Kirjoittaja Aihe: Super Mario -pelit: Syy seikkailla | S, jouluinen fluffy (kapteeni Toad/Toadette)  (Luettu 842 kertaa)

Parris

  • menteur artistique
  • ***
  • Viestejä: 2 882
Nimi: Syy seikkailla
Kirjoittaja: Ronen
Ikäraja: S
Fandom: Super Mario -pelit
Genre: jouluinen fluffy
Hahmot: kapteeni Toad/Toadette
Vastuuvapaus: En omista, en tienaa.
Haasteet: Ficlet300 sanalla 215. Rohkeus

A/N: Kirjoitettu alun perin Finin joulukalenteriin 2017. Silmäsin läpi vielä ennen uudelleenjulkaisua, että on vähemmän syvään huokailua. Ja tosiaan, julkaisen erikseen, että saan tän haasteisiin. :>
Horisontissa, pyöreiden lumikukkuloiden keskellä loistaa sienen muotoinen talo, joka on kuorrutettu täysin värikkäisiin jouluvaloihin. Kapteeni Toad tähyää rakennusta, korjaa talvihattunsa asentoa (onhan se lumizombien keskellä taistellessa tärähtänyt hieman vinoon) ja astelee suuren reppunsa kanssa polkua urheasti eteenpäin. Kun kapteeni pääsee kukkulaa ympyröivän aidan portille, hän pysähtyy hetkeksi. Siinä se on vihdoin, koti. Pieni sienikansan jäsen voi seikkailla, matkustaa maailmoja ristiin rastiin, mutta mikään ei saa sydäntä pamppailemaan niin kuin kotiinpaluu rakkaiden luo.

Kapteenin nyrkki koputtaa talon ovea varovaisesti. Hetkeä myöhemmin vaaleanpunahattuinen hahmo kurkistaa pyöreästä ikkunasta. Silmät ikkunan alareunassa kirkastuvat heti nähdessään kapteenin. Toadette avaa innolla oven ja kiskaisee kapteenin reppuineen ovesta sisään tiukkaan halaukseen. Kapteeni rutistaa Toadettea yhtä lailla takaisin, ja onnen kyyneleet melkein kihoavat hänen silmiinsä, kun hän katselee ympäri talon olohuonetta. On joulukuusta, siinä kimaltelevia koristenauhoja, pöytää täynnä ruokavuoria, muhkeita lahjapaketteja…

Ja vaikka kapteeni Toadin sydän sykkiikin seikkailulle, ei olisi mitään syytä seikkailla ilman tätä – kotia, johon palata.

Maissinaksu

  • Trubaduuri
  • ***
  • Viestejä: 1 980
  • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
No enpä todella odottanut törmääväni myöhäisiltani viihteeksi tähän fandomiin ja shippiin. :D Mariosta jos mistä riitäisikin vaikka mitä eeppistä ficcailtavaa! Lisäksi minulle iski ihan jäätävä hinku pelailla pitkästä aikaa Galaxyja... Ja 64:sta... Oikeastaan taidan kärsiä vähän kaikkien Mariojen vieroitusoireista kuluvassa hetkessä.

Mutta siis, ihan kamalan söpö teksti! Jouluinen teema lumineen ja valoineen sopii hauskasti seikkailuteeman aisapariksi, ja ylipäätääm miljöön kuvailu on rikasta. Maailma on suloisen pyöreä ja värikäs, kuten Mario-pelit ylipäätäänkin. Seikkailunjanonkin vastapainona toimii ihanasti kotiinpaluun onni. <3 Sitenhän se on: aina voi lähteä, mutta mukava se on palatakin tuttuun ja turvalliseen. Hyvä niinkin, että kapteeni Toad pääsi kotiin ehjin nahoin ottaen huomioon, millaisiin kiperiin tilanteisiin hänellä on taipumusta päätyä. Toadettekin sai vallan mainion joululahjan!

Tämä oli kyllä lutunen, kiitosta! :3

- Ayu
"Would you like toxic fries with that?"