Kirjoittaja Aihe: Jääkiekko #3  (Luettu 57445 kertaa)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 824
 • Broken rose
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #180 : 10.05.2018 13:16:40 »
Teräväistä voi kyllä hieman vituttaa tuo pelin loppu. :D Mutta ei voi mitään, ei ollut hänen päivänsä ja nyt kävi näin. Tanskan peli sujui hyvin, sitä ei käy kieltäminen ja huomattava ero siihen, miten ne Kanadaa vastaan oli pelannut. En osannut arvata, et Suomelle olisi vielä tässä vaiheessa vastusta, vaikka aiempia peliä tasaisempaa ootinkin.

Leijonilta ei mikään mallisuoritus, mutta kyllä tästä uskon, et vielä on mahdollista nousta. Ja hyvä oppituntihan tuo oli ja toivonkin, et Leijonat ottaa opikseen tuosta Kanada peliä vastaan. Jos tämä peli ois taputeltu yhtä tehokkaasti kuin aiemmat, ois tuommoset virheet kolahtanut tosi pahasti tulevissa peleissä, nyt kumminkin toivottavasti tästä parannetaan kun on saatu jonkunlaista vastusta, eikä ole ollu mikään läpihuutojuttu kuin aiemmin. Kyllä mulla luottoa vielä Kanada-peliin on, sitä odotellessa. Sitä en kyllä uskalla yhtään veikata, mille maalisaldo tulee kummankaan osapuolen osalta näyttämään, mutta ehdottomasti uskon vauhdikkaan pelin olevan eessä. Ja toki toivon, ettei ihan kamalaan ryöpytykseen jouduta. :D


Life is about getting knocked down over and over,
but still getting up each time.
If you keep getting up, you win.”

Karvis

 • Legenda kahvitauolla
 • ***
 • Viestejä: 5 982
 • Kuppi kahvia päivässä, kymmenen parhaassa
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #181 : 10.05.2018 22:22:42 »
Mua hieman ihmetytti se, että Tanskan odotettiin niin selvästi kaatuvan. Siis ihan sen perusteella ihmetytti, että jos mä tunnistan Tanskan riveistä niin monta pelaajaa, niiden on täytynyt pelata kovimmassa liigassa. Siinä mielessä lyttäysmielialaa ei itselle tullut tai edes tuntumaa, että pelistä olisi pitänyt ottaa murskavoitto vain siksi, että vastassa oli Tanska. Kyllä sillä on maan lisäksi merkitystä, ketä siellä miehistössä oikeasti on.  ;D En kokenut minkäänlaista shokkia tai edes sitä, että tämän tarvitsisi herättää yhtään ketään. Toivottavasti ei, koska siitä voi johtaa kuoreen menemistä, pelkotiloja ja kaikkea sellaista, mikä ei ole luovuudelle ja hyvälle rohkealle pelille hyväksi. Ei kun uutta matoa koukkuun.
Ei ole muuta sivistystä saanut kuin rokotuksen.

- suomalainen sananlasku

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 608
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #182 : 11.05.2018 19:31:04 »
Niinhän siinä sitten kävi, että Winnipeg passitti Nashvillen kesälomille, ja samalla vapautui pelaajia Leijonien käyttöön. Uutisissa on jo vahvistettu, että Eeli Tolvanen liittyy joukkueeseen ja on ilmeisesti myös kokoonpanossa jo Kanada-pelissä. En oikein tiedä, miten tuo uutinen tulisi ottaa... Tavallaanhan on hyvä, että Suomi sai lisävahvistusta, mutta kuinka paljon se sitten sekoittaa pakkaa on toinen juttu. En nyt sentään kirvestä ole kaivoon heittämässä, mutta pienellä varauksella toki suhtaudun muutokseen.

Harmittaa kyllä todella paljon Rinteen puolesta, että Stanley Cup jäi taas kerran vain haaveeksi. :( Vuodet vierii ja pikkuhiljaa sen mahdollisuudet Stanley Cupin saamiseen alkaa ohentua... Toki olen tavallaan iloinen, että Winnipeg pääsi eteenpäin, mutta silti. Olisihan se nyt kaiken kruunannut, jos Rinne olisi sen mahtavimman pystin voittanut yhdessä joukkueensa kanssa. Mutta kuten tuolla jo aeimmin MM-kisoihin liittyen sanoin, niin aina ei voi voittaa.

