Kirjoittaja Aihe: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2  (Luettu 188808 kertaa)

HONE

 • HermiONE
 • ***
 • Viestejä: 78
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #40 : 14.10.2009 10:22:22 »
scharlett; KIITOS! Mutta en ymmärrä tekstiä koska en osaa englantia.
"Jos uskot uskomattomaan,uskomaton uskoo sinuun"

Dumbella Rosebud

 • ***
 • Viestejä: 71
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #41 : 16.11.2009 13:37:40 »
Harry ei kuitenkaan olisi  tosissaan tarkoittanut sitä, eli hän olisi edelleenkin ollut vihollinen.

 Lueskelin tässä eräänä päivänä uudelleen seiskakirjasta lukua 17 (Bathildan salaisuus) ja aloin taas pohdiskella muutamia asioita:

 

1) Luvun loppupuolella, s. 375-378 on kursivoitu teksti, jossa kuvaillaan, kuinka Harry näki Voldemortin ajatuksiin, kun tämä muisteli kuudentoista vuoden takaisia tapahtumia Bathildan talossa sen jälkeen, kun Harry ja Hermione olivat onnistuneet pakenemaan sieltä. Tekstissä kerrotaan, että sillä hetkellä, jolloin Voldemort hyökkäsi Potterien taloon, ei Jamesilla eikä Lilyllä ollut kummallakaan taikasauvaa käden ulottuvilla. Näin ollen kumpikaan ei ole pystynyt lähettämään puhuvaa suojeliusta kenellekään eikä hälyttämään apua millään muullakaan tavalla. Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?


2) Harry sai tietää tarkan paikan, minne hänen isänsä oli tuona kohtalokkaana iltana jättänyt taikasauvansa. Luvun 17 lopussa hän murehti, mistä voisi saada uuden sauvan Nagini-rytäkässä rikkoutuneen tilalle. Eikö hänelle lainkaan tullut mieleen, että hänen vanhemmiltaan jääneet sauvat olisivat edelleenkin voineet lojua talon raunioissa - kenties jopa ehjinä? Koska Harry näki Voldemortin ajatuksiin, hän olisi saanut tarkkaan tietää, milloin tämä olisi poistunut Godrickin notkosta niin, että hän ja Hermione olisivat turvallisesti voineet palata sinne. Vanhempien sauvoja olisi sitten voinut yrittää vaikkapa kutsua tulejo-loitsulla esiin raunioista. Näin Harry olisi saanut itselleen toimivan sauvan ja vielä varasauvankin, jos molemmat olisivat olleet käyttökelpoisia.


3) Mitähän yleensäkin on tapahtunut kuolleilta velhoilta ja noidilta jääneille sauvoille? Siriuksen sauva ilmeisesti lensi omistajansa mukana verhon taakse, mutta mihin joutui esim. Cedric Diggoryn sauva? Itse arvelen,että Matohäntä on poiminut sen hautausmaalta talteen, ja seuraavana talvena joku Azkabanin karkureista on saanut sen käyttöönsä.


4) Olen myös miettinyt, mikä merkitys on sillä, että Minerva McGarmiwan animaagimuoto on juuri kissa. Luulenpa, että hän  halloweenina 1981 Voldemortin hyökkäyksen jälkeen oli tullut ensimmäisten joukossa paikalle Godrickin notkoon, ja Potterien eloon jäänyt kissa oli kertonut hänelle, mitä oli tapahtunut. Animaagithan pystyvät eläinhahmossaan ollessaan keskustelemaan toisten saman lajin eläinten kanssa. Niinhän Matohäntäkin Albaniassa kuuli toisilta rotilta, missä hänen isäntänsä oli.
Kenties McGarmiwa  myös toi Potterien kissan mukanaan Pikku Whingingiin rouva Figgin hoiviin ennen kuin pikku Harry tuotiin Dursleyn portaille.
.

