Kirjoittaja Aihe: Twilight: Kaikki ne asiat | S, pohdintaa (Edward/Bella), LW19  (Luettu 465 kertaa)

Parris

 • menteur artistique
 • ***
 • Viestejä: 3 149
kaikki ne asiat
Twilight (en omista, en tienaa), S, Edward/Bella
Lyrics Wheel 19 -bonuskierros
Ficlet300 (sanalla 249. Kirjoitus)


(Huomautan nyt tässä kohtaa, että viime kerrasta kun olen lukenut tai nähnyt Twilightit on noin ikuisuus. Älkää nirhatko mua, jos jotain canonissa meni väärin tässä!)Vaikka Bella kuinka olikin pelästynyt ja luullut, ettei saisi sinä yönä unta, oli hän lopulta uuvahtanut Edwardin vahtivan katseen alle. Siinä tyttö makasi tähtikuvioiseen täkkiin kietoutuneena, eikä illan kauhuista – vertavuotavasta kädestä tai hirviösilmäisestä Jasperista – vaikuttanut olevan enää murustakaan jäljellä Bellan mielessä. Tai niin Edward halusi ajatella, mutta kaiken muun universumin huutojen keskellä Bella oli aina musta aukko, tyhjyys täynnä ahdistavaa epävarmuutta.

Kun Bella vaihtoi nukkuma-asentoaan kyljeltä toiselleen ja Edward seisoi huoneen nurkassa hengittämättä kädet puuskassa, hän alkoi miettiä. Oliko Bellan hyvä olla siinä? Oliko hänen itsensä hyvä olla siinä? Olisiko Bellalle helpompaa, että Edward ja muut Cullenit eivät olisi osa hänen elämäänsä? Ei olisi metsästäjä-Jamesia, ei uhkaa epäkuolleeksi muuttumisesta inhimillisten erheiden kohdalla, ei pelkoa, että Bellan veren imelä tuoksu koituisi hänen kohtalokseen väärään aikaan väärissä piireissä. Ja mitä pidemmälle yö eteni, sitä varmemmaksi Edward tuli ajatuksissaan.

Mikä oli todella se nettoarvo, jonka hänen olemassaolonsa Forksissa oli tuonut Bellan elämään? Tuskin mikään, kaikkien vaarojen ja uhkien jälkeen. Edward mietti kaiken läpi, myös oman elämänsä kannalta. Hän ei ollut vuosikymmentensä aikana koskaan kohdannut yhtäkään niin houkuttelevaa ihmistä kuin Bellan. Paitsi että tyttö tuoksui käsittämättömän hyvältä, hänessä oli jotain sellaista, mikä kiehtoi Edwardia sanoinkuvaamattomalla tavalla. Miten sellaisesta luovutaan? Edward katseli vällyjen välissä nukkuvaa Bellaa, poimi tytön työpöydältä käsiinsä tussin ja kiskoi kauluspaitansa hihan ylös.

Sitten, hetkeäkään epäröimättä, Edward alkoi kirjoittaa. Hän listasi lähes valkoiseen käsivarteensa siistillä käsialalla kaikki ne asiat Bellassa, joita hän rakasti. Kaikki ne asiat, jotka nostivat hänen kasvoilleen hymyn silloin, kun hän vähiten sitä odotti. Kaikki ne asiat, joiden takia luopuminen olisi maailman vaikein asia ja jotka murtaisivat molempien sydämet. Mitä enemmän Edward kirjoitti, sitä enemmän hän keksi uusia asioita.

Bella heräsi kymmenen jälkeen ja heti sen havaittuaan Edwardin oli pakko paeta huoneesta hetkeksi. Hän ei olisi kestänyt pohdintojensa jälkeen tytön kohtaamista, ei ainakaan saman tien. Hän tarvitsi hetken itselleen ja loikki puusta puuhun, metsästi itselleen syötävää ja palasi kotiin vaihtamaan vaatteita.

