Kirjoittaja Aihe: Jalkapallo #3  (Luettu 12738 kertaa)

leofurioso

 • ***
 • Viestejä: 1 081
 • Kiitos Koiranruusulle avasta aikoinaan. <3
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #200 : 14.11.2017 01:01:47 »
Mitä täällä tapahtuu?? Oon järkyttynyt, mut toisaalta onhan tää jalkapallo maalinteko peli. Uskomatonta mutta totta, Ruotsi tiputti ens kesän MM-kisoista Italian. Tää oli itselle ainakin pienoinen shokki, mutta samalla kyllä yllättävän piristävä asia. Tokihan Italia yleensä hallitsee kuten tänäänkin peliään tai eilisen puolella, mutta maalien kanssa ongelmat. Jos et tee maaleja ja toinen tekee, niin tää voi olla tulos. En tiedä, mut toisaalta Balotellia ei kyl tuu ikävä, vaikka muutamia muita pelaajia tuleekin ens kisoissa ikävä.
endless rain,fall on my heart, kokoro no kizu,let me forget, all of the hate, all of the sadness....by X- Japan

Vlad

 • Sudenmorsian
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 456
 • Loveatar
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #201 : 14.11.2017 18:37:20 »
Mulla vähän samat fiilikset kuin lefuriosolla. Siis mitä helvettiä?! En oo MM-karsintoja seurannut, koska en omista televisiota (ei ois toisaalta ollut aikaakaan), mutta siitä huolimatta oli kyllä iso shokki, kun Italia karsiutui. Kyseessä on joukkue, jota oon enemmän tai vähemmän fanittanut jo vuosia, joten tulee kyllä ikävä näissä kisoissa Italian pelaajia. En tiedä, tällä hetkellä tuntuu, et en oikein tiedä, mitä sellasia joukkueita MM-kisoissa ois, jotka sais seuraamaan kisoja ihan satasella, Italia kun on ollut niistä se ehkä isoin, vaikka kyl mä varmaan katon ens kesänä taas kaikki pelit, mitkä vaan muistan ja ehdin... Sinällään oon onnellinen esim. Islannin puolesta, koska ihan hiton kova saavutus niin pieneltä maalta päästä noin isoihin kisoihin pelaamaan, mutta harmittaa Italian putoaminen. Se oli kuitenkin yks joukkue, jonka pelin seuraamista odotin innolla taas kerran. Fiilikset on tällä hetkellä vähintäänkin sekavat, mut ehkä se siitä lähtee taas. Buffonin puolesta harmittaa kanssa, että piti nyt tälläseen lopettaa.
A King only bows down to his Queen.

The only difference between try and triumph is a little umph."Always"
1946-2016

Karvalakkirakastaja

 • Vieras
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #202 : 14.11.2017 22:14:21 »
Muuten nauraisin Italian putoamiselle ainakin kevyesti, mutta Buffonin maajoukkueuralle olisin halunnut vähän mukavamman lopun. En siis ole mitenkään Italiaa vastaan, mutta huvittaa jollain tasolla, miten iso järkytys kisoista putoaminen on. Ensimmäisen kerran kuuteenkymmeneen vuoteen vai miten se meni? Vähän eri meininki kuin Suomen kohdalla. ;D Mä en edes tiedä, mitä maita on selvinnyt kisoihin paitsi Ruotsi.

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #203 : 17.06.2018 23:06:19 »
Olisi aika herätellä taas tätäkin topaa MM-humuun!

Vitsi että Brasilia-Sveitsi oli turhauttavaa katsottavaa :D Harmittaa, että päättyi kuin päättyikin tasuriin, vaikka Brasilialla oli kova paine päällä maalintekoon ihan viime minuuteille saakka. Sveitsi oli mun silmiin aika altavastaajan asemassa koko ajan, kun taas Brasilia hallitsi peliä ja pyöri hyökkäämässä onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä. Mitä enemmän minuutit kävi vähiin niin sitä enemmän Sveitsi alkoi vaikuttaa epätoivoiselta ja oli ihan helisemässä, ja mua ketuttaa että turvautuivat sitten tuuppimiseen ja jatkuvaan rikkomiseen viimeisenä puolustuksena. Ymmärrän että puolustuksen kultainen sääntö on että jompi kumpi pitää pysäyttää, pallo tai pelaaja, mutta musta näytti siltä että Sveitsillä ei enää taito riittänyt niin piti turvautua siihen että ihan avoimesti pelaa sikaa. Meh. Sveitsi ei olisi ansainnut tasuria. Mutta olipahan sentään viimeiseen asti viihdyttävä matsi!

