Kirjoittaja Aihe: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)  (Luettu 3684 kertaa)

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 992
Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)
« : 16.07.2012 19:16:05 »
Nimi: Ei naistenhakua
Kirjoittaja: Sisilja
Oikolukija: Beelsebutt
Ikäraja: K-11
Paritus: Daphne/Pansy
Tyylilaji: Surumielinen draama
Vastuuvapaus: Rowling omistaa tyttönsä ja paljon muutakin, minä vain lainaan. Kappale In My Life, josta on poimittu lyriikoita tekstiin, kuuluu The Rasmukselle.
Yhteenveto: Hiuksenhienoja heräämisiä.

Alkusanat: Aloin kirjoittaa tätä vain siksi, että saisin täytettä FiFin Neliapilahaasteeseen, johon kuuluu kirjoittaa myös femmeä. En ole ikinä, siis ikinä, kirjoittanut femmeä, mutta kappas vain, ei se niin vaikeaa olekaan! Se on oikeastaan tosi mukavaa. Kiitokset Bbuttikselle avusta ja tuesta ja vähän kaikesta!

Tämä ficci osallistuu lisäksi Yhtyeen tuotantoon The Rasmuksen kappaleella In My Life.Ei naistenhakua


You make me sick you make me nervous

Kun Daphne kampaa Pansyn tukkaa, hän käsittää jotain lopullista.

Pansyn puolipitkiä hiuksia ei saa palmikoille, mutta se ei kuulemma haittaa, sillä letit ovat pikkutytöille ja he ovat sentään jo neljännellä. Pansyn ohuet suortuvat tuoksuvat raikkailta, vähän niin kuin mangolta, eksoottiselta. Daphnen kädet tärisevät.

Hän tykkää Pansysta, tykkää. Samalla ja silti eri tavalla kuin hän tykkäsi pisamanenäisestä Jeremiahista ollessaan seitsemän. Daphne tuijottaa Pansyn kalpeaa niskaa ja hän haluaa painaa päänsä ja koskettaa huulillaan juuri korvan alta. Ihan vähän vain. Yhtä vähän kuin hän kosketti Jeremiahin söpöä nenäpäätä sormellaan silloin, kun he olivat kahdeksan ja Jeremiahilla oli syntymäpäivät. Jeremiah oli jästi ja unohtui lapsuuteen. Pansy taas on tullut jäädäkseen. Mutta samat säännöt pätevät molempiin: jästien kanssa ei saa leikkiä, tyttöjä ei saa himoita.

Himoita. Daphnesta jo pelkkä sana kuulostaa likaiselta ja väärältä. Kampa putoaa hänen käsistään ja kolisee Pansyn jalkoihin.

"Daphne?"

Daphne pyörittää päätään, vaikka Pansy ei ole kääntynyt katsomaan eikä siten voi nähdä elettä. Daphne poimii kamman lattialta, varoo hipaisemasta Pansyn sukkahousujen peittämää nilkkaa ja kokoaa itsensä. Heillä on kiire, Draco inhoaa odottamista ja Pansy haluaa hiuksiinsa nätit laineet.

Daphnea ei huvittaisi osallistua tanssiaisiin ollenkaan.

Theodore on kiva ja osaa viedä, toisin kuin useimmat pojat. Daphne hymyilee, kun Theodore kehuu häntä kauniiksi eikä edes yritä liu'uttaa kättään alemmas hänen selällään. Ainakaan Daphnelle ei käynyt yhtä onnettomasti kuin vaikka Patilin kaksosille. Potter yllätti tanssitaidottomuudellaan eikä Weasley vaivautunut edes lattialle asti. Draco jaksaa varmasti jauhaa siitä aiheesta vähintään seuraavat kaksi viikkoa. Poika joka valssaa ja tämän mekkoon pukeutunut hännystelijäkaveri, tai jotain sen suuntaista. Pansy nauraa mukana, koska sen hän on valinnut osakseen. Daphnen käy häntä sääliksi.

