Kirjoittaja Aihe: Dragon Cave yms. adoptoitavat nettilemmikit vol. 4  (Luettu 7774 kertaa)

Yukimura

  • Mrs. Kurosaki
  • ***
  • Viestejä: 1 554
  • Ava by Tuhkatriinu
Sain luvan herättää tämän topicin henkiin vain sillä ehdolla, että täällä sitten harrastetaan sitä oikeaa keskustelua! EI SIIS MITÄÄN LISTAUSMEININKIÄ! Ei mitään kinuamista munien klikkausten suhteen, eiköhän jokainen klikkaile niitä sitä mukaan kuin itseä huvittaa. Ja täällä on myös erillinen linkki sivustolle johon voi noita kuolemaisillaan olevia lohiksia linkittää. Eikä tänne saa myöskään linkittää omia poikasia ja munia. Laittakaa ne munat yms. siihen allekirjoitukseen, kyllä ne siitä huomaa. Lukekaa yhteiset säännöt tämän viestin lopusta ja noudattakaa niitä, jottei tarvitse lukottaa uudestaan!

topic 1 topic 2 topic 3
Topicissa puhutaan enimmäkseen Dragon Cavesta, mutta tottakai on tilaa muillekin virtuaalisille lemmikeille ja kasvateille.

Lainaus käyttäjältä: Giladra Carrion topic ykkösestä
Täällä voi siis keskustella, kysellä mieltä painavia kysymyksiä ja niin edelleen - tietysti aiheeseen liittyen ja viestien tason muistaen (ettei lukko napsahda).
Yritetään muistaa siis tuo sitten mielessä. Tässä viestissä on kuitenkin UKK, joten lukekaa se ennenkuin kysytte! Kiitoksia.

Ja yrittäkää myös muistaa, että kun lohiksenne kasvaa täysikasvuiseksi, ottakaa se pois allekirjoituksesta. Useimmat täysikasvuiset lohikäärmeet ovat nimittäin liian isoja kooltaan. :>

Hyödyllisiä linkkejä
Lohisrodut
DER, munat ja poikaset tuonne jos niillä on alle neljä päivää aikaa
Dragon Caven oma foorumi, englanniksi
Daily Dragon Fix, klikkailemista
DC forum - The New Lost in Trade Thread, Ollien pyynnöstä lisätty, liittyy siis vaihtojen aikana hukkaantuneisiin olentoihin, katsokaa Ollien viesti aiheesta se valaisee kovasti.

UKK © by. Katzi: // lisäykset chenne, elawa, Shanway, mürmeli

K: Miksen saa uutta lohikäärmettä?
V: Voi olla, ettet kerkeä klikata munaa tarpeeksi nopeasti ja joku muu saa sen. On myös olemassa rajoitus munien/poikasten määrälle, joita sinulla voi olla kerrallaan:

Munaa/poikasta otettaessa:
Jos sinulla on 4 tai enemmän munaa, et voi ottaa uutta munaa/poikasta
Jos sinulla on 4 tai enemmän poikasta, et voi ottaa uutta munaa/poikasta

Lohikäärmeitä paritettaessa:
Jos sinulla on 5 tai enemmän munaa, kaikki parituksessa syntyneet munat hylätään
Jos sinulla on 5 tai enemmän poikasta, kaikki parituksessa syntyneet munat hylätään

Nämä ovat ainoat rajat munien/poikasten määrässä. Huomaa, että tämä ei ole oikea rajoitus poikasten määrälle, mutta jos sinulla on enemmän kuin määrätty määrä munia/poikasia, et voi ottaa uutta munaa/poikasta.

