Kirjoittaja Aihe: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur  (Luettu 2191 kertaa)

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 453
 • Kellopelihurmaaja
Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« : 03.10.2019 09:59:02 »
Nimi: Nuckelavee, Nuckelavee
Ikäraja: K-11
Paritus: Charlie/Fleur, (Fleur/Bill)
Tyylilaji: meritragedia
Vastuuvapautus: Rowling kirjoitti Potterit, minä vain leikittelen enkä hyödy siitä muutoin kuin saamalla hyvän mielen.
Yhteenveto: "Sinä olet sukua merelle. Hukutit jo osan hänestä."
Haasteet: Finfanfun1000 (640.   Solisluu), Orgasmi609, Sana/kuva/lause (tämä kuva), Random10, Fantasiahaaste (nuckelavee), Kerää kaikki hahmot (Charlie Weasley).

K/H: Satuin fantasiahaastetta varten etsiskelemään taruolentoja Wikipediasta ja törmäsin Nuckelaveehen. Siitä sitten syntyi suhteellisen kivuttomasti tämä teksti. Alun "kansanruno" on omaa käsialaani, ei siis mikään ns. oikea. Tätä oli virkistävää kirjoittaa.

*

Nuckelavee, Nuckelavee

"Nuckelavee, Nuckelavee,
vie naapurin lapset, Nuckelavee
kierrä kaukaa meidän suku
aaltojen lauluun vaivu, nuku
Nuckelavee, Nuckelavee"


*

Fleur istuu kallioilla ja hytisee. Simpukkamökin valkoinen maali kuoriutuu seinistä ja ikkunat ovat iltahämärissä tummat ja vihamieliset, sisälle ei näe. Hän tuijottaa kauas aavalle, rukoilee vaikka suku ei olekaan käynyt sunnuntaimessuissa vuosisatoihin. (Noitavainot olivat omiaan tukahduttamaan sellaiset perinteet.)

"Sinä pelkäät", Charlie sanoo, eikä se ole kysymys. Mies on ilmestynyt Fleurin taakse äänettömästi. Vesi sataa kylmänä, ilkeänä tihkuna, vaikka toukokuun pitäisi olla toiveikas kuukausi.

"Niin", Fleur myöntää ja sanoo sitten yhden ainoan sanan aivan kuin se selittäisi kaiken:

"Nuckelavee."

*

"Bill palaa vasta viikon päästä", Fleur sanoo aamukahvia keittäessään. Charlie nyökkää, muttei sano mitään.

"Aiotko silti lähteä jo huomenna?" nainen kirahtaa viimein. Charlien oli tarkoitus tulla vain piipahtamaan, tuoda terveisiä ja jatkaa Kotikoloon. Ei sotkeutua vuosisatojen seitteihin ja vanhoihin virheisiin.

"Älä höpise", mies tuhahtaa ja avaa Päivän Profeetan.

*

Kallion karhea pinta on viileä paljaiden jalkojen alla. Fleur kulkee kuistilta vedenrajaan niin kevein askelin, että vaikuttaa aineettomalta ja epätodelliselta.

Aamuaurinko on vasta kajastuksen aavistus horisontissa. Charlie seisoo ovensuussa ja katsoo naista kuin lohikäärmettä: ihaillen ja hellästi.

Fleur laskee valkoisen kukkaseppeleen mereen. Se kelluu aalloilla kauemmaksi rannasta ja uppoaa sitten nälkäisiin tyrskyihin.

"Luuletko, että se riittää aallottarille?"

Charlie pudistaa päätään. Hänen merensiniset silmänsä ovat poikkeuksellisen vakavat. "Mikäpä merelle riittäisi?"

*

"Nuckelavee on ollut sukumme kirous jo vuosisatojen ajan", Fleur kertoo. Tuli rätisee takassa ja Charlie on tehnyt lämmittävää gulassia, mutta nainen värisee silti. "Isoisoisoisoäitini teki sopimuksen meren kanssa. 'änen oma taikuutensa oli kovin 'eikkoa, joten 'än ajatteli, että voisi siten päästä kahden sisarensa tasolle. Kukaan ei 'alunnut veelaa, joka oli niin valju ja... tavallinen."

"Meri ei anna asioita ilmaiseksi", Charlie mumisee ja ajattelee Jäämeren lohikäärmeitä, jotka herättävät myrskyjä ja vetävät troolareita syvyyksiin.

Fleur pudistaa päätään. "Ei. Ja Nuckelavee tulee aina lopulta", nainen toteaa synkästi. Hän kertoo varjoista pinnan alla, kuoleman löyhkästä ja riuduttavista unista, jotka edeltävät olennon saapumista.

"Mitä se haluaa?"

