Kirjoittaja Aihe: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)  (Luettu 2351 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Nimi: Pahaa untako vain?
Kirjoittaja: Fiorella
Tyylilaji: Lempeä draama
Ikäsuositus: Sallittu
Vastuuvapautus: Rowling omistaa kirjat henkilöineen, minä vain vilkkaan mielikuvituksen ja joutilasta aikaa kirjoittaa.  :)
Yhteenveto: Yökastelulle on usein syynsä.
Lukijalle:  Osallistuu Weasleyn perhepotretti –haasteeseen aiheilla  Ron ja , sekä Kirjoita ja julkaise edes jotakin -haasteeseen.


Pahaa untako vain?


Kymmenet silmät hehkuivat polttavan pahansuopina pimeässä. Karmaiseva rapse ja kahina kertoivat ilman epäilystäkään otuksen hiipivän lähemmäs. Ron vapisi peittonsa alla. Hän oli vasta kolmen, mutta osasi silti jo kuvitella, miten vähän hänestä jäisi jäljelle jättiläishämähäkin käsittelyn jälkeen…

Tuntui aivan siltä, kuin jokin nykisi hänen peittoaan… Ja oliko se karvainen, nivelikäs koipi (yksi kahdeksasta!) joka hipaisi hänen peiton alla potkiutuvaa jalkaansa? Pyjaman housut liimautuivat märkinä ihoon. Ron alkoi parkua paniikin vallassa, ja äiti tömisti unisena huoneeseen.

”Se oli hämähäkki! Näitkö sen? Onko se minun sängyssäni?” kirkui Ron, valveille havahtuneena.
”Sinä näit vain pahaa unta”, äiti lohdutteli.

Kaksi punatukkaista pörröpäätä nousi viattomina yhteiseltä pielukseltaan.
”Pissikö Ron taas housuun unissaan?”
”Unten maille siitä, Fred, härnäämästä veljeäsi.”
”Näkikö pikku Ronnie taas pahaa unta…”
”George, tämä on viimeinen varoitus. Päät tyynyyn kuin olisi jo!”

Äiti vaihtoi housut kuivaan pyjamaan ja kantoi Ronin viereensä isoon vuoteeseen. Tyytyväisenä huokaisten Ron käpertyi äidin ja isän väliin turvaan ja vaipui uudelleen uneen. Pienten poikien makuukamarissa kuului hiljaista supinaa.

”Pelkääkö Ron tuota nallea vieläkin yhtä paljon?” kuiskasi George. ”Pitäisikö meidän lopettaa sen loitsiminen?”
”Älä kuvittelekaan”, vastasi hänen veljensä virnistäen hämärään. ”Lopetan sen sitten, kun Ron on tarpeeksi iso korjaamaan luudanvarteni, jonka meni rikkomaan.”
”Jep.”

Kaksoset nyökkäsivät jämptisti, painoivat otsansa vastakkain ja sulkivat silmänsä kuin yhteisestä päätöksestä. Hiljaisuutta kesti ehkä kymmenisen minuuttia, kunnes rapsahtelu jalkopäässä sai lämpöisessä pedissään torkkuvat pojat jähmettymään valppaiksi. 
”Fred”, kuiskasi George uskaltamatta kipristää varpaitaankaan. Pitkä hiljaisuus, kaksi tummaa silmäparia tapitti toisiinsa kauhusta ammollaan. ”Muistitko myös poistaa sen loitsun?”

”ÄITI!!!”

~ * ~ * ~


Tämä ficcinen pohjautuu canon-mainintaan kirjoissa, alla lainaus HP Lexiconista:

c. 1983 (Y3)

Fred turns Ron's teddy bear into a spider.

He does it because Ron broke his toy broomstick. From now on, Ron is deadly afraid of spiders.

"If you must know, when I was three, Fred turned my - my teddy bear into a great big filthy spider because I broke his toy broomstick.... You wouldn't like them either if you'd been holding your bear and suddenly it had too many legs and..."

This is a pretty complex bit of Transfiguration for a five-year-old, considering eleven-year-olds struggle to turn matches into needles. Maybe Ron just dreamed the whole thing. (CS9)
« Viimeksi muokattu: 06.04.2016 21:06:39 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Nava

 • Mostly Harmless
 • ***
 • Viestejä: 152
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #1 : 06.04.2016 19:36:54 »
Luin tän jo aiemmin, mutta aihe sai pakenemaan. Nyt oon henkisesti valmistautunut, niin voin pysähtyä kommentoimaan. :D

Tykkään hämähäkeistä yhtä paljon kuin Ron, joten tämän lukeminen aiheutti puistatuksia. Voin samaistua Roniin ja siihen, kuinka lapsena leikkimieliset pilat voi muuttua ikuisia traumoja. Toisella lukukerralla ficci jo nauratti, tämähän oli täynnä hauskoja kohtia. Tykkään Weasleyistä, ja tää oli mukava kurkkaus perhe-elämään ennen kouluikää. Ihana kun Ron kömpi äidin ja isän turviin nukkumaan. Loppu oli kohokohta, hauskaa että pila kostautui kaksosille. Sen siitä saa, kun pienempiään kiusaa. ;)

Kirjassa mainitun asian pohjalta kirjoitetut ficit on mielenkiintoisia, varsinkin kun tää sopi canoniin niin hyvin. Kiva kun liitit lainauksen loppuun, pääsi hyvin perille mihin ficci pohjautui. Kaiken kaikkiaan hauska ja hyväntuulinen ficci, hämähäkeistä huolimatta. Kiitos. :)
”Puhutaan vain jos on tarpeen.”  – Uppo-Nalle

repa

 • ***
 • Viestejä: 553
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #2 : 08.04.2016 15:57:28 »
Eikä! Mä repesin loppua kohden nauruun ja edelleen virnuilen täällä tosi typerästi itsekseni. Ihan loistava pätkä!

