Kirjoittaja Aihe: Pajulintu (S)  (Luettu 6825 kertaa)

Kiirsu

 • ***
 • Viestejä: 1 607
 • © Ingrid
Vs: Pajulintu (S)
« Vastaus #20 : 04.09.2016 23:37:19 »
Lainaus
Lunan sydän sykkii epävireisesti. Kolisee ja kaipaa.

Tässä kohtaa olin jo täysin myyty. Tämä on ehkä vaikuttavin aloitus koskaan! Aivan upea. Omaperäisiä kielikuvia, jotka ovat silti niin luonnollisia, että tässä rupeaa miettimään, miksei näin sanota aina. Sydän kolisee. Todella oivaltavaa, tahdon tehdä tästä yleisen ilmauksen!

Koko teksti kolisee ja soi ja on niin herkkää ja haurasta. Tämä on kuin rikkinäisistä tilkuista kasaan kursittu tilkkutäkki, joka kulkee äidiltä tyttärelle. Rakenne on repaleinen ja tässä yhdistyy Lunan suhde vanhempiin sekä Ginnyyn, mutta silti tämän teksti on rikkinäisen ehjä. Palat sopivat yhteen, vaikka ovatkin irrallaan. Uskomattoman kaunista tekstiä!

Kerronta on hyvin Lunamaista: omaperäistä ja harhailevaa, ajatukset eivät pysy kasassa, eikä niiden tarvitsekaan. Luna on täydellinen tällaisena hukassa olevana höpsönä tyttönä ja Ginny sopii kuvaan täydellisesti. Lunan suhtautuminen Ginnyyn on myös ainutlaatuista ja pidän tyttöjen suhteen kuvailusta, sillä Luna on sen verran erityinen hahmo, että hänellä on varmasti myös erityisiä ihmissuhteita.

Lainaus
Tyttö hymyilee – ja jalkojen välissä kihelmöi –, puhaltaa Lunan napaan, eikä haluaisi myöhästyä liemitunnilta.

Tässä tulee yllättävä mutta upea tunnelmanmuutos, enää ei olekaan niin viatonta kaipausta kuollutta äitiä kohtaan, vaan jotain aivan muuta. Voi kun saitkin niin hienosti näin pieneen pätkään ujutettua useita eri tunnelmia.

Luna on tässä aivan ihana! Virheellisyys Ginnyssä onkin hyvä asia ja vaikka Luna joskus vaikuttaakin elävän pilviliinoissa, on hän ehkä jollain tasolla enemmän maan pinnalla kuin me muut. Virheet tekevät meistä ihmisiä ja Luna näkee Ginnyssä jotain, mitä muut eivät näe. Ja Luna näkee linnunpesät, jotka ovat taas yksi upea metafora ja vaikka ajatus onkin kiinalaisilta lainattu, on se upotettu tähän tekstiin upeasti. Ehkä linnunpesät hiuksissa eivät olekaan niin paha asia, jos niiden kanssa oppii elämään ja oppii niitä ymmärtämään.

Kaunis ja särkyvä teksti, joka on jäänyt kaikumaan mieleeni viikkokausiksi, ennen kuin sain itseäni niskasta kiinni ja kirjoitin tähän kommentin. Upeaa ja kaunista!

Lainaus
mutta Luna tietää, että Ginnylläkin on linnunpesistä takkuiset hiukset.

Jos alku oli pysäyttävä ja vaikuttava, niin on myös lopetus <3

And some people, dance.

Aava

 • homsantuusa
 • ***
 • Viestejä: 76
  • woollymint.tumblr.com
Vs: Pajulintu (S)
« Vastaus #21 : 24.11.2016 14:52:11 »
SparklingAngel, kiitos kommentistasi! Luna on ihana hahmo, ja minusta on tosi huikeaa kuulla, että versioni hänestä oli mielestäsi onnistunut.

Neiti Syksy, viini-ilta! Ehdottomasti! Kiitos kauniista sanoistasi, en tiedä, mitä vastata, aaaaaaaaaaa, se oli hieno kommentti. :-*

Kiirsu, aw, hitsi, en edes osaa kuvailla, kuinka hirmuisesti minua ilahduttaa ajatus siitä, että joku ylipäänsä lukee tekstejäni, mutta myös pitää niistä ja jättää kommentin. Oon kiitollinen!
silmieni ympärillä onnelliset poimut

Ronen

 • floristi
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 827
Vs: Pajulintu (S)
« Vastaus #22 : 01.01.2019 20:45:41 »
Viehättävä, kepeä, lunamainen - kuten monet aiemmin ovat todenneet. Tämä on kielellisesti aivan hurjan nätti: yksityiskohdat mustikkamaidon värjäämistä kesäpäivistä halkeilevaan vaaleanpunaiseen kynsilakkaan korostavat ajatusta Lunasta, joka näkee maailman ihan omanlaisellaan tavalla ja erottaa sellaisia asioita, jotka monelta muulta menisi täysin ohi. Tykkäsin siitä, miten tässä nousee esiin eri aistit, kun Luna haistaa hien ja kookospähkinät tai "kuulee" sydämensä epävireisen sykkeen. Hmh, enpä tiedä, onko minulla paljoa ylimääräistä sanottavaa edellisten kommenttien päälle, mutta toteanpa vain yhtenä monista, että tämä on hurjan nätti ja hymyn kasvoille tuova teksti! <3


ava by sokru / bannu by ingrid