Kirjoittaja Aihe: Tuu rokkaa mun tanssilattiaa | K-11, femme  (Luettu 1367 kertaa)

planeettabaletti

  • ***
  • Viestejä: 30
Tuu rokkaa mun tanssilattiaa | K-11, femme
« : 13.06.2012 03:05:32 »
Nimi: Tuu rokkaa mun tanssilattiaa
Kirjoittaja: planeettabaletti
Ikäraja: K-11
Tyylilaji: Romance, femme
Varoitukset: Hieman vastuutonta alkoholinkäyttöä mutta myös sen paheksumista
Yhteenveto: Sit sä näit sen tähtisilmän keikkuvat lanteet ja sä halusit mennä

A/N: Kirjoitin tämän noin kaksi vuotta sitten. Tekstissä on sanoja Pariisin kevään kappaleesta Tuu rokkaa mun tanssilattiaa, mikä toimii myös tekstin otsikkona. Toivottavasti tykkäätte!


Tum, tum, tum, tum.

Sokaiseva strobovalo ja kaikennielevä pimeys vaiheilivat basson jytkeen tahdissa. Silmissä välähteli, tuntui sokealta.
Jonkun paita oli päällystetty paljeteilla ja se heitteli valonsäteitä tytön tanssiessa. Lanteet, olkapäät, ja satoja poisheitettyjä valopalloja. Ne lensivät hetken, kunnes kuumankostea, öljyinen pimeys nieli ne lopullisesti. Hetken päästä sama toistui.
 
Tintti, yksi jumalan virheistä, istui pienen pyöreän pöydän ääressä edessään lasillinen kusenväristä, korkeapromilleista nestettä. Tummanharmaat, hieman liikaa nähneet silmät harhailivat tanssilattialla hytkyvässä ihmismeressä. Kenenhän käsi tuo oli, ja kenen persettä se kosketti, Tintti huomasi miettivänsä. Mutta eihän sillä ollut mitään merkitystä, koska tärkeintähän oli tämä hetki, nuoruus ja nousuhumala. Tintti tuhahti mielessään.
 
Ihmismassa oli kuin suuri eläin, joka huokaili ja huohotti kärsimättömästi. Aamu tulisi liian pian, eikä tässä ollut aikaa hidastella. Eläin halusi kaiken tässä ja heti, sillä tiedä vaikka jäisit auton alle jo huomenna.
 
Sillä nuoruushan oli elämän nautintokausi.
 
Kahdeksantoista ja elämä edessä, pääsit ensimmäistä kertaa omilla henkkareilla baariin. Surullisen monilla se oli tänään niin, Tintilläkin.
 
Tinttiä ei juominen kiinnostanut, ei ollut koskaan kiinnostanut. Alkoholin makukin oli kamala. Silti hän oli hetki sitten huomannut istuvansa baarissa drinkki kädessään. Tosin ilman aikomustakaan juoda sitä.
 
Tintin hyvä ystävä, Viola, oli komentanut tämän mukaansa juhlimaan ja työntänyt lasin hänen käteensä. Oltiin kuulemma nuoria vain kerran, eikä siksi saisi nyhvätä kotona lukemassa kirjaa. Tintti oli tuhahtanut Violan mielipiteelle mutta lähtenyt kuitenkin tämän ja Sakun kanssa baariin. Seuraksi, oli Saku sanonut. Mutta eipä heistä itsestään ollut seuraa, kumpikin oli kadonnut kymmenen minuutin sisällä sisäänpääsystä ihmiskasaan, joka heilui tanssilattialla.
 
Violaa ei näkynyt. Luultavasti tämä juhli parhaillaan hinkkaamalla itseään jotain ällöttävää amisteiniä vasten. Joskus Tintti ei ymmärtänyt mikä teki heistä niin hyviä ystäviä. Sakun Tintti spottasi vähän väliä, tämä liikkui ihmisjoukon reunalla.
 
Hetken lasia tökittyään Tintti päätti jättää sen rauhaan, luultavasti Viola joisi sen ennemmin tai myöhemmin.
Tanssivia ihmisiä katsellessaan Tintti ei voinut olla tuntematta pientä pistosta kateellisuutta. Tiedättehän, voi kun sitä osaisi itsekin ja niin edelleen.
 