Mä voin niin kuvitella pikku-Ronin, joka pelkää kuollakseen peiton alla ja on lamaantunut kauhusta. Äiti tulee onneksi pelastamaan ja tottakai kaksoset on itse viattomuuksia. Kun äiti ei enää ole kuulemassa niin supatus alkaa käydä. Mä niin näin tän kohtauksen silmissäni. Lopussa pila löikin hauskasti omalle naamalle, mikä teki tästä erityisen loistavan. Ken toiselle kuoppaa kaivaa...  : D

Kokonaisuudessaan onnistunut. Ytimekäs, yllättävä, hauska, onnistunut. Mä tykkäsin hirmu paljon. Kiitos!

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #3 : 08.04.2016 18:48:17 »
Hih, kiitos paljon kommenteista, Demure ja repa! :) Tällaiset pikkuficciset ovat minulle aika harvinaisia, pitäisi opetella enemmän kirjoittamaan lyhyesti ja ytimekkäästi. Pottereissa riittää näitä mielenkiintoisia viittauksia, joita olisi hauska syventää.

Toivottavasti hämähäkki ei tuonut liikaa kylmiä väreitä, Demure! ;)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

sugared

 • kunoichi
 • ***
 • Viestejä: 1 173
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #4 : 22.11.2017 21:12:36 »
Awwwww! Ron-parka! Onneksi hän sentään pääsi vanhempiensa väliin köllöttelemään. Kaksoset olivat kyllä ihan omia itsejään ja ansaitsivat kyllä saadakin pienen opetuksen pikkuveljen kiusaamisesta!

Ihanaan yksityiskohtaan olet todellakin tarttunut! Mustakin tällaiset canonia syventävät ficit ovat tosi kiehtovia – vaikka ihan yhtä kiehtova tämä olisi ollut, vaikka olisit itse jutun keksinytkin. :) Tykkään lukea tällaisia lapsen maailmasta kertovia pikku pätkiä, ja taikaväen jälkikasvun lapsuuteen varmaan mahtuisi yhtä jos toistakin vekkulia kerrottavaa! Ja nyt kun asiaa vielä pidemmälle ajattelee, niin Weasleyn sisarusparvella riittäisi varmaan kaksosten jekuista kerrottavaa aika monelle perheterapiasessiolle. :'DD

Tämä oli kyllä tosi suloinen ja lämminhenkinen pikku tarina, kiitos paljon! <3
her shaking shaking
glittering bones

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #5 : 22.11.2017 23:36:41 »
Kiitos ihanasta kommentista, sugared. :) Piristi iltaani kovasti!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 823
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #6 : 21.03.2019 20:00:36 »
Tervehdys Kommenttikampanjasta! :) Toivoit listauksestasi valittavan jotain uudempaa tai vähemmän luettua, ja päädyin sitten tähän ficciin, koska tällä ei kovin montaa kommenttia ennestään ollut ja tämä vaikutti mielenkiintoiselta.

Minun täytyy tunnustaa, etten yhtään muistanut, että Ronin hämähäkkikammon takana on Fredin kosto rikkoutuneesta luudanvarresta! Nyt se muistui mieleen, kun luin tuon HP Lexiconista lainaamasi pätkän. Minusta on mukavaa lukea tekstejä, jotka ikään kuin täydentävät canonia ja avaavat tapahtumia, jotka ovat kirjoissa jääneet vähäiselle käsittelylle tai pelkkien mainintojen varaan. Siispä tämäkin tarina oli oikein mieluista luettavaa! Erityisen jännän tästä tekee tuo lopun twisti, kun pila kääntyykin pilailijoita vastaan. Eipä taidakaan se hämähäkiksi muutettu nalle olla enää niin hauska, kun se rapisteleekin omassa sängyssä... ;) Pieni opetus kaksosille, ja ihan ansaittu sellainen!

Itsekin vähän kaihdan hämähäkkejä, vaikken niitä varsinaisesti pelkääkään. Vähän hirvittää lukea sängyssä vaanivasta hämähäkistä, jonka lukuisat silmäparit kiiluvat uhkaavina yön pimeydessä. En ihmettele pikku-Ronin reaktiota yhtään, huhhui! Onneksi äiti pelastaa ja vie Ronin turvaan kaksosten jäyniltä. Mitäköhän Molly mahtaisi tykätä, jos saisi tietää kaksosten tekosista? Ei varmaan kovin hyvää. ;D

Kiitos tästä kivasta pienestä tarinasta, pidin paljon! -Walleon miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Pahaa untako vain? S (Ron, Weasleyn perhepotretti-haaste)
« Vastaus #7 : 26.03.2019 20:00:37 »
Kiitos kivasta kommentista, Waulish! :D Hauskaa, että löysit tämän pikku ficcisen pariin!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~