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 775
 • Luihuisen kingi
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #204 : 18.06.2018 12:26:43 »
Minulle tasuri kävi paremmin kuin hyvin, kun löin vetoa sen puolesta. :D :D Mutta kieltämättä oli osittain aika turhauttavakin ottelu, varsinkin, kun kannatin Sveitsiä. Oikeastaan samasta syystä kuin flawkin sanoi.

Liityn nyt tähän topaan vähän yllättäen, kun innostuin jalkapallosta oikeastaan vasta lauantaina ekaa kertaa koskaan. Olen nyt kattellut aika paljon noita pelejä siihen nähden, että pidin jalkapalloa tylsänä lajina vielä pari päivää sitten, mutta jotenkin se nappasi mukaansa kumminkin. Ihan vahingossa. Joukkuettani en ole osannut valita, mutta aika montaa nyt seuraaan ja katson vähän sen mukaan, mikä alkaa tuntua hyvältä. Jalkapallosta en kyllä paljoa tiedä, mutta ehkäpä saa vähän perspektiiviä, kun seuraa täällä keskustelua ja mahdollisesti osallistuukin. :) (Tää on vähän tägikomma, sori siitä.)

Onko teillä joukkuetta, joita kannatatte?


Angelina

 • Queen of cynicism
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 121
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #205 : 18.06.2018 14:12:06 »
Onko teillä joukkuetta, joita kannatatte?

Arrrrgentinaaaaa ♥

Joo siis mä itseasiassa vihasin jalkapalloa joskus, koska musta se oli pitkäveteistä ja vihaan sitä jatkuvaa filmaamista. Kuitenkin 2010 MM-kisoja jouduin ikään kuin pakon edessä katsomaan ja päätin että kannustan sitten Espanjaa, koska Torres oli musta söb :'D No, Espanjaa sai sitten seurata ihan voittoon asti, joten siinä sai vähän otetta ja kiinnostusta lajiin. Seuraavissa kisoissa 2014 aloitin myös Espanjan kannattamisella, mutta koska ne menivät munaamaan kisat täysin ja halusin vielä seurata, niin piti löytää uusi suosikki. Messin takia seurasin sitten vähän tarkemmalla silmällä Argentiinaa ja löysin sieltä sitten ihan suosikkipelaajankin itselleni, Marcos Rojon! Rojon uraa oon hiukan sivusilmällä seurannut, että miten Manussa menee, mutta mikään futiksen superfani en oo kyllä vieläkään.

Vähän gloryhunter meininkiähän on tolleen vaihtaa joukkuetta, mutta koska mulla ei mitään varsinaista sidettä ollut Espanjaan, niin vaihtaminen ei tuntunut niin pahalta : D Argentiina kyllä joukkueena kaikinpuolin kiinnostaa edelleen ja tuntuu jotenkin enemmän omalta kuin Espanja, että ainakin toistaiseksi seuraan mielenkiinnolla miten Argentiina pärjää. Tunnesidettä löytyy silti sen verran, että Espanja on oikeastaan ainoa joukkue Argentiinan lisäksi, jonka pelit aion katsoa. Mistä sitä tulevaisuudesta tietää, jos löytyy joku uusi suosikki, en pidä jalkapalloa niin tärkeänä itselleni, etteikö vähän voisi sluibailla joukkueiden välillä ;D

ava © Fracta
bannu © Herkkuoone

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 775
 • Luihuisen kingi
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #206 : 19.06.2018 20:36:11 »
Mulla ois vähän hölmökysymys, mutta mistä löydätte tietoa joukkueista, peleistä, todennäköisyyksistä jne.? Moni puhuu, että kun on tullut yllätyksiä ja mitä odottaa miltäkin peliltä. Mulla ei oo mitään pohjaa mihinkään, että tietäisin ja tänään lukemani meni aika pitkälti metsään joko lähteen tai tulkinnan puolesta. :D Olisi kiva kartuttaa vähän omaakin tietoa ja tietää, mitä oikeastaan odottaa peliltä muullakin tasolla kuin se, että "toivottavasti joukkue x voittaa!" vaikka olenkin urheilunkatsojana sellainen, että pääasiassa jännitän voittajaa ja pelaajat jäävät vähän sivurooliin... Mutta se johtuu pääasiassa siitä, kun en oikein tiedä kenestäkään mitään, varsinkaan futiksessa. :D Olen vähän keltanokka nyt kyllä, mutta pakko kysyä!

