Kirjoittaja Aihe: Star Wars (elokuvat kuin muukin aiheeseen liittyvä keskustelu)  (Luettu 3614 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 996
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Koetin hakea kaikin puolin ja yllätyin kieltämättä aika lailla, että täällä ei ole Star Wars -keskustelua ollenkaan? Tai sitten olen vain vähän sokea? Jos ei ole tarpeen tehdä tällaista keskustelua niin siirtäkää tai poistakaa toki. :)

Oletan että riittää, kun spoilausmerkinnät laittaa uusimman elokuvan (The Last Jedi) tapahtumiin?

En ole ikinä ollut mikään superfani, mutta olen kuitenkin pitänyt Star Warsista ja onhan se tosiaan sellainen selkeä iso juttu, joka on melkein yleistietoon kuuluva asia. :)

Näin ensimmäiset kolme elokuvaa jo lapsena telkkarista, ja ne tekivät vahvan vaikutuksen, joskaan eivät koukuttaneet ikiajoiksi faniuteen kuten monelle on käynyt. Siihen aikaan moni asia oli niin uutta, etteivät edes kliseet olleet mitään kliseitä. Sekin Darth Vaderin ja Luken kuuluisa kohtaus ja keskustelu oli todella tajunnanrepäisevä juttu senaikaiselle katsojalle. ;) Suosikkini vanhasta trilogiasta on aina ollut Impriumin vastaisku. :)

Lapsena tykkäsin tietysti Leiasta, joka oli kaunis (ja yksi harvoista naishahmoista koko ohjelmassa) ja Han Solosta, joka oli kelpo sankari, ja erityisesti söpöstä Yodasta (varsinkin kohtauksessa, jossa se esiintyi pienenä hassuna otuksena eikä vielä jedimestarina). Inhokkini oli Chewbacca, joka oli kammottava karjuva monsteri (enkä sillä tapaa tykkää siitä vieläkään, vaikka sitä osaakin jo ajatella vähän eri tavalla kuin silloin ;) ) ja Darth Vader oli tosi pelottava. Onneksi ei sentään luuranko, joita pelkäsin lapsena ihan tosissaan. ;) Luke jäi ehkä vähän sivuun koska pidin sitä rumana (no, olihan se vähän karkeapiirteinen, nyt aikuisena kun katsoo niin ihan söpöhän se on!) ja yleensäkään en ole tavannut mieltyä missään angstaavaan teinipoika-päähenkilöön, oli sitten kyse Harry Potterista tai mistä tahansa muustakaan. Lukellekin lämpenin ajan myötä enemmän.

Ajan kanssa elokuvat on tullut nähtyä moneen kertaan, ja kyllähän ne alkuperäiset kolme ovat ne ainoat oikeat. Katsoin kyllä nekin kolme väli-leffaa (Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys, ja Sithin kosto) ja eka niistä oli ihan ok, koska pikku-Anakin oli söpö ja Natalie Portman aina ihana, mutta eivät ne kyllä muuten jaksaneet kiinnostaa. Ja Jar Jar Binksiä inhosin minäkin ylettömästi, samoin niitä punanaamaisia sithejä. Seuraavia kahta en edes kunnolla muista, koska katsoin ne vain kertaalleen enkä oikein päässyt mukaan.

Sitten tuli se Rogue One, jota en ole vieläkään nähnyt, mutta pitäisi varmaan ottaa sekin asiakseen, koska herätti kiinnostuksen taas noiden aiempien uusien elokuvien jälkeen. The Force Awakens meni myöskin minulta ohi, mutta korjasin sen ongelman eilen katsomalla elokuvan dvd:ltä alle, kun kävin tänään katsomassa elokuvissa jatko-osan The Last Jedin. :)

TFA sai jo kiinnostuksen heräämään, koska siinä oli paljolti samaa kuin alkuperäisessä ekassa elokuvassa. Varmasti tarkoituksella herätelty nostalgiafiiliksiä, ja se ihan toimi. Mutta tykästyin tähän uusimpaan, varmaan paljolti samoista syistä kuin siihenkin Imperiumin vastaiskuun; ekassa elokuvassa henkilöt ja kalusto lähinnä esitellään, toisessa alkaa jo tapahtua ja kolmas lienee sitten taas se eeppinen sota, joka ainakin minulle on usein vähän tylsää katsottavaa. Odotan silti uteliaana nyt sitäkin kolmatta osaa. :)

