Kirjoittaja Aihe: Feeniksin Kilta -elokuva  (Luettu 34762 kertaa)

Unicolor

 • ***
 • Viestejä: 19
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #60 : 13.07.2007 23:12:21 »
Menin ja katsoin. Voi hyvä luoja, että se oli hirveä elokuva. Taidan kuulua vähemmistöön tämän mielipiteen kanssa, mutta siis se koko elokuva oli alusta loppuun niin ulostetta, että vieläkin itkettää. Ainoa plussapiste siitä, että Volde näytti oikein tyylikkäältä puku päällä.

En pitänyt kuvauksesta, en siitä miten tarina kerrottiin, näyttelijät ovat hirveitä, musiikki poskellaa, ei mitään fiilistä ja hirveä kasa ärsyttäviä ja/tai typeriä pikkumuutoksia kirjaan verrattuna. Tässä elokuvassa ei ollut varmaan yhtään ainoaa kohtausta, josta olisin pitänyt. Heti ensimmäisen puolen minuutin jälkeen teki lähes mieli juosta ulos sieltä teatterista. Leffa ei herättänyt mitään muuta tunteita kuin ärsytystä, vitutusta ja ehkä jopa pientä häpeää.

Olin katsomassa kahden kaverini kanssa, ja molemmat taisivat pitää elokuvasta ihan yhtä paljon kuin mäkin. Ei sen puoleen, ollaan kaikki kolme myös sitä mieltä, että kaikki tähän asti tehdyt Potter-leffat on ala-arvoisia :D

Tämä oli huono kokemus, eikä edes viihdyttävällä tavalla. Menipähän nekin rahat hukkaan, mutta periaate on periaate, ja kyllähän ne leffat on katsottava vaikka sitten verta itkien ja oksennus kurkussa :D
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Unicolor »
"It's not about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward."
-Rocky

Corpse Bride

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #61 : 13.07.2007 23:32:46 »
Leeloo, käy katsomassa tämä Vuotiksen topicci. Sivulla yksitoista keskustelu ja dissaus jatkuu.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Corpse Bride »

Leeloo

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #62 : 13.07.2007 23:56:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Corpse Bride"
Leeloo, käy katsomassa tämä Vuotiksen topicci. Sivulla yksitoista keskustelu ja dissaus jatkuu.

Noo, ei kaikkia voi näköjään miellyttää. Ainahan näistä leffoista on tullut kritiikkiä. ^^

Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Harryn ja Chon ero, tosi outo juttu. Harry oli kyllä aika tyly, koska Cho oli pakotettu kertomaan Kaartista. Kirjassa Cho oli ärsyttävämpi ja itki koko ajan Cedricin perään.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Leeloo »

Makisuke

 • Killan ex-Ylinoita
 • ***
 • Viestejä: 486
 • Mäksä
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #63 : 14.07.2007 00:08:03 »
Okei, nyt kun leffa on teattereissa ei tarvita spoilerivaroituksia enää! :D

Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Ja vielä kun hän ei itse huomannut sitä, vaan jatkoi taistelua ja Harry katsoi vähän pitkään. Se oli hyvä veto Goldenbergiltä, tekee yhdellä repliikillä selväksi, kuinka tärkeä James oli Siriukselle ja kuinka hänen kuolemansa sai Siriuksen hieman raiteiltaan. Just tänään mietin, kuinka hyvin Jo osaa kuvata ihmissuhteita kirjoissaan.

Lainaus
Kirjassa ei sanota edes, minkä värinen taika Siriukseen osuu. Sirius väistää punaisen, eli luultavasti tainnutustaian, mutta ei ole mitään tietoa siitä mikä taika hänet tappaa.

Tämä on totta. Itsekin uskon, että taika ei Siriusta tappanut, vaan se verho. Kaikki vain olettavat, että Bellatrixin taika tappoi Siriuksen, vaikka siitä ei ole mitään todisteita. Ei kyllä ole verhostakaan, enkä väitä että ainoa punainen taika olisi tainnutustaika, mutta on se verho niin epäilyttävä vehje, etten yhtään ihmettele jos se on Siriuksen kuolinsyy.

Lainaus
Harry Severukselle:
"We've been going at it for hours! Can't I rest?!"


Hahaa! Huomasin tämän! Ja niin huomasi "pari" muutakin. Ainakin päätellen siitä hurrauksen määrästä. Ja kyseessä oli vielä vuotisnäytös, joten se oli pientä verrattuna Finin GoF-näytökseen, mutta silti... Ne kohtaukset Arthurin hyökkäyksen jälkeen olivat kaikki aika kivan kaksimielisiä. :D

Ja! Unohdin mainita ensimmäisessä leffa-arvostelussani, että pidin todella paljon Azkabanin lavasteista! Minulla ei ole ollut oikein tarkkaa kuvaa siitä aikaisemmin, mutta se kolmionmuotoinen musta tökerö kolossaalinen rakennus oli aika hieno.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Makisuke »
If you do not believe in any kind of magic, you might as well be dead. - Albert Einstein

Neira

 • ***
 • Viestejä: 5
  • http://
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #64 : 14.07.2007 00:35:56 »
Hyvä on, arvostellaampas leffaa nyt ihan urakalla.

Häiritseviä pikkukohtia oli ihan liikaa. Miksi Dumbledoren Kaarti, kun sen pitäisi olla Albuksen Kaarti? [size=84]//Niinjuu muuten tietysti, onhan AK enkuksi Dumbledore's Army. Nyt sen muistinkin.[/size] Miksi Cho "kieli" AK:sta Pimennolle? Jälkimmäisen ehkä ymmärtää, koska koko Marietta-juttuun olisi mennyt liikaa aikaa. Toisaalta olisihan Mariettaa ihan ohimennen voitu kuvailla. Tai jotain.
Muutenkin koko leffasta jäi vähän vaisu fiilis. En ole ennen Potter-leffoista näin valittanut, koska olen nähnyt "valittamisen aiheen" vain positiivisena asiana, mutta koko leffa sujui liian nopeasti. Tiedän, eihän sitä leffaa millään voi tehdä niin pitkäksi, että kaikki kohtaukset mahtuisivat kunnolla leffaan.

Mutta, siirrytäämpäs nyt ihkihkihkutuksen pariin ja lakataan jäkättämästä negatiivisista puolista.

Luna. Ihana. Rakastuin. Mielipiteeni Evannasta Lunana muuttui täysin, paras Harry Potter -elokuva- ja kirjahahmo, päihittää jopa valkokankaan Snapen! Evannan ääni, sen tyyli näytellä, koko hahmo, AWW.

Tonksia kyllä näyettiin harmillisen vähän, olisin halunnut nähdä häntä kunnolla. :(

Mutta, pitemmittä puheitta plussiin ja miinuksiin:

+ LUNA. Vielä kerran ihana, ihana, ihana, ihana.
+ Niiden kengät. Etenkin Lunan kengät, jaii.
+ Musiikit.
+ Kuvaustyylit. Hienoja maisemia vangittu kuvaan, Lontoo-kohdat hienoja.
+ Percy oli ihana. ^^ En ole edes ennen oikeen välittänyt siitä.
+ Sirius.
+ VOLDEMORT SMOKISSA! :'DD Ei ehkä ollut tarkoitus tehdä siitä hauskaa vaan pelottavaa, mutta rupes naurattamaan siinä kohdassa PALJON.
+ Koko elokuva oli täynnä ihania kissoja <3

+/- Voldemortin koomisuus. Tarkoitettu pelottavaksi hahmoksi, mutta ei vain toimi. Tässä leffassa Voldemort oli vaan hauska. Muutenkin se näyttää ihan Toni Wirtaselta.

