Kirjoittaja Aihe: Reaktioyhtälöitä (K-11 • teekkariromantiikkaa, Juuso/Samuli • raapalesarja, 66/x 16.9.)  (Luettu 50190 kertaa)

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 143
Olipa mukavan rauhallinen osa kaikkien tapahtumien jälkeen. Hieno lääke Juusolla sydänsuruihin, parempi kuin ryyppääminen tai joku muu typeryys :)

Ihanaa kun tunteet heräilivät ja konkretisoituvat. Tykkään.

Pahoittelut lyhyestä kommentista, mutta puhelin. Kiitos kuitenkin tästä, kiva kun tähän on ilmestynyt näin mukavalla tahdilla uutta luettavaa!

Kirjoitusintoa toivotellen,
Vendela

Ava©Claire - Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 715
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vendela, kivaa että osan rauhallisuus miellytti! Välillä tekee hyvää pysähtyä ja käsitellä vähän hahmon mielenmaisemia. Juusolla on minustakin tosi hieno lääke sydänsuruihin, peukut hälle! :) Tähän väliin tulikin nyt pientä kirjoitustaukoa, kun opinnot on pitäneet sen verran kiireisenä (ja väsyneenä, hah!) viime aikoina, mutta jospa se tahti tästä taas kiristyisi. Kiitos tuhannesti! :-*
19.

Pisteet kotiin

300 sanaa • inspissana lukio

Myöhemmin viikolla Juuso oli mukana järjestämässä fuksien kyykkäturnajaisia. Kilta oli saanut lainaan läheisen lukion pihakentän, jonka sorapohja oli otollinen karttujen viskelemiseen. Ehtona oli, että kyykkääjät pysyttelisivät vesilinjalla. Juusoa alkoholittomuus ei haitannut, vaikka teekkarikyykkään usein kuului kiinteästi vettä vahvempien nauttiminen. Hänen puolestaan alkoholittomia opiskelijatapahtumia olisi saanut olla enemmänkin, sillä ne houkuttelivat puoleensa myös niitä, joita ryyppääminen ja rellestäminen ei kiinnostanut.

Kun ensimmäiset kyykät oli saatu kumottua, Juuso lähti kampukselle täyttämään vesipulloaan. Hän oli hölkännyt pitkän lenkin ennen turnausta, ja häntä janotti niin, että hän näki melkein kangastuksia.

Kun hän lähti takaisin kohti lukiopihaa, hän kohtasi heti ulko-ovista ulos päästyään Samulin ja yllättyi niin, että oli pudottaa vesipullonsa. Samuli seisahtui rappusten juurelle ja näytti liian hyvältä iltapäiväauringon valossa. Juuson mielessä käväisi ohimennen, että Samuli oli niitä ihmisiä, joiden epäkohtia kirkaskaan valo ei paljastanut, koska niitä ei yksinkertaisesti ollut. Hänen vatsassaan muljahti.

”Moi”, Samuli tervehti, siristeli silmiään rappusten yläpäähän seisahtunutta Juusoa tiiraillessaan ja nosti kätensä häikäisysuojaksi. ”Mä tulin vähän myöhässä, ja Mikko sanoi, että sulta saisi fuksipassiin leiman. Se ei tiennyt, mihin sä häivyit, joten se lähetti mut katsomaan.”

Juuso vilkaisi rannekelloaan ja totesi kadottaneensa ajantajunsa. Hän oli jäänyt suustaan kiinni erään diplomityötä tahkoavan kaverinsa kanssa ja viettänyt vedenhakureissullaan ilmeisesti puoli tuntia.

”Tota, joo”, Juuso sanoi, laskeutui askelmat maan tasalle, tasapainotti vesipullon reisiensä väliin ja kaivoi leimasimen haalareidensa reisitaskusta. ”Anna tänne vaan.”

Samuli laski käden päälaeltaan ja ojensi fuksipassinsa. ”Mä myös päällystin sen. Siitäkin saa kuulemma pisteen. Jokunen tässä puuttuu vielä, että saa lakin vapuksi…”

Juuso taiteili merkinnät kummallisen tietoisena kömpelyydestään, ja kun hän ojensi passin takaisin, Samulin sormet koskettivat hänen omiaan sekunnin verran liian pitkään. Samuli katsoi häntä ilmeettömänä, vakavana, ja Samulin viileänharmaat silmät olivat tehdä Juuson hulluksi.

”Ison kanssa flirttailusta ei valitettavasti saa pisteitä”, Juuso totesi ja nappasi vesipullon reisiensä välistä.

Sydän pamppaillen hän harppoi kohti kyykkäpaikkaa ja jätti Samulin taakseen.
Taustatietoja: kyykkä on perinteinen Karjalasta peräisin oleva ulkoilmapeli, jossa pyritään poistamaan puisia lieriöitä eli kyykkiä peliruudusta kyykkämailoja eli karttuja heittämällä. Kyykkä on suosittu opiskelija-aktiviteetti joillain paikkakunnilla, ja se näyttää osapuilleen tältä. Fuksipassi sen sijaan on passi, johon teekkarifuksit keräävät fuksipisteitä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja suorittamalla erinäisiä tehtäviä. Jos fuksi saa ajoissa kasaan pakolliset pisteet ja riittävästi ylimääräisiä, hän saa teekkarilakkinsa vapuksi, mutta jos ei, lakin saaminen venähtää jonnekin äitienpäivän tienoille. Eri yliopistojen käytännöissä toki saattaa olla eroja, mutta periaate on kuitenkin osapuilleen tällainen. :)
« Viimeksi muokattu: 06.01.2019 22:51:24 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 715
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Jo kahdeskymmenes raapale, iiks! *pomppii kädet kohti kattoa* ;D Olen yhä innoissani tästä tarinasta, ja tämän työstäminen on tarjonnut ihanan pakoreitin kaikista elämän hankaluuksista tämän kevään aikana. Muistelen tulevaisuudessa varmaan lämmöllä tätä kevättä, kun olin vaihto-opiskelijana Tanskassa ja kirjoittelin höpsöä teekkariromantiikkaa päivät pääksytysten, haha.
20.