Sä diggaisit jos sä voisit veivaa viimeiset muuvit
Mut ei lanne liiku niinkuin MTV:n tytöillä

 
Tintti jäi katselemaan ihmisjoukon reunalla tanssivaa tyttöä. Tämän pitkät, punaruskeat hiukset heiluivat puolelta toiselle. Tyttö uppoutui musiikkiin täysin, tämän vartalon liikkeet olivat spontaaneja. Ei sillä tavalla että unohduit tanssimaan silmät kiinni ja havahduit siihen kun kaikki nauroivat. Vaan äärimmäisen seksikkäällä tavalla spontaaneja.
 
Tintti ei saanut silmiään irti.
 
Kappale vaihtui, mutta tyttö ei lopettanut tanssimista. Tintin katse kulki tämän paikoittain puhki kuluneessa, hieman liian lyhyessä farkkuhameessa, pitkähihaisen paidan kauniisti kaartuvassa kaula-aukossa ja kulkusin varustetussa nilkkakorussa joka hypähteli tytön paljaassa jalassa.
 
Tintti vilkaisi omia, kenkiin suljettuja jalkojaan ja tunsi itsensä tavanomaiseksi. Kaikilla muilla oli kengät jalassa, kaikilla muilla paitsi tuolla tytöllä.
 
Sit sä näit sen tähtisilmän keikkuvat lanteet ja sä halusit mennä
 
Jokin alkukantaisesta himosta pohjautuva halu kuiski Tintin korvaan että tämän pitäisi mennä tanssimaan tytön kanssa, mene mene.
 
Tintti tunsi tökkäyksen olkapäässään ja kääntyi nähdäkseen Sakun huvittuneet kasvot. Tämä vilkaisi tanssivaa tyttöä ja sitten Tintin raolleen jäänyttä suuta ja hämmentynyttä ilmettä.
 
”Onhan se ihan hyvännäköinen. Tytöksi”, Saku sanoi ja nauroi perään. Tintti käänsi katseensa pöytään ja punastui. Ei hän ollut koskaan maininnut ystävilleen ihastuksistaan. Eikä hän koskaan ollut seurustellut, tietenkään.
 
Ei hän sitä pelännyt, että muut eivät häntä hyväksyisi, olihan Sakukin mitä oli. Enemmän hän pelkäsi, että kun hän tunnustaisi sen itselleen, hänen täytyisi alkaa harrastamaan ihmissuhteita.
 
Tintti ei sanonut mitään, mutta vilkaisi taas tyttöä, ettei tuo vain katoaisi minnekään. Saku katsoi Tinttiä hymyillen, ehkä hieman humalaisesti, mutta ei tuo selvästikään ollut paljoa ottanut.
 
”Mee tanssiin sen kanssa”, Saku ehdotti, ja nyökkäsi kohti Tintin katselemaa tyttöä.
 
No mikset sä oo jo siellä?
 
Ennen kuin Tintti ehti vastata mitään, Viola saapui heidän luokseen läähättäen, ja kuten Tintti oli aiemmin arvellutkin, kulautti kerralla pöydällä olleen juoman. Viola alkoi kovasti käsillään huitoen selittää jotain Sakulle, joten Tintti uppoutui taas tuijottelemaan tyttöä, joka ei onneksi ollut liikkunut paikaltaan.
 
Koko tytön olemus oli liian houkutteleva. Tuntui kun tämän vartalo olisi viestinyt ’tule, tule’ kaikille jotka vain erehtyivät katsomaan tarpeeksi pitkään.
 
Tuu rokkaa mun tanssilattiaa!
 
Viola oli lopettanut selityksensä, luultavasti jostain jätkästä jonka se oli äsken iskenyt, ja katsoi nyt Sakun käskystä minne Tintti tuijotti. Viola tirskahti, hän oli reippaammin humalassa.
 
”Mee hei tosiaan, se tekis sulle hyvää”, Saku yritti vakuutella. Tintti kääntyi katsomaan tätä hieman epätoivoisesti, Viola nyökytteli ollakseen samaa mieltä Sakun kanssa. Tosin uskottavuutta vähensi hieman se, että Violan seisonta näytti hieman horjuvalta.
 
Anna mennä ja feidaa rypyt sun otsassa
 
”En mä, en osaa edes tanssia. Se nauraa mulle”, Tintti vastusti punastellen. Saku pyöräytti silmiään, hänestä Tintti osasi tanssia. Mutta eihän tuo koskaan ollut julkisella paikalla tanssinut, joten Saku ymmärsi Tintin vastustelut.
 
