Kirjoittaja Aihe: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2  (Luettu 179492 kertaa)

Ansa

 • Runotyttö
 • ***
 • Viestejä: 2 430
 • Puuskuinen
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #580 : 23.07.2015 18:16:25 »
Ja kuten joku jo sanoikin, niin kirjathan ovat tosiaan melkein kokonaan Harryn näkövinkkelistä, joten mun mielestäni niissä rönsyiltäisiin ihan turhaan sivupoluille, jos muista tuvista ja sukupolvista höpistäisiin pitkällisesti. Kyllähän mustakin olisi mielenkiintoista tietää tyyliin kaikki mahdollinen Potter-maailmasta, mutta ei seitsemään kirjaan voi (eikä välttämättä kannatakaan) ihan kaikkea upottaa.
Tämä. Ja jos sitä canon Rowling faktatietoa haluaa, niin kannattaa mennä pottermoreen ja lukea, missä on paljastuksia juurikin esim. kelmeistä ja paljosta muusta. (:

-Ansa

Ehkä kaikkien englannintaito ei riitä. ;D Omani meinaan on kyl aika huonoa. ;)
Se ei tarkoita sitä että tietoa ei olisi olemassa. :) Onpas taas offia mulla. :D

Mutta niin. Itseäni on jäänyt vaivaamaan sota, politiikka sen takana, syyt miksi Voldemort alun alkaen nousi hurjaan suosioon. Olisi kiva tietää niistä muista aatteista kun siitä mitä kaikki valon kannattajat sanovat; se nyt halusi tappaa kaikki jästit.

-Ansa

Cheo

 • joan jett's slave
 • ***
 • Viestejä: 247
 • Ava by Vanilje
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #581 : 24.07.2015 01:20:54 »
Miksi tupa leimattiin kokoajan pahisten tuvaksi, vaikka onhan rohkelikostakin tullut mätä omena nimeltä Peter Piskuilan...?
Ehkä siksi kun ensimmäisen ja toisen velhosodan 'pääpahis' ja suurin osa hänen kannattajistaan tuli Luihuisen tuvasta.

Miten Severuksen ja Lilyn tarina meni loppujen lopuksi?
Lily ja Severus oli ystäviä ennen tylypahkaa. Lopulta ystävyys päättyi, kun Lily ei kestänyt Severuksen innostusta pimeään taikuuteen ja kuolonsyöjäystäviä/niiden kannattajia.

-Ansa

Joo mut ei kaikki ole noin mustavalkoista! Eli nii lisää tietoa kaipaan! Ja olen Potterini lukenut Lilyn ja Severuksenikin kohdalta, mut jo ihan oikeasti "sä oot paha me ei voida olla enää kavereita" hmm? paha, kun sua kiinnostaa pimeä taikuus. Muakin kiinnostaa pimeä taikuus, mut en välttämättä alkaisi sitä harjoittamaan.
Mutta Severuksellahan kiinnostus ei jäänyt pelkäksi kiinnostukseksi, vaan myös ihan kokeiluksi. (: Rowlingin mukaan Lilyllä olisi saattanut olla jopa romanttisia tunteita Severusta kohtaan, jos Severus ei olisi ajatellut pimeyden voimien etc. olevan tärkeämpää. Severushan liittyi 'valon' puolelle vasta kun sai tietää että Lily on vaarassa. Itsekäs kakkiainen omasta mielestä koko hahmo. (:

-Ansa

Köhköh, mun on nyt pakko vähän viilata, että Severus ei välttämättä ajatellut pimeyden voimien olevan tärkeämpää kuin Lily! Juuri Lilyn takia hän loppujen lopuksi luopui siitä, vaikka selkeästi oli selvästi kiinnostunut aiheesta. Rowlinghan on sanonut, että Severus ajatteli tekevänsä Lilyyn vaikutuksen päästessään niin "mahtavaan" seuraan kuin Kuolonsyöjät. Todella omituista, eikö hänelle tullut yhtään mieleen, että Kuolonsyöjät eivät todennäköisesti katsoisi Lilyn kaltaista kuraveristä hyvällä? Mutta itsekeskeinen hän tosiaan oli kun ei näyttänyt ottavan Lilyn mielipidettä kuuleviin korviinsa? ;D Ehkä taustalla jotkut keskinkertaiset vuorovaikutustaidot, dunno.