- Daniel olisi ehkä voinut vähän, emm, eläytyä näyttelemiseen enemmän. Esimerkiksi, siinä kohdassa kun Severus lähtee Pimennon huoneesta, Harry olisi voinut olla vähän dramaattisempi siinä kohdassa, jos joku kässää mitä ajan takaa?

Muut miinuspuolet mainitsinkin jo ylempänä.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2007 16:15:13 kirjoittanut Neira »

Lumen

 • ***
 • Viestejä: 112
 • A dreamer
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #65 : 14.07.2007 00:56:21 »
Feeniksin kilta oli Loisto! :D  Ensimmäinen HP elokuva joka ei ole todella huono tai huono.
Näin eilen ykkössalissa. Paljon ihmisiä hienoissa kaavuissa ja koulupuvuissa, ihana tunnelma. Kiitos seurasta Gotitontulle ja toivottavasti pidit leffasta, Pallojaketju. :)

Ehdottomasti paras HP leffa tähänastista. Tätä itsestäänselvyyttä ei edes pitäisi joutua sanomaan, edellisethän ovat olleet kuin valjuja haamuja tähän kauniin synkkään ja voimakkaaseen elokuvaan verrattuna. Vihdoinkin oltiin tajuttu, miten saada kirja toimimaan itsenäisenä elokuvana. Epäilin aluksi rankasti ohjaajavalintaa, mutta nimenomaan ohjaus on Feeniksin killan vahva lenkki ja syy miksi se onnistuu niin hyvin. Musiikki oli aivan upeaa. Se nostatti kohtauksia ohjauksenkin edestä. Kuvauksesta pidin paljon myös, vaikka taiteellisesti kunnianhimoisempaa otetta olisi vielä enemmänkin saanut olla. Todella kaunista kuvausta kuitenkin.

Uskomatonta että tätä leffaa niin paljon kritisoidaan ja valitetaan.(-en nyt puhu Finistä vain, vaan imdb:stäkin esim.) Mutta se vain todistaa elokuvan olevan hyvä, sillä loistavasta elokuvasta eivät voi kaikki pitää. Todella loistavat elokuvat harvoin miellyttävät enemmistöä. Minä en ole pitänyt aiemmista HP leffoista, Azkabanin vankia ja Liekehtivää pikaria olen sietänyt. Toivottavasti tästä leffasta lähtien taso lähtee ylöspäin.

Leffaa katsoessa minua häiritsi, kun ajattelin että nyt useita faneja häiritsee kun tämä ja tämä kohta on muutettu, huolimatta siitä että muutokset olivat kaikki hyviä ja melkeinpä välttämättömiä. Minusta pitäisi muistaa, että elokuva on erillinen teos kirjasta, riittää että se noudattaa kirjaa mutta sanantarkkaan noudattaminen ei vaan ole mahdollista. Pikkuasioista voi aina valittaa, mutta se on hirveän turhaa loppujen lopuksi. Hassuinta on varsinkin pitää huonona sitä, ettei tällä kertaa ollut huispausta. Eihän se olisi ikinä sopinut mukaan, ei yhtään millään.

SPOILER:

Luna oli aivan ihana. Haluaisin että minulla olisi kappale tässä koneella, joka sisältäisi vain Lunan puhetta, ihana ja rauhoittava ääni hänellä. Lunamainen. Haaveileva, mysteerinen ja herkkä. Lunan ulkonäkökin sopi hahmolle hyvin myöskin.

Harry/Sirius!!!! Ei ole todellista, miten ihmeessä?  Käytännössä heistä tehtiin canon paritus. Sirius katsoi useaan otteeseen Harrya himoitsevasti. Juu, ehkä minussa on vikaa mutta en usko että moni muukaan pystyi ajattelemaan niitä katseita ”isällisinä” vaikkei edes slashari olisikaan. Niin monta pitkää halausta… Sirius istumassa Harryn vieressä alastomana takkinsa alla. Jos tämä ei ole parittajan unelmaa lihaksi tulleena niin ei mikään. :D ...Unohtamatta muitakaan ilmiselviä parituksia: Minerva/Punurmiota ja Severus/Harrya.

*Parhaimmat jutut:

- Elokuvan alku. Rakastan. Ilmakuva, Harry kävelemässä puistoon. Näytti taiteellisesti kunnianhimoiselta. Jostain syystä pidin myös hirveästi siitä että juoksukohtauksessa kamera tärisi. Yleensä Pottereissa tehdään liian kiiltokuvamaisesti, mutta tässä tuli kivaa säröä siihen.

-Ohjauksen onnistuneisuus. Ei-niin-hyvistäkin näyttelijöistä oli otettu paras irti mielestäni. Kohtauksissa oli tarpeeksi intensiivisyyttä ja draamaa.

-Lento Lontoon yllä. Meinasin ruveta itkemään tämän kohtauksen aikana kun se oli jotenkin niin hieno. Welhot lensivät. Ei voi selittää. Samanlaista fiilistelyä aiheutui minulle Taikaministeriöön saapumisen aikana, siinä tuli niin hyvin esille että taikamaailma on suuri yhteisö, ”rinnakkaistodellisuus.”

-Harry/Ginny viittaukset. Tarpeeksi ilmiselvää, kuitenkaan ei into-your-face. Välttämätöntä, hyvin tehtyä pohjustusta tulevalle.

-Rouva Figg. <3 Ei tarvitse edes perustella. Paras.

-Alan Rickmanin Severus. Juuri kun luulin päässeeni yli, se on taas niin auktoriteettisen ihana.

-Kingsley on niin parasta! :D

-Voldemort puvussa. Se sanoo jo kaiken.

-Tylypahka Taikaministeriön valvonnassa oli jotain niin parasta. Hirveää propagandaa. Corneliuskin oli diktaattorin, tai Citizen Kane klooni. Ja se ”loitsukirja oli paras.”

-Hauskat jutut, hyvin ajoitetut vitsit ja pienet yksityiskohdat. Nigelin voi kai lukea pieniin kivoihin juttuihin ainakin koon puolesta? x)

-Toiminta/taistelukohtausten hyvyys. Hienoa katseltavaa. Mutta olisivat voineet ehkä olla pitempiäkin.

-Kun Sirius kutsui taistelun keskellä Harrya Jamesiksi

-Pelottava "paha" Harry

-Hieno Mustan sukupuu


*Kökköydet:

-Emma Watsonin näytteleminen on 90% ajasta karmeaa, parhaimmillaan siedettävää

-Profetiaa olisi voinut selittää vähän enemmän. Tai sitten ei, en edes muista selvästi kuinka paljon siitä kerrottiin, ja olisiko pitänyt kertoa enemmän.

-Percy ei muuten vaan tullut kotiin jouluksi vai? Olisivat kertoneet että Percy oli vihoissa vanhempiensa kanssa.

-Valitan pikkuasiasta: loppukohtauksessa Harryn ja kumppaneiden seuraan on eksynyt jästejä. Mitä hittoa? Tyyppien yli-jästimäiset vaatteet veivät huomiota ja mössivät näin ollen lopun totaalisesti. Joku jakkumuotipuku teinikin pyöri Harryn takana, ei näin, ei näin.

end of SPOILER
« Viimeksi muokattu: 29.07.2007 22:43:36 kirjoittanut Lumen »

Tällipajun kosto

 • ***
 • Viestejä: 162
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #66 : 14.07.2007 01:24:23 »
Noniin nyt on leffa nähty. Alussa ärsytti vähän jokainen pikku yksityiskohta mikä ei mennyt kirjan juonen mukaisesti. Mutta ymmärtäähän tuon, koska ei kaikkea voi mukaan ottaa. Jos leffaan olisi tungettu kaikki mitä kirjassakin oli niin, istuisimme siellä vielä aamullakin (minä en tosin pistäisi ollenkaan pahakseni). Kohtaukset vaihtuivat nopeaan tahtiin, eikä niihin ehtinyt oikein syventyä. Loppuakohden en enää edes vaivautunut muistelemaan kuinka se "kuuluisi" mennä.

