Kirjoittaja Aihe: Harry Potter  (Luettu 407 kertaa)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 10 833
 • ミートマスター
Harry Potter
« : 02.06.2021 09:40:48 »

Harry Potter on seitsemänosainen kirjasarja, jonka pohjalta toteutettiin kahdeksan elokuvaa ja niin lauta-, kortti- kuin konsolipelejäkin. Tässä topicissa keskustellaan Harry Potter -kirjoista, -elokuvista ja -peleistä sekä Harry Potterista yleisesti. Harry Potterista on tehty myös valtavasti oheistuotteita ja sillä on kolme teemapuistoa, jotka sijaitsevat Orlandossa, Hollywoodissa ja Osakassa. Tämän lisäksi Lontoossa on myös Harry Potter -elokuvastudio Warner Bros Studios. Kirjasarjalle on myös erilaisia lisäosia, kuten Siuntio Silosäkeen tarinat, Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

2010-luvulla Harry Pottereihin kirjoitettiin myös ns. "kahdeksas osa" eli  näytelmä Cursed Child, jonka näytelmäkäsikirjoitus julkaistiin myös kirjana. Tämän jälkeen alkoi uusi elokuvasarja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka sijoittuu vuosikymmeniä ennen Harry Potterin ajanjaksoa. Näistä aiheista voit keskustella topiceissa Cursed Child ja Ihmeotukset-elokuvat.

Harry Potter on puhututtanut kautta aikain, kuten myös luojansa J. K. Rowling. Mitä ajatuksia Harry Potterit ja J.K. Rowling sinussa herättävät? Rakastuitko kirjasarjaan jo lapsena vai vasta aikuisiällä? Vai oletko niitä, joihin "Potter ei koskaan iskenyt"? Milloin viimeksi olet lukenut kirjat, katsonut elokuvat tai palannut pelien pariin? Mitä puhuttavaa Harry Potterista enää on? Onko se menneen talven lumia vai jotain sellaista, mikä säilyy aina, kuten Severus Kalkaroksen rakkaus Lily Evansiin?

Oletko lukenut kirjasi alkuperäisinä englanniksi vai suomeksi? Kenties kokeillut myös muita kieliä? Harry Pottereita on käännetty yli 70 kielelle. Oletko katsonut elokuvat lisämateriaaleineen jo tusina kertaa? Voitatko kaverisi joka kerta Harry Potter Trivial Pursuitissa? Vai päihitätkö mieluummin sohvan mutkastasi Voldemortin PlayStationin ohjain taikasauvanasi? Keskustelkaa, väitelkää, ruotikaa! Tässä topicissa on sallittua myös jakaa muistoja, mietiskellä hahmodynamiikkaa, tuumiskella taikuutta ja kaikkea, mitä Potter-fanin elämään kuuluu! Oletko kenties nähnyt mielenkiintoisia Harry Potter -unia tai naureskeletko kaksimielisille kohdille sarjassa?

Tässä topicissa kaikki Harry Potterista on sallittua! Ohessa myös muita teeman topiceja sekä nostalgialistaus siitä, mistä kaikesta Harry Potter onkaan Finissä vuosien saatossa puhututtanut. Täällä saa jatkaa kokemuksistaan niin jästihuispauksesssa kuin kertoa musiikillisista mielleyhtymistä Potter-hahmoissa tai jakaa ajatuksiaan, kuka onkaan Potter-elokuvien suosikkinäyttelijä tai kuinka he oikein suoriutuivatkaan ja niin edelleen.

"Death of the author" -aiheesta täällä:
- J.K. Rowling ja death of the author

Harry Potter -mobiilipelileistä voi keskustella täällä:
- Harry Potter Wizard Unite -peli, mobiilipeli
- Harry Potter: Hogwards Mystery -peli, mobiilipeli

Kysymyksiä Potter-kirjoista voit esittää täällä!

