Kirjoittaja Aihe: Häiritseviä virheitä Pottereissa? || kirjoitusvirheitä, asiavirheitä, mitä tahansa  (Luettu 92903 kertaa)

pringles

 • ***
 • Viestejä: 84
 • Joskus järki on järjetöntä.
Okei, kiitos.  Onko mulla niin vanha kirja? Kun salaisuuksien kammio on joku 20 painos:-)
Jos nauru pidentää ikää, kuolemattomuus on mahdollista.

Julma-Nala

 • Alfanarttu
 • ***
 • Viestejä: 3 074
 • Ia cen Alphasuttans' waalii, sen yxin on onni.
Okei, kiitos.  Onko mulla niin vanha kirja? Kun salaisuuksien kammio on joku 20 painos:-)
Painovuoden näkee alkusivuilta. Voi ollakin. Mulla sama juttu. Tää selittyy sillä että neljännen ja viidennen Potterin välissä oli joku 4-5 vuotta yhden sijaan, koska FK on niin massiivinen ja lisäksi oli muistaakseni joku voimia vievä oikeusjuttu, kun joku tuiki tuntematon kirjoittaja väitti Rowlingin plagioineen häntä. Tai jotain sinnepäin, en muista enää tarkalleen. Viidettä kirjaa odotellessa meni niin kauan, että suosio ehti räjähtää ja uusia painoksia vanhemmista sai ottaa koko ajan (ottivat pieniä kerrallaan). FKn kohdalla asia ratkaistiin sitten ottamalla ensimmäiseksi painokseksi kappalemäärältään isoin kerralla printattu painos Suomessa ikinä. Mikä olikin sit noloa kun hehkuttivat oikoluvun tarkkuutta ja julkaisupäivän iltana tuli sähköpostia tokaluokkalaisen äidiltä että sori, kirjassanne on hahmonimivirhe :D

~Nala~

"Raiskaus? Check. Paha ikäero? Check. Graafista lapsipornoa mielellään raiskauksena? Check. Insestiä? Check.
Verta ja suolenpätkiä? Check. Raiskaajaan rakastuminen? Check... JULMA-NALA TÄÄ ON SUN!!!"

FrostyFrozen

 • Vieras
Hhahaa, mainio topic  ;D itse en ole huomannut läheskään kaikkia noista virheistä, pitääkin joskus katsoa ihan niistä kirjoista kunhan taas lainaan (ei ole omana).

Mutta siis, minua häiritsee suuresti se Siriuksen pako Azkabanista: koirana kaltereiden välistä ja uimalla pois? Ei kuulosta ollenkaan järkevältä näin minun mielestäni, koska vaikka kuinka olisi laiha niin ei Siriuksen kokoisen koiran pitäisi mahtua kaltereiden välistä pakenemaan, luut ottaa vastaan ellei sitten niissä kaltereissa ole suuret raot koska ankeuttajia partioi ympäriinsä ja selleistä olisi turha koittaa paeta. Ja sitten se että Sirius varmasti oli heikossa hapessa Azkabanin jäljiltä, miten se jaksoi edes uida pois saarelta? 12 vuodessa kunto on rapistunut takuulla melkoisesti.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 257
En löytänyt koko keskustelua kahlattaessa että ketään olisi jäänyt häiritsemään tämä seuraava asia:

Harry kasvattaa kokonaisen käsivarren luun yhdessä yössä ja yöpyy melko lyhyen ajan sairaalasiivessä. Siis koko hiton luu oli häviksissä, kun taas
Dracolla on hiinokkaepisodin jälkeen käsi kantositeessä monta viikkoa, vaikka siinä on luukin tallella. Haloo logiikka? Vai onko joku oikeasti keksinyt
tähän selityksen. Ei Draco voi älyttömän kauan huijata pienellä käsivammalla, vaikka hän vaivaansa liioittelikin.

Sitten tämä:

Kun joulukuussa luin koko kirjasarjan uudelleen, olin kyllä ihan "sossutätivaihteella", kun luin ekaa kirjaa. Harry olisi Suomessa ehdottomasti otettu
huostaan. Harryn kurjaa kohtelua oli sen verran kerrottu lukijalle, että teki kyllä pahaa. Eihän tuollaisesta lapsesta voi kasvaa kovin itsevarmaa ja
itsetunnoltaan vahvaa tyyppiä. Tai miten Harry tuollaisen jälkeen kestää kaiken päälle kaadettavan paskan vielä Tylypahkassakin.

Vielä vessoista:

Dumbledorella ei ole ilmeisestikään omassa huoneessaan vessaa. Tämä paljastuu, kun hän kertoo löytäneensä käytävän varrelta tarvehuoneen
täynnä pottia. Vai kävelikö rehtori unissaan eli omassa huoneessa olisi toki ehkä vessa, mutta jos tuo on harhaillut unissaan käytävillä vessaa etsien?

Entä hammasläärit?

Voin vain kummastella eikö taikamaailmassa ole tarvetta hampaiden hoidolle?
Ron ei tiennyt mikä ihmeen hammaslääkäri. Olisiko taikamaailmassa hammasparantajia?

