Kirjoittaja Aihe: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)  (Luettu 1700 kertaa)

Ales

 • Fanficcari
 • ***
 • Viestejä: 498
 • Ilo on sisäpiirin homma
Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« : 26.06.2013 16:22:22 »
Nimi: Talven aikaa
Kirjoittaja: Ales
Ikäraja: Sallittu
Fandom: Muumit
Genre: En oikein keksinyt mitään, mutta maybe pienen pieni angst?
Yhteenveto: Nuuskamuikkusella oli tapana aina retkillään muistella aikoja ennen, kuin tutustui Muumeihin.
Disclaimer: En omista mitään mitä luet. En mitään. Enkä saa tästä rahaa, vaikka kuinka haluaisin.
A/N: Ensimmäinen tuplaraapale jonka olen kirjoittanut, en tiedä yhtään miten onnistui. Palaute olisi mahtavaa.


Talven aikaa


Lumihiutaleet leijuivat hiljalleen maahan. Talvi oli tullut, ja nyt Nuuskamuikkunen lähtisi vaeltamaan kohti etelää, kohti lämmintä siksi aikaa, kunnes Muumipeikko ja kumppanit nukkuivat talviunta. Vaikka Nuuskamuikkunen piti Muumeista kovasti ja viihtyi heidän seurassaan, ei hän voinut estellä pientä ilon poikasta, joka heräsi aina talven tullessa.

Nyt Nuuskamuikkunen pakkasi telttansa ja varusteensa, ja lähti kävelemään pois Muumilaaksosta. Muut olivat jo nukkumassa, eli hyvästelyjä ei tarvinnut tällä kertaa tehdä. Nuuskamuikkunen hymyili päästessään aina kauemmas pois tästä paikasta, päästessään vihdoin nauttimaan yksinäisyydestä, vapaudesta. Nuuskamuikkusella oli tapana aina retkillään muistella aikoja ennen kuin tutustui Muumeihin. Ennen hän kulki täysin vapaasti riippumatta muista. Hän kierteli ympäri maailmaa tutustuen ihmisiin, lukien ja tutkien eri asioita, ja etenkin nauttien suuresti siitä kaikesta. Mutta nyt ne ajat olivat ohitse. Keväästä syksyyn hän viipyi Muumilaaksossa muiden seurana. Hän kävi välillä pienillä vaellusretkillä saadakseen olla edes hetken yksin. Häntä ei ollut tarkoitettu muiden seuraan. Nuuskamuikkunen on sisimmiltään kulkuri, ja tarvitsee vuosittaisen yksinolonsa jaksaakseen taas olla taas muiden seurassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Nuuskamuikkunen tykkäsi tavata ihmisiä. Ei sinne päinkään.

Mutta nyt Nuuskamuikkunen oli matkalla kohti Etelää, jättäen kylmän talven taakseen. Mutta keväällä hän palaisi taas takaisin ja viettäisi aikaa iloiten muiden seurassa. Ja siitä Nuuskamuikkunen nauttisi. Nyt ja aina.
« Viimeksi muokattu: 03.02.2014 19:00:40 kirjoittanut Ales »

© Raitakarkki

Herkkuoone

 • Vieras
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #1 : 21.07.2013 14:33:33 »
Oi, mitä löysinkään! Muumific!

Näin heti alkuun voisin kai antaa vastauksen tuohon alkusanoissasi esittämääsi kysymykseen: minusta tämä on ensimmäiseksi tuplaraapaleeksi varsin onnistunut pieni kuvaus, eli hyvin olet onnistunut. Raapaleiden kirjoittaminen on tietyn sanamäärän vuoksi erittäin vaikeaa, samoin on myös taitolaji osata sovittaa ideansa tuohon sanamäärään. Olet onnistunut hyvin idean sovittamisessa, sillä tämän lukemisen jälkeen ei yhtään tullut sellainen olo, että teksti jäisi kesken tai että sen pitäisi vielä jatkua ja vastata lisäkysymyksiin. Myöskin kuvailu ja kerronta ovat pääosin toimivaa, muutamia kömpelöitä virkkeitä huomasin, mutta eivät ne kauheasti haitanneet lukemista.

Tämä on ihka ensimmäinen ficci, jonka luen Muumit-fandomista ja melkein meinasin hypätä tämän ylitse juuri fandomin vuoksi etsiessäni luettavaa (en halua pilata rakkaita lapsuusmuistoja, iik), mutta kuitenkin otsikko ja matala ikäraja saivat minut avaamaan tämän ja hyvä juttu, että avasin. Oli jotenkin ihanaa vaihtelua viettää hetkinen tämän fandomin parissa ja lukea pätkä Nuuskamuikkusesta. Tuplaraapaleessasi tulee minusta kivasti esiin hänen kulkijaluonteensa ja halu vetäytyä omaan rauhaan aina silloin tällöin. : )

Muutaman pienen virheen löysin:
Talvi oli tullut, ja nyt Nuuskamuikkunen lähtisi vaeltamaan kohti Etelää, kohti lämmintä siksi aikaa, kunnes Muumipeikko ja kumppanit nukkuvat talviunta.
Pikkuruinen virhe: nukkuvat-sana pitäisi kai olla imperfektissä, kun koko muukin teksti kerrotaan menneessä muodossa.