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #207 : 19.06.2018 21:50:38 »
Kolumbia-Japani oli yllättävän viihdyttävä peli! Tai no, kokonaisuudessaan oli aika tylsää pyörittelyä, mutta viihdyttävä siinä mielessä että alusta asti kuitenkin paikoin tapahtui kiinnostavia erikoisempia juttuja. Mitä ootte mieltä pelin alussa lävähtäneestä punaisesta kortista? Musta videolla tilanne näytti enemmän vahingolta, kyllähän siinä pallon eteen heittäydyttiin tarkoituksellisesti mutta musta näytti siltä että yritti saada keskivartaloa pallon taakse muttei ehtinyt ja sillä tavalla tahattomasti osuikin käteen. Eihän se käsi ollut keskivartalossa kiinni eli ihan oikea tuomio imo, vaikka olikin melko tyly aloitus Kolumbian pelille. Sinänsä harmillista että aika moni varmaan laittaa Japanin voiton Kolumbian vajaamiehityksen piikkiin, ja kyllähän se varmasti pelin menoon vaikuttikin mutta Japanin maalit ei kuitenkaan tulleet ns. normaaleista pelitilanteista vaan erikoistilanteista niin sinänsä en usko että ne maalit olisivat jääneet tekemättä jos samat tilanteet olisi tulleet sillä yhdellä ekstravastustajallakin. Vapaapotkumaali oli tosi ovela, hyvin laskelmoi että muuri hyppää. Jos ei olisi hypännyt niin olisi ollut aika lame yritys eli rohkea veto :D

Lainaus
Mulla ois vähän hölmökysymys, mutta mistä löydätte tietoa joukkueista, peleistä, todennäköisyyksistä jne.? Moni puhuu, että kun on tullut yllätyksiä ja mitä odottaa miltäkin peliltä.
Tää on tosi epäavulias vastaus mutta mulla ainakin tuollaiset kommentit tulee ihan vaan siitä että on seuraillut pelejä aikaisemminkin niin joukkueet on jonkin verran tuttuja, jotkut toki paljon tutumpia kuin toiset. Ja aika isossa osassa on kanssa se että on seuraillut samojen pelaajien pelaamista omissa seuroissaan eli on arvokisojen ulkopuoleltakin tatsia siihen että millainen pelityyli kenelläkin on ja kuinka taitavia äijiä missäkin joukkueessa on. On siis pohjaa mille muodostaa niitä mielipiteitä ja odotuksia ja mutuja ja muita fiiliksiä. Mä en itse kauheasti veikkaa lopputuloksia (as in siis lyö vetoa, arvailla saatan toki muuten vaan) enkä tee mitään taustatutkimusta tai etsi tietoa, vaan pohjaan aika lailla vaan siihen aiempaan seuraamiseen. Tästä nyt ei silleen ole sulle mitään apua mutta pointti nyt oli lähinnä se että ei kaikki pohjaa mihinkään vankkaan faktatietoon tai hienoihin analyyseihin eikä kaikkea tarviikaan tietää :D

Lyra

 • ***
 • Viestejä: 1 219
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #208 : 19.06.2018 22:21:25 »
Meillä nuorempi siskoni ja iskä kattoo futista intona niinkuin aina, mutta mä herään aina tämmösten isompien kisojen alla vasta. Omaa joukkuetta en koskaan oo oikein kunnolla valinnut, kannatan yleensä pelikohtaisesti jompaa kumpaa. Espanja-Portugali pelissä jännitin Espanjan puolesta ja koin monia turhautumisen hetkiä Ronaldon kanssa. (tämä jätkä herättää kyllä niin paljon negatiivisia tunteita että ai että) Oon muutenkin vasta lähiaikoina oikeasti innostunut futiksen ja lätkän seuraamisesta ja päässyt semmoseen kunnon fiilikseen, eikä sellaseen no pelatkoon miten pelaavat. Argentiina-Islanti oli juuri ihana peli, ja jos Argentiina olisi pelannut ketä tahansa muuta vastaan kannatusta olisi voinut lähteä sinne päin, mutta islanti yllätti niin ihanasti euroopan mestaruuskisoissa, että toivoin tasapeliä tai islannin voittoa ja ihanaa että tasapeli sieltä tulikin. Islannin takana vahvaa kannatusta muutenkin. Saksaa, Brasiliaa, Argentiinaa tai Espanjaa olen kyllä miettinyt loppuotteluihin, mutta todennäköisesti pudottavat toisiaan jo aikasemmassa vaiheessa. Islannin ois ihana seurata ja päästä pitkälle, mutta tosi on, että ei kyllä taito taida riittää ihan niin pitkälle.

