Kirjoittaja Aihe: Tv-sarjat #2  (Luettu 48605 kertaa)

Röhkö

 • Otaku
 • ***
 • Viestejä: 1 115
 • Kuvittele tähän kärpästen surinaa.
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #340 : 20.03.2019 06:39:45 »
Mites, onko porukka katsonut uutta Muumilaaksoa?

Olen vähän huono arvioimaan sarjaa, koska katsoin vain ekan jakson, joka ei tehnyt vaikutusta. Kaverini kertoi, että sarja on parantunut alun jälkeen.

Mikä sarjassa mielestäni ei toimi (ja nyt pakostakin vertaan tarinoihin):

1. Alkutunnari. Ei vaan jää päähän eikä herätä mitään tunteita.
2. Animoinnin tietyt yksityiskohdat. Okei, olen animefani henkeen ja vereen ja myös siksi Muumilaakson tarinat on mulle tosi tärkeä sarja. Mutta tuossa mä en esim. tykkää siitä miten Muumin "reunat" on jollain tapaa karkeat. En osaa selittää xD
3. Ääninäyttely osittain, mä taas en tykännyt Kiti Kokkosen Myystä. Mun mielestä äänestä puuttui sellainen tietty kovuus ja Myylle ominainen itsevarmuus.

Mikä taas toimi?
Ensinnäkin se dokumentti sarjan teosta 1. jakson jälkeen oli todella mielenkiintoinen ja loi odotuksia sarjalle. Kenties tässä tosiaan ollaan luotu koko perheen sarja, jossa on pohdittu taustateemat kunnolla.

Kiinnostaisi kovasti nähdä tämä myös enkkudubeilla.
- Röh
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 230
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #341 : 20.03.2019 09:54:55 »
Muumilaakson jaksoissa vaivaa eniten se, että taustalla jokaisessa jaksossa soi biisi, jossa on sanat. Samaan aikaan kun esim. Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen keskustelee keskenään! Levotonta.

Crysted

 • Queen of sad songs
 • ***
 • Viestejä: 3 411
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #342 : 20.03.2019 11:02:29 »
Oon huomannu saman ku Abarat että biisit ei ole parhaimmistoa. Ite kyllä tykkään alotusbiisistä, mutta jotenki muu soundtrack ei iske. Äänistä tykään vaan muumimammasta, mutta kyllä niihi toisiin alkaa tottua, paitsi pikkumyyhyn :D äänen pitäis mun mielestä olla paljon kimeempi. Sama juttu Titiuun kanssa sen matala ja möreä ääni ei kyllä sovi niin pienelle eläimelle. Kolmosjaksossa en pitänyt Vilijonkasta koska hän oli ihme hissukka toisin kuin vanhoissa muumeissa. Muumipeikkoa vierastin aluks mutta nyt siihen alkaa tottua. Hän vaikuttaa vanhemmalta kuin vanhoissa muumeissa ja sillätavalla uskottavalta esiteini-ikäseltä :D nuuskamuikkusesta vähän ristiriitasia mielipiteitä, hän tosin muistuttaa enemmän kirjojen nuuskista ku vanhan sarjan, tosin vaikuttaa nuoremmalta. Hän ei ole niin chilli vaan enemmän pikkupoikamainen mikä sinäänsä ei ole paha juttu, tykkään hänen animoinnistaan. Röhkö sanoit ettet pidä muumien karkeista reunoista mutta ite tykkään koska kirjoissa mainitaan että muumien iho on samettista pikkukarvaa ja mun mielestä animointi vastaa sitä.

Se mikä ihmetyttää on pikku myyn ja muumipeikon suhde, koska he eivät vaikuta ollenkaan olevan kavereita. Muumipeikko vaan näyttää sietävän myytä ja mielestäni se on harmi koska kyllä myyn voi pitää jekkuilevana vaikka hän ja muumipeikko olisivat kavereita, kuten muumilaakson tarinat osoittaa.

Oonko ainoa joka on saanu muumipeikko/nuuskamuikkunen viboja :D
Spoiler: ekan jakson juoni • näytä
muumipeikko selvästi yrittää päästä nuuskiksen suosioon ja ekoissa jaksoissa se nuuskiksen perään kaihailu oli puolet juonesta.

Ylipäätään muumilaakso vaikuttaa enemmän lastensarjalta toisin kuin muumilaakson tarinat jotka oli sillätavalla ikuisia että jakso kattoa moneen kertaan. Tätä sarjaa tuskin katon muuten ku kertaalleen läpi.

Never underestimate the power of fanfiction

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 736
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #343 : 20.03.2019 12:23:27 »
Mites, onko porukka katsonut uutta Muumilaaksoa?

Olen jokaisen jakson katsonut ja tehnyt havaintoja:

- Aloitusjakso ei ollut mitenkään paras avausjaksoksi, sillä pikkumyyn pikkusisaruksen (tai mitä olivatkaan) vilisivät ihan liian nopeasti ruudussa. Olen usein päätellyt että K7 ikäraja saattaa liittyä tuohon ruudun vilisemiseen ja liian nopeisiin liikkeisiin, joita ihan pienet eivät vielä kykene seuraamaan. Ja uuden animoinnin myötä Mörkö ja hattivatit taitavat olla entistä hieman pelottavampia?

- Hahmojen ilmeet ovat aivan suoraa samaa settiä mitä esim. Madagaskarissa hahmoilla oli. Sama silmien siristelykaava toistuu vähän liian usein.

- Uusissa jaksoissa hahmojen tunteisiin pureudutaan aikaisempaa syvemmin. Käytetään enemmän aikaa esim. Nuuskamuikkuisen haluun olla yksin ja oman tilan tarpeeseen

- Tässä vaiheessa monet sivuhahmot ovat vielä olleet todellakin sivussa, esim. Nipsu ja Niiskuneiti. Heihin ei ole vielä kauheasti keskitytty.

- Muumipapasta puuttuu särmä? Eka jaksossa pappa on kaksi kertaa killumassa katonrajassa. Viime viikolla hän halkaisi kirveellä silinterinsä.

- Missä on Pikku-Myyn pippurisuus? Toisaalta pidän kovastikin Muumimammasta, joka viime viikon jaksossa saa Pikku-Myyn pysymään poissa Muumipeikon asioista ja Pikku-Myy fiksuna tajusi sen.