Vaikeita valintoja

300 sanaa • inspissana kaunis

Juuso yritti päättää, söisikö mieluummin makaroni- vai maksalaatikkoa. Kaupassa ei juuri ollut houkuttelevia valmisruokatarjouksia, joten hän oli vaivatta pystynyt rajaamaan vaihtoehdot kahteen suosikkiinsa, mutta niiden välillä päättäminen ei ollutkaan aivan yksinkertaista, varsinkaan kun vieressä hyppelehti joku yli-innokas taapero, joka yritti saada isänsä ostamaan kananugetteja.

Puhelin helähti taskussa tekstiviestin merkiksi, ja Juuso päätti pitää tuumaustauon ja tarkastaa, kuka häntä kaipaili. Oli poikkeuksellista saada ihan tavallinen tekstiviesti, sillä lähes kaikki viestintä oli siirtynyt jo aikoja sitten Facebookiin ja WhatsAppiin. Juuson lähipiiristä ainoastaan isä piti yhä kiinni perinteisistä tekstiviesteistä. Joskus Juusosta tuntui, että isä olisi oikein mielellään lähetellyt sähkösanomia tai jopa pullopostia, jos muu maailma vain olisi ollut vastaanottavainen.

Juuson saama viesti oli multimediaviesti ja sisälsi kuvan, joka sai Juuson painamaan puhelimen nopeasti rintaansa vasten, jottei kukaan muu näkisi näyttöä. Hänen sydämensä oli yhtäkkiä hypähtänyt kurkkuun, ja hän vilkaisi ympärilleen, mutta muut asiakkaat olivat keskittyneitä kuka mihinkin: ostoskärryjen työntämiseen, tuoteselosteiden tihrustamiseen, ylähyllyjen tuotteiden kurottelemiseen.

Juuso nappasi sekä makaroni- että maksalaatikon ja kiiruhti kassalle.

Pyörätelineiden luona hän nojautui betoniseinään, henkäisi ulos ja avasi kuvan uudelleen. Kuvan keskiössä oli nuori mies, alaston ja hyvin hoikka. Hän seisoi valoisassa huoneessa viistossa niin, että hänestä näkyi vain selkäpuoli, vasen kylki, oikea käsi jonka hän oli nostanut niskaansa – ja toinen puoli kasvoista. Kasvot suuntautuivat lattiaa kohti silmät ummistettuina, kevyt hymy huulilla, ja ne olivat Samulin kasvot.

Juuso henkäisi, piti katseensa visusti poissa nuorukaisen vartalosta ja yritti keksiä tämän kasvoista edes yhden eroavaisuuden. Kulmakarvan levollinen kaari, vino hymy, vaaleat hiukset jotka vetivät lyhyydestään huolimatta säkkärään kiharaan – Juusosta tuntui, että hän katseli ilmiselvää Samulia, ehkä pari vuotta nuorempaa mutta kuitenkin ilmiselvää. Kuva oli kaunis, jopa taiteellinen, mutta pelottavan häiritsevä.

Ennen kuin Juuso ehti tehdä mitään, samasta tuntemattomasta numerosta helähti toinen viesti.

No, jokos sä olet päässyt ihailemaan tätä näkymää ihan oikeassa elämässä? Niin arvelinkin…

Juuso nojasi seinään osaamatta tehdä mitään.
« Viimeksi muokattu: 06.01.2019 22:51:42 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 799
Uh, muutama osa ehtinyt tulla. Luin muuten edellisen myöhään eilen illalla enkä osannut odottaa näin kutkuttavaa jatkoa heti tälle päivälle. Mukavaa kun inspiroidut kirjoittamaan, sillä sulla on myös innokkaita lukijoita ja tämän seuraajia. :-)
Minä voisin siirtyä Juuson isän kanssa tuonne pullopostien lähetysrinkiin, se olisi hyvin leppoisaa. Oli muuten hauska yksityiskohta tässä pätkässä tuo pullopostin maininta.

Mutta hui, kukas lähettelee nimettömiä viestejä noin rohkealla kuvalla höystettynä?
Kummitteekohan Samulin taustalla joku mustasukkainen ex? Ja millähän tasolla Jorin näpit ovat tässä pelissä, siitähän alkoi tulla jo vähän vainoajan varjo Juuson elämään.

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 605
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Oho, muistelin, että olisin jo kommentoinut tuota 18. raapaletta, mutta en sitten ilmeisesti ollutkaan. Sitten vielä näköjään ehti ilmestyä pari uuttakin rapsua. :D Noh, nyt korjataan tuo puumerkin puuttuminen.

Rapsu 18.
Kyllähän se Samuli on Juuson ajatuksiin ihan kunnolla jäänyt, ei siitä vaan pääse yli eikä ympäri. :D Mutta onhan se vähän kinkkinen tilanne, jos ei meinaa saada ajatuksiaan pois toisesta. Helposti sitä alkaa touhuamaan kaikenlaista, että edes hetken ajatukset on muualla, mutta heti kun rauhoittuu paikalleen, ajatukset karkaa taas siihen toiseen. Kun sitä oikeasti tykkää, niin eipä se unohtaminen niin helppoa olekaan.