Lainaus
kyllähän se varmasti pelin menoon vaikuttikin mutta Japanin maalit ei kuitenkaan tulleet ns. normaaleista pelitilanteista vaan erikoistilanteista niin sinänsä en usko että ne maalit olisivat jääneet tekemättä jos samat tilanteet olisi tulleet sillä yhdellä ekstravastustajallakin. Vapaapotkumaali oli tosi ovela, hyvin laskelmoi että muuri hyppää. Jos ei olisi hypännyt niin olisi ollut aika lame yritys eli rohkea veto :D
Tää jälkimmäinen maali ois todella voinut tulla (jos tuommoisen tilanteen olisi antanut tapahtua täydellä miehityksellä), se oli hieno ja hyvä veto tuohon hetkeen. Tää ensimmäinen maali ois voinut tulla tai olla tulematta, mutta oon aikalailla sitä mieltä et Kolumbia ois vienyt tän jos niillä olis ollut koko miehitys, sillä futiksessa on ihan selkeetä, että jos ei nyt oo kamalaa taito eroa niin se joukkue jolla on enemmän pelaajia hallitsee peliä.

Lainaus
kyllähän se varmasti pelin menoon vaikuttikin mutta Japanin maalit ei kuitenkaan tulleet ns. normaaleista pelitilanteista vaan erikoistilanteista
Lainaan nyt samaa kohtaa uudestaan mut sanon vielä sen, että Kolumbia olisi varmaan todennäköisemmin tehnyt näitä "normaalitilannemaaleja" täydellä miehityksellä, eli Kolumbia olis varmaan vienyt, vaikka Japani olis ainakin sen ekan maalinsa saanut.

Lainaus
Mulla ois vähän hölmökysymys, mutta mistä löydätte tietoa joukkueista, peleistä, todennäköisyyksistä jne.? Moni puhuu, että kun on tullut yllätyksiä ja mitä odottaa miltäkin peliltä.
Sanon kyllä ihan samaa kuin flawless, että seuraamalla. Mitä enemmän on itsellä kokemusta tietyistä joukkueista ja on seurannut maitten/yksittäisten pelaajien pelejä aikaisemmin niin sen mukaan sitten arvelee. Just kuten sanoin niin argentiina-islannissa monet arveli argentiinan vievän kun on se kuitenkin _niin_ paljon vahvempi futismaa ollut kuin pikkunen islanti. Lisäks voi lukea uutisia, ainakin yle on musta tosi hyvin uutisoinu kisojen alla odotuksia päivän peleihin. Lisäks ylen kisastudioita katsomalla saa aika hyvää kuvaa siitä mitä on edessä. (suosittelen niitä lämpimästi)

Kiltit lapset näkyvät, mutta eivät kuulu. 

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #209 : 19.06.2018 22:31:51 »
Lainaus
jos ei nyt oo kamalaa taito eroa niin se joukkue jolla on enemmän pelaajia hallitsee peliä. 
Toisaalta mun mielestä tilanne oli aika tasainen, molemmat piti palloa aika tasaisesti toisiinsa nähden vaikka Japani olikin välillä niskan päällä. Musta Kolumbia pelasi todella hyvin siihen alimiehitykseen nähden, eikä se musta liikaa niiden pelissä näkynyt. Oon nähnyt paljon katastrofaalisempiakin (ja toki parempiakin, ei sillä) tilanteita vajaamiehityksellä :D Eli sinänsä musta Japani dominoi yllättävän vähänkin itse asiassa jos kokonaisuutta katsoo. Kolumbialla oli ihan realistiset mahdollisuudet voittoon ja tasoitusmaalin jälkeen näyttikin hetken siltä että olisivat punnertaneet voittoon, mutta loppua kohti tuntuivat selkeästi väsähtävän (mikä varmaan ainakin osin johtui siitä vajaamiehityksestä, kun muiden pitää kompensoida sitä sitten isommalla työmäärällä).