Nyt tässä odottelen pikkuisen ristiriitaisin fiiliksin huomista Kanada-matsia, ja pikkuhiljaa sitä taitaa oikeasti alkaa jännittää, miten tässä turnauksessa oikeasti käy. Uskon kyllä edelleen Leijonien mahdollisuuksiin ja pärjäämiseen, mutta ei sitä silti uskalla lähteä liikoja toivomaan. Kanada-matsista on varmasti tulossa vauhdikas, joten eiköhän sitä päästä ihan viihdyttävää lätkää seuraamaan. :)

...
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Dokumentti

 • ***
 • Viestejä: 1 330
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #183 : 12.05.2018 10:19:01 »
Komppailen tosi monia edellisiä ja pahoittelen toistoa. :'D Tanska peli ei tosiaan ollut Leijonien paras peli, vaikka ei se peli mun mielestä kauhea ollut. Näki, että jalka taisi vähän painaa pojilla. Tanska oli paremmin valmistautunut ja tahtoi voittoa enemmän. Lopun jäähyt etenkin kostautuivat pahasti ja toivon todella, että Leijonat pistää stopin tolle jäähyilylle. Ne on ottaneet järkyttävät määrät "turhia" jäähyjä koko turnauksen ajan, Tanska pelissä se sitten kostautui. Kanadaa, Jenkkejä ja muita kovia vastaan se kostautuu vielä pahemmin, jos sama linja jatkuu.

Uskon kuitenkin, että Tanska peli oli hyvää oppia taas ja kahden päivän lepo on tehnyt hyvää. Uskon edelleen Leijonien mahdollisuuksiin ja Kanadakin on tänään voitettavissa.
En ole myöskään koskaan ymmärtänyt tätä, että heti kun tulee tappio, niin koko joukkue haukutaan, kun ensin on hehkutettu. Jääkiekossa välillä vaan tulee tappioita.

Tolvanen tuli uusimpana vahvistuksena ja omasta mielestäni hän sopisi ykköskentän laitaan. Ykkönen ei ole toiminut niin hyvin kuin se voisi, etenkin Rantanen on ollut piilossa, omaan tasoonsa nähden. Mikke alkoi jo näkyäkin Tanska pelissä sentään ja se keskushyökkääjä paikka taas tulla tutummaksi. Tolvanen toisi kenttään erilaista peliä kuin Kapanen ja uskoisin, että hänestäkin saataisiin enemmän irti jossain muussa kentässä.

Maalivahti uutisia vielä odotellaan. Eli Rinne&Saros. Itse en usko, että Rinne tulee, mutta Saros voisi tullakin ja hän olisi oikein mukava lisä, vaikkei meillä maalivahti ongelmaa olekaan. :)

Jännittää jo illan matsi ja odotan innolla miten siinä käy! :)Sitten änäriin. Nashville tosiaan putosi, josta olin aika yllättynyt, mutta kiva, että Winnipeg pääsi jatkoon.
Kuten Feliaa, muakin harmittaa ettei Rinne saa nyt Stanley Cupia! Olisin sen hänelle suonut, mutta toivottavasti jo ensi vuonna!
Nyt jäljellä olevista joukkueista toivon, että Vegas Goulden Knights voittaa Stanley Cupin, olisi ainakin pienoinen satutarina se ja Erik Haula ansaitsisi tuon myös!
Ava&banner @Waulish
Spend life with the people who make you happy,
not the people who you have to impress.

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 65
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #184 : 13.05.2018 11:17:15 »
Oikeasti. Mitä on tämä Suomi - Kanada peli?! <3 Apua. Tärisen ;-;
Se oli tasaisempi peli kuin mitä tulos antaa ymmärtää, Suomi voitti niin isolla erolla koska Kanadan maalivahtipeli oli kehnoa ja tuomarilinjakin suosi Suomea.

Arte

 • Puuskupuh
 • ***
 • Viestejä: 5 433
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #185 : 13.05.2018 12:28:39 »
Oikeasti. Mitä on tämä Suomi - Kanada peli?! <3 Apua. Tärisen ;-;
Olin kyllä tosi yllättynyt tuloksesta! En ehtinyt katsoa kuin ekan erän, koska Euroviisut, mutta vissiin Suomi sai hyvät tsempit Kanadan omasta maalista. :D Mutta olipa Kanada hävinnyt USA:llekin - tosin vasta rankkareissa, mutta kuitenkin. Katsoin tästä pelistä koosteen, jonka perusteella olisi kyllä ollut kiva katsoa koko pelikin. Tänään sitten Suomi-Saksa, mutta jotenkin epäilen, ettei se ole niin kiinnostava.

