Kirjoittaja Aihe: Kirjat & kirjasarjat #2  (Luettu 80631 kertaa)

Snoop.

 • ***
 • Viestejä: 1 575
 • poliitikko
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #80 : 01.07.2012 09:45:25 »
Mun ehdottomaksi suosikkikirjaksi on muotoutunut Väinö Linnan Tuntematon sotilas.

Mä en oikeestaan tiiä, miksi toi kirja on tehny muhun niin syvän vaikutuksen, ehkä siksi että luin sen noin kolmessa päivässä ja en vaan voinut jättää sitä hetkeksikään. Se on vaikuttanut niin paljon suomalaiseen kirjallisuuteen ja muuhunkin, että se oli vaan mielenkiintoista lukea. Sen lisäksi Väinö Linna on uskomattoman taitava kuljettamaan tarinaa ja sodan tapahtumia eteenpäin, kuitenkaan henkilöitä ja inhimillisyyttä unohtamatta. Ja kyllä, tämä oli niitä harvoja kirjoja jonka lopussa olen itkenyt.

Kaikille jotka ei oo vielä Tuntemattomaan kajonneet niin suosittelen. Vaikka eka 50 sivua saattaa tuntua tylsältä, ehdottomasti jatkakaa loppuun niin, ette vaan voi jättää sitä kesken. : )

herätä mut ku sodat on päättyny
nukun siihen asti kunnes maailma on parempi
ava:Okakettu ja bannu:Kaapo

Q+Black

 • ★Lheage★
 • ***
 • Viestejä: 1 527
 • "What i want, i take."
  • Fantasiakirja-blogi
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #81 : 01.07.2012 12:47:34 »
Kaikille jotka ei oo vielä Tuntemattomaan kajonneet niin suosittelen. Vaikka eka 50 sivua saattaa tuntua tylsältä, ehdottomasti jatkakaa loppuun niin, ette vaan voi jättää sitä kesken. : )
Juuh, mie en pysty kattoo ees kymmentä minuuttia sitä leffaa, saati et lukisin kirjaa. Huomaa kenties, että olen fantasiaromantiikan suurkuluttaja. Suorastaan ihme, että pystyin lukemaan tuon Kristallikuninkaan alusta loppuun.

Riija

 • sointuisa
 • ***
 • Viestejä: 333
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #82 : 01.07.2012 16:20:06 »
Jos on mahdollisuus valita, otatteko vieras- vai suomenkielisen kirjan?
Luen aina mielelläni alkuperäiskielistä versiota! Kyllähän sen "kirjailijan jäljen" näkee silloin, kun lukee sitä alkuperäistä tekstiä. Joskus, kun on lukenut kirjan esim. englanniksi ja suomeksi tai saksaksi ja suomeksi... Huh huh, sen eron kyllä huomaa melko usein, varsinkin jos kääntäjä on huono tulkitsemaan tekstin sävyä.
Mutta kielistä kaunein vaan on suomen kieli ja suomalaista kirjallisuutta luen mielelläni. Toki esimerkiksi suomalaista fantasiaa on aika vähän, mutta laadullisesti viime vuosina on ilmestynyt aika kiinnostavan hyvää fantasiakirjallisuutta (esim. Routasisarukset - sarjaa).

Ja sitten on tapaus Kvanttivaras, josta taisi edellisessä topassa olla puhetta. Kirjailijahan on suomalainen Hannu Rajaniemi, mutta hän on ensin kirjoittanut kirjan englanniksi, ja se on sitten suomennettu. Aivan huikea teos ja odotan aivan innolla milloin saatais kuulla lisää tästä lupaavasta kirjailijasta!!
edit// Ja sitten googlehaulla löysinkin että jatkoa luvassa jo tämän vuoden puolella...
« Viimeksi muokattu: 01.07.2012 16:40:48 kirjoittanut Riija »
And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true

Olivia

 • Homo harakka
 • ***
 • Viestejä: 241
 • 365 päivää <3
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #83 : 01.07.2012 17:03:26 »
Lainaus
Jos on mahdollisuus valita, otatteko vieras- vai suomenkielisen kirjan?