Lainaus
Kolumbia olisi varmaan todennäköisemmin tehnyt näitä "normaalitilannemaaleja" täydellä miehityksellä, eli Kolumbia olis varmaan vienyt, vaikka Japani olis ainakin sen ekan maalinsa saanut.
Mutta silti tämä on kyllä ihan totta ja aika todennäköisesti olisivat tehneet joo. Kolumbia on kuitenkin imo taitavampi joukkue jos ihan yleisesti ajatellaan.

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #210 : 20.06.2018 21:50:45 »
Oonko ainoa jota ketuttaa ihan älyttömästi tuo Iranin paskamainen taktiikka? Koko ajan maataan maassa ja leikitään loukkaantumisia jotta saataisiin peli katkonaiseksi ja saataisiin pelattua aikaa. Todella epäurheilijamaista ja sietäisi musta hävetä, kun on noin räikeää temppuilua joka ei pelin henkeen kuulu. Kunpa Espanja saisi tuon kuudentoista reunoilla syöttelyringin veivaamisen sijasta pistettyä palloa maaliin ja pyyhittyä näillä pelleilijöillä lattiaa oikein kunnolla.

[/avautuminen], pakko mutista jonnekin tätä turhautumista kun mies ei ole kotona kuuntelemassa mun rutinaa :D Toivottavasti toinen puoliaika ei ole näin turhauttavaa katsottavaa.

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 775
 • Luihuisen kingi
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #211 : 20.06.2018 21:57:47 »
Oonko ainoa jota ketuttaa ihan älyttömästi tuo Iranin paskamainen taktiikka? Koko ajan maataan maassa ja leikitään loukkaantumisia jotta saataisiin peli katkonaiseksi ja saataisiin pelattua aikaa. Todella epäurheilijamaista ja sietäisi musta hävetä, kun on noin räikeää temppuilua joka ei pelin henkeen kuulu. Kunpa Espanja saisi tuon kuudentoista reunoilla syöttelyringin veivaamisen sijasta pistettyä palloa maaliin ja pyyhittyä näillä pelleilijöillä lattiaa oikein kunnolla.

[/avautuminen], pakko mutista jonnekin tätä turhautumista kun mies ei ole kotona kuuntelemassa mun rutinaa :D Toivottavasti toinen puoliaika ei ole näin turhauttavaa katsottavaa.

Tahdon vaan tulla komppaamaan. Ärsyttää ihan suunnattomasti. Ihan älytöntä touhua Iranilta, joten toivon kanssa, että niillä tullaan pyyhkimään lattiaa. Mä odotin, että tähän mennessä ois tullut Espanjalle maali/maaleja. Toivon, et seuraavaksi päästäisiin näkemään maalejakin ja tosissaan näyttämään Iranille.

Ja sori ignooraan toistaseks muut viestit, mutta oli pakko tulla komppaa flawia. :D

Lyra

 • ***
 • Viestejä: 1 219
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #212 : 20.06.2018 22:47:39 »
Tämä peli on juu tosi turhauttavaa katsoa. Vähän tuomarikin on kritisoitu eikä vaan vähänkään. Monta semmosta paikkaa jossa ois muissa peleissä jaettu kortteja tai ainaki vapareita on jääny kokonaan viheltämättä. Espanjan maalipaikasda ekan maalin jälkee jossa kulmasta vedetää viivaa pitkin ja sit levitetään ja sirl makoilee monta iranilaista, niin hidastuksessa näkyy ihan selkeesti ku iranilainen puolustaja ottaa palloa käsillä ja, kolumbia just veti punasen vastaavasta ja maali japanille. Että juu. Suurta turhautumista täällä

//ahh, unohdin sanoa tuosta vielä kun diego costa kävi vähön mokkea hätyyttelemässä ja ehkä astu vähän varpaille, tai sit ei jopa astunut ja veska pyörii mukava kivuissaan siellä maassa monta pitkää minuuttia

Myös kaiken huipuksi, vaan kolme minuuttia lisäaikaa ensimmäiseltä puoliajalta. Seurasiko tuomarit ollenkaan paljonko iranilaiset kieri siellä maassa ja viivytti peliä
« Viimeksi muokattu: 20.06.2018 22:50:29 kirjoittanut Lyra »

Kiltit lapset näkyvät, mutta eivät kuulu. 