Tässä vaiheessa tykkään vanhoista enemmän, uudet ovat niin kovin erilaisia ja outoja mutta kyllä näissäkin hyviä puolia on.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2019 12:25:23 kirjoittanut Fairy tale »

Kosmik

 • Kermakanelipulla
 • ***
 • Viestejä: 2 317
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #344 : 20.03.2019 13:09:17 »
Tuon uuden Muumilaakson alkutunnari on ihan ok, vaikka onkin lyhyt, mutta sitä jää hyräilemään. :)

Muumimamma ja Muumipappa on molemmat hyviä, ja musta Pappa on just ihanan hömelö ja Ville Haapasalo on just hyvä ääni sille. :) Mamma on lähes samanlainen kuin animessa ja nauratti se kun se "tikkasi" Pikku-Myyn hameen helman lankaan kiinni, ettei Myy pääse Muumipeikon perään siinä lohikäärmejaksossa. Se lohis oli muuten tosi söpö. ♥

Nipsun äänestä pidän, joskin edelleen harmittelen, miksi Nipsulla on niin pieli rooli sarjassa. :/ Ilmeisesti Nipsu ei ole Janssonin alkuperäisteoksissa edes kovin iso osa tarinoita ensimmäisten Muumi-kirjojen jälkeen, mutta olisin silti toivonut, että sarjassa olisi enemmän Nipsua, koska se on animessa lempihahmoni.

Pikku-Myy on ollut pettymys. Myy on animoitu hyvin ja hauskasti, varsinkin kun ninjaili jossain jaksossa, mutta Kitin ääni Myynä on mielestäni aika epäonnistunut. Myyn äänen pitää olla sellainen vittumainen ja mäkin ihmettelen, miksi Muumipeikon ja Myyn suhde on esitetty tuollaisena että ne tavallaan "vihaa" toisiaan ja että Muumipeikkokin vaan sietää sitä pakon edessä. ??? Animessa ne kaikki kuitenkin leikki paljon keskenään ja niistä sai fiiliksen että ovat keskenään kaikki kavereita.

Onkohan tuo Muumipeikko/Nuuskamuikkunen tarkoituksella tehty tuollaiseksi, että esitetään niin kuin Muumipeikko olisi Muikkuseen pihkassa?! Se ensimmäinen kohtaus Niiskuneidin ja Muumipeikon kesken antoi vain enemmän olettaa, että Muumipeikko välittäisi Nuuskamuikkusesta ihan eri tavalla kuin Niiskuneidistä. :'D En oikein tiedä, mitä mieltä olisin Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen suhteesta. Muikkunen vaikuttaa muutenkin mielestäni liian teinimäiseltä, eikä niin viisaalta kuin animaatiossa ja vaikka mulla ei ole mitään Muumipeikko/Nuuskamuikkusta vastaan, niin silti vähän vierastan tuota tapaa, miten niiden kahden välinen suhde on esitetty. Ne tuntuu enemmän romanttiselta parilta kuin parhailta ystäviltä, pääosin tuon Muumipeikon käytöksen vuoksi. ???

Muumipeikko varsinkin on ihanan pörröisen näköinen tuossa Muumilaaksossa. Sillä on sellaista pientä pörröisyyttä ainakin päälaella, mikä on hauska yksityiskohta, kun aina on mieltänyt muumit enemmän sellaisiksi karvattomiksi. :'D

Yleisesti ottaen pidän kyllä tästä uudesta Muumilaaksosta ja aion kaikki jaksot katsoa. En haluaisi vertailla tätä animeen, mutta sitä tulee tehtyä väkisinkin, mutta noin yleisesti ottaen on hauska nähdä toisenlainen versio muumeista. :)

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #345 : 20.03.2019 14:49:25 »
Mun mielestä Muumilaakso on ihan hyvä. Ei niin hyvä kuin Muumilaakson tarinoita. Toki, ei saisi vertailla Muumilaakson tarinoihin, mutta sitä tulee tehtyä alitajuisesti. Mutta joo, tykkään kyllä. Jaksot on olleet ihan kivoja ja mukana paljon hauskoja ja oivaltavia juttuja.

Olavi Uusivirta on aivan täydellinen valinta Nuuskiksen ääneksi, jopa Torikkaa parempi (sori vaan Timo, oot toisiks paras [tää on aika iso juttu, koska Torikka on aina ollut mulle ykkönen Nuuskiksena, en ois uskonu, ett joku ois joskus parempi]). Satu Silvo on Muumimammana aivan loistava, melkein yhtä hyvä kuin Ulla Tapaninen. Carl-Kristian Rundman on parempi Muumipappana kuin Haapasalo. Onkin harmi, että hän on vain ruotsinkielisen version Muumipappa (katsoin yhden jakson ruotsiksi yhdessä veljentyttären kanssa). Ja nyt kun on Muumipapasta puhe, niin mä kyllä nauraa räkätin, ku se halkas hattunsa ja liimas puolikkaat yhteen hunajalla.

Muumipeikon ääni tuntuu jotenkin oudolta, mutta kaiketi siihen tottuu (ja näin btw, Taron Egerton Muumipeikkona, mahtavaa!). Niiskuneidin ääni on ihan kiva, sopiva hälle. Nipsu ei kuulosta yhtään Nipsulta, mikä on harmi koska muuten Nipsu on aivan mahtava tässä uudessa versiossa. Todella Nipsumaista  myydä viimeisiä lumipalloja ja etsiä tulppaa tulvan poistamiseksi (oli kyll perseest, ett siel oli oikeesti joku tulppa) – mutta eikös Nipsu pelkääkkään vettä?

Pikku Myy on aina ollut mulle rakkaus, ikisuosikkini. Eräs asia, jota en koskaan tule tälle uudelle sarjalle antamaan anteeksi on se, että se sai mut pienen pieneksi hetkeksi inhoamaan Myytä ekan jakson aikana. Se ei ole okei, en ole koskaan inhonnut Myytä enkä olisi sellaista hetkeä uskonut koskaan kokevanikaan. Mitä tulee  Myyn ääneen, Kiti Kokkosesta puuttuu jotain, mikä on Myylle olenaista. Elina Salo on ainoa oikea Myy.  Mutta on Kiti parempi kuin uudelleen dubattujen Muumilaakson tarinoiden tupakkaa koko elämänsä ajan polttanut Myy – siltä se ainakin kuulostaa.

Muumipeikon ja Myyn välit kummastuttavat myös meikää. On toki pitkä aika, kun kirjat olen lukenut, joten en muista oliko heidän välinsä kirjassa tuollaiset. Muissa versioissa (Muumilaakson tarinan lisäksi siis) ainakin he ovat olleet ystäviä.

Yks seikka, joka myös häiritsee mua, on muumien suut. Ne on niin paljon esillä ja pistää mun silmään jotenkin ikävästi. Toivottavasti siihen tottuu.

Mörön ensitapaamista odotan kovasti. Kiinnostaa miltä Mörkö näyttää tässä versiossa. Olen muutaman kuvan nähnyt, joissa parissa Mörkö vaikuttaa epäilyttävän lyhyeltä limakasalta. Toivottavasti asia ei niin ole.

