Kirjoittaja Aihe: Harry Potterin Historiikki, sallittu  (Luettu 1612 kertaa)

Leya

  • ***
  • Viestejä: 80
Harry Potterin Historiikki, sallittu
« : 16.11.2007 15:43:39 »
Nimi: Harry Potterin Historiikki
Genre: Historia?
sallittu
En omista hahmoja, menin vaan lukemaan historian kokeeseen ja tässä tulos. Anteeksi kirjoitusvirheet, ja Harry Potterin iän väärä arviointi... :S  Uusien tietojen mukaan Harry Potter on ihmisten esi-isä. Maapallo syntyi alkuräjähdyksessä noin 4.6 miljardia vuotta sitten. Harry Potterin tarina alkoi jo 5 miljoonaa vuotta sitten, ensimmäisenä Homo sabiens syntyisenä ihmisapinana
-jotain vuosien 1 ja 2 miljoonaa vuotta sitten,  käytti hyväkseen jo pystykäyntiä.
 Harry Potterin aivot kehittyivät sitä mukaan mitä enemmän hän rasitti niitä. Pystykäynti helpotti hänen siirtymistään paikasta toiseen ennen aivojen kehittymistä siihen että hän keksi voivansa ilmiintyä.
 Puhuminen helpotti hänen kanssakäymistään Hermione Grangerin kanssa joka oppi kyllä jo ilmaisemaan asiansa luovalla taiteella. Harry Potterin ja Hermione Grangerin lapset asuttivat koko maapallon lukuun ottamatta Amerikkaa ja Austraaliaa jotka he löysivät vasta paljon myöhemmin.
Heidän jälkipolvensa siirtyminen johtui suurimmaksi osaksi siitä että Hermione oli niin näsäviisas mutta asiaan vaikutti myös uusien metsästysalueiden käyttö ja ilmaston viileneminen.
Maatalouden Hermione keksi aloittaa noin 11000 vuotta sitten, itse keksimällään sanalla sanottuna alkoi neoliittinen vallan kumous. Hermionen mielestä mannerjään sulaessa oli hyvä syödä muutakin kuin lihaa, johtuen siitä että Harryn taidot metsästää oli surkeat ja osin siitä että riista väheni. Hermionea houkutti maatalouden tuomat edut hedelmällisen puolikuun alueella.
Seurauksena maanviljelylle oli uusien lasten synty, muunmuuassa Dumbledoren ja Ginnyn. Harrykin keksi sentään jotain, hän kesytti itselleen koiran. Siitä Hermione suuttui ja kesytti itselleen lampaita ja vuohia toteamalla ne muka paljon hyödyllisemmäksi kuin Harryn paras ystävä –koira nimeltä Ron Weasley.
Harry rakensi itselleen talon poikansa Dumbledoren avustukselle siitä tulikin sitten yleinen ratkaisu maailmassa. Syntyi kokonaisia kaupunkeja heidän lapsistaan ja myöhemmin myös lapsen lapsista. Hermione joka halusi jälleen keksiä jotain ylellistä taikoi maailmaan kastelujärjestelmän, valjastamalla muun muassa Niilin.
Harryn tekniikat kehittyivät ja hän käytti raakakuparia jo 5000 vuotta ennen Kristusta. Hermione tietenkin pisti paremmaksi ja keksi käyttää myös pronssia ja rautaa  joista sitten loitsittiinkin auroja, sorveja dreijoja ja lopulta myös pyörät kärryihin. Sadot olivat niin tuottavia että ylijäämien takia aikaa jä paljon muuhunkin.
Yhteiskunta eriytyi luokkiin, joka mahdollisti hallinnon, turvan uskonnosta. Hermione aloitti myös kaupallisen alan ja varhaisteollisen tuotannon. Syntyi valtioita, Harry pääsi kuninkaaksi ja Hermione piti itseään jumalkuninkaana. Kehittäen täten myös lainsäädännön. Harryn kohdatessa ensimmäistä kertaa poikansa veljen Voldemortin sodista tuli suunniteltuja ja sotaväki organisoitui. Harryn sylikoira Ron liikkui niin paljon että luotiin jopa tieverkosto. Hermione joka piti yhteyttä pöllöitse kauniiseen tyttäreensä Cho Changiin keksi aloittaa kirjoittamisen. Cho Chang käytti niin paljon rahaa hiustensa selvittämiseen että Hermionen oli pakko tehdä kullasta maksuväline.
Puiden vähenemisen johdosta maailmassa alkoi näkyä jo eroosion merkkejä suunnilleen 6000 vuotta ennen Kristusta. Maanpintakin rikkoutui liiallisesta maanviljelystä joka näkyi liettyneissä joissa, alkuun se tuotti parempaa satoa mutta tuotto kääntyi kuitenkin laskuun.
2000 vuotta ennen Kristusta Harryn ja Hermionen pojan, Dumbledoren johdosta syntyi minolainen kulttuuri jonka pääseutu oli Kreetan saarella. Sieltä oli niin helpot yhteydet joka paikkaan että Kreeta oli kauppa-alan valtias. Kuitenkin minolaisen kulttuurin syrjäytti noin 1600 ennen Kristusta Ginnyn keksimä mykeneläinen kulttuuri joka toimi manner-Kreikan kautta. Voldemortin johdosta sekin syrjäytettiin ja koitti pimeä aika joka kesti vuodesta 1100 vielä 800 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.