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #213 : 20.06.2018 23:04:59 »
Lainaus
Myös kaiken huipuksi, vaan kolme minuuttia lisäaikaa ensimmäiseltä puoliajalta. Seurasiko tuomarit ollenkaan paljonko iranilaiset kieri siellä maassa ja viivytti peliä
No tätä mäkin ihmettelin! Paljon heppoisemmin on nähty näissäkin kisoissa viittä minuuttia niin voihan lol.

Lainaus
Espanjan maalipaikasda ekan maalin jälkee jossa kulmasta vedetää viivaa pitkin ja sit levitetään ja sirl makoilee monta iranilaista, niin hidastuksessa näkyy ihan selkeesti ku iranilainen puolustaja ottaa palloa käsillä
Musta näytti kuitenkin että pelaaja ei sitä yrittänyt käsillä tarkoituksellisesti hamuilla vaan siinä vaan oli niin hitonmoinen hätäkasa että se nyt osui mihin osui kun toiset takoi. Joskin en mä nyt kauheen innoissani oo ylipäätään tuollaisesta että tyyliin heittäydytään pallon päälle makaamaan, mutta olihan tuossa nyt akuutti tilanne kun viivan kupeessa pyörittiin.

Piti kyllä paikkaansa mitä pelin lopussa todettiin että ensimmäinen puoliaika oli kisojen tylsintä peliä, täysin paikkaansa piti se steitmentti kun ei Iran edes ekalla puoliajalla pelannut, kunhan pakkaantuivat hädissään kuudentoista alueelle ja jos eivät pyörineet puolustuspäässä niin sitten maan pinnassa. Puolustuspeli on joo tärkeää ja altavastaajan asemassa Espanjan kaltaista joukkuetta vastaan paras ellei jopa ainoa taktiikka, mutta en mä nyt tiedä oliko tuo puolustuspeli mitenkään niin hienoa kuin väliajalla kehuivat. Tehokasta toki, mutta ei musta mitenkään sinänsä taidokasta pelillisesti. Ei se ollu mitään hienoa puolustuspeliä vaan ihan täysin lihamuuria ja se nyt on varsin korutonta ja helppoa. Ja tylsää katsottavaa. :D

Vlad

 • Sudenmorsian
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 456
 • Loveatar
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #214 : 20.06.2018 23:39:40 »
Mä komppaan flawia kyllä tuon Iranin taktiikan kanssa. En kyllä itekään ymmärrä sitä, että tarvii koko ajan kieriä tantereessa + se käsivirhe, joka oli kuitenkin ehkä mun silmään vähän samaa tasoa kuin Kolumbian käsivirhe, josta Sanchez sai punasen (en kyllä oo ihan perillä siitä, että millä logiikalla siitä saa mitäkin tuomiota, koska Umtitin käsivirhe johti pilkkuun ja Sanchezin pilkkuun ja siihen punaseen korttiin). Mutta en kyllä näe tota kentässä pyörimistä ja filmaamista kovin urheilijamaisena käytöksenä + mun mielestä puolustuspeli oli lähinnä vetelää, koska en jotenkin osaa nähdä bussin parkkeeraamista boksiin kauheen taidokkaana puolustuksena. Tokalla puoliajalla tuntui mustakin vähän, että Iran väsyi.

Mun isäkin muuten kommentoi tosta Iranin molarin ”kuolemasta”, kun pyöriskeli siellä nurmen pinnassa, vaikkei espanjalainen (oliskohan ollut Costa) edes suunnilleen osunut.

Mut tuli Iranin pelistä sekin mieleen, kun Iran-Marokko pelissä aika pahan näkösesti marokkolainen lanattiin nurmen pintaan (ja oli sit Portugali-pelissä kypärä päässä), kun näytti siltä, että oli kyllä hetken aikaa siellä nurmessa ihan tillintallin ja silmät suunnilleen seiso päässä (en tiedä kävikö tajuttomanakin). On kyl aina välillä pahan näkösiä noi, kun tulee kova isku päähän, niitä on tässäkin turnauksessa nähty useampia, mut onneks ei oo tainnut mitään sen pahempaa vielä sattua (paitsi Kvistin loukkaantuminen, mikä oli vähän sääli, mutta pahahan murtuneilla kylkiluilla on pelata).
A King only bows down to his Queen.

