Kirjoittaja Aihe: Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis  (Luettu 3460 kertaa)

Sokerisiipi

 • Teemestari
 • ***
 • Viestejä: 5 733
Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« : 06.04.2011 22:28:52 »
Nimi: Oma aarre oravan
Fandom: Ice Age
Ikäraja: S
Hahmot: Pääosassa Jyrsis, mutta myös muita hahmoja näkyy
Yhteenveto: Jyrsiksellä on tehtävä ja se koskee tammenterhoa. Se pitää saada kätketyksi, mutta mitäs sitten, kun tulee mutkia matkaan...
Vastuuvapaus: Ice Agen hahmot eivät kuulu minulle!
Oma sana: Noo, taas nähtyäni Ice Aget, heräsi mielessäni idea siitä suloisesta oravasta, joka niin epätoivoisesti yrittää piilottaa tammenterhonsa. Toivottavasti tykkäätte :)


Oma aarre oravan

Äkkiä, äkkiä! Tammenterho oli saatava suojaan. Mieluiten sellaiseen paikkaan, jonne muut eivät pääsisi työntämään kuonoaan.

Jyrsis kipitti jäällä eteenpäin. Se nuuhki jään pintaa etsien heikkoja kohtia. Mutta hetkinen. Oliko jää sittenkään hyvä paikka? Sehän oli aika paljas ja muutkin eläimet tassuttivat tässä tämän tuosta. Ei, ei. Tämä ei ehdottomasti ollut hyvä paikka tärkeälle tammenterholle. Tammenterho ansaitsisi paremman paikan.

Jyrsis poikkesi jäältä, mutta huomasi samassa tehneensä virheen. Orava huomasi, että sitä kohti tömisteli kaksi mammuttia, kaksi opossumia, yksi sapelihammastiikeri ja laiskiainen. Mikä eriskummallinen joukko! Mutta ei ollut aikaa jäädä luimistelemaan. Piti päästä pois alta!

Orava hyppäsi kiireesti reunaan ja aikoi juuri kipittää tiehensä, kunnes katsahti taakseen. Tammenterho oli jäänyt tielle! Jyrsis parkaisi kauhusta ja ryntäsi takaisin, vaikka mammutit tömistelivät koko ajan lähemmäs. Oli pakko saada tammenterho! Sen takia Jyrsis oli valmis uhrautumaan. Kynsillään se nappasi tammenterhosta kiinni ja aikoi kipittää kiireesti takaisin. Liian myöhäistä. Mammutit jyräsivät päälle.

Kauhuissaan Jyrsis kyyristyi tammenterho tiukasti hyppysissään. Pöly vaan nousi ja peitti näkyvyyden, mutta Jyrsis vain piti päänsä kyyryssä ja toivoi parasta.

Mammutit ravasivat yli, mutta eivät astuneet oravan päälle. Sapelihammastiikerikin loikkasi helposti sen yli. Helpottuneena Jyrsis suoristautui ja aikoi juuri kipittää etsimään tammenterholleen sopivaa piilopaikkaa, kun sen päälle astui joku painava. Jyrsis paiskautui maahan ja sen ote tammenterhosta lipesi. Orava inisi ja sen silmät menivät kieroon, kun pieni keho rutistui maata vasten. Äkkiä jalka nousi.

"Shori!" kuului yläilmoista. "Ootko sä kunnossha?"
Jyrsis nosti yhden kynnen ylös elonmerkiksi ja yski samalla pölyä ulos keuhkoistaan kompuroidessaan ylös neljälle jalalleen.
"Oon tosi, tosi pahoillani", sama ääni sanoi ja kipitti tiehensä. Se oli se laiskiainen. Jyrsis oli jo luullut sen olevan toinen mammutti painon perusteella.

Huh, olipas pää pyörällä! Mitä pitikään tehdä? Jyrsis ravisteli päätään, kunnes sen silmiin syttyi taas eloisa pilke. Tammenterho! Niin, se piti kätkeä!

Sokeana Jyrsis tavoitteli tammenterhoa, koska pöly esti sitä yhä näkemästä eteensä, mutta sen kynnet eivät tavoittaneet tammenterhon kovaa pintaa. Viimein pöly hälveni ja kauhukseen Jyrsis sai huomata, että tammenterho oli kadonnut! Hätääntynyt vikinä karkasi sen suusta. Se kipitti hetken edestakaisin pää kääntyillen kaikkialle. Se aikoi jo lähteä vastakkaiseen suuntaan, kun se huomasi sivusilmällä jotain tuttua edessä päin. Jyrsis kääntyi ja katsoi silmät suurina kuinka kaksi opossumia hyppelehti laiskiaisen jäljessä.