Karolain

 • Höhlä suklaaholisti
 • ***
 • Viestejä: 951
 • Jääporokarhu
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #42 : 16.11.2009 14:28:41 »
1) Luvun loppupuolella, s. 375-378 on kursivoitu teksti, jossa kuvaillaan, kuinka Harry näki Voldemortin ajatuksiin, kun tämä muisteli kuudentoista vuoden takaisia tapahtumia Bathildan talossa sen jälkeen, kun Harry ja Hermione olivat onnistuneet pakenemaan sieltä. Tekstissä kerrotaan, että sillä hetkellä, jolloin Voldemort hyökkäsi Potterien taloon, ei Jamesilla eikä Lilyllä ollut kummallakaan taikasauvaa käden ulottuvilla. Näin ollen kumpikaan ei ole pystynyt lähettämään puhuvaa suojeliusta kenellekään eikä hälyttämään apua millään muullakaan tavalla. Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?
Lainaus
Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?
Talon yllä näkyi varmasti Pimeän Piirto, ja sellaista isoa merkkiä on varmaan aika vaikea olla huomaamatta.
Hmm, totta. Itselleni pimeän piirto ei tullut mieleen vaan ne taikapeilit mistä Sirius viidennessä kirjassa puhui. Hänhän antoi Jamesin puoliskon Harrylle silloin, niin voihan olla että James oli ottanut Siriukseen yhteyttä sen kautta ennen kuin oli kuollut (ja Sirius oli sen sitten hakenut talteen).

Pottermaailmassahan maalaukset liikkuvat, sen tietävät kaikki. Mutta kun esim. Siriushan on kuollut. Jos hänestä nyt maalaisi muotokuvan, säilyisikö tämän muistot tällä edelleen ja olisiko hän sama velho, kuin eläessäänkin? Jos joku osaisi vastata, sillä tarvitsen tieto ficciini :D
Eihän Dumbledorestakaan ollut rehtorin kanslian seinällä taulua ennen kuin tämä oli kuollut? Dumbledoresta tosin oli tauluja jo maalattu hänen eläessään ja jos Siriuksesta ei ollut ennestää yhtään niin, en sitten tiedä olisiko hänkin tauluissa se sama Sirius kuin eläessäänkin.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2009 14:30:16 kirjoittanut Karolain »
----
If you are too open minded, your brains will fall out.
----
Avatar

Gil Galad

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 241
 • LightHowl8815
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #43 : 16.11.2009 14:49:56 »
Minää en tosta taulu asiasta osaa sanoa mitään. Mutta Dumbledorehan kirjoitti siihen Siuntio Silosäkeen; Tarina Kolmesta Veljestä jälkisanoihin, että sauvat yleensä laitettiin henkilöiden hautaan heidän kuollessaan. Syy oli se etteivät sauvat opi liikaa edellisiltä isänniltä, miksi velhot yleensä hankkivat uuden sauvat. Ron ja Neville olivat varmaan harvoja poikkeuksia, koska kummallakin oli käytetty sauva vähän aikaa ennen kuin saivat uudet vanhojen tilalle, kun ne hajosiva. Mulle kumminkin jäi kuva kirjoista että velhot ja noidat yleensä haluavat itselleen sellaisen sauvan mikä valitsee velhon. Se selja sauva tai miksi nyt haluaa sitä kutsua on ainut sauva mistä on varmasti kerrottu että se on ollut monella velholla.

Lilyn ja Jamesin sauvat on varmaan haudattu heidän mukanaan sinne hautuumaalle. Koska uskon Dumbledoren tienneen tai arvelleen, että joku vois haluta niiden sauvat. Dumbbis kumminkin tunsi sauvatietoa itse ja ymmärsi miten sauvat vaihtavat omistajaa ja sen että sauvat oppivat entisiltä omistajilta jotain asioita. Vaikka tuskimpa Lily ja James mitään karmeita laittomuuksia ovat tehneet mutta silti.
Se, mitä ihminen näkee ja kuulee, riippuu hyvin paljon siitä, missä hän seisoo; se riippuu myös siitä, millainen hän on. TS 51

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 796
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #44 : 16.11.2009 19:17:02 »
Dumbella Rosebud, kiintoisia huomioita. Tässäpä minun mielikuvani...

1) Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?
Lainaus
Dumbledore had placed a charm on the house and knew immediately what had occurred (PC/JKR1). He dispatches Hagrid to rescue the infant Harry.
(Lainaus http://www.hplex.info/timelines/essays/timeline_potters.html - Tällä sivulla on muutenkin mielenkiintoisia pohdintoja aiheesta.)
 Eli tämän mukaan Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi välittömästi sen purkauduttua että niin tapahtui. Ja ryhtyi sitten toimenpiteisiin.

Mikä erikoista, Harryn talolta noutamisen ja Dursleyille viemisen välissä on selittämättömiä viiveitä, jopa puolen vuorokauden mittaisia. Muistaakseni Viisasten kiven alussa annetaan se käsitys kuin Harry olisi viety sinne suoraan tultuaan pelastetuksi raunioituneesta kodistaan. Missähän hän oli siinä välissä Hagridin kanssa? Muistaako kukaan tähän mitään järkevää selitystä? (Sitä yhtä ficciä ei lasketa tähän. ;) )


2) Eikö hänelle lainkaan tullut mieleen, että hänen vanhemmiltaan jääneet sauvat olisivat edelleenkin voineet lojua talon raunioissa - kenties jopa ehjinä?
Todennäköisesti ne olisi haudattu heidän mukanaan, varsinkin kun he kuolivat marttyyreinä ja ilmeisesti sauvan hautaaminen kuolleen velhon mukana oli erityisen yleistä jos kyseessä oli tärkeä henkilö?

Vastaus kysymykseen - ei näköjään todellakaan tullut mieleen. Eihän Harrylle tullut mieleen monta muutakaan asiaa, jotka olisi ollut fiksua hoksata, kuten esimerkiksi peilin käyttäminen yhteydenpidossa Siriuksen kanssa ennemmin kuin kaikenlaisen muun hankaluuden kanssa säheltäminen. ;)


4) Kenties McGarmiwa  myös toi Potterien kissan mukanaan Pikku Whingingiin rouva Figgin hoiviin ennen kuin pikku Harry tuotiin Dursleyn portaille.

Aika hyvin ajateltu, ja tosiaan tuossa olisi ideaa, että animaagit viestivät eläimien kanssa, mutta semmoinen mietityttää, sanottiinko missään että Pottereilla olisi ollut kissaa? Itse ainakaan en muista että sellaista olisi mainittu. Siinpä vasta tosin olisi kätevä vakooja surkkimummon lisäksi.


Lainaus
Ron ja Neville olivat varmaan harvoja poikkeuksia, koska kummallakin oli käytetty sauva vähän aikaa ennen kuin saivat uudet vanhojen tilalle, kun ne hajosiva.
Voisikohan olla, että käytetyn sauvan saisi silloin kun sen omistaja on ilmaissut haluavansa jättää sauvansa jälkipolvien käyttöön? Onhan se kieltämättä sääli heittää hukkaan käyttökelpoista tavaraa, ja jotenkin tosiaan minulla on ollut mielikuva, että sauvan hautaaminen velhon mukana olisi jotenkin verrannollinen siihen, millaisesta merkkihenkilöstä oli kyse.

Lainaus
Vaikka tuskimpa Lily ja James mitään karmeita laittomuuksia ovat tehneet mutta silti.
Hehee, Jamesista en menisi vannomaan. Eikös James kerinnyt oman osansa pimeistä taioista kuitenkin oppia ja hyödyntääkin koulukiusaajana?

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Santtu

 • maniacdancer
 • ***
 • Viestejä: 637
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #45 : 16.11.2009 19:34:57 »
Lainaus
4) Kenties McGarmiwa  myös toi Potterien kissan mukanaan Pikku Whingingiin rouva Figgin hoiviin ennen kuin pikku Harry tuotiin Dursleyn portaille.