Lisään vielä, että R2-D2 on ollut alusta asti suosikkihahmoni kun se on niin hellyttävä, ja tykästyin siihenkin uuteen palleroon. Sen sijaan inhosin sitä kullanväristä ja muutenkin ärsyttävää C-3PO:ta, joka tosin voi osittain johtua siitäkin, että ehkä rinnastin sen lapsena jollakin tapaa kuitenkin luurankoon? ;)

Kenties aihe herättää kiinnostusta keskusteluun muissakin kuin minussa? Tulkaa juttelemaan. :)
« Viimeksi muokattu: 17.01.2018 00:24:08 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 942
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Star Wars on mulle toiseksi tärkein fandom kaikista mun fandomeista (Tolkienverse on ikuinen ykkönen). Katsoin ekat kuusi leffaa ekan kerran kun olin 14 ja oonkin sittemmin sanonut useassa yhteydessä: "I'm a Jedi, like my parents before me." Oon toisen sukupolven fani^^ vanhemmat näki alkuperäisen trilogian leffateattereissa aikoinaan ja äiti kertoo edelleen miten järkyttynyt se oli Imperiumin vastaiskun kanssa kun tuli "No. I am your father."

Alkuperäinen trilogia on kyllä se munkin suosikki, mutta The Force Awakens on myös iso rakkaus. Sen näkeminen elokuvateatterissa ensi-illassa oli jotain niin siistiä ettei mitään rajaa, varsinkin kun koko yleisö oli mukana ja fiilis oli aivan mahtava. Rogue One on myös rakkaus, mutta sit prequelit ja The Last Jedi on vähän meh. TLJ:ssä oli potentiaalia ja myös kohtauksia, joista pidin, mutta oli myös tosin paljon sellaista mitä suoraan sanottuna vihasin.

Suosikkihahmoja mulla on miljoona, mutta erityisesti Leia ja Rey. Nyt viime aikoina kun olen ryhtynyt jopa kirjoittamaan ficciä (The Return of Hope, englanniksi Archive of Our Own'issa jos kiinnostaa) niin mulla on ollut hyvin paljon feelsejä Lukea ja Landoa kohtaan. Saakeli mä rakastan Lando Calrissiania, ihan mahtava hahmo! Samoin Finn ja Poe on mulle rakkaita, ja myös Rose. BB-8 on droideista oma suosikki^^

Mitä pahiksiin tulee, Darth Vader on se ainoa oikea. Se herättää oikeasti pelonsekaista kunnioitusta ja arvostan sitä. Rogue Onen viimeiset kaksi minuuttia on ihan saatanan epic! (ja sitten Darth Vaderin esiintymisen jälkeen mä alankin vollottaa, koska LEIA)

Mutta joo, hyvin rakas sarja, tässä nyt pitäisi sitten jaksaa odottaa vuoteen 2019 että saadaan episodi IX kehiin.

jaina

 • pokemon-kouluttaja
 • ***
 • Viestejä: 1 645
Oih, Star Wars-ketju! Let me get my fangirl glasses on!

Star Wars on mulle Eririnin tavoin toiseksi tärkein fandom kaikista mun fandomeista. Luonnollisesti Potterit on ekana, mutta välillä nää fandomit menee kyllä aika rinta rinnan, eli periaatteessa välillä mun on vaikea edes päättää, kumpi on rakkaampi. Ekan Potterin näin 7-vuotiaana vuonna 2001, ja se on siitä lähtien kulkenut mun mukana. Ekan Star Warsin taisin nähdä vuonna 2005, joskus loppuvuodesta. Muistan sen siitä, että Sithin kosto oli silloin videovuokraamoissa ensi-ilta-elokuvana, eli se oli juuri tullut hetki sitten DVD:lle. Siinä taisi käydä niin, että äitini vuokrasi elokuvan, tsekkailin sitä sivusilmällä samalla ja kiinnostuin. Ja siitä se sitten lähti. Harmi kyllä en muista mikä oli ensimmäinen niistä leffoista jonka katsoin kokonaan, joko toi Sithin kosto tai joku alkuperäisistä. Vuosien 2005-2006 paikkeilla rakkaus elokuviin kuitenkin syntyi ja ne oli kaikki nähtynä moneen kertaan vuoden 2006 loppuun mennessä (tämän muistan siitä, että saatoin ehkä tehdä alakoulun päättötyöni Star Warsista. Ehkä. Mitään en myönnä ;)). Olen syntynyt vuonna 1994, oli tuosta on helppo laskea, että molemmat fandomit, niin Potter kuin SW, ovat kulkeneet elämässäni suurina rakkauksina jo reippaasti yli 10 vuotta. Potterit yli puolet tähän astisesta elämästäni, ja SW alkaa myös olla nyt siinä paikkeilla. Hurja ajatus oikeastaan, että joku on ollut niin pyyteettömän tärkeä ja rakas juttu yli puolet tähän astisesta elämästä.

