Kirjoittaja Aihe: Eurovision laulukilpailu  (Luettu 85514 kertaa)

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 825
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #320 : 11.02.2024 13:54:39 »
Olen tyytyväinen lopputulokseen! :D Osittain se vähän yllättikin mut, koska Saralla oli paikoin sen verran vahva ennakkosuosikkiasema ja potentiaalia menestyä hyvin sekä raadeissa että telessä, mutta loppujen lopuksi tulos käy hyvinkin järkeen. Saran esitys oli kaunis ja vähäeleisen koskettava, mutta luulen, että se saattoi monelle televisiokatsojalle jäädä vähän etäiseksi. Sen taika tuntui välittyvän hieman paremmin kauempaa yleisöstä kuvattuna kuin intiimeillä TV-lähikuvilla.

Lähtökohtaisesti olen aina tyytyväinen, kun yleisön suosikki voittaa, ja nyt niin voi hyvillä mielin todeta tapahtuneen. Windows95man oli omakin suosikkini, ja sitä myös äänestin. Kuten täällä onkin jo todettu, tässä on kieltämättä herkullinen asetelma sen suhteen, että lähetetään Malmöön tällainen huumoriarvollinen wtf-pläjäys, jonka takana nimenomaan kansa seisoo. ;D Itse en laske tätä varsinaisesti vitsiviisukategoriaan, sillä taustalla on ihan vakavasti otettava, tyylikäs kappale aidolla sanomalla, mutta huumoriarvoa tässä kyllä on, ja minusta on huikeaa, miten se osattiin hyödyntää lavaylöspanossa. Itse uskon vakaasti finaalipaikkaan, etenkin nyt kun semeissä ei ole juryja jarruttelemassa. Kyllä tällainen tyylipuhdas ysärijytä takuulla iskee viisukansaan sen verran. Finaalissa raadit sitten rokottavat, mutta Suomen osalta jo finaalipaikkakin on aina niin hyvä suoritus, etten osaa olla pettynyt, vaikka jäätäisiin jumbosijoille. Jokainen sija pohjalta ylöspäin on sitten plussaa vaan. Levollisin mielin jään siis odottamaan viisukevättä. :) Siitä kannan kyllä hiukan huolta, millainen artistinimi ja konsepti Windows95:n tilalle mahdollisesti tulee, sillä kun ei ilmeisesti voi viisuissa edustaa vaikka UMK:n säännöt sen sallivat. Konsepti on kuitenkin kaiketi jo kehitetty, ja luotan siihen, ettei kokonaisuus kärsi siitä kovasti! // Ilmeisesti tilanne vielä vähän elää sen suhteen, tarvitseeko nimeä edes muuttaa.

On muuten ihanaa päästä seuraamaan juuri Teemun ja Henrin viisumatkaa! He ovat niin sympaattinen kaksikko. ♥ Arvatkaa, kuka suunnittelee tällä jo fanifiktiota... Kaikkien haastattelujen perusteella vaikuttaa kuin he olisivat vuosikausien hyviä ystäviä, ja onkin hupaisaa, miten he ovat tutustuneet vasta tämän biisin ja UMK:n myötä! Hauskaa on sekin, miten Henrin ei alun perin pitänyt edes jäädä kappaleen varsinaiseksi laulajaksi eikä varsinkaan kilpailla UMK:ssa, mutta nyt hänet tempaistiin sitten vielä edustusmatkallekin. :D En valita, koska Henri on huikea! Kuten Bea totesi, kappale on teknisesti vaikea vetää, ja Henri suoriutuu siitä kyllä kiitettävästi. Falsettia ehtii vielä viilailla viisuihin!

Yleisesti olen Clairen kanssa samaa mieltä siitä, että Ylen ja artistien panostus todella näkyi show'ssa tänä vuonna. Oli ihan maailmanluokan meininkiä, eikä kenelläkään ollut totaalihirveää esitystä! Taso oli mielestäni tänä vuonna ylipäätään niin hyvä, etten olisi varsinaisesti harmistunut kenenkään edustuspaikasta. Oli levollista vain nauttia show'sta, kun ei tarvinnut rystyset valkoisina jännittää kenenkään puolesta.