Aika hyvin ajateltu, ja tosiaan tuossa olisi ideaa, että animaagit viestivät eläimien kanssa, mutta semmoinen mietityttää, sanottiinko missään että Pottereilla olisi ollut kissaa? Itse ainakaan en muista että sellaista olisi mainittu. Siinpä vasta tosin olisi kätevä vakooja surkkimummon lisäksi.

Kuoleman Varjeluksissa, Lilyn kirjeessä Siriukselle. Mainittiin, että Harry oli uudella luudallaan leikkiessään meinannut tappaa heidän kissansa.

//Eipä mitään, on ilo olla hyödyksi.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2009 19:53:26 kirjoittanut Tuhka L. »
If my answers frighten you
then you should cease asking scary questions.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 796
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #46 : 16.11.2009 19:51:40 »
Niinpäs muuten taisi ollakin, kiitos, Tuhka L. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

hennie

 • ***
 • Viestejä: 88
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #47 : 17.11.2009 20:25:20 »
Mua  kiinnostas mitä tää on suomeksi: (ronin sanoma juttu) "Really captures the scope and tragedy of the things, dosen't it" Kirjasta Deathly Hallow s.598.
En oo ihan varma menikö lauseen loppu noin, kun en enää pääse koneelle.
Tämä lause oli siis Rowlingin haastattelusta vuodelta 2007,, (vuotiksen sivuilta)
mutta mitä lause on suomeksi, tai suomennettu suomenkielisessä versiossa?
Tämä oli siis rowlingista hauskin (tai jotain sellaista) kohta kirjasta.
Toivottavasti joku tajus sekavasta selityksestäni ja osais vastatakki:DD

Daala

 • shapeshifter
 • ***
 • Viestejä: 1 982
 • always find my place among the ashes
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #48 : 17.11.2009 21:24:32 »
Mua  kiinnostas mitä tää on suomeksi: (ronin sanoma juttu) "Really captures the scope and tragedy of the things, dosen't it" Kirjasta Deathly Hallow s.598.
Suomennoksessa sivulla 814 lukee seuraavaa: "Todella hienosti se on tavoittanut tilanteen ulottuvuudet ja traagisuuden, vai mitä?"
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Tundra

 • ***
 • Viestejä: 585
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #49 : 18.11.2009 23:32:44 »
1) Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?
Lainaus
Dumbledore had placed a charm on the house and knew immediately what had occurred (PC/JKR1). He dispatches Hagrid to rescue the infant Harry.
(Lainaus http://www.hplex.info/timelines/essays/timeline_potters.html - Tällä sivulla on muutenkin mielenkiintoisia pohdintoja aiheesta.)
 Eli tämän mukaan Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi välittömästi sen purkauduttua että niin tapahtui. Ja ryhtyi sitten toimenpiteisiin.
Kuinka sitten Hagrid oli se, joka haki Harryn raunioista? Luulisi Dumbledore tehneen sen itse tai ainakin lahteneen mukaan, olihan Voldemort juuri tappanut pariskunnan ja Hagrid vajavaisine taikakykyineen ei ehka ole se paras puolustautuja. Ja miten Sirius tormasi paikalle? Jos Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi, etta se on purkautunut, sittenhan han luuli tietavansa Siriuksen pettaneen Potterit, jolloin ei olisi kertonut talle mitaan.

Karolain

 • Höhlä suklaaholisti
 • ***
 • Viestejä: 951
 • Jääporokarhu
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #50 : 19.11.2009 10:02:31 »
1) Miten kiltalaiset ja koko muu velhomaailma sitten ovat voineet niin nopeasti saada tiedon tapahtuneesta?
Lainaus
Dumbledore had placed a charm on the house and knew immediately what had occurred (PC/JKR1). He dispatches Hagrid to rescue the infant Harry.
(Lainaus http://www.hplex.info/timelines/essays/timeline_potters.html - Tällä sivulla on muutenkin mielenkiintoisia pohdintoja aiheesta.)
 Eli tämän mukaan Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi välittömästi sen purkauduttua että niin tapahtui. Ja ryhtyi sitten toimenpiteisiin.
Kuinka sitten Hagrid oli se, joka haki Harryn raunioista? Luulisi Dumbledore tehneen sen itse tai ainakin lahteneen mukaan, olihan Voldemort juuri tappanut pariskunnan ja Hagrid vajavaisine taikakykyineen ei ehka ole se paras puolustautuja. Ja miten Sirius tormasi paikalle? Jos Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi, etta se on purkautunut, sittenhan han luuli tietavansa Siriuksen pettaneen Potterit, jolloin ei olisi kertonut talle mitaan.
En tiedä, miksi Dumbledore ei lähtenyt itse hakemaan Harrya, mutta luulen että hän jäi kirjoittamaan Petunialle kirjettä ja tiedottamaan muita tai jotain.