”Kamoon, ei kukaan sua kato, tuolla on noin paljon porukkaa”, Saku rohkaisi ja sipaisi Tintin poskea.
 
”Näytät niin nätiltäkin”, Viola huoahti ja kikatti humalaisesti. Tämä otti tukea Sakusta, ilmeisesti oli alkoholi mennyt päähän asti, toisin kuin algebra.
 
”Se vetää sua puoleensa”, Saku yhtäkkiä kuiskasi aivan Tintin korvaan, ja Tintti säpsähti. Hän katsoi taas tyttöä. Totta kai Saku oli oikeassa.
 
Kun se tyttö sai perhoset lentämään vatsassa
 
Tintti ei osannut päättää, olisiko suostunut mahdollisesti nolaamaan itsensä menemällä tanssimaan, vai olisiko vain jäänyt tuijottelemaan tyttöä kaukaa. Luultavasti joku jätkä veisi senkin kotiinsa illan päätteeksi.
 
”Me mennään nyt kuitenkin takas tuonne, catch ya later”, Saku sanoi, pörrötti Tintin hiuksia ja lähti Violan perässä takaisin tanssilattialle.
 
No me ollaan täällä vielä
 
Tintti seurasi katseellaan ystäviään, kunnes nämä katosivat ihmisvilinään. Tanssijatyttö oli vieläkin samassa kohdassa, yhtä puoleensavetävänä kuin aiemminkin. Tintti päätti jäädä katselemaan.
 
Sä jäit sitten pöytään istumaan
 
Tintti katseli hieman kaihoisasti nauravia ihmisiä. Kyllä hänkin osasi pitää hauskaa, mutta erilaisissa tilanteissa. Niin Tintti ainakin uskotteli itselleen, eihän hän osaisi baarissa pitää hauskaa, hän, Tintti. Ehei.
 
Onko kiva kun muil on hauskaa?
 

Baaritiski huoneen - jos sitä nyt huoneeksi pystyi kutsumaan - toisella puolella kiinnitti Tintin huomion. Jos hän kävelisi sinne, aivan tytön vierestä. Se voisi toimia, jos uskaltaisi nousta pöydästä ja lähteä.
 
Tintti nousi seisomaan ja otti pari askelta kohti tanssilattiaa. Hän näki Sakun hymyilevän iloisesti ja viittoilevan luokseen huomatessaan Tintin lähteneen liikkeelle. Tämä säikäytti Tintin, joka palasi takaisin pöytään.
 
Mitä sä vaiheilet?
 
Tintti kokosi itsensä ja lähti kävelemään tanssilattian ohi kohti baaritiskiä. Hän suunnitteli istuvansa siellä hetken ja miettivänsä sitten uudestaan toimintasuunnitelmaansa. Miksi kaiken piti olla näin hemmetin vaikeaa?
 
Lähestyessään tanssivaa tyttöä Tintti huomasi punastuvansa, ja se huomio sai hänet punastumaan vielä lisää. Onneksi tyttö ei katsellut ympärilleen kauheasti.
 
Tuu rokkaa mun tanssilattiaa!
 

Juuri kun Tintti oli ohittanut tytön, joku tönäisi häntä ohi mennessään ja kaatoi juomansa lattialle. Osittain sitä räiskyi Tintin päälle, mutta suurin osa lattialle tanssijoiden jalkoihin. Tintti kääntyi katsomaan tanssijatytön jalkoja, joiden alla oli tämän jonkun läikyttämää alkoholia. Eikä tyttö edes välittänyt.

Tuu rokkaa mun tanssilattiaa!
Anna mennä ja feidaa rypyt sun otsassa


Tintti nosti katseensa ja huomasi tytön katsovan häntä. Ihmeellisen ruskeat silmät, oli ainoa mitä Tintti tajusi ajatella.
 
Kun se tyttö sai perhoset lentämään vatsassa
 
Tyttö hymyili, polkaisi jalkansa maahan saaden nesteen roiskahtamaan hieman. Hän katsoi Tinttiä silmiin, tämä kun nyt jäätyneen paikalleen. Tyttö hymyili, hymyili kauniisti ja nyökkäsi. Tintti pudisti päätään hätääntyneenä ja punastuneena.
 
Mitä sä vaiheilet?
 
Tintti oli jo lähtemässä pois, pöytänsä ääreen, kun tyttö otti häntä olkapäästä kiinni. Tintti vilkuili ympärilleen, peläten että kaikki tuijottivat heitä. Mutta ei paljon kukaan edes katsonut heihin päin, lukuun ottamatta muutamia ihmisiä, ja tietenkin Sakun virnuilevia kasvoja, jotka vilahtivat väkijoukon keskellä.
 