Cyan Kicks tuotti itselleni kyllä pettymyksen. Odotin heiltä vaikuttavampaa pakettia, mutta jotain tuntui jäävän selvästi uupumaan. Energia ja läsnäolo ei välittynyt niin tehokkaasti kuin olisin toivonut, vaan kokonaisuus tuntui sekavalta, ehkä jopa yliyrittämiseltä. Kuvaus ontui mielestäni myös erityisesti CK:n esityksessä - esimerkiksi se yksi otos, jossa kuvattiin vain buutseja ja lattiaa, sai minut kummastelemaan. Bändin jäsenet olivat myös jotenkin tosi sumpussa lavalla, ja joku paikalla ollut kommentoikin, että esitys oli selvästi rakennettu televisiokatsojaa ajatellen, sillä saliyleisöön ei otettu minkäänlaista kontaktia. En siis ole yllättynyt CK:n sijoituksesta, mutta toki harmittaa heidän puolestaan, sillä he panostivat kaikesta päätellen paljon ja toivoivat edustuspaikkaa kovasti.

Sini Sabotagen esitykseen petyin myös jonkin verran. Siinä vaikutti olevan sellainen petollinen more is more -ajattelu taustalla, ja show olikin melkoisen överi. Pukutempusta sinänsä tykkäsin - minusta oli virkistävää, miten kerrankin oli temppu, jota ei yritetty toteuttaa vaivihkaa, vaan sitä oikein pohjustettiin ja pitkitettiin. ;D Mutta stailaus ja värimaailma itsessään jättivät kyllä toivomisen varaa, eikä laulukaan kulkenut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut.

Ja hei miksi tänä vuonna kaikki kertosäkeiden playbackit kuului niin voimakkaasti? Musta aiempina vuosina ei oo ollut tällaista fiilistä. Nyt oli tosi häiritsevää, kun kertosäkeessä biisi kuulosti aivan erilaiselta ja artistien livelaulu kuului välillä pieninä kiekauksina sen päälle  ??? Se korosti ihan tosi paljon vielä sitä miten livelaulu kuulosti heikommalta.
Minäkin kiinnitin tähän huomiota! Eriskummallinen miksaus, joka häiritsi kyllä kuuntelemista ja keskittymistä.
« Viimeksi muokattu: 11.02.2024 18:16:23 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

valokki

 • ***
 • Viestejä: 1 309
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #321 : 11.02.2024 15:08:58 »
Huhhuh, oli kyllä todella jännä viisuilta! Vähän jo kenraaleista tuli sellainen fiilis, että Windows95man tulee vielä yllättämään, ja niinhän siinä kävikin. Olin itse Sara-fani ja häntä lopulta päädyinkin äänestämään, mutta lopulta mulle oli se ja sama, voittaisiko Sara, Windows95man vai Vox Populi. Saralla oli hieno esitys, mutta jotenkin esitys jäi vähän latteaksi eikä laulu ollut parhaimmillaan suhteessa siihen, kuinka paljon koko kappale juurikin laulun varassa lepäsi. Yllätyin myös, kuinka paljon tykkäsin Vox Populista, heidän esityksensä sai todella hyvälle mielelle, energisyys heräsi livessä paremmin eloon ja sai laulamaan mukana. Windows95man taas oli ehkä suurin yllätys vuosiin (ainakin omalla kohdallani), koska ennen livejä he olivat oman listani häntäpäässä, enkä pitänyt heitä potentiaalisena ehdokkaana. Liveshow veti ihan sanattomaksi ja sille oli vain pakko nauraa. Mun mielestä esitys ei ollut sekava, vaikka se sekoilua olikin, vaan siinä oli tavallaan löydettävissä hauska draamankaari, kun W95m lopulta sai farkkushortsinsa. :D Olen myös samaa mieltä Beatrix Bonesin kanssa siitä, että tämä on juuri hyvä keskisormi juryjen suuntaan ja muutenkin hauska, että lähetetään tämä juuri Malmöhön viisuihin. ;D Ja kuten moni on tässä jo sanonut, on Henrillä todella hieno ääni ja hän suoriutuu todella hyvin vaativammistakin korkeista nuoteista.