Rapsu 19.
No huhhuh, tässähän taas lenteli kipinät, kun Juuso ja Samuli kohtasi toisensa. Voin niin kuvitella tuon Juuson kömpelyyden, kun se sitä leimaa Samulin fuksipassiin laittoi... :D Tilanne on jo ollu aikamoinen jonkun aikaa kaksikon välillä, joten ei ihme, että on pikkuisen hankalaa kohdata toinen. Tunteiden myllerrykseen on Juusolla varmasti totuttelemista.

Tuolla oli lisäksi maininta tapahtuman alkoholittomuudesta, ja siitä saat ison plussan! Alkoholittomat tapahtumat saa varmasti enemmän osallistujia myös niistä, jotka eivät välitä alkoholin kanssa rellestämisestä. :D Onhan se hyvä ottaa kaikki huomioon eikä vain ne, jotka tykkää juhlia railakkaammin. :D


Rapsu 20.
Voi ei, tämä ei luvannut hyvää - tai oikeastaan kuva ja sen jälkeen tullut viesti ei lupaa hyvää. Mulle tuli sellainen kutina, että Jori oli taas asialla... Kuka muukaan se voisi olla? Jori, kun on ollut jo esillä, ja sanonut uhkauksensa, joten voisi kuvitella, että se ei ihan helpolla jätä asiaa sikseen. Kieltämättä tässä alkaa jo pikkuisen pelottaa, mistä on oikein kyse. Se Jori vaikuttaa jotenkin niin hämärältä tyypiltä... Mutta siis, tässä ei kyllä Jorista puhuttu, että ehkä en sen enempää analysoi tätä. Toivottavasti pian selviää, kuka kuvan ja viestin lähetti.


Nää oli taas erittäin kivoja palasia, ja pahoitteluni, että kommentoinnissa kesti. Jatkossa yritän taas pysyä mukana vauhdissa. :D

Suuren suuret kiitokset ja syvä kumarrus! :D
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 143
Jätän taas puumerkkini, että luettu on, vaikka kommentointi on ollut taas unohduksissa.

Tuo Pisteet kotiin osa oli jotenkin taas ihanan rauhallinen ja leppoisa. Vähän pientä flirttailua, mutta ei mitenkään vakavaa. Mietin, että miten nämä pojat/nuorukaiset/miehet pystyvät olemaan näin tyyniä toistensa seurassa. Etenkin ihailen tuota Juuson itsehillintää, vai onko hän vielä niin epävarma tuosta heidän jutustaan?

Mutta sitten tämä jälkimmäinen osa pudottikin taas varsinaisen pommin. Eiköhän tuo viesti tullut siltä Jorilta. Mutta motiivi? Mikä on motiivi lähettää tuollainen kuva Juusolle? Tämähän vain herättää entistä enemmän Juuson mielenkiinnon (tai ainakin minun mielenkiintoni heräsi!) ja luulisin että Juuso haluaa nyt selvittää että mitä kaikkea Samuli oikein salailee. Ja etenkin tuo viesti oli erittäin mystinen. Mitä tässä on nyt oikein meneillään? Tahdon tietää!

Lisäksi jäi vaivaamaan se, että selvästi kuva on otettu joko tarkoituksella, mutta ainakin Samuli on ollut tilanteessa omasta tahdostaan. Sellaisen kuvan siitä ainakin saa. Ja mitä ihmettä Juuson nyt pitäisi tehdä ja mitä hän aikoo tehdä. Kerro nyt pian! ;D

Kaikesta huolimatta, kiitos näistä,
Vendela


Ava©Claire - Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Isfet

 • Kaamoskirjuri
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • kuppi teetä kaipaukseen
Uuh, tämä käy jännäksi!

Samulilla on salattu menneisyys, mistä tämä ei selvästikään ole kovin ylpeä, mutta uskon että aihe on myös aika kipeä. Ja koska Samppa on niin cool, se vain haluaa pitää kulissit pystyssä, mutta Juuso on niin kiltti ja pihalla ja aarrgh. Ihanaa draamaa.

Selvästi näkyy jäljestä, että pidät tämän kirjoittamisesta, pidä nyt vain hyvä vire päällä ;> Minä odotan täällä <3

Kiitos.
ja mä uskon ihmeisiin
tai ainaki sanon niin
olihan joskus tääl
lentävii dinosauruksii

Grenade

 • Fluff-fiilistelijä
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 452
 • ava Claire + bannu Ingrid
Aijaijai, koko hommahan muuttaa koko ajan muotoaan! Mitä Jori oikein puuhailee taustalla, ja miksi hän kokee asiakseen tunkea toisten reviirille? Alkaa melkein pelottaa Juuson puolesta, toivottavasti hän ei vahingossa ole sotkeutunut mihinkään kovin vakavaan.
Jee, kyykkää! Kyllähän tästä ihan teekkarivibat tulee, ja kyykkä on jees, vaikken itse niiden muutaman pelikerran jälkeen ole voinut mestariksi itseäni tituleerata. :D Mukavaa, että vaikka tässä on näitä vakavampia aiheita, niin opiskelijakulttuuri on kuitenkin vahvasti myös läsnä. Tuo luonnollisuutta tarinaan. ^^

Oi että, toivottavasti Mikon ja Juuson saunailta toisi jonkinlaista rauhaa Juuson elämään. Ja toivottavasti Samuli ja hän ehtisivät ihan kunnolla keskustella. Mahtaneekohan Samuli edes tietää, että Jori (tai kuka sitten olikaan, mutta vahva veikkaus Jorissa) levittelee hänen kuviaan? Urgh, mikä tyyppi.