Valitten kyllä rakkaan suomenkielisen kirjan, vaikken oo lukenu yhtäkään vieraskielistä. Olin tossa pari päivää takasin Manchesterissä ja tuli sitte sieltä ostettuu VK englanniks. En oo sitä vielä lukenu, mutta paljon koskettavanpaa ja muutenkin kuin vain helppouden takia on kivempaa lukea suomeks... Jaa jos ylipäätään lukeisin englanniks (joka on ainoo vierasperäinen kieli millä lukisin) Pottereita. En tiiä miks mutta se vaan on se kirja sarja joka iskee myös englanniks...


~Olivia
Kuin pienet sadepisarat kimmeltävät kauniina kirkkaana kevätaamuna. Tuhansina pieninä pilkkuina maassa ne jotka säkenöivät ja kääntävät maisemaa ylösalaisin.
Tekstini ovat vain kalpeita. Tekstejä, jonka aurinko on jättänyt valaisematta.

Q+Black

 • ★Lheage★
 • ***
 • Viestejä: 1 527
 • "What i want, i take."
  • Fantasiakirja-blogi
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #84 : 01.07.2012 23:22:34 »
Elina Rouhiainen - Kesytön

"Raisa Oja on 17-vuotias Helsingin kasvatti, joka rakastaa maalaamista. Kun hänen äitinsä kuolee traagisesti, Raisa lähetetään ainoan sukulaisensa luokse Hukkavaaraan, keskelle Kainuun korpea. Raisa ei ole aluksi ollenkaan mielissään järjestelystä, mutta aloittaessaan koulun uudella paikkakunnalla, hän tutustuu tavattoman komeaan Mikaeliin. Pian hän myös huomaa, että Hukkavaarassa kaikki ei ole täysin kohdallaan. Kylä tuntuu suorastaan kuhisevan yliluonnollisen kauniita ja atleettisia nuoria. Lisäksi Raisa huomaa itsessäänkin jotain outoa ja kummallista. Mikä voisi olla unettomuuden ja kummallisten päänsärkyjen takana?"

Ihanaa huomata, että suomessakin julkaistaan fantasiaa ja romantiikkaa yksissä ja samoissa kansissa. Vaikka tämän kirjan tapahtumat keskittyivätkin suomeen, ei sitä tekstissä huomannut muulla tavoin kuin paikkojen ja ihmisten nimissä. Jotenkin silti sai tämän tuntumaan perussuomalaiselta, varmaan osaksi sen takia, että suomessa tuo susien olemassaolo ei ole millään muotoa mahdotonta tai epänormaalia. Rakastin kirjan tyyliä siirtyä tapahtumasta toiseen ilman turhaa jaarittelua, mutta kuitenkin tässä säilytettiin sellainen maltti, että pääsi jokaiseen tarinan tapahtumaan käsiksi. Hahmot olivat upeita vaikka olihan siellä huomattavissa joitakin stereotypioita. Tarina ei minusta ollut mitenkään kovin ennalta-arvattava ja matkan varrella vastaan tulikin muutama positiivinen yllätys, mitä en osannut arvata. Kuitenkin kaiken sen yliluonnollisen keskellä Raisan elämä oli yhtä tavallista kuin kellä tahansa muulla tuon ikäisellä tytöllä ihastumisineen ja vihastumisineen. Välillä loppua kohden tuntui, että tarina kiihdytti vähän liikaa, mutta onnistui kuitenkin pitämään paketin ihan mallikkaasti kasassa. En malta odottaa seuraavaa kirjaa, koska tässä kaikki jäi niin sanotusti täysin auki.