Nostalgian nälkäinen? Finissä on keskusteltu laajasti Potterista eri topiceissa, joita pääset lueskelemaan yhä Tarvehuoneesta. Tsekkaa spoilerin alta!
Spoiler: näytä
- A History of Magic & A Journey Through A History of Magic
- Dumbledore ulos kaapista
- Elokuvien vaikutus mielikuviimme Potter-hahmoista
- Elämä ilman Potteria?
- Fanfiction videotrailerit (HP)
- Feeniksin kilta -elokuva
- Harry Potterin ja muiden HP-sarjan hahmojen yhtäläisyydet?
- Harry Potter -pelit
- Harry Potter universumin 1980-luku
- Harry Potter vihattu vai rakastettu?
- Häiritseviä virheitä Pottereissa...
- Itkitkö lukiessasi Deathly Hallowsia? (Spoilaa!)
- Jim Kayn kuvittamat Potterit
- Jästihuispaus
- Kaksimielisesti ymmärrettäviä kohtia Pottereissa
- Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-elokuvissa
- Kokoelma Potter-leffojen ärsyttävistä asioista
- Kokoealma Potter -leffojan hyvistä asioista
- Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet?
- Kuoleman varjelukset -elokuva(t)
- Kuolleet || Ketkä kaikki kuolivatkaan Potter -kirjoissa?
- Kysymykset ja vastaukset Rowlingin 7. kirjan webchatissa
- Lilyn ja Jamesin hautakiven sitaatti
- Mihin Potterien suosio perustuu?
- Mikä on Potter-kirjoista paras?
- Mitä Harry Potter merkkaa sulle?!
- Musiikilliset mielleyhtymät HP-hahmoista
- Nimileikkejä - keskusteluja Potter-kirjojen nimistä
- Parhaat lainaukset Pottereissa
- Paras Potter-elokuvien näyttelijä?
- Potterkirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan #2
- Potter-kirjojen hahmot
- Pottermore #2
- Pottereihin liittyviä muistoja
- Potterhahmojen lempinimet
- Potterfandomin paritukset
- Potter-näyttelijät muissa elokuvissa
- Puoliverinen prinssi -elokuva
- Portti-avain ja matka-arkku eli velhomaailma-aiheiset matkakohteet
- Ron ja Hermione
- Siuntio Silosäkeen -tarinat
- Unia Pottereista
- Velhomaailman päihteidenkäyttö || mitä käytetään ja mistä sitä saa?
- Vertaistuki elokuvasta toipuville (KV2)
- Yleinen kirjakeskustelu jo kirjan lukeneille (Kuoleman varjelukset)
« Viimeksi muokattu: 03.06.2021 13:01:03 kirjoittanut Vanilje »

»I'm not gonna lose to you this time!»

mervii

 • ***
 • Viestejä: 54
Vs: Harry Potter
« Vastaus #1 : 10.06.2021 17:49:50 »
Mä taisin aloittaa Pottereiden lukemisen joskus ala-asteella, oisinko ollut vitosella eli vuonna 2005/2006. Olin sitä ennen nähnyt leffoista varmaankin kolme ekaa. Ja luin ne järjestyksessä. Viimesen kirjan kävin itse ostamassa ja sitä ennen oli joku kirja omana jo. Leffatkin katsoin järjestyksessä, vikan Kuoleman Varjelukset osa 2 kävin kattomassa leffateatterissa isosiskon kanssa, ainoa jonka oon nähnyt leffateatterissa.
Suomeks oon lukenut kaikki, joskus oon miettinyt enkuks lukemista mutta mun kielitaito on aika huono niin en sitten ole ruennut koittamaan edes. :D
En oo pelannut kun Harry Potter tietokilpailua, voittanut sen monta kertaa ja hävinnyt kerran. Muita pelejä en olekkaan pelannut. Haluisin sen Potter aiheisen muuttuva labyrintti pelin, mutta en oo vielä saanu.
Pottermoresta oon tehnyt tupatestin: Rohkelikko. Suojeliusta en muista enää, enkä taikasauvaa. Harmi kun sieltä poistui se "peli"tapa tai miksikä sitä haluaa kuttua että kävi läpi ne vuodet yms. Se oli kivaa. Kerkesin vaan 4 vuoteen muistaakseni, tai 5 vuoden alkuun. Ja kun sitä pysty tietokoneella "pelaamaan" niin oli kiva, kun en ite oikein tykkää kännykkään ladata mitään pelejä.
Ootan ja toivon että pääsen joskus Lontooseen ja Potter studiolle! Se on ollut jo monta vuotta haaveena! :)
Onko muut kuunnelleet mitään podcasteja Pottereihin liittyen? Mikä olisi ammattisi velhomaailmassa?