Nyt Pansy kuitenkin hohtaa ja kikattaa vilpittömän onnellisesti. Daphne on kuulevinaan hänen äänensä musiikin yli vaikka eihän se ole mahdollista. Draco näyttää sietämättömän itsetietoiselta. Pansy näyttää ainoastaan lumoavalta. Daphnen vatsassa kiertää.

Theodore on hakemassa juotavaa. Daphne ei halua paljastaa totuutta mutta ei toisaalta halua tyhjää seurustelusuhdettakaan. Hän ei halua oikeastaan mitään, sillä Pansya hän ei voi saada. Tänä iltana ei ole naistenhakua.

Daphne potkaisee korkokengät pöydän alle ja juo boolia hivenen liikaa, päätyy suutelemaan Theodorea ja itkee tämän olkapään ripsiväritahroille. Theodore sanoo, ettei se haittaa, vaikka totta kai se haittaa. Kohtelias paskiainen.

Daphne haluaisi vain rakastua. Mutta rakastuminen on pirun vaikeaa. Tyhjä seurustelusuhde sen sijaan on kaikista vääristä valinnoista helpoin.

Can't believe the things you say

Kun Daphne kampaa omaa tukkaansa, hän ei jaksa enää arvailla.

"Voisitko kuvitella ihastuvasi joskus tyttöön?" Sanat luikahtavat ulos hänen suustaan ennen kuin hän ehtii katua, ja päänahkaa viiltää kuin hän olisi juuri iskenyt kampansa selvittämättömään takkuun.

"Tyttöön?" Pansyn ääni on kummeksuva ja ehdottoman halveksuva. "En."

Daphne puristaa kampaa rystyset valkeina. "Selvä."

"Miksi kysyt?"

"Mietin vain."

"Älä mieti. Miten sinulla ja Theodorella menee?"

"Hyvin. Tosi hyvin."

Peilin kautta Daphne näkee Pansyn hymyilevän, ja hän uskoo pelastautuneensa.

"Tytöt jotka pitävät toisista tytöistä ovat vain pettyneet miehiin", Pansy toteaa yhä terävästi hymyillen. Hänet on tehty vahvoista mielipiteistä siinä missä muut tytöt sokerista ja kanelista, eikä hän pelkää tuoda ajatuksiaan julki vielä kuusitoistavuotiaanakaan. Lapsenomaista suorasukaisuutta ja horjumaton itseluottamus, Daphne muistaa ihailleensa sitä piirrettä Pansyssa.

"Itsensä pettämistä se on. Teeskentelyä", Pansy jatkaa ja riisuutuu. Yöpaita on tyylikästä silkkiä, vuoden takainen syntymäpäivälahja Dracolta. Tänä vuonna Draco unohti, mutta Pansy kieltää olevansa loukkaantunut. Itsensä pettämistä sekin.

Daphnen kampa ei napsahda poikki, mutta jos se voisi rikkoutua pelkästä tunteen voimasta, se olisi kappaleina Pansyn kantapään alla. Daphne menee nukkumaan puoliksi harjatuin hiuksin.

Seuraavana päivänä hän pyytää Theodoren kanssaan kirjastoon, siihen hiljaiseen nurkkaan, joka on ollut heidän jo melkein kaksi vuotta. Theodore ei itke eikä näytä lohduttomalta, tavallista synkemmältä vain.

"Odotin tämän tuntuvan pahemmalta", poika sanoo hiljaa ja lopulta se on taas Daphne, jonka silmät ovat kyyneleiset. Enää hän ei kuitenkaan pyyhi murheitaan Theodoren vaatteisiin. Teeskentelyn ajat ovat ohi.

Oh can't you see you've been mistaken

Kun Daphne kampaa Astorian tukkaa, hän ei muista milloin viimeksi ajatteli Pansya.

Astorian vaaleisiin hiuksiin ilmestyy valkoisia kukkia ja kampaus on viimeistelyä vaille valmis. Draco halusi mahdollisimman pienet ja vaatimattomat häät, kutsuvieraslistalla on vain lähin perhepiiri eikä ohjelmassa orkestereita tai morsiamenryöstöjä. Epätyypillistä Malfoylle, oli Astoria todennut, mutta hyväksynyt tulevan aviomiehensä toiveen.