Danielle Steel - Myrkylliset poikamiehet

"Myrkylliset poikamiehet on viettelevän viihteellinen romaani kolmesta kesyttömästä poikamiehestä, joille tyylikkäät ravintolat, laadukkaat viinit ja kauniit naiset ovat arkipäivää. Charlie Harringtonin unelmamorsiamelleen asettamia odotuksia ei tosin täyttäisi täydellisinkään nainen. Julkkislakimies Adam Weiss taas valitsee tarjokkaista aistillisimmat, suosien kaunottaria, jotka ymmärtävät poistua kuvioista ennen aamiaista. Kolmikon viimeisin, Gray Hawk, on lahjakas taiteilija, jota kiinnostavat naiset, mutta eivät samaan pakettiin kuuluvat sitoumukset ja perhe-elämä."

Tämä oli ensimmäinen Steelin kirja, jonka olen koskaan lukenut. Teksti oli ihan kelvollista, mutta jotakin siitä jäi vaan puuttumaan. Sellaista jännitystä ja säihkettä. Koko kirja oli oikeastaan aika tavallinen, ehkä liiankin. Mitään kovin mullistavaa ei tapahtunut alussa ollenkaan ja koko kuvio oli muutenkin aika ennalta-arvattava. Loppua kohden draamaa alkoi saada kuvioihin, mutta siinä vaiheessa alkoi oikeastaan vain ärsyttää hahmojen lapsellisuus ja kypsymättömyys yksinkertaisiin elämän asioihin. Lisäksi sellainen tietty kaavamaisuus häiritsi suuresti. Puhumattakaan muutamista todella häiritsevistä stereotypioista. Tietenkin kirjalla oli onnellinen loppu ja sellaiset ovat yleensä aivan ihania, tässä kirjassa vain se siirappisuus otti enemmänkin hermoon.


Jane Evanovich - Herttaseiska

"Palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin tuorein tehtävä kuulostaa liian helpolta ollakseen kiinnostava: oikeuden eteen on tuotava Eddie DeChooch, vanha puolisokea mies, joka tapailee Stephanien isoäitiä. Mutta vanha kettu pitää Stephanieta pilkkanaan, piilottelee kuollutta naista takapihallaan ja karkaa Stephanien kynsistä kerran toisensa jälkeen. Sitten harmittomat pilviveikot Dougie ja Mooner katoavat, ja lopulta kidnapataan Stephanien isoäitikin! Kaiken lisäksi Stephanie huomaa olevansa keskellä hääjärjestelyjä – yllättäen omiaan.

Apuun ilmestyy Ranger, mies joka osaa kaiken mitä Stephanienkin kuuluisi osata ja joka saa hänen polvensa spagetiksi. Hän auttaa Stephanieta DeChoochin nappaamisessa yhdellä ehdolla, joka ei tee hyvää Stephanien ja Joe Morellin naima-aikeille: Stephanien on vietettävä yksi yö hänen kanssaan…"


En tiennyt mitä odottaa kun varasin tämän kirjan. En edes tiennyt, että tämä on sarja, mutta eipä kauheasti jäänyt mikään auki tätä lukiessa. Nopeatempoinen kirja, jossa on mysteeri toisensa perään, vähän hömelö Stephanie sekä läjäpäin muita värikkäitä hahmoja kuten kaikkia ammuskeleva masentunut Chooch sekä hyvin rääväsuinen isoäiti, pilviveikko Mooner sekä tajuttoman seksikäs Morell. Kirja kirvoitti naurut jo ihan ensimmäisillä sivuilla suoralla ja sensuroimattomalla tekstillään. Tätä kirjaa voisi kuvailla enemmänkin rikoskirjaksi, josta on tehty parodia. Ehdottomasti ei tiukkapipojen kirja, koska teksti saattaa paikoitellen olla kovinkin räävitöntä. Älytön tarina ja älyttömät hahmot, joita jäi ikävä. Pitänee lukasta aiemmatkin kirjat.

Lisää blogissani: http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/
« Viimeksi muokattu: 07.07.2012 11:37:41 kirjoittanut Q+Black »

Angelina

 • I call shade
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 672
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #85 : 09.07.2012 08:12:34 »
Kaikille jotka ei oo vielä Tuntemattomaan kajonneet niin suosittelen. Vaikka eka 50 sivua saattaa tuntua tylsältä, ehdottomasti jatkakaa loppuun niin, ette vaan voi jättää sitä kesken. : )
Juuh, mie en pysty kattoo ees kymmentä minuuttia sitä leffaa, saati et lukisin kirjaa. Huomaa kenties, että olen fantasiaromantiikan suurkuluttaja. Suorastaan ihme, että pystyin lukemaan tuon Kristallikuninkaan alusta loppuun.

