Kirjoittaja Aihe: Japanilainen populaarikulttuuri  (Luettu 241560 kertaa)

Peccantis

 • ***
 • Viestejä: 744
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #580 : 01.08.2012 00:10:33 »
No mutta, porno kyllä kelpaa, semminkin jos se oikein kuumottaa :3 kiitoksia!

Aionka

 • Vapaamatkustaja
 • ***
 • Viestejä: 1 299
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #581 : 01.08.2012 00:25:44 »
Lisäksi joku amerikkalainen kustantaja on vissiin ilmoittanut suoraan, että se on "ongelmallinen" ja sitä tuskin tullaan koskaan julkaisemaan. Liittyyköhän se sarjan uskonnolliseen aspektiin?
No ajattelinkin jo, että 'Oho, onko joku amerikkalainen kustantamo tuota kääntänyt!'. Juu siis, tuo uskonnollinen aspekti voi olla länsimaissa vähän hankalasti nieltävää, varsinkin jossain Yhdysvalloissa :D

Japanissahan näillä asioilla ei ole suuremmin väliä, koska Jeesus tai Buddha tai vaikka Saatana on vähän samanlaisia hahmoja kuin Dracula tai ihmissudet... Oon joskus lukenut ja nauranut kippurassa tyttösarjakuvalle siitä, kun katolinen tyttö rakastuu saatanaan ja miettii, että 'Onkohan tää nyt okei?' pariskunnan treffeistä olin jo hysteerinen ja vatsalihaksiin sattui. Oli vielä ihan vakava sarja!
Nää kulttuuriset seikat mietityttää muutenkin. Sarjakuvista välittyy kuitenkin aina japanilainen asennemaailma, mikä ei mun mielestäni mee useinkaan yksiin suomalaisen kulttuurin kanssa. Siks oonkin aina välillä ihmetellyt mangan sun muun suosiota. Itse jos en olisi vyötäröä myöden uponnut Japaniin luulisin karsastavani vähän mangaa juuri tuon japanilaisuuden takia Mutta kun olen, niin olen kai tottunut kaikkeen... ja varmaan suosisin 'länsimaalaisempia' sarjoja, mikäli sellaisia olisi tarjolla saman verran ja -tasoisesti.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2012 13:51:40 kirjoittanut Ainoka »

hedge14

 • Tähtikavaltaja
 • ***
 • Viestejä: 388
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #582 : 01.08.2012 13:31:35 »
Ainoka, mikä sarja toi saatana-juttu on? Mielenkiinto heräsi, kun tykkään kaikennäköisistä (manga, anime, kirja, elokuva, jne) jutuista joissa on mukana kristinuskon mytologiaa.

Minun mielestäni ihmiset on pohjimmiltaan kaikkialla niin samanlaisia, että jokseenkin samat aiheet viihdyttävät tai koskettavat kaikkia kansallisuuksia. Tietenkin mangassa menee jotkin asiat yli hilseen, sellaiset jotka liittyvät paikalliseen tapa-, ruoka-, kulttuuriin ja muuhun kulttuuriin sekä kieleen. Jotkut mangat voivat olla niin "japanilaisia", että tavallisella tallaajalla menee ihan ohi. Mutta suurin osa onkin ihan yleispätevää viihdettä, missä saa juonesta kiinni, vaikka pikkuvitsit menisi ohitse.

Mangan suosio perustuu minun mielestä sen joustavuuteen verrattuna länsimaisiin sarjakuviin. (Juuri siihen tarjontaan ja laatuun) Yleensä länsimaiset sarjakuvat ovat kärjistetysti joko supersankari-settiä tai "taidesarjakuvia." Lisäksi, on se erilainen julkaisutahti. Siis jotkut (esim. Aku Ankka) ilmestyy kyllä pitkäänkin, mutta ne hieman erilaiset sarjakuvat jäävät yhteen tai kahteen albumiin. + Mangan piirrostyyli(t) on monelle miellyttävämpää kuin länsimainen.