Historian tunnit sikseen. Fiorella ja Eririn kertoivat suosikkihahmoistaan. Mäkin haluan ottaa osaa tähän. Yhtä (tai edes kahta) ultimaattista koko Star Wars-sarjan suosikkihahmoa en pysty valitsemaan, helpommin (eikä siltikään helposti) suosikkihahmon voisin valita aina hahmo/trilogia. Monia suosikkeja kuitenkin löytyy, mutta näiden laittaminen tiettyyn järjestykseen tuntuu näin karkeasti tosi vaikealta, joskin jos alkaisi enemmän miettiä, niin ehkä sekin onnistuisi. Mun suosikkeja on Rey, Luke, Leia, Kylo Ren, Anakin, Obi-Wan... Basically all of them, jos nyt alkaa oikeasti listata. Oon aina rakastunut kirjoissa, sarjoissa ja leffoissa (ehkä vähän myös tosielämässä...) sellaisiin mieshahmoihin, jotka on jotenkin ongelmallisia/ärsyttäviä/vaikeita, muttei täyspahiksia. Siks ei oo mikään ihme, että Kylo ja Anakin löytyy suosikeista (ja esim Draco sitten Pottereista).

Fiorellan tavoin mulla suosikki vanhoista on ehdottomasti Imperiumin vastaisku. Siinä on niin paljon kaikkea, siinä on romantiikkaa (ei-siirappisella tavalla), actionia, surua, komediaa, draamaa. Onhan toki kaikissa muissakin, mutta siinä jotenkin korostuu se. Lisäksi siinä on "Yoda and the Force"-soundtrack, joka on yksi kauneimmista, jonka oon koskaan kuullut. Musiikki on kylläkin ihan mieletön kaikissa elokuvissa. Onkos teillä suosikkikappaleita Star Warsista? Tai esim top5!

Mun mielestä on jotenkin jännä, kuinka paljon uusien leffojen Rey, Finn, Poe ja Kylo tuntuu "omalta itseltäni". Ne on nuoria ja elänyt elämänsä kuullen näistä legendaarisista Star Wars-hahmoista. Jotenkin niihin samaistuu niin paljon. Sydäntä myös lämmittää se, että äitini on tosiaan kova Star Wars-fani ollut ihan sieltä vuodesta 1977, ja on nyt alkuperäisleffojen näyttelijöiden ikäluokkaa (tai hieman nuorempi). Itse taas oon uusien leffojen näyttelijäkastin kanssa samaa ikäluokkaa. Siinä jotenkin yhdistyy uusi ja vanha sukupolvi niin näissä uusissa elokuvissa kuin tosielämässäkin.

Innolla kyllä odottelen uutta elokuvaa, kunhan se sieltä joskus tupsahtaa. Tähän vielä pieni spoil The Last Jedistä:
Spoiler: näytä
yhyy oonko ainoo joka shippaa reytä ja kyloa ihan kympillä? netissä on NIIN paljon spekulointia noista kahdesta, ja olihan toi uusin leffa nyt ihan oikeasti joku vihje johonkin suuntaan! oikeesti oon kattonut varmaan kaikki fanien tekemät videot niistä ja äääh jos nää kaks ei mee yhteen seuraavassa leffassa, niin murrun
"you’re a strong girl. personally i think that you’re gonna pull through with a minimal amount of post traumatic stress. or maybe a few years of profoundly disturbing nightmares."