Mutta siis joihinkin vähän isompiin virheellisiin yksityiskohtiin oli pakko tarttua. Juuri nämä jo aika useasti täällä mainitut, kuten; miksi oli Dumbledoren kaarti (kuulostaakin tyhmältä)? Miksi Sirius muka kuoli avada kedavraan, mihin se verho jäi? Muuten kyllä ihan hyvin tehty kohtaus. Miksi salaisuuksien osastolla tullessa päädyttiin suoraan sinne ennustuksien luokse? Miksi huispaus rajoittui vain Kalmanhanaukiolle saapumiseen? Tosin se kohtaus oli mielestäni hieno. Miksi Snapen menneisyys kohtaus näytettin niin vähän? Tätä olin odottanut eniten ja se oli suurin pettymys kun nuorta Severusta ja kelmejä ei näkynyt paljon paskaakaan. Miksi Fred ja George eivät huutaneet mitään ennen lähtöään? Odotin kovin sitä sanailua Pimennon ja kaksosten välillä. Muuten se oli hyvä kohtaus.

Näyttelijöistä; Luna Lovekiva oli ihan paras! Just sellainen kun kuvittelinkin (silmät voisi olla isommat). Näytteli hyvin. Samoin Kingsley Kahlesalpa oli loistava. Se vaikutti hyvältä tyypiltä ja sille repeiltiin. Bellatrix oli aikas mielenkiintoinen. En ehkä ihan noin hulluksi ollut häntä mieltänyt ja se järkytti. Näyttelijä oli tosi hyvä, mutta inhoan sitä hahmoa se vaikutti täydeltä sekopäältä, hyh. Dolores näytteli hyvin, mutta ei vastannut tippaakaan minun mielikuvaani rupikonnamaisesta käävästä. Käyttäytykin (ajoittain) ihan erilailla. Mutta Pimento oli selvä pettymys. Arabella oli myös hyvä, mutta ehkä vähän hissukampi kuin mitä odotin. Nuoret tosiaan paranevat varttuessaan (ylläri sinänsä, heh). Jotenkin myös minä jäin odottelemaan Harryn raivokohtauksia, mutta se jäi vain pienekis suukopuksi.

Alan oli taas aivan ihana, tosin hänen kohtauksiaan oli liian vähän! Tosin jos olisi ollut enemmän niin olisin vain kuolannut sitä..   Uu, se kohta jossa Sev vei Harryn sinne liemiluolaansa kädestäpitäen oli aika muksa <3. Samoin ne Harry/Sirius viittaukset ja halaukset. Nyt vasta huomasin senkin kuinka sexy Jason tosiaan on Luciuksena. Niin ja kyllähän pikkuinen Dippipsi jaksaa juosta kun on tullut läskin tilalle vähän lihasta kattokaas, onhan hän tätä nykyä nyrkkeilijä! Ei sen toki ihan Harryn vauhdissa olisi kuulunut pysyä.. Albuksen kaartin harjoitukset oli mielestäni hyvin tehtyjä ja melko viihdyttäviä. Ruaah ei edesollut mitenkään pelottava (en tiedä olisiko kuulunut). Se oli itseasiassa positiivinen yllätys. Onneksi näytettiin Hagridin pihvi (jonka se syötti Toralle), olisin jätkyttynyt jos ei olisi ollut. Se pihvi silmässä vaan jäi jotenkin kirjasta mieleen.

Mutta mukiinmenevä elokuvahan se oli. Paras tähän mennessä. Antaisin varmaan kolme tai neljä tähteä (1-5 asteikolla). Kunhan etenisivät enemmän kirjan juonen mukaan niin olisi ollut parempi, mutta hyvä näin, kai.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Tällipajun kosto »
"Pessimismi on aivan turhaa, ei se kuitenkaan auta mitään."

Lontoo

 • ***
 • Viestejä: 112
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #67 : 14.07.2007 02:16:32 »
Hiihii, itsekin olin katsomassa tänään eikun eilen ja lähdin teatterista ok-fiiliksissä, mutta kotimatkalla jo muuttuivat fiilikset huonoiksi...

Kysymys: Enkai vain ole ainoa, joka on huomannut Emma Watsonin autonomisesti pomppivat kulmakarvat? Ne olivat ehkä ärsyttävin asia koko elokuvassa, kuin myös kaikissa aiemmissa.

Minäkin teen oman plusmiinuslistani. Plussat ensin, sillä niitä on huomattavasti vähemmän:

+ Evanna Lynch vakuutti Lunana täysin. Toinen hyvä roolisuoritus nuorten sukupolveen näissä elokuvissa. Tähän mennessä Rupert Grintin Ron on ollut ainoa.
+ Imelda Staunton Umbridgena oli upea. Minä niin arvostan sitä naista näyttelijänä.
+ Kuin myös Helena Bonham Carteria Bellatrixina. Upean, upean, upean upea roolisuoritus.
+ Päivän profeetan ja sen otsikoiden ja kuvien käyttö! Hieno idea.

Mutta eivätpä edelliset elokuvaa pelastaneet. Siis miinuksiin :D
- Dudders. Ei osannut herra näytellä ollenkaan ja ärsytti järkyttävästi.
- Ne hiton kulmakarvat. Ja muutenkin huonosti näytelty Hermione.
- Yleisesti ottaen mr. Radcliffen ilmeettömyys ja kykenemättömyys ilmaista niitä mielettömän hienosti kuvailtuja tunnekuohuja, joita Harry kirjan aikana kokee. Puke.
- Juonessa olevat ärsyttävät muutokset: Miksi Cho paljasti Veritaserumin alaisena DA:n? Miksi Marietta Edgecombe oli niin mahdoton ottaa mukaan? Pääsikö Umbridge koskaan säädökseen numero 98? Grawpy oli kuin lammas?!? jne. jne.
- Gredin ja Feorgen lähtö. Olisi pitänyt käydä se chat Umbridgen kanssa! Ja Peeves, oi missä on Peeves...? Olisin niin halunnut nähdä sen tottelemassa Fredin jäähyväissanoja.
- Advance Guard lentelee keskellä Lontoota noin 2 m Thamesin pinnasta? Eikös Moody oikein varta vasten halunnut lentää mahd. korkealla, ETTEIVÄT JÄSTIT NÄE? Pilviinkin meinasi piiloutua, ei suinkaan syöksyä katulamppujen sekaan.
- Jälleen kerran, niinkuin viime elokuvassakin: Who the HECK is NIGEL???
- Arabella Figg. Herttainen naapurin kissarouva jolla on käheä tupakkaääni? Why?
- Hagrid sanoi itse olleensa etsimässä jättiläisiä ja sitten Hermy on ihan että: WHAT? Trio arvasi sen! Kyllä kaikilla sen verran aivoja riittää!
- Ankeuttajat. Tajutkaa jo, että ne iskevät leukansa ihmisen leukaan, jos haluavat sieluja poistaa. Eivät lentele ympärillä ja kähise.
- Department of Mysteries. Miten ihmeessä ne kuolonsyöjät niille puolenmetrin levyisille käytäville edes mahtuivat? Ja eivät Harry+muut nyt  sentään ihan koko profecypaikkaa tuhonneet? Ja jälleen kerran kaikki hienot yksityiskohdat, kuten aivot ja pyöreä ovihuone oltiin jätetty pois.
- Death Chamber. Ei ollut mitään katsomoa, saati sitten veiliä (verho?) Archwaysta roikkumassa vaan jotain idioottimaisia valkoisia sumuja. Rakastin niin kirjan ajatusta itsestään lepattavasta veilistä, jonka takaa tuntuu olevan joku, mutta ei ole.
- Siriuksen kuolema. Voi ei! Minä en edes liikuttunut ja joka kerta kirjaa lukiessani nyyhkytän täysin hallitsemattomasti. Ja, kuten jo sanottiin, kukaan ei sanonut, että Bellatrixin loitsu oli Avada ja että Siriushan taisteli Bellaa vastaan eikä ollut taas pitämässä yhtä lukuisista herkistä hetkistään Harryn kanssa.
- Tonks. Sanoi itse kirjassa, ettei violetti pue häntä, mutta silti pitää violettia päässään koko ajan? No thanks.
- Ja viimeisenä hirvein virhe: Dumbledore. NYT minua itkettää se, kuinka Voldemortin ja AD:n välinen taistelu oli pilattu. Missä oli Dumbledore kirjasta?
'We both know that there are other ways of destroying a man, Tom', Dumbledore said calmly, continuing to walk towards Voldemort as though he had not a fear in the world, as though nothing had happened to interrupt his stroll up the hall. ---
'You are quite wrong', said Dumbledore, still closing upon Voldemort and speaking as lightly as though they were discussing the matter over drinks.
- OotP, p. 718
Tämä on se Dumbledore, jonka minä tahdon nähdä, en hätäisää, heikon-oloista vanhusta, jonka naamalla loistaa pelko siinä missä muidenkin. Ja menipä vaikuttavuus pois Dumbledoren ilmiömäisen helposta ilmiintymisestäkin, kun selvästi kaikki Feeniksin kiltalaiset, kuolonsyöjät ja melkein Gred ja Feorgekin osaavat tehdä sen yhtä hiljaa, nopeasti ja tyylillä. Ja öh, Dumble saapui taikaministeriöön hormipulverilla? MITÄ? I wanna throw up.