Odotan myös Ninnin näkemistä tässä versiossa. Sekin on kuulemma joskus luvassa. Mahtaakohan Haisulia olla luvassa tulevissa jaksoissa?

Nuuskiksen ja Muumipeikon suhteessa on aina ollut sellainen vivahde, että se on enempi kuin ystävyyssuhde, mutta tässä versiossa se tulee enempi esiin Muumipeikon kohdalla. Ja se tuntuu olevan joillekin hahmoille selvä, kuten Niiskuneidille.

Vilijonkka oli jotenkin järkytys. Se oli jotenkin hermoraunio ja sitä oli odottanut sellasta topakkaa tätöstä. Hemulistakaan en ole päässy perille. Ja Piisamirotan näkeminen oli jotenkin yllättävää, en yhtää odottanut sitä mukaan näin aikaisessa vaiheessa. Olis kiva tietää, että miten se päätyi asumaan Muumitaloon (tai sen pihalle). En kyllä tunnistanut Hectoria, kun Piisamirotta puhui, mutta kyl hän on ihan sopiva ääni Piisamirotalle.

Sitten lopuksi niistä musiikeista. Ne ei mun mielestä yhtään sovi, on jotenkin kummallista katsoa muumeja ja kuulla siinä soivan poppia ja rokkia. Kolmannessa jaksossa ollu biisi oli kyllä kaunis ja sopi tunnelmaan hyvin. Se onkin ainoa, josta olen tykänny.

(Mua hieman häiritsi uusimmassa jaksossa, kun Muumipappa ja Muumipeikko meloivat sitä teatteri Emmaa. Ne ei ollut missään kiinni ja ihmettelin vaan miten ne ei tipu.)

Eiköhän tässä ollut nyt kaikki. Muuta ei ainakaa tähän hätää tule mieleen.
(Mua muuten harmittaa, etten saa koskaan sellasta versiota, jossa Uusivirta on Nuuskis ja Egerton Muumipeikko. Olisin niin onnellinen siitä versiosta.)

// Tän päiväne jakso oli huonoin tähän mennessä. Pakko leikkii, ettei koko jaksoa tapahtunu.

Spoiler: näytä
Muumipappa oli huono isä ja tosi itsekeskeinen. Siis mitä vittua? Miks Muumipapast oli tehty sellane?

Ja sitten ne sai mut taas inhoamaan Myytä! Se on anteeksiantamatonta.

Mutt Myy käyttäytys täs jaksos ku joku kiusaaja, ku se laitto se tuulettimen päälle Muumipeikon kiusaks. Miten ihmeessä Muumipeikko olsi muka nii lyhyessä ajassa oppinu uudet vuorosanat, jotka Muumipappa riipusti viime hetkessä? Ei vittu mitenkää, totta kai se tartti lunttilapui.

Onneks Nuuskamuikkunen, Nipsu ja Muumimamma pelasti edes hiukan. Ne oli koko jakson parhaimmat. Ja Nipsu ottamassa kultaisesta hännästä hyödyn ja rupesi myymään fanituotteita. :D Kaupaksi kävi.

« Viimeksi muokattu: 25.03.2019 20:50:52 kirjoittanut tirsu »
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #346 : 25.04.2019 18:53:27 »
Onko täällä muita vanhan Roswell sarjan faneja? Mulle tuo sarja on yksi nuoruuden ykkönen ja olen katsonut sen läpi todella monta kertaa tässä vuosien mittaan. Toki siinä on ihan todella paljon epäjohdonmukaisuuksia (suoranaisia mokia käsikirjoituksissa) ja hölmöjä juttuja, mutta silti tykkään siitä mielettömästi. Michael ja Maria oli jotenkin mulle sellanen ehdoton pari, mitä rakastin suunnattomasti. Ihanat nostalgia fiilikset kun selasin sarjan tässä taas läpi!

Ajattelin kokeilla kurkata miltä tuosta sarjasta ns. uusinta versio näyttää, eli Roswell, New Mexico, joka löytyy HBO:lta ja apua... Ajattelinkin, että tämän kanssa on oltava tosi avoimin mielin ja kaikkea, mutta en jotenkin kestä kuinka mulle niin tärkeästä sarjasta oli tehty uudessa versiossa tollainen farssi... Jotenkin se, että hahmojen parituksetkin oli muutettu ja nämä uudet aikuisen iän ammatit ja kaikki taustat ylipäätään..  niin olen ollut suu levällään tyyliin puolet jaksoista. :D Oon yrittänyt väkisin tätä katsoa, koska en halunnut tuomita ekan jakson perusteella ja nyt hampaita kiristellen olen 7 jaksossa, eikä homma ole kyllä pelastunut..  En tiedä onko tässä nyt sitten vaan "alkupeäisen Roswell-fanin" silmät päällä vai mitähän ihmettä. Sarja tuntuu tosi tönköltä ja huonosti ylipäätään tehdyltä. Osa näyttelijöistä ei osaa edes näytellä ja eih. Onkohan täällä ketään, joka jakaisi mun kärsimyksen? :D Elättelen edelleen toiveita, että pakko tän on tästä parantua, mutta.... tuskin.

/ Muutamat vikat jaksot oli jo ihan katsottavia! Helpotti hiukan tuskaa. :D
« Viimeksi muokattu: 26.04.2019 23:44:00 kirjoittanut niiina »

Violetu

 • Rohkupuusku
 • ***
 • Viestejä: 2 897
 • End of the line
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #347 : 25.04.2019 23:28:37 »
niiina, Mitämitämitä, oho. Täällä yksi alkuperäisen Roswellin rakastaja, (Michael/Maria oli myös yksi nuoruusaikojen ehdoton suosikkiparitus) ja olen katsonut myös Roswell new Mexicon koko ykköskauden.
Mutta siis... itse rakastuin siihen heti ensijaksosta lähtien, vaikka kun ekan kerran kuulin, että sellainen tehdään, ajattelin, etten koske pitkällä tikullakaan.
Minusta oli hirveän virkistävää, että hahmot olivat aikuisia (suunnilleen omaa ikäluokkaa), ja oli kiinnostavaa myös nähdä, mihin ammatteihin yms heidät oli laitettu. Ja siis ah se kaikki melodraama on just niin <3
Olen lukenut, miten monet on pettyneitä siihen, että RNM poikkeaa niin monessa kohtaa ja monella tavalla alkuperäisestä tv-sarjasta, mutta itse olen katsonut sitä vähän enemmän siihen tyyliin, että kyseessä on enemmän AU-ficci kuin mikään adaptaatio, jonka pitäisi olla "alkuperäiselle" uskollinen. Varsinkin kun ottaa vielä huomioon, että itselleni ihan eka "alkuperäinen" tarkoittaa kirjoja, joista eka tv-sarja poikkeaa myös tosi paljon.
Vähän paha sanoa "paraneeko" sarja, jos et alun perinkään ole tykännyt, mutta... katso loppuun, niin ei ainakaan jää vaivaamaan? ;D
Voisin vaan hehkuttaa niitä hahmoja, joissa on tosi monissa alkuperäinen henki hienosti säilynyt (Michael erityisesti<3)
Siitäkin tykkäsin, miten Alexiin on otettu kirjoista matskua (nörtti, isä ja veljet armeijaintoilijoita).

