Kirjoittaja Aihe: Eurovision laulukilpailu  (Luettu 22967 kertaa)

Saphira

 • ***
 • Viestejä: 306
 • One Last Time
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #120 : 13.05.2018 21:12:09 »
Surkein voitti, mutta minkäs teet. Itse en pidä Israelin kappaletta voimaannuttavana tai sanomaa erikoisen hyvänä. Minusta se henkii vähän miesvihaa vaikka se tuskin on ollut tarkoituksena. Ihmettelen kyllä miten Israelia on arvosteltu japanilais-/aasialaisteemasta, koska ei miusta tuossa ollu kyse mistään kulttuurin anastamisesta...

Ruotsin kappale oksetti melkein yhtä paljon kuin Israelin, kuulemma se esiintyjä on itseään täynnä oleva tyyppi mikä paistoi läpi. Tuomarit mielistelee Ruotsia vaikka oli tosi heikko kappale ja oli niin ihanaa kun se sai tosi vähän yleisöääniä <3

Ilmeisesti Australian mukanaolo alkaa myös kyllästyttämään kun yleisö ei tykännyt.

Yllätti, miten vähän Suomi sai pisteitä. Voittoon en uskonut, mutta top 10-15 sijojen uskoin olevan tosi todennäköisiä. No eipähän tarvinnut taas hävetä edustajaa.

Oon niin kyllästynyt tuomareihin, voitaispa ne poistaa.
Sé onr sverdar sitja hvass!

Tikkis

 • Mrs. Black
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 911
 • Ava Fractalta <3
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #121 : 13.05.2018 21:54:02 »
Täytyy sanoa, että nuo ketkä kärkikahinoissa olivat, eivät tulleet itselle suurena yllätyksenä. Oon oppinut jo vähän siihen, että ne pärjäävät, jotka ei oikein muhun iske. :D Ei sillä, tänä vuonna oli mun mielestä muutenkin liikaa samantyylisiä biisejä tai sellaisia, jotka eivät jääneet juurikaan mieleen. Sieltä erottui muutama aika mukavasti, esimerkiksi Viro, Tanska ja Unkari. Tanska oli ehkä oma suosikki, jota kestäis kuunnella vaikka radiostakin. Arte sen aika kivasti kiteyttikin, miksi.
Lainaus
...koska biisi oli niin ihanan fantasialeffamainen.
Tuli heti toi sama fiilis.

Monsters-biisi on musta ollut koko ajan ehkä vähän keskeneräisen kuulonen. Saara tosin veti biisin upeasti ja minunkin mielestäni olisi vetonsa puolesta ansainnut paremnan sijan monien muiden maiden sijaan. Oli kummiskin kiva fiilistellä Suomea taas viisuissa, kun edellisestä finaalipaikasta oli ehtinyt vierähtää tovi.

Mun on pakko vielä nostaa esille pari itseä häirinnyttä asiaa. Ensinnäkin jo tuo aiemmin esillenostettu häirikkö, joka pääsi lavalle. Ei sais käydä moista. Onneksi siinä ei käynyt tuon pahemmin ja UK:n edustaja veti mun mielestä shown loppuun hienosti.

Tuomariäänteen epäloogisuus. Etenkin se oudoksutti, kuinka paljon juurikin esim. Ruotsi ja Itävalta sai ääniä. Jälkimmäisen biisi muistutti aivan älyttömästi jonkun tunnetun artistin (en saanut päähäni mikä biisi kyseessä!) biisiä melodialtaan etenkin kertsin kohdalla. Luulisi, että tämmöisille ei tuomaristo antaisi ääniä. Noh, ehkä en oo paras tietty sanomaan, kun en oo ammattilainen. :D

Se, että Kyproksen edustaja ei ollut maansa edustaja vaan muualta "buukattu" ja pääsi niin korkealle. En oo ottanut toki selvää, millaiset kytkökset ylipäätään artistilla oli Kyprokseen, joten ehkä annoin tässä ärsytyksen nousta liikaa myös siksi, että biisi ja tyyppi muistutti tavallaan Beyoncea tai vastaavaa keikutuksineen. Tähän päälle vielä se, että Ruotsin raatiäänistä täydet 12 Kyprokselle, jonka biisiä oli tehtailemassa ruotsalaiset. Enemmän tuntui ns. omaan pussiin pelaamiselta kuin rehelliseltä mielipiteeltä biisien suhteen.