Entä alaikäisten taikominen

Miten helkutissa toimivat valaistukset, kun sähköä ei ole käytössä?
Jos valot syttyvät automatik, kun tyyppi tulee huoneeseen, niin eihän tyyppi välttämättä aina halua valoja tms.
Miten alaikäiset taikovat huoneeseen valot ilman vanhempia jos ovat jossain yksinään.
Tämä sähköasia, kuten velhojen pukeutuminenkin ovat enemmän minun henkilökohtaisia ärsytyksen aiheita, kuin selviä virheitä kirjassa.
On jotenkin vaan kovin epäloogista ajatella että puhdasveristen velhojen lapset elävät oikeasti kovin kapeasti vain taikamaailmassa tietämättä oikeasti muusta maailmasta. Ei vaan kelpaa tyhjät selitykset minulle. Minun mielestäni on Lontoo, joka on Lontoo (ei jästi-Lontoo). Velhoilla on sen lisäksi Lontoon kaupunginosa, joka on taialla piilotettu. Taikaväellä tulisi olla enemmän Lontoota, ei vähemmän. Samoin vaatteet. On kaikkien käyttämät vaatteet ja sen lisäksi velhoilla on omat vaatteensa. Olen tuhahdellut tuolle "jästipukeutumisen vaikeudelle". Mikä ihme tekee jostain rytkystä jästivaatteen? Vaate kuin vaate. Uppoaa paremmin minun ikäiseeni lukijaan tällainen tolkullinen homma. Omissa ficeissäni taikamaailma on aina se ekstra, ei pelkästään se.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2017 12:49:19 kirjoittanut Fairy tale »

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 867
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Tuo täydellinen tietämättömyys jästimaailmasta on aina kiusannut minuakin, etenkin kun jästiys on kuitenkin se normi ja velhous vain pieni poikkeava osa Britannian (tai maailmankin) populaatiosta. Olen järkeillyt sitä niin, että erityisesti puhdasveriset perheet kartanoissaan pitäytyvät eristyksissä. Varmasti esim. Lontoon asukkaille on kaikki arkinen jästimeininki ihan tuttua. Luultavasti sähkö, sähkölaitteet ja erilaiset yleistarvikkeet, joilla arkea helpotetaan ovat velhoille vieraita, koska he ovat tottuneet käyttämään taikaa arjen askareiden pyörittämiseen, mutta kai nyt on heidänkin ollut pakko huomata, että maailma ympärillä muuttuu. Voin ymmärtää, että velho tietää mikä on auto, muttei sitä, mikä on vaikkapa akku tai sulake.

Lainaus
Miten helkutissa toimivat valaistukset, kun sähköä ei ole käytössä?
Ihan kuten toimivat ennen sähköä kaikkialla muuallakin maailmassa. :) Kynttilöin, öljylampuin jne. Hermione taisi valmistaa ekassa kirjassa jonkinlaisen lasipurkissa kannettavan tulen. Lisäksi taikasauvan pään saa sytytettyä "taskulampuksi". Kynttilöiden ym valoa varmasti pystyy taikakeinoin vahvistamaan ja niin edelleen.

Vaatteista voisi ajatella, että vetoketjut ja sellaiset "nykyajan jutut" eivät ole velhoilla käytössä vaatteissaan. Siinä mielessä elokuvat ovat vähän harhaanjohtavia, kun niissä velhot ovat kuitenkin useimmiten normaaleissa vaatteissa ja yllään vain lisäksi kaapu takin sijaan. Tilanteen mukaan pukeutumisessa luulisi olevan vaikeuksia lähinnä siinä mitä vaatetta pidetään missäkin, ei siinä, onko yllä pyjaman vai puvun takki. ;)
« Viimeksi muokattu: 13.06.2017 14:04:00 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Örkkineitinen

 • ***
 • Viestejä: 26
Siis mää en ymmärrä miten Dumbledore voi vaan loppukokeet peruuttaa. Esim SK:ssa se vaa oli sillee että kokeet on peruttu, koska eikös nää V.I.P.- ja S.U.P.E.R.kokeet pidä kuitenki tehä vai oonko ymmärtäny jotain väärin?
Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille, ja mielen vapaus, ja mielen vapaus. ~ Vexi Salmi

Arte

 • Puuskupuh
 • ***
 • Viestejä: 5 449
Örkkineitinen, tuo on kyllä hassu juttu opetuksellisestikin. Minä olen ajatellut nuo V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeet niin, että ne on kuitenkin järjestetty, koska Tylypahka ei huolehdi niiden kokeiden laatimisesta tai valvomisesta, joten Dumbledorella ei myöskään ole valtaa peruuttaa niitä (eikä varmasti haluakaan, nehän on kovin tärkeät kokeet).