Edelleen suurella mielenkiinnolla venailen, mitä tulevaisuus (tai sinä) keksii poikien päänmenoksi! Kiitos näistä raapaleista. ^^
Hyppää lehtikasaan!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 715
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Pahoittelut pienestä tauosta! Sain kumppanini tänne Tanskaan vieraaksi, ja viime päivät ovatkin kuluneet käytännössä kaiken muun kuin kirjoittamisen parissa. Nyt sain onneksi rykäistyä seuraavan raapaleen tässä tenttiin valmistautumista vältellessäni. Tämä on taas tällainen rauhallinen väliosa, mutta toivottavasti paikallaan junnaaminen ei turhauta liikaa. Raapaleittain eteneminen on välillä yhtä tuskaa! ;D

Fairy tale, innokkaat lukijat ja seuraajat kyllä inspiroivat enemmän kuin mikään muu! ♥ Haha, pullopostien lähetysrinki, se voisi kyllä tarjota hauskan hengähdystauon kaiken nykypäivän teknologian keskellä. Kyllä se taitaa olla Jori, joka tuon kuvan lähetti, ja se alkaa tosiaankin saada jo vähän vainoajan piirteitä. Katsotaan, mihin tässä vielä päädytään... Kiitos paljon! :-*

Felia, ei huolta vaikka jäisikin osia väliin, tiedän kuitenkin että seurailet ja se tieto merkitsee jo todella paljon! :) Tilanne on kieltämättä kinkkinen, kun Juuso ei saa Samulia mielestään ja puhelimeen vain kilahtelee mystisiä alastonkuvia. En haluaisi olla Juuson saappaissa juuri nyt! Iiks, kivaa että alkoholittomuus sai erityismaininnan! Minustakin on mukavaa, että kaikki huomioidaan ja että hauskaa osataan pitää myös ilman promilleja. Kiitos paljon! :-*

Vendela, Juuso on kyllä varsinainen tyyneyden perikuva! Veikkaan, että sen sisällä myllertää aika tavalla, mutta se vain jotenkin onnistuu kätkemään näkyvimmät ulkoiset ilmentymät, ehkä koska Samulikin on niin cool. Veikkaan myös, että Jorin viesti herättelee Juuson mielenkiintoa entisestään. Ainakin toivon, että herättelee, koska ehkä se saa Juuson vihdoin toimimaan! Vastauksia joutuu oottelemaan vielä hetken, mutta yritän päästä niihin käsiksi mahdollisimman nopeasti. Kiitos kovasti! :-*

Isfet, minäkin uskon, että Samulin salaisuuteen liittyy myös jotain aika kipeää, mikä saa sen entistä enemmän kiertelemään sitä ja välttämään sen paljastumista. Ja Juuson kiltteys ja hämmennys taitavat tehdä siitä Samulille vain helpompaa. Eikä, rakastan sitä että kutsuit Samulia Sampaksi! ♥ Ja myös sitä, että jaksat seurailla tätä tarinaa. Lämpimät kiitokset! :-*

Grenade, muodonmuutoksia kerrakseen! Minuakin melkein jo hirvittää Juuson puolesta, kun sitä tuolla tavalla pommitetaan. Jorin motiiveista toivottavasti selviää jotain vielä myöhemmin, ja uskallan myös luvata, että pian päästään seurailemaan Juuson ja Mikon saunailtaa. Ihanaa jos olen onnistunut kuljettelemaan opiskelijakulttuuria mukana tarinassa ja että se on tuntunut luontevalta ja toiminut tasapainottavana tekijänä. Ei ole onneksi kaikki niin vakavaa, kun välillä vähän kyykätään. Suuret kiitokset sinulle, ihanaa että mielenkiintoa on yhä! :-*
21.

Koukku kitusissa

300 sanaa • inspissana kuollut

Kotona Juuso ryhtyi salapoliisiksi ja sai selville, että 041-alkuinen puhelinnumero viittasi DNA:n prepaid-liittymään. Toisaalta hän ei edes tarvinnut salapoliisintaitoja sen päättelemiseen, että salaperäinen viestittelijä oli todennäköisesti Jori. Juusolle oli käynyt jo harvinaisen selväksi, että Jori tiesi – tai ainakin oli tietävinään – Samulista jotain, mistä Juusolla ei ollut aavistustakaan, ja vähintäänkin yhtä selväksi oli käynyt myös se, että Jori halusi karkottaa Juuson Samulin elämästä. Juuso mietti pitkään, jättäisikö Jorin viestit suosiolla omaan arvoonsa vai vastaisiko jotain, mutta lopulta uteliaisuus ja vastaansanomisen halu voittivat.

Sinuna lopettaisin tuon lapsellisen ahdistelun.

Ai, pehmonallea ahdistaa. Aiotko sä käydä vastahyökkäykseen? Opitko sä taistelutaitoja Toy Storysta?

Jos sun tavoite on loukata mun miehisyyttä, metsään menee.

Ehkä sun miehisyyttä loukkaakin se, ettet sä saa Samulia.

Juuso tuijotti vastausta, ja vaikkei hän olisi halunnut myöntää sitä, jossakin hänen sisuksissaan kuohahti. Sitten hän kuitenkin tajusi, ettei niin epärakentavaa keskustelua ollut mitään järkeä jatkaa. Jorista ei irronnut mitään muuta kuin asiattomuuksia ja turhauttavan salamyhkäisiä vihjailuja, jotka eivät johtaneet mihinkään. Juuso keskitti mieluummin energiansa sen pohtimiseen, miten hän toimisi Samulin suhteen. Samuli ei edelleenkään ollut pyytänyt Juusoa perääntymään, mutta toisaalta Juusosta tuntui, että hän jättäisi alastonkuvayllätykset jatkossa mieluummin saamatta.