Ja lopuksi Mikko Silvennoinen, jonka juonto ei ollut mun mielestä sitä tasoa, jota oottaisin viisujuontajalta. Hänen puheensa ei kuulunut kunnolla, eikä hän ihan osannut mielestäni ottaa huomioon missä kohdin ois ollut järkevää juontaa ja millä tavalla. Ehkä myös selfie Lordin kaa olis voinut pysyä vaan siellä somessa ilman, että sitä ois tarttenut suorassa lähetyksessä mainostaa. Noh. Mielipideasioita kai nämäkin.
Aina ei sanoja tarvita.
Vain katse alaston.

Natura Morta

 • Iha Namo vaa
 • ***
 • Viestejä: 71
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #122 : 14.05.2018 11:37:01 »
Mun mielestä myös turvatoimet oli melko heikot. Miten sinne lavalle voi päästä joku jo toista vuotta peräkkäin. Se olisi kuitenkin voinut olla kuka vain ja tehdä suurinpiirtein mitä vain.
Alkuun luulin, että tämä lavalle tunkija oli Jimmy Jump, jonka luulisi olevan bännätty jo jokaisesta yleisötapahtumasta, mutta kyseessä olikin ilmeisesti joku Albanialainen aktivisti, joka on kyllä myös melko tunnettu tällaisista tempauksista. Joten luulisi, että häneltäkin voisi pääsyn yleisötapahtumiin evätä.
"Maybe if we started looking what's the SAME instead always looking what's DIFFERENT"

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 248
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #123 : 14.05.2018 18:28:25 »
Yritin kirjoittaa tuoreeltaan puhelimella, mutta se hyppäsi edelliselle sivulle ja viesti hävisi, niin jätin sikseen.

En katsonut finaalista kuin pätkiä, ja miltei missasin Saarankin esityksen, mutta näin sentään suurimman osan siitä. Sanoin ennakkoon, että tällä kertaa se varmaan tulee toiseksi loppupäästä katsoen... Ihan sääli että olin oikeassa. Lohtu sinänsä, ettei sentään ihan viimeiseksi jäänyt.

Olen aina sanonut sitä, mikä taaskin tuli todistettua, että ei tuossa kilpailussa lauluilla tai laulajilla itsessään ole mitään merkitystä. Ne äänet tulevat ihan muilla perusteilla, se on nähty vuosi toisensa jälkeen. Aina joskus joku yllättää, mutta harvemmin niin. Minua vähän säälittää sen Saaran puolesta, kun intoili niin kovasti ja kuitenkin jäi hännille, mutta ainakin sai paljon näkyvyyttä ja entisestäänkin kansainvälistä huomiota. :)

Lainaus
tänä vuonna oli mun mielestä muutenkin liikaa samantyylisiä biisejä tai sellaisia, jotka eivät jääneet juurikaan mieleen.
Samaa mieltä Tikkiksen kanssa tästä. Kun kuuntelin toista semifinaalia taustalta muuta tehdessäni, ei sieltä moni mitenkään erottunut. Pidin ehkä eniten siitä Australian laulusta, ja en kyllä ymmärrä, miten Australia ylipäätään EUROviisuihin liittyy...  ::) Onhan sinne tietysti joskus siirrytty Euroopasta silloin aikoinaan, mutta yhtä lailla Amerikkaankin on lähtenyt siirtolaisia jne... ;) Kai tuohonkin on olemassa joku looginen syy mutten ole sitä vielä kuullut mistään.

Minusta suomalaisille noista Euroviisuista on tullut joku ihmeen iso juttu turhan takia. Kaikenlaista musiikkitapahtumaa sun muutakin on maailma pullollaan, ja niistä pitäisi vain iloita ja katsoa leikkimielellä mitä käy, eikä ottaa liian vakavasti. Minulle ei tule mieleen yhtä ainutta Euroviisuissa ollutta suomalaista (tai juuri muutakaan) laulajaa tai esitystä, josta olisi ollut itselle kovin suurta iloa, paitsi ABBA ja irlantilaisen tanssin nousu yleiseen tietoisuuteen Riverdancen kautta. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Nevski

 • ⅓ full of it.
 • ***
 • Viestejä: 2 408
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #124 : 14.05.2018 20:04:40 »
ja en kyllä ymmärrä, miten Australia ylipäätään EUROviisuihin liittyy...  ::) Onhan sinne tietysti joskus siirrytty Euroopasta silloin aikoinaan, mutta yhtä lailla Amerikkaankin on lähtenyt siirtolaisia jne... ;) Kai tuohonkin on olemassa joku looginen syy mutten ole sitä vielä kuullut mistään.

