Kirjoittaja Aihe: Disclaimer eli vastuuvapaus  (Luettu 21552 kertaa)

Firdilien

  • Fiktiiviseksuaali
  • ***
  • Viestejä: 554
  • Semi-ilkeä ihmissyöjätossu
    • Tossun ficit
Disclaimer eli vastuuvapaus
« : 16.03.2008 21:06:05 »
Kaikki Harry Potter -universumin hahmot, paikat ja nimet kuuluvat J.K. Rowlingille ja hänelle kuuluu kaikki kunnia niiden käyttämisestä. Muut oikeudet kuuluvat Bloomsbury Booksille, Scholastic Booksille, Raincoast Booksille, WarnerBrosille sekä Tammelle. Suomennetuista nimistä oikeudet omistaa Jaana Kapari-Jatta. Sivuston materiaaleilla ei tehdä rahaa. Julkaistut materiaalit itsessään kuuluvat tekijöilleen. J.K. Rowling on antanut luvan fanfictionin tuottamiseen.

Muiden fandomien alueella julkaistut tekstit kuuluvat niin ikään tekijöilleen. Jos niissä on käytetty jonkun tietyn kirjan, kirjasarjan, elokuvan, televisiosarjan yms. hahmoja tai tapahtumapaikkoja, kuuluvat näiden oikeudet alkuperäisille luojilleen ja julkaisijoilleen. Todellisia ihmisiä saatetaan käyttää teksteissä viihdyttämistarkoituksessa, eikä teoksilla ole tarkoitus loukata ketään. Emme omista myöskään käyttäjäkuvien tai allekirjoituksissa mahdollisesti olevien tekstien tai kuvien oikeuksia vaan ne kuuluvat tekijöilleen.

Tekijät sitoutuvat varmistamaan etteivät heidän tekemänsä tuotokset riko Suomen tekijänsoikeuslakia ja näin vastaavat itse mahdollisista seurauksista. Fini ei ole vastuussa käyttäjien tekemistä tuotoksista.

Sivustolla julkaistut tekstit ovat puhtaasti fiktiivisiä ja kirjoitettu tarkoituksenaan viihdyttää. Sama koskee sivuston fanikuvia, lauluparodioita sekä runoja. Niissä esiintyvät teemat ja mielipiteet eivät vastaa ylläpitäjien mielipiteitä tai edusta sivuston virallista kantaa. Käyttäjä sitoutuu lukemaan FinFanFunin Uutisissa olevat säännöt ja lukemaan tekstejä omalla vastuullaan. Materiaalit saattavat sanan- ja kirjoittamisenvapauden nimissä sisältää arkoja ja rankkojakin aiheita, joten vastuu on suoraan käyttäjällä. Materiaalin julkaisijan (kirjoittajan, piirtäjän yms.) vastuulla on laittaa materiaalin alkuun tarvittavat varoitukset sekä ikäraja, joka kertoo tekstin sopivuudesta tietyille ikäryhmille. Sivustolla käytetään suomenkielisiä ikärajoja, mutta sekä suomen- että englanninkielistä termistöä. Molempiin on syytä tutustua, elleivät ne ole valmiiksi jo tuttuja.

Osa sivuston materiaalista ei sovellu alaikäisille.

Finissä hyväksytään kaikista fandomeista kirjoitetut ficit, mutta tästä huolimatta kannattaa muistaa, että kaikki alkuperäisteoksien tekijät eivät hyväksy fanifiktiota. Kaikki kirjoittaminen tapahtuu siis omalla vastuulla. Finin ylläpidolla on kuitenkin oikeus poistaa ficcejä mikäli alkuperäisteoksen tekijä ottaa yhteyttä ja pyytää omasta teoksestaan kirjoitettujen ficcien poistamista.
« Viimeksi muokattu: 24.03.2014 02:46:02 kirjoittanut Neme »
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.

68 to go.