*

Eikä tässä vielä kaikki, en vain jaksa väsyneenä keskellä yötä ajatella enää koko hemmetin elokuvaa. Plääh.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2007 23:32:31 kirjoittanut Lontoo »

aya

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #68 : 14.07.2007 11:36:39 »
Minä en jaksa selostaa hirveästi, koska kaikki muut ovat niin jo näköjään tehneet, mutta sanon pari asiaa.

Leffa eteni nopeasti. Siis kaikki kohdat oli hetkessä ohi. Alku, Kalmanhanaukio, koulu, ministeriö. Byääh. Olin raivoissani välillä. Olisi siitä voinut tehdä kolme tuntisenkin, ei se olisi ollut edes kovin pitkä sen pituisena, ja siihen olisi mahtunut enemmän. Minua hirveästi harmitti se, kuinka nopeasti se loppukin oikeastaan eteni. Salaperäisyyksien osaston tapahtumia olisi voinut olla enemmän, ja toivoin, että Bellatrix-Harry-Voldemort-kohta olisi ollut pidempi, sellainen niin kuin kirjassa.

Luna oli huono. En pitänyt siitä ollenkaan. Jotkut saattaisivat sanoa, että se tyttö näytteli Lunaa vakuuttavasti tjn, mutta minusta se oli vain surkeaa näyttelijäntaitoa. Tosin siinä kohtassa, jossa Harry ja Luna olivat siellä thestraleita katsomassa, ajattelin, että Evanna oli hyvä.

Ja Siriuksen kuolema. Ei koskettanut aluksi pätkääkään, se oli myös aika nopeasti vaan ohi (ja tarviiko edes kertoa epäkohdista). Vasta sitten, kun Voldemort yritti jotenkin ottaa valtaa Harrysta ja näkyi kaikkia katkelmia, tulin surulliseksi. Ja aina elokuvan aikana, jos näytettiin Siriusta, melkein itkin, kun mietin, miten se loppuu... (Sirius/Harry ja Sirius/Remus ja Sirius/James <3)

Ah. Pakko sanoa myös, että vaikka en Pimennonkaan nayttelijää pitänyt sopivana, minua huvitti suuresti sen "nauru". Ja juuri oikeissa kohdissa se tulikin esiin. Oi oi.  :) Elokuvan Dumbledore oli jälleen keran pettymys. Fred ja George taas olivat niin uskomattomia. Älyttömän suloisia siinä, kun lohduttivat sitä poikaa. Aww.

Nigel on niiden elokuvien tekijöiden keksimä hahmo. Luin eilen jostain lehdestä (oliko se Como?).

Olisin voinut sanoa vähän lisää, mutta antaa olla. En jaksa kirjoittaa, kun eilenkin puhuin jo leffasta kaverini kanssa. Ja huomasin, että minun pitäisi sanoa vaikka mitä Tonksista ja Kingsleysta ja Ruaahista (joka oli muuten suloisempi kuin odotin) ja vaikka kenestä. Äh. En jaksa. Mutta pidin elokuvasta, en tiedä vielä, kuinka paljon... Se saattaa olla paras Potter-leffoista, mutta pitää vielä miettiä.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut aya »

destine

 • ***
 • Viestejä: 213
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #69 : 14.07.2007 11:40:52 »
Jep, minunkin täytyy nyt elokuva-arvostelua tänne heittää. Täytyy kyllä varmasti tulla vielä lisäilemään ja kommentoimaan enemmän, kun ei kaikkea voi heti yhdeltä kertaa muistaa.

Seuraava sisältää sitten oikein paljon yksityiskohtaisia selostuksia juonesta, että ne jotka eivät ole elokuvaa nähneet; beware. Vaikka Makisuke sanoikin, että nyt kun leffa on elokuvateattereista ulos tullut, ei tarvitse spoilausvaroituksia laittaa, eivät kaikki päässeet ensi-iltaan ja haluan silti varmuuden vuoksi varoittaa.

Itse en pitänyt juurikaan elokuvan alusta, siitä jäi minulle ensimmäisen katsomisen jälkeen hyvin epärealistinen olo. Dudleyn jengi vaikutti oudolta ja rouva Figg ei antanut lainkaan itsestään hyvää kuvaa. Ankeuttajien todellinen olemus oli unohdettu ja Dursleyn perhe oli muutenkin jotenkin epäsopivasti ängetty vain elokuvaan. Feeniksin killan saapumista ei selitetty lainkaan, Remus ei tullut Likusteritiellä ja he lensivät keskellä Lontoon keskustaa! Didn't like it.

Kalmanhanaukiolla kaikki alkoi pikku hiljaa sujua paremmin. Siriuksen tullessa mukaan kuvaa, hymy nousi huulille ja hänen silmänvinkkaukset naurattivat. Taikaministeriön lavasteet oli todella kauniisti suunniteltu ja pidin kovasti velhoyhteiskunnasta. Lucius Malfoyn hetkellinen näkeminen oli loistavaa. Harryn epätoivo ja masentuneisuus paistoivat myös hienosti kaikessa esille. Brilliant.

Paluu Tylypahkaan oli sanoinkuvaamatonta. Siriuksen saattaminen Harry juna-asemalle Anturajalkana ja miehenä, ihanaa. Oli myös järkevää laittaa Harry näkemään Voldemort siellä sun täällä. Thestralit olivat hienosti tehty, ne olivat todella kauniit ja erikoisefektit huomioon ottaen hyvin tehty.

Lunan näyttelijä oli todella onnistunut, pidin hänestä todella paljon. Utuinen katse, rauhallinen ja teeskentelemättömän kimeähkö ääni. "You're just as sane as I am." Helpottavaa, eikö? Myös Pimennon näyttelijä oli loppujen lopuksi onnistunut valinta, vaikka hän ei muistuttanutkaan minun käsitystäni kirjan Pimennosta. Hän ei näyttänyt sammakolta, mutta näyttelijänä teki loistavaa roolityötä.