Sanoisin, että länsimaiset kertovat samoja tarinoita eri julkaisumuodossa. Elokuvat ja romaanit ovat niin paljon vahvempi alue länsimaissa kuin sarjakuvat. Japanissa taas elokuvat eivät ole niin vahvaa tasoa, mikä selittyy varmaan animen kauhealla määrällä. Eli:

Japanilainen haluaa kertoa tarinan koulutytöstä, joka oppii lukemaan muiden ajatuksia---> manga + anime.

Länsimainen haluaa kertoa tarinan koulutytöstä, joka oppii lukemaan muiden ajatuksia ---> romaani + elokuva

Sarjakuva on varmasti helpompi, ja ehkä houkuttelevampi media lukea. Ja mukana on myös eksotiikan viehätys, ja niinpä manga saa länsimaiset lukijansa.  :)
Sit back, no song is written, It’s nothing you thought of Yourself
It’s just a ghost, came unbidden
To this house

Peccantis

 • ***
 • Viestejä: 744
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #583 : 01.08.2012 14:32:03 »
mulla syntyi pienoinen teoria...

1) teosten pituudet, faniyhteisöt

2) markkinointi ja tunnetuus

1-- nimetkää äkkiä huumoria, hiukan romatiikkaa ja pitkäjänteisen jännärijuonen yhdistävä "päivän mysteeri" -salapoliisinuortenkirja. Ai niin, sen pitää olla ainakin 10 kirjaa pitkä.

Länsimaisten teosten pituudet tuli jo aiemmin mainittua, tämä on ainakin itselleni tärkeä juttu. Tyypillinen nuorten tai NA-romaani on yksiosainen tai ehkä trilogia ja luetaan kerralla, tyypillinen manga on useampia pokkareita ja ilmestyy viikoittain luku kerrallaan.

Ensinnäkin kirjoja lukien joutuu lähes joka teoksen jälkeen (mikä on hyvin usein) etsimään taas uutta, ja käymään läpi saman "ei jaksa kiinnostaa -- no ehkä annan mahiksen -- hei tää onkin aika kiva" -ruljanssin.

Lisäksi teosten lyhyyden ja nopean kulutusajan vuoksi ei ehdi syntyä elämystä ruokkivia ja laajetavia faniyhteisöitä: jos sarjaa ei hypetetä paljon etukäteen tai se ehdi pitkän ilmestymisaikansa (Potter) muutoin kerätä merkittävää seuraajakuntaa, on melko varmaa, että kun hyvän kirjan löytää ei muut ole esim. foorulla sitä lukeneet tai ovat jo aikaa unohtaneet sen.

Tästä markkinointiin --2--. Nimetkääpäs jokin lähikauppojen lehtihyllyistä löytyvä nuorille suunnattu lehti, jossa on useiden sivujen laajuinen ja seurattu kirjallisuusarvio-osasto. Kirjallisuudessa pyörii pienet rahat, eikä uusia teoksia valtamediassa juuri pluggailla ellei kyse ole megameestyneestä kirjoittajasta tjsp. Manga taas on jättibisnes, isoimpia julkaisuja myydään viikoittain miljoonia. Siinä kelpaa jo mainostaakin.

Jatkoa seuraa (mun pitäisi nyt oikeastaan kaataa ratapusikkoa eikä näprätä kännyä): 3) genret, kohderyhmät ja 4) julkaisukulttuuri, indiemanga, doujinshi.

Aionka

 • Vapaamatkustaja
 • ***
 • Viestejä: 1 299
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #584 : 01.08.2012 14:44:06 »
Ainoka, mikä sarja toi saatana-juttu on? Mielenkiinto heräsi, kun tykkään kaikennäköisistä (manga, anime, kirja, elokuva, jne) jutuista joissa on mukana kristinuskon mytologiaa.
Tämä. En muistanu nimeä, niin googlasin tyttö ja saatana ja siinähän se oli :D Enkä muistanutkaan mitä kaikkia kuvioita tuossa oli. Kuumaa toimintaa!

hedge14

 • Tähtikavaltaja
 • ***
 • Viestejä: 388
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #585 : 01.08.2012 16:17:27 »
Kiitos paljon Ainoka!