Juuso avasi television ja päätyi tuijottamaan norjalaista kalastusdokumenttia, jossa kalastaja parhaillaan roikotti käsissään kuollutta kalaa ja esitteli sen kitusiin juuttunutta koukkua. Juuso ei voinut olla ajattelematta, oliko hänkin pohjimmiltaan pahaa-aavistamaton kala koukku kitusissa. Vedätettiinkö häntä? Oliko hän sinisilmäinen?

Hän ei tiennyt, mutta yhdestä asiasta hän alkoi pikkuhiljaa varmistua: hänen pitäisi kysyä Samulilta suoraan, selvällä suomen kielellä ja kiertelemättä, ja mieluiten kasvotusten eikä puhelimitse. Halusipa Samuli tai ei, Juuso oli sotkettu hänen henkilökohtaiseen elämäänsä, ja Juusosta tuntui, että hänellä oli oikeus saada vastaukseksi jotain muutakin kuin älä huolehdi ja korvaan lyöty luuri.

Juuso päästi marsut jaloittelemaan ja keskittyi kalastusdokumenttiin. Jorin kanssa käyty sananvaihto ja Samulin kuva häälyivät kuitenkin alati tietoisuuden takamailla ja kurkkivat olan yli.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2020 19:33:12 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 605
 • jokainen päivä on sun arvoinen
No niin, tiesin, että se viestittelijä oli Jori. :D

Mutta Jorista viis, Juuson on aika keskittyä siihen, miten saa tietoa irti Samulista. Kuten tässäkin pätkässä tuli ilmi, niin Juuso on vedetty mukaan matkaan ja kyllä sillä on oikeus tietää tarkemmin, mistä on kyse. En yhtään ihmettele, jos Juusosta tuntuu siltä, että sitä vedätettäisiin tms. Tilanne on kaikkea muuta kuin selkeä ja on hankala tietää, ketä uskoa. Mutta ehkä se Samuli lopulta suostuu avautumaan Juusolle... :)

Innolla odottelen, mitä jatko tuo tullessaan! :D Suuren suuret kiitokset tästä. ♥
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 799
Kyllä tässä alkaa itsekin miettimään noita Jorin motiiveita.
On helppo samaistua vähän levottomaan Juusoon, joka yrittää keskittyä telkkariohjelmaan, mutta sieltäkin tuleva ohjelma kietoutuu omaan tilanteeseen ja korvien välissä tapahtuvaan myllerrykseen.
Ja Samuli ei taida ihan tietää, kuinka syvälle Juuso onkaan tässä vaiheessa vedetty mukaan.

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 143
Hienoa, jos Juuso laittaa (lempeästi) Samulin selkä seinää vasten ja vaatii hieman vastauksia kuten Feliakin tuossa sanoi. Ja onhan tässä sekin, että mitä ihmettä Samuli itse tykkää siitä, että Jori levittelee hänen kuviaan ym Juusolle. Itse en olisi kovin tyytyväinen tuollaiseen toimintaan. Toki vielä ei ole kerrottu mikä Jorin ja Samulin suhde toisiinsa oikeastaan on. Ehkä Jori kiristää Samulia? Ja kuten Fairy tale sanoi, niin Jorin motiivi kiinnostaa kyllä kovasti.

Tykkäsin viittauksesta Toy Stroyyn :D

Jatkoa jään odottelemaan,
Vendela

Ava©Claire - Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 715
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Seuraavat seitsemän inspissanaa on poimittu tutulla kirja auki ja sormi satunnaiseen kohtaan -taktiikalla Victor Hugon Kurjat-teoksesta, koska kyseinen tiiliskivi lojui juuri sopivasti kumppanini yöpöydällä. Se on tosin lojunut siinä jo useamman vuoden. Saas nähdä, saako tuo sitä koskaan kahlattua loppuun. :D

Felia, olen samaa mieltä siitä, että Juuson olisi nyt hyvä keskittyä tietojen kaivamiseen Samulista. Se höppänä on vain niin saamaton! No, jospa se saisi vielä kerättyä itsensä ja kohdattua Samulin. Toivon myös, että Samulikin rohkenisi joskus vielä avautua Juusolle, koska eihän tästä tällaisesta tule mitään. Suuret kiitokset sinulle! :-*

Fairy tale, kivaa että Juusoon on pystynyt samaistumaan ja että tunnelmat ovat välittyneet. Minullekin käy joskus niin, että jokin asia pyörii mielessä tauotta ja kytkeytyy kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, vaikka kuinka yrittäisi keskittyä muihin juttuihin. Ei ole kivaa se. Kiitoksia kovasti! :-*

Vendela, lempeä selkä seinää vasten laitto olisi nyt kyllä tervetullut ratkaisu Juusolta! Vielä tässä raapaleessa ei siihen päästä, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa kuitenkin. En olisi minäkään varmaan kovin tyytyväinen Jorin toimintaan, jos olisin Samulin saappaissa nyt, huhhui. Mutta Samulin ja Jorin suhteesta pitäisi kyllä piakkoin selvitä lisää! Äää, tuntuu että hoen tuota koko ajan, toivottavasti joskus oikeasti pääsenkin sinne saakka... :D Kiitoksia kovasti! :-*
22.

Savustettuja huolia

300 sanaa • inspissana hiukan

Kiuas sihisi ja päästeli aimo annoksen höyryä. Juuso pudotti pään polviinsa kuuman aallon hyökyessä yli ja korventaessa hartioita. Mikon sauna oli varsinainen pätsi, ja Mikko oli kovien löylyjen ystävä. Joskus he mittelivät löylynsietokykyjään, ja yleensä Mikko voitti. Sinä lauantai-iltana tarkoitus oli kuitenkin vain ottaa rennosti, saunoa kaikessa rauhassa ja ottaa hiukan kuppia, ja niinpä Juuso älähtikin, kun Mikko heitti uuden kauhallisen melkein heti edellisen perään.