Ja eihän kukaan muu kuin salaisuudenhaltija voi paljastaa salattua paikkaa ja Siriushan ei ollut salaisuudenhaltija ja Dumbledore tiesi sen, joten hän tiesi myös ettei Sirius heitä pettänyt?

Tästä tullaankin minua mietyttäneeseen asiaan seiska kirjassa. Eli siis kohtaus jossa Yaxley tarttuu Hermioneen näiden kaikkoontuessa ja Hermione näyttää tälle vahingossa Kalmanhanaukion. Kysymykseni nyt kuuluu siihen että eikös Hermione sano Ronille ja Harrylle metsässä että Kalmanhanaukio vilisee varmasti tällä hetkellä kuolonsyöjiä? Mutta eihän sinne sisään voi mennä silti kuin Yaxley, koska hän ei ole salaisuudenhaltija, eikä voi paljastaa talon olinpaikkaa muille, vaikka itse tietäisikin sen. Vai olenko ymmärtänyt asian väärin?
----
If you are too open minded, your brains will fall out.
----
Avatar

Faute

 • Sipulipuli
 • ***
 • Viestejä: 17
 • Viiniä suloisempi on rakkaus<3
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #51 : 19.11.2009 18:18:39 »
Tuohon että miksei Sirrestä taulua maalattu niin oma teoriani on että kohteen persoona tulee tauluun vaan jos se maalataan hänen eläessään ja ollessaan ite henk.koht. mallina.

Mua muuten jostain syystä ärsyttää miten monesti ficeissä ajankääntäjällä reissataan vuosikymmeniäki suuntaan jos toiseen, ku ite oon jostain syystä juurtunu ajatukseen että sillä voi mennä vaan menneeseen eikä kovin kauas sinnekään. Kun miettii että yhden tunnin menneisyyteen matkaamiseen pitää tiimalasia pyöräyttää kerran niin sitähän saa veivata kätensä irti että menisi vaikkapa vuoden taaksepäin, ja silloinkin ihmisen pitää tavallaan elää se vuosi uudestaan, koska mun mielestä ajankääntäjällä ei voi mennä tulevaisuuteen. Eli jos miettii että Harry nyt vaikka päättäisi tempaista ja mennä kakskymmentä vuotta taaksepäin morjenstamaan isäänsä, niin sen olis sit elettävä se kaksikymmentä vuotta mukana hengaten jolloin siihen pisteeseen mistä lähti päästyään sehän olis nelikymppinen.

Kästtääkseni missään ei ole siitä sanottu, mutta mulla on jotenni semmone kutina että ajankääntäjällä voi mennä vaan tyyliin ehkä vuorokauden maksimissaan taaksepäin, ellei vähemmänkin.
Sitä selviää luultavasti paremmin, jos on vähän vaikeuksia.

Komu

 • ***
 • Viestejä: 58
 • Mischief Managed.
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #52 : 19.11.2009 18:44:00 »
Hhmmm.. Luin tossa eilen illalla Viisasten kiveä ja tuli mieleen että mistä Harry on napannu ne sen silmälasit? Tai siis, nehän on varmaan jotkut Dudleyn vanhat tai jotain vastaavaa, mutta onko vain SATTUMAA että ne on samanlaiset kuin Jamesilla oli aikoinaan?
Täähän voi olla että tähän ei oo olemassakaan vastausta mut jäi vain häiritsemään että onko se tosiaan vai sattuma et Jamesilla ja Harrylla on samanlaiset silmälasit...?  ;D
"Happiness can be found even in the darkest of times, when one only remembers to turn on the light."

