Kirjoittaja Aihe: MCU/Avengers: Kissa kiertää kuumaa kukkakauppiasta, S, Thor/Bruce  (Luettu 639 kertaa)

Vehka

  • Unenkutoja
  • ***
  • Viestejä: 6 528
  • Phantom Thief of Hearts
Fandom: Marvel Cinematic Universe/Avengers
Ikäraja: S
Kirjoittaja: Nevilla
Vastuuvapautus: Kostajat ja MCU kuuluvat tekijöilleen, joita onkin aimo liuta - minä vain lainaan.
Tyylilaji: romanttista hömppää (kesäromanssi, suorastaan!), vaihtoehtotodellisuus
Haasteet: FFF1000 (531. Tähtitieteilijä), Ficlet300 (228. Kihlat), Lähtökohtaisesti sinun, Genretasohaaste (Romance), Fandomkohtaiset OTP:t, Otsikoinnin iloja (Allitteroiva otsikko).
Yhteenveto: Bruce ostaa kukkakimpun kosiakseen naista, jonka kanssa ei halua naimisiin.

K/H: Tää on jo kolmas Bruce/Thor lyhyen ajan sisään. Katsotaan, koska runosuoni tyrehtyy.

*

Kissa, joka kiertää kuumaa kukkakauppiasta

Bruce harppoo kukkakaupan edessä edestakaisin, kämmenet hikoilevat, kurkkua kuivaa. Pitäisi mennä sisään, kysyä sopivaa kimppua, hoitaa homma ja lähteä kotiin. Paitsi ettei kotiin ole menemistä, on mentävä ravintolaan ja kohdattava Nat ja miten hän oikein sai itsensä tähän liemeen? Niin, miten, no se on retorinen kysymys, kyllähän hän tietää.

Tony ja Tonyn päähänpistot, typerät vedot ja typerät viikottaiset oluthetket, typerät juhlat tutkimusrahoituksen vuoksi. Kaikki on typerää ja tässä sitä nyt ollaan, tässä seistään eikä muuta voida. Tai harpotaan. Mitä nyt ikinä.

"Onko jokin hätänä?" kukkakauppias hymyilee, mutta hänen silmissään on aavistus aitoa huolta. Mies on tullut ulos kastelukannu mukanaan, aikoo kai kastella oven vieressä olevat pelargoniat. "Olet käyttänyt jo tunnin tuohon marssimisseen. Kuin kissa, joka kiertää kuumaa puuroa."

"Minun pitäisi ostaa kukkakimppu", Bruce murahtaa. Hän ei pysty katsomaan kauppiasta silmiin, ei vaikka tämä näyttää ystävälliseltä.

"Sitten ongelmasi pitäisi ratketa varsin helposti", kauppias vastaa ja hymyilee leveämmin. "Millaisen kimpun tarvitset? Tai no, tule sisään, siellä on helpompi puhua."

Bruce vetää syvään henkeä ja korjaa ryhtinsä. Kukkakaupassa tuoksuu voimakkaasti kukilta - tietenkin - ja ne peittävät kaikki pinnat. Bruce on astrofyysikko, joten hän ei tiedä kukista mitään. Totta puhuen kukkakauppiaskin näyttää siltä, ettei tämän pitäisi tietää. Mies on lihaksikas ja hirveän... miehekäs. Matala ääni, päivettynyt iho ja... no, Bruce ei aio ryhtyä pohtimaan sitä, miksi hän kykenee haistamaan kauppiaan tuoksun kaiken tämän kukkameren keskelläkin. (Kukista hän ei tiedä mitään, mutta feromoneista kylläkin.)

"Millaisen kimpun tarvitset?" kauppias - Thor, lukee siniseen essuun kiinnitetyssä nimikyltissä - kysyy.

"Minun pitäisi..." Brucen suuta kuivaa, sanat eivät taaskaan tahdo tulla ulos. "Sen pitäisi sopia kosintaan."