Viimeöisen tuloksen perusteella Tanska on parempi kuin Kanada? ::)


“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 824
 • Broken rose
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #186 : 13.05.2018 21:00:20 »
Lainaus
Viimeöisen tuloksen perusteella Tanska on parempi kuin Kanada? ::)
No, hävisiköhän Tanska Kanadalle 7-0 vai 7-1. :D

Mutta siis Tanska paransi peliään tosi hyvin, ei voi syyttää, että oltaisiin hävitty huonolle joukkueelle. Leijonilla ei vaan ollut kovin hyvä päivä, mutta tuo oli hyvä oppi ja voi että, miten se näkyikään!

Peli oli kyllä kiekkoa parhaimmillaan. Tasaista, jännittävää ja vauhdikasta. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain niin oli kyllä kiva katsella. Kanadan peli ei missään tapauskessa ollut huonoa, lukuunottamatta maalivahtipeliä, mutta Suomi vei tällä kertaa. Ja hyvä niin, voitto tuntui ihan loistavalta ja vielä tuollasin lukemin. :D

Ei varmastikaan Saksaa vastaan ole moista, mutta kyllä sekii peli tietysti pitää kattoa.


Life is about getting knocked down over and over,
but still getting up each time.
If you keep getting up, you win.”

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 723
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #187 : 13.05.2018 21:06:38 »
Suomi taisi ehkä vähän aliarvioida Tanskaa siinä pelissä ja siksi se ehkä päättyi miten päättyi. ::) En kyllä sitä peliä katsonut, koska töiden takia pitää arkena mennä niin aikaisin nukkumaan, mutta voi olla että Suomella oli huono vire päällä sinä päivänä. ::)

Hieman ehkä nauratti, miten kanadalaiset ilmeisesti oli ruikuttaneet, että Suomi kalasteli kanukeille jäähyjä. Peli voitetaan sillä, että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, joten aika typerää syyttää Suomea jäähyjen kalastelusta. En katsonut kuin pari erää, joten paha sanoa, mitä vikassa erässä tapahtui, mutta kuulostaa omaan korvaan huonon häviäjän puheelta tuollainen. ::) Ihan huippua Suomelta kyllä tuo murskavoitto Kanadasta. Se tuli tarpeeseen sen Tanska-pelin jälkeen. :)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 824
 • Broken rose
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #188 : 16.05.2018 17:11:51 »
Minä aattelin, ettei Saksa peli olisi yhtään jännä, et ihan palakakkua vaan. Mutta kuinka sitten kävikään? :D En edes kehtaa sanoa tuosta pelistä yhtään mitään, mutta tuli kyllä yllätyksenä. Paitsi sitä en voi olla sanomatta, että kyllä muuten Saksalla oli kova maalivahti, sitä ei voi kieltää. Ehdottomasti pisteet sinne.

USA peli menikin sitten paremmin, hyvä Leijonat! Oli nättiä katella, miten Leijonat pärjäsi, tuli vähän samanlaista fiilistä kuin Kanada ottelussa, vaikka olihan tuossa tuurimaalejakin, mutta silti kyllä suomalaiset tämän lystin selkeästi vei. Kivaa kiekkoa ja nyt jännityksellä odotetaan, et mitä seuraavaksi. Se, ettei Leijonilta kyllä enää jatkossa voi katsoa tuommoista lipsumista, et joka toinen peli pelataan vähän sinne päin (Tanska, Saksa vaikka Saksa pelissä kyllä sen maalivahtikin vaikutti) ja taas joka toinen sit hoidetaan kunnolla (Kanada, USA), kun nyt pitäisi se pelivire pysyä loppuun asti. Kovia joukkueita ollaan voitettu, kyllä meillä on isot mahikset tässä turnauksessa, kuhan ei tuu yllätyksiä.


Life is about getting knocked down over and over,
but still getting up each time.
If you keep getting up, you win.”

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 65
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #189 : 17.05.2018 23:52:56 »
Karu totuus on taas kerran se, että puolivälieräpaikka on leijonien maksimi
Ja niin se olikin, Sveitsi oli liian kova pala leijonille. Varsinkin 2. erässä Sveitsi näytti leijonille kuka on kuka, 3 maalia alle neljään minuuttiin oli huikea suoritus.