Allekirjoitan tuon faniyhteisöjen merkityksen. (joka heijastelee julkaisutahtia ja pituutta) Itsekin tutustun johonkin tiettyyn mangaan usein hypetyksen perusteella.

Jos katselee vaikka Fanfiction.netin suurimpia fandomeja mangassa ja muussakin, niin kyllä huomaa, että pisimmät sarjat ovat saaneet eniten lukijakuntaa.

Silti pelkkä pituus ei selitä. Suurin osio länsimaisista sarjakuvista on X-Men 10 000 ficiä vs mangan Naruto 300 000. (fanfiction.net) Aika iso ero, vaikka molemmat ovat pitkään jatkuneita sarjoja. X-Men on jopa vanhempi, lähtöisin vuodelta -63. Silti se häviää suosiossa. Miksi?

Sarja nousee pinnalle, mitä aktiivisempi faniyhteisö on. Lisäksi, jos sarja nousee kohtuulliseen suosioon, on sen lakkauttaminen melko epätodennäköistä. Fanit kertovat sarjasta eteenpäin tuttaville. Fanfiction ja muu fanitaide on usein ilmaista mainosta. Olen alkanut lukea monta sarjaa fanitaiteen ja huhujen perusteella; Franken Fran, Bakuman, Death Note... jne. Samanlaista puskaradiota ei ole länsimaisen viihteen puolella. Toki jotkin asiat saavat huomiota, mutta ne pysyvät pienemmän piirin sisällä. Esim. kauhuleffoista kiinnostuneet tietävät oman alansa tosi hyvin. Manga mielletään yhtenä "genrenä" ja yhteisönä. Ei jutella vain yhdestä lajityypistä vaan kaikki on iloisesti sekaisin. Porukat suosittelee kauhua, romantiikkaa ja komediaa samalla kerralla; ku "sähän luet mangaa" Ihan sama, mikä se oikeasti mieluisa genre on. Mangassa ei voi kangistua kaavoihin, tai ainakin se on vaikeampaa. Se on hyvä se.

Sen sijaan en allekirjoita mainostusta. Missä ihmeessä näkee anime/manga mainoksia? Länsimaissa? Olen muutes innokas näkemään loput sun teorioista Peccantis, varsinkin 3. kohdan suhteen!

tl;dr fanimainostus, genrerajat ja niiden ylittäminen.

Anteeksi niin sekavasta viestistä, en ota tästä itsekään tolkkua...
Sit back, no song is written, It’s nothing you thought of Yourself
It’s just a ghost, came unbidden
To this house

Peccantis

 • ***
 • Viestejä: 744
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #586 : 01.08.2012 16:55:00 »
Hedge14, markkinointi ja medianäkyvyys ei ole pelkkää mainostusta. Siksi otin esimerkiksi manga-arviot, en varsinaisia mainoksia.

Teoriointi jatkuu...

5) lieveilmiöt

"Kaikkihan" tietää, että pelkkää mangaa/animea on mahdotonta harrastaa valumatta vaikkapa J-draman, J-popin, J-rockin, V-kein jne., pallonivelnukkien, cosplayn, fanficin, fanartin, kuvafoorujen/boorujen, kimonoiden, geishojen, gon ja shôgin ja mahjongin, figujen, tokiolaisdn kaumuodin, judon ja sumopainin, shintolaisuuden, pikkupöksyautomaattien, erogen, lihaliemikarkkien, doujinshin, japanin opiskelun, teetaiteen, ikebanan, pikanuudeleiden, leivänleivonnan ja sateenpoistotaikojen pariin.