Sonoa

 • formulanrengas
 • ***
 • Viestejä: 481
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #53 : 19.11.2009 21:51:35 »
Tästä tullaankin minua mietyttäneeseen asiaan seiska kirjassa. Eli siis kohtaus jossa Yaxley tarttuu Hermioneen näiden kaikkoontuessa ja Hermione näyttää tälle vahingossa Kalmanhanaukion. Kysymykseni nyt kuuluu siihen että eikös Hermione sano Ronille ja Harrylle metsässä että Kalmanhanaukio vilisee varmasti tällä hetkellä kuolonsyöjiä? Mutta eihän sinne sisään voi mennä silti kuin Yaxley, koska hän ei ole salaisuudenhaltija, eikä voi paljastaa talon olinpaikkaa muille, vaikka itse tietäisikin sen. Vai olenko ymmärtänyt asian väärin?

Muistaakseni se meni niin, että Yaxley pystyi viemään muita ilmiintymällä se suojaloitsun sisään. Ei nyt ole suomenkielistä kirjaa käsillä, mutta Deathly Hallowsin sivulla 223 on näin:

"As we Disapparated, Yaxley caught hold of me, and I couldn't get rid of him, he was too strong, and he was still holding on when we arrived at Grimmauld Place, and then - well, I think he must have seen the door, and thought we were stopping there, so he slackened his grip and I managed to shake him off and I brought us here instead!"
"But then, where's he? Hang on... you don't mean he's at Grimmauld Place? He can't get in there?"
-- "Harry, I think he can. I - I forced him to let go with a Revulsion Jinx, but I'd already taken him inside the Fidelius Charm's protection. Since Dumbledore died, we're Secret Keepers, so I've given him the secret, haven't I?"


Eli kun Yaxley tarttui Hermioneen kun Hermione ilmiintyi, se vei hänet tuon Fidelius -loitsun sisälle (minä en muista mikä tuo loitsu on suomeksi...) ja koska Yaxley on kerran käynyt siellä, hän pystyy menemään takaisin - ja viemään muita mukanaan.

Lainaus
Kuinka sitten Hagrid oli se, joka haki Harryn raunioista? Luulisi Dumbledore tehneen sen itse tai ainakin lahteneen mukaan, olihan Voldemort juuri tappanut pariskunnan ja Hagrid vajavaisine taikakykyineen ei ehka ole se paras puolustautuja. Ja miten Sirius tormasi paikalle? Jos Dumbledore suojaloitsun asettajana tiesi, etta se on purkautunut, sittenhan han luuli tietavansa Siriuksen pettaneen Potterit, jolloin ei olisi kertonut talle mitaan.

Kun katsoin tuon edellisen, niin tuli mieleen tähänkin vähän samankaltaista selitystä: Peter on varmaan salaisuudenhaltijana kertonut Siriukselle missä Potterit piileksii, eli Sirius on osannut sen takia paikalle. Azkabanin vangissa Sirius taisi mainita, että hän oli mennyt tarkistamaan onko Peter siellä piilopaikalla minkä ne oli sopineet (tai jotain), ja kun ei ollut, Sirius tajusi että Peter on vakoojapetturi ja säntäsi sen takia Pottereille. Eli sen takia osasi tulla paikalle.

Lainaus
En tiedä, miksi Dumbledore ei lähtenyt itse hakemaan Harrya, mutta luulen että hän jäi kirjoittamaan Petunialle kirjettä ja tiedottamaan muita tai jotain.

En ihan tätä selitystä uskoisi - miten kirje on tärkeämpi kuin se, että Harry saatiin turvaan? 8D Okei Hagridhan siellä oli, mutta ei tosiaan kovin kykenevä taikomaan kuten jo mainittiin.

