Kirjoittaja Aihe: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield  (Luettu 2752 kertaa)

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« : 14.07.2015 14:03:44 »
Title: Muuttuneet tunteet
Author: LillaMyy
Rating: S
Fandom: Hobitti
Pairing: Thorin/Bilbo
Beta: Evelix
Genre: drama kaiketi
Disclaimer: En omista hahmoja itse keksimiäni lukuun ottamatta, enkä väitä minkään ficcissäni tapahtuvan asian olevan totta. En saa tästä myöskään minkäänlaista rahallista korvausta.
Summary: Thorin huomaa eräänlaisen muutoksen itsessään.
Challenges: Albumihaaste (Sannin Sotke mut: Luodinkestävä)
A/N: Eräät henkilöt toivoivat lisää Bagginshield-fluffya, jotenjoten, pakkohan sitä sitten oli myös kirjoittaakin, vaikka tämä ei taidakaan olla enää mitään fluffya (kait?). :D Kesti ihan turkasen kauan keksiä idea tälle, joten toivottavasti se ei ole ihan kamala. Koittakaa olla vinkumatta (kuten allekirjoittanut idean keksiessäni), kun pääsette tämän loppuun! (((: Kursiivilla olevat repliikit on joko suoraan elokuvan tekstityksistä otettuja tai sitten niistä alkuperäisistä laineista itse kääntämiäni (joka tapauksessa kuitenkin leffasta napattuja!).Muuttuneet tunteet

Thorin ei voinut tehdä mitään muuta kuin katsoa vierestä, kuinka yksi örkeistä mittaili miekallaan hänen kaulaansa. Hän ei ollut voinut jättää isoisäänsä kostamatta, mutta Azog oli ainakin vielä osoittautunut liian suureksi vastukseksi hänelle. Valkoisen hukan hampaissa ollessaan kääpiö oli menettänyt liikaa energiaansa ja hänen miekkansakin oli liian kaukana, hänen kätensä ulottumattomissa, joten Thorin ei pystynyt surmaamaan ylleen kumartunutta örkkiä. Niinpä hän olikin harvinaisen yllättynyt, kun hänen odottamaansa iskua ei ikinä tullutkaan, koska kaikista mahdollisista seuralaisistaan juuri Bilbo hyökkäsi örkin kimppuun. Viimeisenä ajatuksenaan ennen kuin hän menetti tajuntansa Thorin huomasi näkevänsä Bilbon aivan eri valossa kuin ikinä aikaisemmin tämän matkan aikana.

~*~*~

Tulevan Vuorenalaisen kuninkaan menetettyä tajuntansa Fíli, Kíli ja Dwalin ryntäsivät Bilbon avuksi puolustamaan tätä örkeiltä ja näiden ratsuilta. Juuri kun tilanne alkoi näyttää toivottomalta, saapuivat Sumuvuorten kotkat Gandalfin ja erään mötiäisen kutsumina pelastamaan kääpiöt seurueineen ahdingosta. Kääpiöt katsoivat vierestä, kuinka eräs kotkista nosti edelleen tajuttomana olevan Thorinin kynsiinsä ja lähti lentämään pois paikalta muiden kotkien tulessa perässä kantaen toisia.

Kotkat lensivät pidempään kuin kukaan oli osannut aavistaakaan ja laskivat sitten taakkansa eräälle kielekkeelle. Thorin vaikutti täysin elottomalta, joten Gandalf riensi tarkistamaan tämän olevan vielä elävien kirjoissa. Hän painoi kätensä Thorinin kasvojen ylle ja mutisi jotain outoa kieltä saaden toisen heräämään.

~*~*~

Thorin avasi silmänsä ja huomasi Gandalfin kumartuneen ylleen. Heti ensimmäisenä hän kysyi erään pienen voron perään haluten tarkistaa tämän olevan kunnossa. Hän oli huolissaan tästä, vaikka oli heti matkan alussa sanonut, ettei halunnut olla vastuussa tästä. Jotenkin vain, mitä pidemmälle matka eteni, sitä enemmän hän huomasi välittävänsä puolituisesta. Hän huomasi helpottuneensa enemmän kuin oli itsekään uskonut, kun kuuli Gandalfin sanovan Bilbon olevan kunnossa. Thorin alkoi kompuroida ylös maasta Dwalinin ja Kílin auttaessa häntä, toinen toiselta ja toinen toiselta puolelta. Tuleva kuningas katsoi pientä helpottuneen näköistä voroa tuikeana.