K: Kuinka monta klikkausta munani tarvitsee kuoriutuakseen?
V: Ei ole olemassa ennalta määrättyä lukumäärää. Kuoriutuminen perustuu klikkauksien, viewejen, unique viewejen, sekä ajan suhteeseen, joten ei ole olemassa maagista numeroa joka pitäisi tavoittaa. On täysin mahdollista munalle kuoriutua 0 klikkauksella. Se ei tarkoita etteikö klikkaukset auttaisi lohikäärmettäsi, ne vain eivät ole välttämättömiä.

K: Kauanko kestää, että munani / poikaseni kuoriutuu / aikuistuu?
V: Aivan kuten ei ole olemassa määrättyä määrää klikkauksia/viewejä/unique viewejä joita tarvitaan, ei ole myöskään määrättyä aikajanaa kuoriutumiselle. Yritä vain saada niin paljon klikkauksia/viewejä/unique viewejä kuin vain on mahdollista. Jokainen lasketaan. Aika on valtti myös kuoriutumisprosessissa, joten vaikka sinulla olisi paljon klikkauksia, joudut silti ehkä vielä odottamaan kuoriutumista. Nyrkkisääntö on, että yksikään muna ei kuoriudu/poikanen aikuistu ennen kuin päiviä on jäljellä 3.5.

K: Miksi munani tai poikaseni on sairas?
V: Munan pehmeä kuori ja poikasen sairastaminen johtuu poikkeavuudesta munan kunnossa. Sairauden aiheuttajia on kolme:

~ Viewejä on liikee verrattaessa unique view:hin. Jos munallasi tai poikasellasi on yli 10 kertaa enemmän viewejä, kuin unique viewejä, se tulee sairaaksi.
~ Klikkauksia on enemmän kuin unique viewejä.
~ Viewejä/unique viewejä/klikkauksia tulee liikaa lyhyessä ajassa.

Sairauden poistaminen merkitsee yksinkertaisesti kyseisen sairauden aiheuttavan olosuhteen poistamista. Esim. jos munallasi on enemmän klikkauksia, kuin unique viewejä, niin päästäksesi eroon sairaudesta, sinun täytyy saada tarpeeksi unique viewejä, jotta klikkauksien lukumäärä jää alemmaksi, kuin niiden. Jos munasi/poikasesi on sairas, piilota se vähäksi aikaa (actions -> hide).

K: Miten/Milloin tiedän kumpaa sukupuolta poikaseni on?
V: Sukupuolen saa tietää silloin, kun poikaselle kasvaa siivet. Oikean ajan tulessa, sukupuoli ilmestyy lohikäärmeesi sivuille ja scrolliisi, kys. lohiksen nimen viereen sukupuolimerkkinä.

K: Mitä on "Jäädyttäminen"? [Freezing]
V: Jos "jäädytät" poikasesi, se ei kasva aikuiseksi. Kuitenkaan, se ei kuole vaikka sen 7 päivän kasvukausi lopppuu. Tämä toiminto on täysin peruuttamaton. Jäädytettyä poikasta ei lasketa mukaan uusia munia/poikasia otettaessa. Huomaa, että jäädytetty poikanen voi silti kasvaa, kuten saada siivet, mutta ne eivät koskaan kasva kokonaan aikuisiksi.

K: Mitä tapahtuu jos yritän tappaa poikaseni?
V: Se voi kuolla, tai se voi välttää hyökkäyksesi. Jos se välttää hyökkäyksesi, sinun täytyy odottaa toiseen päivään yrittääksesi uudelleen. Mitä lähempänä se on aikuistumista, sitä vaikeampi sitä on tappaa.

K: Munallani/poikasellani on elinaikaa alle 3 päivää, muttei se silti ole säröillä/rei'illä/kuoriutunut/kasvattanut siipiä/kasvanut aikuiseksi. Mitä teen?
V: Jos munallasi/poikasellasi on enää alle 3 päivää aikaa kuoriutua/kasvanut aikuiseksi, kannattaa laittaa se DERiin taikka Daily Dragon Fixiin.

