Kirjoittaja Aihe: Savua (ilman tulta) | K-11 | daimoni!au | raapalekokoelma  (Luettu 135 kertaa)

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 718
Ficin nimi: Savua (ilman tulta)
Kirjoittaja: Lyra

Ikäraja: K-11
Varoitukset: Lauseiden välistä luettava suhde alaikäisen ja aikuisen välillä

Summary: Lieke ei halua naimisiin, mutta tapojen mukaan hänet ja hänen siskonsa on kihlattu jo lapsena. Päästäkseen karkuun odottavaa avioliittoa Lieke tarvitsee rahaa. Savukaupungissa helpoin tapa saada nopeasti rahaa on palkkamurhaaminen ja Lieke valitsee kohteekseen henkilön, josta saa suurimman summan. Yrittäessään tappaa kohteensa Lieke kuitenkin päätyy kyseisen henkilön vangiksi.

A/N: Lainasin tuohon ylle Savukaupungin, ensimmäisen romaanikäsikirjoitukseni, summaryn. Nämä raapaleet on kirjoitettu daimoni!au:ksi tuohon omaan tekstiini. Tämä kokoelma koostuu pienistä hetkistä, joita ei Savukaupungissa käsitellä. Näitä on alustavan tiedon mukaan tulossa ehkä kymmenkunta. Jokainen on luettavana omana kokonaisuutenaan ja lisään jokaisen alkuun tarvittavia tietoja maailmasta. Lisäksi vastaan mielelläni kysymyksiin, jos sellaisia herää.
Savua (ilman tulta)
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020 17:55:23 kirjoittanut Lyra »

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 718
Vs: Savua (ilman tulta) | K-11 | daimoni!au | raapalekokoelma
« Vastaus #1 : 12.02.2020 15:09:19 »
Lieken daimoni on punainen orava, Kaira. Lieke asuu Vanhaillistossa - "paremmassa" kaupunginosassa - perheensä kanssa, mutta karkaa retkille Alakaupunkiin. Lieke on tässä kaksitoista. Savukaupunki toimii nimensä mukaisesti savulla, minkä takia kaupungin kadut ovat täynnä savua, jota valuu kaduille lisää ruosteisista putkista.
Lieke tapaa Reganin ensimmäistä kertaa”Varovasti”, Kaira sanoo, kun he tasapainottelevat katonharjalla. Kairalle katonharjalla seisominen ei ole temppu eikä mitään, mutta Liekeä riepottelee yltyvä tuuli ja hänen jalkansa lipsuvat koko ajan liukkailla kattotiilillä.
”En minä ajatellut kaatua”, Lieke sanoo, mutta kyykistyy ja ottaa kiinni katosta kaksin käsin. Kaira kääntyy katsomaan taakseen. Savu peittää kattoja, eikä alas kadulle näy.
”Olisikohan meidän sittenkin kannattanut pysytellä maassa?” Kaira kysyy. Lieke pudistelee päätään ja jatkaa matkaa ottaen käsillä tukea.
”Ne saattavat olla siellä vielä”, Lieke sanoo. Hänen viittansa heiluu tuulessa. Lieken toista silmää jomottaa siihen osuneen nyrkin jäljiltä. Kaira pomppii katonharjaa edemmäs. Lieke vilkaisee taakseen ja näkee vain savua.

*

Muutaman katon jälkeen Lieke kipuaa putkea pitkin alas kadulle. Kaira kiipeää hänen viittansa suojiin. Miehiä ei näy missään, vaikka savu peittääkin lähiympäristön. Lieke huokaisee helpotuksesta. Hän oli vain väärässä paikassa väärään aikaan ja näki jotain, mitä ei olisi ehkä pitänyt. Jos hän sulkee silmänsä, hän näkee edelleen tytön kuolleet kasvot ja miehen, joka hymyilee tyytyväisenä.
Sitten vahdissa seisonut mies oli huomannut hänet ja, kun Lieke oli saanut muutaman osuman nyrkeistä hänelle oli tullut kiire karkuun. Onneksi Lieke on ketterämpi kuin aikuiset miehet.
Hän ottaa suunnakseen kodin. Alakaupunki alkaa olla nähty sille päivälle. Kaira asettuu hänen olkapäälleen ja alkaa tuhista hiljaa.

*

Silloin miehet ilmestyvät savusta. Lieke ottaa muutaman askeleen taaksepäin ja tajuaa olevansa umpikujassa. Hän on juuri kiivennyt alas katolta, eikä hänen selkänsä takana ole kuin seiniä.
”Siinähän se on”, toinen miehistä sanoo. ”Luulitko pääseväsi karkuun?” Lieke pakottaa hengityksensä tasaiseksi. Kaira värähtää.
”Ota veitsi”, Kaira kuiskaa Lieken korvaan. Lieke tavoittelee veistä vyöltään. Miehet tulevat lähemmäs savusta.
”Kun lasken kolmeen”, Kaira jatkaa. Lieken sormet kiertyvät veitsen kahvan ympärille ja Kaira laskee. Toinen miehistä on jo melkein kosketusetäisyydellä, kun Lieke hyökkää eteenpäin ja painaa veitsensä miehen vatsaan.
Miehet eivät ehdi tajuta, mitä on tapahtunut, kun Lieke juoksee savun suojiin ja suoraan päin jotakin.