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 7 840
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #190 : 18.05.2018 00:12:09 »
Vaikka karvas puolivälierätappio tulikin, täytyy kyllä todeta, että nautin tästä turnauksesta ja Suomen otteista toden teolla. Kovin usein suomalainen MM-kiekko on ollut turhauttavaa ja hermojaraastavaa seurattavaa, kun ottelut ovat olleet todella vähämaalisia ja ollaan toisinaan voitettu suunnilleen parkkeeraamalla bussi sinne kentälle, mutta tässä turnauksessa ollaan nähty huikeita runsasmaalisia voittoja. Tulosta on kerrankin tullut, ja se on ollut hienoa katseltavaa. Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä, vaikka niiden ohella sitten tietenkin hävittiin altavastaajille. Turnaukseen mahtui upeita yksilösuorituksia, joista on kyllä erikseen mainittava tapaus Sebastian Aho. Oli niin nautinnollista seurata, kuinka hän kerta toisensa jälkeen keplotteli kiekon vastustajan maalin edustalle käytännössä yksin. Ilmiömäinen kaveri, ja raastoi kyllä sydäntä nähdä hänet ottelun päätyttyä keräilemässä itseään silminnähden pettyneenä.

Minusta turnaus kokonaisuutena oli hieno ja muistettava suoritus Suomelta. Toki mieluummin ottaisin sen perinteisen taipaleen eli alkulohkossa kompuroinnin ja sieltä jollakin ilveellä mitalipeleihin kampeamisen, mutta kyllä tämänkertaista kiekkoa oli hienoa seurata. :)
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 00:22:22 kirjoittanut Waulish »
deep inside I think I might deserve it

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 65
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #191 : 18.05.2018 01:14:29 »
Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä
Eikä siedä, koska USA ja Kanada alisuorittivat noissa matseissa, normisuorituksella kumpikin olisi voittanut suomen.

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 7 840
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #192 : 18.05.2018 08:05:09 »
Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä
Eikä siedä, koska USA ja Kanada alisuorittivat noissa matseissa, normisuorituksella kumpikin olisi voittanut suomen.
Miten se on meiltä pois? Ottelun tulos on kummankin joukkueen panostuksen summa, ja voihan olla, että jokin Suomen pelityylissä on tappanut Kanadan ja USA:n tehokkuuden tällä kertaa. USA:lla ei selvästikään kasetti kestänyt, ja hölmöjä jäähyjä napattiin tuon tuosta. Kyllä minä vain olen ylpeä, ansaitut voitot ja kovan työn takana tälläkin Suomen rosterilla. :)
deep inside I think I might deserve it

RazeMare

 • Hopeinen tuhoaja
 • ***
 • Viestejä: 89
 • Ja oman elämänsä antisankari
  • Ficit
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #193 : 18.05.2018 10:57:34 »
Vieläkin on hieman vaikeaa uskoa, että Suomi todellakin hävisi Sveitsille, ensimmäistä kertaa 46 vuoteen (1972). Ennustin ottelusta todella vaikeaa, sillä Sveitsillä ei ollut mitään hävittävää, toisin kuin Leijonilla, jotka olivat pelanneet hyvän alkusarjan Tanska- ja Saksa-tappioista huolimatta, ja sellainen ottelusta lopulta tulikin. Se toisen erä "musta hetki", siis ne 4 minuuttia, kun Sveitsi teki ne kaikki maalinsa, oli kyllä raskasta katsottavaa. Suomella oli toki loistava joukkue, mutta oliko joukkue sittenkin liian nuori, kykenemätön käsittelemään suuria paineita? Ei tämä nyt sentään mikään fiasko ole, vaikka turpiin tulikin. Ainahan on ensi vuosi ja uudet kisat.
"You think you do (have a choice), when you look back on it.
But in a moment, when things are really out of control,
 you don't have any choice." - Lee Everett, The Walking DeadFelia

 • ***
 • Viestejä: 1 608
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #194 : 18.05.2018 11:05:50 »
Tappio tuli, mutta silti joukkueesta voi olla todella ylpeä. Kuten Waulishkin tuolla mainitsi, niin monesti aiemmin on ollut turhauttavaa seurata, kun ottelut ovat olleet vähämaalisia ja pelityyli kaikkea muuta kuin toimiva. Tässä turnauksessa otettiin askel pelityylillisesti parempaan suuntaan ja tulostakin tuli runsaasti. En siis todellakaan voi lytätä joukkuetta puolivälierätappion takia. Ei se parhain esitys Leijonilta ollut, mutta ei nyt katastrofikaan niin kuin media väittää.

