Kirjoittaja Aihe: Työn kun näkee, niin tekijän tuntee • S • taiaton!au -kokoelma 6/12  (Luettu 175 kertaa)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 098
 • start from the beginning
Ficin nimi: Työn kun näkee, niin tekijän tuntee
Kirjoittaja: Odo
Genre: taiaton!au, draama
Hahmot: Harry Potterin 2. gen
Ikäraja: Sallittu
Vastuunvapaus: J. K. Rowlingille kunnia omistaan. Leikin saamatta kaljuunaakaan.
A/N: Tässä tulisi kokoelma, jonka jokainen osa osallistuu FFF1000 haasteeseen ellei joku nopeampi ryöstä sanojani! Tässä ideana on taiaton!au ja laittaa velhomaailmasta tutut hahmot sorvin ääreen jästimaailmassa. Kokoelman osat ovat irrallisia toisistaan, mutta kaksi tiettyä osaa saattaa limittyä hiukan, vaikkeivat olekaan mikään yksiin menevä kokonaisuus. ;) Otsikoksi meinasin laittaa "Työ tekijäänsä kiittää", mutta löytyi osuvampi ja leikittelevämpi sananlasku, jota voitte tuumia lukiessanne. Tunnetteko työn perusteella tekijän? Julkaisen näitä nyt tarkoituksellani kolme kerrallaan, yhteensä 12, joten suoritan tällä myös haasteita hampaankolossa haasteen 12 puuttuvaa raapaletta (Vuosiraapalehtien 2016).



Työn kun näkee, niin tekijän tuntee



Colin Creevey, juoksupoika
FFF1000: 496.  Juoksupoika

”Vie se mennessäsi ja tuo tullessasi…” Colin kuunteli vastaavia lausahduksia päivästä toiseen, mutta hän todella oli päässyt uutistoimistoon töihin, mikä voitti kaiken marmatuksen. Useimmiten toimittajat valittivat, kuinka hän oli liian hidas toimittamaan milloin mitäkin oikkuja ja varsinkin siitä, kun Colin vahingossa kommentoi lehtiartikkeleiden uutiskuvia. Hänen unelmansa oli tulla uutistoimiston pääkuvaajaksi, mutta siihen oli vielä matkaa.

”Juoksupoika! Liikettä niveliin”, marisi eräskin herra, jonka jutuissa Colinin mielestä oli liian näsäviisas katku. Colin kuitenkin laittoi liikettä niveliinsä ja juoksi hoitamaan jälleen yhden marisevan toimittajan asioita, mutta ohi kulkiessaan sujautti omia kuviaan sinne tänne toimistolle. Joku vielä huomaisi, kuinka lahjakas kuvaaja hän todellisuudessa oli.

***

Ernie McMillan, kadunlakaisija
FFF1000: 497.  Kadunlakaisija

Ernie piti työstään. Hän teki yksinkertaista työtä, jolla sai aikaan suuren muutoksen katukuvassa. Ehkä roskakuskin apulaisen ja kadunlakaisijan ura ei ollut sitä, mitä vanhemmat olisivat toivoneet, mutta Ernie siitä huolimatta hoiti työnsä kunnialla. Sitä paitsi olihan hänellä tyttöystäväkin.

Ei voinut valittaa elämästä, kun niin moni asia oli mallillaan, vaikka päivästä toiseen hän lakaisi tuhansia tumppeja, näki rottia McDonaldsin tähteiden kimpussa sekä yski pölyä ennen nukahtamistaan iltaisin. Kadunlakaisijan työssä nimittäin tapasi mielenkiintoisia ihmisiä turvallisen välimatkan päästä. Ihmisistä oppi paljon, kuinka he kohtelivat kadunlakaisijaa. Ernie piti siitä, miten työt alkoivat aamuvarhain ja hän näki työnsä jäljen, kun keskipäivän aurinko paistoi. Ahkeruus palkittiin.