Siniin petyin ehkä eniten, ja Cyan Kicks jäi myös melko kädenlämpöiseksi. Sexmane yllätti positiivisesti esityksellään, vaikkei sekään lopulta auttanut lämpeämään laululle tarpeeksi. Glow oli myös hieno ja tunnelmallinen, mutta se olisi mielestäni kaivannut vielä jotain mukaan lavashowhun pelkkien tanssijoiden lisäksi. Kokonaisuudesta olen kuitenkin edelleen samaa mieltä kuin kenraalienkin jälkeen; kaikkiin esityksiin oli panostettu, eikä yksikään kappale ollut mielestäni huono. Koko illan kruunasi hienot avaus- ja väliaikanumerot, ja mun mielestä UMK onkin nostanut kokonaisuudessaan melkeinpä vuosi vuodelta tasoaan.

On muuten ihanaa päästä seuraamaan juuri Teemun ja Henrin viisumatkaa! He ovat niin sympaattinen kaksikko. ♥ Arvatkaa, kuka suunnittelee tällä jo fanifiktiota...
Oi kirjoita, täältä löytyisi ainakin yksi lukija! ♥ En ole Teemua ja Henriä koskaan aiemmin seurannut, mutta mulle tuli täysin samanlainen fiilis heidän ystävyydestään, ja he vaikuttavat niin symppiksiltä keskenään. Kiva päästä tässä kevään mittaan seuraamaan paremmin heidän menoaan.
(ava @Claire ja bannu @Ingrid)

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 892
 • ava © Ingrid
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #322 : 11.02.2024 19:01:35 »
Musta se Windows95man on ihan kamala. X'D Ja mun korvaan Henri lauloi koko ajan vähän nuotin vierestä. Esitys oli kyllä hauska, mutta ihmettelen, jos tuolla kappaleella päätyvät finaaliin asti. Olisin itse kaivannut jotain twistiä tai modernimpaa otetta eurodanceen, tuo kappale kuulostaa liian aikansa eläneeltä.

Erikan ja Käärijän veto taas oli ihan huippu, sitä taidettiin ulkomailla jo toivoa Suomen edustajaksi viisuihin. XD

Itse äänestin Miklua ja Nublua, oli hauska lavashow ja oltaisi ainakin Virolta saatu täydet pisteet. XD Sarasta tuli vähän Loreen-vibat, mutta se lavashow oli hieno! Jesse Markinin Glow oli mun yksi suosikki ja rakastan Jessen Tampereen murretta. ;D Sexmane oli yllättäen lavalla parempi kuin musavideolla, kuulostaa kyl paremmalta ilman mitään autotunea. Cyan Kicksin lavashow oli mielestäni tosi pliisu, odotin vähän energisempää vetoa ja Sini taas ei ole missään vaiheessa ollut mun suosikki, niin ei oikein säväyttänyt sekään.

Grenade

 • Fluff-fiilistelijä
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 484
 • ava Claire + bannu Ingrid
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #323 : 11.02.2024 22:16:48 »
Pääsin eilen paikan päälle seuraamaan UMK:ta ja täytyy sanoa, että vieläkin on vähän UMK-kuplassa, kun se oli niin hieno kokemus. Yritin pitää kaikki kenraaliharjoitusten jutut pimennossa, etten spoilaantuisi liikaa, mutta Katri Helenasta ainakin ehdin kuulla jo ennen iltaa. :D

Mulla ei varsinaisesti ollut kovin suurta suosikkia, kun finaali saapui. Saran biisiä olin kuunnellut eniten, mutta ajattelin, että täytyy lavashowt nähdä ennen kuin päätän mitään. Ja olipahan show! Oli hauskaa nähdä myös ns. kulissien taakse, että miltä kaikki näytti, kun lavaa rakennettiin ja miten taustalla tehtiin asioita samalla, kun juontajat juontaa yhdessä paikassa.