K: Miten lohikäärmeitä paritetaan?
V: "Breed" toiminto on valittavissa lohikäärmeiden toiminto-menussa. Jos klikkaat sitä, sinulle esitetään lista käärösi kelpuutettavista toista sukupuolta edustavista lohikäärmeistä. Valitse yksi niistä ja parituksen yritys alkaa. Paritus ei onnistu aina, kuitenkaan, ja voi epäonnistua munien tuotossa. Jos se tuottaa tulosta, siitä voi syntyä korkeintaan 4 munaa. Jos monia munia syntyy, sinun täytyy valita yksi, jonka pidän itselläsi, ja loput hylätään muille otettaviksi.

K: Lohikäärmeeni tuotti useita munia, mutten valinnut niistä yhtään. Mitä tapahtuu?
V: Jos et valitse minkä munista pidät tunnin sisällä, kaikki paitsi yksi hylätään automaattisesti. Jos suljet valintasivun ilman, että valitset yhtä munista, kaikki munat ilmestyvät tilillesi nimellä "Pidetyt munat". Voit valita yhden jonka pidät klikkaamalla sen "Koodi"-sivua [Get Code].

K: Miksen voi parittaa?
V: Paritus-toiminto ilmestyy vain aikuisille lohikäärmeille. Myöskään, et voi parittaa kuin kerran viikossa per lohikäärme [koskee uroksia & naaraita]. Et myöskään voi parittaa, jos sinulla ei ole yhtään kelpuutettavaa toista sukupuolta edustavaa lohikäärmettä. Lisäksi joitain lohikäärmeitä ei vain pysty parittamaan, esimerkiksi paperia.

K: Onko olemassa rajaa sille, kuinka monta lohikäärmettä voi olla käärössä/omistaa?
V: Ei, ei ole olemassa rajaa sille, kuinka monta aikuista/jäädytettyä lohikäärmettä voit pitää käärössäsi/omistaa.

K: Mitkä lohikäärmeet ovat harvinaisia?
V: Riippuu ihan ihmisestä, minkä lohikäärmeen kukin katsoo harvinaiseksi. Suurin osa kuitenkin luokittelee harvinaisiksi mm. Hopean, Kullan, Paperin, altit (musta & köynnös), Sairaan, sekä Zombi-lohikäärmeen (kahta viimeksi mainittua ei saa enää). Muita harvinaisuuksia ovat myös Kanat, sekä Dinot, jotka eivät siis ole lohikäärmeitä, mutta harvinaisia silti.

K: Millainen lohikäärme mistäkin munasta tulee?
V: Jos tahdot tietää, millainen tuleva lohikäärmeesi mahdollisesti on/millainen lohikäärme mistäkin munasta tulee, kannattaa vierailla TÄLLÄ sivustolla.

K: Mikä on Halloween Mass Breeding?
V: Halloween Mass Breeding [HMB] on tapahtuma, jossa kaikki mukaan tahtovat lohikäärmeiden kasvattajat parittavat lohikäärmeitään samana päivänä/samaan aikaan, ja laittavat munat sitten kaikkien ulottuville. Siitä syntyy massiivinen aalto munia Abandon sivulle. HMB voi kestää myös pari/muutaman päivää, koska kaikki eivät välttämättä pääse osallistumaan tapahtumaan samana päivänä.

K: Voinko parittaa lohikäärmeeni toisen käyttäjän lohikäärmeen kanssa?
V: Et voi.

K: Miksen saa nimettyä lohikäärmettäni?
V: Vasta poikasia voi nimetä. Ongelmat nimeämisessä voivat johtua parista eri asiasta. Voi olla, että nimi jonka yrität antaa, on jo jollain toisella lohikäärmeellä. Yksi nimi voi esiintyä vain kerran koko Dragon Cavessa. Voi myös olla, että lohikäärmeesi ei pidä nimestä, jota olet sille antamassa. Joskus harvoin voi toki olla niinkin, että kyseessä on jokin isompi ongelma itse serverillä, mutta nuo kaksi ovat ne yleisimmät syyt.