”Sinä!” hän tiuskaisi heti ylös päästyään.
”Mitä sinä oikein teit?” hän jatkoi tivaamistaan, ja Bilbon ilme muuttui helpottuneesta ihmetteleväksi. Hobitin ilmeen vaihtuessa Thorin huomasi, ettei tämän nuhteleminen ollutkaan ihan niin helppoa.
”Melkein tapatit itsesi! Enkö sanonut, että olisit vain taakaksi? Että et selviäisi erämaassa? Että sinulla ei olisi paikkaa joukossamme?” Thorin jatkoi, ja Bilbo näytti harvinaisen surkealta hänen syytöstensä edessä. Kääpiö huomasi sydämensä käpertyvän kasaan toisen näyttäessä niin surulliselta, mutta hän halusi tämän ymmärtävän, minkälaiseen vaaraan tämä oli itsensä asettanut. Thorin halusi myös kerrankin todistaa olleensa väärässä, eikä hän osannut ilmaista sitä muuten.
”En ole eläissäni ollut yhtä väärässä”, Thorin lopettikin, ja Bilbon ilme kirkastui ja muuttui hämmennykseksi, kun kääpiö halasi häntä tiukasti. Thorin oli rusentaa pienen voron halauksellaan, kun muut heidän ympärillään hurrasivat.
”Anteeksi epäilyni”, Thorin pyysi vilpittömästi anteeksi erehdystään. Hän tekisi mitä vain vetääkseen aiemmat sanansa takaisin, koska tiesi niiden viiltäneen toista. Mutta koska aikaa ei ollut takaisin kääntäminen, hän ei voinut tehdä muuta kuin pyytää anteeksiantoa ja toivoa saavansa sen.
“Ei, olisin itsekin epäillyt itseäni. En ole sankari, tai soturi. Enkä edes voro”, Bilbo vastasi hänelle, ja muut hymähtelivät.

Kotkat kaartelivat heidän yläpuolillaan ennen kuin ne lensivät pois. Thorin nosti katseensa Bilbosta ja huomasi kaukaisuudessa siintävän vuoren.
”Onko tuo se, miksi sitä luulen?” Bilbo kysyi käännyttyään itsekin katsomaan Thorinin katsomaan suuntaan. Hobitti halusi varmistaa olevansa kartalla.
”Erebor, Yksinäinen vuori. Viimeinen suurista kääpiövaltakunnista Keski-Maassa”, Gandalf vastasi.
”Meidän kotimme”, Thorin sanoi lyhyesti. Hän ei kuitenkaan tarkoittanut niinkään hänen ja toisten kääpiöiden kotia kuten kaikki paikalla olevat olisivat kenties voineet luulla, vaan hän tarkoitti toivovansa Ereborin voivan olla hänen ja Bilbon tuleva koti.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2016 21:24:08 kirjoittanut LillaMyy »

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

päivänkukka

 • Vieras
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #1 : 15.07.2015 10:33:53 »
”Meidän kotimme”, Thorin sanoi lyhyesti. Hän ei kuitenkaan tarkoittanut niinkään hänen ja toisten kääpiöiden kotia kuten kaikki paikalla olevat olisivat kenties voineet luulla, vaan hän tarkoitti toivovansa Ereborin voivan olla hänen ja Bilbon tuleva koti.
AJATUKSENI KUN ENSIMMÄISEN KERRAN KATSOIN HOBITTIA luulin ihan tosissaan että Thorin tarkoitti 'meidän kodillamme' sitä että 'joo Bilbo kyllä sieltä sullekin paikka löytyy, vink vink' & olin erittäin hämmentynyt. vaikkakin iloinen koska olin alkanut shippaamaan bagginshieldiä muutamaa sekuntia aikaisemmin, sillä hetkellä kun thorin aloitti kuuluisan puheensa siellä otavankalleella

Mutta siis niin! Vaikka tää ei ehkä ihan fluffya ollut, niin tarpeeksi lähellä kuitenkin & tällainen epäsydämensärkevä ja hyväntuulinen pläjäys. Ei tarvitse varmaan erikseen painotella että tykkään yhdistelmästä hyväntuulinen ja bagginshield ?? Thorinin näkökulmasta kerrotut jutut on kanssa aina pop, tykkään hirveästi lueskella sen pään sisältä kerrottuja tarinoita. jokin tossa lauseessa häiritsee mua Ja tällaiset leffaa seuraavat, yksittäisen hahmon ajatusmaailmaa selkeyttävät tekstit on kanssa jees.