Sinin lavassa oli mustakin vähän jotain meh. Tykkäsin ajatuksesta, että häntä ns. kuoritaan kuin sipulia, mutta samalla tuntui, että koko ajan tapahtuu jotain, että eikö vaan voisi välillä ihan vaan olla ja laulaa. :D Toisena esiintynyt Cyan Kicks myös näytti paikan päällä vähän pliisulta, kun he oikeestaan vain soittivat ja laulaja pomppi lavalla. Ehkä olisin kaivannut jotain vähän lisää, mutta toisaalta se biisikään ei niin sytyttänyt, joten en tiedä, olisiko lavashow pelastanut, vaikka esitys olisi ollut tosi super. 😅 Jessen kappaleeseen olen tykästynyt! Ei sillä ehkä Euroviisuihin asti päästy, mutta uskon, että se tulee kyllä päätymään kesäsoittolistalleni, sen verran chillin kiva kappale on kyseessä.

Mikaelin ja Nublun lavashow oli kyllä kiva, mutta kappale itsessään ei oikein kiinnosta. Saran lavashow oli kivan simppeli! Uskon, että oli parempi sille, että hän oli yksin lavalla, eikä sinne tuotu lisähäärääjiksi tanssijoita tai muita, nyt se keskittyi häneen itseensä ja tunteeseen. Sexmanen lava oli hauska, en osannut odottaa tällaista. Valitettavasti tääkin biisi on vähän jäänyt mulle vähemmälle kuuntelulle, mutta ainakin esitys oli hyvin tehty.

Ja sitten tuli Windows95man ja en ainakaan itse osannut odottaa yhtään mitään. :D Siispä tää kyllä veti ihan maton jalkojen alta ja siinä vaiheessa, kun housut saatiin jalkaan ja pyrot lähti, olin ihan myyty tälle. Lisää tällaista ihan hölmöä meininkiä! Päädyinkin sitä sitten lopulta äänestämään. Ja oli hauska seurata pisteidenantoa, kun se sieltä viimeiseltä sijalta ampaisee ensimmäiseksi ja pysyy siellä koko pisteidenjaon. :D

Myös Käärijän ja Erikan lava oli tosi onnistunut! Oikeestaan ihan kaikki avaus- ja väliaikanumerot oli tosi hyviä ja eniten ehkä leuka loksahti lattiaan Pilvi Hämäläisen kohdalla! Joko tää biisi löytyy jostain Spotifysta??? Haluan popittaa tätä lisää :D Käärijä oli kyllä ihan super ja koko areena vaan mylvi, kun Cha cha cha alkoi ja vielä pitkään sen jälkeenkin. Toivottavasti hänkin saa nyt vähän rauhoituttua, kun hän saa seuraajan ja huomio kiinnittyy enemmän Windows95maniin.

Kokonaisuudessaan oli kyllä hieno UMK taas kerran! Musta oli kivaa, että tällä kerralla ei noussut yhtä niin suurta ennakkosuosikkia kuin viime vuoden Käärijä. Kaikki sai pisteitä, ja Sinikin olisi kyllä ehkä hiukan enemmän ansainnut. Ehkä se ensimmäisenä esiintyminen ja lavashown hiomattomuus rokotti sitten ääniä.
Hyppää lehtikasaan!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 825
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #324 : 12.02.2024 19:28:39 »
Mahtavaa, Grenade, että sinäkin pääsit paikan päälle show'ta seuraamaan! Toivottavasti minäkin joskus vielä pääsisin, ja toivottavasti UMK jatkaa isolla areenalla tulevaisuudessakin. Meininki vaikutti näin televisionkin välityksellä niin huikealta, että on vaikea edes kuvitella, millaista paikan päällä on ollut. UMK on melkein kuin sellaiset miniviisut nykyään.