Häntä ei oltu tarkoitettu muiden seuraan.
Tästä huomasin sen toisen virheen: olla-verbi on väärässä muodossa. ”Ei oltu” on olla-verbin imperfektin passiivimuodon ”oltiin” kielteinen muoto, eli se ei sovi tuohon virkkeeseen, kun siinä kuitenkin puhutaan ”hänestä”. Oikeampi muoto olisi siis ”ei ollut tarkoitettu”. :>

Kiitokset. : )
~ Herkku.

Kiacissa

 • Ankka
 • ***
 • Viestejä: 85
 • Ava by: Vanilje
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #2 : 25.07.2013 23:08:17 »
Talvi on tullut, ja nyt Nuuskamuikkunen lähtisi vaeltamaan kohti etelää, kohti lämmintä siksi aikaa, kun...

Pitäisikö tuossa kohtaa siis lukea noin vai siten miten Herkku sen sanoi??

Mut jee ihanaa muumific. Muumit on niin ihania ja niistä on mukava lukea ficcejä:3
Due to unfortunate circumstances, I am awake. 😴

Ales

 • Fanficcari
 • ***
 • Viestejä: 498
 • Ilo on sisäpiirin homma
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #3 : 01.08.2013 12:52:44 »
Herkkuoone: Kiitokset kommentistasi ja mukava huomata, että pidit tästä! (: Ja hienoa, että olen onnistunut kirjoittamaan hyvän tuplaraapaleen, jei! Korjaan nuo virheet tuolta pois!

Kiacissa: Kiitokset kommentistasi ja, muokkaan ne virheet sieltä tosiaan pois. (:

© Raitakarkki

Black Pearl

 • Unicorn
 • ***
 • Viestejä: 212
 • It tastes like pink. IT TASTES LIKE PINK!!!!!!!
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #4 : 10.08.2013 17:40:50 »
Kommenttikampanjasta iltaa :)

Päätin valita tuolta sun listauksestasi tämän Muumi-ficin koska en oo itse asiassa koskaan lukenut ennen Muumi-ficciä Finistä ja tykkään Muumeista tosi paljon. Tarina oli kokonaisuudessaan mukava, siinä tuli hyvin esille tämä Nuuskamuikkusen "yksinäinen susi"-piirre sekä vapauden- ja seikkailunhalu.

Tykkäsin tuosta lopusta: "Mutta keväällä hän palaisi taas takaisin ja viettäisi aikaa iloiten muiden seurassa. Ja siitä Nuuskamuikkunen nauttisi. Nyt ja aina." Todella hienosti sanottu.

Pari kohtaa jäi hieman häiritsemään mua. Esimerkiksi kuuluuko sen olla Etelä isolla? (Itse en ole lainkaan varma siitä, syyttäkää mua jos kritisoin turhaan) Kappaleita olisi musta voinut jaotella vähän eri tavalla ja pari virhettä löysin, mutta ne eivät kuitenkaan yleiskuvaa häiritse.

Pidän joka tapauksessa sun tarinoista ja osaat kirjoittaa hyvin persoonallisesti hyvin persoonallisista fandomeista :)

♥ 19.5.2009-20.3.2015 ♥

Black Pearlin tipuset ja Black Pearlin avatarha.

Ava by Ametrine, banneri by raitakarkki

Cilla

 • ***
 • Viestejä: 74
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #5 : 15.08.2013 18:25:57 »
Tulipa nostalginen olo tämän lukemisen jälkeen. Muumit olivat lapsena ehdottomasti suosikkejani niin tv-sarjassa kuin kirjoissa.

Ensimmäiseksi kirjoittamaksesi tuplaraapaleeksi tämä teksti onnistui hyvin. Kerronta ja kuvailu on sujuvaa. Hyvin olet raapaleen mittaan onnistunut sovittamaan tekstin. Kappalejaosta on kyllä pakko huomauttaa, että tähän kaipaisi rivivälityksiä pariin kertaan. Nyt kun kaikki teksti on noin yhdessä pötkössä niin lukeminen tuntuu hieman raskaalta. Onneksi kyseessä on pituudeltaan vain tuplaraapale. Jos teksti olisi yhtään pidempi, niin en todennäköisesti olisi jaksanut lukea sitä loppuun ilman kappalejakoja.

Nuuskamuikkunen on oivallinen valinta hahmoksi ficciin, joka kertoo talven tulosta. Muumit nukkuvat talviuniaan, mutta Nuuskamuikkuselle talvi merkitsee etelään lähtöä ja Muumilaaksoon verrattuna toisenlaista elämää. Tekstistä näkyi hyvin hahmon luonne, yksinäinen kulkija, joka viihtyy omissa oloissaan ja kulkee omaa tietään pitkin.

Tällaisen pilkkusekaannuksen huomasin:
Nuuskamuikkusella oli tapana aina retkillään muistella aikoja ennen, kuin tutustui Muumeihin.
Pilkku pois ennen -sanan jäljestä. :)

Oli kiva saada lukea ficci tästä fandomista, kiitän lukukokemuksesta.
from the road where the cars never stop going through the night
to a life where I can watch the sun set and take my time

Ales

 • Fanficcari
 • ***
 • Viestejä: 498
 • Ilo on sisäpiirin homma
Vs: Muumit / Talven aikaa / Tuplaraapale (S)
« Vastaus #6 : 08.09.2013 12:15:04 »
Black Pearl: Kiitokset kommentistasi! Mukavaa, että pidit ! Etkä ole ensimmäinen joka sanoo, että kirjoitan persoonallisesti o:
Cilla: Kiitos kommentista! Muokkasin virheen pois ja tein sinne kappalejakoa. (: Mukavaa, että pidit!

-A

© Raitakarkki