Täytyy kyllä myöntää, että Dumbledoresta en vieläkään pidä. Jotenkin Richard Harris on vain se ainoa ja oikea Dumbledore, eikä Michael Gambon. Azkabanin vangista lähtien Dumbledore on ollut liian aggressiivinen ja heikko, mielestäni.

Albuksen kaartin (ei Dumbledoren kaarti, niin kuin suomennettiin) perustaminen oli toteutettu mielestäni hyvin, Harryn kärsivä puhe teki kyllä minuun vaikutuksen. Tosin, tarvehuoneen löytyminen otti päähän. Harjoittelua ja Harryn opettamista oli todella ihanaa seurata ja se oli ehkä elokuvan iloisinta aikaa. Joskin, hieman ärsyttävintä oli se, miten loitsut oli elokuvassa esitetty ja miten hyvin oppilaat lopulta pärjäsivät kaartissa. Mutta elokuva on aina elokuva, tiedän.

Mistelikohtaus ja Harryn ensisuudelma. Siinä ei ollut muuta hienoa kuin Harryn, Ronin ja Hermionen jälkikeskustelu aiheesta. Liikaa hälyä nostatti koko kohtaus, joka oli lopulta vain hyvin kliseinen ja tehty vain markkinoinnin takia. Kirjassa ei edes kuvailtu koko kohtausta, Harry vain mainitsi asiasta ja siitä keskusteltiin. C'mon!

Hagridin paluu Tylypahkaa tapahtui hieman eri tavalla kuin kirjassa, mutta sopi elokuvaan paremmin. Ruaahin esittely toimi myös hyvin ja lyhyesti, joskin erikoistehosteet eivät mielestäni onnistuneet Hagridin velipuolen kohdalla.

Elokuvassa puitiin hyvin ihmissuhteita ja varsinkin oppilaiden välisiä suhteita. Koulussa kävi hyvin selväksi se, että osa uskoi Harrya Voldemortin paluusta, kun taas osa ei – jotkut sen sijaan eivät tienneet mihin uskoa. Taikaministeriö sekaantui loistavasti Tylypahkan asioihin, tuoden hienosti politiikkaa nuorien ilmoille. Nuoret joutuivat kohtaamaan sen tosi asian, että hallitus ei välttämättä ollut se, jonka puoleen kääntyä hädässä, vaan joskus täytyy itse taistella omien uskojensa puolesta.

Elokuvasta oli poistettu harmillisen paljon asioita, mutta Feeniksin kilta oli ensimmäisiä elokuvia, jotka pysyivät suhteellisen uskollisina kirjan alkuperäiselle juonelle. Mitään uusia kommervenkkeja ei lisätty elokuvaan, vaan kirjasta otettiin kaikki mikä pystyttiin siihen ottamaan, jotta saatiin juoni pidettyä mahdollisimman selkeänä ja yhtenäisenä. Huispaus valitettavasti jätettiin kokonaan pois.

Harryn ja Voldemortin välistä yhteyttä onneksi tajuttiin korostaa elokuvan alusta alkaen. Arthur Weasleyn hyökkäys oli tehty hyvin ja ensin Harryn huutaminen Dumbledorelle ("Look at me!") hämmästytti kovasti, kunnes vasta tajusi sen olleen Harryn pimeä puoli, joka nousi pintaan.

Erityisesti, mistä pidin Feeniksin killasta, oli muistelukohtaukset aikaisemmista elokuvista. Nämä tulivat okklumeustunneilla esille, jotka alkoivat perin kummallisesti. Oli hyvin outoa, miten Dumbledore tuosta noin vain käski Kalkarosta aloittaa tunnit Harryn kanssa, ilman tappeluita Siriuksen kanssa. Mutta piti säästää aikaa, tietenkin. Kalkaroksen pahin muisto oli kohtaus, jota todella odotin ja hieman kyllä petyin, mutta kyllä se loppujen lopuksi ihan hyvin tuli esille.

Huumoria oli saatu myös hyvin elokuvaan. Tämä toteutui lähinnä Voron ja Pimennon kautta, jotka yrittivät kovasti pitää järjestystä Tylypahkassa. Myös vanhemmat näyttelijät onnistuivat tuomaan oman osansa huumoria elokuvaan. Pimennon Kalkaroksen opettajakuulustelu, "Hait myös pimeyden voimilta suojautumisen virkaa, mutta epäonnistuen siinä?" "Ilmeisesti."

Albuksen kaartin tullessa selville ja oppilaiden joutuessa kärsimään seurauksia, oli kamalaa seurata miten pienemmätkin oppilaat joutuivat ruumiillisiin kurituksiin ja Pimento näytti vain nauttivan siitä. Dumbledoren lähtö koulusta oli Kingsleyn sanoin tyylikäs.

Fredin ja Georgen kosto oli todella suloinen, jota koko koulu lopulta hurrasi salin kanssa. Väkijoukon hurratessa, Harry sai enneunensa Siriuksen kiduttamisesta juuri hienosti. David Yates oli ohjaajana loistava valinta, sillä hän onnistui kuvakulmissa ja tunnelmien luomisessa loistavasti. Harryn kaatuessa väkijoukkoon ja Hermionen huomatessa tämän, tunnelma oli… loistava. Ainut harmillinen asia ohjaajassa oli se, että hän tuppasi käyttämään samoja tekniikoita koko ajan, mutta kyllä ne mielestäni silti hyvin toimivat.

Elokuva alkoi mennä intensiiviseksi, kun kolmikko saatiin Pimennon huoneessa kiinni inkvisiittorien toimesta. Oli pelottavaa, miten pitkälle Pimento oli valmis menemään saadakseen selvälle Dumbledoren suunnitelman; kidutuskirous. Metsässä kentaurit, Ruaah ja Pimento suorittivat loistavan kohtauksen. Harryn toteamus Pimennon pyyntöön, että hänen pitäisi sanoa, ettei tämä tarkoittanut mitään pahaa, oli loistava: "I must not tell lies."

Salaperäisyyksien osaston kohtaus oli mielestäni elokuvan ehdottomasti paras kohtaus. Lavasteet olivat kauniit ja todella hienosti tehty, puhumattakaan kuolonsyöjien saapumisesta. Taistelu oli mahtavasti tehty ja suunniteltu, että sitä ei uskaltanut kunnolla edes hengittää. Kun kuolonsyöjät olivat napanneet Harryn ystävät ja Lucius otti Harrylta ennustuksen, kiltalaisten saapuminen teki suuren vaikutuksen. Siriuksen kommentti oli kaikkein paras "pysy kaukana kummipojastani" ja sitten lyönti päin Luciuksen kasvoja. Go, Sirius!

Kiltalaisten ja kuolonsyöjien yhteenotto oli kaiken kaikkiaan henkeä salpaavaa, aivan loistavasti toteutettu. Harry ja Sirius taistelivat rintarinnan Luciusta vastaan, kunnes Sirius viimein riisui Luciuksen aseista. Siriuksen kutsuessa Harrya Jamesiksi, Bellatrix lausui tappokirouksen ja kaikki seisahtui. Sirius tippui verhon taakse ja Remus nappasi Harrysta kiinni, joka juoksi Bellatrixin perään, huutaen kidutuskirouksen.

Ja ei, en pitänyt Siriuksen kuolemasta. Älkää käsittäkö väärin. Se ei ollut hänen kuolemansa. Ja miksei Harrya voitu laittaa epätoivoisena kurottamaan Siriusta verhon takaa? Olisi saatu paljon enemmän tunnelatausta kohtaukseen ja kaikki olisivat löytäneet itseltään ne kyynelkanavat, todellakin. Totta kai se säväytti, että Bellatrix tuosta noin vain törkeästi tuli ja tappoi Siriuksen, toisen selän takaa, mutta kirjassa he selkeästi taistelivat! Ei näin.

