat, kun droidit olivat tehneet yhteistyötä saman päämäärän hyväksi – milloin tasavallan, milloin kapinallisten, milloin vastarinnan eduksi.

Ennen kaikkea Leia muisti ne lukemattomat kerrat, kun droidit olivat naljailleet toisilleen, nahistelleet keskenään ja jopa nujakoineet fyysisesti, mutta iloinneet lopulta toistensa saavutuksista ja jälleennäkemisistä joka kerta. Ehkä se todella oli pelkkiä sähkövirtoja ja jännitteitä, mutta Leia oli melko varma siitä, että se oli tosiystävyyttä; toimivathan ihmissydämetkin sähköimpulssein. Samoin Leia oli melko varma siitä, että mikäli R2 joskus vielä heräisi, ystävyys droidien välillä olisi ennallaan, aivan yhtä ennallaan kuin R2:n vakaa uskollisuus Lukea kohtaan, ja aivan yhtä välitöntä ja mutkatonta.

Leiasta tuntui, että ihmisillä ja muilla elollisilla olennoilla saattaisi olla siitä lopulta paljonkin opittavaa.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2021 00:09:45 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Olin jo nukkumaan menossa, mutta tämä pysäytti vielä sitä ennen lukemaan. Olen aina tykännyt sympaattisesta pikku R2-D2:sta. <3 Ja tässä ficissä sen herttaista lojaaliutta kuvailtiin niin somasti. Minusta oli ihana, miten se on selvästi tarinan päähenkilö, vaikka onkin sammuksissa koko ficin ajan. ;)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Fiorella, oi kiitos! :) Olen ihan ihmeissäni ja ilahtunut, kun tähän tuli kommentti ja vieläpä niin pian julkaisun jälkeen! Tämä on ensimmäinen Tähtien sota -fikkini ja ylipäätään ensimmäinen fikkini, öö, kolmeen vuoteen (olen kirjoitellut viime aikoina lähinnä originaaleja), joten on ihanaa tietää, että tästä on ollut iloa.

R2 on minustakin tosi sympaattinen, ja sen lojaalius on vertaansa vailla. 3PO on aina ollut oma lempparini, mutta R2:llakin on ehdottomasti paikka sydämessäni. <3

Kiitos ihanasta kommentista! :-*


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Unohtumaton

 • Uno
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 716
Kommenttikampanjasta moroheiterve o/

Mä olen vasta viime vuosina alkanu lämmetä Star Wars -maailmalle (kiittäkäämme miestä tästä) ja droidit on ehdottomasti yksiä lemppareista elokuvissa! Ymmärrän, että nämä kaksi ovat monelle ne tärkeimmät droidit, mutta herrantuutelis, on BB-8 kyllä suloinen sekin.  ;D

Kehun heti ensiksi lempparikohtaa tässä shotissa:

Lainaus
Ehkä se todella oli pelkkiä sähkövirtoja ja jännitteitä, mutta Leia oli melko varma siitä, että se oli tosiystävyyttä; toimivathan ihmissydämetkin sähköimpulssein.

Aivan ihanan ihana vertaus ihmissydämistä ja droideista! Tällaiset tekstit pistää aina ajattelemaan sitä, kuinka kapeasti ihminen joskus näkee maailmansa. Tunteet eivät ole ihmisten yksinoikeuksia ja Leia tuntuu ymmärtävän sen tässä todella hyvin. Miksipä ei droidi kiintyisi siinä missä ihminenkin? Tästä saisi vaikka mitä filosofista debattia. :-)

Ymmärrettävää, että R2 kaipailee 3PO:n perään, sillä droidi jos kuka ymmärtää toista droidia. Ihmisen seura voi droidille olla jopa aavistuksen ennalta-arvattavaa ja tylsää! Droidien älykkyys (ja miksei siis myös tunneäly) voi mennä niin omissa maailmoissaan, että ihminen jää siitä ulkopuolelle monissa tapauksissa. Olipas miellyttävä ja ajatuksia herättävä shotti! Kiitos tästä.

ja ilo viilsi heitä miekan lailla
ja heidän ajatuksensa liitivät maille joilla tuska ja ilo virtaavat yksiin
ja kyyneleet ovat siunauksen viini.