Viisuja on näytetty vuodesta 1983 lähtien televisiossa Australiassa. Merkittävä osa Australian asukkaista on sukutaustaltaan Iso-Britanniasta (vuonna 2016 36%). Aina liittämisestään Iso-Britanniaan nykyhetkeen saakka Australian kulttuurihistorialla on paljon yhteistä Manner-Euroopan kanssa aina puhutuinta kieltä myöten. Ensimmäisen kerran australialaisia on osallistunut viisuihin vuonna 1972 Iso-Britannian edustajina. Australialla on pitkä viisuhistoria siis omastakin takaa. Toki, maantieteellisesti Australia ei kuulu mantereelle, mutta mahdollisen voiton tilanteessakin viisut pidettäisiin silti Euroopassa. Arvokonsensus ja kulttuuritausta (ainakin nykyisellään) kuitenkin on kovin "eurooppalainen". Ennen kaikkia liittymisen salliminen on ollut EBU:n ja eurooppalaisen yhteisön hyvän tahdon ele. Viisuissa kun alkuperäisenä ideana oli kanavoida sotimisen sijaan maiden väliset piikittelyt terveemmällä tavalla musiikin kautta kerran vuodessa eikä erotella, kuka saa osallistua ja miksi.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 248
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #125 : 14.05.2018 22:28:27 »
Kiitos, Nevski, mielenkiintoista oppia uutta, ja olen samaa mieltä että sepä kuulostaa mukavalta! :) Jännä kieltämättä ajatella, jos Australia olisi voittanut, ja kaikki matkustaisivat seuraavana vuonna sinne asti. ;)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 248
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #126 : 16.05.2018 23:09:07 »
Katsoin tuota finaalia nyt taas ommellessa nauhalta (=kiintolevyltä, mutta sitä käyttää edelleen vanhaa sanastoa...  ::) ) ja piti ihan tulla sanomaan että oli siellä ihan hyviäkin, ilmeisesti moni niistä vain oli siinä ekassa semifinaalissa mitä en ollut nähnyt.

Suosikkeja noista olivat: Australia, Tanska, Irlanti, Englanti, Saksa, Liettua, Espanja ja Eesti. :)

Israelin voittaja ei kyllä välttämättä ollut minunkaan suosikkini, mutta tavallaan ehkä siinä kappaleessa oli jotain mistä pidinkin. Jos olisi jättänyt oudot efektit pois, niin ehkä siinä olisi ollut jotain mieleistä rytmissä tai jotain? Pidin kyllä siitä, että takana oli kaunis ajatus ajaa sorrettujen puolta.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Grenade

 • Call me Grenu
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 750
 • Puuskupuhveli
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #127 : 29.01.2019 13:53:30 »
No niin, Suomen edustaja tälle vuodelle on valittu: Darude! Mitäs fiiliksiä teissä herättää? Maaliskuussa 2.3. saadaan sitten kuulla (tai vissiin valita?), mikä kappale Euroviisuihin lähtee.1 Eilen myös arvottiin esiintymispaikkoja ja Suomi sai paikan ekasta karsinnasta ekalta puoliskolta.2

Niin ne euroviisut vaan lähenee! Ite en muita edustajia pahemmin seuraile kuin vasta toukokuun puolella, mutta onhan se omalla tavallan jännä jo tässä vaiheessa vähän valmistautua kevään koetuksiin. :D

Ei tehä tästä ny numeroo

Banneri by Ansa

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 945
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #128 : 29.01.2019 19:12:19 »
Joo en olisi mäkään Darudea veikannut, mutta mikäs siinä ^_^ nyt sit vaan toivon, että biisikin on hyvä. Meininki vissiin on sama kuin viime vuonna eli Darude on väsännyt kolme biisiä joista kansa ja ammattilaisraati valitsee voittajan.