Pansy Parkinson ei ole sukua eikä enää läheinen ystäväkään, joten Daphne on syystäkin yllättynyt, kun kohtaa hänet juhlapaikalla. Pansy näyttää erilaiselta. Hän on kasvattanut hiuksensa pitkiksi ja hänen katseessaan asuu epävarmuus.

"En tiennyt että Draco kutsui sinut", Daphne töksäyttää, koska hän ei ole tunnistaa Pansya ja se tuntuu järisyttävältä – sekin, ettei Pansyn näkeminen oikeastaan tunnu missään.

"Ei hän kutsunutkaan", Pansy vastaa ja hänen äänensä on matalampi kuin kouluvuosina. "Ei tietenkään. Minä tulin itse." Ja hetken Pansy kuulostaa taas tutulta.

"Miksi?"

Pansyn suu nytkähtää ja vääntyy. "Minä… no eikö se ole ihan ilmeistä?"

"Ei, ei se ole."

"Halusin nähdä sinut", Pansy sanoo kuin tunnustus tuottaisi suunnatonta tuskaa.

Daphne vilkaisee sisartaan ja Dracoa, jotka jututtavat isosetä-Edgaria. Dracon kädessä on puolitäysi samppanjalasi ja hän näyttää aidosti onnelliselta. Ei vain ylpeältä, vaan myös onnelliselta. Epätyypillistä Malfoylle, Daphne huomaa ajattelevansa.

Pansy seuraa hänen katsettaan ja punastuu kipakasti. "Minä, tuota. Minä haluan sinut", hän kompastelee sanoihinsa ja leväyttää ajatuksensa Daphnen eteen yhtä suoraan kuin silloin ennen.

"Ahaa."

"Sinäkin haluat minut, eikö totta?"

Daphne hymyilee. "Petyit siis Dracoon?"

Ja niin hänen kaunis Pansynsa, joka ei koskaan ollut hänen, ei olekaan yhtä kaunis kuin ennen. "Minä en – älä viitsi, Daphne."

Daphne kuvittelee, millaista se olisi voinut olla, jos rakastuminen olisi helppoa ja Pansy olisi lupautunut hänelle jo silloin ennen. Hän muistaa nuoruuden unelmat, joissa oli mangolta tuoksuvia tyynyliinoja ja rinnoilla viipyviä sormia ja polkkatukkaan suikattuja suudelmia – ja tajuaa, ettei sellainen ole häntä varten.
   
"Lyhyet hiukset sopivat sinulle paremmin", Daphne sanoo ja katsoo silmiin. "Hyvästi, Pansy."
   
Hän kääntyy, mutta ei lähde, sillä hän viihtyy näissä juhlissa. On Pansyn vuoro poimia vääntynyt kampa maasta.

Tänäänkään ei ole naistenhakua.


« Viimeksi muokattu: 21.08.2019 11:05:51 kirjoittanut Sisilja »
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!

Letizia

 • ***
 • Viestejä: 269
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-13)
« Vastaus #1 : 16.07.2012 21:03:48 »
Pidin tästä todella paljon, ja yllätyin vähän, kun luin ettet ole ennen kirjoittanut 'femmeä'. Ehkä siksi tästä puuttuvat monet femmeklisheet? ;) Tämä on todenmakuinen fikki tyttöjen välisestä suhteesta, eikä mitään kukkakedoilla leijailua.

En ole kovin paljon lukenut fikkejä Pansysta, ja oma mielikuvani hänestä on ehkä aika ohut, mutta tämä mitä tässä kirjoitat, sopii kyllä hyvin syventämään omaa näkemystäni kirjojen Pansysta. Pidin myös siitä, miten olet kuvannut Daphnea ja tämän hermostuneisuutta - kamman pudottaminen, Pansyn nilkan varominen ja lopulta suoran kysymyksen töksäyttäminen.