*

”Rauhassa”, miehen ääni sanoo ja Lieke rimpuilee karkuun. ”Minä en satuta sinua.” Lieke potkaisee miestä jalalle ja juoksee. Mies seuraa häntä. Samassa jokin heittäytyy vasten hänen selkäänsä ja hän kaatuu maahan.
”Älä satuta häntä, Pei”, mies sanoo ja paino nousee Lieken selältä. Hän kierähtää ympäri ja näkee savussa suuren suden. Kaira tärisee pelosta ja Liekekin on jähmettynyt paikoilleen.
”Sanoin jo, etten tahdo pahaa”, mies sanoo ja kiskoo sitten Lieken ylös maasta. Lieke ei ehdi vastustella, kun hänet retuutetaan katua edemmäs ja painetaan vasten seinää. Mies painautuu häntä vasten.
”Hiljaa”, mies kuiskaa. Lieke yrittää puhua, mutta mies painaa käden hänen suulleen.

*

Kaksi miestä juoksee aivan heidän ohitseen, eikä näytä edes kiinnittävän huomiota heihin. Sitten mies päästää irti ja Lieke hoippuu kauemmas.
”Ei kestä kiittää”, mies sanoo ja susi istuu hänen jalkoihinsa.
”Kiittää mistä?” Lieke kysyy ja hapuilee veistä vyöltään.
”Tätäkö etsit?” mies kysyy ja vilauttaa Lieken veistä. Lieke tuntee kasvojensa kalpenevan. Mies virnistää, mutta sitten aivan yllättäen viskaa veitsen hänen jalkoihinsa. Lieke ei uskalla tavoitella sitä.
”En aio tappaa sinua”, mies sanoo ja nostaa kätensä ylös. ”Katso.” Lieke katsoo. Miehen kädet ovat tyhjät.
”Sinun daimonisi voi silti hyökätä”, hän sanoo ääni väristen.
”Hänen kanssaan sinun pitää vain luottaa minuun”, mies vastaa.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020 15:14:06 kirjoittanut Lyra »

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 718
Vs: Savua (ilman tulta) | K-11 | daimoni!au | raapalekokoelma
« Vastaus #2 : 12.02.2020 15:13:56 »
Lieke on tässä osassa seitsemäntoista. Madame pitää Alakaupungin suosituinta bordellia, Lyhtyä. Madame myös tietää kaiken, mitä Alakaupungissa tapahtuu. Madame on myös auttanut useita naisia karkuun Alakaupungista. Lieke törmää näihin naisiin Savukaupungin jatko-osassa.
Lieke tapaa Madamen ensimmäistä kertaa
Alakaupungin kadut ovat täynnä savua. Sitä tulvii lisää ruosteisista putkista ja tihkusade on yltymässä. Lieke kiskoo viittaansa tiukemmin ympärilleen ja seuraa Kairaa savun läpi. Mukulakivet ovat liukkaat, mutta Lieken askellus on vakaa. Hän on kulkenut Alakaupungin siinä osassa niin monesti, että osaisi reitin vaikka silmät kiinni. Ase painaa vyötäröllä ja Lieke on liiankin tietoinen kahdesta veitsestä, jotka on ottanut mukaan. Nyt ei olla huviretkellä.
Sateen muuttuessa entistä rankemmaksi ihmiset kaikkoavat kaduilta. Ilta on hämärtynyt ja katulyhdyt kirskuvat tuulessa. Lieke näkee tuskin seuraavaan kadunkulmaan. Kaira hidastaa ja jää odottamaan häntä. Sen turkki on läpimärkä ja Lieke epäilee näyttävänsä itse yhtä surkealta. Hän toivoo, että aseen ruuti ei ole päässyt kastumaan, jos sitä pitää käyttää.
”Kohta me päästään sisälle”, Kaira huokaisee.
”Vain vähäksi aikaa”, Lieke vastaa. ”Sitten pitää palata kotiin.” He molemmat vetävät syvään henkeä. Kumpaakaan ei innosta ajatus kotiin palaamisesta. Onneksi sen illan jälkeen he ovat toivottavasti askeleen lähempänä Savukaupungista lähtemistä.

