Kirjoittaja Aihe: Musiikki #2  (Luettu 56376 kertaa)

Fairy tale

  • ***
  • Viestejä: 2 245
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #320 : 19.12.2020 18:45:30 »
Ahhah, onpa kiva laittaa pitkästä aikaa Kobi Peretziä soimaan.  :)
Eihän tässä voi paikallaan pysyä kun tekee mieli nousta tanssimaan ja hytkymään. Tutustuin tähän hepreankieliseen discomusiikkiin ollessani Israelissa muutaman kuukauden. Häneltä soi yksi hitti ihan joka päivä useita kertoja ja oli todella tarttuva kappale. Harmikseni en ole sitä kaikkein parasta biisiä (vuodelta 2009) löytänyt mutta muuta hyvää kamaa häneltä. Ja maaliskuussa purimjuhlien aikaan se soi Tel Avivin ihmisistä täynnä olevilla kaduilla. Aivan mahtavia muistoja nousee mieleen. Ollapa taas jokin vastaava matka edessä.  :-*

https://www.youtube.com/watch?v=7Tubf4bthSk (Koittakaas pysyä paikallanne tätä kuunnellessa)

Noina vuosina kun olin vastaanottokeskuksella töissä, tanssin paljon kurdimusiikin tahdissa ja tutustuin enemmän tuohon itään vivahtavaan musiikkiin. Hyllystäni löytyy arabiankielistä musaa. Ja Israelista ostin itselleni kaksi levyä, joista toinen levy on silloin tällöin mulla edelleen soimassa. Onneksi on You tube jota voi tönkiä.

//Edit. Pääsin oikein musiikin kuuntelemisen makuun. Kuuntelin Rasputinin vaikka millä versioilla opin että se yks rokkiversio on suomalaisbändin! Kuinkas muuten. Ei kirveelläkään löytynyt mitään kunnon rokkiversiota venäjäksi.
Ja nyt soi Nigtwishin Last of the wilds - suomalaiset osaa tehdä hyvän kuuloista musiikkia. Toki tässä on mukana skottivahvistusta, mutta se on vain hyvä lisämauste.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2020 20:34:24 kirjoittanut Fairy tale »

Larjus

  • Ю́рьевна
  • ***
  • Viestejä: 2 724
  • En kaipaa teksteihini parannusehdotuksia tms.
    • twitter
Vs: Musiikki #2
« Vastaus #321 : 19.12.2020 21:29:20 »
Hepreankielistä musiikkia, siistiä! Muistelen että siskonikin ainakin joskus kuunteli musiikkia Israelin suunnalta 🤔

Lainaus käyttäjältä: Fairy tale
Ja nyt soi Nigtwishin Last of the wilds - suomalaiset osaa tehdä hyvän kuuloista musiikkia.
Oi se on ihana! Tykkään myös tosi paljon (ja oikeastaan vähän enemmänkin) siitä lauletusta versiosta Erämaan viimeinen, jonka laulaa Indicastakin tuttu Jonsu. Se on inspannut mua muutaman ficin ja yhden pitkän originaalitarinanikin kanssa ♥ (sitä originaalia en kyllä ole kirjoittanut, pyöritellyt vain päässäni viitisen vuotta :D)


Tänään mulle tuli musiikista mieleen sellainen, että onko teillä muilla jotain comfort songeja/"lohtulauluja"? Sellaisia biisejä, joista hakee lohtua, joiden kuuntelu väistämättä helpottaa oloa/rauhoittaa, kun mieli on maassa tai ahdistaa.
Mä sain tänään taas pitkästä aikaa jonkun oikein kunnon ahdistuskohtauspurkauksen, ja huomasin automaattisesti hakevani JP:n Boku ni Invitationin kuunneltavaksi. Se on ollut jo vuosia mulle sellainen "lohtulaulu", jonka kuuntelu ja laulaminen rauhoittaa. Muistan, kun kerran opiskeluaikoinani sain kesken enkuntunnin niin pahan ahdistuskohtauksen, että mun oli pakko poistua luokasta, ja kun mulla onneksi oli iPod taskussa, aloin heti kuunnella Boku ni Invitationia ja laulaa ääneti mukana (sitten kun pystyin). Maikka tuli sit aika pian perässä kattoo et oonko ok.

Tässä noin vuoden sisään myös NINETY ONEn Moozista on tullut mulle jonkinmoinen mieltä tyynnyttävä kipale. Kuin myös saman bändin E.YEAH'sta, etenkin ekan kertsin alusta. Balan ääni on siinä jotenkin niin rauhoittava, voisin kuunnella nonstoppina sitä pätkää vaikka tuntikausia. (Se Balan laulama pätkä - ja pikkuisen myös Alemin kohtaa - mulla on muuten tällä hetkellä allekirjoituksenanikin :D)

Yritin myös miettiä ihan teinivuosianikin, että oliko mulla silloin jo jotain vastaavia kappaleita. Ja ei ehkä oikeastaan ollut. Kuuntelin ylipäätään lempibändejäni vähän joka tilanteeseen niinä vuosina, enkä niinkään takertunut tiettyihin kappaleihin. Lolita23q:n Shiroi Uta on ehkä lähinnä sitä, mitä lohtulaulut on mulle silloin ollut. Olipas myös tosi rauhoittavaa kuunnella se taas pitkästä aikaa.

Жүрегім сені таңдады.