Mutta Tuntemattoman kirja ja leffa on ihan eri asia. Mun mielestä kirja oli ihan älyttömän hyvä ja tykkäsin siitä hirveesti, mutta leffaa en todellakaan oo jaksanu kattoo :D Se on vaan niin hemmetin pitkäveteinen, eikä siinä pääse hahmoihin samalla tavalla kiinni. Oon yrittänyt kyllä katsoa sitä, mutta viimeksikin nukahdin jo ennen puoltaväliä. Mäkään en yleensä kyllä lue mitään sotaromaaneja, mutta tosta tykkäsin kyllä, ihan menee yhdeksi lemppareista.

GRYFFINDOR

ava © Ronen | bannu © Inkku

Sassa

 • ***
 • Viestejä: 1 055
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #86 : 09.07.2012 16:47:45 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"

Maggie Stiefvaterit luettu, ne on ihan parhaita. Olisiko kellään ehdotuksia? Seksuaalinen sisältö ei siis haittaa, mutta sen korostaminen tuntuu usein syövän tekstin kirjallista arvoa. Pitäisköhän alkaa itse kirjoittaa...
asfaltin pinta kiiltää yössä
on sade lakannut viimeinkin
ajatella, minä melkein luovutin


June

 • ***
 • Viestejä: 66
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #87 : 09.07.2012 18:02:59 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"

Tätä on tullut mietittyä mullakin aika monta kertaa! Koska oikeasti tuntuu ettei ole, ihan kuin siinä olisi joku kaava että mitä enemmän romantiikkaa, sitä surkeampi kirja... Välillä olisi kivaa lukea jotain, jossa olisi kunnolla seikkailua ja vähän romantiikkaa, kunnolliset hahmot ja hyvää kerrontaa, mutta sellaista kun ei koskaan tunnu löytyvän.

Viime aikoina on tullut luettua Jane Austenia, seuraavaksi olisi sitten Agatha Christietä. Luin tuossa välissä Uma Karman Kaiken se kestää ja Stephen Chobskyn Elämäni seinäruusuna, mutta en pitänyt erityisesti kummastakaan, ei sinänsä mikään yllätys kun poimin molemmat nuortenosastolta.
when you last left me my blood was in a jar
and you kept it on your mantelpiece

Q+Black

 • ★Lheage★
 • ***
 • Viestejä: 1 527
 • "What i want, i take."
  • Fantasiakirja-blogi
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #88 : 09.07.2012 23:13:57 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"
Hmm, tää on paha koska kaikki mistä itse pidän on muiden mielestä just sitä Twilightiä vaikka musta ei lähellekään :D Tottakai kaikista kirjoista löytää yhtäläisyyksiä jos etsii, mut en mie monta sellasta kirjaa ole kyllä lukenut joista olis tullu sellanen "ahaa... tää on kuin siitä.." - elämys.

Lukublogissani on oikealla lista kirjasarjoista. Sieltä bongaamaan ;) - http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/

Olivia

 • Homo harakka
 • ***
 • Viestejä: 241
 • 365 päivää <3
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #89 : 09.07.2012 23:51:06 »
Äiti lainas mulle kirjan: Jästit ja taikuus Harry potterin ja J.K. Rowlingin tarina Kirjoittanut George Beahm. Siis kertoo esim. rowlingin elämänkerran, monipuolinen katsaus elokuviin ja kirjoisin, ohjaajista, näyttelijöistä ja liitteitä, internetsivuja (kuten Imeritus: Sirius Musta fanit)) ja tahdotko kirjailijaksi...
En siis ite ikinä käy kirjastossa ja varsinkaan lainaa sieltä mitään, mutta äitini kun tietää että mistä tykään niin se sitten lainas tollasen mulle...~Olivia
Kuin pienet sadepisarat kimmeltävät kauniina kirkkaana kevätaamuna. Tuhansina pieninä pilkkuina maassa ne jotka säkenöivät ja kääntävät maisemaa ylösalaisin.
Tekstini ovat vain kalpeita. Tekstejä, jonka aurinko on jättänyt valaisematta.