listaus

Quibbler

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 168
 • Potterhead? Always.
Pätkä oli sopivan pituinen ja aivan ihana! Oli juurikin hyvä kuvailla droidien välistä ystävyyttä toisen näkökulmasta ja Leia sopi tähän rooliin mainiosti! Oi, tämä oli niin loistava!  :)

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Uno, kivaa että tämä on päätynyt Kommenttikampanjaan ja että tulit tämän sieltä napanneeksi. :) Tiedätkö, ihan sama juttu minulla, olen lämmennyt Star Warsille (ja ylipäätään tutustunut siihen) ihan vasta viime vuosina ja juurikin kumppanin ansiosta. Hän oli melkein järkyttynyt siitä, etten ollut nähnyt leffoja, joten hänen oli tietysti pakko ne minulle näyttää, ja niinpä minä hurahdin. ;D Droidit ovat minunkin lemppareitani.

Mukava kuulla, että teksti antoi lyhyydestään huolimatta ajattelemisen aihetta ja oli miellyttävää luettavaa. Suuret kiitokset ihanasta kommentista! :-*

Quibbler, ihanaa että tykkäsit! Minusta tuntui jotenkin luontevimmalta valita näkökulmahahmoksi joku ulkopuolinen droidien suhdetta tarkastelemaan, sillä droidin näkökulmasta kirjoittaminen olisi ollut aika haastavaa. Niiden ajatukset kulkevat kuitenkin varmaan aika eri ratoja kuin ihmisten. Olen hyvilläni siitä, jos Leian näkökulma toimi. Kiitos paljon ihanasta kommentista! :-*


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Paquette

 • ***
 • Viestejä: 359
Selailin tässä vaihteeksi osastoa hieman pidemmälle ja silmiini osui tämä fikki, jonka muistaakseni luin jo tuoreeltaan. Kommentti jäi tuolloin kuitenkin jättämättä, mutta tämä on niin herttainen teksti, että nyt uudelleenlukemisen jälkeen haluan raapustaa edes jonkin puumerkin.

En tunne Tähtien sota -maailmaa erityisen hyvin, mutta droidit kuuluvat epäilemättä sympaattisimpiin hahmoihin siellä. Tässä fikissä R2:n ja 3PO:n ystävyys ja R2:n uskollisuus Lukea kohtaan on kuvattu todella lämpimästi ja uskottavasti. Myös minusta vertaus ihmissydänten toimintaan oli hyvä. Luin jokin aika sitten lehtijutun roboteista (mm. tästä Pepperistä), ja siinä muistaakseni kerrottiin ihmisten kokevan, että robotit ovat jollain tapaa tuntevia olentoja, vaikka koneita ovatkin. Nämä Tähtien sodan droidithan ovat jo niin paljon kehittyneempiä ja selvästi persoonallisia, että niiden kyvyt tunteisiin ja kiintymykseen vaikuttavat lähes itsestäänselviltä. :D Olet varmaan kuitenkin oikeassa siinä, että niiden ajatuskulut saattavat poiketa ihmisistä paljon, niinpä Leian näkökulma oli tähän oikein toimiva valinta.

Kaiken kaikkiaan varsin ihana pieni fikki, kiitos! :)

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Paquette, ihanaa että innostuit lukemaan uudelleen ja jättämään kommentinkin! :) Ilahduin siitä kovasti. Droidit ovat minustakin tosi sympaattisia, ja niiden maailmaa on mielenkiintoista pohtia. Luin tuon linkkaamasi jutun ja katsoin videon ja apua, miten sympaattinen pieni Pepper-robotti! ♥ On mielenkiintoista seurata, miten robotteja kehitellään ja hyödynnetään yhä enemmän. Ehkä meilläkin jonain päivänä vielä on yhtä kehittyneitä robotteja kuin Tähtien sodissa.

