Kirjoittaja Aihe: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapaleita 2/?  (Luettu 1920 kertaa)

Saappaaton

 • Pretentious /af/
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Sitruunafiksaatio
Nimi: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia
Kirjoittaja: Saappaaton
Ikäraja: S
Genre: Drama

A/N: Tänne tulee tämän viikon spurttiraapale, katsotaan mihin tämä vie ja jatkuuko tämä pitkälle sen jälkeen. Koettakaa kestää. :D Tökkään tämän myös Kirjoitusterttuun (Musiikki-inspiraatioterttu), koska *klik*.


Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia

Salongin puolella soi Tshaikovskin Joutsenlampi, kun pikkiriikkinen nenä nyrpistyi ensimmäisen kerran nuuhkaistessaan viileää huoneilmaa. Pienen pienet, vaaleanpunaiset korvat värähtivät orkesterin liittyessä mahtipontisena huilun aloittamaan sävelmään.

Nuo sävelet sytyttivät pienen kipinän, joka tulisi kasvamaan roihuavaksi intohimon liekiksi. Tuo palo tulisi määrittämään vastasyntyneen hiiren elämää, ohjaamaan jokaista pienen käpälän ottamaa askelta kohti vääjäämätöntä päämäärää. Kohtaloa, josta pienellä poikasella ei ollut vielä aavistuksen häivääkään, ja josta kuluneen ajan myötä kasvaisi innoittava legenda monelle tulevalle sukupolvelle.

Tarina, joka oli tavoittelemisen arvoinen.

Kuten niin usealla vähäisemmälläkin sankarilla, tälläkin tulevalla legendalla oli pölyinen ja ankea alku. Ja sen alun taustamusiikkina toimi venäläisen mestarisäveltäjän kirjoittama mahtipontinen Joutsenlampi.

« Viimeksi muokattu: 12.10.2018 22:38:10 kirjoittanut Saappaaton »


I push my fingers into my eyes
it's the only thing that slowly stops the ache

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 10 385
 • Bang bang!
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapalesarja 1/7
« Vastaus #1 : 22.11.2016 21:15:20 »
Oijjoi! Nyt vaikuttaa jännittävältä ja raikkaalta tuulahdukselta, että pakko tarttua! <3

Jään seuraamaan tätä. Ihastuttava ja mukaantempaiseva aloitus ja sellainen satumainen. Kerronta oli mainio. Erityispisteet otsikosta, mikä minut tänne toi.

Onnea Spurttiin! Jään odottelemaan seuraavaa. <3

»It's all up to you, no one lives forever»

Kiirsu

 • ***
 • Viestejä: 1 729
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapalesarja 1/7
« Vastaus #2 : 22.11.2016 21:38:16 »
Aww balettia tanssiva hiiri :3 Onpas tavattoman suloinen aihe tällä tekstillä!

Joutsenlampi on ihana, se on tosi kaunis baletti ja sen musiikkikin nostattaa kylmät väreet. Tästä tuli myös vähän mieleen Pähkinänsärkijä, jossa on hiiriä ja muutenkin unelmointia. Ja se taas tähän jouluisan fiiliksen ja tässä on vaan tosi ihana tunnelma <3 Tykkään tästä satumaisuudesta tosi paljon, tää on kivasti kirjotettu.

Hii ilahdun tosi paljon kaikista tanssimiseen viittaavista teksteistä! Ja vielä näin suloinen pläjäys saa väkisin hyvällä tuulelle. Ihana, ihana, ihana, odotan jatkoa <3

And some people, dance.

Isfet

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 015
 • kuppi teetä kaipaukseen
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapalesarja 1/7
« Vastaus #3 : 12.10.2018 11:02:52 »
Päädyin tämän pariin Etsi otsikko ja kommentoi -haasteen kautta, sillä viikon aiheena oli tanssi.

Raapale tuntui aavistuksen tutulta, olisinkohan lukaissut tämän ilmestymisen aikoihin? No, väliäkö sillä. Joutsenlampi on kyllä ihana, ehkä vielä joskus pääsen katsomaan sen oikeasti baletissakin... pienenä Barbie-versio tuli kyllä katsottua melkein puhki  ;D Ei ihme että pieni hiirulainenkin kiinnostuu. Musiikki tuntuu joskus ihmistäkin suuremmalta, joten hiirelle se mahtaa olla järisyttävää!


Tämä oli todella suloinen, kaikkine pienine vaaleanpunaisine korvineen! Jos innostut vielä joskus kirjoittamaan tälle jatkoa, niin olen kyllä mukana seurailemassa :3

ja mä uskon ihmeisiin
tai ainaki sanon niin
olihan joskus tääl
lentävii dinosauruksii

Saappaaton

 • Pretentious /af/
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Sitruunafiksaatio
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapalesarja 1/7
« Vastaus #4 : 12.10.2018 22:37:49 »
Odo ja Kiirsu, kiitos kaunis kauan sitten annetuista kommenteista. <3

Isfet, ihana, että nostit tämän juuri tähän väliin, kun olen tässä viime aikoina miettinyt mitäs tämän kanssa tekisin. Se antoi nyt ainakin sen verran potkua, että sain toisen raapaleen ulos! :D Ehkä tämä vielä tästä valmistuukin. Eli kiitos kaunis kommentista sinullekin. <3Neljä siroa ballerinaa sipsutti salin puisen lattian poikki käsi kädessä. Lattianrajassa pieni hiiri katsoi sydän pakahtuneena kauas korkeuksiin jatkuvia jalkoja, jotka viuhuivat tuulta nopeammin aina taivaanrajaan ja takaisin.