"Hei kato mitä mä löysin, Eddie!" toinen sanoi ja nosti ylös jotain, mikä kuului Jyrsikselle. Siinä hänen tammenterhonsa oli ja jonkun opossumin hyppysissä. Jyrsis alkoi nähdä punaista.
"Vau! Jaetaan se!" toinen opossumi sanoi ja se toimi ikään kuin lähtölaukauksena Jyrsikselle. Se ampaisi matkaan, kiitäen ohi laiskiaisen (etanakin olisi voittanut sen juoksukilpailussa!) hypäten uhkarohkeasti sapelihammastiikerin niskaan kohti toisen mammutin häntää, jota ylös opossumit kiipesivät.
"Hei!" tiikeri älähti, mutta Jyrsis oli jo hypähtänyt pois. Sen ei edes tarvinnut kiivetä mammutin häntää ylös, kun se jo laskeutui ruskean karvaiselle taistelukentälle.

Opossumit kääntyivät.
"Häh?" ne tuijottivat Jyrsistä, joka siristeli silmiään, luimisteli korviaan ja valmistautui hyökkäämään. Orava päästi hurjan huudon ja syöksyi tammenterhovarkaiden kimppuun. Opossumit kiljaisivat yllätyksestä ja Jyrsis upotti päänsä sen opossumin mahaan, joka piteli tammenterhoa. Terho lensi ilmaan, mutta Jyrsis ponnisti takajalkansa hyppyyn ja tyrmäsi toisen opossumeista laskeutuessaan. Jyrsis pui nyrkkiä pökerryksissä oleville opossumeille.
"Äää, mikä ihmeen ninjaorava tuo on?" toinen valitteli.
"Mitä siellä ylhäällä oikein tapahtuu?" naarasmammutti kyseli ihmeissään ja Jyrsis tulkitsi sen merkiksi lähteä. Ylpeänä se kohotti päätään ja heristeli häntäänsä opossumeille. Hetken mahtailtuaan se viimein hypähti alas mammutin selästä käyttäen jälleen tiikerin päätä laskeutumisalustanaan. Tiikeri murisi uhkaavasti, mutta Jyrsis hyppi nopeasti poispäin tieltä, jossa tuo niin omituinen joukkio kulki.

*

Päästyään turvallisen välimatkan päähän alkoi Jyrsis jälleen etsimään kätköpaikkaa terholleen. Viimein se löysi sopivan onkalon, joka olisi mitä mainion paikka tammenterholle. Riemuissaan Jyrsis kohotti terhon päänsä päälle valmiina iskemään sen onkaloon.

Mutta kuului vain suhahdus ja äkkiä Jyrsis tunsi vain ilmaa eikä hänen kyntensä pidelleet enää terhosta kiinni. Suu kauhusta ammollaan Jyrsis kohotti katseensa taivaalle ja näki, kuinka pöllö liihotti pois päin sen terho pitkissä kynsissään.

Jyrsis vingahti, mutta sitten se huokaisi ja painoi päänsä alakuloisena. Orava lähti raahustamaan hitaasti sinne suuntaan minne pöllö oli kadonnut.

Tästä tulisi pitkä reissu...
« Viimeksi muokattu: 01.12.2012 20:34:08 kirjoittanut Sokerisiipi »

Winerie

 • Tinakenkätyttö
 • ***
 • Viestejä: 194
 • All I have to do is dream
Vs: Oma aarre oravan, S
« Vastaus #1 : 07.04.2011 09:41:55 »
Ice Agea näin aamuun, sopii mainiosti  :D
En ole ennen lukenut ficcejä tällä fandomilla, joten nyt olikin jo korkea aika kokeilla.
Tykkäsin tästä kovasti.
Jyrsis on elokuvissakin lempihahmoni, joten oli hauska lukea ficci. jossa se on päähenkilönä.
Ja todentuntuisen olet onnistunut kirjoittamaan.
Toinen suosikkihahmoni Sid oli myös elementissään ja hänen hauska puhetyylinsä saa hymyilemään.
Kirjoitat hyvin ja juuri tälle fandomille sopivalla tavalla.
Tämä oli tälläinen pieni pätkä, jossa oli paljon asiaa ja tilanteeseen pystyi eläytymään helposti.
Kirjoitusvirheitä en löytänyt, mutta jotkin lauseet ainakin alussa kuulostivat hieman erikoisilta, ehkä vähän katkonaisiltakin.
Siitä pieni miinus, mutta muuten tämä oli oikein hyvä ja hienosti kirjoitettu.
Kiitos paljon  ;)
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Ravenclaw and proud of it!