Lainaus käyttäjältä: Ansa
Mutta niin. Itseäni on jäänyt vaivaamaan sota, politiikka sen takana, syyt miksi Voldemort alun alkaen nousi hurjaan suosioon. Olisi kiva tietää niistä muista aatteista kun siitä mitä kaikki valon kannattajat sanovat; se nyt halusi tappaa kaikki jästit.

-Ansa
Minun ymmärtääkseni monet Voldemortin kannattajat ajattelivat jästiveren heikentävän taikuutta, eli näin ollen jästit ja jästisyntyiset uhkasivat heidän mukaansa velhoyhteisöä. Tämä on siis luultavasti se ideologinen aate taustalla. Kaiketi jästeistä on myös ajateltu olevan jotain haittaa taikaväestölle? Voldemortin hurjaa suosioita selittää myös se, että hän oli todella voimakas velho ja monet halusivat osan tästä vaikutusvallasta, osa taas pelkäsi häntä niin paljon että katsoi parhaaksi hypätä "varman voittajan" puolelle. Lisäksi hän oli erittäin karismaattinen ja keräsi jo nuorena ympärilleen hännystelijöitä.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2015 01:24:09 kirjoittanut Cheo »
"I've read this script and the costume fits
so I play my part."

Cedi

 • Frozen heart
 • ***
 • Viestejä: 304
 • Freedom is life's great lie
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #582 : 13.10.2015 22:59:16 »
(Hieman herättelen pohdintaa täällä)

Puhdasverinen ja nähtävästi isokokoinen suku. Miksi Ron ei tunnu tunteneen ketään ennen tylypahkaan menoa? Esim. ihan varmana Draco tunsi Crabben ja Goylen sekä ehkä muitakin. Luulis kuitenkin, että vaikka Weasleyn perhe asui hieman syrjässä, he tuntisivat muita lapsiperheellisiä. Sekä, koska velhoja on sinänsä vähän, niin luulis heidän pitävän tiiviisti yhteyttä toisiinsa edes jollain tapaa.

Girls, we do, whatever it will take
Cause girls don't want, we don't want our hearts to break
In two, so it's better to be fake
Can't risk losing in love again, babe.

~This is how to be heartbreaker


haryu

 • pRINsessa
 • ***
 • Viestejä: 2 263
 • the gay ships are the yay ships
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #583 : 14.10.2015 00:32:50 »
Cedi en tiiä nyt kaikista mutta jos puhdasveriset oli niitä himopuhdasverisiä (kuten Mustan suku) suurimmaksi osaksi niin luulisin että se johtuu siitä, että Weasleyn perhe on Ronin sanoin "verenpettureista pahin" ja siten ei varmaankaan hirmuisen hyvissä väleissä muihin puhdasverisiin perheisiin/sukuihin.
Myrsky vesilasissa, etten jopa sanoisi. -Biitti

Wulqar

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #584 : 24.10.2015 11:12:07 »
Miettinyt olen, että miten taikoja luodaan potter maailmassa? Siis jollain keksimällä taikasanalla tai yms se "taika" laukaistaan, mutta miten se taika luodaan siihen? Kukaan pohditun samaa. ???
The road goes on and on down from the door where it began

haryu

 • pRINsessa
 • ***
 • Viestejä: 2 263
 • the gay ships are the yay ships
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #585 : 26.10.2015 19:04:44 »
Wulqarin kanssa jään ihmettelemään. Samaan syssyyn voisin kysyä vähän lisää taikuuteen ja loitsuihin liittyvää:

Jos puhutaan nyt vaikka tappokirouksesta. Sehän on vaativa loitsu. Perustuuko sen onnistuminen/epäonnistuminen

 a) siihen, että joku on yksinkertaisesti enemmän/vähemmän taikavoimainen kuin toinen (vai onko tää edes mahdollista)

 b) siihen että on tarpeeksi kokenut taikomisen saralla. Esim tuollainen ykkösluokkalainen ei tietenkään pysty mutta Dumbledore vaikka on elänyt ja taikonut niin pamjon että pystyisi vai

c) siihen että tarkoittaa ja haluaa/päinvastoin tarpeeksi ja sitten onnistuu tai sitten ei. (tuli mieleen se kun vitosessa Bella sanoi Harrylle tämän yrittäessä kidutuskirousta että sitä täytyy haluta ihan kunnolla jotta onnistuu. ja sitten seiskassa Harry onnistui siinä. hm)

