Kirjoittaja Aihe: Seitsemän sanaa ja lupaus kirjeestä | S | fluffy | Ilmari/Olli  (Luettu 720 kertaa)

Sokerisiipi

  • Teekuningatar
  • ***
  • Viestejä: 3 394
Nimi: Seitsemän sanaa ja lupaus kirjeestä
Kirjoittaja: Sokerisiipi
Ikäraja: S
Tyylilaji: fluffy
Paritus: Ilmari/Olli
Haasteet: Spurttiraapale V ja Neliottelu

A/N: Sain inspiraation kun luin Kirjeitä Tove Janssonilta. :)Seitsemän sanaa ja lupaus kirjeestä

”Miksei kukaan kirjoita enää kirjeitä?” Ilmari huokaa. Olli on ripustamassa pyykkiä eikä hän oikein tiedä, mitä sanoa siihen.

”Tai siis.” Kuulokkeista kuuluu epämääräistä kolinaa ja kahinaa. Ilmarikin tekee varmaan samalla jotain muuta. Ehkä se raivaa sänkyään voidakseen makoilla. Vaaka-asento on Ilmarille kaikkein mieluisin. Olliakin se käyttää aina tyynynään, kun he näkevät.

”Kun mä luen, miten Tove Jansson on kirjoittanut läheisilleen, niin ei jumankekka”, Ilmari sanoo. Ollia hymyilyttää sen vähemmän käytetyt voimailmaisut. ”Se kuvaa arkista elämää ja ihmisiä niin upeasti ja lämpimästi. Kaikki sen kirjeissä elää. Mäkin haluun! Alkaisitsä mun kirjekaveriksi?”

”Öh”, Olli äännähtää. Kirjallinen ilmaisu ei ole koskaan ollut hänen vahvuutensa. Hän ymmärtää koodeja ja numerosarjoja, mutta mikään kolmea sanaa pidempi lauserimpsuilu ei meinaa onnistua ollenkaan. ”Eikö Petja sopisi siihen mua paremmin?”

”Ei siinä olis mitään järkeä, kun Petja asuu samassa kaupungissa”, Ilmari hymähtää. ”Plus haluun kirjoittaa just sulle.”
 
Olli on hyvillään. Ensin häntä vähän huolestutti Ilmarin ja Petjan läheiset välit, koska ne tapasivat pussailla lukiossa, mutta nykyisin Ollia ei haittaa Petjasta puhuminen. Ne kaksi ovat vain kavereita, ja Ilmari tykkää hänestä.

”En mä varmaan osais”, Olli pahoittelee. Ilmari ei tapansa mukaan lannistu pienistä.

”Voitaisiin kokeilla?” se ehdottaa. ”Mäkin varmaan kyllästyn siihen parin kirjeen jälkeen, joten ei paineita!”

”No sitten”, Olli suostuu.

”Jee, oot ihana!” Ilmari sanoo. Hellyys läikehtii Ollin vatsassa. Ilmari on niin söpö, kun se innostuu.

”Säkin.”

Olli saa pyykit ripustettua. Hän menee jääkaapilleen ja kirjoittaa muistilappuun:

muista ostaa kirjekuoria ja postimerkkejä, koska Ilmari.

Huvikseen Olli laskee lauseen sanat. Seitsemän. Ehkä hänestä on sittenkin jonkin sortin kirjeiden rustaajaksi.


älä juokse mun luota kun on kevät
ja sulaa kylmä sydän rinnassa

Ronen

  • prickly and in bloom
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 2 127
Tere, taisin luvata tänne kommenttia ku tän linkkasit. Olipa hurjan kiva pikku tunnelmointihetki kirje-aihepiirin parissa - Ilmarin pohdinnat kirjekirjoittamisen olemuksesta ja mahdollisista kirjekavereista ovat tosi kivoja. Vastakohtana myös Ollin selkeästi paljon loogisempi ajattelumalli ei ehkä tässä alkuun tosiaan saakaan kiinni Ilmarin yhtäkkisestä innostumisesta, mutta onneksi hänkin siihen lopulta taipuu. Maininnat siitä, kuinka läheisiksi tämä kaksikko on muodostunut - Ilmari hyödyntämässä Ollia tyynynä sekä Ollin söpö muistilappu - ovat hauskoja ja luovat jo nyt tämän tekstin ja Hetki on nyt -tekstin välille kivan kontrastin, selkeän aikajanallisuuden. Kaikkiaan siis oikein suloinen raapale! Kiitos <3


the memories fade
like looking through a fogged mirror

telephone wires above are
sizzlin' like a snare

Sokerisiipi

  • Teekuningatar
  • ***
  • Viestejä: 3 394
Ronen: Ihanaa, että viihdyit tämän pikku söpöläisen parissa ^^ Näiden ajattelumallien erilaisuus luo kivaa kontrastia :) Kiitos kommentista!!


älä juokse mun luota kun on kevät
ja sulaa kylmä sydän rinnassa