The only difference between try and triumph is a little umph."Always"
1946-2016

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #215 : 23.06.2018 23:17:31 »
No johan oli peli tämä Saksa-Ruotsi! Mulla meinasi ihan mennä hermot ja usko Saksaan kun meinasivat käydä niin lähellä tippumista :D Kylläpä pitivät jännityksessä ihan loppuun asti. Oli niin viittä vaille että olisin repinyt hermostuksissani tukon hiuksia päästä kun ensin se pusku jonka Ruotsin veska torjui ja sitten se tolppa, argh että oli kyllä epäuskon hetkiä nuo viime minuutit - ja oikeastaan koko peli. Mutta onneksi saivat laitettua viime hetkillä maaliin kuitenkin sen pallon, olisihan se aika kummallista jos Saksa ei olisi Ruotsia voittanut. Hyvin Ruotsi kyllä kuitenkin pelasi, etenkin maalivahti teki muhun tänään vaikutuksen parilla tosi hyvällä torjunnalla.

Saksan voittomaali oli kyllä ihan tosi nätti. Joskin kävi mielessä että jos tuomari olisi ollut eri niin peli olisi voinut päättyä 2-2, koska musta pelin alussa Ruotsin olisi pitänyt saada rankkari siitä rikkeestä jota tuomari ei viheltänyt. Ei se pelitilanteessa näyttänyt pahalta, mutta videolla näkyi selkeää kädellä tönimistä. Ja tuomari ei vissiin käynyt pyynnöistä huolimatta edes sitä videota katsomassa? Mikä on musta varsin kummallista, kun sellainen mahdollisuus on. Imo olisi ollut ehdottomasti pilkun paikka. Mitä muut ootte mieltä, tekikö tuomari teidän mielestä virheen?

Voldemort

 • ***
 • Viestejä: 255
 • WTF?
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #216 : 24.06.2018 10:26:49 »
LOL mä jo niin toivoin Saksan tippumista niin eikö ne perhana menneet tekemään viime hetkellä maalin.  ;D Mikään ei edelleenkään ole niin kivaa kuin ennakkosuosikkien täysi rämpiminen ja olisi se ollut hauskaa, että mestarin vaihtuminen tiedettäisiin jo nyt, mutta kun ei niin ei.  ;D Saksa nyt sinänsä muuten ei herätä suuria tunteita, mutta pettymys draaman kaareen oli hetkellisesti aika suuri, vaikka on siinä ihan suuri draaman kaari siinäkin, jos ne nyt puristaisi voittoon asti tippumisen kynnykseltä. En kyllä heti usko, Ei ole Saksan peli mitenkään säväyttänyt.

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #217 : 27.06.2018 14:31:57 »
Joo en mäkään oikeastaan usko Saksan voittoon, ovat kuitenkin pelanneet musta sen verran epätasaisesti. Aika monikin ns. ennakkosuosikki on pelannut vähän niin ja näin, myöskin Espanjan peli on musta ollut paikoin aika kuraa ja Portugalinkin suhteen on ollut epäuskon hetkiä niiden pelaamista katsoessa. Siksi ihan mielenkiintoista nähdä, että kuka tuolta nousee voittoon. Mäkään en mitenkään varsinaisesti kannata Saksaa, mutta toivoin niiden pysyvän mukana ihan vaan koska haluaisin kaikkien taitavimpien joukkueiden pysyvän mukana ihan vaan mielenkiinnon vuoksi ja koska toivoisin luvassa olevan vielä katsomisen arvoisia ja hyviä pelejä. Portugalin putoaminen ei tosin olisi harmittanut kuten muiden, ihan vaan koska sieltä löytyy pari mun inhokkipelaajaa ;D

Eririn

 • Calrissian-Skywalker
 • ***
 • Viestejä: 927
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #218 : 01.07.2018 12:22:45 »
Saksa oli oma suosikki Islannin kanssa, mutta nyt kun ne molemmat putosi, niin piti kyllä oikein miettiä, että ketä tässä oikeasti kannattaa. Joka matsissa on kyllä yleensä suosikkinsa, mutta silleen maailmanmestariksi asti kannatan ehkä eniten Ranskaa, Japania, Espanjaa ja Englantia.

Ja nyt on pakko nauraa räkäisesti Portugalin putoamiselle. Ronaldo on pitkäaikainen inhokki, joten tuntui kyllä tosi hyvältä, kun Uruguay tuli ja potkaisi joukkueen ulos kisoista. Kiitos Uruguay.