Paperisen laivan aaltoihin puhallan...
Blogi

Sokerisiipi

 • Teemestari
 • ***
 • Viestejä: 5 733
Vs: Oma aarre oravan, S
« Vastaus #2 : 09.04.2011 11:51:46 »
Kiitos kovasti Winerie :) Yritin parhaani, että Jyrsiksen luonne säilyisi tekstimuodossakin ja se oli vähän hankalaa, kun elokuvissa sen luonne välittyy enemmänkin ilmeiden ja eleiden kautta, kun eihän se puhukaan. Mutta kiva, kun pidit ^^
Ja pätkittäisillä lauseilla pyrin siihen, että siitä saisi vaikutelman Jyrsiksen ajatuksista ja miten nopeasti ne kulkevat. Vähän niin kuin yksinkertaistaa kerrontaa ja päästä paremmin sisälle Jyrsiksen päähän.

unicorn

 • ***
 • Viestejä: 26
 • avatar by Huurresinetti
Vs: Oma aarre oravan, S
« Vastaus #3 : 10.04.2011 13:13:21 »
En olisi ihan heti uskonut törmääväni täällä Ice Age ficciin, jonka päähenkilönä on Jyrsis :D
Teksti oli mielestäni sopivan yksinkertaista Jyrsiksen ajattelemaksi, sillä tuskin se kovin monimutkaisesti asioita miettii.
Anteeksi, mutta en osaa sanoa mitään muuta kuin että tykkäsin :)

"Äää, mikä ihmeen ninjaorava tuo on?"
<3
Ehkä minä olen salaisuus.

hiihaanna

 • Tyhjäntoimittaja
 • ***
 • Viestejä: 269
Vs: Oma aarre oravan, S
« Vastaus #4 : 12.04.2011 18:57:26 »
Jyrsis parka.. Ninjaorava  ;D aikas ihana. Virheetönkin vielä.
Jyrsis kun on sellane sulone pikku hämmentäjä. <-kiva nimike lol
Mut kiitos :)
-hiihaanna

Ales

 • Fanficcari
 • ***
 • Viestejä: 498
 • Ilo on sisäpiirin homma
Vs: Ice Age, Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #5 : 28.11.2012 11:42:58 »
Oi mikä tuitui ficci. (: Kyllä pysyi hymy hyvin huulilla tätä lukiessani!

En olekkaan ennen lukenut ficciä tällä fandomilla, ja päätin sitten tätä kokeilla. Ja toimi todella hyvin.

Yritin parhaani, että Jyrsiksen luonne säilyisi tekstimuodossakin ja se oli vähän hankalaa, kun elokuvissa sen luonne välittyy enemmänkin ilmeiden ja eleiden kautta, kun eihän se puhukaan.

Tuossa onnistuit oikein hyvin. Jyrsis ei tosiaan puhu ollenkaan elokuvissa, vaan tosiaan välittää ilmeillä ja eleillä kaiken, ja sait ne kuvattua tähänkin tekstin muodossa todella hyvin.

Ja pätkittäisillä lauseilla pyrin siihen, että siitä saisi vaikutelman Jyrsiksen ajatuksista ja miten nopeasti ne kulkevat. Vähän niin kuin yksinkertaistaa kerrontaa ja päästä paremmin sisälle Jyrsiksen päähän.

Tuokin onnistui todella hyvin. Yleensä minua hermostuttavat pätkälauseet tekstissä, mutta tässä se toimi, se kuvasi todella hyvin jyrsistä.

Mitään moitteen sijaa minulla ei ole ficistä, se oli ihana!

~Ales kiittää ja kumartaa

© Raitakarkki

Sokerisiipi

 • Teemestari
 • ***
 • Viestejä: 5 733
Vs: Ice Age, Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #6 : 01.12.2012 12:23:34 »
Ales: Kokeilu on melkeinpä paras tapa löytää jotain uutta ja kivaa luettavaa ;) Ihanaa, että pidit tästä pikkuisesta! Jyrsis tosiaan ei ole ehkä mikään helpoin hahmo kirjoittaa, mutta kiva kuulla, että kuvailu ja kerronta oli onnistunutta. Kiitos piristävästä kommentista!