r.i.p. 1939-2014
r.i.p. 2005-2016

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 942
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Spoilaa TLJ:tä I guess
Spoiler: näytä
Mä vihaan Rey/Kylo paritusta koko sydämestäni. Perkele, Kylo ei oo mitään muuta kuin satuttanut Reytä siitä asti kun ne törmäs toisiinsa. Plus Kylo hahmona on saatanan plääh. Vedän varmaan kunnon standing ovationin kun se kuolee IX:ssä. Mutta joo, en halua haastaa asiasta riitaa, enkä edes oikeastaan puhua koko asiasta tbh. Ei riitä energia, joten jätän mielelläni asian ihan vain tähän.


Onkos teillä suosikkikappaleita Star Warsista? Tai esim top5!
No totta mooses on! Nämä eivät ole missään järjestyksessä, mutta omat suosikit ovat
- Binary Sunset (legenda, itken joka kerta)
- Across the Stars
- Rey's Theme
- Duel of the Fates
- Cantina Band
- Battle of the Heroes
- Imperial March (tätä kun kuuntelee samalla kun kävelee niin ihmiset väistää, suosittelen lämpimästi)
ja totta kai myös
- Star Wars Theme

Star Warsin musa on kyllä parasta leffamusaa Tolkien-musiikin ohella. Force theme on sellainen, josta tulee aina rauhallinen olo, joten mä kuuntelen siitä tehtyjä mashuppeja kun esim. meditoin tai kirjotan The Return of Hopea (tosin siinä on se riski, että jos kuuntelen sitä ja tulee koskettava kohta, alan vollottaa - tosin mä nyt itken koko ajan muutenkin että sinänsä).

Mä taas voisin heittää kysymyksen, onko kukaan katsonut The Clone Warsia tai Star Wars Rebelsiä? Clone Warsista on kaksi ekaa kautta ja Rebelsistä eka kausi Netflixissä. Mä sain just tyyliin viikko sitten Clone Warsin katsottua kokonaan, ja nyt olen saamassa Rebelsin kakkoskautta pakettiin. Ei hemmetti molemmat sarjat on hyviä! Clone Wars syventää ihanasti Obi-Wanin ja Anakinin suhdetta, ja mä ihan rehellisesti uhraisin henkeni Ahsoka Tanon puolesta. Rakastan Ahsokaa ♥ Myös Rebelsin koko porukka on rakkaus, erityisesti Sabine Wren (mun pieni räjähdelesbo ♥)

Trauma

 • mage rights activist
 • ***
 • Viestejä: 324
Apua, en edes tiedä, että kehtaanko nostella näin hiljaista topicia, mutten vaan mitenkään pysty enää pitämään suutani tukossa. :D

Mä en jotenkin yhtään ajatellut, että voisin innostua mistään avaruushommista näin kauheasti, mutta just nyt en pysty ajattelemaan mitään muuta kuin Star Warsia. Oon nähnyt alkuperäisen trilogian joskus vuosia sitten, eikä silloin kyllä iskenyt, ja uudetkin leffat olivat musta lähinnä tasoa ihan ookoo, mutta jostakin syystä tykästyin tuohon kauheasti parjattuun prequel-trilogiaan, minkä takia päädyin bingettämään The Clone Warsia Netflixistä, ja voi huh huh! Voi, Anakin, missä olit kaikki mun teinikipuiluvuodet, olisin tarvinnut sua samaistumisen kohteeksi, haha. Ahsoka on myös ihana!

Mulla on paha tapaa jämähtää aina kuolleisiin tai kuoleviin fandomeihin, niin tuntuu kyllä jotenkin ihanan helpottavalta, kun vihdoinkin tykästyin oikein kunnolla johonkin sellaiseen, josta on olemassa olevaa contentia on ihan hitokseen, ja mikä parasta, sitä on tulossa myös lisää! <3  Voi onnea!

(Oon myös ehkä noloin fanityttö ikinä, mut voisinko vaan saada oman Obi-Wanin, pliiiisissslkdkasdas...)
Ficcilistaus. | "No mage I know has ever dared to fall in love. This is the rule I will most cherish breaking."