Mutta siis alkuperäinen syy miksi tulin taas tänne, Saksan skam, eli Druck. Meneillään kolmoskausi, eli Matteon kausi, ja odotan joka päivä uutta klippiä kuin kuuta nousevaa. Yleensä tumblrista näkee aika nopsaan onko tullut, mutta nyt en uskalla mennä sinne kun pelkään Avengers Endgame -spoilereita ::) on mullakin ongelmat xD
Mutta siis löytyykö muita, jotka olis kyseistä kautta katselleet?
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #348 : 26.04.2019 13:49:34 »
Violetu,
Spoiler: näytä
ehkä se oli vaan karu mätky päin lärviä tämä Michael/Alex, silleen nööööy. Oisitte parittaneet vaikka Alexin ja Kylen, mutta älkää rikkoko mun rakkausparia!! :'( :D Järkytyin siitä jo heti alussa. Michaelin näyttelijä on kyllä tosi symppis ja kiva (Max ja Maria on myös jees), että ainakin näissä myöhäisemmissä jaksoissa myös Marian kanssa on ollut kohtauksia, mutta näinköhän saan noita pariksi, jos kuvio on jo alussa tuo. Tosin itse veikkailen, että Michael on kuitenkin bi. Kyllä se sen verran tuntuu tuosta Mariasta pitävän, että mitä pidemmälle katsoo sen paremmalta näyttää tuon suhteen! / Ja jee, sutinaa, ehkä nyt jaksaa katsoa hyvillä mielin loppuun, vaikka ei vieläkään noille juonikuvioille ole lämmennyt kunnolla, mutta oon tässä jo todennut, että oon tosi hitaasti lämpeevä tyyppi, että voi olla että tämäkin sarja vaatii sen että katson muutaman kerran jopa että tykästyn. Ainakin nuo kolme hahmoa on jo tuntunut ihan hyvältä, muu odottelee vielä!

Nyt katsottu tuo ensimmäinen kausi ja kyllä minusta sarja parani huomattavasti sanotaanko 8-9 jakson aikana, juoni muuttui selkeämmäksi ja ehkä sellainen tönkkömönkkö mitä alku oli, oli hiukan lieventynyt. Mielestäni varsinkin pari ekaa jaksoa oli jotenkin aivan tosi huonosti toteutettu. Viimeisimmistä jaksoista tuli olo, että voi tätä katsoa vaikka lisääkin jos taso pysyy samana. Michael ja Maria esimerkiksi on tässä hahmona mielenkiintoisempia ehkä kuin alkuperäisessä, koska he tosiaan tuntuvat aikuisemmilta, kuitenkin toisessa sarjassa heillä oli jatkuvasti teinidraamaa, mutta toisaalta saattaahan sellaista olla tuossakin luvassa jos sarja jatkuu. En ole lämmennyt vielä Lizille, Isille, Alexille tai Kylelle, mutta jospa se siitä. Max vaikuttaa myös tosi kivalta.

Ehkä itseä alkoi helpottamaan kun yritti kokoajan vaan ajatella tätä aivan muuna kuin Roswell sarjana, etten vertailisi kokoajan tietyllä tapaa näitä sarjoja.


Kyllä mä tän ekan kauden ainakin aion katsoa läpi. Tosiaan kirjatkin olen lukenut joskus ja niissäkin taisi olla muutamia juttuja joista en pitänyt, joten sarja on tainnut siinä hiukan erilaisessa juonessa kuitenkin mennä aikanaankin ohitse, vaikka oli sielläkin raivostuttavia juonikuvioita. Kyllä tämä kai tästä! Harmi kun alkuperäistä sarjaa tehtiin silloin vain 3 kautta, vaikka toki taso romahti hiukan vikalla kaudella. Kyllä noita surkeampiakin romahduksia on ollut eri sarjoissa ja silti ne ovat jatkuneet aivan liian kauan, joten se tosiaan silloin kismitti, mutta onneksi noita voi selata läpi aina uudestaan. <3
« Viimeksi muokattu: 26.04.2019 23:41:28 kirjoittanut niiina »

Violetu

 • Rohkupuusku
 • ***
 • Viestejä: 2 897
 • End of the line
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #349 : 27.04.2019 10:30:30 »
niiina, Roswell New Mexicosta jatkaakseni 
Spoiler: näytä
mulla taas teki pahaa kun ne alkoivat sotkea Mariaa Michaelin kanssa. Tai siis ei se haitannut niin kauan kun vaikutti siltä, ettei Michaelilla ja Alexilla ole enää mitään, (tykkäsin tässäkin M & M:n dynamiikasta) mutta sitten kun hommaan rupesi hiipimään mahdollisen kolmiodraaman ainekset niin teki mieli lyödä jarrut pohjaan. Olin jo asennoitunut silleen, että okei, tässä versioissa Michael/Alex on se "pääpari" Maxin ja Lizin rinnalla, mutta äääghhhh. Ja jotenkin kaikkein hirveintä on se, että jotakuta tässä vielä satutetaan tuon noiden suhdesekoilun takia. Tällä hetkellä finaalijakso perusteella näyttää siltä, että se on Alex, mutta pelkään pahoin, että jos sarja jatkuu, se on lopulta Maria :-\. Ja tietysti Marian ja Alexin ystävyys kärsii joka tapauksessa, mikä on tosi kurjaa. Finaalijakso oli itselle aika lailla kokonaisuudessaankin semmonen kulmien kohottelu ja "eijeijei, mitä hemmettiä te teette" -kokemus. Siinä tapahtui ihan liikaa asioita, erikoisefektit oli vähän kökköjä, ja kirsikkana kaiken päälle se loppu, siis mitä ihmettä?? Niillä riittää korjattavaa, jos sarja saa kakkoskaudelle vihreää valoa ::)