Back to the business. Koko sali oli seisahduksissa sekä Siriuksen kuoleman ja huudahduksen takia. Voldemortin saapuminen oli aivan loistava, samoin Dumbledoren, sillä se tiesi seuraavaa loistavaa taistelua. Silloin käytiin taistelua kahden mahtavimman velhon välillä. Erikoistehosteet olivat loistavat ja kohtaus oli aivan mahtava. Sen jälkeinen kohtaus, jossa Voldemort otti Harryn ruumiin valtaan, oli todella hienosti toteutettu. Sanoinkuvaamatonta. Daniel Radcliffesta huomasi, että hän oli näyttelijänä todella kasvanut ja parantunut sitten viime elokuvan.

Elokuva loppui todella lyhyeen ja ennustusta, sekä Siriuksen kuolemaa ei paljon puitu ja selitetty. Harry lähinnä vain muisteli tapahtumia ja Toffee sai mahtavimman älyväläyksen vuosiin, Voldemort is back! *laugh*

Kaiken kaikkiaan hieno elokuva, ainakin loppu puolelta. Hieno kokemus finiläisten kanssa, oli todella ihanaa katsoa elokuvaa ihanien ihmisten kanssa. Kiitos ihanasta leffamiitistä, minulla oli todella ihanaa!

Sitten kommentteja finiläisille:

Lainaus käyttäjältä: "Leelo"
Harryn ja Chon ero, tosi outo juttu. Harry oli kyllä aika tyly, koska Cho oli pakotettu kertomaan Kaartista. Kirjassa Cho oli ärsyttävämpi ja itki koko ajan Cedricin perään.

Mutta tämänkin Harry lopulta sai vasta tietää elokuvan lopussa. Joskin, totuusseerumi mielestäni muuttaa paljon asioita ja tekee koko hommasta täysin vastakkaisen kuin mitä se kirjassa on. Tietenkin, elokuvaan on pakko tiivistää ja tehdä eri tavalla kuin kirjassa, mutta silti. Tuo muuttaa jo liikaa juonta.

Lainaus käyttäjältä: "Leelo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Samat sanat! Otti koko ajan korvaan.

Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Ja vielä kun hän ei itse huomannut sitä, vaan jatkoi taistelua ja Harry katsoi vähän pitkään. Se oli hyvä veto Goldenbergiltä, tekee yhdellä repliikillä selväksi, kuinka tärkeä James oli Siriukselle ja kuinka hänen kuolemansa sai Siriuksen hieman raiteiltaan. Just tänään mietin, kuinka hyvin Jo osaa kuvata ihmissuhteita kirjoissaan.

Jotkut kauhistelivat tätä, mutta minä pidin tuosta todella paljon. Kirjassakin tuli jatkuvasti esille, kuinka paljon Sirius pitää Harrya Jamesinä ja Mollyhan saa jatkuvasti huomautella, että Harry ei ole James. Tuo sopi tuossa tilanteessa, taistelussa jossa adrenaliini on koholla ja kyse on elämästä ja kuolemasta, että Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Loppujen lopuksi, satutti varmasti Harrya hieman.

Okei, olen valmis.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut destine »
Therapy has taught me it's all your fault
avatar by xxmiyu_chanxx

Makisuke

 • Killan ex-Ylinoita
 • ***
 • Viestejä: 486
 • Mäksä
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #70 : 14.07.2007 12:46:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.


Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Makisuke »
If you do not believe in any kind of magic, you might as well be dead. - Albert Einstein

Hestia

 • ***
 • Viestejä: 57
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #71 : 14.07.2007 13:49:58 »
Vau. Tähänastisista elokuvista ehdottomasti paras. Ensinnäkin, lavasteet olivat aivan mielettömän upeat! Ne kiinnittivät huomiota ehkä liikaakin, sillä mä en ehtinyt paljon hahmoja katsella, kun jäin ihastelemaan Kalmanhanaukiota ja taikaministeriön tiloja. Loistavaa työtä. Toiseksi, jännitin elokuvaa tosi paljon etukäteen, sillä mua pelotti että Lestrangen veljekset olisi jätetty kokonaan pois. Onneksi ne olivat mukana ja vielä ihastuin niihin entistä pahemmin vaikkei kasvoja oikeen näytetty, lol. Mihin se tiikeri raidoistaan pääsis.

Mulla on paljon sanottavaa, mutta ei tässä mielentilassa vain pysty muodostamaan ajatuksistaan kokonaista ihkutusviestiä. Voldemort, Bellatrix, Oljo, Severus ja Tonks olivat aivan ihania. Tykkäilin Harry/Sirius ja Sirius/James viitteistä, mutta sitäkin enemmän mua ihastutti Ruaahin ihastus Hermioneen. Onneksi se oli otettu mukaan. Hätäilin siis ihan turhaan, että Hagridin veli jäisi huomiota vaille. Yatesia ja Goldenbergia käy kiittäminen siitäkin, että he onnistuivat tiivistämään runsaan tuhatsivuisen romaanin noin hyvin toimivaksi ja hienoksi parin tunnin elokuvaksi, joka oli paitsi viihdyttävä myös ilo silmälle.

Ihania yksityiskohtia oli reilusti ja huolimatta siitä että tapahtumat olivat synkkiä ja ahdistavia, elokuvassa vallitsi tietynlainen tasapaino eikä katsomisesta tullut liian raskasta. Jotain nillitettävää jos etsii, niin olisin tosiaan kaivannut Percyltä edes yhtä ainoaa ähkäisyä ja jotain selitystä siihenkin miksei miestä Kalmanhanaukiolla näkynyt.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Hestia »
Battle is not over even when it's won
• • • - - - • • •

Huminau

 • ***
 • Viestejä: 31
  • http://
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #72 : 14.07.2007 13:53:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?


Ja kun leffassa olevat ovat englantilaisia niin onhan se aika luonnollista että ne myös lausuvat sen englantilaisittain, meinaan on se ihan inhimillistä ja minusta toi realismia elokuvaan. Itsekin olen oppinut käyttämään brittienglantia ja lausun kaikki eurooppalaiset nimet englantilaisittain, koska olen siihen tottunut enkä jaksa joka nimestä ottaa selvää etukäteen että kuinka se omassa kotimaassa lausutaan.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Huminau »
[size=90]you see i'm still shaking. [/size][size=111]♥[/size][/b]

Araminta Meliflua

 • ***
 • Viestejä: 95
  • http://
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #73 : 14.07.2007 14:31:01 »
Tänään tulee Kolmoselta Näin tehtiin Harry Potter ja feeniksin kilta -ohjelma klo. 15.55-16.25!

En taida viitsiä katsoa tuota, kun en ole leffaa vielä nähnyt. Ehkä minä pistän sen nauhalle. Joo. Vaikka kuitenkaan ne eivät kerro itse leffan tekemisestä mitään vaan ärsyttävät minua jatkuvalla kanssatyöntekijöiden kehumisella. :roll:
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Araminta Meliflua »
Well there's somethin' missing in this God Almighty stew
And it's your goddamn mother you dirty little git,
now get in there and wash yer ears!

Those who suppose, suppose it only fancy, fluttering and sweeping with the sands in the desert wind.

Oh my towering Texan

Violetu

 • Rottaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 3 557
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #74 : 14.07.2007 14:55:07 »
Lainaus
Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi.

Olihan se tavallaan nerokas idea, mutta henkilökohtaisesti sanottuna tuo taitaa olla juuri se asia, minkä takia olen vieläkin ihan maassa. Ja se Harryn loukkaantunut katse... *nyyhkytystä*
Ehkä se oli minulle vähän liiankin koskettava.