Lainaus
Ainakaan Daphnelle ei käynyt yhtä onnettomasti kuin vaikka Patilin kaksosille. Potter yllätti tanssitaidottomuudellaan eikä Weasley vaivautunut edes lattialle asti. Draco jaksaa varmasti jauhaa siitä aiheesta vähintään seuraavat kaksi viikkoa. Poika joka valssaa ja tämän mekkoon pukeutunut hännystelijäkaveri, tai jotain sen suuntaista. Pansy nauraa mukana, koska sen hän on valinnut osakseen. Daphnen käy häntä sääliksi.

Tykkään näkökulmasta, koska kirjoissa ei juuri ole mitään tuntumaa sellaisiin luihuisiin (tai muihinkaan oppilaisiin) jotka eivät varsinaisesti kuulu Malfoyn lähimpään jengiin mutta eivät ole myöskään Harryn ylimpiä ystäviä.

Lainaus
"Tytöt jotka pitävät toisista tytöistä ovat vain pettyneet miehiin"

Ahah, voin hyvin kuvitella teini-ikäisen Pansyn laukomassa jostain oppimiaan "totuuksia", jotka kuulostavat enemmän elämäänsä kyllästyneen naisen kuin nuoren tytön sanoilta, eikä tietenkään tuossa iässä voi ajatella, että mieli ehkä on muuttunut siihen mennessä, kun hän todella on aikuinen. En oikein osannut odottaa tuota loppukohtausta aikuisena, mutta tuo jonkinasteinen osien vaihtuminen toimii hyvin, koska jollain tavalla osat vaihtuvat melko usein todellisessakin elämässä, kun epävarmat tytöt ja suositut tytöt kasvavat naisiksi.

Ilmaisu 'ei naistenhakua' toimii minusta mainiosti sekä otsikossa että itse tekstissä.
Katharsis. Kello neljä keitän kahvin ja porkkanan. Istun verhon väliin kuulemaan kosmosta, yön sirkkuja ja postinkantajaa.

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 992
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-13)
« Vastaus #2 : 15.08.2012 18:50:34 »
letizia: Uih, en tiedä mitä sanoa. Punastun vain. :D No, soperranpa nyt edes jotain.

En itsekään suuremmin välitä ajatuksesta, että femmetekstit ovat automaattisesti jotenkin erityisen herkkiä ja suloisia, eihän slashkaan ole aina pelkästään rajua ja tunteetonta, ja silti olen jopa kartellut femmen kirjoittamista. Enpä karttele enää, kun tajusin että kyse on ennen kaikkea hahmoista, heidän luonteistaan ja keskinäisestä kemiastaan, ei heti ensimmäisenä sukupuolesta.

Pansy on tosiaan jännä hahmo, eikä kirjojen perusteella voi loppujen lopuksi tietää, mitä hänen päässään liikkuu. Harry ja kumppanithan näkevät hänestä lähinnä mopsinaamaisen ulkokuoren, sen mitä haluavatkin. Totuus voi olla jotain ihan muuta, tosin tässäkään tekstissä se ole mitenkään järin kaunista, niin kuin Daphnekin lopulta tajuaa. Tällä kertaa näin, ehkä tulevaisuudessa toisin, kuka tietää.

Olen tajuttoman iloinen, että pidit tekstistä! Kommenttisi rohkaisi minua valtavasti, kiitos ennen kaikkea siitä. :-*
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 992
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-13)
« Vastaus #3 : 03.09.2012 11:52:41 »
Jekaterina: En ole edes aivan varma, miksi päätin kirjoittaa juuri Daphnesta ja Pansysta. He vain solahtivat tähän tarinaan kaikista parhaiten. Ihanaa, että pidit lopputuloksesta! Niin ja Draco. Draco on yksi suosikeistani Pottermaailmassa, mutta vasta jonkin aikaa sitten olen katsellut hänen hahmoaan monipuolisemmin ja oikeasti miettinyt, mitä hänen päässään on mahdollisesti voinut liikkua. Onni kuuluu kaikesta huolimatta hänellekin, ja olisi mukavaa ajatella, että he onnistuisivat olemaan Astorian kanssa onnellisia. Draco on monipuolinen ja kiehtova hahmo, mutta niin ovat monet muutkin. Rowling on mahtava. Kiitos tavattomasti analyyttisestä ja ilahduttavasta kommentistasi, kiitos!
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!