"Minut. Veelanvereni. Sen, jota isoisoisoisoäitini ei lopulta antanutkaan, vaikka lupasi."

"Miksi et pakene sisämaahan?" Charlie kysyy. "Ja mikset sinä ole -"

"Kertonut Billille?" Fleur naurahtaa. "Nuckelavee on hyvin mustasukkainen olento. Se vainoaisi 'äntäkin, ja lapsiamme. Täytyy vain antaa uhreja merelle ja toivoa, että ne riittävät."

Charlie ei sano mitään.

*

Fleurin iho on pehmeä kuin kuiskaus. Sade rummuttaa ikkunoihin, valo on valjua ja kylmää. Charlie antaa sormiensa hivellä solisluita, leuan kaarta. Ajattelee veljeään ja sitä, kuinka seuraa nyt samoja reittejä, on luvatta vieraalla maalla. Fleur värisee Charlien kosketuksen alla ja laukeaa. Charlie puree naista olkapäähän ja jättää merkiksi hiljalleen haalistuvan katumuksen kehän.

"Minä voisin lähteä mukaasi", Fleur sanoo raukeasti. Charlie suutelee häntä ja lupaa sanoitta, mutta ajattelee merta.

*

Nuckelaveen iho roikkuu luisevista käsistä, mutta kasvot ovat turvonneet ja mustuneet kuin tukehtuneella. Se löyhkää kuolemalta ja levältä ja pimeydeltä. Charlie tuijottaa olentoa suoraan silmiin ja kohtaa yön sen katseessa, ikivanhan ja armottoman. Sen takana palaa kuitenkin myös kylmä himo, sammumaton nälkä. Nuckelaveen kaviot kuopivat märkää hiekkaa; puoliksi raato, puoliksi hevonen.

"Missä on veela?" Nuckelavee kysyy ja sen ääni hiipii luihin kuin hiuduttava kuume.

"Minun", Charlie sanoo ja paljastaa hampaansa. "Sinä et häntä saa."

"Sinunko?" Nuckelavee nauraa. Hampaista osa on pudonnut pois, kieli on pöhöttynyt. "Hän on jo lupautunut toiselle."

"Lupaukset voidaan pettää", Charlie sanoo ja hymyilee surullisesti. "Sinähän sen tiedät."

Nuckelavee nyökkää hitaasti. "Sinä olet sukua merelle. Hukutit jo osan hänestä."

"Ja puoliksi hukkuneella sinä et tee mitään", Charlie vastaa. "Eivät sellaiset ui enää pakoon tai rimpuile."

Nuckelavee hymyilee, eikä sen silmissä ole lainkaan huvittuneisuutta. "Tulee uusia."

Charlie nyökkää jäykästi. Olento kääntyy ja kävelee hitaasti aaltoihin. Sen jäljiltä ilma on kostea ja täynnä säröjä.

*

Bill palaa kolme päivää myöhemmin. Fleur keittää teetä, hyräilee keittiössä, on vaihtanut vuoteeseen puhtaat lakanat.

Ajattelee silti miestään rakastellessaan toisia käsiä, karheampaa ääntä, ja tietää, että on jo ajautunut liian kauas tutusta rannasta.
« Viimeksi muokattu: 24.01.2021 19:03:26 kirjoittanut Kaarne »

tick tock, says the heart

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 330
Vs: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« Vastaus #1 : 04.10.2019 09:46:27 »
Ensin mietin mistä ihmeestä tuo Nuckelavee (onpa vaikea nimi) on tuttu kunnes hoksasin siitä olleen kerrottu Outlander-kirjasarjassa. Varoituksena lapsille, jotta nämä eivät mene liian lähelle veden ääreen ja toimii kyllä aikuisiinkin, kuten sinun tekstissäsi voi huomata.

Hyvin olet saanut tähän sellaisen harmaan ja uhkaavan tunnelman. Pelkoa ja toivottomuuttakin.

Lainaus
"Sinä olet sukua merelle. Hukutit jo osan hänestä."
"Ja puoliksi hukkuneella sinä et tee mitään", Charlie vastaa.

Kaamea ajatus, että tuo vesissä asusteleva seuraa Fleurin elämää ja tietää siitä ainakin joitakin paloja, kuten nyt tämän. Sitä enemmän Fleur joutuu sitä lepyttämään ja pelkäämään jatkossakin.

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 769
 • yks pieni höpötiainen
Vs: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« Vastaus #2 : 07.10.2019 16:17:00 »
Kommenttikampanjasta heips!

Uu, olipa ihana, tunnelmallinen ja synkeä. Todella kiva tuo keksimäsi "kansanruno". Ihan yhtä hyvin voisi olla oikea! Pidin myös tämän hiipivästä synkkyydestä. Nuckelaveen lähestymisen voi oikein tuntea pitkin tekstiä. Nuckelaveen taustatarina oli mielenkiintoinen ja kontekstissaan uskottava. Kieli oli kivan niukkaa ja kaunista. Jotenkin lauseiden kauneus vain korostuu niukassa ilmaisussa.

Sinällään mitenkään liittymättä tähän ficciin, mutta hivenen huvittavaa lukea niin pian FractaAniman Myrskylintu (kuolleena tai siipirikkona) K-11 jälkeen, jossa Fleurilla on punahukka ja tässä hänellä on perässään pelottava hirviö. Kyllä Fleurille sitten vain sattuu ja tapahtuu yhtä sun toista kamalaa ;D Ehkäpä seuraavaksi Charlielle voisi tapahtua jotain, jossa Fleur sitten puolestaan auttaa häntä? ;)

Lempilauseitani:

Lainaus
Charlie seisoo ovensuussa ja katsoo naista kuin lohikäärmettä: ihaillen ja hellästi.

Lainaus
Charlie puree naista olkapäähän ja jättää merkiksi hiljalleen haalistuvan katumuksen kehän.

Ainoa kohtaus, mille en niin lämmennyt, oli tuo, kun Charlie kohtaa Nuckelaveen. Heidän käymänsä dialogi oli liiankin arvoituksellinen ja runollinen tuntuakseen todelliselta. Olit kyllä muuten hienosti kuvaillut Nuckelaveen hahmona ja olentona.

Aika karua, että Fleur ikään kuin "käytti" Charlieta ja tukeutui pakon edessä häneen päästäkseen Nuckelaveestä eroon, ja silti elämä jatkuu entisenlaisena. Todella epäreilua Charlieta ajatellen :<

Kiitos kauniista ficistä, pidin!

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 453
 • Kellopelihurmaaja
Vs: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« Vastaus #3 : 08.10.2019 12:04:14 »
Jee, kiitos kommenteista, Fairy tale ja Sokerisiipi! ♥

Hauskaa, että Nuckelavee on mainittu myös Outlandenrissa. En ole sitä itse katsonut, mutta tykkään kyllä aina siitä, kun tarinan paikallista mytologiaa käytetään hyväksi. Ja olen myös iloinen siitä, että painostavuus tästä tarinasta välittyi, koska jonkinlaiseen pelottavuuteen kyllä pyrin.

Ilahdutti myös tuon katumuksen kehän nostaminen, koska se tuli tekstiin puolivahingossa. Päätin jo koko höskän kirjoitettuani, että haluan saada tällä(kin) edistettyä orgasmihaastetta, ja se sitten onnistui näppärästi tuolla lauseella, joka oli siis vain hetken mielijohde. Ilahduin itsekin, kun kielikuvasta tuli kaunis!

Olen myös Sokerisiiven kanssa samaa mieltä siitä, että tuo keskusteluosuus Nuckelaveen kanssa on tekstin heikoin osa. Sitä oli myös vaikein kirjoittaa, koska käänne ei tullut luonnostaan! Pitää ehkä seuraavalla kerralla miettiä tarkemmin juuri hahmoa ja sitä, miten Charlie oikeasti puhuisi.

Ajattelin tämän tekstin myös niin päin, että Charlie itse toimi tässä siten, että satutti Fleuria tietoisesti pelastaakseen tämän, ja Fleur sitten vain takertui häneen turvaa etsiessään. Nuckelavee kun ei halunnut jo puoliksi hukkunutta, ja viettelemällä Fleurin Charlie sai sitten tämän pettämään miestään ja ajautumaan sellaiseen verkkoon, johon jäi osittain kiinni ehkä loppuiäkseen. Se oli siis vain puolittainen pelastus. (Pohdin, notta Charlie tuntee taikaolennot ja tiesi siksi tämän ratkaisun, vaikkei varmasti siihen mielellään turvautunutkaan.)

Mutta täytyy pitää mielessä myös tuo Fleur auttamassa Charlieta ja ehkä tehdä seuraavasta ficistä myös toiveikkaampi! Kiitos molemmille kommenteista, ilahduttivat kovin. ♥

tick tock, says the heart

sugared

 • kunoichi
 • ***
 • Viestejä: 1 367
Vs: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« Vastaus #4 : 15.10.2019 20:02:58 »
Vau, tämä oli tosi hieno ja karmiva! Olet tosissaan onnistunut luomaan tähän sellaisen hiipivän hyytävän tunnelman. Heti alussa maalaamasi kuva myrskyisästä merestä ja harmaasta säästä asetti tekstille synkän sävyn. Simpukkamökin vihamieliset ikkunat ja toukokuun tihku olivat mulle erityisesti kutkuttavia yksityiskohtia: asiat ei ole niin kuin pitäisi ja ollaan selvästi astuttu vieraalle maalle.