Eli joo, tykkäsin kyllä !  :D Kiitän tästä kovasti, Bilboa ihailemaan oppiva & tuntemuksensa vain raivoamisen kautta esiin saava Thorin on juuri se Thorin jota me kaikki rakastamme. + oikeesti kaikki onnellinen tai edes lähes onnellinen tästä fandomista hyväilee sielua ja vie syvemmälle denial -maahan

PS. Bagginshield-fluffya ei koskaan ole tarpeeksi joten sitä saa kyllä kirjoittaa lisää

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #2 : 15.07.2015 10:57:23 »
päivänkukka: Kiitoksia kovasti! (: Mäkin olen ajatellut tuota miljoona kertaa, että kyllä Thorin yritti siinä vinkata, että Ereborissa on tilaa Bilbollekin, kun se TAISI VIELÄ VILKAISTAKIN SITÄ TUOSSA KOHDASSA! Hyväntuulista Bagginshieldia on kiva kirjoittaa, vaikkei tästä ihan sitä fluffya sitten tullutkaan. Yritys oli kova, muttei sitten kuitenkaan ihan onnistunut. In denial-maa on kyllä tämän fandomin kohdalla se kaikista suloisin paikka olla, joten teen kaikkeni sukeltaakseni syvemmälle ja syvemmälle sinne! Ja Bagginshield-fluffya lienee olevan luvassa Ereborin kutsun kuulleissa sitten jossain kohtaa, kunhan pääsen ensin sinne asti tarinassa! (;

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 963
 • Olkihattupiraatti
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #3 : 27.09.2015 18:02:26 »
Onnittelu kommentti hienosta voitosta, vihdoin! Päädyin sitten tähän, koska Bagginshieldiin oon tykästynyt. Selailin listaustasi ja siellä oli kyllä paljon sellaisia Hobitti-ficcejä, jotka vaativat kommentteja, mutta aloitetaan nyt tästä. Joulukuussa voisin pitää taas kommenttikuun, kun loka- ja amarraskuu on omistettu kirjoittamiselle (ja näköjään syyskuusta tuli lusmukuu).

Pidin siitä, miten tarkkaan tämä seurasi leffan tapahtumia ja sieltä suoraan otetut repliikit sopivat tähän vallan mainiosti. Olit tuonut syvyyttä tuttuihin kohtauksiin, josta päästiin näkemään Thorinin ajatuksia paremmin ja samalla tietysti tunteita Bilboa kohtaan! ♥ Hyvällä tavalla pysyttiin siinä alkuperäisessä tarinassa, jossa oli mukana sun omaa tarinaasi ilman, että tuntui suoraan kopioidulta. Thorinin ajatuksista oli kiva lukea ja ne tuntuivat hahmolta itseltään. Lopetus kodista oli aivan ihana. ♥ Tietysti Bilbolle löytyy paikka sieltä Thorinin luota ja tietyisti sydämestäkin. ♥

Leffat ovat herättäneet Bagginshieldin eloon, mutta fanfiction tekee siitä entistä ihastuttavamman ja syventää sitä kaikkea, mitä noiden kahden hahmon välillä ehdottomasti on  voisi olla. Sanoit siitä, ettei tästä tullut kovin fluffyista ja oikeastaan mä pidin tästä nimenomaan sen takia paljonkin, että tämä ei ollut liian fluffyista. Tämä oli aitoa, canonin läheistä ja liiallinen fluffuily ei välttämättä olisi sopinut tunnelmaan, mitä tuossa kohtauksessa oli. Fluffy on tietysti mukava genre lukea aina toisinaan, mutta tällaiset ei-niin-söpöstelyyn menevät ficit tavallaan nappaavat jopa paremmin. Ei tosi elämässäkään kaikki oli vaaleanpunaista hattaraa ja pilvilinnoja, eikä varmasti taistelun jälkeen ensimmäisenä mielessä ole pinkit sydämet ja armoton söpöstely vaan huoli toisesta ja sellainen välittäminen, jota näiden kahden välillä on ja jonka olit hyvin saanut vangittua tähän ficciin.