Meidän perheellä on perinne katsoa myös Melodifestivalen eli Ruotsin viisukarsinnat, mutta muuten en pahemmin ota selvää muiden maiden edustajista ennen kuin vasta toukokuussa. Melodifestivalen on kyl loistava ohjelma ja ehdokkaissa on aina se yksi ihan päätön veto. Oma suosikki on ollut sellainen biisi kuin Guld och gröna skogar, voimakkaalla skånelaisaksentilla, jota esitetään edelleen Allsång på Skansenilla.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 248
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #129 : 29.01.2019 20:46:30 »
Enpä taas ole koko Euroviisujakaan viime vuoden jälkeen muistanut edes ajatella. Mutta onpa jännä valinta. Darudesta tulee vain se yksi ainokainen laulu mieleen, en tiedä olenko ikinä kuullut mitään muuta? Toivotaan, että tuleva kappale olisi joku mukavalla tavalla tarttuva ja ehkä tuurilla menestyisi, mutta ellei, niin että se olisi Darudelle eduksi. :) Kun miettii viime vuotta, ei näin äkkiseltään muistelematta näköjään jäänyt mieleen ainoakaan kilpailukappaleista. Ei edes ne Saaran.

Lisäänpä vielä, että harvoin viisukappaleet jäävätkään mieleen. Poislukien harvat poikkeukset. Joskus tykästyin johonkin Espanjan kappaleeseen, joka muistaakseni oli sen vuoden hännänhuippuja. Sitä olen joskus kuunnellut ihan varta vastenkin, se oli sellainen, josta tuli hyvälle mielelle.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2019 20:48:52 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Neiti Syksy

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 389
 • "Snadaff unmuh! Radamsa!"
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #130 : 29.01.2019 21:53:03 »
Minäkin olen kyllä äärettömän yllättynyt Darudesta. Toivoin ja ounastelin Antti Tuiskua, koska voi että mikä show siitä varmaan tulisi. Antti on hyvä esiintyjä ja varmasti osaisi hyödyntää viisulavojen puitteet eri tavalla. Näköjään tällä hetkellä menossa oleva leiri on siis ihan totta vain uuden musiikin leiri, mikä sekään ei ole siis pahitteeksi, että jossain vaiheessa tulee uutta Anttia!

Mutta harmi kyllä, että meidän ns. eturiviartistit hyvällä draivilla ei ole innostuneita lähtemään Euroviisuihin - uutisissa puhuttiin mm. Robinista, Isac Elliotista sekä Antti Tuiskusta. Tavallaan ymmärrän, että haluavat pysyä siinä skenessä missä haluavat (ja onhan se iso työ, varsinkin jos on itse ilmoittanut pitävänsä taukoa musiikista ja esiintymisestä), sekä osassa myös musiikkiyhtiö taisi tulla tielle? Mutta Euroviisut voivat olla myös silta ja hyppyri kansainvälisemmälle uralle, jos siitä haaveilee. Esimerkkinä viime vuoden Mikolas Josef (edusti Tsekkiä kappaleella Lie to Me) on nyt noussut aikamoiseen nosteeseen ja keikkailee ympäri maailmaa. Tänä viikonloppuna menossa Abu Dhabiin keikoille.

Se offista! Kuitenkin odotan hiljaisella mielenkiinnolla Daruden kappaleita, ensimmäinenhän tulee jo ensi viikolla julki. En tosiaan minäkään tiedä muita kappaleita kuin iki-legendaarisen Standstormin, joten haluaisin kyllä tietää, onko tyyli muuttunut ja minkälaiset kappaleet tulevat olemaan - Euroviisujen säännöissä mainitaan, että ei voi olla täysin akustista/elektronista esitystä, vaan mukana täytyy olla myös laulua. Että tuleeko sieltä Suomi!Guetta vai minkätyyppistä. Mielenkiintoista.