Eli sarjisten ja piirrettyjen kautta aukeaa kuin vääryydellä ja viekkaudella ovi kaikenlaisen uuden ja jännän taikamaailmaan ihan jo siitä syystä, että japsit saa kieroa tyydytystä aina, kun joku virkkaa kokoon kieli poskessa jonkin enemmän tai vähemmän vakavan kilpailumangan jostain aika naurettavasta.

Nypläyksen suurruhtinas -mangaaodotellessa... pecs.

hedge14

 • Tähtikavaltaja
 • ***
 • Viestejä: 388
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #587 : 02.08.2012 16:30:10 »
Tosiaan! Kai noikin voi markkinoinnin piikkiin laittaa, en vaan jaksanut muistaa niitä, kun ne on harrastelehdissä. Ajattelisin jotenkin, että tuossa vaiheessa (kun ostaa kyseisiä lehtiä) on jo niin koukussa, että se ei enää selitä kiinnostusta mangaan vaan on yksi kiinnostuksen "oire".

Nämä lieveilmiöt varmasti pitävät kiinnostusta yllä ja selittävät mangan suosiota. Itse tosin olen jäänyt vain fanfictionin puolelle, mikä sinänsä on länsimainen ilmiö. Eli ilmankin pärjää... Mikä muuten on V-kein? Ainoa asia mikä meni ihan ohi! (Sateenpoistotaika? Kai tuo oli vitsi?)

Minä voisin ihan hyvin lukea mangaa nypläyksestä. ;P (Juoni saisi sijoittua Raumalle; Mysteerinen murha kesken Pitsiviikon... ja kuka kumma kulkee kaduilla mustaan pitsiin kietoutuneena? Japanilainen vaihto-oppilas päättää ottaa asiasta selvää!)

Tietääkö kukaan mangaa, jossa olisi päähenkilöinä (noin) taaperoikäinen lapsi ja joku vanhempi sukulainen/holhooja? Yotsuba&! on jo luettu. Saisi olla vähän samantyyppistä, mutta lapsen ei tarvitse olla niin ylivilkas eli pelkkä söpistelykin käy.
Sit back, no song is written, It’s nothing you thought of Yourself
It’s just a ghost, came unbidden
To this house

Peccantis

 • ***
 • Viestejä: 744
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #588 : 02.08.2012 16:55:27 »
V-kei eli visual kei, yksi näistä Jaappanin musiikkihärpäkegenreistä. Ja sateenpoistotaika oli tavallaa vitsi :P mut en ihmettelis jos joku sellaisillakin leikkisi, tarkoitan nyt siis niitä ikkunalla roikkuvia valkoisia nenäliinanukkeja, jotka (muistaakseni) oikein päin roikkuessaan pyytää valitsevaa säätä jatkumaan ja nurin päin pyytää uutta säätä, usein siis "sade sade mene pois". Niihin liittyy tietty lorunmuotoinen rukous sään kamille, hahmon ikkunassa kertoo että hahmo on hiukan lapsellinen, tai jäätyään "väärään" asentoon sään vaihduttua luo aavemaista tunnelmaa siitä, ettei huoneessa ole vähään aikaa käyty.

hedge14

 • Tähtikavaltaja
 • ***
 • Viestejä: 388
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #589 : 02.08.2012 23:12:28 »
Ahaa, kiitos vastauksesta Peccantis. Toi nukketaika kuulostaa jännältä! On aina kiva saada tietää kulttuurista tämänlaisia uskomuksia ja pikkujuttuja.