Funtion

 • Vieras
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-13)
« Vastaus #4 : 21.09.2012 15:21:10 »
I'm boooored joten mikä olisikaan parempaa kuin lukea fanfictionia. Niin ja tätä tekstiä oon lukenut jo aiemminkin; oon aina päässyt tuohon saakka, missä ne on tanssiaisissa, mut sit jostain kumman syystä oon klikannut tän kiinni. Hassua. No mutta ainakin osaan ton alun kohta jo ulkoo unissanikin.

"Lyhyet hiukset sopivat sinulle paremmin", Daphne sanoo ja katsoo silmiin. "Hyvästi, Pansy."
Mun mielestä toi tuntu vähän... kornilta? sanoa tuossa kohtaa hyvästi, Pansy. Se olis ollut tyylikkäämpää ilman sitä, siten, jos sen viimeiset sanat olis vaan ollut ”lyhyet hiukset sopivat sinulle paremmin”. Koska noi ton jälkeiset virkkeet kuitenkin paljastaa lopputuloksen. Mutta tää on vaan mun mielipide, jonka nyt halusin tuoda julki. (Omg ekaa kertaa keksin jotain kritisoitavaa sun tekstistä... mutta sekin on vaan makuseikka.)

En tiedä, miksen mä lukenut tätä koskaan aiemmin loppuun. Kai mä olin vaan liian laiska. Tää oli tosi hieno meinaa, jos siitä olis jotain hyötyä, niin mua harmittais se etten lukenut tätä aiemmin loppuun. Mutta siitä ei ole, joten ei harmita.

Tässä oli hienona punaisena lankana tää kampajuttu, takut ja sitten se, miten toi otsikko solju tähän aivan täydellisesti, miten toi lopetuslause kruunasi tämän; Tänäänkään ei ole naistenhakua. Kamalan hienoa. Ja nää sun hahmot tässä oli uskomattoman eheitä, uskottavia ja mielenkiintoisia. Mä en yleensä oo kiinnostunut näistä luihuisista, mutta tässä ne oli oikeesti kiinnostavia! Ja ihanaa miten Dracokin oli nimenomaan Draco, eikä joku kauhee OOC. Kyllä sillekin onni kuuluu, nimenomaan.

Femme ei kuulu suosikkeihin, mutta oon monissa kommenteissani todennut, että hyvin kirjotettuna luen mitä tahansa. Tässä tää oli nimenomaan teksti ja tarina, eikä femmeä. Tässä sä et korostanut sitä mitenkään, tää oli ihan samalla viivalla hetin tai slashin kanssa; mistä pidin. Ja sun eka femmes vielä! Ohhoh! Mistä tulikin mieleen, en oo ite koskaan kirjoittanut femmeä, hah.

Tää kieli oli taas kovin simppeliä ja yksinkertaista, korutonta, just sellaista kuin sun tyylis on; ”tämä on tällein ja piste!” :--D Tykkään sun yksinkertaisuudesta. Tosin esimerkiks se sun uusin Sherlockis, se Vääjäämättä vajoat, niin se oli paljon absurdimpi ja siinä oli enemmän hassuja sanoja ja lauseita. Enkä sano tätä nyt pahalla, mä tykkään sun kummastakin tyylistäs, pisti vaan silmään tää ero. Ihanaa jos kirjoittaja on muuntautumiskykyinen!

Hngg, ennen kuin selitän ihan ohi aiheen, niin joo, pidin tästä! Tää oli hyvin eheä kokonaisuus. Kiitos!