Melba

 • ***
 • Viestejä: 563
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #90 : 10.07.2012 11:41:07 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"

Tätä on tullut mietittyä mullakin aika monta kertaa! Koska oikeasti tuntuu ettei ole, ihan kuin siinä olisi joku kaava että mitä enemmän romantiikkaa, sitä surkeampi kirja... Välillä olisi kivaa lukea jotain, jossa olisi kunnolla seikkailua ja vähän romantiikkaa, kunnolliset hahmot ja hyvää kerrontaa, mutta sellaista kun ei koskaan tunnu löytyvän.
Nämä nyt ei ihan vastaa esimerkiksi Maggie Stiefvateria, mutta nämä on ennemminkin sellaisia, jotka mä voisin luokitella kunnon seikkailuksi vähällä romantiikalla ja erityisesti kunnon hahmoilla ja hyvällä kerronnalla. Plus lisäannoksella huumoria. :--D No mutta kuitenkin: Jonathan Stroudin Bartimeus-trilogia, Philip Reeven Kävelevät koneet, Eoin Colferin Artemis Fowl (+ muukin tuotanto, erityisesti Siipimies), Terry Pratchettin Kiekkomaailma, ja no periaatteessa tietenkin Suzanne Collinsin Nälkäpeli, ja ihan sataprosenttinen fantasia, J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta ja Christopher Paolinin Perillinen-trilogia (tutummin varmaan Eragon)? :--D

Nuortenkirjoiksi noista useimmat taidetaan luetella, mutta vastoin sitä normaalioletusta nuortenkirjoista, nuo ovat ihan oikeasti jopa hyviä. Melkeen kaikki nuortenkirjat ku sisältää a) hirveästi kiroilua, b) päihteitä ja c) seksiä, eli just sellaisia aiheita joilla nuoria yritetään kosiskella lukemaan, mutta nuo taas on ihan oikeasti viihdyttävää hyvin kirjoitettua kirjallisuutta jossa on jopa juonenkäänteitä ja hyvin rakennettuja henkilöitä. :--D Nuortenkirjoja Harry Potter -tyyliin.

Ja sitten vähän aikuismaisempaa fantasiaa on ainakin Ursula K. Le Guinin kirjat, tuon Läntisen rannan aikakirjat -trilogian muistan ainakin itse lukeneeni.
ja mitä vähemmän susta mä muistan sen täydellisempi mun mielessäni oot

- Finin lukupiiri -

Aionka

 • Vapaamatkustaja
 • ***
 • Viestejä: 1 216
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #91 : 10.07.2012 19:20:58 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"
On. Sassa kun olet hyvä englannissa, lue sellainen fantasiatrilogia kuin Modern Faerie Tales, kirjoittaja on Holly Black. Kaikki kolme teosta ovat itsenäisiä, vaikka kuljettavatkin taustajuonta mukanaan. En millään osaa päättä mikä noista olisi paras. Herättivät uskon nuortenkirjallisuuteen kyllä ihan uudelleen.

Näissä on kiroilua, päihteitä ja seksiä ja aidot hahmot.

Harhakuva

 • Emoernuhippirockari
 • ***
 • Viestejä: 42
 • my precious.
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #92 : 13.07.2012 19:57:16 »
En yleensä ole mikään kovin aktiivinen kirjojen himolukija, mutta sitten harvoin kun innostun lukemaan jotain kirjaa, niin sitten 1 kirja meneekin muutamassa päivässä. Luen mieluiten jotain fantasia-aiheista kirjaa, rakkauskin menee.. Eräs nettikaverini suosittelu minulle Maggie Stiefvaterin Väristystä:

