Kirjoittaja Aihe: Lainsuojaton, maanviljelijä ja sininen taivas | S | Wild West & Rautatiet | 2/7  (Luettu 534 kertaa)

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 454
Ficin nimi: Lainsuojaton, maanviljelijä ja sininen taivas
Ikäraja: S
Varoitukset: -
A/N:
Rautatieprinsessa 1826- (K-18)
Rautatie, preeria ja punainen maa 1823-1826 (S)

tunnelma-apuja:

tästä voi katsoa tyyliin sopivia kuvia pinterestistä (S) ja tästä taas musiikit lukemiseen.
Lainsuojaton, maanviljelijä ja sininen taivas
1811-1821YKSI
Siihen aikaan hänet tunnettiin nimellä Clark. Se oli tavallinen pojan nimi. Hän oli Myra ja Charles Robertsonin vanhin poika. Kukaan ei oikeastaan pitänyt poikaa mitenkään erityisenä, ennen kuin hänen molemmat vanhemmat kuolivat tuhkarokkoon. Poika oli vasta kymmenen ja Phoebe Ann, paikallisen saluunan omistaja, otti hänet hoiviinsa.

Phoebe Ann näytti päällepäin varsin lainkuuliaiselta kansalaiselta. Hän piti saluunaa ja kävi joka sunnuntai kirkossa. Samaa aikaa hän kuitenkin opetti pienen Clarkin pelaamaan korttia ja ampumaan pistoolilla.

Kun poika täytti kolmetoista, Phoebe Ann otti hänet ensimmäistä kertaa mukaan ryöstöretkelle. Clarkin piti odottaa hiljaa preerialla, sillä aikaa kun Phoebe Ann ja hänen miehensä tyhjensivät paikallisen pankin. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut, sillä yksi miehistä jäi kiinni yrittäessään myöhemmin nousta junaan suuri rahasäkki olallaan.

Sen jälkeen Clarkista tuli William ja hän sekä Phoebe Ann muuttivat seuraavaan kaupunkiin ja Williamin täytyi kutsua rouva McGinniä äidikseen. Kun Clark täytti viisitoista, hän oli edelleen William. He elivät varsin rauhallista elämää: rouva McGinn piti saluunaa ja William auttoi parhaansa mukaan. He tekivät pieniä ryöstöretkiä, mutta eivät mitään sen suurempaa, sillä Phoebe Ann piti saluunoiden pyörittämisestä ja ehkä hän toivoi Clark Robertsonille vakaampaa elämää.

Sinä vuonna, kun William McGinn täytti kahdeksantoista, Phoebe Ann jäi kiinni junaryöstössä ja William hyppäsi junaan kohti länttä.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2019 21:18:37 kirjoittanut Lyra »

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 454
KAKSI
William asteli sisään saluunaan ja suoraan tiskille. Taskuissa oli vielä muutama kolikko, jotka voisi hyvin käyttää suun kostuttamiseen.
“Viskiä”, William pyysi ja nainen tiskin takana mittaili häntä hetken katseellaan, ennen kuin kääntyi noudattamaan pyyntöä. Hieman Williamia nuorempi mies nojaili tiskiin ja huokaili.

“Naishuolia?” William kysäisi rempseästi. Mies nosti katseensa ja pudisti sitten päätään.
“Äiti käski lähteä etsimään töitä, mutta en minä mistään mitään ole löytänyt, enkä voi palata kotiin ilman työtä”, mies vastasi. Hän näytti varsin toivottomalta siinä.
“Minä voisin ehkä auttaa”, William sanoi, kun suunnitelma alkoi muodostua hänen mielessään. Lasi työnnettiin hänen eteensä ja William viskasi kolikot tiskille. Juoma maistui karvaalta ja kuivalta.

“Voisitko oikeasti?” mies kysyi.
“Kyllä”, William vastasi. “Lähde vain minun mukaani, niin eiköhän me jotain keksitä.” Miehen ilme kirkastui huomattavasti.
“Jos sinulla kerran töitä olisi”, mies sanoi ja ojensi kättään. “Minä olen Seth Owens. Maanviljelijä.”
“Joseph”, William vastasi tarttuessaan käteen. “Tuleva lainsuojaton.” Sitten hän vinkkasi silmää.