Jos lopetetaan johonkin "positiiviseen", niin minua huvittaa suuresti se, miten jokaisessa uudessa versiossa Michaelin lapsuuden kotiolot kurjistuivat entisestään. Kirjoissa hän oli ihan vaan kasvatuskotikierteessä, jossa tyypit olivat ehkä vähän ärsyttäviä, mutta eivät ainakaan eksplisiittisesti käyneet käsiksi. Ekassa sarjassa kasvatusisä löi, ja nyt on päästy jo polttomerkintään asti🙈
« Viimeksi muokattu: 27.04.2019 10:38:29 kirjoittanut Violetu »
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #350 : 27.04.2019 11:13:59 »
niiina, Roswell New Mexicosta jatkaakseni 
Spoiler: näytä
mulla taas teki pahaa kun ne alkoivat sotkea Mariaa Michaelin kanssa. Tai siis ei se haitannut niin kauan kun vaikutti siltä, ettei Michaelilla ja Alexilla ole enää mitään, (tykkäsin tässäkin M & M:n dynamiikasta) mutta sitten kun hommaan rupesi hiipimään mahdollisen kolmiodraaman ainekset niin teki mieli lyödä jarrut pohjaan. Olin jo asennoitunut silleen, että okei, tässä versioissa Michael/Alex on se "pääpari" Maxin ja Lizin rinnalla, mutta äääghhhh. Ja jotenkin kaikkein hirveintä on se, että jotakuta tässä vielä satutetaan tuon noiden suhdesekoilun takia. Tällä hetkellä finaalijakso perusteella näyttää siltä, että se on Alex, mutta pelkään pahoin, että jos sarja jatkuu, se on lopulta Maria :-\. Ja tietysti Marian ja Alexin ystävyys kärsii joka tapauksessa, mikä on tosi kurjaa. Finaalijakso oli itselle aika lailla kokonaisuudessaankin semmonen kulmien kohottelu ja "eijeijei, mitä hemmettiä te teette" -kokemus. Siinä tapahtui ihan liikaa asioita, erikoisefektit oli vähän kökköjä, ja kirsikkana kaiken päälle se loppu, siis mitä ihmettä?? Niillä riittää korjattavaa, jos sarja saa kakkoskaudelle vihreää valoa ::)

Jos lopetetaan johonkin "positiiviseen", niin minua huvittaa suuresti se, miten jokaisessa uudessa versiossa Michaelin lapsuuden kotiolot kurjistuivat entisestään. Kirjoissa hän oli ihan vaan kasvatuskotikierteessä, jossa tyypit olivat ehkä vähän ärsyttäviä, mutta eivät ainakaan eksplisiittisesti käyneet käsiksi. Ekassa sarjassa kasvatusisä löi, ja nyt on päästy jo polttomerkintään asti🙈


Lisää Roswell, New Mexico sarjasta

Spoiler: näytä
Tämä mua juuri tässä on alkanutkin pelottaa, että jos sarja jatkuu niin lähtivät kyllä tosi surkealle linjalle kun aloittivat edes tuolla Alex/Michael kuviolla (ja pelottaa, että juuri monet uudet katsojat rakastui tähän pariin, koska se tuli ns. ekana tässä sarjassa. BYY). Ymmärrän, että sarjassa on pitänyt ottaa kantaa niin maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja siihen, että joka sarjaan on saatava nykyään melkein se kiintiöhomopari, mutta musta tuossa mentiin suohon niin lujaa kun olla ja voi. Ymmärrän, että tehdään muutoksia ja pitää uudistaa, mutta se että jo parituksetkin sotketaan oli musta liikaa. Mä toivon, ettei Alexin ja Michaelin juttuun tuossa enää palattaisi, koska se selkeästikin oli Michaelille tuossa sarjassa sellainen mikä veti häntä vaan suurempaan suohon ja selkeästi aiheutti vaan aina lopulta pahaa mieltä. Alex ns. jätti hänet kaksi kertaa itsekkyyttään. Armeijaan lähtö oli tärkeämpää ja muille näyttäminen, kuin jäädä Michaelin takia tai sitten kun kokeillaan toisen kerran niin niinkin pieni asia kun vähän sivubisnestä tekemällä suhde kaatuu ja ongelmia alkaakin löytyä aivan urakalla sen lisäksi, pakosti tulee olo, että vaikka Alex saakin nokkiinsa tässä, niin ihan oikeutetusti. Vaikka olisi kuinka kurjaa ja buuhuu niin ei ketään kohdella noin. :D Ihan oikein, että Michael viimein näytti ettei ole mikään heittopussi ja varmasti hälle oli helpostus, että noinkin pitkän ajan jälkeen joku toinen herättää hänessä tunteita ja hän hymyili aivan järjettömästi ja selkeästi Marian ja Michaelin kemia toimii sarjassa paremmin. Kevyttä ja ihanaa nälväylyä ja ihania katseita. Varmasti helpottavampaa Michaelille tuon hänen "eeppisen" tuskaisen rakkautensa jälkeen, joka on vaan satuttanut. Tosin sitten kun kiinnyn johonkin pariin, niin en osaa laskea irti. Mulla varmaan loppuu kyllä katsominen siihen, jos Maria saa tässä vielä turpaansa, koska se nyt ei ole tehnyt kellekään pahaa ja ei ansaitse sitä kässärissä. Alexille vaan joku uus poka kuvioihin kiitos! Mutta juu, itsekin pelkään, että jos sarja jatkuu niin pitäähän juoneen saada mielenkiintoa ja tämä kolmiodraama jatkuu hamaan loppuun asti, vuorotellaan vaan.

Ja joo, Michael tosiaan saa aina vaan surkeamman lapsuuden. Kaipa se tuo sitä syvyyttä mitä kauheammaksi ne tuon keksii. Mitä lie. :D

Siinä oon samaa mieltä, että vikassa jaksossa oli tosiaan tuon pääjuonen suhteen niin kökköä ja jotenkin toivoin, että tästä mystistä Rosa siskosta olisi jo laskettu irti. Sarja jos jatkuu niin selväähän on, että Max tuolta nousee kuolleista, että se nyt sinänsä oli aivan sama mulle, yritetty tehdä mahdollisimman iso klippi, että homma jatkuisi. No, saa nähdä mitä tulee tapahtumaan koko sarjalle ylipäätään ja sitten juonelle. Kyllä mulle pari jaksoa kelpaisi vielä Michael/Maria huttua, toi Michaelin näyttelijä on kyllä vähän tainnut varastaa mun fanisydäntä, aivan ihanat silmät! Näkyy tunne kilometrin päähän.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 16:23:46 kirjoittanut niiina »