Lainaus
Hhmmm.. Luin tossa eilen illalla Viisasten kiveä ja tuli mieleen että mistä Harry on napannu ne sen silmälasit? Tai siis, nehän on varmaan jotkut Dudleyn vanhat tai jotain vastaavaa, mutta onko vain SATTUMAA että ne on samanlaiset kuin Jamesilla oli aikoinaan?
Missä se mainitaan, että Jamesilla on silmälasit? En muista itse ollenkaan. Selasin äkkiä läpi tuon FK:ssa olevan kohtauksen Kelmien VIP:eistä, mutta siinä (ainakaan minun mielestäni...) sanottu, että Jamesilla olisi lasit...
Space is a never-ending race track.
MAAILMANMESTARIKOMPLEKSI

Surunmurhaaja

 • Arvuuttaja
 • ***
 • Viestejä: 2 624
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #54 : 19.11.2009 22:02:17 »
Missä se mainitaan, että Jamesilla on silmälasit? En muista itse ollenkaan. Selasin äkkiä läpi tuon FK:ssa olevan kohtauksen Kelmien VIP:eistä, mutta siinä (ainakaan minun mielestäni...) sanottu, että Jamesilla olisi lasit...
Kyllä Jamesilla on lasit. Pyöreäsankaiset vieläpä. Onhan se tietysti aika huvittava yhteensattuma, mutta eihän ne pyöreätkään lasit niin erikoiset ole kun nelikulmaiset. Dursleyt luultavasti nappasi Harrylle halvimmat lasit mitkä rahalla sai ja tökkäsi käteen. Sattuivat vain olemaan pyöreät :D
Vanhan runontekijän sanoin
Täynnä uhmaa ja kauneutta
Luon rannanmitan valkeaa vaahtoa
Sinut kauniina kuin kärsivä jumala

Sonoa

 • formulanrengas
 • ***
 • Viestejä: 481
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #55 : 19.11.2009 22:10:10 »
Missä se mainitaan, että Jamesilla on silmälasit? En muista itse ollenkaan. Selasin äkkiä läpi tuon FK:ssa olevan kohtauksen Kelmien VIP:eistä, mutta siinä (ainakaan minun mielestäni...) sanottu, että Jamesilla olisi lasit...
Kyllä Jamesilla on lasit. Pyöreäsankaiset vieläpä. Onhan se tietysti aika huvittava yhteensattuma, mutta eihän ne pyöreätkään lasit niin erikoiset ole kun nelikulmaiset. Dursleyt luultavasti nappasi Harrylle halvimmat lasit mitkä rahalla sai ja tökkäsi käteen. Sattuivat vain olemaan pyöreät :D

Niin minäkin olen muistelevinani, enemmän olen kiinnostunut siitä, missä se mainitaan.

Miten muuten Ron selviytyi kakkosvuodestaan mitenkään? Taikasauvahan oli poikki. Ja sitä tarvitsee ihan kaikessa, liemissäkin. Luulisi, että raukalla on paha aukko sivistyksessä ja perusopeissa kun taikasauva on ollut poissa pelistä kokonaisen vuoden. Vai toimiko se aina välillä, ja välillä vihelteli omiaan?
Space is a never-ending race track.
MAAILMANMESTARIKOMPLEKSI

Karolain

 • Höhlä suklaaholisti
 • ***
 • Viestejä: 951
 • Jääporokarhu
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #56 : 20.11.2009 08:34:00 »
-- "Harry, I think he can. I - I forced him to let go with a Revulsion Jinx, but I'd already taken him inside the Fidelius Charm's protection. Since Dumbledore died, we're Secret Keepers, so I've given him the secret, haven't I?"[/i]

Eli kun Yaxley tarttui Hermioneen kun Hermione ilmiintyi, se vei hänet tuon Fidelius -loitsun sisälle (minä en muista mikä tuo loitsu on suomeksi...) ja koska Yaxley on kerran käynyt siellä, hän pystyy menemään takaisin - ja viemään muita mukanaan.
Joo, ymmärrän että Yaxley pystyy sinne menemään itse vielä takaisin, mutta minusta edelleen vain salaisuudenhaltijat voivat paljastaa olinpaikat, eli Harry, Ron, Hermione ja muut kiltalaiset, mutta ei Yaxley, koska hän ei tiennyt Kalmanhanaukiosta ennen kuin Dumbledore kuoli. Ja taloonhan ei sisälle pysty ilmiintymään, mutta siihen portaalle voi, joka on suojauksen sisällä?