"Grace on jo vuosia katsellut kotinsa takana asustelevia susia. Etenkin eräs keltasilmäinen on saanut hänet pauloihinsa. Suden ja tytön välillä tuntuu olevan molemminpuolinen, luottamuksellinen yhteys. Sam puolestaan viettää kaksoiselämää. Talvella hän elää metsässä
pienen laumansa kanssa ja käy äänetöntä ajatustenvaihtoa pelottoman tytön kanssa. Kesän lämpimät säät suovat hänelle muutaman arvokkaan kuukauden ihmisenä - kunnes pakkanen jälleen vangitsee hänet lumiseen metsään, suden ruumiiseen. Yhtenä syksyisenä päivänä Grace
tapaa kotiovellaan pojan, jonka tuttuus saa hänen henkensä salpautumaan. Vuosien suhde kasvaa tiiviiksi, surullisenkauniiksi rakkaudeksi. Mutta nuorten yhteiset päivät käyvät vähiin.
"

Voin suositella tätä kirjaa lämpimästi, ihailen Maggien kirjoitustyyliä. Välillä tulee kirjaa lukiessa
semmoisia "aaws"-kohtauksia, välillä melkein tippa linssiin. Ihanasti kuvailtu kaikki, ja ideaakaan ei käy moittiminen. Sarjasta on valitettavasti vain 3 osaa.
avatar (c) raitakarkki
it takes two to tango.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 630
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #93 : 13.07.2012 20:10:08 »
Lainaus
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa?

Luin juuri eilen aika kivan yliluonnolliseen vivahtavan kirjan, jossa oli melko lailla draamaa, seikkailua ja hiven orastavaa romanssiakin.
Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Kirjailija on punonut tarinan aitojen vintage-valokuvien ympärille, ja saanut kaikenlaiset kummajaiset elämään kiinnostavalla tavalla. En tiedä onko kirjaan tulossa jatkoa, mutta toivon niin! Mikä parasta, kirjan takaliepeessä luki että Tim Burton olisi tekemässä kirjasta elokuvaa... Toivon sitäkin!

Toinen varsin miellyttävä nuortenkirjasarja sai jatkoa ja luin sen toisen osan hiljattain. Ensimmäinen osa oli kivempi, mutta ei tämäkään hullumpi ollut. Kirjoja ei ole vielä käännetty suomeksi, mutta suosittelen englantia lukeville.
Veronica Roth: Divergent ja Insurgent. Tuosta Divergent-kirjasta kirjoitinkin jo aikaisemmin ajatuksiani täällä.


« Viimeksi muokattu: 13.07.2012 20:13:24 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Rascal

 • metsänhenki
 • ***
 • Viestejä: 1 506
 • Fernweh
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #94 : 13.07.2012 21:47:34 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"
Cornelia Funken Mustesydän-trilogia on nuorille lukijoille suunnattu, paikoin jopa hieman lapsenmielinen mutta ehdottomasti viihdyttävä fantasiakirjasarja. Johtuen kohderyhmästä juoni on tunnelmaltaan tiheä ja etenee nopeasti, mutta siitä huolimatta Funke on osannut ujuttaa kirjoihinsa myös vanhemmille lukijoille sopivia koukkuja. Hahmot ovat ihanan persoonallisia ja seikkailua on maustettu sopivasti draamalla ja romantiikalla. Kirjojen ja lukemisen ystäviin vetoaa myös se, että kirjallisuus on vahvasti läsnä tarinassa. Jos Narnia-/Potter-tyylinen lasten- ja nuortenfantasia (ja nimenomaan matala fantasia, jossa oikea maailma ja fantasiamaailma ovat ikään kuin rinnakkain) vetoaa, suosittelen tutustumaan.

Isabel Abedin Lucian teki myös vaikutuksen, vaikka aika lässyromance onkin kyseessä tasolla "yliluonnollinen poika ja näennäisesti tavallinen tyttö kohtaavat ja tuntevat vetoa toisiinsa". Abedi onnistuu kuitenkin ujuttamaan tarinaan koukkuja, jotka pitävät otteessaan ja toisin kuin monissa muissa romance-kirjoissa, hän saa jopa selitettyä pääparin tunteman rakkauden niin, että sen ymmärtää ja se ei jää latteaksi. Loppuratkaisussakaan Abedi ei mennyt siitä, mistä aita on matalin ja kliseisin, vaan tarina oikeasti jätti jotain mietittävää haikeudellaan ja aavistuksen surumielisellä sävyllään.