”Yritätkö sä savustaa mut ulos?” Juuso puuskahti.

”Mä yritän savustaa susta tietoja, hölmö. Miten Samulin kanssa menee?”

Juuso nojasi selkänsä varoen seinään, totutteli kuumaan puuhun ja tuijotti vastapäisestä seinästä tihkunutta pihkanoroa. Hän ei tiennyt, mitä vastata. Hän ei osannut kertoa Jorista, sillä eihän hän itsekään tiennyt juuri mitään.

”En mä tiedä”, hän vastasi ja hörppäsi oluttaan. ”Voi olla, ettei tästä tuukaan mitään.”

Mikko huokaisi ja hautasi kasvot kämmeneensä. ”Miksei kenelläkään voi mennä hyvin?”

Juuso kurtisti kulmiaan. Ei ollut Mikon tapaista voivotella maailman menoa. Mikko oli muutenkin ollut omituinen, jotenkin tavallista vaisumpi. Juuson mieleen palasi maanantainen ruokailu, ja hän päätti kysäistä uudestaan siltä varalta, että sauna ja olut kirvoittaisivat Mikon kielenkannan: ”No, mikä mättää? Dippatyöahdistusta?”

”Sitäpä sitä. Sun täytyy kuule ryhtyä mun labra-assariksi. Polyaniliini- ja polyuretaanikomposiiteista ei pahemmin ole seuraa.”

Juuso naurahti. Mikko oli jo aloittanut diplomityönsä siinä, missä Juuso ei ollut suonut omalleen juuri ajatustakaan.

”Ja sitten on tietysti Heidi”, Mikko huokaisi ja otti pitkän huikan. ”Se keskeytti amiksen taas. Porukat ei saa siihen enää mitään kontaktia. Viime viikonloppuna se karkasi kotoa ja ilmestyi mun kynnykselle kinuamaan rahaa. Äiti kertoi, että se heilastelee jonkun kolmekymppisen äijän kanssa…”

Heidi oli Mikon seitsemäntoistavuotias pikkusisko. Juuso ei ihmetellyt Mikon huolta yhtään, ja yhtäkkiä hän tunsi piston sydänalassaan. Juuso oli niin keskittynyt Samuliin ja omiin sydänsuruihinsa, ettei hän pysynyt edes perillä parhaan ystävänsä kuulumisista.

Juuso viskasi vuorostaan vettä kiukaalle. Hän päätti unohtaa Samulin ja omistaa illan Mikolle ja ystävyydelle.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2020 19:42:08 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 143
Vaikka haluaisinkin saada nopeasti tietoja Samulista ja Jorista, niin silti tämä pätkä tuli hyvään saumaan. Juusolla on muutakin elämää kuin Samuli, joten hyvä että hän välillä keskittyy ystävän murheisiin. Toki heti tietenkin mielikuvitukseni lähti laukalle, että onko Heidillä jotain yhteyttä Joriin. Hmmm.... Voihan tuo 30-äijä olla ihan sattumaakin...?

Toivottavasti Heidin asiat ratkeavat hyvin. Ja toivottavasti Juuso saa viimeinkin otettua itseään niskasta kiinni ja juttelee Samulille ;) Jään odottelemaan jatkoa, eikä kiirettä tapahtumien etenemisen kanssa. Nautinto on lukea hidasta kehittymistä :)

Kiitos tästä,
Vendela

Ps. Jos inspissanoja kaipaat niin voin muutaman keksiä, ilmoittele vain.

Ava©Claire - Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 605
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Tämäpäs oli kiva kaveri-pätkä. :D

Kyllähän se oli aikakin, että Mikko ja Juuso voivat ottaa rennosti ja viettää laatuaikaa keskenään. Saunakeskustelu ei ehkä iloisinta ollut, mutta selkeästi molemmilla pojilla on ollut omia huolia, joten ehkä ne oli hyvä tuoda esiin. Ikävä juttu tosiaan tuo Mikon pikkusiskon tilanne. Kyllä minäkin olisin huolissani, jos mun pikkuveli liikkuisi epämääräisessä porukassa, ei puhuisi vanhemmille ja ilmestyisi sitten jossain vaiheessa rahaa kinuamaan. Ei siis ihme, että Mikko on huolissaan. Toivottavasti Heidi ei ole sotkeutunut mihinkään pahaan...

Vendela tuossa mainitsikin mielikuvituksensa miettineen Heidin yhteyttä Joriin. En nyt muista tuliko jossain vaiheessa Jorin ikä ilmi, mutta voisi olla hyvinkin mahdollista, että Heidillä on jokin yhteys Joriin. Sitä kautta nää kaikki tapahtumat olisi linkittyneinä toisiinsa... Hmm, mut tää tosiaan on aika hatusta heitettyä spekulaatiota. Ehkä jatkossa selviää, kuka on yhteydessä ja kehen. :D

Kun on omia ongelmia ja niihin keskittyy, ei välttämättä osaa ajatellakaan, että muillakaan ei ehkä mene niin hyvin. Mutta ehkäpä pojat tuon saunahetken myötä saivat juteltua ja ovat paremmin perillä toistensa kuulumisista. :D

Suuret kiitokset taasen!
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Isfet

 • Kaamoskirjuri
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • kuppi teetä kaipaukseen

Minulla on tämän sarjan kanssa sellainen kaikkimullehetitännenyt -olotila, mutta näillä mennään. Tietysti olisin halunnut saada lisää tietoa tapauksesta Samuli, mutta totta on, että Juusolla on muutakin elämää. Senkin on välillä hyvä päästä näytille, varsinkin kun Mikko on niin kiva kaveri.