En ole tosiaan aiemmin seuraillut lähes ollenkaan Euroviisuja, viime vuonna oli ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen, kun katsoin koko lähetyksen (toki kaverit olivat tähän suurin syy). Ehkä sitä nyt on viime aikoina vähän innostunut enempi, tiedä sitten mistä johtuu. :')

- Syksy

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 010
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #131 : 30.01.2019 11:11:11 »
Ihan puskista ei Darude minulle tullut, koska siihen suuntaan spekuloitiin Viisukuppilassa aika paljon. Alkujärkytyksen paikan on nyt ottanut jo varovainen toiveikkuus. :) Minusta vaikuttaa todella hyvältä se, että Darude on halunnut lähteä tekemään omaa juttuaan. On ihanaa, jos saadaan viisuihin jotain ihan uutta ja raikasta!

Täytyy tunnustaa, etten ollenkaan tiennyt, millainen mies on Sandstormin takana, mutta ensivaikutelmani pressin perusteella on hyvä. Darude vaikuttaa sellaiselta rauhalliselta jalat maassa -tyypiltä, joka toivottavasti osaa pitää päänsä eikä heittäydy kaikkiin Ylen hömpötyksiin. ;D Sebastian Rejmanista tuli aika yrmy vaikutelma, ihan kuin hän olisi mieluummin ollut missä tahansa muualla kuin julkistamassa viisuedustustaan, mutta ehkäpä hän toimiikin kätevänä glitterkarkotteena. ;D Ilmeisesti hänellä oli jokin käsiloukkaantuminen takana, joten sekin voi selittää yrmeyttä. Lauluäänestä minulla ei ole kummempaa mielipidettä vielä tässä vaiheessa. Aika perus, mutta voi toimiakin Daruden kyljessä. Joitain yhteisbiisejähän heillä jo onkin.

Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin. Toisaalta meillä on täällä Suomessa aika ikävä asenne viisuja kohtaan. Viisut nähdään ehkä vieläkin sellaisena mittelönä, johon ei voi osallistua omana itsenään omaa juttua tehden, vaan pitäisi jotenkin soveltua siihen ympäristöön ihan ulkonäköä ja habitusta myöten. Suhtautuminen tuntuu olevan myös tosi kaksijakoista: joko siellä viisuissa voitetaan, tai sitten siellä hävitään. Jos menestystä ei tule, häpeilemme ja vähättelemme. Häpeilyä tapahtuu hyvissä ajoin etukäteenkin: eihän tällaisella musiikilla pärjätä, mitä sinne nyt taas ollaan lähettämässä, aina saa hävetä! Toivoisin todella, että asenneilmapiiri muuttuisi ja viisut alettaisiin nähdä positiivisemmassa valossa, hienona mahdollisuutena ja kansainvälisenä musiikin ilojuhlana, riippumatta siitä, menestytäänkö vai ei.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2019 11:15:45 kirjoittanut Waulish »on miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

Unohtumaton

 • Uno
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 078
 • it's not on you.
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #132 : 30.01.2019 17:04:39 »
Lainaus
Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin. Toisaalta meillä on täällä Suomessa aika ikävä asenne viisuja kohtaan. Viisut nähdään ehkä vieläkin sellaisena mittelönä, johon ei voi osallistua omana itsenään omaa juttua tehden, vaan pitäisi jotenkin soveltua siihen ympäristöön ihan ulkonäköä ja habitusta myöten. Suhtautuminen tuntuu olevan myös tosi kaksijakoista: joko siellä viisuissa voitetaan, tai sitten siellä hävitään. Jos menestystä ei tule, häpeilemme ja vähättelemme. Häpeilyä tapahtuu hyvissä ajoin etukäteenkin: eihän tällaisella musiikilla pärjätä, mitä sinne nyt taas ollaan lähettämässä, aina saa hävetä! Toivoisin todella, että asenneilmapiiri muuttuisi ja viisut alettaisiin nähdä positiivisemmassa valossa, hienona mahdollisuutena ja kansainvälisenä musiikin ilojuhlana, riippumatta siitä, menestytäänkö vai ei.