Kiitos paljon ihanasta kommentista! :-*
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018 15:14:30 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 242
Oi, tämä on tosi ihana teksti <3 Droidit on Star Warsista ehdottomasti mieleenpainuvimpia hahmoja. Ihmisiä ja muukalaisia nyt löytyy joka lähtöön, mutta jokin persoonallisissa roboteissa vain iskee! 3PO ja R2 nyt ovat parhaimmiston joukossa, ja niiden ystävyys on jotain hyvin herttaista ^.^ Leia oli minun mielestä tähän oiva (ja onnistunut) hahmovalinta. Erityisesti tuo lopun
Lainaus
Leiasta tuntui, että ihmisillä ja muilla elollisilla olennoilla saattaisi olla siitä lopulta paljonkin opittavaa.
on minusta kovin leiamainen toteamus! Ja hauska huomio tuokin, että ihmissydämetkin toimii sähköimpulssein.

Hieman suruisaksikin tämä minut teki. (Spoilaa The Last Jedia!)
Spoiler: näytä
En kuollakseni muista, oliko R2 kuinka paljon läsnä viimeisimmässä SW-elokuvassa. Muistan, että se heräsi hetkellisesti, kun Luke kävi hiippailemassa Falconilla, mutta siitä eteenpäin mulla ei ole mitään muistikuvaa, että R2 olisi ollut sen suuremmassa roolissa. Kuitenkin, kovin surku ajatus tuli mieleeni, että R2 "kuolisi" Luken mukana :-/ Ja 3PO:n odotus jatkuisi niin kauan kuin se itse on toimintakunnossa.


Kiitoksia tästä, oikein herttainen lukupala!

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Kosmorosmo, iiks, ihanaa että pidit! Lämmittää sydäntä kuulla, että Leia vaikutti leiamaiselta ja oli osuva valinta kertojaksi. Olen samaa mieltä kanssasi, droidit on kyllä Star Warsin mieleenpainuvimpaa sakkia, ne kun kaikki vaikuttavat niin persoonallisilta vaikka ovatkin pohjimmiltaan koneita!

Spoiler: näytä
Voi että, en tullut aatelleeksikaan R2:n kohtaloa nyt Luken poismenon myötä, mutta nyt kävi kyllä itseänikin vähän surettamaan. :-\ Toivoisin kovin, että R2 pysyisi vielä matkassa mukana, se kun on niin vallaton veikkonen ja ollut mukana ihan alusta saakka. Ehkä se jollain tavalla käsittää, että Luke on nyt oikeasti poissa ja uhrautui hyvän asian puolesta, joten ehkä se herääkin horroksestaan vaikka sitten vastarintaa auttaakseen. Toivottavasti, koska ajatus sen ikihorrokseen vaipumisesta on aika surullinen!


Kiitokset sinulle ihanasta kommentista! :-*


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Kaatosade

 • pervektionisti
 • ***
 • Viestejä: 4 853
 • kiero ja sarkastinen
Tulipa bongattua söpö ficci aamun ratoksi. <3 Droideilla on kätevää, kun voi pistää itsensä virransäästötilaan ellei asioiden laita miellytä, välillä toivoisi itselleenkin moista ominaisuutta. ;D Mutta C-3PO:ta käy sääliksi, kun kaveri on päättänyt horrostaa ties miten kauan. :/ Ja kyllä varmaan moni muukin sitä pikku peltipönttöä kaipaa. <3

Tässä pohdiskeltiin kivasti droidien ja ihmisten yhtäläisyyksiä, ja loppujen lopuksi taitaa olla melko sama kulkeeko ne impulssit virtapiireissä vaiko aivojen synapseissa, kun ilmiö on yhtä käsittämätön kummassakin tapauksessa. Kiitoksia tästä. <3
Mitä tarinoita kertoisin sinulle hämärän rannalla
että haihtuisi surusi, suloinen ja surullinen nukkeni.   (Pablo Neruda)


Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 926
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Kaatosade, oi mikä ihana kommentti, kiitos paljon kivoista sanoista! :-* Olisi kyllä niin kätevää, jos voisi vaipua virransäästötilaan R2:n tavoin ja uinua ikävien aikojen yli. Voi miten kaipaisinkaan sellaista mahdollisuutta juuri nyt kaiken työstressin keskellä! ;D R2:n uinuminen on kyllä mälsää, koska tosiaan, varmasti moni kaipaa sitä 3PO:n ohellakin. Peltipönttö on suloinen luonnehdinta. ♥