Anna mennä ja feidaa rypyt sun otsassa
Kun se tyttö sai mmm

 
Tintti kääntyi katsomaan tytön hymyileviä kasvoja ja antoi tämän ottaa käsistään kiinni. Tyttö keinutteli lanteitaan ja veti Tinttiä syvemmälle tanssivaan ihmiskasaan. Tintti uskalsi jo hymyillä ujosti, mutta puna hänen poskiltaan ei ollut kadonnut minnekään.
 
Anna mennä ja feidaa rypyt sun otsassa
Kun se tyttö sai perhoset lentämään vatsassa

 
Tyttö vei katsettaan Tintin varpaista aina tämän lyhyisiin hiuksiin asti. Hiukset olivat pörrössä, kiitos Sakun, joka varmasti tarkkaili heitä paraikaa. Hän irrotti toisen kätensä Tintin kädestä ja vei sen hänen lantiolleen. Yhä omia lanteitaan keinutellen tyttö yritti saada Tinttiinkin jotain liikettä.
 
Tuu rokkaa mun tanssilattiaa!
 
Tintti hymyili ujosti ja liikutteli olkapäitään musiikin tahdissa. Tanssijatyttö, jonka nimen Tintti tajusi haluavansa tietää, loi häneen jollain tasolla viekkaan silmäyksen. Ennen kuin Tintti ehti tajuta paljon mitään muuta kuin tytön makean tuoksun, tämä oli vetänyt hänet lähemmäs itseään.
 
Kun se tyttö sai perhoset lentämään vatsassa
 
Tytön kuuma hengitys korvassaan Tintti tunsi olonsa jännittyneemmäksi mutta samalla erilaisemmaksi kuin koskaan. Tällainen olo oli uusi ja jännittävä, eikä Tintti antaisi tätä tunnetta pois millään hinnalla
« Viimeksi muokattu: 07.12.2012 02:48:26 kirjoittanut planeettabaletti »
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner

Ristiriita

  • Muumikuningatar
  • ***
  • Viestejä: 1 109
Vs: Tuu rokkaa mun tanssilattiaa | K-11, femme
« Vastaus #1 : 27.11.2013 13:07:33 »
Kommenttikampanjasta kop kop. Tästä saisi heitettyä vaikka mitä analyysiä, mutta pidän tämän nyt hyvin lyhyenä ja yksinkertaisena. Ymmärrän kyllä hyvin miksi tämä on heitetty KK:aan.

Tykkäsin ensinnäkin ihan hirveästi tämän tekstin tyylistä. Se oli nopeatempoista ja siinä oli ajatuksenvirtamaisuutta paljon mukana, mutta silti kärryillä pysyi helposti koska tässä oli kuitenkin liimattu niitä ajatuksenvirtamaisia asioita kiinni konkreettisiin asioihin, toisin sanoen erikoinen kuvailu ei tuntunut siksi abtraktilta.

Lainaus
Silmissä välähteli, tuntui sokealta.

Tykkään tuosta pätkästä tosi paljon. Se, että joku tuntuu sokealta, tarkoittaa jokaiselle eri asiaa, mutta silti sen voi lukea niin, että kaikki ymmärtävät mitä tarkoitetaan. Hienosti sanottu.

En itse ihan hirveän paljon välitä sellaisesta, että tekstin välissä on pätkiä kappaleista, tosin tässä sen voisi käsittää niin, että sanat kuuluivat tekstin tilanteen äänimaailmaan ja olivat sinänsä osa ficciä. Mutta siis tässä laulun sanat eivät ärsyttäneet, tosin täytyy myöntää, suhtauduin niihin itse asiassa aika neutraalisti, mikä on harmi, sillä näen että ne sinänsä sopivat tähä hienosti.

Tässä oli kiva aihekin. Samaistuttava. :D

Tosi sujuvaa ja koukuttavaa tekstiä! Jotkut saattaisivat sanoa ehkä lauserakenteita lievästi sekaviksi, mutta minun mielestäni ne sopivat tähän tekstiin hyvin! Luen varmasti vastaisuudessakin mielelläni kirjoituksiasi.

Mutta kivaa kuvausta kaikenkaikkiaan! :) Kiitos!
"There's life under the blah blah blah."