Lestrange kyllä lausuttiin ärsyttävällä tavalla, se kuulosti lähinnä Bellatrix Less Strange:lta. Minkä on sinänsä koomista, "Bellatrix vähemmän outo" xD
Minäkin olen miettinyt sitä miten Sirius tapettiin avadalla, eihän se kirjassa niin mennyt. <_<

Harry/Cho oli jotain uskomattoman hermoja raastavaa, jotenkin vaan vihasin sitä. Kaikki kävi ihan liian helposti, eikä Harry yhtään nolannut itseään Chon nähden, niin kuin kirjassa vaikka se junakohtaus.

Oli vielä hirveän paljon asioita mistä piti puhua, mutta muisti on lyhyt. Itse en oikein osaa sanoa oliko leffa just hyvä vai huono, toisaalta tämä uskomattoman masentunut mieliala jälkikäteen kertoo varmaan jotain.
Tästä taitaa tulla eka leffa Peter Panin jälkeen josta tulen saamaan vieroitusoireita sitten kun se tulee DVD:lle ellen katso joka päivä... :roll:
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Violet Baudelaire »

       O' valley of plenty.

Wil the Pony

 • ***
 • Viestejä: 95
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #75 : 14.07.2007 15:16:04 »
Kävin eilen katsomassa ja olin pahalla tuulella koko loppu päivän.  

Luna. Oli se näyttelijä parempi kuin luulin, mutta olisi se voinut parempikin olla. Murgh. Mutta se nyt on sen leffan huonoista puolista ehkä pienin.

Kyllähän sen ymmärtää, että kirjassa on asiaa paljon, mutta silti. Miksi kohtaukset hyppivät niin hirvittävää vauhtia eikä mitään taaskaan selitetä? *sigh*

Harry/Cho oli minustakin erityisen huonosti hoidettu. Ja etenkin se suutelukohtaus, voi juma kuinka jäykkää! >.< "Blaa blaa blaa". "Blaa blaa." "Blaa." *hetken hiljaisuus, nopea kumartuminen eteenpäin* *smack*

Ja mitä se kuolonsyöjien "savutsuminen" oli? o_O; Se hämmensi minua aika mahtavasti, samoin kiltalaisten vastaava. No joo. Ehkä siihenkin oli joku syy, en vain muista kirjasta sellaista lukeneeni...

Imelda Staunton oli liian nuoren näköinen Pimennoksi. Ei vastannut minun Pimento-kuvaani, mutta toisaalta pidin hänestä ajoittain. Ääni oli sopivan kimakka - vaikka jälleen kerran ei sellainen kuin olin toivonut.

Olin vähän pettynyt ajatuseula-kohtaukseen, vaikka toisaalta se ei vie juonta eteenpäin aivan niin olennaisesti. Ehkä DVD:lle saamme tästä lisämateriaalia..? Samoin Fredin ja Georgen lähtö meni vähän penkin alle, olisin toivonut vielä enemmän väriä ja räväkkyyttä siihen. (Ja suon.)

Käsikirjoittajan vaihtumisen kyllä huomasi. Yates menetteli. Mutta ainakin toistaiseksi pidän tätä huonoimpana sarjan elokuvana. Ehkä toinen katselukerta muuttaa mielipiteitä, se jää nähtäväksi.
 ...Musiikki oli muuten onnistunutta. :)

Ai niin! Slashia tähän elokuvaan oli ängetty kiitettävästi. En uskaltanut edes katsoa vieressäni istuvaan mieheen, kun repesin Harryn unikohdissa nauramaan. x)

Lucius ja Severus olivat erinomaisia, kuten odotinkin.
"Obviously." <3

Juuri nyt ei tule muuta mieleen, vaikka eilen olikin kaikenlaista. Muokkailen jos muistan.

 ~Wilzo
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Wil the Pony »
The theory is simple.
Every boy, every man, is really
a bit of a Golden retriever
or a big chocolate Lab.
Watch any man's eyes
at the bounce of a ball.
His head tilts slightly sideways, just a hair,
as a primitive focus
comes to life.

~Sharp Teeth by Toby Barlow

destine

 • ***
 • Viestejä: 213
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #76 : 14.07.2007 15:33:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.
Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?
En tiedä onko oikeaoppista lausua se ranskalaisittain, mutta jotenkin vain häiritsi se, että sukunimen loppu painottui aina niin paljon ja se kuulosti tosiaan Violet Baudelairea quotaten:

Lainaus käyttäjältä: "Violet Baudelaire"
Lestrange kyllä lausuttiin ärsyttävällä tavalla, se kuulosti lähinnä Bellatrix Less Strange:lta. Minkä on sinänsä koomista, "Bellatrix vähemmän outo" xD
Mutta ei siitä sen enempää minun kohdaltani. Lausukoot miten lausuvat, minun korvissani se kuulostaa hauskalta englantilaisittain ja sopii paljon paremmin lausuttavaksi ranskalaisittain.

Lainaus käyttäjältä: "Wil the Pony"
Käsikirjoittajan vaihtumisen kyllä huomasi. Yates menetteli. Mutta ainakin toistaiseksi pidän tätä huonoimpana sarjan elokuvana. Ehkä toinen katselukerta muuttaa mielipiteitä, se jää nähtäväksi.
Itse taas en ole koskaan pitänyt Steven Klovesin käsikirjoituksista ja niistä on aina jäänyt vähän paha maku suuhun. Mielestäni Michael Goldenberg onnistui loistavasti käsikirjoituksessa, ottaen huomioon että Feeniksin kilta on kirjana hyvin sekava, yksi hitonmoinen tiiliskivi, joka on täynnä pikkuisia yksityiskohtia ja juonenkäänteitä. Ei niitä olisi millään saatu mahdutettua elokuvaan, mutta Goldenberg tiivisti loppujen lopuksi melko loistavasti englanniksi melkein 800 ja suomeksi yli 1000 sivun kirjan sellaiseksi kahden tunnin elokuvaksi. Olisi kyllä voinut tehdä hieman pidemmän ja saanut hieman laadukkaamman, mutta minä ainakin pidin.

Lainaus käyttäjältä: "Wil the Pony"
Ja mitä se kuolonsyöjien "savutsuminen" oli? o_O; Se hämmensi minua aika mahtavasti, samoin kiltalaisten vastaava. No joo. Ehkä siihenkin oli joku syy, en vain muista kirjasta sellaista lukeneeni...
Jep, ottaen huomioon, että aiemmin elokuvassa Fred ja George ilmiintyivät Harryn viereen POKS ja olivat tuosta noin vain kaikkialla. Sen sijaan kuolonsyöjät tulivat mustalla "savulla" ja kiltalaiset "valkoisella". Oli se kyllä todella hienon ja kauniin näköistä, eikä sinäänsä haitannut. Mutta koska periaatteessa käytännöllisesti katsoen se ei ole hyvä asia, niin... joo.

Lainaus käyttäjältä: "Araminta Meliflua"
Tänään tulee Kolmoselta Näin tehtiin Harry Potter ja feeniksin kilta -ohjelma klo. 15.55-16.25!
Minun oli ihan pakko jättää lehtien jakaminen kesken ja tulla kotiin katsomaan tuo - ja laittamaan nauhalle, vielä lisäksi. Sitten vain takaisin töihin ^^"

Lainaus käyttäjältä: "Hestia"
atesia ja Goldenbergia käy kiittäminen siitäkin, että he onnistuivat tiivistämään runsaan tuhatsivuisen romaanin noin hyvin toimivaksi ja hienoksi parin tunnin elokuvaksi, joka oli paitsi viihdyttävä myös ilo silmälle.
Loistavasti sanottu.

Lainaus käyttäjältä: "Hestia"
Jotain nillitettävää jos etsii, niin olisin tosiaan kaivannut Percyltä edes yhtä ainoaa ähkäisyä ja jotain selitystä siihenkin miksei miestä Kalmanhanaukiolla näkynyt.