Pipe

 • ***
 • Viestejä: 909
Vs: Harry Potter
« Vastaus #2 : 07.07.2021 23:09:43 »
Mulla on todella mielenkiintoinen suhde ollut Pottereihin ja tosiaan kerron sen teille nyt.  ;D Mä olin ala-aste ikäinen kun Potterit sarja julkaistiin (en muista nyt sitä Viisasten kiven julkaisuvuotta, mut ei sillä niin väliä). Mä oon aina ollut todella huono lukemaan mitään pitkää kirjaa (mulla on lukihäriö (joo ihan tarkoituksellisesti kirjoitettu noin), jonka vuoksi mun lukeminen on todella vaivalloista, hypin helposti riviltä toiselle ja en aina ees ymmärrä mitä luen ja joudun joskus lukemaan saman asian miljoonaan kertaan ennen kuin tajuan mitä siinä tekstissä sanotaan. Et varmaan ymmärrätte miks tollainen n. 150- 300 sivuinen opus ei ollut ensimmäisenä listalla lukemis suunitelmissa). Kaikki rupes tos vaiheessa hehkuttaan Pottereita ja olin sillee, no siinähän hehkuttaa. Sitten yks kaunis päivä meidän ala-asteen ope aloitti lukemaan Pottereita (juurikin tuota viisasten kiveä) luokalle ääneen (siis oltiin tällön 3-5 luokkalaisia, en ees muista minkä ikänen, mut kuitenkin sitä aikaa kun osattiin kuitenkin jo lukea, vaikka se lukihäriö olikin), siis se tuntu niin tyhmälle, idioottimaiselle ja kuivalle kirjalle, en tiedä et eikö meidän ope osannut sitten lukea sitä "oikein" vai miksi se tuntui niin ääliömäiselle kirjalle silloin?? Mut joo aloin tästä syystä boikotoimaan Pottereita ja muut tyyliin hehkutti sitä sarjaa maasta taivaaseen ja olin sillee  :o fiiliksellä, "miten tosta voi oikeesti joku tykätä?"

Tästä vuosi - muutama vuosi eteenpäin availin jouluna joululahjoja ja yhdestä paketista avautui Potter 2 leffa (eli salaisuuksien kammio), olin saanut sen isoveliltä. Olin sillai ajatuksella (Et sit p*skempaa lahjaa mulle enää keksiny  ;D) , en sitä sille kyllä ääneen sanonut todellakaan, mut mun ilme oli varmaan aika mahtava silloin  ;D ;D ;D. Joo aattelin et, no ei siinä mitään saa pölyttyä kaapissa hamaan tappiin saakka....

Sitten tästä jonkin ajan päästä mun teki ihan hirveesti mieli katsoa joku uus leffa, kolasin dvd hyllyäni läpi ja kappas, eipäs muita ollut, kuin toi Potter 2 leffa. Aattelin siinä sit et, "no kai sen ny kattoo voi, en kai siihen kuole, vaikka kattosinkin" Katoin leffan -> Mä kiinnostuin Pottereista ihan tosissani. Hommasin kaikki kirjat kirjastosta ja luin ne läpi siihen asti kun ne oli ilmestyny ja kattelin leffat mitä siihen asti oli tehty. Sit löysin ficit ja törmäsin varmaan ensimmäisenä juuri Drarryyn ja rakastuin heti siihen (inhosin Ginnyn hahmoa alusta asti) ja mun mielestä Harry ja Draco oli täydellinen pari ja anteeks nyt vaan mut mun mielestä Hinny on jumalattoman huono Jily kopio ja sitten vielä se, et musta vaan tuntuu, et Row aatteli mennä sieltä mistä aita on matalin, ei jaksanu enää keksiä Harrylle täydellistä tyttöystävää (vaikka yks sellainen oli jopa tarjolla, no olisi se tyttö Nevillellekin sopinut, Lunasta siis puhun.), ni siksi Ginny. *oksentaa* Siis oikeesti ehkä huonoin paritus koskaan mitä oon kuullu (siis Hinny). Dean ja Ginny sopi toisillensa ni miksi piti sekin tuhota?? :O Mut joo onneks on ficit :D.

Mutta yksi asia on mitä mä ihmettelen suuresti Pottereissa. Row loi täydelliset tyypit Pottereihin (puhun siis nyt Kelmeistä) Row kirjoitti jatko-osan Pottereista Harryn lasten sukupolvesta, mut mun mielestä Row olis ihan hyvin voinut alkaa kirjoittaa sarjaa Kelmeistä, niistä oli niin paljon juttua ja olisi ollut paljon kerrottavaa ja siitä miten kaikki meni kuin meni, miksi Lily suuttui niin sairaasti Sevelle ja meni sit Jamesin kanssa yhteen (kiusallaanko?) vai miten kaikki alunperin meni, miten Kelmit ystävysty? Miten ne sai tietää Remuksesta? Miten ne harjoitteli animaagiutta? Epäonnistuko ne koskaan? Millon ne jäi kiinni ja kenelle? Miten Sirren ja Regun suhde muuttui ja miten Sirre suojeli Regua vaikka ne oli eri tuvissa? Ja mitä näitä nyt on, tätä listaa vois jatkaa loputtomiin...
Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä <3
♥Polseres Vermelles- Polseres amunt♥

Tuuli Lumi<3Draco Malfoy
♥Twc♥

Ava by: Ingrid

mervii

 • ***
 • Viestejä: 54
Vs: Harry Potter
« Vastaus #3 : 13.07.2021 10:24:44 »
Joo todellakin Rowling ois voinut ja voisi edelleen kirjoittaa Kelmeistä. Ois niin kiva lukea niistä ja tietää enemmän :)