Kiitos vielä, kylläpä kommenttisi piristi! :-*


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Glorisablet

 • vampyyritar
 • ***
 • Viestejä: 792
Näin 13-vuotiaana Episodit IV – VI ja ihastuin heti Star Wars -saagan kiehtoviin maailmoihin, joita löytyy jos jonkinlaista avaruuden Venetsiasta rutikuivaan hiekkapalloon. Imperiumin vastaisku on edelleen yksi suosikkielokuvistani. Episodit I – III eivät ole lähellekään vanhojen elokuvien veroisia. Näistä uudemmista olen nähnyt vain Rogue Onen. Olen silti aikalailla hullaantunut Star Warsiin.

On melkoisen harmillista että maapallon teknologia ei ole läheskään niin pitkälle kehittynyttä kuin Star Warsin galaksin. Olisihan meikäläisellä paljon käyttöä Threepiolle sekä Artoolle omassa arjessani. Artoo voisi esimerkiksi olla juuri tällä hetkellä rassaamassa kylppärissäni pesukoneen raakkiani. :D

Tosiaan kuten muut kommentoijat ehtivät todeta toimi oikein hyvin kirjoittaa astromekaanikkoystävästämme Leain näkökulmasta – miksei jonkun muunkin ihmisen, joka tunsi Artoon. Astromekaanikko kun ei kommunikoi puhumalla toisin kuin papupatatoverinsa Threepio, joka ei taas ei tarvitse välttämättä ihmisnäkökulmasta kirjoittamista.

Minulla ei ole paljonkaan kritisoitavaa. Ainoa asia on että Leian pieni ja pippurinen luonne ei tullut  ficissä kunnolla esiin. Okei hän on tässä keski-ikäinen nainen, mutta silti hän on luonteeltaan kuin ilmetty isänsä, vaikkei näytäkään tältä. Tässä olisi voinut olla joku tilanne päällä, jossa Leian persoona olisi ollut pelissä. Joka tapauksessa ficcisi oli kertakaikkisesti suloinen ja sympaattinen. Lukukokemus jätti oikeasti hymyn huulilleni. :) Kiitos sinulle.

Aelina

 • ***
 • Viestejä: 496
Vaihdokkaista hei! En tunne Tähtien sotaakaan. Alkaa iskeä tietoisuuteeni, miten vähän fandomeja tunnenkaan. x) Aihe on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen, vaikkakin tuntematon.

Alku luo kivan kuvan tukikohdasta. Se johdattelee mukavasti tarinan pariin. Itse tarinan aiheeseen päästään sujuvasti. Tässä tämä menee myös mielenkiintoiseksi. Minä en tosin tiedä, kuin että droidit ovat jotain mekaanisia juttuja, minkä takia kuulostaa omituiselta, että droidi ei halua käynnistyä.

Ihana ja tavallaan hauskakin käänne, että droidi livahtaa toisen luokse.

Lainaus
Ehkä se oli pelkkä sähköinen ilmiö, mutta kukaan, joka oli joskus saanut seurata R2:n ja Luken vuorovaikutusta, ei voinut kiistää sen olemassaoloa.
Toisaalta, eivätkös aivotkin perustu sähkökemialliseen toimintaan? (Tiedä sitten, mitä se niin kuin oikeassa elämässä tarkoittaa.)

Lainaus
Kerta toisensa jälkeen 3PO meni vanhan ystävänsä tykö, ehkä nosti hupun tämän yltä ja pyyhki likatahran tämän kuvusta.
Suloista. <3

Leia on hyvä valinta kertojaksi. Hän kuvaa ihanasti näiden kahden droidin välistä suhdetta.