Saksan pelaaminen kyllä sattui. Pelasivat kaikki ottelut tosi tahmeasti verrattuna neljän vuoden takaiseen, ja vissiin ihan joukkuehengenkin puolesta niillä on ollut ongelmia. Toivottavasti oppivat taas pelaamaan EM-kisoihin mennessä, koska ei tollasta pelleilyä katsele.

Japani on ollut iloinen yllätys, ovat pelanneet mun mielestä tosi hyvin ilman sen suurempia ruikutuksia. (ruikutuksista puheen ollen, ootteko nähneet videon jossa Neymar kierii?) Myöskään just vaikka Espanjan pelistä mulla ei ole mitään valittamista. Aikaisemmin nekin on jotenkin mulla menneet kategoriaan "ruikuttajat" mutta nyt tällä kertaa ne pelaa kunnolla eikä valita jokaisesta pikku tuuppauksesta. Että kun alun perin lowkey kannatin Espanjaa koska ihastus on niiden fani, niin pikku hiljaa mustakin on tulossa fani. Jännä miten tällaista käy xD

Mutta joo, mitään 100% mestarisuosikkia ei ole, mutta Ranska, Englanti, Espanja ja Japani on oma top4, ei missään erityisessä järjestyksessä. Ihan mielelläni näkisin noista kenet tahansa voittajana.

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 832
 • Folie à deux
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #219 : 01.07.2018 12:54:27 »
Lainaus
Ja nyt on pakko nauraa räkäisesti Portugalin putoamiselle. Ronaldo on pitkäaikainen inhokki, joten tuntui kyllä tosi hyvältä, kun Uruguay tuli ja potkaisi joukkueen ulos kisoista. Kiitos Uruguay.
Vähän sama juttu :D Joskin Portugalin pelejä on ollut silti ihan mukava katsoa. Uruguaysta en liiemmin välitä, joten mulle olisi ollut toisaalta ihan sama kumpi putoaa.

Portugalin ja Argentiinan putoamiset olivat molemmat odotettavissa, vaikka Argentiinan putoaminen harmitti siltikin. Ovat molemmat joukkueita, joiden voittoisuus perustuu liikaa, ei toki läheskään täysin mutta liikaa, yksittäiseen pelaajaan. On joukko perustaitavia ja hyviä äijiä ja se yksi helmi joka nousee yli muiden, ja sellaisen joukkueen peli on helppo romuttaa iskemällä siihen voimakkaimpaan pelaajaan, kun ei perustaitavuus kuitenkaan MM-tasolla riitä loppuun asti kun pudotuspeleissä alkaa vastuskin olemaan jo kovemman tasoinen kuin alkulohkoissa.

Ranska-Argentiina oli mukavaa maalijuhlaa katsojille, oli tosi viihdyttävä peli kun oli niin paljon (ja vieläpä niin hienoja) maaleja. Argentiinan peli kyllä paikoin ihmetytti, kun tuntui että välillä seisoskelivat vaan niin, että Ranska pääsi sen yhden maalinkin tekemään ihan naurettavan helposti kun pääsivät muutamalla syötöllä omasta päästä vastustajan verkkoon. Mutta oli kyllä viihdyttävä peli katsoa maalien runsauden ja tasaisuuden vuoksi.

Eilen oli futispäivä, käytiin katsomassa ihan katsomosta Veikkausliigaa, PS Kemi-VPS. Oli ihan mukavaa katsottavaa sekin, oli suht tasainen peli. Vähän kyllä tunnelmaa häiritsi katsomossa ollut oman elämänsä asiantuntija, joka huuteli neuvoja kentälle (ihan kuin pelaajat katsomosta niitä ottaisivat kuuleviin korviinsa) ja ölisi jatkuvasti jotain. Suurimmaksi osaksi huuteli aivan typeriä juttuja ja kuuli kyllä, että ei ollut äijällä futistietoa ja peliälyä murto-osaakaan siitä minkä kuvitteli omaavansa. Oli tosi raskasta kuunneltavaa, kun huuteli ilkeyksiä ja vittuilua kentälle ihan koko ajan ja kaikkeen kommentoi jotain ivallista omasta mielestään hauskaa. Ja hemmetin kovaan ääneen tietty niin että koko katsomo joutui kuuntelemaan sitä paskaa. Peli itsessään oli ihan ok katsottavaa, mutta kokonaisuudessaan sen yhden ääliön takia jäi vähän veemäiseksi kokemukseksi.