Musiikki oli täysin lumonnut pienen eläimen, eikä se häiriintynyt peilien edessä seisovasta tomerasta naisesta, joka huuteli tanssijoille kommenttia kommentin perään. Eipä sillä, että hiiri olisi mitään naisen puheesta ymmärtänytkään.

Hiiri nousi takajalkojensa varaan. Se oikaisi rankansa ja venytti nenänpäänsä niin korkealle kuin vain kykeni. Sen katse seurasi nousevia ja laskevia pitkiä jalkoja, ja kaihoisesti hiiri mietti, miltä tuntuisi kyetä samaan mihin nuo jättimäiset, kauniit olennot pystyivät.


I push my fingers into my eyes
it's the only thing that slowly stops the ache

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 226
  • En runotyttö, ehkä ihminen -kirjoitusblogi
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapaleita 2/?
« Vastaus #5 : 12.10.2018 23:25:50 »
Naaw, onpa ihana idea raapalesarjalle! Kyllä pienetkin otukset saavat unelmoida isosti. Rakastan tuota ensimmäistä raapaletta. Siinä on jotain kauhean mahtipontista ja samaan aikaan pientä ja maanläheistä. Jään seurailemaan!


"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Arte

 • Puuskupuh
 • ***
 • Viestejä: 5 437
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapaleita 2/?
« Vastaus #6 : 14.10.2018 13:58:37 »
Eikäääää miten söpö!!!! Ihana pieni hiirulainen siellä stalkkaamassa ballerinoja <3 Ihana. Tästä tuli tosi hyvä mieli. Jatka ihmeessä juuri tällaisten pikkuisten raapaleiden kirjoittamista. (:


“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Parris

 • menteur artistique
 • ***
 • Viestejä: 2 975
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapaleita 2/?
« Vastaus #7 : 23.12.2018 18:00:59 »
Jouluja. Bongasin tän stalkkerisivulta ja aattelin ylläripylläyttää kommenttia, kun tää on niin kovin söpö teksti. :3

Ekassa raapaleessa muhun vetoaa suuresti konseptien vastakohtaisuus. Hiiri tanssimassa balettia on lähtökohtaisesti aika pienen skaalan juttu ja toisaalta aika omalaatuista (toisaalta hyvin teikäläiselle sopiva :>), ja nämä ominaisuudet vaan korostuvat, kun puhutaan intohimosta ja kohtalosta - molemmat näistä kuitenkin erittäin suuren liekin ja dramatiikan elementtejä! Tämä vastakkainasettelu toimii ikään kuin jännänä yhden raapaleen mittaisena "esittelynä" koko jutulle, ja tykkään hurjasti siitä, miten varsinaiseen asiaan/sisältöön tms. ei päästä kuin vasta tokassa rapsussa. Tiivis perusta, joka imaisee lukijan jo mietiskelemään, että mitäs tämä nyt on. Hauskaa!

Tokassakin rapsussa esiintyy hienoa vastakohtaisuutta, kun tuodaan esiin ihmisten maailma ja hiiren pienempi maailma; tuntuu niin hirveän luontevalta, että tietenkään hiiri parka ei ymmärrä mitään tiukan balettitädin ohjeistuksista! Silti baletin vienous ja ylevät liikekaaret ovat universaalimpaa "kieltä", joka sitten taas pienoiseen jyrsijäämme toimiikin. Söötti konsepti, kuten kaikki aiemminkin ovat maininneet.

Komppaankin siis tähän loppuun vielä Artea: tällaiset pikkuraapaleet ei-millään-taivaankorkuisilla konsepteilla ovat hurjan kivoja. Jatkoa siis odotellen. Kiitos! <3

Larjus

 • Ю́рьевна
 • ***
 • Viestejä: 2 716
 • En kaipaa teksteihini parannusehdotuksia tms.
  • twitter
Vs: Hiiri, joka tahtoi tanssia balettia, S, raapaleita 2/?
« Vastaus #8 : 21.02.2021 21:09:04 »
Mulle tuli tosta otsikosta välittömästi mieleen tää vanha Anniina Ballerina -piirretty, ja ihan jo sen synnyttämän nostalgiaryöpyn vuoksi piti tulla kurkkimaan, mitä täältä löytyykään :3

Nää pari kirjoittamaasi raapaletta olikin oikein söpöt. Tuli sellainen pehmoisen hyvä mieli näitä lukiessa. Siinä on pienellä hiirellä paljon ihmeteltävää ja ihailtavaa, kun kuuntelee Joutsenlampea ja katselee balettitanssijoiden harjoituksia. Tää sopis aiheeltaan ja kerronnaltaan aika kivasti kuvitetuksi lastenkirjaksi, ja vähän sen tyylisenä mä nämä tapahtumat mielessäni näinkin.

En tiedä, jatkatko näiden kirjoittelua joskus, mutta ihan mielelläni lukisin, mitä tuo balettiin ihastunut hiiri seuraavaksi aikoo tehdä. Yrittääköhän se tanssia itsekin?

Жүрегім сені таңдады.