***

Draco Malfoy, kiinteistönvälittäjä
FFF1000: 499.  Kiinteistönvälittäjä

”Tämä erinomainen kahden kerroksen asunto…” Draco esitteli pariskunnalle, joista rouva katseli häntä jatkuvasti liian pitkään. Draco oli pukeutunut parhaimpiinsa ja esitteli ”rämää tönöä”, jonka hän käänsi aivan toisenlaiseen muotoon pelkillä sanoillaan.

”Erinomainen mahdollisuus laittaa teidän silmiinne sopivat tapetit”, Draco huomautti rouvalle repsottavista tapeteista. Hän otti huomioon herrankin. ”Tästä saatte erinomaisen työhuoneen”, Draco pohjusti. ”Se on ryhdikäs ja voin suositella teille oivallista remonttifirmaa. Ehkä barokkihenkeä?” Romuhan se talo oli, mutta Draco oli hyvä työssään. Raskaiden päivien jälkeen hän tiesi tehneensä hyvät kaupat, kun tilille napsahtivat muhkeat bonukset. Ei ollut häntä parempaa kiinteistönvälittäjää ja Draco tunsi, kuinka hän voisi päästä vielä huipulle.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2021 16:48:31 kirjoittanut Odo »

»Life is strange sometimes, wouldn't you say?»

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 098
 • start from the beginning
A/N: Halusin ehdottomasti pätkän ranskaa tuohon näyttelijä -osaan, mutta en tiedä, oliko lähteeni luotettavin ranskalaisista sanonnoista. Se on kuitenkin pyritty suomentamaan itse tekstissä ajatuksen kautta, mutta tyylisyistä se on myös kauniilla ranskan kielellä. Hitti vai huti? :D



Harry Potter, vanginvartija
FFF1000: 535.  Vanginvartija

Harry Potter ei ollut odottanut tällaista tulevaisuutta, kun oli pelastanut ihmishenkiä.

Mielenterveys ja monet tekijät olivat vieneet hänet yhä kauemmaksi poliisikoulusta, ja lopulta lähiostarin vartijasta oli tullut yksinäinen vanginvartija. Hän laahusti harmailla käytävillä ja tarkisti, että kaikki oli kunnossa. Välillä hän näki kollegoitaan, joiden kasvot eivät jääneet koskaan mieleen. Vangit hän muisti ja tiesi, että heillä oli edessä tulevaisuus vankilan ulkopuolella. Ajatus kylmäsi, sillä Harry oli jo hylännyt mahdollisuuden elämästä harmaiden seinien ulkopuolella. Tämä oli hänen työnsä. Nuorena tehty sankariteko oli tehnyt hänestä kuuluisan, pelastihan hän henkiä, mutta kuuluisuus johti aina unohdukseen. Traumat mielenterveyden pettämiseen.

Harryn tulevaisuus oli täällä, vankina.

***

Charlie Weasley, maanviljelijä
FF1000: 508.  Maanviljelijä

Puutarha vaati sinä kesänä paljon kitkemistä, mutta Charlie rehellisesti piti työstä. Romaniassa kesät olivat lämpimiä, mutta Charlien maja sijaitsi vuoristossa, jossa usein satoi ja myrskysi vaikka ”siellä alhaalla” olisikin ollut pouta. Charlie laskeutui harvoin pieneltä maatilaltaan kaupunkiin, sillä hän viihtyi vuoristossa ja tiluksillaan. Vaikka Charlie ei ollutkaan maineikas maanviljelijä, hän viljeli omaksi ilokseen omia maitaan ja kasvatti pässejä, jotka jääräpäisyyttään suostuivat asumaan vuorilla. Charlien sotkiessa kätensä multaan kitkeäkseen rikkaruohoja, hänen mieleensä palasi lapsuus ja sisarukset, joiden kanssa he olivat kitkeneet rönsyilevää puutarhaa kotona. Koti oli Charlielle tärkeä, mutta hänen sydämensä oli Romaniassa. Charlie päätti kirjoittaa kotiin, miten hänellä sujui maatilalla.