Siis tämäpä! En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi suomalainen vajoaa häpeään ja vähättelyyn, kun kyse on tällaisesta kilpailusta. Koskaan ei ole hyvä esiintyjä, lavashow on huono, esiintymisnumero pilasi kisan, ja mitä näitä nyt on... että joo, ehkä se näkyy artistien kieltäytymisessäkin. Darudessa on potentiaalia, vaikka onkin minulle enemmän yhden hitin DJ. Minusta on kuitenkin kiva, että mennään välillä tällä kutsuartistityylillä, niin jää enemmän aikaa panostaa biiseihin. En oikeastaan edes kaipaa sitä useamman eri esittäjän karsintaa. Riittää, että biisiin saa äänestämällä vaikuttaa.  :D

It is the small everyday deeds of ordinary folk that keep the darkness at bay.

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 52
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #133 : 31.01.2019 22:35:02 »
Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin.
Tänä vuonna tuo on ihan ymmärrettävää kun ottaa huomioon että viisut järjestetään Israelissa.

Toivottavasti tämänvuotiset viisut eivät ole niin ennalta-arvattavat kuin viime vuonna, tiesin Israelin voittavan heti kun kuulin heidän biisinsä ekan kerran.

Aelina

 • .
 • ***
 • Viestejä: 377
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #134 : 10.02.2019 01:52:39 »
Kopioinpa tänne toisaalle kirjoittamani kommentit. Tässä vaiheessa Euroviisu-kappaleita oli julkaistu neljä, ja tällaiseen järjestykseen ne laitoin:

Lainaus käyttäjältä: Aelina
1. ALBANIA: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
2. RANSKA: Bilal Hassani – Roi
3. TŠEKKI: Lake Malawi – Friend of a friend
4. ESPANJA: Miki – La venda

Sellaiseen järjestykseen heittäisin ehkä itse. Ei vielä mitään suurempia tunteita, mutta kahdesta viimeisestä en pitänyt. Ensimmäinen oli ihan hyvä.

Lainaus käyttäjältä: Aelina
Daruden ensimmäinen kappale on julkaistu.

Lainaus käyttäjältä: Aelina
Mun mielestä jäi kyllä vähän laimeaksi. Ekanakin Darude ei juurikaan näkynyt, vaan jäi erittäin taustalle. Tuskin olisi edes ajatellut, jos ei olisi tiennyt, että se on Daruden kappale. Lisäksi ei ihan minuun iskenut. Ehkä joku muu piti enemmän, mutta jäi vähän tylsäksi.

Nyt on tajuttu, että se kuulostaa ihan joltain toiselta kappaleelta. En plagiointiin usko, mutta toisaalta multa on vielä kuulematta se "alkuperäinen" kappale. Toisaalta nykyään tuntuu aina löytyvän samankaltaisuuksia, mutta en tiedä, onko tuo sitten paras kilpailukappale tämän takia...


Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 945
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #135 : 10.02.2019 13:55:20 »
imo Release Me on tosi unohdettava ja toivon, että loput biisit on vähän mielenkiintoisempia. Tällaisella ei pääse edes semifinaalista, puhumattakaan että sijoittuisi finaalissa hyvin (ei sillä, en tahdo Suomen voittavan, mutta olisi se ihan kiva olla vaihteeksi jossain muualla kuin pahnan pohjimmaisena).

Mites, kattooko muut Melodifestivalenia eli Ruotsin viisukarsintoja? Kaksi osakilpailua on käyty ja kaksi on jäljellä, joiden jälkeen tulee Andra chansen ja finaali. Suoraan jatkoon tähän mennessä ovat päässeet Wiktoria, Mohombi, Malou Prytz, ja Hanna Ferm & LIAMOO. Näistä neljästä mikään ei ole tehnyt suurta vaikutusta, mutta Maloun biisi I Do Me on ihan söpö (tyttö on vasta 15 ja arvostan sitä, ettei biisiä tai esitystä ole seksualisoitu).

Melodifestivalenia voi katsoa suorana Yle Areenassa.

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #136 : 10.02.2019 22:28:55 »
Nyt on tajuttu, että se kuulostaa ihan joltain toiselta kappaleelta. En plagiointiin usko, mutta toisaalta multa on vielä kuulematta se "alkuperäinen" kappale. Toisaalta nykyään tuntuu aina löytyvän samankaltaisuuksia, mutta en tiedä, onko tuo sitten paras kilpailukappale tämän takia...