Vai voiko kyseessä olla semmonen, että jollakin on voimakkaampi yhteys taikuuteen (vähän kuin Star Warsissa joillain yhteys Voimaan on heikompi ja joillain voimakkaampi)

Sori jos tää oli liian monimutkaista :D
« Viimeksi muokattu: 26.10.2015 19:06:42 kirjoittanut Otaku »
Myrsky vesilasissa, etten jopa sanoisi. -Biitti

Luci

 • ***
 • Viestejä: 1 175
 • mielikuvitusastronautti
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #586 : 26.10.2015 19:16:47 »
Otaku, mä veikkaisin että vaihtoehdot b ja c ois taian onnistumisen takana. Toisaalta, onhan surkkeja olemassa, että voisihan perjaatteessa olla eri taikavoimaisia noitia ja velhoja, mutta jotenkin oon aina aatellut, että taikavoimat tulee enemmänkin harjoituksen ja opettelun kautta. Lapsethan osaa periaatteessa taikoa, niinkun Harry Viisasten Kivessä ennen kun sai tietää olevansa velho, mutta myöhemmin he osaavat sitten kanavoida sen taikuuden oikein. Esim Ron on suhteellisen avuton ja Hermione taas ihan mielettömän taitava, joten uskoisin harjoituksella olevan enemmän vaikutusta, kun taustalla.

Loitsujen tekemisestä sitten. En tiedä onko tätäkään oikeasti missään selitetty mutta mä oon aina kuvitellut ne vähän niinkuin kielien, matikan yhtälöiden tai kemiallisten merkkien luomisena tai vaikkapa koiran kouluttamisena. Eli periaatteessa ne on vaan aikojen saatossa muovautunut siihen malliin, kun ne nyt on, koska joku on päättänyt, että tietty sana tarkoittaa tiettyä loitsua. H20 = vesi, istu = koiralle käsky istua, tulejo = kutsuloitsu jne. Oon ajatellut taikojen menevän niin, että ne on alunperin olleet sanomattomia ja niistä on koulutuksen yms tarkotusten kehityttyä muovattu sanallisia versioita, jotka helpottaa kommunikointia, lasten opetusta jne.

//Ja nää on siis mun spekulaatioita eikä mitään varmaa tietoa sit :D mut näin mä oon aina aatellu sen
« Viimeksi muokattu: 26.10.2015 19:19:28 kirjoittanut Luci »

Cedi

 • Frozen heart
 • ***
 • Viestejä: 304
 • Freedom is life's great lie
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #587 : 26.10.2015 20:31:19 »
(Ehkä hieman katkonaista tekstiä, syynä häiriötekijät)

Oon hieman Lucin kanssa samaa mieltä, että joku on luonut ja aikojen saatossa on muovaantunut, mutta ihan, et joku on päättänyt että tietyllä sanalla saa jotain aikaa, ei kuulosta omaan korvaan "siltä oikealta".  Enemmänkin omansa näkemyksestäni loitsun luominen perustuu kahteen asiaan: loitsun lausuntaan ja sauvan liikkeeseen.

Se, mitä Rowling on painottanut tässä kirjojen jälkeen,  on sauvan liike. Mm. Pottermoressa oli, että loitsuja tehdessä piti tehdä jokin kuvio, neloskirjassa Dolohov tekee jonkin loitsun heiluttaen tietyllä tavalla sauvaansa sekä klassinen Siipiirdium lentiusa, jossa opetettiin "huiskaus ja näpäys" sauvan liike.

Kirjoissa myös huomaa (englannin kielisissä), että loitsut ovat usein latinan kielellä, eli epäilen et joko a) ne loitsut ovat Rooman ajoista tai b) vanhassa kielessä on jotakin taikaa. Esim. Kalkaros loi Sektumsempra- loitsun käyttäen latinan kieltä.

Eli sanoilla ja sauvan liikkellä olisi (omasta näkemyksestäni) vaikutusta loitsun syntyyn. Ehkä loitsun luoja on ensin ajatellut, mitä hän haluaa, pohtii oikean sanan/sanaparin siihen ja ryhtyy kokeilemaan erilaisilla liikesarjoilla loitsuaan. Eli sanat ja liike pitää saada kohilleen, sillä jos jompikumpi menee väärin sauva saattaakin päätyä tekemään aivan jotakin muuta. (Ronille on muistaakseni monta kertaa käynyt näin  ;D) Epäilen, että oikean yhdistelmän löytyessä loitsu alkaa yhä enemmän ja enemmän toimia juuri siten, kuinka sen luoja haluaa.
Ja tietenkin sen henkilön pitää haluta saada se loitsu toimimaan/keskittyä siihen, kuten Otaku C-vaihtoehdossa pohti. :)

Girls, we do, whatever it will take
Cause girls don't want, we don't want our hearts to break
In two, so it's better to be fake
Can't risk losing in love again, babe.