*

Katua reunustavat lyhdyt muuttuvat punaisiksi, kun he tulevat lähemmäs. Kujien suilla yleensä oleskelevat naiset ovat kadonneet, mutta Lieke tietää Lyhdyn olevan sateisesta ilmasta huolimatta täynnä. Tai ehkä juuri siitä syystä. Alakaupungissa on useita bordelleja, mutta Lyhty on paras. Jopa Lieke tietää sen, vaikka ei kuulukaan bordellien asiakaskuntaan. Lieke värisee kylmästä. Vesi on imeytynyt läpi hänen vaatteistaan.
Ovella Lieke kuulee musiikin. Kaira kiipeää hänen lahjettaan ylös ja asettuu tutulle paikalle hänen housujensa taskuun.
”Kaikki hyvin?” Lieke varmistaa.
”On”, Kaira kuiskaa. Lieke nyökkää, vaikka Kaira ei voikaan nähdä.
 Lieke vetää muutaman kerran syvään henkeä, ennen kuin työntää oven auki ja astuu sisään.

*

”Iltaa”, nainen silkkisessä mekossa toivottaa ja huiskauttaa vaaleat hiukset selkäänsä.
”Iltaa, Kira”, Lieke sanoo ja nainen huokaisee.
”Luulin sinua asiakkaaksi”, hän sanoo ja antaa hiusten jälleen valahtaa kasvoille. Hänen takaansa kurkkii valkoinen susi, jonka koko hämmästyttää Liekeä yhä uudestaan.
”Tulin puhumaan Madamelle”, Lieke sanoo.
”Niin tietenkin”, Kira sanoo ja viittoo peremmälle. ”Kukaan ei enää kaipaa vanhoja huoria.” Kiran ääni kuplii naurusta, joten Lieke jättää heiton huomiotta.  Lieke vilkaisee taakseen, kun Kira saattaa hänet alakerran halki. Uusi nainen silkkimekossa asettuu ovelle.
”Toivottavasti en sotke sinun iltaasi”, Lieke sanoo seuratessaan Kiraa sohvilla makaavien naisten ohi.
”Sinäkö?” Kira kysyy ja vinkkaa silmää Liekelle.

*

Takahuoneessa ilma on tunkkaista. Kira jättää Lieken yksin, heti kun Lieke on päässyt huoneeseen ja työntää oven kiinni tytön takana.
”Hyvää iltaa, Madame”, Lieke sanoo ja vanha nainen pöydän ääressä nostaa katseensa.
”Hyvää iltaa, lintunen”, Madame toivottaa ja lehahtaa pystyyn. Lieke astelee lähemmäs ja Madame suutelee häntä molemmille poskille, ennen kuin viittaa hänet istumaan. Madamen daimoni - värikäs lintu - istuu orrella hänen takanaan. Lieke istuu ja Kaira kiipeää salamana hänen taskustaan pöydälle. Madame tutkailee sitä hetken, ennen kuin nostaa katseensa Liekeen.
”Sinä tahdot varmaan tietoja?” Lieke nyökkää.
”Minä tarvitsen jotain”, Lieke sanoo ja empii sitten. Madame katsoo häntä hiljaa ja odottaa.

*

”Mitä sinä tarvitset, lintunen?” Madame kysyy, kun Lieke ei lopultakaan avaa suutaan. Lieke puree huultaan ja miettii. Hän on jo tullut Madamen luokse aikomuksenaan pyytää apua, hän ei voi jänistää nyt.
”Myrkkyä”, hän sanoo lopulta.
”X-botuliinia”, Kaira lisää. Madame katsoo heitä molempia.
”Minä en halua tietää, mihin sinä sitä tarvitset”, nainen sanoo sitten. Lieke huokaisee helpotuksesta. ”Mutta minulta ei sitä löydy”, Madame jatkaa. ”Vaikka ymmärrän kyllä, miksi ajattelit, että löytyisi.” Pettymys hyökyy Lieken yli ja hän nousee ylös. Kaira pomppaa pöydältä hänen olalleen.
”Kiitos kuitenkin”, Lieke sanoo ja kaivaa taskustaan muutaman kolikon. Madame nyökkää ja laskee sitten jälleen katseensa papereihin.

*

”Vesiperä”, Lieke mutisee, kun he palaavat kadulle. Kaira pysyttelee hänen huppunsa suojissa, sillä sade on muuhttunut rankemmaksi.
”Kyllä me jotain keksitään”, Kaira lohduttaa, mutta he molemmat  tietävät, että vaihtoehdot ovat kulumassa loppuun.
”Minä en halua jäädä tänne loppuelämäksi”, Lieke sanoo, kun hän kiirehtii sateessa kohti kotia. Kaira ei vastaa, mutta Lieke tietää, mitä toinen ajattelee. Sade hakkaa mukulakiviä.
”Meidän pitää varmaan…” Kaira ei ehdi sanoa lausettaan loppuun, ennen kuin Lieke keskeyttää:
”Vasta viimeisenä vaihtoehtona.” Kaira kiipeää Lieken kättä alas, että voi katsoa häntä silmiin.
”Tämä on meidän viimeinen vaihtoehtomme.” Lieke huokaisee, mutta se on totta. Regan on heidän viimeinen vaihtoehtonsa.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020 17:16:37 kirjoittanut Lyra »