On muuten ihanaa päästä seuraamaan juuri Teemun ja Henrin viisumatkaa! He ovat niin sympaattinen kaksikko. ♥ Arvatkaa, kuka suunnittelee tällä jo fanifiktiota...
Oi kirjoita, täältä löytyisi ainakin yksi lukija! ♥ En ole Teemua ja Henriä koskaan aiemmin seurannut, mutta mulle tuli täysin samanlainen fiilis heidän ystävyydestään, ja he vaikuttavat niin symppiksiltä keskenään. Kiva päästä tässä kevään mittaan seuraamaan paremmin heidän menoaan.
Kiitos kovasti kannustuksesta, inspiroit minua toteuttamaan höpsön ideani! ♥ Näin (S) pääsi siis käymään, kääk... En edes muista, milloin olisin viimeksi ollut tällaisessa hullussa flow-tilassa kirjoittaessani. Hieman nyt häpeilen täällä, mutta hei - no rules! :P

Mitä enemmän olen ehtinyt sulatella kilpailun lopputulosta, sitä oikeammalta se on alkanut tuntua. Paljon on puhuttu siitä, miten Suomeen ja Käärijän seuraajaan kohdistuu tänä vuonna valtavia odotuksia ja paineita, mutta Windows95man kykenee ne kyllä kestämään, kävipä kilpailussa miten tahansa. Tärkeintä on nyt hauskanpito ja hyvä fiilis! Minua lähinnä naurattaakin lukea ESC:n virallisesta Instasta kauhistelevia ja yökkäileviä kommentteja tästä valinnasta. ;D


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

ruttotohtori

 • nightmare muse
 • ***
 • Viestejä: 1 248
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #325 : 13.02.2024 00:33:09 »
Mä en tänä vuonna aio katsoa euroviisuja enkä katsonut UMK-lähetystäkään, mutta olihan ne biisit pakko tsekata jälkeenpäin ja joo, ihan oon samaa mieltä monen kanssa täällä että Windows95man on ehdottomasti paras edustamaan Suomea tänä vuonna! Kun kerran viime vuonna oli niin iso vääntö niistä raatiäänistä ja näkyi Ruotsin puolelta aika paljon kommentteja siitä kuinka Loreen ansaitsi voittaa koska on parempi laulaja kuin Käärijä, niin jotenkin se että lähetetään uudestaan esiintyjiä jotka ei saaneet raadeilta pisteitä mutta jotka voitti puhtaasti yleisöäänillä ja jotka ei ehkä oo mestarilaulajia mutta löytyy tarttuva biisi, loistava esitys ja lavakarismaa ja sopivasti semmosta wtf-factoria niin musta tää on paras mahdollinen ratkaisu. Ehkä tää on vähän semmonen pieni, hyvässä hengessä annettu keskisormennäyttö viisuraadeille, ja I'm living for it. Ja musta toi biisi oli oikeasti jees, ei ehkä UMK:n paras, mutta kyllä sitä varmasti tulee kevään mittaan jytäiltyä, ja kokonaisuutena tää duo oli kyllä ihan oma lemppari.

Jos ihan biisien pohjalta mennään niin oma lemppari oli Saran Paskana, eikä sekään olis ollut huono edustaja, mutta tuon tyyppisiä esityksiä on muutama joka vuosi, ja mä itse kannatan aina sitä massasta erottautumista yli muun. Meni toi kyllä silti soittolistoille, samoin Sinin Kuori mua, joka oli aivan ihana, mutta ei kyllä mun mielestä ehkä ihan viisukamaa, ainakaan tuolla esityksellä. Tykkäsin kans hirveesti siitä Jessen Glow-biisistä, mut se oli kaikista eniten nimenomaan radiosoittoon tehty kappale, ja vaikka iski meitsiin niin en olis lähettänyt viisuihin - tosin Jesse oli vissiin sanonut että jos olisi UMK:n voittanut, niin ei hän viisuihin olisi lähtenytkään, mikä musta on kyllä kunnioitettava veto itsessään.