Vaatehuoneen peilissä Edward näki, kuinka jokainen hänen iholleen kirjoitettu sana katosi, kun vampyyrin veri hänessä söi musteen pois. Sana kerrallaan Bella Swan katosi Edwardin maailmasta, eikä ollut enää vaikeaa päättää, mistä luopua.Lyrics Wheel -sanat:
Spoiler: näytä
Newton Faulkner - Write It on Your Skin

Take everything you know and write it on your skin
And you can carry on and forget everything
Take everything you own and put it in your car
You can drive away, drive away so far,
And drive into a lake and take off all your clothes,
Set your clothes on fire, now you are alone
But you've got all you know written on your skin,
So you can carry on and forget everything

All the things I'd rather be,
All the things I'd rather be

I can't, I can't, I can't stay around here
I can only leave

Take everything you know and write it on your skin
And you can carry on and forget everything
Take everything you own and put it in your car
You can drive away, drive away so far,
Then drive into a lake and take off all your clothes,
Set your clothes on fire, now you are alone
But you've got all you know written on your skin,
So you can carry on and forget everything

All the things I'd rather be,
All the things I'd rather be

I can't, I can't, I can't stay around here
I can only leave
I can't, I can't, I can't stay around here
I can only leave

Life feels like a music box, I'm spinning round slowly and I can't get off
And life feels like a music box, I'm spinning round slowly and I can't get off
(Let's start again)
And life feels like a music box (start again) I'm spinning round slowly and I can't get off (let's start again)
And life feels like a music box (start again) I'm spinning round slowly and I can't get off

I can't, I can't, I can't stay around here
I can only leave
I can't, I can't, I can't stay around here
I can only leave

I can't, I can't, I can't stay around here.

Karvis

 • Legenda kahvitauolla
 • ***
 • Viestejä: 5 943
 • Kuppi kahvia päivässä, kymmenen parhaassa
En osaa sanoa mikä sai mut tarttumaan tähän, koska Bella/Edward ei ole koskaan ollut niin ykkönen ja vielä ikärajalla S. mutta jokin nyt kumminkin sai ja tämä oli todella puhutteleva kaikessa lyhykäisyydessään. En ala laulunsanoja miettimään tai analysoimaan, koska en osaa, mutta oli helppo samaistua tähän Edwardin ajatuksiin, että pitäisikö luopua vai ei. No järki varmaan sanoisi että pitäisi kun tietää, miten höllässä ihmishenki vampyyrien suhteen on, mutta järki ei ole sama kuin tunteet ja jos listaa kaikki ne tunteet, voi olla että se lista on niin pitkä että se jo painaa paljon. Toisaalta eikös vampyyrit ollut vähän kuin ikiteinejä ja senhän tietää, että teinitunteet kestää hetken ja voimakkaina ja sitten katoavat.  :D En ole kyllä aivan varma, mihin johtopäätökseen Edward tuli.  ;D
Ei ole muuta sivistystä saanut kuin rokotuksen.

- suomalainen sananlasku

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Bongasin tämän tuolta LWstä ja puhdas uteliaisuus toi minut tänne :D

Komppaan Karvista enkä lähde analysoimaan lyriikoita vaikka kyseisen haasteen kautta tänne päädyinkin. Tämä oli tosi mielenkiintoinen ja hienosti canoniin sidottu teksti. Toki itselläni myös jonkin aikaa näiden kirjojen lukemisesta, mutta sijoitin tämän kuitenkin siihen kun Bellan synttäreitä juhlittiin Cullenien luona ja tapahtui se vahinko. Joten oli kiintoisaa tutustua Edwardin ajatuksiin ja tuohon pohdintaan että pitäisikö lähteä vai jäädä. Tavallaan myös tosi surullista että hänen pitää tätä edes ajatella, mutta toki ymmärrettävää. Päätöksestä voidaankin sitten olla montaa mieltä ;D

Kiitos tästä! Pidin kovasti :)

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!