Violetu

 • Rohkupuusku
 • ***
 • Viestejä: 2 897
 • End of the line
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #351 : 28.04.2019 11:39:22 »
Roswell new mexico jatkuu...
Spoiler: näytä
Surkeinta tässä on sarjan tekijöiden kannalta se, että ihan sama mitä ne tekevät, osa faneista vetää herneet ja lakkaa katsomasta, oli se "lopullinen" paritus sitten M/M tai M/A.
Itse koen oloni petetyksi, jos lopullinen pari on M/M (vaikka kuinka rakastan niitä yhdessä originaalissa), koska minulle luvattiin tämän sarjan alusta lähtien Michael/Alexia. M/A:ta on rakennettu ja siitä on kerrottu paljon enemmän, kun taas Michael/Maria oli pitkään vaan tulkinnanvaraista rivien välissä.
Tässä yhteydessä lienee vähän turhaa lähteä avautumaan siitä, miten itseä ärsyttää koko termi "kiintiöhomopari". Eihän kukaan ikinä valita heteropareista samalla tavalla, vaikka niitä on sarjat täynnä. Silloin minusta ehkä tuntuisi, että kyseessä on "kiintiöhomopari", jos ne vaan keksisivät jonkun hahmon, jonka ainoa rooli olisi olla Alexin love-interest. Oon yrittänyt miettiä onko mikään sarja/paritus itselle niin pyhä, etten sietäisi parituksen muuttamista mahdollisessa rebootissa, mutta eipä ole tullut mieleen ainakaan vielä. Näkemysero ja mielipidekysymys siis, miten paljon on kenenkin mielestä ookoo muuttaa alkuperäisestä. Oma näkökanta on tosiaan se "AU-fanfic", joka ei vaikuta alkuperäiseen.

Michaelin hymy finaalijaksossa näyttäytyi itselle enemmän näyteltynä/feikkinä, sellaisena, että se tajusi huijaavansa sekä itseään, että Mariaa :( varsinkin, kun aiemmin jaksossa Michael vielä sanoi Isabelille, että tulee varmaan aina rakastamaan Alexia (vaikka kys rakkaus tuntuikin vuosien varrella tuottaneen lähinnä tuskaa). Joo, olisi tosielämässä ihan realistista, että Michael jättää taakseen suhteen, joka lähinnä satutti, mutta juuri tässä fiktiossa se tuntuisi minusta epätyydyttävältä. 8)

Surullisen paljon tuntuu fanikeskusteluja lukiessa, että ihmiset vihaa tätä reboottia, koska eivät osaa erottaa sitä alkuperäisestä omaksi sarjakseen.
Itse en oikein ymmärrä, kun eihän uusi versio mitenkään mitätöi tai edes sotke sitä vanhaa, se on vaan jonkun oma versio tai uusi näkemys, eihän kukaan ole mennyt alkuperäistä muuttamaan. Kuvainnollisesti kukaan ei ole piirtänyt Mona Lisalle viiksiä, ainoastaan ottanut siitä vähän mallia ja maalannut oman näkemyksensä.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 11:40:55 kirjoittanut Violetu »
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #352 : 28.04.2019 16:38:28 »
Roswell new mexico jatkuu...
Spoiler: näytä
Surkeinta tässä on sarjan tekijöiden kannalta se, että ihan sama mitä ne tekevät, osa faneista vetää herneet ja lakkaa katsomasta, oli se "lopullinen" paritus sitten M/M tai M/A.
Itse koen oloni petetyksi, jos lopullinen pari on M/M (vaikka kuinka rakastan niitä yhdessä originaalissa), koska minulle luvattiin tämän sarjan alusta lähtien Michael/Alexia. M/A:ta on rakennettu ja siitä on kerrottu paljon enemmän, kun taas Michael/Maria oli pitkään vaan tulkinnanvaraista rivien välissä.
Tässä yhteydessä lienee vähän turhaa lähteä avautumaan siitä, miten itseä ärsyttää koko termi "kiintiöhomopari". Eihän kukaan ikinä valita heteropareista samalla tavalla, vaikka niitä on sarjat täynnä. Silloin minusta ehkä tuntuisi, että kyseessä on "kiintiöhomopari", jos ne vaan keksisivät jonkun hahmon, jonka ainoa rooli olisi olla Alexin love-interest. Oon yrittänyt miettiä onko mikään sarja/paritus itselle niin pyhä, etten sietäisi parituksen muuttamista mahdollisessa rebootissa, mutta eipä ole tullut mieleen ainakaan vielä. Näkemysero ja mielipidekysymys siis, miten paljon on kenenkin mielestä ookoo muuttaa alkuperäisestä. Oma näkökanta on tosiaan se "AU-fanfic", joka ei vaikuta alkuperäiseen.

Michaelin hymy finaalijaksossa näyttäytyi itselle enemmän näyteltynä/feikkinä, sellaisena, että se tajusi huijaavansa sekä itseään, että Mariaa :( varsinkin, kun aiemmin jaksossa Michael vielä sanoi Isabelille, että tulee varmaan aina rakastamaan Alexia (vaikka kys rakkaus tuntuikin vuosien varrella tuottaneen lähinnä tuskaa). Joo, olisi tosielämässä ihan realistista, että Michael jättää taakseen suhteen, joka lähinnä satutti, mutta juuri tässä fiktiossa se tuntuisi minusta epätyydyttävältä. 8)

Surullisen paljon tuntuu fanikeskusteluja lukiessa, että ihmiset vihaa tätä reboottia, koska eivät osaa erottaa sitä alkuperäisestä omaksi sarjakseen.
Itse en oikein ymmärrä, kun eihän uusi versio mitenkään mitätöi tai edes sotke sitä vanhaa, se on vaan jonkun oma versio tai uusi näkemys, eihän kukaan ole mennyt alkuperäistä muuttamaan. Kuvainnollisesti kukaan ei ole piirtänyt Mona Lisalle viiksiä, ainoastaan ottanut siitä vähän mallia ja maalannut oman näkemyksensä.


Roswell, New Mexico

Spoiler: näytä
Kiintiöhomopari ei toki ole nätti termi ja siitä voi monet ärsyyntyä, se on ihan fine ja vaikka mulla ei tuollaista vastaan ole mitään, niin joskus se kyllästyttää, että pitää väkisin vääntää jotain mitä ei ole. :D Mulle olisi juurikin ollut enemmän ehkä olankohautus jos Alex olisi paritettu jonkun täysin randomin kanssa, ehkä siksi mulle enemmän tästä kahden päähenkilön parittamisesta tulee se kiintiöhomopari fiilis, koska se on selkeästi aika väkisin väännetty ja juurikin sen vuoksi varmasti, että sarjoissa halutaan ottaa kantaa. Nykyään on muotia puhua asioista ja ottaa kantaa ja tehdä tämmöisiä asioita näkyvimmiksi, jotta ne alkaisi olla valtaväestölle normia ja täysin ok. Heteroparit valitettavasti sarjoissa on niin normia, että siksi ne ei heretä samanlaisia tunteita kun ehkä niitä kohtaan, jotka ei semmoisista välitä.