~This is how to be heartbreaker


flipped

 • ***
 • Viestejä: 3
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #588 : 31.10.2015 20:17:11 »
Eniten varmaan jääny vaivaamaan miksi luokitellaan kahden jästisyntyisen lapsi. Ei se ainakaan mun mielestä voi jästisyntyinen olla kun vanhemmat ei jästejä ole vaan jästisyntyisiä. Aikasemminkin olen tätä jossain muualla kyselly. Kiitos jos joku saa tän mun aivoihin upotettua.

Lauchuo

 • Prince of Thrones
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 147
 • Try me.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #589 : 31.10.2015 20:19:29 »
Eniten varmaan jääny vaivaamaan miksi luokitellaan kahden jästisyntyisen lapsi. Ei se ainakaan mun mielestä voi jästisyntyinen olla kun vanhemmat ei jästejä ole vaan jästisyntyisiä. Aikasemminkin olen tätä jossain muualla kyselly. Kiitos jos joku saa tän mun aivoihin upotettua.

Mun käsittääkseni nuo on yhä "puoliverisiä" tai jotain sellaista, voinee mahdollisesti kutsua jästisyntyiseksikin? Muistelisin, että jostain oon lukenut, että puhdasveriseksi lasketaan silloin, jos kaikki neljä isovanhempaa ovat noitia/velhoja (mutta sillä ei ole väliä, ovatko he puhdasverisiä vai jästisyntyisiä). Kannattaa tää ehkä jostain vielä tarkistaa, koska en tosiaan ole varma edes lähteestäni :D

Vain sinä voit vaikuttaa tulevaisuuteesi

Ava ja bannu Fractalta <3

flipped

 • ***
 • Viestejä: 3
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #590 : 31.10.2015 20:21:49 »
Eniten varmaan jääny vaivaamaan miksi luokitellaan kahden jästisyntyisen lapsi. Ei se ainakaan mun mielestä voi jästisyntyinen olla kun vanhemmat ei jästejä ole vaan jästisyntyisiä. Aikasemminkin olen tätä jossain muualla kyselly. Kiitos jos joku saa tän mun aivoihin upotettua.

Mun käsittääkseni nuo on yhä "puoliverisiä" tai jotain sellaista, voinee mahdollisesti kutsua jästisyntyiseksikin? Muistelisin, että jostain oon lukenut, että puhdasveriseksi lasketaan silloin, jos kaikki neljä isovanhempaa ovat noitia/velhoja (mutta sillä ei ole väliä, ovatko he puhdasverisiä vai jästisyntyisiä). Kannattaa tää ehkä jostain vielä tarkistaa, koska en tosiaan ole varma edes lähteestäni :D

Kiitti tästä :)Ei ole kirjoissa esiintynyt tälläsiä henkilöitä niin tulipahan mieleen.

Julma-Nala

 • Alfanarttu
 • ***
 • Viestejä: 3 066
 • Ia cen Alphasuttans' waalii, sen yxin on onni.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #591 : 08.11.2015 13:28:24 »
Eniten varmaan jääny vaivaamaan miksi luokitellaan kahden jästisyntyisen lapsi. Ei se ainakaan mun mielestä voi jästisyntyinen olla kun vanhemmat ei jästejä ole vaan jästisyntyisiä. Aikasemminkin olen tätä jossain muualla kyselly. Kiitos jos joku saa tän mun aivoihin upotettua.
No sehän riippuu keneltä kysyy :D "Virallisesti" kyseessä on yleensä puoliverinen, joskus saatetaan puhua jästisyntyisistä (joku hämärä muistikuva että jossain ois tällanen mainittu jästisyntyiseksi). Jos kysytään luihuisilta niin kuraverisiä kahden jästisyntyisenkin lapset on yhtä lailla kun eivät ole vanhoista kunniallisista velhosuvuista :P

Muutenkin kaikki verisäätyluokitukset on aika arvovärittyneitä Pottereissa. Kuolonsyöjille on turha väittää olevansa puhdasverinen jos kaikki isovanhemmat on jästisyntyisiä velhoja ja noitia, mutta Killan puolella taas menee hyvin läpi tuolla kriteerillä.