Tätä Turun porukan kanssa juuri mietittiin. Miksei Percystä voitu sanoa yhtä halaistua sanaa? Yksi pieni selityksen poikanen olisi selittänyt elokuvan katsojille hyvin paljon, nyt he ovat ihan ihmeissään, että miksi näin.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut destine »
Therapy has taught me it's all your fault
avatar by xxmiyu_chanxx

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 603
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #77 : 14.07.2007 16:43:41 »
Ihanaa, elokuvakeskustelu! :D Odotinkin jo, että pääsen mukaan.

Katsoin leffan Italian ensi-illassa, pari päivää ennen Suomen vastaavaa, ja dubattuna elikkä "Arri" ja muut puhuivat sujuvaa italiaa kaiken aikaa. ;) Äkkiä siihen kyllä tottui, ja yllättävän vähän jäi välistä. (Esim. se Harryn kutsuminen Jamesiksi meni kyllä ihan ohi.) Ensi viikolla varmaankin täsmäkatselu todellisilla äänillä, odotan kovasti. Ihmeen hyvät ääninäyttelijät olivatkin löytäneet, mutta Severuksen (Piton!) ääntä jäin kyllä kaipaamaan ja raskaasti. Lempilausahdukseni kirjasta, "Obviously" jäi kuulematta, sniif. Ei se kuulostanut samalle toisella kielellä ja äänellä.  

Ennakko-odotukseni olivat aika alhaiset, joten minä kyllä pidin kovasti ja yllätyin iloisesti monesta asiasta. Tykkäsin Lunasta, Bellasta ja jopa Pimennosta, vaikkei ollutkaan ihan kirjan kaltainen. Olin vain hyvilläni, kun Harryn turha capslock-kiljunta jäi vähiin, vaikka Siriuksen kuolemaa olisi kyllä voinut vähän tarkemmin puida. Se meni niin äkkiä, ja tosiaan aika väärällä tavalla. Ja Severuksen takauma-kohtaus riipi sydäntä, kun se oli niin LYHYT! Odotin sitä varmaan eniten.

Muistoja entisistä elokuvista oli käytetty aivan uudella tapaa, ja se toimi minusta kivasti. Okkulmeustunnit olivat ihania, kun Severus ilmestyi sinne taakse kurkkimaan. ;) Ja Siriuksen koiranaolokohtaus oli tosi hieno, ja koirakin näytti juuri oikeanlaiselta. :D

Ruaah oli tuhottoman kesy, mutta menihän tuo. Ja muutenkin olin hyvilläni, kun elokuva ei ollut niin synkkä kuin edellinen, katsomossa kun istui surutta liuta lapsosia, varmaan kolmivuotiaista eteenpäin. Hui. Ei ikärajoituksista tietoakaan. :o

Katsomo taputti hurjasti ja kiljui elokuvan alkaessa, aivan vimmatusti suukko-kohtauksessa, ja hieman yllättäen, siinä kun Pimento oli saanut Harryn ja kaverit kiinni ja Severus lähtiessään sanoo, ettei tiedä mistä Harry oikein puhuu. Ja lopuksi tietty myös. Ylettömän hassua, kesken leffan tuli väliaika, valot päälle ja kaikki alkoi pulista tai meni ostamaan lisää popcornia. ;) Kuulemma se on tapana.

Minua kikatutti kovasti, kun huomasin noita kohtia, joista tiesin finiläisten innostuvan suuresti, ja lisäksi muuten minusta oli hassua, miten Harryn ja tyttöjen suhteita oikein alleviivattiin. Ginny kurkkii koko ajan haikeasti Harryn perään, Cho on oikein ihastuksissaan, ja Lunankin kanssa siinä oli joku kohta, joka näytti siltä, että siinä oli muutakin kuin pelkkää kaveruutta, vaikka pidinkin nimenomaan siitä, että tyttö ja poika saivat olla myös ihan vain kavereita.

Oli kiva, kun niin paljon pieniä yksityiskohtia kirjasta oli pistetty tapahtumaan siinä sivussa. Niin kuin nyt Tonksin jutut, Hagridin pihvi, ja niin edelleen. Ron ja Hermione olivat myös suloisia. Kaikkia näytettiin suht paljon, paitsi yllättäen Dracoa. Riemukseni turha kirjasta irrallinen action (tyyliin lohikäärme jahtaa Harrya ilmatilassa) oli jätetty vähiin. Dumbledoreen kyllä petyin, se oli niin voimattoman säälittävä että voi ei. Lopputaistelu oli vaikuttavasti tehty, mutta niin ärsyttävän perinteinen velhojen voimanmittely; tulta, jäätä, vettä jne. Sentään Albus kutsui Voldemortia Tomiksi.

Yleisesti ottaen sanoisin, että huomioiden sen, että kirjaa on pakko muuttaa ja tiivistää saadakseen aikaan edes jotenkuten eheän elokuvan, pidin tästä kovasti. Ja olin ihan hyvilläni, että huispaus jäi sivu suun. ;) En ole urheiluhullu.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

_TaTTi_

 • ***
 • Viestejä: 76
 • Can I have a cookie?
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #78 : 14.07.2007 18:56:09 »
Joo, mäkin ootin sitä uusinta innolla.
Ma haluu naha Bellatrix! : )<3
Mutta en mä sinne ensiiltaa kuitenkaa tunkenu, ku on siel sen vert täyttä kuiteski.. Tai no olishan sinne voinu mennä kolme tuntii ennen leffan alkuu istuskelee siihen ovelle.. Tai tönii ne kaikki pois siitä eestä kovakouraisesti, kuten idolini Bellatrix kai tekisi samanlaisessa tilanteessa..*pohdiskeleva ilme* Nojaa, kai mä ootan sit muutaman päivän siitä ensiillasta etelään. Paitsi et kylhän se vissii aikas suosittu leffa kuitenkin on, meijän hörhöjen keskuudessa, joten voi olla hyvinkimahdollista, että ensiillasta kuukausi ja se on vieläkin ihan täysi.. Nojaa, taas näitä tatin höpötystuokioita. : )) Mutta kyllä menen katsomaan kuitenkin, vaikka kuoleman uhalla!! : )


-tatti, joka on juonut liikaa cocis ligh:tiä..-
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut _TaTTi_ »
Nasu tuli takaa Puhin vierelle.
"Puh!" kuiskasi hän.
"No mitä?"
"Ei mitään", sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni.
"Tarkistin vain, että olet siinä."

citywaltz

 • ***
 • Viestejä: 14
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #79 : 14.07.2007 19:28:54 »
Itse pidin elokuvasta, en edes ollut asettanut odotuksia, joten olin iloisesti yllättynyt. Tietystihän siinä oli kaikki ne muutokset, mutta jos kirjaa olisi noudatettu orjallisesti, niin olisi elokuva ollut paaaaljon pidempi, olisi siihen saatu sisällettyä se olennainen.

Lunaan ja Bellatrixiin olin erittäin tyytyväinen. Juuri sellaisia, kuin olin kuvitellutkin. Varsinkin Lunan hahmoon ihastuin lisää, Evannalla oli juuri sellainen erittäin hauras ja uneksiva ääni, olen erittäin tyytyväinen.

Huispausta olisin halunnut nähdä, mutta no kaikkea ei voi saada. Haluaisin nähdä tuon aika pian uudelleen, tykkäsin kyllä tosi paljon siitä. Danielkin oli siedettävää katseltavaa, aiemmissa elokuvissa en niin kauheasti ole siitä perustanut, mutta nyt se oli jo ihan vakuuttava.
« Viimeksi muokattu: 01.01.1970 02:00:00 kirjoittanut citywaltz »