Lainaus
Ehkä se todella oli pelkkiä sähkövirtoja ja jännitteitä, mutta Leia oli melko varma siitä, että se oli tosiystävyyttä; toimivathan ihmissydämetkin sähköimpulssein.
Ehdottomasti! Vaikka nyt ot pelottava ajatus, että käytännössä robotti kai voitaisiin rakentaa tuntemaan samoin kuin ihminenkin. :D

Lainaus
Samoin Leia oli melko varma siitä, että mikäli R2 joskus vielä heräisi, ystävyys droidien välillä olisi ennallaan, aivan yhtä ennallaan kuin R2:n vakaa uskollisuus Lukea kohtaan, ja aivan yhtä välitöntä ja mutkatonta.
Jäin kyllä vähän vielä odottamaan, että R2 heräisi oikeastikin tässä tarinan aikana. :( Mutta ehkä tämä osoittaa sen, kuinka syvä tämä ystävyys on. 3PO jaksaa yhä vain välittää.

Tämä oli oikein mukava tarina ja aukeni lopulta, vaikka fandomia ei lainkaan tuntenut! Aihe oli kovin ihastuttava ja suloinen. Kuvailu oli kivaa. :3

Vuorna

 • tahdonalainen
 • ***
 • Viestejä: 932
Aamua! Siitä on ihan hurjan kauan kun oon viimeksi lukenut Star Wars -ficcejä, mutta rakkaan ystävämme stalkkerinapin kautta satuin tämän bongaamaan ja ilahduin siitä tosi paljon! C-3PO:n ja R2-D2:n ystävyys on kuitenkin yksi hauskimmista koko universumissa, joten tosiaan mielenkiinnolla lähdin lukemaan, miten oot näiden droidien ystävyyden saanut kirjallisessa muodossa välitettyä lukijalle!

Minusta oli kiva ratkaisu, että droidit nähtiin tässä nimenomaan Leian näkökulmasta, kun kyseiset droidit ovat aina olleet merkittävässä roolissa koko perheen kannalta. R2-D2 on mun oma henkilökohtainen suosikki, ja sen takia koin tämän tekstin asetelman jotenkin ekstrasäväyttävänä. Oli se elokuvissakin aika riipaisevaa nähdä R2 toimimattomana ja ikään kuin piilossa, erityisesti C-3PO:n kannalta! Droidikaksikon ystävyys on tosi hauska piirre ja olit ihan valtavan hienosti pohtinut sitä tässä. Tykkäsin erityisesti siitä, miten R2:n ja Luken suhdetta oli rinnastettu R2:n ja C-3PO:n suhteeseen. Enpä ole aiemmin tullut ihan näin konkreettisesti ajatelleeksi niitä yhtäläisyyksiä.

Lainaus
Samoin Leia oli melko varma siitä, että mikäli R2 joskus vielä heräisi, ystävyys droidien välillä olisi ennallaan, aivan yhtä ennallaan kuin R2:n vakaa uskollisuus Lukea kohtaan, ja aivan yhtä välitöntä ja mutkatonta.
Oi, tämä oli minusta hienosti sanottu, ja kuten onneksi kävi ilmi, ihan tottakin tämä vielä oli. Sen myötä tätä oli ekstrasympaattista lukea, kun tavallaan tiesi kaiken kääntyvän parhain päin (ainakin jotenkin, oli niissä sequel-elokuvissa ihan tarpeeksi surullisia juttuja muutoinkin)

Tätäpä oli kiva lukea, Star Warsin maailmaan on aina hieno uppoutua! Leian näkökulma tosiaan toimi tässä hyvin ja tykkäsin paljon tästä kokonaisuutena. Harvemmin sitä törmää droideista kertoviin teksteihin, mutta kerta se on ensimmäinenkin, ja onneksi oli. Viihdyin mainiosti tämän tekstin parissa, kiitos tosi paljon tämän kirjoittamisesta.
i'm planning to build a whole new beautiful life here. one where, in my own small way, i can make the world a better place.

Angelina

 • such is life
 • ***
 • Viestejä: 6 592
Mä oon Obi-Wanin myötä taas aivan SW-pähinöissä ja lähdin haravoimaan Finiä, josko löytäisin ficcejä joita en oo vielä lukenut. Muistin, että sulla ainakin on Star Wars -tekstejä ja mä olinkin niistä pari jo lukenut :D Tää on kuitenkin mennyt multa ohi, mutta onnekseni löysin tänne nyt!