~Nala~

"Raiskaus? Check. Paha ikäero? Check. Graafista lapsipornoa mielellään raiskauksena? Check. Insestiä? Check.
Verta ja suolenpätkiä? Check. Raiskaajaan rakastuminen? Check... JULMA-NALA TÄÄ ON SUN!!!"

Röhkö

 • Otaku
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Oot kuuma.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #592 : 09.11.2015 18:51:58 »
En jaksanut selata jokaista 30 sivua tätä topicia, enkä tiedä siis ihmettelikö joku samaa:
oliko Nevillen äidin antamilla karkkipapereilla jokin merkitys?

Helppo vastaus olisi tietenkin ei. Mutta kun puhutaan Rowlingista ja näistä kirjoista, olen aina kuvitellut papereissa piilevän jotain enemmän.

Ja tätä on varmaan aiemmin täällä pohdittu, nimittäin Lilyn ja Petunian sisarsuhdetta. Eivätkö he enää löytäneet välilleen empatiaa? Surullista. Mielestäni Dursleyiden suhtautuminen muihin ihmisiin on muutenkin kirjoissa todella mustavalkoista: ovat vain he ja ne toiset. Harrya kohdellaan kuin biojäteastiaa _koko_ kirjasarjan ajan.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015 18:55:16 kirjoittanut Röhkö »
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 588
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #593 : 09.11.2015 20:35:07 »
En jaksanut selata jokaista 30 sivua tätä topicia, enkä tiedä siis ihmettelikö joku samaa:
oliko Nevillen äidin antamilla karkkipapereilla jokin merkitys?

Helppo vastaus olisi tietenkin ei. Mutta kun puhutaan Rowlingista ja näistä kirjoista, olen aina kuvitellut papereissa piilevän jotain enemmän.
Sitä ei mitenkään syvemmin selitelty, mutta tulkitsin sen niin, että sen merkitys oli antaa käsitys, että Alice jollakin tasolla tunnisti ja yritti parhaansa mukaan huomioida poikaansa.

Itse kirjoitin tätä aihetta syventävän ficin, koska se jäi minuakin häiritsemään. (Löytyy listauksestani, jos jotakuta kiinnostaa.) Odotin koko ajan, että siihen olisi jotenkin palattu kirjoissa, mutta ilmeisesti se oli vain yksi niistä langanpäistä, joka ei johtanut minnekään pidemmälle.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 886
  • ficcilistaus
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #594 : 10.11.2015 08:27:07 »
En jaksanut selata jokaista 30 sivua tätä topicia, enkä tiedä siis ihmettelikö joku samaa:
oliko Nevillen äidin antamilla karkkipapereilla jokin merkitys?

Tässä on Rowlingin itsensä antamaa lisätietoa:

J. K. Rowling stated in interview the significance of the candy wrappers: "That idea was one of the very few that was inspired by a real event. I was told what, to me, was a very sad story by someone I know about their elderly mother who had Alzheimer's, and the elderly mother was in a closed ward. She was very severely demented and no longer recognized her son, but he went faithfully to visit her twice a week, and he used to take her sweets. That was their point of connection; she had a sweet tooth, she recognized him as the sweet-giver. That was very poignant to me. So I embroidered the story. Neville gives his mother what she wants, and (it makes me sad to think of it) she wants to give something back to him, but what she gives back to him is essentially worthless. But he still takes it as worth something because she's trying to give, so it does mean something, in emotional terms."

http://harrypotter.wikia.com/wiki/Alice_Longbottom

En tiedä ymmärsinkö kysymyksesi oikein, mutta tulkitsen, ettei karkkipapereilla ole mitään kätkettyä merkitystä. Ne vain kuvastavat sitä, miten lohduttomat puitteet kuolonsyöjät jättivät pienelle Neville-pojalle varttua. Alice ja Frank ovat elossa, mutta eivät kykene huolehtimaan lapsestaan eivätkä edes tunnista tätä – Nevillen kohtalo on, jos mahdollista, vielä kurjempi kuin Harryn. Koko kohtaus saa lukijan tuntemaan melkoista häpeää siitä, että on koskaan naureskellut Nevillelle. Ja tietenkin voitonriemua siitä, että Nevillestä lopulta kasvaa todellinen rohkelikko.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2015 14:45:13 kirjoittanut mimamu »

ficcilistaus: Fini | AO3 ~ fanitaide: DeviantArt

Pipe

 • ***
 • Viestejä: 773
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #595 : 17.12.2015 19:40:08 »
Eniten varmaan jääny vaivaamaan miksi luokitellaan kahden jästisyntyisen lapsi. Ei se ainakaan mun mielestä voi jästisyntyinen olla kun vanhemmat ei jästejä ole vaan jästisyntyisiä. Aikasemminkin olen tätä jossain muualla kyselly. Kiitos jos joku saa tän mun aivoihin upotettua.