K: Mitä lajeja ei voi parittaa keskenään?
V: Kanoja, pinkkejä, eikä violetteja lohikäärmeitä voi ainakaan vielä parittaa samaan lajiin kuuluvien kanssa, koska näissä lajeissa kaikki ovat naaraita. Myöskään dinoja ei voi parittaa keskenään, koska ne ovat puolestaan kaikki uroksia.

K: Mikä on alt?
V: Alt-musta on harvinaisempi musta, joka tulee joskus yhdistelmästä musta x joku toinen lohis (tällä ei kai väliä). Alt-muna on samanlainen kuin normi muna, eli vasta poikasena selviää, onko musta normaali vai altti (altti joko makaa tai istuu niin kuin normaali, mutta omistaa vain paljon tummemman mahan). Siitä tulee myös aikuisena eri, kun normaalista mustasta.
Alt-köynnös on myöskin harvinaisempi versio normaalista köynnöksestä, jonka saa breedaamalla köynnös x joku toinen lohis (tällä ei väliä). Myöskin alt-köynnös on samanlainen kuin normaali köynnös munana, poikasena selviää, onko se normaali vai altti (altilla tummempi maha ja muutenkin selvästi tummempi).
Alt-kivi on harvinaisempi muoto kivi lohikäärmeestä, sen saa breedaamalla kivi x joku muu. Muista alteista poiketen alt-kiven muna on hieman tummempi kun normaali kivimuna ja huomattavasti erinäköinen poikasena.

K: Mitä ideaa on freezata?
V: Saa enemmän poikasia/munia scrolliinsa, koska jäädytettyä ei lasketa mukaan neljän munan/poikasen rajaan.

K: Miten pitkäksi aikaa pitää piilottaa dragon jos sen aikoo piilottaa?
V: Sitten sen saa ottaa pois piilosta kun sivuilta on hävinnyt lause, jossa kerrotaan sen olevan kipeä

K: Miksi dragon kannattaisi piilottaa?
V: Jos dragon on kipeä, se johtuu luultavasti liikaklikkauksista, eli se täytyy piiloittaa klikkauksilta

K: Minkälainen ns. hautakivi tulee jos tappaa munan / poikasen / aikuisen ?
V: Hautakivi jos poikanen tai aikuinen. Ja munalle tulee rikkoutunut muna. Pitäisi poistuu kahden viikon jälkeen.

K: Onko altille mitään varmaa yhditelmää josta tulee aina sitten alt ?
V: Ei ole, altti tulee ihan satunnaisesti / randomisti, oli alt x alt yhdistelmä taikka rotu x alt yhdistelmä.

K: Mitä tapahtuu jos aikuinen lohikäärme kuolee?
V: Se korvataan hautakiven kuvalla. Hautakivi siirretään kääröstäsi kahden viikon kuluttua, kuten kuolleilta muniltakin.

K: Mikä dragoni tulee kun breedaa seasonin x seasonin ?
V: Sen kun kaksi seasonia breedaa, niin siitä tulee sen vuodenajan season, kun millon se breedaus on tapahtunut. (vastauksen kirjoittanut Mikesh)

K: Mitä tarkoittaa Describe?
V: Describe tarkoittaa kuvausta. Vain aikuisista lohikäärmeistä voi kirjoittaa kuvauksen, joka ei kuitenkaan tule lohikäärmeen omalle sivulle. Kuvauksessa ei myöskään näy ääkköset (ä ja ö). Kuvaus pitää kirjoittaa englanniksi eikä se saa sisältää mitään hyvän maun vastaista. Kuvauksen sisällöstä ohjeita