Se mitä nyt itse kuuntelin molempia biisejä parin kerran, niin ei ne musta mitenkään samalta kuulostaneet. Alussa ehkä pikkiriikkisen hetken ajan, mutta muutoin ei. (Enpä erityisemmin tykännyt tuosta Agnesinkaan biisistä, mutta oli se nyt hiukan parempi. Jos pitäisi valita kumpaa kuuntelisin, niin se olisi Agnesin biisi.)

Itsessään biisi ei tällä hetkellä tunnu sellaiselta, jota tykkäisin kuunnella. Ei vaan iskenyt. Odotin jotain erilaista, jostain syystä jotakin energistä. En tiedä, jospa alitajuisesti vertaan biisiä Sandstromiin (ja nyt jäin miettimään, että olenkohan Darudelta muuta kuullutkaan?)...

Mutta joo. Kahta seuravaa odotellessa. Ehkä mieli muuttuu niiden jälkeen, ehkä ei.

// edit.
Pidän Supermanista. Se on ihan kiva, parempi kuin tuo eka, Release Me.

Mutta joo, vaikka Superman on ihan jees, niin toivottavasti vika kappale on vielä parempi. Mutta saas nähä sitten.
« Viimeksi muokattu: 18.02.2019 21:05:20 kirjoittanut tirsu »
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Fírinne

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 234
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #137 : 09.03.2019 14:32:51 »
Olen kyllä tyytyväinen, että Look Away menee Viisuihin. Kaikki kolme kappaletta oli mielestäni tylsiä ja ne eivät jääneet mieleen. Look Away oli niistä parhain ja näkihän sen äänestyksestäkin. Silti en usko, että kovin pitkälle sillä kappaleella ja esityksellä pötkitään Viisuissa.
Tykkäsin kyllä Look Awayn sanomasta ja toivottavasti lavastusta ja esitystä parannettaisiin, että sanoma tulisi selvemmäksi.
You can run but you can’t hide
Time won’t help you
Cause karma has no deadline

Bring Me The Horizon - True Friends

lotus

 • pufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 171
 • stronger than seems
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #138 : 09.03.2019 15:39:26 »
Kyllähän sitä voi toivoa, että tylsää lavashow'ta muutettaisiin, mutta ne taidettiin näyttää ihan lopullisena versiona. Sama juttu viime vuonnakin: näytti ihan siltä, että lavashow olisi tehty kokonaan vasemmalla kädellä ilman mitään sen suurempaa ajatusta.
Kaikki nuo Daruden biisit on aika latteita, mutta kyllä se Look Away oli niistä parhain (vaikka se esitys oli vähän tympeä). Saa nähdä, tunnistetaanko Darudea sieltä lavan takaosasta, ainakin tossa valintakilpailussa fokus tuntui olevan lähinnä Sebastian Rejmanissa, vaikka se edustajahan on Darude.


Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi,
että niiden jälkeen saataisiin
auringonnousu.

Grenade

 • Call me Grenu
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 750
 • Puuskupuhveli
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #139 : 15.05.2019 00:51:55 »
Kaivan tämän keskustelun taas vaihteeksi naftaliinista, kun nyt on ensimmäinen semifinaali käyty läpi. Itse en ehtinyt kuulla mitään muita biisejä aikaisemmin, joten oli kiva fiilistellä uusia biisejä tässä samalla. Harmittaa Suomen puolesta, mutta onhan se myönnettävä, ettei Suomen esitys oikein erottunut tuolla mitenkään. Muilla oli mahtavammat lavashowt, ja Suomi jäi vähän jalkoihin.

Oma Areenani lahos noin puolessa välissä, enkä ihan kaikkia biisejä keskeltä nähnyt, mutta ainakin Islanti ja ensimmäisenä esiintynyt Kypros saivat oman innostukseni nousemaan. Muut tuntuivat vähän keskitahmeilta, mutta eiköhän nekin lauantaina saa vielä lisätuulta alleen. Itellä jäi Serbia, Valko-Venäjä ja Belgia näkemättä ja sen lyhyen näytteen perusteella Serbia ainakin täytyy tsekkailla, kuulosti hyvältä.

Mitkä oli teidän lempparit ekasta semifinaalista? Pääsikö toivotut jatkoon? Ja mitkä on fiilikset Suomen tippumisesta?

Ei tehä tästä ny numeroo

Banneri by Ansa