Kirjoittaja Aihe: Kirjat & kirjasarjat #2  (Luettu 68808 kertaa)

Okakettu

 • revonhäntä
 • ***
 • Viestejä: 643
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #900 : 11.02.2019 17:50:57 »
En tiedä, onko täällä Diana Wynne Jones -faneja, mutta pakko hehkuttaa jossakin, että Liikkuvasta linnasta ollaan julkaisemassa syksyllä englanniksi uusi, kuvitettu painos! Kuvittajaa on haettu yleisen kilpailun avulla, ja kaikki kisaan valitut artistit esimerkkikuvituksineen löytyvät täältä. Sivustolla voi myös äänestää yleisön suosikkia, vaikka lopullisen valinnan tekeekin raati. Omasta mielestäni nuo kaikki vaihtoehdot ovat aivan äärettömän kauniita, enkä kyllä osaisi valita vain yhtä suosikkia. Aion ehdottomasti ostaa tuon kuvitetun painoksen, kunhan se ilmestyy. :) Ihanaa ylipäätään nähdä taidetta nimenomaan kirjasta, kun tuntuu, että se jää niin usein elokuvan varjoon. 
« Viimeksi muokattu: 11.02.2019 19:11:26 kirjoittanut Okakettu »
sentimentaalista löpinää.

Isfet

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 925
 • kuppi teetä kaipaukseen
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #901 : 11.02.2019 19:32:42 »
Minä! Minä ja siskoni olemme Dianna Wynne Jones -faneja  ;D

Liikkuva linna jatko-osineen on ihastuttava. Näin elokuvaversion nuorempana (en onneksi liian nuorena, olisin pelännyt  ::) ;D)   ja innostuin etsimään kirjaa. Kunnan kirjastossa ei kuitenkaan sarjaa ollut, joten asia jäi. Muistin kirjan uudestaan vasta viime vuonna (!!!), etsin päättäväisemmin, luin ja rakastuin. Samoin siskoni. (Ja voi, onhan kirja jälleen niiiiin paljon parempi kuin elokuva. Mutta jos ei ajattele liian ahtaasti, vaan pitää sitä enemmänkin hmm, tulkintana, onhan elokuvakin yhä ihan kiva.)

Kuvitettu painos kuulostaa hienolta! Kävin katsomassa nuo vaihtoehdot, ja lipsuin äänestämäänkin. Tyyli vaihteli todella paljon, mikä on hyvä asia. Tulee nähtyä asioita eri kulmista. Omaa silmääni toiset kyllä miellyttivät enemmän kuin toiset. Harmittaa vain, ettei kirja ole tässä nyt käden ulottuvilla, että voisin lueskella ja katsella kuvia ja niiden eri tulkintoja.

Nyt kun tänne aloin kirjoittelemaan, olen myös viimein saanut aikaiseksi tarttua Ylpeys ja Ennakkoluulo-kirjaan. Ainoat mielikuvat olivat täti ja mummo tuntikausia seuraamassa sarjaa television ääressä joulun välipäivinä - miten tylsää, me sentään kierimme hangessa! No, oli miten oli, ihastuin vihdoin Jane Austeiniin ja kysyin äidiltä, löytyykö kotoa kirjahyllystä enemmän. Onneksi ainakin pari teosta. Koska tv-sarjalle ei ollut aikaa ja elokuvasovitusta meillä ei ole, katsoimme lauantaina Kasvattitytön tarinan elokuvana. Pidin siitäkin, ihania ja kamalia hahmoja Mansfield parkin idyllisessä ympäristössä, seurustelemassa kepeästi. Ah, lovely my darling. :'>

Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin? Tai aikakausiin? Vähän aikaa sitten nimittäin luin myös Monte-Criston kreivin, joka niin ikään sijoittuu 1800-luvulle. Rikoin kaavaa kyllä yhdellä trillerillä, ja taidan jälleen lukea yhden sellaisen ennen uutta Austeinia. Sitten voi nuoleskella haavoja jollain kepeämmällä :'>
So wake me up when it's all over
when I'm wiser and I'm older
all this time i was finding myself
and I didn't know I was lost

Hilbert

 • ***
 • Viestejä: 13
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #902 : 24.02.2019 16:24:01 »
Ooooh, Dianna Wynne Jones! Vieläpä juuri Liikkuva linna <3 Elokuvaa en oo nähnyt, mutta kirjan voisin kyllä lukea uudestaan. Muistaakseni luin tuon, kun käännös oli vielä varsin uusi. Kauhistus kuinka kauan sitten! Jopa isosiskoni, joka ei ole kovinkaan mainittavasti fantasian ystävä, tykkäsi kovin tuosta kirjasta. (Tykkäisiköhän siskonen tuosta vaikka joululahjana:D oma kielitaitoni käskee odottamaan, josko tuosta julkaistaisiin suomiversio)

Mun hurahdusaikakausi on vähemmän muodikas realismin aika. Aikalaiskirjat on ihan parhautta, vaikka monet ovat karkottavan paksuja teoksia ja kirjoissa on melkoisia suvantoja välillä. Teollistuminen, yhteiskunnalliset epäkohdat, saastuminen ja kurjuus vetoavat kovin. Tykkään myös vähän vanhahavasta suomesta (alkuperäisteoksia en uskalla vilkuillakaan sillä silmällä). Nykyään tulee luettua niin hävettävän vähän, että dostojevskit ja dickenssit ovat jääneet jo pituuksiensa takia kirjaston hyllyihin. Ehkä vielä tästä?