Eikös ne ole kuraverisiä.... eikun :D Siis kai se sit on vain jästisyntyinen velho? Ihan niinkuin jästisyntyiset yleensä. Mä mietin kans kauan sitä et tuleeko puoliveristen lapsista täysverisiä, tai esim Harry/Ginny asetelemassa (en pidä tästä parista yhtään mut loistava esimerkki tulee tästä) kun isä on puoliverinen ja äiti täysverinen ni miten ne luokitellaan. Mut Row mainitsi jossakin joskus et yksi "kuraverinen" eli siis jästisyntyinen riittää likaamaan sen veren puoliveriseksi eli siis ne tulee AINA olemaan puoliverisiä...

// muoks//

Ja ylipäänsä mua on jäänyt vaivaamaan se et kun seiska tuli ni minkä takia Row ei voinut aloittaa sitä kelmit -sarjaa heti perään?! Moni varmasti olisi lukenut kelmeistä paljon paljon enemmän. Vähän siihen tyyliin et luotiin loistavat hahmot ihan turhaan...
« Viimeksi muokattu: 17.12.2015 19:42:14 kirjoittanut Pipe »
Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä <3
♥Polseres Vermelles- Polseres amunt♥

Tuuli Lumi<3Draco Malfoy
♥Twc♥

Ava by: Ingrid

pringles

 • ***
 • Viestejä: 84
 • Joskus järki on järjetöntä.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #596 : 18.12.2015 20:15:44 »
Minua alkoi tässä pari päivää sitten häiritä että toimiiko Avada kevadra myös kasveihin? Kun kasvit ovat kuitenkin elollisia olentoja? Yritin Annabeth Chasen kanssa miettiä mutta ei keksitty.

anteeksi turha viesti
Jos nauru pidentää ikää, kuolemattomuus on mahdollista.

Röhkö

 • Otaku
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Oot kuuma.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #597 : 19.12.2015 10:32:51 »
pringles: En nyt yhtään muista tai jaksa tarkistaa, oliko tämä kirjoissa vai leffoissa, mutta: esine, jota on yritetty käyttää suojakilpenä tappokiroukselta, syttyy palamaan. Eli kyllä kasvi varmaan vähintään kuolee, joko kiroukseen tai sitten tuohon tuleen. JOS siis tuo palamisjuttu oli kirjoista?  ::)

//Mutta hei, ainakin ne ministeriön patsaat menivät tappokirouksen voimasta rikki
« Viimeksi muokattu: 19.12.2015 18:42:32 kirjoittanut Röhkö »
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15

haryu

 • pRINsessa
 • ***
 • Viestejä: 2 263
 • the gay ships are the yay ships
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #598 : 19.12.2015 14:13:30 »
Mun muistaakseni tuota palamishommaa ei kirjoissa ollut mutta onhan siitä kyllä aikaa kun oon viimeksi Pottereita lukenut.
Myrsky vesilasissa, etten jopa sanoisi. -Biitti

haryu

 • pRINsessa
 • ***
 • Viestejä: 2 263
 • the gay ships are the yay ships
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #599 : 07.04.2016 21:13:01 »
Uskallan nyt tuplapostata kun tuosta mun edellisestö viestistä on jo jonkun aikaa.

Törmäsin facessa yhteen sarjakuvaan, siihen missä on se hassu Dumbledore, tiedätte ehkä :D ja sen jälkeen aloin miettimään että miksi Harrylle lähetettiin satoja kirjeitä? Vai oliko se nyt vaan se että tuotiin velhomaailmaa lähemmäs Harrya ja samalla piti pelotella Dursleyita?

//kiitusta Ansa, tuo kuulostikin järkevältä selitykseltä
« Viimeksi muokattu: 07.04.2016 23:24:21 kirjoittanut Otaku »
Myrsky vesilasissa, etten jopa sanoisi. -Biitti