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 992
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-13)
« Vastaus #5 : 24.09.2012 14:25:27 »
fierté: I'm bored, joten vastaan. Noeikä, vastaan koska haluan! Räpyttelin silmiäni pari kertaa ja yritin kovasti pohtia, mikä kumma tanssiaiskohtauksessa on ollut, kun olet lopettanut (enkö olekaan täydellinen, voieivoiei), mutta ei kai sille mitään selkeää syytä edes tarvitse olla.

Tämän ficin nimi oli aluksi vitsi. Olin pyöritellyt jos jonkinmoisia vaihtoehtoja, ja heitin tämän vain ilmaan, mutta hitsi vie, se kuulostikin hyvältä. Paljon paremmalta kuin mikään hiuksiin liittyvä nimi. Haha, joskus käy jännästi.

Daphnen viimeisestä replasta olen totta kai eri mieltä. Minusta se ei ole korni, se on dramaattinen! Toki ilman sitäkin pärjättäisiin, mutta halusin Daphnen sanovan Pansylle selkeästi, ettei heillä olisi mitään uusia alkuja ja toisia mahdollisuuksia. Mutta, niin kuin itsekin sanoit, makuasia!

Ihanaa, että pidit hahmoista, koska Daphne nyt voisi olla millainen vain ja Pansyakin tulin vääntäneeksi jokseenkin eri suuntaan kuin canonissa. Minullekaan tämä teksti ei ole ennen kaikkea femmeteksti, vaan teksti hahmojen kehittymisestä, joten mielipiteesi merkitsi senkin vuoksi paljon.

Ja kirjoitustyyleistä puheen ollen, olen miettinyt, että olen lipeämässä jopa liialliseen yksinkertaisuuteen, jolloin teksti on pätkittäistä eikä niin sulavaa kuin voisi toivoa. Taidan seuraavaksi paneutua tyylitutkimuksiin! Nyt kuitenkin kiitän sinua kommentistasi! Ne ilahduttavat aina ihan mielettömästi.
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 978
 • Tulin, tyrin, lähdin. ᕕ(ᐛ)ᕗ
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)
« Vastaus #6 : 24.09.2022 16:15:05 »
Harry Potterin femmeulottuvuus on jäänyt itselle pornotekstejä lukuun ottamatta sen verran vieraaksi, että teki hyvää poimia juuri tämä luettavaksi. Otsikko kiinnitti huomion ensimmäisenä ja hyvin se nivoutuikin tarinan tunnelmaan. Summarykin on aivan ihana ja ylipäätään ihastelin tapaasi laittaa listauksessasi ficin yhteyteen muutaman sanan kuvaamaan tekstin henkeä. <3

Daphnesta en tiedä hahmona juuri mitään muuta kuin että kuka hän ylipäätään on ja että Astoria on nuorempi siskonsa. Pansy sen sijaan on tuttu jo ihan canonistakin, ja ficceihinkin ovat monet häntä hyödyntäneet. Tavoitit tässä tekstissä juuri sellaisen Pansyn kuin mitä lukija toivookin. Näin fiktiivisellä tasolla kiehtovan omapäinen ja mustavalkoinen, vaikka tosielämässä tuollaiset ihmiset ovat jotain aivan kamalaa. :D

Ei sillä, ettenkö toivoisi hahmoille hyvää, mutta voi pojat miten hyvin tässä toimi apeampi loppuratkaisu. Daphne on päässyt eteenpäin, toisin kuin Pansy, ja asia tehdään kunnolla selväksi. Ai että millainen määrä ironiaa mukana on Pansyn suunnalta. Kampa ja hiusten pituus ovat nekin olleet olennaisia teemoja ja peilejä ympäri tekstiä, ja viimeisissä lauseissa ne tuodaan jälleen esiin. Kiitos tästä, ihana ficci ja erittäin mieleenpainuva! Onnea myös Kommenttiarpajaisten voitosta! :3

- Mai
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."

Linne

 • ***
 • Viestejä: 614
 • Hämmentynyt pesukarhu
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)
« Vastaus #7 : 25.09.2022 19:24:16 »
Tämäpä oli hieno ficci! En ole tainnut sulta HP:tä aikaisemmin lukeakaan, mutta mikä aarre!