Itse olen myös lukenut kommentteja jonkun verran tässä ja tosiaan näyttäisi vahvasti olevan tuota samaa mihin sinäkin kiinnitit huomiota, että monet vertaa alkuperäiseen ja toki valehtelisin, jos en itse tekisi samaa, mutta edelleen yritän ajatella tämän täysin erilaisena juttuna, koska muuten mun spyyke ei kestäisi. Tässä ajatus alkaa jo hiukan tottua noihin noiden ammattehin ja aikuisuuteen, vaikka osasta en ole yhtään samaa mieltä. Juonikin nyt tietyllä tapaa menee, vaikka siinäkin on monia juttuja mitä vierastan. Mutta kaikki on nieltävissä ja noihin asioihin voin tottua kyllä. Tää paritus on nyt ainut, mikä mua kaihertaa aivan hitosti liikaa. Mun ei pitäisi kyllä katsoa mitään, kun kaikki menee tunteisiin liian vahvasti! :D

Painotan vielä, että mun kommentit ei tarkoita sitä, että mulla olisi homopareja vastaan jotain, ei todellakaan. Sarjoissakin niitä olkoot minun puolesta vaikka kaikki, mutta M/M ei rikota! :D

Violetu

 • Rohkupuusku
 • ***
 • Viestejä: 2 897
 • End of the line
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #353 : 28.04.2019 18:32:43 »
Ja edelleen Roswell New Mexicoa...
Spoiler: näytä
Vissiin se on katsojan silmässä, mikä on väkisin väännettyä, joten siitä lienee turha kiistellä. Sanonpa kuitenkin(😂), että itse suosin ficcienkin puolella usein sellaisia parituksia, jotka eivät ole "canonia", joten siitäkin syystä Michael/Alex upposi itseeni hyvin alusta asti, vaikka tulikin alkuperäisen Roswell-OTP:ni "tilalle", tai siltä aluksi näytti. Kaiketi minä vaan pidän siitä, ettei alkuperäistä seurata liian orjallisesti, vaan mukana on monella tavalla uusia, tuoreita ideoita. Ei kaikki pidä, eikä sitä voi vaatiakaan🤷‍♀️
 Harmittaa vaan, että nämä paritukset on sarjassa asetettu toistensa vihollisiksi/kilpailijoiksi, kun tekijät varmasti tietävät, miten suuri suosio M&M:llä on ennestään ja sen, miten suuren suosion hyvin rakennettu homopari (jollainen Michael/Alex mielestäni tässä sarjassa on) usein saavuttaa. Eli jeejee, usutetaan intohimoisimmat fanit toistensa kurkkuun kiinni ::) huomion kannalta toisaalta hyvä strategia.
Se vähän harmittaa kun tuntuu, että Mariaa ei ole rakennettu yhtä hyvin ja kokonaiseksi kuin muita hahmoja, minkä takia en myöskään haluaisi, että hänet typistetään vaan love-interestiksi (toivottavasti niin ei käy). Sekin on jännä ratkaisu, ettei hän vielä ykköskauden lopussakaan tiedä avaruusolennoista, vaikka about kaikki muut tietää.

niiinaYmmärsin kyllä asiayhteydestä, ettei sinulla ole mitään homopareja vastaan, piti vaan periaatteesta yleisesti huomauttaa😅 yhtä lailla joku voisi valittaa Marian ihonväristä, joka on mikä on ihan vaan sen takia, että sarjaan on pitänyt saada joku musta hahmo. (Ihan vaan "kiintiöhomopariin" rinnastettavana esimerkkinä).
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 554
 • ava by Ansa
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #354 : 28.04.2019 18:50:19 »
Tungen nyt tähän Roswell New Mexico keskustelun väliin  ;)

Mut seuraako kukaan täällä Our Girl nimistä brittisarjaa?
Sarjan kolmannen kauden pari viimeistä jaksoa ovat vielä nähtävissä Areenassa.
Sarja kertoo siis brittisotilaista, jotka ovat komennuksilla maailmalla. Pääosassa on lääkintämies-nainen, eka kaudella nimeltään Molly ja seuraavilla kausilla sitten Georgie.

Oon ihastunut sarjaan kovasti, vaikka harmittikin kun Molly ekan kauden jälkeen lähti, kun näyttelijällä oli jatkuva rooli jossain päivittäissaippuassa eikä kuvausaikatauluja saatu sovitettua yksiin Our Girlin jatkokausien kanssa. Olen minä Georgieenkin tykästynyt se vaan otti oman aikansa.Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
              
           

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #355 : 28.04.2019 18:52:58 »
Ja edelleen Roswell New Mexicoa...
Spoiler: näytä
Vissiin se on katsojan silmässä, mikä on väkisin väännettyä, joten siitä lienee turha kiistellä. Sanonpa kuitenkin(😂), että itse suosin ficcienkin puolella usein sellaisia parituksia, jotka eivät ole "canonia", joten siitäkin syystä Michael/Alex upposi itseeni hyvin alusta asti, vaikka tulikin alkuperäisen Roswell-OTP:ni "tilalle", tai siltä aluksi näytti. Kaiketi minä vaan pidän siitä, ettei alkuperäistä seurata liian orjallisesti, vaan mukana on monella tavalla uusia, tuoreita ideoita. Ei kaikki pidä, eikä sitä voi vaatiakaan🤷‍♀️
 Harmittaa vaan, että nämä paritukset on sarjassa asetettu toistensa vihollisiksi/kilpailijoiksi, kun tekijät varmasti tietävät, miten suuri suosio M&M:llä on ennestään ja sen, miten suuren suosion hyvin rakennettu homopari (jollainen Michael/Alex mielestäni tässä sarjassa on) usein saavuttaa. Eli jeejee, usutetaan intohimoisimmat fanit toistensa kurkkuun kiinni ::) huomion kannalta toisaalta hyvä strategia.
Se vähän harmittaa kun tuntuu, että Mariaa ei ole rakennettu yhtä hyvin ja kokonaiseksi kuin muita hahmoja, minkä takia en myöskään haluaisi, että hänet typistetään vaan love-interestiksi (toivottavasti niin ei käy). Sekin on jännä ratkaisu, ettei hän vielä ykköskauden lopussakaan tiedä avaruusolennoista, vaikka about kaikki muut tietää.

niiinaYmmärsin kyllä asiayhteydestä, ettei sinulla ole mitään homopareja vastaan, piti vaan periaatteesta yleisesti huomauttaa😅 yhtä lailla joku voisi valittaa Marian ihonväristä, joka on mikä on ihan vaan sen takia, että sarjaan on pitänyt saada joku musta hahmo. (Ihan vaan "kiintiöhomopariin" rinnastettavana esimerkkinä).