K: Mikä on aikuisten lohikäärmeitten toiminnoista löytyvä Release?
V: Release tarkoittaa vapauttamista. Sitä klikkaamalla voi vapauttaa aikuisen lohikäärmeen, eli tavallaan hylätä sen, vaikka se ei menekkään hylättyihin. Sitä ei saa enää ikinä takaisin, eikä se kuole. Vapautetut lohikäärmeet

K: Mitä This owner is accepting aid from others tarkoittaa?
V:Se tarkoittaa sitä, että lohisten omistaja antaa ihan kirjaimellisesti luvan muiden postailla lohiksiaan esim. DERiin ym

K: Miten lohiksia voi antaa toiselle?
V: Luovuttaja ja saaja sopivat tietyn ajankohdan. Saaja laittaa netti-ikkunan osoiteriville tämän osoitteen: http://dragcave.net/abandoned/munankoodi. Ja munan koodihan on se, mikä on siellä viewosoitteen lopussa, esim. http://dragcave.net/view/n/m3bP. Eli, jos tuollainen muna olisi olemassa ja kaverisi (joka on sen omistaja) luovuttaisi sen sinulle, sopisitte tietyn ajankohdan jona kaverisi abandonaisi munansa ja sinä kirjoittaisit netti-ikkunan osoiteriville seuraavan osoitteen: http://dragcave.net/abandoned/m3bP ja päivittäisit hemmetisti, ettei kukaan vaan saa sitä sieltä hylätyistä ennen sinua :)


***

Finin oma giving tree
Eli luovutuslista. Hieman modernimpi versio toisen topicin luovutuslistasta. Nyt tässä on ensimmäisenä linkki kyseisen käyttäjän tunnukselle täällä finissä, jotta olisi helpompi lähettää yksityisviestillä tietoa mahdollisesta annettavasta/haluttavasta munasta tai poikasesta. Seuraava linkki vie käyttäjän Scrolliin, jotta voisit helposti katsoa mitä kenelläkin on. Jos vaikka huomaat että toisella on vaikkapa kaksi kilpilohikäärmettä ja sinä haluaisit erittäin kovasti kilpilohikäärmeen jolla on vanhemmat saman rodun edustajia, voit pyytää yksityisviestillä henkilöä parittamaan nämä. Ja viimeinen kohta, breedauslista tarkoittaa niitä joita tämä käyttäjä haluaisi. Tässä vanha käytäntö: Jos omistat vaikkapa hopealohikäärmeen ja voit luovuttaa sen jälkeläisiä edelleen eteenpäin, katsot täältä ensimmäisen joka kyseistä lajia haluaisi, breedaat lohikäärmeen ja jos saat munan, menet kysymään yksityisviestillä haluaisiko tämä henkilö hopeamunan. Jos henkilö haluaa, vaihdatte munan ja jos henkilö vielä saakin munan tulee hän tänne kertomaan asiasta, jolloin tippuu listan viimeiseksi. (Sekavammin en osaisi selittää.)
Kaikilla ei ole kun haluamat lohikäärmeet, nämä saavat vaihtaa jos tahtovat tähän versioon mutta pakko ei ole, näiden olisi kuitenkin suotavaa ilmoittaa haluavatko pysyä vielä listalla/haluavatko vaihtaa siinä olevia haluamisiaan. =)

