Kirjoittaja Aihe: BBC!Sherlock: Ehkä ei, ehkä kyllä, K-11, Jimlock  (Luettu 980 kertaa)

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 7 615
 • Lunnikuningatar
Fandom: BBC!Sherlock
Ikäraja: K-11
Vastuuvapautus: Arthur Conan Doyle & BBC ovat ne tahot, joilta häpeämättömästi lainaan. Olen paljon velkaa.

Yhdelle maailman parhaimmista.

*

Ehkä ei, ehkä kyllä


Jim juo kahvinsa kerman ja sokerin kera. Sherlock juo kahvinsa - silloin jos juo - mustana ja irvistyksen kera.

Jim nukkuu sykkyrällä. Sherlock nukkuu selällään, kädet sivuilla. Jos maailma olisi oikealla tolalla, he jakaisivat vuoteen useampina öinä. Mutta koska maailmassa on virhe, jonka nimi on John Watson, se ei käy päinsä. Eikä Jim ole niin tyhmä, että arvelisi yksinkertaisen miinuslaskun riittävän. John on yhtälön tasapainottava osa, sen ratkaisu. Eikä ratkaisua voi poistaa.

Jim pitää taidenäyttelyistä, Sherlock ei. Kumpikaan heistä ei jaksa ratkoa ristisanatehtäviä. Mutta on muitakin harrastuksia.

Sherlock käy suihkussa ennen lähtöään Jimin luota. Hän huomaa ajoissa, että sähkökytkentöjä on muutettu, eikä käristy kuoliaaksi virtaavan veden alla. Se on pieni voitto molemmille, joten sitä on syytä juhlia. Seuraus: Sherlockin selkä on punaisilla juomuilla ja Jimin alahuuli turvonnut. Sherlock on kaulahuivinsa kanssa varsin varovainen seuraavina päivinä. Jimin mielestä se on ajanhukkaa - John tuskin huomaisi mitään kuitenkaan.

(Ja jos huomaisikin, se olisi hyvä. Koska näkeehän Jim joka kerta. Ei voi olla näkemättä.)

Sherlock harjoittelee veitsenheittoa kurpitsaan ja kirjaa tulokset ylös. Jim nakkaa kurpitsan ulos ikkunasta, keskelle kadun ihmisvirtaa. Reaktiot ovat hyvin tyypillisiä, joten niitä ei ole syytä kirjata mihinkään. Kaikesta voi puhua itsensä irti. Ja muut.

Paitsi että jotkin asiat ovat mahdottomia. Kuten John, jota ei saa irti Sherlockista. Tai Sherlock, jota ei saa irti Johnista.

Se on väärä kysymys. Oikea kysymys sen sijaan on tämä:

Voiko John saada Sherlockin irti?

Oikea vastaus on ehkä ei, ehkä kyllä. Ja koska ehkä kyllä, yhtälössä on painava virhe.

Ja siksi ehkän on lakattava olemasta.
what we save, saves us

Kaatosade

 • pervektionisti
 • ***
 • Viestejä: 4 872
 • kiero ja sarkastinen
Vs: BBC!Sherlock: Ehkä ei, ehkä kyllä, K-11, Jimlock
« Vastaus #1 : 08.12.2013 23:15:22 »
Onpas vaikeasti kommentoitava ficci. Sellainen tehokas, moniselitteinen ja lyhyt, mitä on hankala pureskella palasiksi kun tuntuu että tämä oli vallan mainio tällaisenaan.

Vastakkainasettelut ja nopea piirteestä toiseen siirtyminen loivat hahmoista kuvaa toimivalla ja ei-niin-perinteisellä tavalla. Eroavaisuuksia on paljon, mutta myös yhteistä, esim nyt se ettei pidetä ristisanoista, mutta voihan sitä muutakin harrastella. ;D

Jim herätti tässä sympatiaa kuvion kolmantena pyöränä, sinä joka olisi hänen tulkintansa mukaan helpointa irrottaa.

Mitä tästä nyt oikein sanoisi... kerrontatyyli toimii tällaisessa lyhyessä tekstissä minulle varsin hyvin, mutta pitkässä mitassa tällaista olisi uuvuttava lukea. Olen laiska lukija enkä jaksa kauhean pitkää pätkää täytellä aukkoja vaan haluan vaan ripustaa aivot narikkaan, mutta siis, tähän kohtaan oikein passelia kerrontaa.

Pidin kyllä, kiitoksia erilaisesta lukukokemuksesta. <3
Mitä tarinoita kertoisin sinulle hämärän rannalla
että haihtuisi surusi, suloinen ja surullinen nukkeni.   (Pablo Neruda)


Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 7 615
 • Lunnikuningatar
Vs: BBC!Sherlock: Ehkä ei, ehkä kyllä, K-11, Jimlock
« Vastaus #2 : 07.02.2021 13:43:39 »
Kaatosade: Vastailen nyt wanhojen tekstien kommentteihin ja jotenkin järkytyin siitä, että tätäkin oli joku kommentoinut. Kiitos paljon, että teit niin, vaikka se olisi vaikeaa ollutkin! Muistan nimittäin vielä vuosien jälkeenkin, että tämän tekstin kirjoittaminenkin oli yhtä tuskaa, kun Jimlock ei todellakaan ollut mulle mikään luontevin paritus. :D Iloitsen myös siitä, että moniselitteisyys toimi näinkin lyhyessä tekstissä, koska tällainen tiivis tyyli on mulle usein se luontevin. Hurjasti kiitoksia kommentista! ❤️
what we save, saves us