Kiitos myös Jeremy! Katselin Aishiteruze Baby:a vähän; pari ekaa kappaletta. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Ehkä vähän häiritsee tunne, että Kippei tulee voittamaan luokkakaverinsa tyttöystäväkseen, sen jälkeen kun tyttö on huomannut kuinka tunnollinen Kippei on Yuzuyun kanssa. Tai ainakin manga näyttää pohjustavan siihen suuntaan.
Sit back, no song is written, It’s nothing you thought of Yourself
It’s just a ghost, came unbidden
To this house

Jeeetu

 • Puoliverinen
 • ***
 • Viestejä: 500
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #590 : 07.08.2012 21:56:19 »
Anteeksi kun en nyt jaksanut oikein lukea tätä topiccia kun olen jostain syystä hirveän tohkeissani. Itse aloin lukea mangaa kutosella ja onhan sitä pari animea ja j-poppia ja k-poppia kuunneltu. Nyt en tosin ole pitkään aikaan ja alkoi tehdä mieli taas lukea mangaa. Ja on myös sellainen fiilis, että tekisi mieli mennä cossaamaan Yotsubaa jonnekin ja heti. En ole kyllä pitkään aikaan lukenut ja olisi kivaa, jos viitsisitte suositella lemppareitanne.
my heart

28012012 ♥ 05062014 ♥ 25062015

hedge14

 • Tähtikavaltaja
 • ***
 • Viestejä: 388
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #591 : 08.08.2012 19:36:22 »
Jeeetu, onko sellainen manga kuin Monster tuttu? Genreltään se mysteeriä ja se kertoo lääkäristä, joka pelastaa nuoren pojan elämän. Mutta poika paljastuukin sarjamurhaajaksi, joten mutkia tulee matkaan... Monster on todella koukuttava 18:ta pokkarin sarja. Alku on kohtalaisen hidas, mutta vauhtiin päästyään sarja on henkeäsalpaavaa luettavaa.  Itsekin luovutin ekalla kerralla pariin ensimmäiseen kappaleeseen, mutta onneksi törmäsin Monster:iin uudestaan.

Jos tykkäät kauhusta kannattaa tsekata Franken Fran. Ei ehkä pelottavin manga ikinä, mutta ihanan kiero, ällö ja härö se ainakin on. Fran on kirurgi, joka tahtoo pitää ihmiset hengissä keinolla millä hyvänsä... aina katastrofaalisin seurauksin. 
Sit back, no song is written, It’s nothing you thought of Yourself
It’s just a ghost, came unbidden
To this house

Haruka

 • Taskukokoinen
 • ***
 • Viestejä: 1 125
 • Ava by mustapisara
  • Mietteitä musiikista
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #592 : 08.08.2012 22:27:36 »
Mun on jo pitkään pitänyt vastata tähän topiciin, mut se on joka kerta jäänyt... Nyt korjaan kuitenkin virheeni ja osallistun keskusteluun.

Oon varmaan tällä hetkellä ainoa, joka kirjoittaa äidinkielellään ficcejä niinkin tuntemattomasta anime-/mangasarjasta nimeltä Tactics. Oon jostain vuodesta 2006 ollut ihan rakastunut kyseiseen sarjaan, kun näin siitä tehdyn animen...

Sarjan päähenkilö on kirjailija nimeltä Kantarou Ichinomiya, jolla on lapsuudestaan asti ollut harvinainen kyky nähdä demoneita ja ystävystyä niiden kanssa. Tämän takia Kantarouta on kiusattu ja hän on kuullut demoniystäviltään demonista, joka on kaikkia muita voimakkaampi. Tämä demoni (jota kutsutaan tenguksi) on vangittuna johonkin ja Kantarou päättää etsiä ja vapauttaa tämän sekä nimeää tengun Harukaksi. Ja onnistuttuaan vapauttamaan Harukan sarja siirtyy seuraamaan heidän yhteistä työskentelyään, kuinka he karkottavat demoneita ja kuinka näiden kahden välinen suhde vaikuttaa muihin heidän elämässään vaikuttaviin ihmisiin.