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 806
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #903 : 24.02.2019 21:28:04 »
Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin?
Kyllä!! Olen juuri sellainen ihminen, että jos löydän jonkun hyvän kirjailijan niin tahdon sitten lukea häneltä kaiken!! Ja kun sanon kaiken niin tarkoitan sitä todella. Näin kävi joitakin vuosia sitten, kun tutustuin Jarkko Sipilän Takamäki-dekkareihin. Lukaisin koko siihen astisen tuotannon (yli 10 kirjaa) reilussa parissa viikossa :D Ja sen jälkeen olen toki lukenut aina uusimman aina sitä mukaa kun niitä on ilmestynyt. Toki täytyy sanoa, että nuo ovat aika nopealukuisia!
Tämä sama koskee muuten myös ficcareita (miksi ei myös originaalikirjoittajia) eli jos jonkun teksti miellyttää niin usein luen sitten kaiken mitä kyseinen kirjoittaja on kirjoittanut :)

Aikakausiin en ole ehkä niinkään hurahtanut vaikka toki minulla on tiettyjä suosikkiaikakausia. Mutta en kuitenkaan ahmi niitä samoilla tavolla kun yksittäisiä kirjailijoita :)
I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 215
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #904 : 12.03.2019 18:44:54 »
Oon lukenu Terry Pratchettin Kiekkomaailma-sarjaa ja Elävää musiikkia-kirja on jotenkin levoton. Kuten myös Naamiohuvit ja moni muu. Hyppii asiasta toiseen. Onko joku muu samaa mieltä? Entä uskooko kukaan että Clive Barker saa kirjoitettua Abarat-sarjan loppuun asti?  :D

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 002
 • haaveilija
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #905 : 12.03.2019 19:00:24 »
Terry Pratcett tosiaan oli nokkela kirjoittaja, luin ja nautin monista kirjoistaan, mm tuosta Elävää musiikkia! Elvish -viittaukset olivat hauskoja :) Viikatemieheen (Kuolema) ja noitiin liittyvät kirjat olivat suosikkejani. Luin myös mainioita nuorille suunnattuja kirjojaan, mm Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät, Bromeliad -sarjan peukaloisen tapaisista pikkuotuksista, Tiffany Särkysen seikkailut ja Tyynenmeren saarelle sijoittuvan romaanin (olikohan sen nimi Valtio)!
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 608
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #906 : 13.03.2019 08:10:28 »
Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin?
En ole koskaan ajatellut että sitä alkaisi digata erikseen jotain kirjoittajaa. Kirjasarjassa ehkä väkisinkin käy niin, että haluaa ahmia koko pitkän jatkotarinan. Mutta nyt on käynyt niin, että Matkantekijä-sarjaa lukiessani päätin lukea välillä sarjan ulkopuolelta kirjan, jossa toki päähenkilönä on sarjastakin tuttu Lordi John. Diana Gabaldonin tyyli kirjoittaa on rehevää ja siinä mennään suoraan asioiden ytimeen. Kirjassa Lordin yksityisasia lukija huomaa heti toisella sivulla olevansa jo tapahtumien ytimessä ja siitä se lähtee. John Grey on hahmona niin valloittava että kun saan tuon kirjan luettua, kaipaan jo lisää.  :)

Minulla taitaa olla omana genrenä tuon muinainen englanti sellainen, joka kolahtaa niin kirjoissa kuin televisiosarjoissakin. Kaipaan hevosten ja miekkojen aikoja, enkä niinkään autoja ja nykyelektroniikkaa.

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 931
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #907 : 13.03.2019 23:52:49 »
Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin?

En varsinaisesti. Ainoa kirjailija, joka sopii tähän kategoriaan, on Rick Riordan, mutta pitää ottaa huomioon, että Percy Jackson and the Olympians, Heroes of Olympus, Kane Chronicles, Magnus Chase and the Gods of Asgard ja Trials of Apollo sijoittuu kaikki samaan universumiin ja ovat oikeastaan samaa sarjaa. Oon kyllä ne kaikki lukenut ja rakastan niitä.

Mutta en kyllä keksi ainuttakaan kirjailijaa, johon olisin hurahtanut niin, että lukisin kaiken, mitä hän kirjoittaa. Mangakoissa vastaavia kyllä löytyy, erityisesti Watase Yuu ja Tanemura Arina. Olen kummaltakin lukenut lähes kaikki suomennetut mangasarjat plus muutaman englanniksi.

Arte

 • Puuskupuh
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 597
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #908 : 17.03.2019 10:37:58 »
Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin?
Jep! Tämän hetken kuumin hittini on Enni Mustonen, joka kirjoittaa historiallista fiktiota. Olen kuunnellut aikalailla kaikki äänikirjat, jotka häneltä olen löytänyt, ja tykkään hänen kirjoitustyylistään kovasti. Muita kirjailijoita, joilta luen aikalailla kaiken, on Cecelia Ahern, Johanna Sinisalo ja Trudi Canavan.


“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 215
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #909 : 24.03.2019 18:38:24 »
Clive Barkerin suomennetut kirjat ja novellit on lievästi sanottuna rajuja mutta Abarat-fantasiasarja on asia erikseen. Onko kukaan muu lukenut tätä keskeneräistä sarjaa?  :D