***

Fleur Delacour, näyttelijä
FF1000: 510.  Näyttelijä

Fleur nakkeli niskojaan ja vaaleat hiukset hulmahtivat. Ne laskeutuivat selkää pitkin, kun Fleur risti kätensä rinnalleen. ”En halua suudella häntä”, Fleur sanoi ja katsoi inhoten vastapariaan. Ohjaaja katsoi häntä kuivasti.

”Et voi näytellä rakkauselokuvassa suutelematta”, ohjaaja huomautti.

”À cœur vaillant rien d'impossible”, Fleur sanoi painokkaasti.

”Delacour… Jos et olisi niin hyvä näyttelijätär…” Ohjaaja mietti, kuinka kauan kestäisi enää ainoatakaan oikkua. Rohkealle sydämelle ei ehkä mikään ollut Fleurista mahdotonta, mutta näyttelijättären ura pian olisi. Fleur hymyili harmittomasti, mutta hän todella tarkoitti, mitä sanoi. Hän rakasti näyttelemistä, mutta sitäkin enemmän miestä Romaniassa. Hymy Fleurin kasvoilla sai ohjaajan myöntymään.

Hyvä on, kierretään suutelukohtaus…”

»Life is strange sometimes, wouldn't you say?»

Larjus

 • チェリーブロッサム
 • ***
 • Viestejä: 3 913
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Muistankin kun sä mainitsit mulle kirjoittavasti tällaisia! Mua ei yleensä kiinnosta taiattomat Potter-AU:t, koska mun mielestä taikamaailma on niin oleellinen osa sarjan kiehtovuutta, mutta nää vaikutti kiinnostavilta. Tykkään tästä ideasta, ja näitä oli kiva lukea. Mukava AU:sta huolimatta kuitenkin bongailla tiettyä uskollisuutta canonille, ja muutenkin hahmot tuntuivat tutuilta. Hyviä töitä olet heille valinnut.

Yleisesti ottaen näissä oli joku semmoinen kotoisan pehmeä tunnelma. Suurin osa hahmoista selvästi nauttii työstään, ja ihana kun Colinilla tahtoa ja tarmoa kivuta urallaan edemmäs. Toivottavasti joku hänen taitonsa huomaa ja valjastaa. Tosta Harryn pätkästä ainoostaan jäi pieni surku, varsinkin ton vikan virkkeen myötä, koska yhyy :< Voi Harry-parka. Toivottavasti olis vähän valoisampi tulevaisuus odottamassa, vaikka nyt noin ajatteeleekin. Ei saa hylätä mahdollisuuksia!

Lainaus
Sitä paitsi olihan hänellä tyttöystäväkin.
Awwws :D

Huomasin muuten, että tossa Dracon pätkässä ammatti ja nimi on eri järjestyksessä kuin muilla, jos haluut yhtenäisyyden nimissä sen vaihtaa. Eihän sillä periaatteessa väliä ole, mutta joo 😅

Kiva päästä näkemään, mitä hahmoja ja töitä olet loppuihin vielä valinnut :)

でもな、俺たちはひとりぼっちじゃない

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 098
 • start from the beginning
Larjus, kiitos kommentista ja niin samaa mieltä ja oon tainnut mainitakin, että mullekin velhomaailmassa juuri se velhomaailma ja taikuus on se ykkösjuttu, mutta mitäpä sitä ei ficcikentillä kokeilisi kun joku sattuu iskemään niin, että näppis sauhuaa. :D Kiva kuulla, että taiatonkin!au kelpasi ja maistui, vaikka se taikuus puuttuukin! Yritinkin saada osuvat hahmot, vaikka sanat eli ammatit tässä tapauksessa tuleekin FFF1000 -listalta. Mietin kyllä, tuliko Harrysta vähän liiankin angstinen verrattuna muihin, mutta meni jo. :D

Ja vaihdoin tuon järjestyksen, se oli jäänyt vahingossa, kun sommittelin miten päin laittaisin (tarkoitus siis oli laittaa kaikki samoin päin). Onneksi olit tarkkana. :D

Palaillaan ehkä jo tänään, riippuen, kuinka hyvin illasta saa kirjoitettua. <3

»Life is strange sometimes, wouldn't you say?»