Turnaukseen mahtui upeita yksilösuorituksia, joista on kyllä erikseen mainittava tapaus Sebastian Aho. Oli niin nautinnollista seurata, kuinka hän kerta toisensa jälkeen keplotteli kiekon vastustajan maalin edustalle käytännössä yksin. Ilmiömäinen kaveri, ja raastoi kyllä sydäntä nähdä hänet ottelun päätyttyä keräilemässä itseään silminnähden pettyneenä.
Komppailen tätä täysin. Aho oli kerrassaan huikea, ja sen pelaamista oli todellakin ilo seurata läpi turnauksen. Kaikkein pahinta vastaavanlaisten tappioiden jälkeen on nähdä pelaajien pettyneet ilmeet, ja silloin sitä aina miettii, että ne olisi ansainneet kyllä paremman tuloksen. Toki olen hieman pettynyt tulokseen, mutta joukkue teki ihan älyttömästi duunia ja taisteli loppuun asti. Onneakaan ei tällä kertaa ollut matkassa, mutta kyllä joukkueesta saa olla ylpeä! Noissa nuorissa, huikeissa äijissä on se tulevaisuus! :D

Ja mitä tulee noihin USA- ja Kanada-peleihin, niin kyllä mustakin niistä saa olla ylpeä. Leijonat onnistui sopivasti tappamaan niiden tehokkuuden, sitä kautta pelaajat turhautui ja lopputulos oli selvä. Ne voitot oli todellakin ansaitut, kuten Waulishkin tuossa aiemmin mainitsi.

Ja sitten on pakko vielä nostaa esille median suhtautuminen koko hommaan... Joukkueen julkistamisen jälkeen oltiin tyyliin julistamassa, että kultaa tulee, samoin ennen tätä puolivälieräkamppailua, ja nyt sitten uutisoidaan järkyttävästä katastrofista. Mua jotenkin hirveesti ärsyttää, miten kärjistynyttä uutisointi on - joko siellä lytätään ihan toden teolla tai sitten nostetaan liian korkealle jalustimelle liian aikaisin. Realiteetit tuntuvat unohtuneen täysin. Toki tällä joukkueella oli täydet mahdollisuudet saavuttaa kirkkain mitali, mutta ei sitä kannattanut lähteä leijumaan liian aikaisin. Kuten monesti sanotaan, niin "pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten", ja se on kyllä osuvasti sanottu. Mikäänhän kun ei ole varmaa ennen kuin pelit on pelattu. Mutta niin, media on media, aina keksimässä mukamas mehukkaita juttuja.

Tällä kertaa turnausmatka päättyi Sveitsiin, mutta silti joukkue oli huikea. Tässä turnauksessa otettiin iso askel parempaan suuntaan, ja tulevaisuudessa se Leijonienkin hetki varmasti koittaa. :D Ei nämä tappiot siis maata kaada, niistä otetaan talteen parannusta vaativat seikat ja seuraavalla kerralla sujuu taas paremmin. Plus, ihan pakko tähän loppuun mainita, ettei se Venäjänkään turnaus tainnu ihan odotetunlaisesti mennä. :D

...
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Tomsessed

 • #58
 • ***
 • Viestejä: 601
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #195 : 18.05.2018 12:43:29 »
Waulish ja Felia oikeastaan sanoivat jo periaatteessa kaiken, mitä itsekin ajattelin. Mulla oli ennen peliä sellainen tunne, että huonosti käy, ja niinhän siinä kävi. Jotenkin ironista, että ensimmäistä kertaa suunnilleen koko Marjamäen maajoukkueuran aikana oikeasti pelattiin hyvin ja sitten käy näin. ::) No, näillä mennään ja ensi vuonna uudestaan.

Mitä taas tulee noihin USA- ja Kanada-voittoihin, niin mun mielestä on turhaa sen enempää miettiä, miten vastustajat ovat mahdollisesti alisuorittaneet. Lähtökohtaisesti molemmat ovat aina kovia vastustajia, mutta ei Leijonien voitto kummastakaan mikään maailman suurin harvinaisuuskaan ole.