Cyan Kicks oli jees, mutta jees ei ihan riitä viisulavoilla. MG:n ja nublun biisi taas... arvostan sen kantaaottavuutta ja ajankohtaisuutta, mutta mulle se koko biisi ja esitys kuulosti vähän sellaselta teinipoikien uhoomiselta jossain ylilaudalla. Sexmane oli ihan huippu ja varmasti tuun luukuttamaan tota kipaletta myös, mut sekään ei ollut lopulta mitenkään erikoinen. Kaikista paras esitys oli luonnollisesti Käärijän ja Erika Vikmanin duetto, sen nyt tietysti laittaisin itse edustaan Suomea jos ois mahdollista, ja oon tota yhteisbiisiä odottanutkin kuin kuuta nousevaa eikä todellakaan oo ollut pettymys.
leipää ja perunasoppaa

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 825
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #326 : 11.04.2024 07:02:13 »
Hei onko joku joskus käynyt jossakin pre-partyssa? Minä repäisin tänä vuonna ja ostin liput Amsterdamissa järjestettävään Eurovision in Concertiin! :D Se pidetään tämän viikon lauantaina. Lisäksi olen menossa perjantaina pidettäville Amsterdam Calling -etkoille. Jännittää tosi paljon, etenkin kun matkustan yksin.

Ajattelin kirjoittaa tänne aiheesta nyt, kun istun parhaillani linkissä matkalla Hollantiin. Tämä on pitkä matka, ensin reilu kahdeksan tuntia yöbussissa ja sitten aamulla vaihto toiseen bussiin, jossa pitää istua vielä vajaa puolitoistatuntinen. Ajattelin, että yöbussi olisi fiksu ratkaisu, koska matkan voisi nukkua, mutta en ole kyllä toistaiseksi nukkunut silmällistäkään. Mun edessä istuva haluaa pitää penkkiään liki vaakatasossa, ja takana istuva kuorsaa ihan hurjan kovaa – plus sillä on pahanhajuinen hengitys. :-X Olisi kiva saada nukutuksi edes vähän, koska pääsen kirjautumaan hotelliin vasta iltapäivällä. Mutta jos ei, niin ei. En halua stressata ylimääräistä.

Olen kyllä jännityksestä huolimatta tosi innoissani! On niin huikeaa päästä näkemään ja kuulemaan tämänvuotisia biisejä ja esiintyjiä. Taso on mielestäni oikein hyvä. Olen luukuttanut viisuja tuttuun tapaan ihan hullun lailla, joskin tänä vuonna aloitin poikkeuksellisen aikaisin ja otin biisit kuunteluun sitä mukaa kun niitä julkaistiin. Ykkössuosikkini tänä vuonna on Belgia, ja sitä hännystävät Norja ja Kroatia. Portugalikin on minulla ihan kärkikahinoissa. Se on minulle tosi kaksijakoinen viisumaa, kun välillä en ymmärrä heidän kappaleidensa päälle yhtään ja välillä sitten tulee tällaisia täysosumia. :D Joko te muut olette löytäneet suosikkeja? :)
« Viimeksi muokattu: 11.04.2024 07:03:55 kirjoittanut Waulish »


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Kiirsu

 • ***
 • Viestejä: 2 166
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #327 : 21.04.2024 14:14:44 »
Waulish, en oo ikinä käynyt pre-parteilla, mutta ne on vaikuttaneet tosi hauskoilta tapahtumilta! Kaikissä pätkissä mitä oon niistä nähnyt on ollut hyvä meno. Olisi tosi kiva kuulla, millaista siellä oli! :3

And some people, dance.
"Ja pysyä loitolla heteromiehistä, lesboista ja biseksuaaleista."
-Severus Kalkaros