Sama jatkuu :D Eli Roswell, New Mexico menoa:

Spoiler: näytä
Toi on muuten tosi totta ja harmitti mua, miten pienelle roolille Maria lopulta tuossa koko kaudella jäi! Siitä on annettu palasia joo, mutta itsekin olisin kaivannut paljon lisää vielä. Nään hänellä tosi ison potentiaalin ja hahmossa on ns. munaa, mutta ehkä Marian olemuksen tuominen hiukan on epäonnistunut. Voihan se olla, että koska M&M ei ollut ns. pääpari alussa, että Maria haluttiin sitäkin kautta jättää ensin hiukan etäiseksi, ettei katsojat heti vinku sen parin perään vaan mitä enemmän Mariaa tuotiin katsojille tutuksi, sitä enemmän myös Michael kiinnostui tästä.

Ja tajusin vasta kun sanoit, että Maria ei tiedä. Jotenkin se kuitenkin oli tuossa porukassa aika hyvin messissä, että kai mä vaan jotenkin oon miettinyt kokoajan, että kyllä sekin tietää, mutta totta. Ei sille kukaan ole oikeastaan sanonut mitään! Tää on toisaalta harmi, koska siinä voi olla jo yksi kivi taas M&M parin väliin. Tosin Michael tuossa puhui aikaisemmin, ettei jaksa enää valheita, joten jos uusi kausi tulee niin luultavasti keskustelee asian Marian kanssa läpi aika piankin ja luulisi noin henkevän tyypin ottavan sen hyvin, mutta draama on aina draamaa. :D

Tosiaan minäkin tuossa esitin aikaisemmin ns. omia mielipiteitä ja hyvinkin kärkkään kuuloisesti, jokainen on toki sitä mieltä mikä tuntuu omalta (ja saa olla!). Musta on hyvä, että ollaan saatu keskustelua tästä aiheesta aikaan, vaikka ollaankin monessa jutussa aika erilinjoilla! Helpottanut hiukan, että joku muukin katsonut sarjaa ja saanut sanoa näitä ajatuksia, kiitos sulle! :D

Violetu

 • Rohkupuusku
 • ***
 • Viestejä: 2 897
 • End of the line
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #356 : 28.04.2019 19:38:55 »
niiina, sama homma, mukavan rauhanomaista keskustelua on ollut tämä (verrattuna nyt vaikka siihen, mitä facessa on nähnyt), kiva että joku muukin on edes katsonut sarjaa, vaikka ollaankin about kaikesta eri mieltä ;D

Toivotaan, että ne tekee kakkoskauden ja katsotaan kuinka sen kanssa sitten käy🙈
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 373
 • Malfoysexual
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #357 : 28.04.2019 20:04:40 »
niiina, sama homma, mukavan rauhanomaista keskustelua on ollut tämä (verrattuna nyt vaikka siihen, mitä facessa on nähnyt), kiva että joku muukin on edes katsonut sarjaa, vaikka ollaankin about kaikesta eri mieltä ;D

Toivotaan, että ne tekee kakkoskauden ja katsotaan kuinka sen kanssa sitten käy🙈
No facebookin keskustelun taso osaa olla joskus tosi hurjan "asiallista". :D Joo, toivomme toista kautta ja katsotaan mitä tulee tapahtumaan. Ehkäpä avautuminen jatkuu sitten taas joko hyvin tuskallisissa tai iloisissa merkeissä.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 736
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #358 : 17.05.2019 12:06:40 »
Nyt kun minulla on käytössäni HBO:n tarjonta, olen sukeltanut Viikingit-sarjaan korviani myöten. Olen muutenkin erinäisistä syistä pohtinut vähän kaukaisempaa historiaa ja sitä millaista elämä on ollut 500-900 -luvuilla. Eihän englannissa ollut vielä kunnon linnoja silloin. Pidän kovasti Viikingit - sarjan keskeisistä hahmoista ja kaikesta rekvisiitasta jota kuvauksissa näkyy. Vaatteet, kengät, pitkätalon salin sisustus, veneet ja niiden rakennus.

Tykkään katsoa sarjoja lyhyessä ajassa yhteen soittoon. Jakso viikossa on kovin hidas tahti, vaan kun koko sarja on katsottavissa, pääsee paremmin uppoutumaan itse tarinaan kun voi katsoa kaikki jaksot vaikka parin kuukauden sisään. Koska en ole ollut innostunut Marvelin tuotannosta, ovat nämä skandinaviset jumalalhahmot olleet hieman sivuseikkoja, mutta tässä nekin avautuvat eri lailla. Olen tässä vaiheessa pohdintaani päässyt neljännen tuotantokauden ensimmäisiin jaksoihin asti.

Kosmik

 • Kermakanelipulla
 • ***
 • Viestejä: 2 317
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #359 : 04.06.2019 18:29:56 »
Onko kukaan muu katsonut tuota HBOn Chernobyl-minisarjaa. Tänään julkaistiin viimeinen jakso ja täytyy kyllä sanoa, että enpä ole hetkeen katsonut yhtä vaikuttavaa, hyvin tehtyä ja pelottavaa sarjaa. Olen dokumentteja Tsernobylistä katsonut, mutta tuo sarja hiipii jotenkin karmivasti ihon alle ja pistää ajattelemaan yhtä sun toista. Vaikea sanoa, mikä sarjassa eniten järkytti. Ehkä se, miten asioita salailtiin, siihen ei uskottu heti, että reaktorin ydin on siellä paljaana ja onnettomuutta pidettiin aluksi pienempänä, mitä se todellisuudessa oli. Sitten se kansalaisten uhrautuvaisuus ja miten kovan hinnan nämä kaikki onnettomuuden korjaamiseen osallistuneet joutuivat maksamaan. Kolmas jakso taisi olla melkeinpä pahinta katseltavaa, kun ne palomiehet ja laitoksen työntekijät makasi siellä sairaalassa säteilysairauden kourissa. Siis hyi helvetti, miten hirveä ja tuskallinen kuolema. Ja tämä viimeinen jakso jätti myös hiljaiseksi, varsinkin Legasovin osalta. Hienoa sarjassa on myös se, miten tarkasti se pohjautuu faktoihin. Ja kun tietää, että tuo kaikki todella tapahtui, tekee se tuosta sarjasta pelottavamman kuin mikään täysin fiktiivinen sarja. Ainoa miinus, jonka keksin on se, että näyttelijät puhuvat englantia, eivätkä venäjää, mutta ehkä katsojia on sarjalle lopulta kertynyt sitten enemmän, kun kielenä on englanti. Tiedä sitä sitten. Huippu sarja kuitenkin ja suosittelen tuota kyllä jokaiselle, koska se on kuitenkin rankattu joissain lähteissä kaikkein aikojen parhaimmaksi sarjaksi.