Sauna on ihana paikka, pitäisi kirjoittaa enemmän siitä. Varsinkin kun se tosiaan kirvoittaa kielenkantoja. Hyvä että Mikko sai vähän vapautettua huoliaan Juusolle, siitä se helpottaa. Vaikka onkin aina kamalaa, kun rakkailla menee huonosti. Varsinkin jos se on selkeästi niiden omaakin syytä.

Kiitos <3
ja mä uskon ihmeisiin
tai ainaki sanon niin
olihan joskus tääl
lentävii dinosauruksii

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 715
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vendela, Juusolle tekee kyllä varmaan hyvää keskittyä välillä johonkin muuhunkin kuin Samulin vatvomiseen. Ihastuneena ja sydänsuruisena se ei vain taida olla ihan helppoa. En luonnollisesti ota kantaa mielikuvituslaukkaan, mutta Heidistä mahdollisesti kuullaan vielä jatkossa! Ja nyt kuullaankin sitten muista jutuista, iiks. Kiitos hirmuisesti kommentista! :-* Ai niin, ja kiitos myös inspissanatarjouksesta, kovin ystävällistä! Saatan hyvinkin yksäröidä sitten, kun tämä nykyinen inspissananippu alkaa lähestyä loppuaan. :)

Felia, kivaa että kaveriteema miellytti! Yritän vähän, ettei ihan kaikki pyörisi tuon ihastustuskailun ympärillä, ja Mikosta on aina kivaa kirjoittaa. Heidin asiat vaikuttavat kieltämättä olevan aika huolestuttavalla tolalla, mutta toivottavasti ne siitä vielä selviävät. Paljon kiitoksia! :-*

Isfet, täällä minä kirjoittajan ilkimys vain panttaan mielenkiintoisia tietoja, hähää! ;D No ei, en minä tahallani hirveästi pitkitä, ja tähän seuraavaan raapaleeseen onkin jo kylvetty yksi mahdollisesti mielenkiintoinen tiedonmurunen. Toivottavasti niitä tipahtelee pian lisääkin. Sauna on kyllä ihana paikka, I second that! ♥ Oikein sielu lepäsi kun siitä kirjoitti. Kiitoksia sinulle, olen niin iloinen kun olet matkassa mukana. :-*
23.

Rohkeudesta

300 sanaa • inspissana koju

Saunailta sai Juuson tajuamaan, ettei hänen olisi mitään mieltä roikkua Samulissa, jos Jori jatkaisi hyökkäyksiään ja Samuli Jorista puhumisen välttelyä, ja niinpä Juuso juoksi Samulin kiinni kampuksen pihalla, kun hän seuraavan kerran näki tämän. Oli aurinkoinen mutta tuulinen tiistai-iltapäivä. Tuuli pahoinpiteli pihalle pystytettyä Nenäpäivä-säätiön kojua, ja Juuso ihmetteli ohimennen, mikseivät nenäpäiväläiset siirtyneet sisätiloihin kampanjoimaan. Kenties se johtui auringosta; olihan auringonpaiste harvinaista herkkua lokakuussa.

”Kuule”, Juuso aloitti ja pysähtyi hetkeksi hengittämään ja keräämään rohkeutta. ”Mä en haluaisi näyttää sulle tätä, mutta musta tuntuu, että mun on pakko. Onko tää kuva susta?”

Juuso ojensi puhelimensa kohti Samulia, ja hänestä tuntui keljulta, vaikka hän tiesi, ettei voisi varmistua nuorukaisen henkilöllisyydestä näyttämättä kuvaa Samulille. Samuli tuijotti kuvaa mitään sanomatta, ilmeettömänä, ja kun Juuso veti puhelimensa takaisin, Samulin silmät jäivät tuijottamaan tyhjyyteen.

”Mä poistan tän nyt”, Juuso jatkoi, poisti viestin ja oli tavallaan helpottunut päästessään siitä eroon, ”mutta mun täytyy tietää, miksi Jori lähettelee mulle tällaisia kuvia. Mun täytyy tietää, kuka se on. Sä tajuat kyllä.”

Samuli ei hievahtanutkaan, ei edes kohottanut katsettaan Juusoon. Tuulenpuuska pörhäytti Samulin hiuksia ja taivutti hänen takinkaulustaan.

Juuso nielaisi vaivalloisesti ja jatkoi: ”Ja jos sä et ole valmis puhumaan, mä en näe muuta vaihtoehtoa kuin – kuin pysytellä erossa susta ja tästä kaikesta.”

Samuli havahtui vihdoin, vilkaisi Juusoa ja käytti kättään niskassa. Sitten hänen katseensa kuitenkin palautui takaisin jonnekin Juuson vatsan seutuville, ja Juuso alkoi laskea sekunteja. Viidentoista sekunnin kuluttua hän katsoi parhaaksi taputtaa Samulia olalle, kääntyä ja lähteä kävelemään kohti bussipysäkkiä.

Hän oli jo melkein pysäkillä, kun hän kuuli juoksuaskelia takaansa ja tunsi käden hartiallaan.