Genreltään sarja on fantasia-, kauhu- ja huumoripitoinen pläjäys, unohtamatta tietenkään hienovaraista shonen ai-vihjailua :D Ja onpa sarjaa piirtänyt mangaka, Sakura Kinoshita, myöntänyt, että on luonut sarjasta myös doujinshin eli "pornomman" version mangasta, jossa nämä kaksi ovat pari.

Itse yritän nyt saada haalittua kasaan sen verran rahaa, että voisin netin kautta tilata minulta puuttuvat, englanniksi käännetyt mangat (2 osaa, joita ei ole Suomessa julkaistu vieläkään, kiitos Jenkeissä olleen laman ja julkaisujen hitauden) sekä tuon doujinshin, jonka onnistuin eilen lataamaan netin kautta koneelleni..
Ja jos joku kiinnostuu sarjasta muutenkin (olen huomannut, että niin on käynyt), suosittelen myös tutustumaan kirjoittamiini ficceihin. Ehkä vielä jonain päivänä innostun ottamaan yhteyttä fanfiction.netissä pyöriviin HaruKan -faneihin ja pyydän joltakulta luvan, saanko kääntää hänen ficcinsä suomeksi ja julkaista täällä :)

Beyond

 • Kamui
 • ***
 • Viestejä: 1 874
 • op HaX
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #593 : 09.08.2012 01:01:46 »
Sama juttu kuin yllä: pitänyt osallistua keskuteluun aivan liian monesti, mutta se on vain jäänyt aina. :D

Kirjoittelen Death Notesta mieluusti ficcejä. Tutustuin kyseiseen anime-sarjaan jo ajat sitten, mutta innostus ei laannu sitten millään. Jopa nimimerkkini tulee erään sarjaan läheisesti liittyvän massamurhaajan nimestä... Anyway, luulenpa, että olen viehtynyt Death Notessa yksinkertaisesti siihen, että parhaat yaoi-kokemukseni liittyvät nimenomaan kyseisestä sarjasta tehtyyn fanartiin. Olen aivan koukussa Matt/Mello -paritukseen. Toinen sarjassa minua kiehtova asia on myös sen tummanpuhuvuus. Eihän Death Note ole missään nimessä mikään sateenkaaria ja kukkasia pursuava tapaus. Olen aina pitänyt ihan miedosti angstisista sarjoista, ja sitähän Death Note on: ei täysin silkkaa tragediaa, mutta ei myöskään liian onnellisten ihmisten anime.

Toinen sarja, johon olen koukussa on Naruto. Täytyy myöntää, että onhan se anime käynyt jo ajat sitten hieman itseään toistavaksi, mutta herkulliset lieveilmiöt ovat tässäkin tapauksessa syy siihen, että pidän sarjasta. Lisäksi Naruto on sopivaa nollausta aivoille aina silloin tällöin. Parastahan kyseisessä animessa on se, että aina, kun edellinen lempihahmo kuolee, tilalle tulee uusi ja entistäkin parempi fanituksen kohde. ;D

On todettava, että pidän oikeastaan niin sanotusta valtavirran animesta. Ei mitään liian monimutkaista minulle, kiitos vain. Mangana olen lukenut vain ja ainoastaan Inuyashan - ellei sitten lasketa sitä, että kyllähän minä Death Notestakin sitten jälkikäteen luin manga-version netissä. Olen harkinnut joskus jopa vakavasti ostavani Death Notet mangana, mutta toisaalta en nykyisin välitä niinkään alkupään versioista, eli siitä ajasta, kun suosikki tai oikeammin "parini" ei ollut vielä mukana.