Mitä taas tulee tyyliin, se on toimiva, teksti on sujuvaa ja virheetöntä luettavaa, eikä tässä ole mitään liikaa. Tämä toimi hyvin tällaisena lyhyenä pätkänä. Thorinin ajatuksia oli saatu mahdutettua tähän tarpeeksi kertomaan niistä muuttuneista tunteista, joka yhdistää ficin hyvin otsikkoonsa niin, että se sopii tähän vallan mainiosti. Pidin siitä, että örkkien kohtaamisesta huolimatta tämä oli pidetty S-ikärajassa, eikä tunnekuvauksen lisäksi ollut lähdetty liikaa tuomaan esille yksityiskohtia örkkien hyökkäyksestä. Se oli oikealla tavalla mukana ilman, että teki liian karun kontrastin muuten niin herkkään pakettiin.

Kuten tästä voi ehkä jo päätellä niin tykkäsin tästä. ♥ Kiitos siis, ja onnea vielä kerran (murska) voitosta, josta ansaitsisit useammankin kommentin. Tällä hetkellä vaan jotenkin kommenttien kirjoittaminen on vaikeeta, kenties kisa vei voimat, kun niin hurjasti hakkasi silloin näppäimistöä. Toivottavasti tmä pikkuinen kommentti kuitenkin on riittävä palkinto, vaikka ei tämä mitenkään ihmeellinen ole. : D
“Come on board and bring along,
All your hopes and dreams.
Together we will find everything
That we’re looking for.”

FINIPIKARIT 2022

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #4 : 27.09.2015 18:14:52 »
Odo: Ääääää, kiiiitoksia, sekä kommentista että onnitteluista. Tämä "Selailin listaustasi ja siellä oli kyllä paljon sellaisia Hobitti-ficcejä, jotka vaativat kommentteja" sai mut kyllä hiukkasen hämilleni, mutta, ööö, kiitoksia, kaiketi. :D Bagginshield ja leffa-uskollisuus on mun heikkoja kohtiani, joten oli sitten ihan pakko vääntää niitä molempia tähän. Tuo on kyllä ihan totta, että kaikkeen ei tarvitse fluffya työntää, mutta kun multa nimenomaan pyydettiin sitä Bagginshield-fluffya, niin oli pakko yrittää, vaikka sitten epäonnistuinkin siinä. Mutta ehkä mä vielä joskus saan sen fluffyisenkin Bagginshieldin numero kaksi ulos. :D Kiva kuitenkin, että tämä toimi tälläisenään! ((:

Hobitti-ficceistäni en muutenkaan juuri osaa tehdä kovin korkean ikärajan tavaraa (EKK:n kanssakin on taistelua, että saan sen sinne K-15), joten niitä taistelukohtauksia en senkään takia ole halunnut tehdä kovin graafisiksi, vaan haluan pitää tämän tavaran kevyenä luettavana. Kiitokset vielä kerran kommentista (ja onnitteluista), hymyilen varmaan koko loppupäivän taas ihan urposti tämän takia. :D Mulle kelpaa kaikenlaiset kommentit palkinnoksi, koska mulle jo sekin on palkinto, että joku kertoo lukeneensa tekstini! (((:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Unohtumaton

 • Uno
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 867
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #5 : 07.04.2016 19:45:44 »
Hihii, piti lähteä näin illan ratoksi katselemaan jotain mukavaa luettavaa ja napsaisin sun listauksen auki päätyen sitä kautta tänne.  :D Tää kohtaus mikä tässä on, on pääsyy sille miksi alunperin tätä paritusta aloin rakastamaan ja yhdyn myös päivänkukan kommenttiin siinä, että Thorin varmasti tarkoitti meidän kodilla myös Bilboa :-D En suostu tulkitsemaan sitä kohtausta enää millään muulla tavalla, näkeehän sen jo herranjestas Thorinin ilmeistäkin että kuningas alkaa olla aika sulaa vahaa Bilbon ollessa läsnä, hah!