Mursu99

 • Vieras
Vs: Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #7 : 24.07.2013 14:46:48 »
Voi Jyrsis...! Ninjaorava xD tää oli hyvä!:) Saispa Jyrsis sen tammenterhon ees joskus kiinni niin ettei se karkaa. Oon aina miettiny että sitte kun Jyrsis saa sen tammenterhon kiinni niin syökö se sen, piillottaa jonnekkin ikiajoiksi vai laittaa koristeeksi pesäänsä. Onkohan sillä edes omaa pesää...?

Parris

 • menteur artistique
 • ***
 • Viestejä: 3 150
Vs: Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #8 : 08.08.2016 16:31:03 »
Eksyin tämän pariin listauksestasi - ja ihan pakko heittää jotain kommenttia! Jyrsis on ehdottomasti suosikkihahmoni Ice Age -elokuvista (köh, minulle on päätynyt muun muassa sellainen jättimäinen pehmoleluversio tyypistä) paniikinomaisine pähkinäjahteineen, ja onnistuit tässä aivan ihanasti esittelemään, kuinka absurdin epätoivoista oravaparan pähkinänpuolustus on. Pieni Jyrsis, joka joutuu kaltoinkohtelun - tosin osittain tahattoman sellaisen, tai ainakin siltä elokuvissa vaikuttaa - kohteeksi jatkuvasti, tuntuu olevan osuvasti IC tässä ficissä, mikä johtuu pitkälti noista edelläkin mainituista lauserakenteista. Tämä oli ilahduttavaa, sillä oravan persoona tulee pohjamateriaalissa esille juuri enemmänkin tietynlaisen mimiikan kautta.

Viihdyttävä ja onnistunut pätkä yhdestä animaatiomaailman suosikkihahmoistani. Kiitokset ^^

Sokerisiipi

 • Teemestari
 • ***
 • Viestejä: 5 733
Vs: Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #9 : 02.09.2016 15:12:43 »
Mursu99: Jyrsis taitaa olla ikuisesti tuomittu tavoittelemaan jotain, mitä se ei vain kykene pitämään itsellään. Kiva, että pidit ja kiitos kommentista!! (vastaan tyylikkäästi 3 vuotta myöhässä...)

Bluji: Jyrsis on kyllä aivan loistava hahmo kaikessa paniikinomaisessa koomisuudessaan (ja awws, jättimäinen Jyrsis-pehmo <3) Jees, itsekin pidän tätä harvinaisen onnistuneena hahmotelmana kyseisestä hahmosta. Hii, mahtavaa, että tykkäsit ja kiitos huisisti kommentista!

Larjus

 • ISSNA
 • ***
 • Viestejä: 4 917
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Ice Age: Oma aarre oravan, S, Jyrsis
« Vastaus #10 : 22.11.2021 10:58:49 »
En oo tainnut nähdä kuin ekan Ice Age -leffan ja senkin joskus ikuisuus sitten, mutta muistan Jyrsiksen hyvin, ja se on aivan ihana! Meillä itse asiassa oli mun lapsuudessa jokin Ice Age -pelikin, jossa ensisijaisesti ohjailtiin Jyrsista, jonka tehtävänä oli kerätä niitä tammenterhoja sun muita :D Se tuli väkisinkin mieleeni tätä lukiessa.

Oot mielestäni tavoittanut tässä tosi hyvin Jyrsiksen hahmon ja sen, millainen rooli hänellä lähdemateriaalissa on. Hän ei puhu mitään, mutta eleiden kautta hänen ajatuksensa on helppo ymmärtää. Toisaalta ne ovat kovin yksinkertaiset, mutta ei kai sellaiselta pieneltä olennolta voi sen suurempia odottaakaan :3 Jyrsiksen sinnikkyyskin on tässä hienosti esillä, vaikka kyllähän tossa lopussa vähän sydäntä vihlaisi, kun pieni raukka lähtee pois lentävän pöllön perään tammenterhoaan hakemaan :< Mut muistan et vähän samat fiilikset mulla oli leffaa katsoessakin (ja siinä pelissä). Toivottavasti Jyrsis löytäisi jostain paljon tammenterhoja ja saisi pidettyä ne kaikki turvassa ihan omanaan :3

Tää oli oikein soma, kiitän! 🙏
"Pois silmistäni niljakkeet! Täältä tulee nimittäin haihattelija!"