Ja sitten on pakko vielä nostaa esille median suhtautuminen koko hommaan... Joukkueen julkistamisen jälkeen oltiin tyyliin julistamassa, että kultaa tulee, samoin ennen tätä puolivälieräkamppailua, ja nyt sitten uutisoidaan järkyttävästä katastrofista. Mua jotenkin hirveesti ärsyttää, miten kärjistynyttä uutisointi on - joko siellä lytätään ihan toden teolla tai sitten nostetaan liian korkealle jalustimelle liian aikaisin. Realiteetit tuntuvat unohtuneen täysin. Toki tällä joukkueella oli täydet mahdollisuudet saavuttaa kirkkain mitali, mutta ei sitä kannattanut lähteä leijumaan liian aikaisin. Kuten monesti sanotaan, niin "pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten", ja se on kyllä osuvasti sanottu. Mikäänhän kun ei ole varmaa ennen kuin pelit on pelattu. Mutta niin, media on media, aina keksimässä mukamas mehukkaita juttuja.
Tämä. Tuntuu, että aina MM-kisojen aikaa sen pari viikkoa tosi monet kadottaa suhteellisuudentajunsa, ja media sitten vielä oikein kärjistää. Ärsyttävää. En kiellä, etteikö itselläkin ois ollut ääripäisiä mielipiteitä ja etten ois tunteella ajatellut tai muuta, mutta joku järki kuitenkin. ;D Tottakai mitalipeleistä putoaminen on pettymys kaikille, mutta niille joukkueen jäsenille se pahinta on. Mulla ainakin menisi totaalisesti hermo, kun tyyliin viidessä peräkkäisessä haastattelussa kysyttäisiin, että mites nyt näin ja mikä meni pieleen ja kenessä on vika. Tuota tulosta voi pitää pettymyksenä suhteutettuna esimerkiksi just siihen, ettei olla Sveitsille hävitty vuosikausiin, ja onhan se sitä, mutta on ihan eri asia jännätä kisoja kotisohvalta joka vuosi kuin olla itse pelaamassa mahdollisesti ensimmäistä ja ainutta kertaa MM-tasolla.

Bannu Ingridiltä ♥

Grazioso

 • Tsadam, Korppari ~
 • ***
 • Viestejä: 150
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #196 : 18.05.2018 18:13:52 »
Komppailen täysin edellisiä kommentoijia. Nyt kävi näin, mutta ei se nyt mikään maailmanloppu ole. Mielestäni pojat pelasivat kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin, pitkin MM-kisoja tuli hienoja maaleja ja yksilösuorituksia. Sitä paitsi pelaajat olivat varmasti väsyneitä, hehän ovat pelanneet vaikka kuinka monta peliä lyhyessä ajassa. Ei sitä aina pysty vetämään satasella, ei vaikka kuinka haluaisi. Tietysti olen pettynyt, mutta en lähtisi leimaamaan joukkuetta huonoksi tai etenkään syyttelemään.

Minä ainakin olen ylpeä noista USA ja Kanada-voitoista. Mielestäni ne olivat hyviä pelejä ja todellakin ansaitut!

Itseänikin ärsyttää median käytös. Komppailen Feliaa täysin! Etenkin Iltalehti on revitellyt ties mitä otsikoita vuosisadan katastrofista sun muista. Joo, olin itsekin järkyttynyt. Mutta ei tämä nyt niin katastrofaalista ole. On Suomelle tullut ennenkin tappioita. Muutenkin ketuttaa median ailahtelevaisuus. Joko ihkutetaan tai haukutaan pystyyn. Ei hyvä.

Mietin itsekin sitä, että onhan tuo joukkue aika nuori. Siis mielestäni se on todella hyvä asia, että on uutta verta ja näin, mutta voihan olla että kyky käsitellä suuria paineita on vielä hukassa. Mutta sitäkin voi harjoitella!