Triks: kulta, hopea, alttimusta ja paperi
Nilla, Scroll, breedauslista: hopea, altit
Lauren Swann, Scroll, breedauslista: hopea, kulta, ystävänpäivä, altit
Mephi, Scroll, breedauslista: -
Miku, Scroll, breedauslista: paperi, altit, kulta, dinot, kana
Mystery, Scroll, breedauslista: punainen striped, istuva alttimusta, geode
Kuura, Scroll, breedauslista: poikasplitti, tyttökivi, hopea, kulta
natte, Scroll, (Kasvatusscrolli), breedauslista: paperi
Ollie, Scroll, breedauslista: -
Carabella Lëralondîr, Scroll, breedauslista: kulta, hopea(tyttö), dinot (ei sininen), kana, alttiköynnös, paperi, poikageode
Cooper, Scroll, breedauslista: paperi, kulta, hopea, dinot
Scarlett, Scroll, breedauslista: dinot, paperi
Januve, Scroll, breedauslista: kulta, hopea, kana, paperi, keltainen ja vihreä dino, leijuva, ruskea, aurinko, kolmivärinen, stripedit
Silinteri, Scroll, breedauslista: kulta, paperi, dino
Susihukka,(Kasvatusscrolli), breedauslista: -
Clayr, Scroll, breedauslista: juusto
lillillilli, Scroll, breedauslista: alttipuska, kana, paperi, vihreä dino
Ribika, Scroll, breedauslista: hopea, kana, dino, paperi, striped, splitti

(Huom! Jos saat kaikki haluamasi, jätän sinut vielä listalle (haluamisten tilalle viiva) jotta muut voisivat tutkia scrolliasi em. syistä. Jos jotakuta ei miellytä saa ilmoittaa niin poistan kokonaan listalta. Ja sitä ilmoitusta ei tarvitse korostaa esim. punaisella hehkulla, yritän ne bongailla ilmankin =D)

*****

Koska aika runsaasti porukka on tarvitsemassa kaitsijaa scrollille (kesäaikana taitaa mökkeily/veneily/matkaily tm. netittömyys lisääntyä sen verran runsaammin) koettiin parhaaksi kerätä lista henkilöistä joihin voi ottaa yhteyttä ja kysäistä voisiko jonkun aikaa scrollia katsella. Topicissa voi ilmoittautua halukkaaksi.
Hoitotädit:
Clayr, Susihukka, Ribika

~~~

Ja nyt kun on DC-löpinät saatu alta pois tehdään vähän tilaa muillekin adoptiopaikoille, mm.

Squidoo.com
Avryre Pets
Valenth
Neopets
Subeta

Keskustelkaa nätisti ja vapaasti, älkää tapelko ja auttakaa toisianne. Mutta kiinnittäkäämme huomiota viestien tasoon! Jos asiaa ei ole muuta kuin juuri nappaamasi otuksen hehkuttamista kannattaa miettiä hetken laittaako ollenkaan. =D

--

Yhteiset pelisäännöt

Topikissa tykkäämme
- keskustella asiallisesti
- kertoa mielipiteitä
- vältellä kuvien linkittämistä (linkittäkää mielummin teksti - kaikilla mukavampaa ja siistimpää!)

Topikissa emme tykkää
- miljoonan unin/dragonin/muiden elukoiden kuvista (topik lataa helvetin hitaasti!)
- parin rivin viestejä, jonka pointtina on, ettei DC/uni/muu paikka toimi (sen varmaan jokainen hoksaa itse)

/Ilkeästi kopion kaiken edellisistä topiceista. Jotkut linkit eivät toimineet tai käyttäjiä ei löytynyt, joten karsin ne pois. Jos löytyy jotain korjattavaa, valitettavaa jne. vetäkää mua neukista ja kertokaa siitä.
//Noudattakaa sääntöjä. Mä en ainakaan halua, että tää heti lukitetaan. Kiitos!

Mystery

  • Näkijä
  • ***
  • Viestejä: 141
Vs: Dragon Cave yms. adoptoitavat nettilemmikit vol. 4
« Vastaus #1 : 08.05.2014 13:40:23 »
Hei käykö kukaan enää tuolla Dragon Cavessa?  ::) Itse juuri aloitin taas käymään ja jouduin nimeämään kaikki dragonit uudelleen.  :P Jäin siihen sit koukkuun uudelleen mut kasvattamiseen käytän vain niitä klikkaus sivustoja. Aika hiljaista täällä finissä ollaan kyllä noista oltu viimeset 4 vuotta?  :D Aaa harvinaisia on "hauska" metsästää...
In Joy and Sorrow.