Lainaus
En ihan tätä selitystä uskoisi - miten kirje on tärkeämpi kuin se, että Harry saatiin turvaan? 8D Okei Hagridhan siellä oli, mutta ei tosiaan kovin kykenevä taikomaan kuten jo mainittiin.
Mutta Dumbledore luotti Hagridiin ja varmasti tiesi tällä olevan se pinkki sateenvarjo, jossa ne taikasauvan palat on. Ja kyllä minusta se kirje Petunialle on aika tärkeä.

Miten muuten Hagridin sateenvajotaikasauva toimi moitteettomasti, vaikka se sauva oli palasina siellä varjossa? Mutta Ronin taikasauva ei sitten toiminut ollenkaan/ toimi arvaamattomasti silloin ku se oli katkennut.
----
If you are too open minded, your brains will fall out.
----
Avatar

Santtu

 • maniacdancer
 • ***
 • Viestejä: 637
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #57 : 20.11.2009 16:20:37 »
Lainaus
--- Miten muuten Hagridin sateenvajotaikasauva toimi moitteettomasti, vaikka se sauva oli palasina siellä varjossa? Mutta Ronin taikasauva ei sitten toiminut ollenkaan/ toimi arvaamattomasti silloin ku se oli katkennut.

Ihan vain villi arvaus, mutta. Ehkä taikasauvan palasista tuleva taika "kanavoitui" kunnolla sateenvarjon kärkeä pitkin eikä siksi ollut niin arvaamaton, kuin Ronin poikki katkennut sauva? Eli Hagridilla taika ohjautui tiettyä kanavaa (sateenvarjon päätä) pitkin, mutta Ronin taikasauvalla tämä kanava (itse taikasauva) oli mennyt "epäkuntoon?"

Osaan selittää, mutta ehkä joku pystyy selittämään selitykseni ymmärrettävämmin.
If my answers frighten you
then you should cease asking scary questions.

Jailie

 • Rottakarva
 • ***
 • Viestejä: 28
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #58 : 20.11.2009 18:46:17 »
Petunia melkein lyö Harrya yhdessä vaiheessa paistinpannulla  :-\
If I only could
Be running up that hill
With no problems

"Nyt sinä pojan pallero olet minun."
- Heathcliff

Sonoa

 • formulanrengas
 • ***
 • Viestejä: 481
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #59 : 20.11.2009 20:06:16 »
Lainaus
Joo, ymmärrän että Yaxley pystyy sinne menemään itse vielä takaisin, mutta minusta edelleen vain salaisuudenhaltijat voivat paljastaa olinpaikat, eli Harry, Ron, Hermione ja muut kiltalaiset, mutta ei Yaxley, koska hän ei tiennyt Kalmanhanaukiosta ennen kuin Dumbledore kuoli. Ja taloonhan ei sisälle pysty ilmiintymään, mutta siihen portaalle voi, joka on suojauksen sisällä?

Jep, ainoastaan salaisuudenhaltijat pystyvät antamaan tietoa eteenpäin, mutta kuten tuonne viestiin kirjoitinkin, Yaxley pystyy viemään muita mukanaan kun ilmiintyy. Yaxleyn ei siis tarvitse paljastaa paikkaa kenellekään, kunhan hän itse pystyy sinne menemää (toistanko jo itseäni? :o) Hah, näkisipä sen kun Voldemort roikkuu Yaxleyn kädessä yhden ilmiintymisen takia :'D
 Ja tosiaan ainoastaan siihen portaalle pystyy ilmiintymään.
Space is a never-ending race track.
MAAILMANMESTARIKOMPLEKSI