Samulin katse haahuili jossain Juuson jalkojen takana hänen sanoessaan: ”Se oli mun tennisvalmentaja. Se oli mun tennisvalmentaja, ja mä olin pelkkä eksynyt teinipoika, okei? Mä en ole missään tekemisissä sen kanssa enää.” Samuli vaihtoi painoa jalalta toiselle ja vilkaisi ympärilleen. ”Voitaisiinko me jutella jossain – muualla?”
Nyt se tapahtuu, nyt se tapahtuu! ;D On varmaan hulluuden merkki olla täpinöissä oman höperön tarinansa etenemisestä, mutta kun!
« Viimeksi muokattu: 06.01.2019 22:53:02 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 143
Jes, jes, jes! No nyt tämä etenee :))

Ei ole yhtään hölmöä olla täpinöissään omasta tarinastaan, sillä niin minäkin olen lukijana! Ja se on aina hyvä merkki, sillä silloin ollaan oikealla polulla, tarina kiinnostaa ja menee eteenpäin :)

Mutta siis, nytkö se sitten tapahtuu? Pianko me saadaan tietää lisää Jorista? Mutta tietääkö Samuli niistä sen motiiveista... hmm... No, se varmaan selviää. En muuten pistäisi yhtään pahakseni, jos tuo the keskustelu jakautuisi useampaan rapsuun, mutta toki teet niin kuin hyvältä tuntuu.

Tuo oli muuten toki hyvin ja oikein kirjoitettu ratkaisu Juusolta. Jos itse olisin ollut tuossa asemassa, en varmaan olisi pystynyt olemaan noin rauhallinen, mutta voi Juuso <3 Se, että se näytti kuvan oli hyvä, se että se poisti sen oli parempaa ja sitten tuo viiteentoista laskeminen, olalle taputus ja lähtö. Voi luoja kun olin täällä ihan hermona, että miten tässä käy. Onneksi Samuli taitaa olla kuitenkin sen verran kiinnostunut, että on valmis kertomaan Juusolle. Mitähän sieltä nyt sitten tulee? Jännittää!

Huh, miten sait näin lyhyessä pätkässä aikaan niin valtavan tunnereaktion lukijassa. Pisteet siitä :) Nyt jään (malttamattomana) odottamaan jatkoa. Mihin nämä menevät juttelemaan ja mistä ne sitten lopulta puhuvat.

Vendela

Ava©Claire - Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Beelsebutt

 • old but not obsolete
 • ***
 • Viestejä: 4 630
Koska oon kierrellyt ja kaarrellut tätä topaa jo pitkään ja vähän tietyllä tavalla ahdistunut siitä, kuinka pitkälle on edetty ja kuinka kauan mulla menee lukemiseen&kommentointiin, niin päätin nyt että luen/kommaan niin monta kun ehdin ja jatkan sitten myöhemmin kun on taas aikaa ;D

4.
Hahaa! Juusoa ahdistaa tutkailla toisen FB-profiilia ja sivua noin yleensäkin. Voin totaalisesti samaistua tähän, koska joskus on tullut käytyä selailemassa sivua ja sitten myöhemmin on tullut sellainen fiilis, kuin olisi tonkinut toisen kirjoituspöydän laatikon läpi tai jopa lukenut päiväkirjaa! Vaikka tokihan faboon ei laiteta mitään mitä ei halua kansalle näyttää, mutta silti. Hienoa, että Juuso uskaltautui viestitteleemaan \o/

5.
Lainaus
Juuso käänsi selkänsä peilikuvalleen ja heitti treenikassiinsa tavalliset pelivaatteensa ajatellen, että jos hän ei kelpaisi Samulille sellaisenaan, olkoon sitten niin.
Atta boy <3 ihanan terve asenne Juusolla, tykkään muutenkin kovasti tästä hahmosta <3

6.
ILKEÄ JUUSO! Mutta voi jösses miten tiivis tunnelma tuossa matsin jälkilöylyissä! Ihan itsekin piti pysähtyä hengittämään (tai muistuttamaan, ettei kandee ehkä pidättää hengitystä noin kauan...). Intensiivistä!

7.
Aw, söpöä Juusolta huolehtia, että Samuli on tietoinen siitä että lupa kysytään ensin ja sitten vasta, köh, niin. Mutta kävihän se tavallaan ilmi tuossa edellisessäkin, kuinka Juuso pysähtyi varmistamaan, että suudelma oli Samulille okei, ennen kuin hyppäsi syvään päätyyn. Näin kuvainnollisesti ;) Ja huh Samulia ja tuollaista selkääntulemista, heh, ja korvantakapusuttelua <3 aikamoista kuumottelua pojilla! Me likey ;D ;D ;D


Okei, eka sivu taklattu, mä luulen että jätän tän nyt tähän ja lähden valmistautumaan töihinlähtöön ;D jatka jatka sarjaa, oon aivan varma, että siellä on jo mahtavia uusia raapiksia odottelemassa, mutta että niille lisäkappaleille on varmasti myös tilaa <3
Beelsebuttin laari
sometimes my brain doesn't work so brain

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 605
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Jee, nyt se tapahtuu. :D Vihdoinkin asiat alkaa selvitä!

Vai on se Jori ollut Samulin tennisvalmentaja... Hmm, tuo tieto herättikin vaikka minkälaisia ajatuksia. Saa nähdä, osuuko niistä yksikään kuitenkaan oikeaan. ;) Mutta mahtavaa, että saamme pian tietää lisää Samuli-Jori -kuviosta ja Juusokin saa sitten rauhan - ainakin toivottavasti. Oon kyllä tosi innoissani enkä malta oottaa jatkoa. ;D

Onneksi Juuso otti nyt vihdoinkin ohjat omiin käsiinsä. Niinhän se on mentävä, jos muut eivät aloitetta asioiden eteenpäin viemiseksi tee. Ja tuokin oli hyvä pointti, että jos Samuli ei suostu puhumaan, niin Juuso jättäytyy koko hommasta. Ilmeisesti tuon myötä Samuli sitten teki ratkaisun, että parempi alkaa puhua, jos kerran haluaa vielä olla tekemisissä Juuson kanssa. Hyvä niin siis. :D

En osaa sanoa nyt enempää, mutta into piukeana odottelen jatkoa! :D

Kiitän ja kumarran ;D
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää