Kirjoittaja Aihe: Musiikki #2  (Luettu 47587 kertaa)

Grenade

 • Call me Grenu
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 021
 • Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #300 : 04.03.2020 23:23:29 »
Tulen myös suosittelemaan Spotifya. Se alkaa ehdottamaan omia listoja niiden perusteella, mitä itse kuuntelee ja mitä enemmän kuuntelee, niin sitä toimivampia ne listat yleensä on ollu. Esim. "Daily Mix" -listoja, joissa on sekaisin sellaisia biisejä, joita jo löytyy omasta soittolistasta ja sitte uusia, siis tuon Viikon suositukset -listan lisäksi. Niissä mulla ainakin on ollut enemmän valinnanvaraa, koska Spotify osaa jotenkin jaotella ne genren mukaan, eikä mulla ainakaan tuu tavisbiisien sekaan asmr-ehdotuksia. :D Ja tietty eri genreille ja kaikelle on omat listansa, ja viikottaisille uutuuksille.

Toinen tapa on mennä Youtubeen kuuntelemaan jotain ja antaa automaattisen toiston etsiä seuraava biisi. Aika usein se tosin ainakin mulla löytää vaan niitä, mitä on ennenkin kuunnellut, mutta kyllä se joskus jotain uuttakin ehdottaa. :D Ja usein musavideoiden sivuun tulee uusia suosituksia, joita voi kuunnella. Youtubesta löytyy myös soittolistoja. Ja jos löytyy, niin joissain tapauksissa myös jotkut on voinut tehdä Viikon/Kuukauden uutuudet -listoja, jos on jostain tietystä genrestä tms. kyse.

Ei tehä tästä ny numeroo

Ava ja banneri by Sokerisiipi

Simma

 • The Witch
 • ***
 • Viestejä: 270
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #301 : 05.03.2020 14:53:09 »
Käytin last.fm:ää aktiivisesti nuorempana, mutta jossain vaiheessa Spotifyni lopetti siihen synkkaamisen. Nyt kuitenkin tästä keskustelusta inspiroituneena päätin aktivoida sen uudelleen, joten minutkin löytää nyt uudestaan kyseisestä palvelusta nickillä moodrose. :P

Hihi jes, hienoa että muutkin sitä vielä käyttää. : D Miullakin oli tässä vuosia välissä etten muistanut koko juttua, tosin se oli kyllä koko ajan kiinni Spotifyssa, mutta ei tullut käytyä katsomassa profiilia että miltä se oikein näytti (meni vähän motivaatio silloin kun tuota sivustoa päivitettiin eikä se ollut enää läheskään niin kiva käyttää kuin mitä ennen). Nyt oon taas käyttänyt tuota aktiivisemmin ja vähän väliä tulee käytyä vilkuilemassa noita listoja että mitä oon kuunnellut milloinkin ja kuinka paljon. Seurasin siua, vaikka ollaankin vaan low :--D varjokopio siis olen siellä.

ava&banner: sokerisiipi

Listaus

Larjus

 • Sir Candy
 • ***
 • Viestejä: 1 601
 • Sytytä kämppäs palaan, se on voimaa.
  • twitter
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #302 : 05.03.2020 15:09:33 »
Nyt kun täällä tosta last.fm:stä puhuttiin niin pitipä mennä kurkkaamaan omakin profiili sieltä :D Oon näköjään viimeksi kuunnellut musaa lastiin scrobblaten vähä reilut kolme vuotta sitten... Profiilissakin lukee vielä, että olisin 21 XD

En kyl oo enää aatellut, että last.fm:ää käyttäisin, mutta hauska mennä katsomaan tota omaa profiilia. Oon kyl edelleen sitä mieltä et toi uusi sivudesign on ruma (vaikken oo varma miten uusi toikaan nyt on :D)
On the wild and misty hillside
Fear is nature's warning
Hunger here is never far away

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 304
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #303 : 22.03.2020 09:26:25 »
Erään artistin keikka siirrettiin maaliskuulta lokakuulle. Harmi kun musiikkielämykset on nyt vähissä. Spotify-musiikki on nyt ykkönen. Oon kuunnellu Linkin Parkin musaa. Siinä bändissä oli asennetta! Ja juuri nyt soi Dead by Sunrise.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2020 19:12:49 kirjoittanut Abarat »

Larjus

 • Sir Candy
 • ***
 • Viestejä: 1 601
 • Sytytä kämppäs palaan, se on voimaa.
  • twitter
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #304 : 27.03.2020 19:57:25 »
Linkin Park on tosi hyvä! Etenkin Breaking the Habit on mulle tärkeä biisi. Tykästyin siihen jo silloin, kun se ilmestyi, ja edelleen uppoaa. Siinä on myös tosi mieleenpainuva musiikkivideo. Montaa musavideota en lapsuusajoiltani muista, mutta Breaking the Habit on yksi niistä.


Mä oon tämän vuoden puolella päätynyt vähän sattumien kautta kuuntelemaan Q-poppia (eli kazakstanilaista poppia). Aika monessa näistä on jotain k-pop-vibaa, mutta kuitenkin ihan oma meininkinsä :D Ja hitsit ku kazakki kuulostaa laulettuna kivalta! Niin paljon rohisevaa ärrää ja suhisevaa ässää ♥ Etenkin oon rakastunut Aydana Medenovan kappaleeseen Menimen Bile (tää on musta semmosta "ei niin k-poppimaista" :D). Tosi kaunis kipale (+ Aydana iteki on niin kaunis niinku mitä miten joku voi olla niin nätti). NINETY ONE on myös kova, niillä on paljon hyviä biisejä. Lempparini on varmaan BARI BILED.

Samojen sattumien kautta löysin myös sellaisen uzbekistanilaisen laulajan kuin Sogdiana, ja ne biisit, mitä häneltä olen kuullut, on upeita. Etenkin tykästyin hänen kappaleeseensa Veter Dognat'.

Oikeestaan ainoo valittamisen aihe mulla on, etten pääse kielimuurin takia nauttimaan näiden biisien sanoituksista (muuta kuin sen verran, miten kivalta kazakki, venäjä jne. kuulostaa laulettuina). NINETY ONE toisaalta on lisännyt about jokaiseen videoonsa englanninkieliset käännökset, mistä olen erittäin kiitollinen. Ymmärtää ainakin biisien merkityksen vaikkei pääsekään nauttimaan tarkoista sanavalinnoista ja niiden sävyistä/merkityksistä.
On the wild and misty hillside
Fear is nature's warning
Hunger here is never far away

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 304
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #305 : 30.05.2020 10:54:01 »
Oho, kazakstanilainen pop on mulle ihan uutta kun en aiemmin oo kuunnellut! Pitänee jossain vaiheessa kuunnella. Onneks musiikkipuolella on jokaiselle jotakin ihanaa!  :)

Oon kuunnellu nyt HauliBros-bändin uusinta levyä Huominen on vielä mun. Bändi jumittaa ajoittain samassa eroteemassa ja tunteessa. Mulla on ikävä osittain elämäniloista Elämä jota juhlaksi kutsut-aikaa! Bändi itsekin haastatteluissa on tiedostanut synkkyytensä.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2020 19:16:52 kirjoittanut Abarat »

Larjus

 • Sir Candy
 • ***
 • Viestejä: 1 601
 • Sytytä kämppäs palaan, se on voimaa.
  • twitter
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #306 : 30.05.2020 11:35:33 »
Joo se on kyl kiva päätyä kuuntelemaan jotain uutta. Ja ite kun en mitenkään "etsi" uutta musiikkia kuunneltavaksi, niin se on aina hauska yllättyä siitä, mitä tuleekaan vastaan :D Oon tässä viime aikoina kuunnellu entistä enemmän mm. just Sogdianaa ja Ninety Onea. Oon päätyny kans kuuntelemaan venäläistä ja ukrainalaista poppia! Hauskasti pyörin näin maasta toisen valtiorajoja pitkin ;D  Eilen kans tuli vastaan uusi bändi: KeshYOU, joka on käsittääkseni myös Kazakstanista. Tästä tulee kans semmoset k-pop-vibat, tykkään.

Se on kans kiva, että nää biisit inspaa kirjoittamaan ja myös pitää mun inspiraatiota yllä muutaman ficini suhteen. Hyödyn siitä huomattavasti, sillä mulla on kymmeniä ficejä kesken, enkä oikein tiedä, miten pääsisin joidenkin kanssa etenemään. Sogdianan Love Storya kuunnellessa sain kans niin vahvaa inspistä yhden suunnitteilla olevan jatkikseni suhteen, että päätin, että siitäkin tarinasta täytyy tulla pidempi kuin alun perin ideoin :D (Ja siitä jatkosta tulis ehdottomasti toinen jatkis.)
On the wild and misty hillside
Fear is nature's warning
Hunger here is never far away