Droidithan on ihan yks Star Warsin parhaita juttuja - mä rakastan R2-D2:ta ja vaikka noi uusimmat leffat ei ollu mun kuppi teetä, niin onhan mun myönnettävä että BB-8 on ihana :'3 R2 lojaalisuus Lukea kohtaan oli jotain niin riipaisevaa ja samalla ihanaa, ettei tosikaan <3

Lainaus
Vaikka se oli pohjimmiltaan mekaaninen laitteisto, Leiasta tuntui, että jossain syvällä sen virtapiireissä väreili ehdoton kiintymys Lukea kohtaan. Ehkä se oli pelkkä sähköinen ilmiö, mutta kukaan, joka oli joskus saanut seurata R2:n ja Luken vuorovaikutusta, ei voinut kiistää sen olemassaoloa.

Tämä, ai että :') R2:n matka ensin Anakinin ja sitten Luken mukana on kyllä ♥

C-3PO taas ei oo koskaan kuulunut mun lemppareihin ja muistan miten se vähän jopa ärsytti mua kun olin nuorempi, mutta oon ehkä kasvanut siihen ;D Tässä olit mun mielestä kirjoittanut sen (hänet?!) todella osuvasti ja uskottavasti - ei sillekään (hänellekään?!) voi olla helppoa, kun ystävä seisoo nurkassa eikä suostu käynnistymään :<

Tää oli kyllä tosi ihana ja kauniisti toteutettu teksti, kiitos ♥


Slytherin will help you on the way to greatness

ava & bannu © Inkku

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 3 184
 • Kurlun murlun
Onnittelut Kommenttiarpajaisten voitosta ja mukavaa synttäriä vielä näin viikon päästä! 😎🖤 Löysin listauksestasi vanhaa kunnon Star Warsia ja näin vanhana fanina olikin lämmittävää hypätä tämän fandomin – vieläpä päälinjan leffan – pariin. En ole lähivuosina ollut aktiivisesti tekemisissä tämän fandomin kanssa, mutta mukana on jotain niin tutun nostalgista ja lohdullista meininkiä, etenkin kun on kyse ikonisista ja alusta asti mukana olleista hahmoista. Olen vähän taipuvainen nostalgiafiilistelyyn. 😄

Lainaus
Katsoin tuossa iltani ratoksi The Force Awakensin, ja innostuin askartelemaan tällaisen pienen höpsön tarinan, jonka idea on virunut mielessäni jo siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran kyseisen elokuvan näin (onko siitä pian jo kaksi vuotta, hui)
Mitäs hiivattia, onko uusimman trilogian alusta jo niin monta vuotta aikaa. 😳 Olen todellakin ajantajuni kanssa jälkijunassa!

Komppaan aiempia kommentoijia muun muassa siinä, että oli virkistävää nähdä teksti, jossa päähenkilö tai se kenestä on eniten puhe pääsee estradille toisen henkilön ajatuksissa. Aloin lukea tätä muina naisina ja Leiaan keskittyen, kunnes sitten hahmon huomio kiinnittyi R2:een. Pidin kovasti alkupuolen kuvailusta kiireellisyyksineen, ja sitten on hetki aikaa pysähtyä miettimään, mitä R2:lle kuuluu tässä kohtaa.

Lainaus
Kun tukikohdan tiloja oli uudistettu, 3PO oli pitänyt huolen siitä, että R2:lle oli yhä löytynyt turvallinen paikka ja ettei sitä ollut kohdeltu kaltoin.
Äää, voi 3PO rakas. 😍 En tiedä mitä mieltä olen 3PO:n ja R2:n tavanomaisesta keskinäisestä "viharakkaussuhteesta", mutta totta kai 3PO viime kädessä pitää ystävästään huolta. Tai no ei viime kädessäkään vaan aiemminkin, tosin huolenpidon vastapainoksi saadaan saman verran mäkätystä. 😄 En tiedä voiko droidien sanoa käyttäytyvän kuin vanha aviopari, mutta nämä kaksi kyllä istuvat siihen tropeen mainioimmin.

Kiitos tästä ihanasta tekstisestä! 🖤

- Mai
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."