Noituri vie kyllä mennessään, mutta minusta sekä siinä että Narrenturmissa on aika samanlainen tyyli. Narrenturmin kuivakkuus verrattuna Noituriin johtuu minusta siitä, että Noituri on ennemmän toiminta/taikuusvetoisempi.
Narrenturm on kuitenkin tällaiselle keskiaika/antiikki-intoilijalle, kuten minä, aika nannaa. Kaikki ne latinan ja muun kieliset huomautukset, keskiaikaiset aikamääreet jne. Sapkowski on tehnyt hyvää taustatyötä, historiaa opiskelleen sydän kiittää. Etenkin kakkososassa (suomennoksesta puhe siis!) tuleva noitasapattikohtaus oli muikea
Olin tulossa juuri kysymään kyseisestä kirjasta.
Hyvä kysyä sen jälkeen, kun on tilannut sen lahjaksi Noituri -fanille.
Saa nähdä, miten nappaa vai nappaako ollenkaan, haha. Jospa se!
Kiva oli kuulla teidän lukujuttuja, kun kyselin aiemmin! Minä itse tein sitten kuitenkin pientä lukulistaa ("pientä"), kun osallistuin pieneen Helmet -haasteeseen. Se on aika loppuunsuunniteltu ja vielä olisi muitakin lukulistan kirjoja.
Listalla on vaikka sun mitä ja tavallaan äänetön tavoitteeni, jonka sanon kuitenkin ääneen, on lukea tavallista monipuolisemmin.
Jaottelin kirjat niin, että olisi äänikirjoja, kirjoja ja e-kirjoja. E-kirjat ovat lähinnä lue silloin tällöin, ym. kun satut esim. odottelemaan tai muuta vastaavaa, kun äänikirjaa ei viitsi pitää korvilla ja kirjoja ei ole saatavilla. Ne eivät ole niin "must", mutta kuitenkin sellaisia, joista yksi on tosiaan Helmet -haasteessa ja loput sellaisia omaa hyvinvointia tukevia. Mm. Viisas mieli, Tunne lukkosi ja sitten hieman erilaista, kuten Pohjoisen mytologia ja Sodan kuningattaret.
Katsoo, kuinka tässä käy! Jos kiinnostaa Helmet -listani ja suositella puuttuvaa neljää, saa suositella! Ronenilta tuli mielenkiintoinen ehdotus Haruki Murakamista, mutta taitaa jäädä korvan taakse, kun luettavaa on niin paljon.
Napatkaa ihmeessä Helmetiin ideoita tai ehdotelkaa minulle.
Tuossa on tosiaan merkitty, missä muodossa luen. Storytellistä löytyy kaikki äänikirjoiksi merkityt, jos se jotain auttaa.
(Tässä listassa vain Helmet -haaste, siis! Mm. kaikki Noiturit on listalla #3-8 ja sitten His dark materials, ym. ja mm. Kaksoisauringot -sarjaa niin kuin Helmetin ulkopuolelta! Kirjoja tulee, ellen nyt vaihda lukutottumuksiani kesken kaiken 40. Goodreads tavoitteeni on 35, enkä sitä taida nostaa...)
1.Kirja on vanhempi kuin sinä – Mio, poikani Mio, äänikirja
2. Iloinen kirja – Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia, äänikirja
3. Kirja, jonka joku toinen valitsee puolestasi – Tiikerinlapsi, kirja (mursuhilleri)
4. Kirjassa kohdataan pelkoja – Häkkipoika, kirja
5. Kirjasta on tehty näytelmä tai ooppera – Teemestarin kirja, äänikirja (näytelmä 2016)
6. Kirjassa eksytään – Lintujen käytännöllisyydestä, kirja
7. Urheiluun liittyvä kirja – Rajoilla, äänikirja
8. Kirjalla on kirjassa tärkeä rooli – Kirjanvartija, kirja
9. Sinulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja – Tähtitiedettä kiireisille, äänikirja
10. Kirja, jota luet yhdessä jonkun kanssa – Paikka vapaana, kirja (ft. mursuhilleri)
11. Pidät kirjan ensimmäisestä lauseesta – Caraval #1, äänikirja (”Meni seitsemän vuotta ennen kuin hän sai muotoiltua kirjeen oikein.”)
12. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 kirjaa – Neiti Etsivä ja teatterilaivan arvoitus, äänikirja (Carolyn Keene – kirjailijat, jotka kirjoittivat Neiti Etsivät)
13. Kirjassa ollaan saarella – Muumipappa ja meri, äänikirja
14. Tulevaisuudesta kertova kirja – Yksin marssissa, kirja
15. Japaniin liittyvä kirja tai sarjakuva – Löydä oma ikigai – Japanilainen tie elämän voimaan, e-kirja
16. Kirjassa pelastetaan ihminen – Kultainen kompassi, kirja
17. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla – Ikimetsien sydänmailla, kirja
18. Kirja on alun perin julkaistu kielellä, jota et osaa – Noituri #3: Haltiain verta, kirja/äänikirja
19. Kirjan nimessä on luontoon liittyvä sana – Korpinlaulu, kirja
20. Tunnetun henkilön suosittelema kirja – Meinioseppä: Morriganin kutsumus, kirja/äänikirja (Korpimaanlukija)
21. Kirjassa lennetään – Keväällä isä sai siivet
22. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan – Professori ja taloudenhoitaja
23. Kirjassa on isovanhempia
24. Vuonna 2020 julkaistu kirja – Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä (19.5.2020)
25. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
Minulla on ollut jonkinlainen kirjapäiväkirja jotain 10 vuotta, alkuvaiheessa vähän epäsäännöllisempi mutta joskus vuonna 2012 sain joululahjaksi sellaisen ihan virallisen kirjapäiväkirjan ja siitä asti on tullut kirjoitettua siihen (ja sen seuraajiin, kun ensimmäinen täyttyi), mitä on tullut luettua ja heräsikö jokin ajatus kirjaan liittyen. Noissa kirjapäiväkirjoissa on valmiita kysymyksiäkin, kuten ”lukutunnelma”, ”henkilö johon samaistuin” tai ”mitä opin”, mutta en ole kauhean orjallisesti niitä täyttänyt, jos ei tule mitään mieleen. Joskus tulee ja ajatuksia on hauska lukea jälkeenpäin
Oi, tämä kuulostaa ihanalta. <3