Mutta ensi vuonna uudestaan! Vaihtuuhan Leijonilla valmentajakin. En tiedä paljonko se vaikuttaa, kun en jääkiekkoa niin intensiivisesti seuraa, mutta käsittääkseni Jukka Jalonen on kokenut ja hyvä siinä pestissä. Aina on seuraava vuosi, ja sitä seuraava ja sitä seuraava. Turha jäädä murehtimaan vanhoja pelejä! :D
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 19:02:24 kirjoittanut Grazioso »
Sometimes only paper will listen to you

Ava ja bannu by Auro

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 723
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #197 : 18.05.2018 18:55:40 »
Jotain kyllä oli Suomella pahasti pielessä, kun hävisi Tanskalle ja Saksalle ja sitten kuitenkin voitti USAn ja Kanadan. Että siinä mielessä en kyllä hehkuttaisi joukkuetta, saati sitten valmentajaa, joka ennen Sveitsi-peliä taisi sanoa jotain sen suuntaista, ettei tarvitse mitään kania vetää hatusta Sveitsi-pelissä ja miten kävikään. Juu, toki Suomi pelasi hyvin ne pelit, jotka voitti ja Aho oli ilmiömäinen. Valmentaja on nyt mättänyt ja pahasti Suomen peleissä. Marjamäen käsissä Suomi on ollut tosi arvaamaton, kuten voi päätellä siitä, että näissä kisoissa Suomi pärjäsi hyvin Kanadaa ja USAa vastaan ja sitten kuitenkin hävisi ns. heikommille kiekkomaille, mikä ei olisi saanut tulla kuuloonkaan. Vähän alkaa tuntua varsinkin sen "kani hatusta" -kommentin jälkeen, että Suomi on tainnut aliarvioida vastustajiaan ja on sen vuoksi joutunut kompuroimaan. Myös NHL-pelaajien liika peluutus oli huono ratkaisu. Mitä järkeä ajaa niitä Suomen "tähtipelaajia" ihan piippuun joka pelissä? Sveitsi nopeudellaan sitten sai peitottua Suomen väsähtäneet kärkipelaajat.

No, tästä ei ole suunta kuin ylöspäin ja toivottavasti Marjamäkeä ei enää Suomen päävalmentajan pestissä nähdä, sen verran heikot antimet hänellä oli. Harmi Suomen pelaajien puolesta, kun selvästi oli yritystä ja taitoa mukana näissäkin kisoissa. Sebastian Ahon suorituksia oli mahtavaa seurata. :)

Grazioso

 • Tsadam, Korppari ~
 • ***
 • Viestejä: 150
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #198 : 18.05.2018 19:08:20 »
Lainaus
Myös NHL-pelaajien liika peluutus oli huono ratkaisu. Mitä järkeä ajaa niitä Suomen "tähtipelaajia" ihan piippuun joka pelissä?

Samaa mieltä. Ei ne NHL-pelaajatkaan mitään robotteja ole. Heitä ei todellakaan olisi pitänyt väsyttää äärirajoille. Toivottavasti Jalonen tajuaa tämän, ja eiköhän ole tajunnutkin. Kokenut valmentaja kun on. En tosin ole perehtynyt hänen valmennustyyliinsä, mutta kehuja olen kuullut.
Sometimes only paper will listen to you

Ava ja bannu by Auro

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 824
 • Broken rose
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #199 : 20.05.2018 12:07:04 »
Minusta tappio Sveitsille ei ollut mikään maailmaa kaatava juttu. Tietysti se harmittaa, että leijonat tippuivat tuossa vaiheessa, mutta Sveitsin joukkue on hyvä - vaikka ei leijonatkaan mitään erityisen hyvää peliä pelanneet, niin se on fakta. Mun kannustus on nyt ehdottomasti Sveitsin puolella ja olin eilen tosi ilonen, kun ne voittivat ja pääsevät finaaliin.

Se, että Sveitsi pärjäsi näin hyvin tuli kyllä itselleni aika yllätyksenä, mutta kun eilistäkin peliä katsoi niin on ne vaan hyviä. Varsinkin puolustus- ja maalivahtipeli toimii älyttömän hyvin ja tekiväthän ne maalejakin. Se oli ihan uskomatonta, miten ne kesti sen Kanadan myllytyksen. Et ihan ansaitusti Sveitsi pääsee sitä kultaa tavoittelemaan.

Harmi Suomen puolesta, mutta ei voi mitään. Hyvin pelasivat, mutta oli tosiaan huonoja pelejä ja niitä hetkiä, kun homma lässähti ihan kokonaan, esim. Sveitsi pelissä. Ne maalit neljään minuuttiin oli kyllä Suomelle oikeasti aika mustahetki. Aholle kyllä ehdottomasti pisteet, ihan loistavaa pelaamista.

Aiotteko katsoa vielä loputkin pelit, vaikka Suomi tippui ja kenet toivoisitte voittavan nämä karkelot? :)


Life is about getting knocked down over and over,
but still getting up each time.
If you keep getting up, you win.”