Nuckelavee kuulostaa aivan karmivalta olennolta, onneksi meidän vesissä ei asu tuommoisia. :D Hauskana sattumana mainittakoon, että luin juuri äsken kirjan, jossa esiintyi hevosen hahmossa ilmestyvä näkki-olento; lienevätköhän nämä eri kulttuurien nucklaveet ja näkit ja muut samaa sukua? En jotenkin alkuun osannut odottaa, että nucklavee olisi tässä ihan todellinen olento, mutta totta kai se on, kun kerran taikamaailmassa ollaan! Olennon ilmestymine todella sai selkäpiin karmimaan. Ajatuksesi nucklaveen "kirouksesta" ja siitä, miten Charlie pelasti Fleurin olennolta, on musta hieno oivallus, mutta ilman selitystäsi en olisi sitä tekstistä ymmärtänyt. Ainakin mulle sitä olisi siis pitänyt vääntää rautalangasta, nyt juonen "pihvi" (pakkohan tälle on olla joku järkevämpi sana suomeksi, apua :''D) jäi mulle hämäräksi (mikä kielikuva, auta armias). Vähän mua myös häiritsi se, että nucklavee on ilmeisesti skotlantilainen taruolento ja sellaisena hyvin "paikallinen", joten miksi se kiroaisi Fleurin suvun, joka kaiketi on kotoisin Ranskasta.

Joka tapauksessa tykkäsin niistä synkistä ja katkeristakin sävyistä, joita tekstissä oli, kun maksettiin vanhoista ja uusistakin virheistä. Pidän tosi paljon kirjoitustyylistäsi, siinä on omaan makuuni "kaikki kohdallaan": rytmi, sanavalinnat, kuvakieli jne. Meriaiheiset kielikuvat on mun lemppareita, ja niitähän tässä vilahteli, oivaltavasti ja tuoreentuntuisesti kuitenkin.

Kiitos kovasti tästä syksyn pimeyteen sopivasta lukukokemuksesta!

her shaking shaking
glittering bones

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Nuckelavee, Nuckelavee, K-11, Charlie/Fleur
« Vastaus #5 : 15.10.2019 22:52:07 »
Voi, tässäpä hieno ficci! Kaunista kieltä, hieman ylimaallista mystiikkaa ja kevyttä kauhua ilmassa. Tykkäsin.

Nuckelavee oli minulle vieras taruhahmo, mutta sopii hyvin kaikenlaisiin Näkkeihin sun muihin tuhoisiin vedenhenkiin. Sukupolvelta toiselle periytyvä kirous tuntuu tässä syventävän tunnelmaa, se luo epäoikeudenmukaisuutta ja selviytymisen pakkoa ilmaan. Alun loru tuo hyvin sitä epätoivon tunnelmaa esiin; jos on pakko, vie toisten lapset, säästä meidän!

Charlie/Fleur -ficeissä toimii aina se asetelma, missä molemmille rakas Bill häälyy siellä jossakin taustalla, ja niin on myös tässä ficissä.

Minua jäi mietityttämään se, kun olento sanoo Charlielle Sinä olet sukua merelle. Viittasiko se vain siihen, että Charlie oli tehnyt temppunsa "kierouttaan", estääkseen Nuckelaveeta saamasta otetta Fleurista, vai liittyikö siihen jotakin muutakin? Vaikuttaa siltä, että Charlie sai Fleurista suuremman otteen kuin nainen hänestä. Vai eikö Charlie halunnut ottaa liikaa pois veljeltään, vaikka vaimo olisikin ollut siihen halukas? Joka tapauksessa koin tämän niin päin, että Fleur ei ollut viettelijä vaan ikään kuin myös uhri Charliellekin, vaikka tämä ei pahaa hänelle halunnutkaan.

Hirviön astuminen esiin merestä oli minusta hyytävän tuntuinen tehokeino. Minulle ainakin jäi vaikutelma, että Fleur pelkäsi taruolennon mahdollista ilmestymistä, uskoen siihen ennemmin kuten kansanperinteeseen kuin todelliseen fyysiseen uhkaan. Oliko se hänelle vain painajaisunta ja varjoja? Ja mikä sai Nuckelaveen viimein nousemaan maalle, mikä Charlien sitä odottamaan naisen tietämättä? Tässä oli paljon sellaista, mikä herättää lisää kysymyksiä ja saa aikaan värinää selkäpiissä.

Oli muuten erityisen kiehtova maininta, miten Charlie katsoo naista kuin lohikäärmettä, ihaillen ja lumoutuen veelan viehkosta kauneudesta.

Moniulotteinen, kiehtova ja ajatuksia mukaansa kieputtava ficci. Pidin kielikuvista ja meriteemasta. Kiitos tästä!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~