“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 958
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
En löytänyt koko keskustelua kahlattaessa että ketään olisi jäänyt häiritsemään tämä seuraava asia:

Harry kasvattaa kokonaisen käsivarren luun yhdessä yössä ja yöpyy melko lyhyen ajan sairaalasiivessä. Siis koko hiton luu oli häviksissä, kun taas
Dracolla on hiinokkaepisodin jälkeen käsi kantositeessä monta viikkoa, vaikka siinä on luukin tallella. Haloo logiikka? Vai onko joku oikeasti keksinyt
tähän selityksen. Ei Draco voi älyttömän kauan huijata pienellä käsivammalla, vaikka hän vaivaansa liioittelikin.
Mä oon aika vakuuttunut, että Malfoy lypsi kaiken irti vammastaan ja teki siitä paljon dramaattisempaa kuin se olikaan, koska siitä aiheutui harmia sekä Hiinokalle (teloitus) että Rohkelikolle (Rohkelikko vs Puuskupuh -matsi esmes), plus sillä oli hyvä ärsyttää Harrya, Ronia ja Hermionea - erityisesti kahta ensiksi mainittua.

Kyseessä on siis tosi paksu vamman vakavuuden liioittelu, ja tässä vaiheessa mä luulen, että matami Pomfrey tietää jo, millainen Malfoy on (puhumattakaan isä-Malfoysta joka marssisi koululle ruikuttamaan saman tien jos Pomfrey sanoisi armaalle Dracolle jotain tyyliin: "Cut the crap Malfoy you're fine!" koska luoja paratkoon jos joku kohtelee hänen poikaansa vähänkin muuten kuin palvoen).

(huomaako tästä etten pahemmin pidä Malfoyista?)

Ai niin, vielä noista kokeista: Dumbledore siis perui vain koulun omat lukuvuoden päättökokeet, ei Taikaministeriön järjestämiä V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeita (vähän samaan tapaan kuin normikoulutkin voi perua omia kokeitaan muttei esim ylppäreitä)
« Viimeksi muokattu: 25.09.2017 09:52:57 kirjoittanut Eririn »
We had each other. That's how we won.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 257
Luin kesällä blogia "Vuotava velhomaailma" ja siellä on mielenkiintoisesti puitu tuota koko taikamaailman yhteiskuntaa ja toimintaa Tylypahkassa. Koulun toiminta on monella tapaa melkoisen jämähtänyttä ja ontuvaa. Tähän voi todeta vain että onneksi on fikit, jotka oikovat mutkia suoriksi ja tuovat nykyaikaisuutta tuonnekin kouluun.

Aelina

 • ***
 • Viestejä: 460
En ainakaan huomannut tätä.

2. kirjassa Dobby taikoo Dursleyillä (melko taivutus) ja Harry saa varoituksen, koska Taikaministeriö ei voi tietää kuka oikeasti taikoi.
3. kirjassa Harry taikoi Likusteritiellä, mutta sai sen anteeksi, koska Sirius Musta oli paennut.
4. kirjassa Weasleyt hakevat Harryn ja Arthur taikoo. Jäin käsitykseen, että Arthur toimi Taikaministeriön selän takana liittäessään takan verkostoon, joten todennäköisesti TM ei tiennyt visiitistä. Ei seurauksia.
5. kirjassa Harry taikoo suojeliuksen Dudleyn nähden ja hänet uhataan erottaa.
6. kirjassa Dumbledore hakee Harryn ja taikoo. Ei seurauksia.

Ja lukuvirheistä. Omia:
Tervahuone -> Tarvehuone
Rikkumaton valas -> Rikkumaton vala
Kalmanaukio/Kalmanhaukio -> Kalmanhanaukio

Pipe

 • ***
 • Viestejä: 834
Olen pahoillani, jos tämä täällä jo on, en jaksa selata kaikkia sivuja läpi ja saa poistaa jos tämä löytyy täältä.

Siis luoja, että mua häiritsee tämä kolmoselokuvassa esiintyvä virhe. Harry ja Remus keskustelevat keskenään Remus sanoo Harrylle "kun näin sinut ensimmäisen kerran, tunnistin sinut heti!"
Harry ajattelee no wau, eiköhän kaikki muutkin, kun näki arven
Remus: "En arvestasi, vaan silmistäsi, sinulla on äitisi silmät. Kyllä minä tunsin hänet...."

Öh? Remus, James, Sirius ja Peter oli parhaat ystävät sen mitä 8 vuotta?  :o Ei varmaan niinku ennemmin tuntisi Harrya siksi kun se on lähes täysi kopio isästään??  :o ::)
Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä <3
♥Polseres Vermelles- Polseres amunt♥

Tuuli Lumi<3Draco Malfoy
♥Twc♥

Ava by: Ingrid

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 867
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
No tuo on kyllä niin totta.  ;D Itse jotenkin aina ajattelin sen ikään kuin vihjeeksi siitä, että Remuskin tykkäsi (salaa) Lilysta, ja ehkä siitäkin, että kenties se korosti Remuksen herkkää puolta. Mutta oikeasti varmaan vain tekijät ovat olleet jotenkin hölmöjä ja toistaneet sitä "äitisi silmät" -hokemaa silkasta tottumuksesta.  ::)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~