Thor ei näytä yllättyneeltä. Tietenkään - kaipa puku ja hermostuneisuus kuuluvat usein asiaan. Sen sijaan hän tekee ehdotuksensa ripeästi, kasaa kimpun ruusuista (valkoista ja punaista), neilikoista ja muutamasta peikonlehden lehdestä, ja pujottaa sekaan jonkinlaisia pieniä valkoisia kukkaoksia ja hopeista nauhaa, ja Bruce tuijottaa suuria käsiä ja niiden tarkkuutta asettelussa ja miettii, että miten ihmeessä Thor on päätynyt tänne ja tekemään jotakin tällaista.

"Onnea matkaan", Thor sanoo ja ojentaa kimpun Brucelle, ja hänen hymynsä on täysin vilpitön, mutta Brucen sydän hyppää toivotuksen myötä silti aivan väärästä syystä.

"Sitä tarvitaan", Bruce mutisee ja lähtee kukkapuska mukanaan. Puolimatkassa ravintolalle hän tajuaa, että on unohtanut sormusrasian kotiin, mutta sitä tuskin tarvitaan.

*

Nat sanoo ei, tietenkin. Puitteet ovat kunnossa, kuten Tony vaati: orkesteri aloitti soittonsa oikealla hetkellä, viiden ruokalajin maisteluillallinen hipoi täydellisyyttä, viini oli kallista vuosikertaa. (Siihen olisi mennyt neljäsosa Brucen tutkimusrahoituksesta, mutta tietenkin Tony kustansi kaiken.)

Oikeastaan he ovat keikkuneet eron partaalla jo kuukausia, mutta Tony ei tiedä sitä, ja vaikka hän onkin karismaattinen ihmissuhdepelaaja, Nat ja Bruce eivät ole antaneet suhteensa tilan näkyä ulospäin. He ovat seurustelleet high school -ajoista alkaen, joten kukapa arvaisi? Varsinkaan, kun kyse ei ole rakkauden puutteesta. Ei ole koskaan ollut.

Mutta Nat on tiennyt jo pitkään - ehkä aina - että haluaa jotakin muuta kuin kodin ja turvallisen parisuhteen, unisen astrofyysikon aamiaispöytäänsä. (Vieraaksi kyllä, tietenkin, mutta ei viereensä vuoteeseen.) Ja Bruce on alkanut tajuta sen itsekin, viettää enemmän aikaa työhuoneellaan loputtomiin papereihin hautautuneena, mieluummin kaukaisten tähtien kuin kotona alati kasvavan, ratkaisuva vaativan yhtälön parissa.

Tietenkin Tony ajatteli, että kyse on sitoutumiskammosta, ratkaisevan askeleen ottamisesta. Joten kun hän oli muutaman tuopin jälkeen ehdottanut kosintaa ja luvannut maksaa viulut, Bruce oli huomannut nyökkäävänsä vastoin kaikkea järkeä. Tony on hyvä suostuttelemaan, mutta oli siinä kyse jostain muustakin: ehkä siitä, että jos (kun) Nat sanoisi ei, heidän täytyisi viimeinkin puhua.

Ja niinpä epäonnistuneen kosinnan jälkeen he puhuvat, istuvat hampurilaisravintolassa ja juovat pirtelöitä - Brucen on vaniljaa, Natin minttupirtelö suklaamuruilla ja limemehulla, kammottava yhdistelmä - ja hymyilevät toisilleen, ja itkevätkin vähän, ja se kaikki on lopulta yksinkertaisempaa kuin Bruce ajatteli, ja ainakin huomattavasti yksinkertaisempaa kuin kosiminen oli.

Ja sitten Bruce huomaa kertovansa Natille kukkakimpun ostamisesta ja Thorista ja jopa siitä, miten Thor tuoksuu puhtaasti vetovoimalta ja Nat virnistää ja kohottaa kulmiaan ja Bruce katuu, että kertoi, koska tuosta ilmeestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

*

Bruce muuttaa yksiöön ja se on lopulta varsin mutkatonta, koska Tony junailee asiat hänen puolestaan. (Se on kai anteeksipyyntö, vaikka Brucen mielestä hänen pitäisi oikeastaan kiittää.) He käyvät Natin kanssa edelleen pirtelöllä melkein viikoittain, puhuvat Natin urasta showpainin saralla ja tämän uudesta taisteluparista, joka ampuu aina voittonsa kunniaksi kattoon nuolen. Niitä on siellä kuulemma yli sata, ja Bruce pudistelee epäuskoisena päätään ja lupaa vielä joskus tulla katsomaan, kuinka Musta Leski ja Haukansilmä ottavat mittaa muista. (Hän on luvannut jo vuosia, mutta showpaini hermostuttaa. Ja vaikka Bruce tietää, miten kyvykäs Nat on, ja että tämä pitää kyllä huolen itsestään, niin silti. Brucen suojeluvaisto on eittämättä varsin voimakas.)