Eräs asia, joka on minulle animessa tärkeää, on se, että piirrostyyli miellyttää minua. Jos tulos on mielestäni visuaalisesti epämiellyttävä, en katse sarjaa, olkoonkin kuinka hyvä tahansa. Huonon juonen puolestani saatan hyvinkin kestää vain sen voimin, että silmäni lepää sarjaa katsellessa. Katsoin kaikki kolme tuotantokautta Jigoku Shoujoa vain sen takia, että rakastuin tulisesti animen visuaaliseen näyttävyyteen ja korvia kutkutteleviin soundtrackeihin. Itse juoni oli hieman pitkästyttävä, mutta ei sen niinkään väliä. Kauniiksi jäljeksi käsitän suhteellisen pehmeät muodot. En voi sietää liian kolmioleukaisia hahmoja, saati sitten yliampuvia muotoja hahmoilla. Myös itseäni miellyttävä värimaailma on tärkeä animea valitessa. Kyllä, olen animen suhteen nirso. Harvoinpa katson animen, joka ei ole 1. monen ihmisen suosittelema, 2. kivasti piirretty tai 3. juoneltaan edes vähän synkistelevä. Ensimmäisen kohdan tapauksessa voin tehdä poikkeuksen joskus, mutta muuten olen ehdoton. Rumasti piirretystä huumorisarjasta tulee vain paha mieli. :P
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

Jeeetu

 • Puoliverinen
 • ***
 • Viestejä: 500
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #594 : 09.08.2012 15:12:16 »
Kiitos noista, hedge14, pitääpä käydä tutustumassa noihinkin ja muihinkin, kun pääsee kirjastoon.

Mä olen lukenut ensimmäisen Death Noten ja se minunkin mielestä tosi hyvä. Pitäisi lukea loputkin.

Joku täällä taisi sanoa, ettei pidä siitä, jos mangoissa on huono piirrustustyyli. Minäkään en pidä siitä ja se on tosi ärsyttävää, jos muuten on hyvä, mutta on huonot piirrustukset, kun kuitenkin ne piirrustuksetkin kertovat oikeastaan paremmin sitä tarinaa kuin kirjoitukset.
my heart

28012012 ♥ 05062014 ♥ 25062015

Violetu

 • Winter Soldier
 • ***
 • Viestejä: 4 631
 • Trubaduuri
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #595 : 18.08.2012 02:01:33 »
Urgh, argh, en kestä...!
Lueskelen Naruton uusinta chapteria (oli sekin päässyt unohtumaan piitkäksi aikaa ennen kuin viime viikolla otin kiinni) ja...
Eieieieieiei. Hengittelen kuin olisin synnytyksessä ja vikisen xD
On siitä kyllä aikaa, kun Naruto on viimeksi näin pahasti sekoittanut pasmoja.

On pitänyt jo kauan osallistua taas keskusteluun (koska teillä on ollut käsittelyssä paljon mielenkiintoisia ja mielekkäitä juttuja), mutta Tumblr on tehnyt laiskaksi, helpompaa vaan katsella kuvia.
Mutta ehkä pian (SOON...!) saan itseäni taas niskasta kiinni ja jaksan keskustella kunnolla...

Beyond, mahtavaa, joku toinenkin "Naruto-ihminen" :D Seuraatko animea ajan tasalla (jos seuraat, niin missä mennään)? Itsellä jäi se about vuosi sitten, kun kyllästyin fillereihin...

Aggressive... but I like it.

Beyond

 • Kamui
 • ***
 • Viestejä: 1 874
 • op HaX
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #596 : 18.08.2012 04:25:48 »
Violetu, mullakin jäi se sarjan seuraaminen vähäksi aikaa just niihin fillereihin. :D Täytyy myöntää, ettei kyllä tullut kovinkaan monta sellaista katsottua. Olen nyt viime aikoina aloitellut sitten kahdettatoista kautta, mutta aika alkupäässä menen niiden osalta. Jollen aivan väärin muista, niin 253 oli viimeisin katsomani jakso. Eli siis jokunen kuukausi jäljessä raahataan.. :P Vielä on kuitenkin kesälomaa jäljellä pari viikkoa, niin nopeastihan tässä pääsee ajantasalle, jahka pyhittää pari päivää kunnon Naruto-maratonille. ;)
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

Peccantis

 • ***
 • Viestejä: 744
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #597 : 03.09.2012 20:12:35 »
3) genret, kohderyhmät
Ehdoton leijonanosa mangasta julkaistaan viikko- tai kuukausijulkaisuissa lehtimuodossa. Lehdillä on selkeät kohderyhmät, esimerkiksi 8-13 -vuotiaat tytöt, tai 19-27 -vuotiaat töissäkäyvät naiset, tai eläkeikää lähestyvät eronneet riisinviljelijät. No ainakin melkein.