Melissa Marrin keijufantasiasarja Wicked Lovely (suom. Ilki ihana, kaksi ensimmäistä osaa tosin vasta käännetty) kuuluu niin ikään ainakin omiin suosikkeihini. Draamaa ja romantiikkaa on käytetty hyvällä maulla ja Marr yhdistää ne taitavasti vanhoihin kansantaruihin ja mytologioihin. Sarjan fantasiamaailma on ainutlaatuinen ja tempaa mukaansa. Kirjat ovat nopealukuisia ja viihdyttäviä.

"Sille, joka on kerran joutunut metsänhaltijan valtaan, jää kuitenkin
ainainen kaipuu metsään eikä hän koskaan oikein palaa entiselleen."


Yes, I'm a football romantic.
banneri: Auroora

maikki

 • Ananasfriikki
 • ***
 • Viestejä: 462
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #95 : 13.07.2012 23:33:57 »

Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Kirjailija on punonut tarinan aitojen vintage-valokuvien ympärille, ja saanut kaikenlaiset kummajaiset elämään kiinnostavalla tavalla. En tiedä onko kirjaan tulossa jatkoa, mutta toivon niin! Mikä parasta, kirjan takaliepeessä luki että Tim Burton olisi tekemässä kirjasta elokuvaa... Toivon sitäkin!

Näin kyseisen kirjan Prismassa ja minun on pitänyt siitä lähtien lainata se kirjastosta, mutta en ole saanut aikaiseksi, mutta ehkä tämän jälkeen. Maanantaina marssin suoraan kirjastoon :)

Itse olen tällä hetkellä keskellä Tess Gerritsen Rizzoli ja Isles -sarjan maratonia ja on vähän sellainen hassu olo, että toisaalta tykkään niistä, mutta nyt toisella lukukerralla on hoksannut paljon sellaista mitä olisi voinut korjata tai kertoa vähän syvemmin.

Jotenkin tuntuu, että Gerritsen heittää asioita ilmoille ja jättää ne sitten siihen. Ja kaikki nämä pähkäilyt johtuvat vain siitä, että luin uusimman Hiljaisen tytön ja sitten teki mieli lukea kaikki kirjat tai ainakin ne kirjat joissa on Jane ja Gabriel, eli suurin piirtein kaikki muut paitsi ensimmäinen ja ärsyttää se kuinka vähälle heidän suhteensa kuvailu on uusimmissa kirjoissa jäänyt. Aivan kuin sillä ei olisi merkitystä, koska se kuitenkin vaikuttaa Janen toimintaan. Ja näin. Vielä olisi kolme tai kaksi kirjaa lukematta.

Tällä hetkellä on myös kesken Oma taivas, jos vaikuttaa ihan kivalta.

Jeeetu

 • Puoliverinen
 • ***
 • Viestejä: 504
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #96 : 14.07.2012 10:02:11 »
En yleensä ole mikään kovin aktiivinen kirjojen himolukija, mutta sitten harvoin kun innostun lukemaan jotain kirjaa, niin sitten 1 kirja meneekin muutamassa päivässä. Luen mieluiten jotain fantasia-aiheista kirjaa, rakkauskin menee.. Eräs nettikaverini suosittelu minulle Maggie Stiefvaterin Väristystä:

"Grace on jo vuosia katsellut kotinsa takana asustelevia susia. Etenkin eräs keltasilmäinen on saanut hänet pauloihinsa. Suden ja tytön välillä tuntuu olevan molemminpuolinen, luottamuksellinen yhteys. Sam puolestaan viettää kaksoiselämää. Talvella hän elää metsässä
pienen laumansa kanssa ja käy äänetöntä ajatustenvaihtoa pelottoman tytön kanssa. Kesän lämpimät säät suovat hänelle muutaman arvokkaan kuukauden ihmisenä - kunnes pakkanen jälleen vangitsee hänet lumiseen metsään, suden ruumiiseen. Yhtenä syksyisenä päivänä Grace
tapaa kotiovellaan pojan, jonka tuttuus saa hänen henkensä salpautumaan. Vuosien suhde kasvaa tiiviiksi, surullisenkauniiksi rakkaudeksi. Mutta nuorten yhteiset päivät käyvät vähiin.
"

Voin suositella tätä kirjaa lämpimästi, ihailen Maggien kirjoitustyyliä. Välillä tulee kirjaa lukiessa
semmoisia "aaws"-kohtauksia, välillä melkein tippa linssiin. Ihanasti kuvailtu kaikki, ja ideaakaan ei käy moittiminen. Sarjasta on valitettavasti vain 3 osaa.
Mä olen lukenut noi kaikki ja tykkäsin niistä kovasti. Eka oli paras ja kolmannessa melkein itketti. Cole on lempihahmoni. Suosittelen kyllä lämpimästi.
my heart

28012012 ♥ 05062014 ♥ 25062015

Q+Black

 • ★Lheage★
 • ***
 • Viestejä: 1 527
 • "What i want, i take."
  • Fantasiakirja-blogi
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #97 : 14.07.2012 13:56:13 »
Mä olen lukenut noi kaikki ja tykkäsin niistä kovasti. Eka oli paras ja kolmannessa melkein itketti. Cole on lempihahmoni. Suosittelen kyllä lämpimästi.
Mulla oli jotenkin kauheasti ennakkoluuloja tuota sarjaa kohtaan, mutta päätin silti lukea. Väristys nyt ainakin oli sellainen jotenkin taianomainen tarina, jonka päällä leijui koko ajan epävarmuus ja suru kun taas kaksi viimeistä osaa eivät herättäneet niin vahvoja tunteita. Cole oli kyllä alusta asti suosikkihahmoni. Sam ja Grace jäivät jotenkin etäisiksi minulle itselleni vaikka olivatkin päähenkilöitä.

sicGhoul

 • Vieras
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #98 : 14.07.2012 18:36:05 »
Esitin tuossa juuri ystävälleni elämää suuremman kysymyksen: "Onkohan olemassa sellasta yliluonnollista draama/seikkailu/romanssikirjaa tai -tekstiä joka ei olis kamalaa lässypaskaa tai twilightia tai pornoa? :D"

Omiin suosikkeihini kuuluu Robin Hobbin Näkijän Taru-trilogia ja sen jatko, Lordi Kultainen-trilogia. On seikkailua niin paljon kun yhden miehen elämään vaan voi sisällyttää, on draamaa (hovijuonitteluja yms) ja on romanssia. Sarjat ovat erittäin hienoa fantasiaa, mukaan mahtuu lohikäärmeitä ja erinäisiä taikuuden alalajeja. Tunnistan hyvän kirjan siitä ettei sitä malta laskea käsistään, ja vaikka luen koko roskaa nyt kolmatta kertaa, saan yhden kirjan (kaikki ovat sitten tuhatsivuisia) tuhottua hyvin nopeaan tahtiin. Suosittelen lämpimästi, päähenkilön elämään pääsee hyvin nopeasti mukaan ja koen tapahtumat hyvin aidontuntuisina - ehkä myös osin siksi, että kirjat on kirjoitettu minä-muodossa.

Sassa

 • ***
 • Viestejä: 1 055
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #99 : 14.07.2012 21:18:44 »
Kiitos tosi paljon suosituksista! :) Hobbin kirjat on jo luettu, samoin Lucian, Eoin Colferit, Nälkäpelit, Tolkienit ja Eragonit. Holly Blackia ja  Melissa Marria pitää varmaan seuraavaksi katsastaa, nyt just tekee mieli sellaista kepeää nuorisofantsua.
asfaltin pinta kiiltää yössä
on sade lakannut viimeinkin
ajatella, minä melkein luovutin