Tykkäsin tässä ihanista yksityiskohdista: mangon tuoksusta, leteistä ja kammasta ja jopa Ronin mekkokaavusta (hah). Yllätyksekseni pidin myös Theodoresta: hän oli miellyttävä hahmo joka olisi varmaan ollut oikea Daphnelle, Daphne ei vain ollut oikea hänelle.

Ehdoton suosikkikohtaukseni ja melkoinen yllättäjä oli kuitenkin loppu. Useimmiten tällaiset tarina päättyvät niin että päähenkilöt saavat toisensa (eikä siinä toki mitään pahaa ole) mutta totta puhuen pidin siitä, että Daphne kasvoi Pansysta ohi kun Pansy oli vasta tajuamassa mitä oli menettänyt hamutessaan valtaa ja asemaa Dracon muodossa. Daphne vaikutti aikuisemmalta ja varmalta itsestään, kun Pansy vielä haki itseään.

Kaunis, katkeransuloinen ficci, kiitos tästä!
Kaikki perinteet ovat typeriä. Siksi ne ovat perinteitä

kaaos

 • huitulapää
 • ***
 • Viestejä: 1 091
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)
« Vastaus #8 : 25.09.2022 20:17:01 »
Oi! Olipa hauskaa, että tämä oli noussut arpajaisissa ja tulin itsekin lukeneeksi!

Paritus yllättävän toimiva, ja mulle uusi. Vaikka noh, ei se tässä niin toimivaksi toteutunutkaan, mikä oli hieno ja yllättävä päätös tälle.

Hyppäys häihin oli odottamaton, muttei yhtään häirinnyt. Daphnen ja Pansyn "osien vaihto" vuosien kuluessa osui kotiin riipivästi. Just tuollaista osien ja roolien vaihtumista kun oikeastikin tapahtuu, ja kuvasit sen tässä osuvasti.

Kiitos!
words make worlds

tuorein jatkis: Hämäränsäteet, K15, H/D

ava: sokerisiipi, bannu: Ingrid

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 992
Vs: Ei naistenhakua (Daphne/Pansy, K-11)
« Vastaus #9 : 24.11.2022 16:59:31 »
Maissinaksu, oi, ilahduinpas kauheasti kun kehuit mun listausta, kiitos! Potter-femmet ei ole munkaan ominta aluetta, mutta tokihan myös Potter-naisista löytyy hyvin kiehtovia parituksia. Ihanaa että tykkäsit Pansysta ja Pansyn kannalta apeasta fikin lopusta. Ja ehdottomasti ikävän mustavalkoisesti ajatteleville hahmoille saa toivoa huonoakin! Kiitos tosi paljon kommentistasi!

Linne, ooh, hauskaa että tartuit mun Potter-fikkiin! Onhan tässä tullut vuosien varrella kirjoiteltua innolla näitäkin, kunnes taas jokin muu fandom tempaisee mukaansa. :D Oijoi, niin ihanan hyvin sanottu, että Theodore olisi ollut oikea Daphnelle, mutta Daphne ei vain ollut oikea hänelle! Mahtavaa että tykkäsit lopusta. Ehkä se Pansykin löytää vielä rauhan itsensä kanssa. Toivoa sopii (vaan ei ole pakko, kuten Maissinaksulle jo totesin, heh). Kiitos hirmuisesti kun kommentoit!

kaaos, tämä paritus oli (ja on) mullekin melko vieras! Mutta ei mitenkään mahdoton, ovathan Daphne ja Pansy samalla vuosikurssilla samassa tuvassa ja kaikkea. Ehkä Daphne ei vain ole näistä maininnantasoisista canonhahmoista se, johon ihmiset olisivat fikeissään halunneet isommin keskittyä. Kiva kuulla että osien vaihto tuntui toimivalta vaikkakin yllättävästi! Kiitos kovasti kommentistasi!
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!