Nämä kohderyhmät ovat niin pitkälle tutkittuja ja hiottuja, että niitä pidetään jopa genreinä tai ainakin supergenreinä. Väittäisinpä, että kuka tahansa mangaa lukenut osaa määritellä geneerisen shônen- tai shôjo-sarjan. Jaa, pointti? Poikien manga/anime ja tyttöjen vastaava ovat aivan erityisen eläviä ja isoja rahoja tahkoavia konsepteja, kun taas tyttökirjat ja poikakirjat jo sanoina tuovat mieleen 50-luvun.

Kirjallisuuden alalla ei ole pitkään aikaan ollut sukupuolijaottelua tai kohderyhmäajattelua. Kirjoitetaan vain nuorten kirjoja ja nuorten aikuisten kirjoja. Siitä on kauan kun kirjastossa eksyin muulle kuin tieto- tai lehtiosastolle, joten en nyt esitä mitään arvioita siitä, millaisia kirjoja olisi poikien ja tyttöjen makuun olemassa, mutta anteeksi-ranskani sure as hell niitä ei jaotella saati sitten markkinoida tarkoille kohderyhmille. Löytääkseen omanlaistaan luettavaa saa kahlata yksittäisiä teoksia läpi tuurilla.

Genreistä joskus myöhemmin enemmän. Ehkä.

Taifuuni

 • Inkan vanha banjo
 • ***
 • Viestejä: 30
 • "Nyt kuule leivänpaahdin TURPA KII!"
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #598 : 29.10.2012 01:14:29 »
Onko tämä oikeasti niin että olen aivan yksin? Olen etsinyt vaikka kuinka ja paljon, mutta silti olen löytänyt maininnan Fairy Tailista vain kerran! Olenko minä vain surkea etsimisessä, vai eikö kukaan muu oikeasti tiedä koko sarjasta mitään? ??? Kertokaa jos tiedätte edes jotakin... *katselee puppyeyesillä toiveikkaasti ympärilleen*

Lisäksi pisti silmään tuolla viime sivulla, kun Ainoka valitti sarjojen liiasta "japanilaisuudesta". Itse nimittäin kerään erästä sarjaa, jonka tarina ja piirrokset ovat molemmat suomalaisten kädenjälkeä! Tapahtumat sijoittuvat Suomeen jonnekin pikkukylään, ja juonessa on mukana oleellisena osana Kalevala ja suomalainen mytologia. Että siinä olisi jotain, joka ei takuulla olisi liian japanilaistyylistä.
Kebussa ei ole zombeja. Ei tuo voi olla sellainen.
Se on ihan selvä puuhöylä.

~America!

 • Undertaker
 • ***
 • Viestejä: 23
 • Kumipallona luokses pompin..~
Vs: Anime, manga ja J-dorama || cosplay, suosikkisarjasi...
« Vastaus #599 : 01.11.2012 21:46:37 »
Taifuuni: Olen kuullut Fairy Tailista, sisko on sitä seurannut ja se onkin myös minun katsomalistalla. ^^

Onko kukaan ollut tämän vuoden Traconissa? Itse olin ja oli ihan mahtavaa! :3 Jos kukaan näki valkoperuukkista Edward Elriciä niin ilmoittakoot minulle, sillä silloin olette spotanneet minut! ><

// Harmin epäakti keskustelu..
Do you want jump with me in the sky? You must die if you say yes.