Tony epäilee, että Nat on rakastunut Haukansilmään (ja että jätti Brucen tämän vuoksi, mutta sitä Tony ei sano ääneen, vaikka toisinaan asioita möläytteleekin), mutta Bruce tietää paremmin. Tai enemmän - kyse on ehkä rakkaudesta, mutta ei sellaisesta, jota Tony tuntee: intohimoisesta, ailahtelevasta, polttavasta. Nat on kyllä tulta ja terää, mutta rakkaudessa nainen on jotakin muuta, jotakin vakaampaa ja tyynempää. Nat on rakastanut heitä molempia, ja Clintillä on perhe, ja sellaisia rajoja Musta Leski ei koskaan ylittäisi.

Rakkaus on monimutkaista, eikä Bruce voi sanoa ymmärtävänsä sitä yhtä hyvin kuin astrofysiikkaa, mutta hidas ja huolella hoidettu rakkaus on hänen lajinsa, ja siksi hän ei ole pätkääkään mustasukkainen.

Mutta yksinäinen Bruce on silti, toisinaan. Yksiö tuntuu tyhjältä, ja vaikka hänellä käykin usein vieraita, yhteisten vuosien jälkeen aamuihin on toisinaan vaikeaa herätä yksin. Nat huomaa sen, muttei sano mitään. Sen sijaan nainen laatii suunnitelman, jonka siemenen Bruce kylvi itse kuukausia sitten, eräänä aamuyönä pirtelöiden äärellä.

*

Kun ovikello soi kello kahdeksalta sunnuntaiaamuna, Bruce murisee mutta nousee kuitenkin vuoteesta. Hän kiskoo aamutakin ylleen ja laahustaa ovelle odottaen, että sen takana seisoo Steve houkuttelemassa häntä uimaan tai lenkille tai mitä nyt ikinä. Steve on loistava naapuri silloin, kun Bruce tarvitsee jotakuta auttamaan uuden kirjahyllyn kantamisessa yläkertaan tai keskustelemaan politiikasta oluttuopin äärellä - olkoonkin, että Steven näkemykset ovat usein varsin idealististia - mutta toisinaan naapuri yrittää kiskoa Brucea kuntoilemaan aivan kummallisiin aikoihin, ja sillä tasolla heidän ystävyytensä ei kyllä vielä ole, kiitos vain.

Oven takana seisoo kuitenkin kukkakauppias, se Thor, ja Bruce räpyttelee silmiään ja kurtistaa kulmiaan suurelle kimpulle keltaisia auringonkukkia.

"Huomenta", Thor toivottaa yhtä aurinkoisesti kuin kukat hänen käsissään. "Sinulle on lähetys, ja minua pyydettiin toimittamaan se henkilökohtaisesti."

Thor ojentaa kukat ja jää odottamaan, että Bruce lukee kukkien mukana tulleen lapun.

Rakas Bruce,

tilasin sinulle kukkia, eikö olekin mukavaa? Koska uskon, että ne ilahduttavat sinua kovasti, saat niitä joka päivä seuraavan viikon ajan.

Olet rakas.

Nat

P. S. Tony maksoi ekstraa siitä, että kauppias toimittaa kukat henkilökohtaisesti, joten älä heitä tilaisuutta hukkaan, jooko?


Bruce pyöräyttää silmiään. Tämä temppu on niin Natin tapaista, että hän ei voi olla hymyilemättä.

"Ovatko nämä kihlatultasi?" Thor kysyy. Bruce yllättyy siitä, että kauppias muistaa hänet vielä useammankin kuukauden jälkeen.

"Häneltä, mutta emme menneetkään kihloihin", Bruce vastaa. "Oikeastaan päin vastoin. Erosimme samana iltana."

"Olen pahoillani", Thor on hyvin vilpitön.

"Ei se mitään."

"Tämä Nat tilasi sinulle kukkalähetyksiä koko viikoksi", Thor sanoo hetken hiljaisuuden jälkeen. "En voinut olla lukematta hänen viestiään. Tiedän, että se oli hyvin epäammatillista, mutta tällaista ei tapahdu aivan joka päivä." Thor hymyilee kuin lapsi, joka on jäänyt kiinni jostakin kielletystä.

"Natilla on toisinaan hieman kummallisia ideoita", Bruce hymähtää. Sitten hän terästäytyy, kiroaa mielessään ystäväänsä ja kysyy:

"Kun nyt tulit tänne asti toteuttamaan Natin kepposta, haluaisitko tulla kahville? Keitin juuri sitä itselleni, ja mielelläni tarjoaisin kupin kiitokseksi."

"Mikäpä siinä", Thor vastaa ja astuu Brucen ohi eteiseen. Vasta silloin astrofyysikko muistaa, ettei hän itse asiassa ole vielä keittänyt kahvia, ja että Thor varmaankin pitää häntä nyt varsin kummallisena tai ainakin näkee Brucen epätoivoisen tutustumisyrityksen taakse.
Thor ei kuitenkaan huomauta asiasta, laskee vain kukat Brucen keittiön pöydälle ja istahtaa rennosti sen ääreen.

"Satutko tietämään, miksi ystäväsi halusi, että juuri minä toimitan nämä kukat sinulle?" hän kysyy. Bruce ei käännä katsettaan kahvinkeittimestä, jota on täyttämässä, mutta punastuu korviaan myöten.
i'm working on a song / it isn't finished yet
but when it's done and when i sing it / spring will come again

ratakisu

  • Vieras
Tämä on niin ylettömän söpö! En ollut huomannutkaan tämän olemassaoloa kunnes tänään avasin tämän osaston ja hyvä, että avasin. Vaikka olin vähän surullinen siitä, ettei Natin ja Brucen suhde toiminut niin olin iloinen, että Nat otti asiakseen vähän piristää Brucea kukkakauppiaan kanssa.  ;D Olisin kyllä myös mielelläni lukenut sen miten Bruce oli tullut oluen voimin suostuneeksi kosimaan Natia.  :D :D Oi tämä oli todells päiväni piristys.

Fiorella

  • ***
  • Viestejä: 4 522
  • Hyvän tuulen kotisatama
    • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Awws, tämä on niin suloinen, enkä tajua miten en huomannut tätä aiemmin, ennen kuin ystävällinen Ratakisu sitä vähän nosti. Ihanaa, kun olet innostunut tästä fandomista, koska tykkään teksteistäsi ja tykkään näistä hahmoista tosi paljon myös. :)

Lainaus
Ja sitten Bruce huomaa kertovansa Natille kukkakimpun ostamisesta ja Thorista ja jopa siitä, miten Thor tuoksuu puhtaasti vetovoimalta ja Nat virnistää ja kohottaa kulmiaan ja Bruce katuu, että kertoi, koska tuosta ilmeestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.
Oi, suloinen Nat.  ;D  Ja Thor kukkakauppiaana... ;) Hihii. Mistä näitä oikein keksitkin!

Minusta tuntuu hyvin uskottavalta, että Tony ja Nat kumpikin vähän potkivat miestä liikkeelle, koska sellainen visio minullakin molemmista on. Bruce on lutunen ja ansaitsee kaikkea kivaa. Ja vaikka minä tykkään Nat/Brucesta ehkä eniten, niin kieltämättä jotain tuossa Bruce/Thorissakin on, mikä istuu oikein hyvin yksiin.

Ja viittaus Natashaan ja Clintiin oli myös mieleinen, vaikkakin se on omanlaisensa suhde. Oli ihanaa, että Nat kunnioittaa Clintin vaimoa ja perhettä, minusta se on ihan oikein ja tykkäsin siitä, että se meni tässä näin. 

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~