Harryn ja Hermionen isokokoisin poika Hagrid kehitti kaupunkivaltiot Hagridin tapaan ”Polikset”.  Polisten kesken oli ristiriitoja mutta heillä oli myös yhdistäviä tekijöitä, kielen lisäksi myös uskonto. Hermione joka oli nukkunut viimeiset tuhat vuotta, heräsi ja keksi nimittää kansaansa Kreikassa Helleeneiksi erottaakseen itsensä nykyisestä ex-aviomies Harryn barbaareista. Hagrid vallitsi Ateenassa jolla oli tätä nykyä Hagridin suurten laivojen ansiosta sekä meri että kauppavalta. Sekin tapahtui muiden Polisten kustannuksella.
Siirtyäksemme nyt Voldemortin kuulumisiin hän hallitsi Peleponnelaisia. Voldemort joka oli katkera kaikesta kukisti Hagridin Ateenan vuosina 431-404 ennen Kristusta,   eikä edelleenkään antanut Kreikan olla rauhassa.
Emme kuitenkaan voi sivuuttaa aiemmin tapahtunutta Rooman syntyä (n.754 eKr.). Tarun mukaan Rooma syntyi Hermionen hylänneiden ja suden kasvattamien kaksoispoikien Fredin ja Georgen. Fred tappoi Georgen ja tuli Rooman ensimmäiseksi hallitsijaksi.
Välistä Roomaa hallitsi kotitontut eli etruskit mutta heidät häädettiin vuonna 509 eKr. Roomasta tuli kaksijakoinen tasa-valta jota hallitsivat ylimykset eli patriisit. Harryn lapset jotka olivat valloittaneet Harryn muiden lasten maita synnytti sisällis-sotia jotka romauttivat Rooman tasa-vallan vuonna 287 eKr. Kuitenkin 265 ennen Kristusta Rooma hallitsi koko Italiaa.
Rooman menestys johtui suurimmaksi osaksi Harryn pestaamista auroreista eli legioonista, joiden tehtävänä oli nimenomaan voittaminen eikä pelkästään maan puolustaminen. Luottaen legiooniinsa Harry pistäytyi nukkumaan yhteen Hermionen kehittämistä pyramiideista ja antaen vallan tiukalle Julius ”Caesar” Potterille.
Poika pisti koko maan hösseliksi. Valloittaen elinaikanaan (100-44 eKr) palkkasotureineen maat Brittein saarille saakka. Unohtaen kunnianarvoisan isänsä hän nimitti itsensä elinikäiseksi diktaattoriksi. Caesarin elinikä oli isäänsä nähden mitättömän lyhyt, valta nousi hänelle päähän ja uudistaessaan maailmaa hän tuli tehneeksi niin radikaaleja muutoksia että muut ylimykset tekivät salaliiiton ja avadakedavrasivar hänet senaatin istunnossa.
Hermionen laskelmien mukaan noin 90 prosenttia nykyisen valtakuntansa (Rooman) asukkaista saivat elantonsa maanviljelystä. Maanomistus oli varma sijoituskohde ja tehokas tapa torjua nälkää. Viljanviljelyn siirtyessä siihen että afrikasta tuotiin vehnää ei maanviljely enää Italiassa kannattanut, kuitenkin roomalaiset kehittivät ensimmäisen viljanleikkuu koneen.
200-luvulla Rooman talous ajautui kriisiin, johtuen pääosin siitä että sankarillinen Harry ei ollut paikalla vaan nukkui yhä sikeästi pyramiidissaan. Orjien saanti tyrehtyi valloitus sotien jälkeen ja orja markkinoilla hinnat olivat korkeat Inflaatio kiihtyi kun kauppatavara Rooman ja Provinssien välillä hiipui tavarapulaan. Epidemiat vallitsivat suurissa kaupungeissa ja legioonat kävivät verisiä taisteluita. Rooman yhteiskunnallinen vapaus romuttui Hermionen torkahtaessa muutamaksi vuodeksi mikä johti siihen että salainen poliisi alkoi valvoa ihmisiä.


Täysin oneshotti oli :D
Kaikkimitämulta löytyy ja kehtaan kertoa

Nevilla

  • Puuskupuh
  • ***
  • Viestejä: 4 441
  • Phantom Thief of Hearts
Vs: Harry Potterin Historiikki, sallittu
« Vastaus #1 : 14.05.2019 09:38:03 »
Hieno oneshot! :D En usko, että tulet näkemään tätä kommenttia koskaan, mutta eipä se ole syy jättää kommentoimatta. Minusta tämä historiikki oli aivan hulvaton, ja pidin myös siitä, miten se tarjosi kertauksena suuren määrän tietoa. Osa käänteistä oli myös odottamattomia, kuten vaikkapa Ron koirana ja Weasleyn veljekset Rooman perustajina.

Kiitos tästä, virkisti väsynyttä aamua!


"let this be a warning",
says the magpie to the morning,
"don't let this fading summer pass you by."