Pistinpä tuon Sannin biisinkin soimaan taustalle tähän, kivasti lisäs tunnelmaa. Muutenkin tykkään aina ihan hitsisti, kun canon-kohtauksia kirjoitetaan jonkun näkökulmasta ja niihin tuodaan lisää syvyyttä. Tää kohtaus on varsinkin sellainen, että Thorinin ajatuksia voisi lukea ikuisuuden ja monina eri versioina.  ;D

Pitemmittä puheitta kiitos, nautin!

ja ilo viilsi heitä miekan lailla
ja heidän ajatuksensa liitivät maille joilla tuska ja ilo virtaavat yksiin
ja kyyneleet ovat siunauksen viini.

listaus

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #6 : 07.04.2016 20:05:29 »
Unohtumaton: Siis tämän kohtauksen jälkeenhän on ihan mahdoton olla päätymättä Bagginshield-fanitytöksi! :D Ja meidän koti tarkoitti ihan varmasti myös Bilboa, ei Thorin sitä olisi muutoin sanonut niin rakastavasti! (; Piti käydä oikein tarkistamassa, että minkä Sannin biisin olin liittänyt tähän, kun ei muista noin kauaksi. :'D Hyvä, että se lisäsi tämän tunnelmaa! (: Canon-kohtauksiin on aina silloin tällöin hauska lisäillä kaikkea jännää, mutta niistä on välillä vaikeaa tehdä omia versioita, joten hyvä, että tämä toimi tällaisena! Kiitoksia kommentista! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 608
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #7 : 05.06.2016 11:25:04 »
Oih, kun oli ihana pätkä. ♥

Tästä samaisesta kohtauksesta on tullut luettua ficcejä varmaan kymmenittäin, mutta koska tämä on ehdoton suosikkikohtaukseni ensimmäisestä elokuvasta, niin totta kai sitä jaksaa lukea vaikka miljoona eri versioo ja näkemystä tästä. :D Tämän kohtauksen myötä aloin myös shippaamaan Bagginshieldiä, joten oli kiva lukea tällaista vähän syvällisempää katsausta tähän. Vaikka näissä suoraan elokuvista (tai kirjoista) otetuissa kohtauksissa on aina riskinsä, niin musta olit tosi hyvin saanu liitettyä yhteen elokuvan tapahtumat ja oman tarinasi. Thorinin ajatukset tuli selkeästi esille, vaikka tämä aika lyhyt pätkä olikin, ja se tosiaan toi tähän sitä syvyyttä lisää. On aina yhtä hienoa päästä Thorinin pään sisään ja saada selkoa sen ajatusmaailmasta. :D

”Meidän kotimme”, Thorin sanoi lyhyesti. Hän ei kuitenkaan tarkoittanut niinkään hänen ja toisten kääpiöiden kotia kuten kaikki paikalla olevat olisivat kenties voineet luulla, vaan hän tarkoitti toivovansa Ereborin voivan olla hänen ja Bilbon tuleva koti.
Ooooi, tuo meidän kotimme tarkotti ihan selkeesti sitä Thorinin ja Bilbon yhteistä kotia. Sehän tais vielä sanoo sen sillain vähän lempeämmin, joten mitäpä siinä enää arvuuttelemaan, kun kaikki puhuu puolestaan. ;) Sulin jo tuossa halauksen kohdalla, ja saatoin sulaa vielä vähän lisää tässä kohtaa. ♥ Tui tui, näitä kahta. ♥

Niin, vielä tiivistetysti, ja jottei tämä nyt varmasti jää epäselväksi, pidin erittäin paljon. :D

Oikein suuret kiitokset tästä ihanasta lukukokemuksesta! ♥

...
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Muuttuneet tunteet, S, Bagginshield
« Vastaus #8 : 05.06.2016 11:43:19 »
Felia: Tästä kohdasta löytyy varmaan ihan yhtä monta tulkintaa kuin on kirjoittajiakin, mutta kiva että mun versiokin kelpasi. :D Jos tämän kohtauksen yli pääsee shippaamatta näitä kahta, on jo kuivilla vesillä (aka kovin moni siitä ei varmaankaan onnistu!). :D Näissä on toki aina riskinsä, koska kaikilla on se oma tulkintansa, mutta tykkään silti kirjoitella joistain merkittävistä kohtauksista omia versioitani, koska niissä on kivasti haastetta. (: Thorinin pään sisällä vierailu on välillä ihan kivaa, jos se osaa olla kiva kääpiö. :D Jep, just sen takia siitä tuli tällainen tulkinta, koska Thorinin ääni tuossa meidän koti -kohdassa on aavistuksen lempeämpi, niin mitäs muuta se voisi muka tarkoittaa! Kiitoksia kommentista, tykkään että tykkäsit tästä! (: <3

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid