Kirjoittaja Aihe: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione  (Luettu 412 kertaa)

Nevilla

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 5 180
 • Phantom Thief of Hearts
 Nimi: Vismutin kolme käyttötarkoitusta
Ikäraja: S
Fandom: Harry Potter
Paritus: Neville/Hermione
Tyylilaji: lempeyttä, kärsivällisyyttä ja aavistus alkemiaa
Vastuuvapautus: Harry Potterit ovat J. K. Rowlingin luomus, minä vain lainaan hahmoja omaksi ja muiden iloksi. :)
Yhteenveto: "Minäkin kuulen nyt metallit", Hermione sopersi. "Mutta en kykene enää taikomaan."
Haasteet: FF100 (071. Rikki), FinFanFun1000 (158.   Vismutti), Ficlet300 (217.   Suru).

K/H: Huhhuh, kylläpä näitä tekstejä nyt syntyy! Tätä oli erityisen hauska kirjoittaa, kun jotenkin kaikki vaan rullasi ja kokonaisuus syntyi. Toivottavasti nimi ei pelottele kaikkia pois, koska onhan se vähän hassu. :D


Vismutin kolme käyttötarkoitustaensimmäinen käyttötarkoitus: lääkintä

Vuosia myöhemmin, kun heidän tiensä sodan jälkeen taas kohtasivat, Hermione oli alkemistiopiskelija, jonka hiukset olivat aina takussa ja mekot täynnä pieniä paikkoja. Myöhemmin Neville oppi, että niiden pienet reiät syntyivät syövyttävien aineiden parissa tehdyistä kokeista.

"Olisit varovaisempi", Neville huomautti kerran, kun siveli omatekoista yrttisalvaa Hermionen kämmenten palorokkoihin. Tyttö huokaisi ja pudisti päätään.

"Haluaisinkin olla, mutta alkemiassa ei ole kyse vain analyyttisistä lähestymistavoista ja oikeista sekoitussuhteista. Kalkaros oli oikeassa, kun aikoinaan puhui taikajuomista intohimona. Ne vaativat omistautumista, rohkeutta ja heittäytymistä. Älyn ja teoriatiedon lisäksi vaaditaan vaistoa, enkä minä ole syntynyt sen kanssa kuten jotkut. Metallit eivät laula minulle."

"Eikö sinun sitten kannattaisi..." Neville ei uskaltanut lopettaa lausettaan, mutta Hermione ymmärsi silti.

"Ei. Se olisi luovuttamista, enkä minä ole koskaan ollut kovin hyvä luovuttamaan", tyttö hymyili. "Sitä paitsi alkemia kiehtoo minua tavattomasti! Se on taikuuden sarallakin niin tuntematon tutkimusala, jonka säännöt ja lainalaisuudet muuttuvat jatkuvasti. Siinä riittää loputtomasti opittavaa ja ymmärrettävää!"

Neville näki, kuinka haaste veti Hermionea puoleensa magneetin tavoin, eikä yrittänytkään väittää tälle vastaan. Hän alkoi kuitenkin valmistaa palovammasalvaa varastoon ja lähettää sitä pöllöpostilla Hermionelle kerran viikossa.toinen käyttötarkoitus: tulipalojen sammuttaminen

Alkemia on epävakaata ja villiä. Silloinkin, kun jokin onnistuu, saattaa vaihtokaupassa menettää jotakin.

Kun Neville löysi Hermionen pienen yksiönsä eteisestä eräänä syyskuisena iltana, menetys oli luettavissa nuoren naisen tummista silmistä ja tämän poskien kyynelvanoista.

"Minäkin kuulen nyt metallit", Hermione sopersi. "Mutta en kykene enää taikomaan."

Suru oli rovio, joka uhkasi syödä tieltään kaiken: Hermionen ihmissuhteet, tutkimuksen, elämänhalun. Se raapi ovia tytön jäljessä päästäkseen sisään ja murisi tämän ajatusten laitamilla, jos aurinko yritti pilkahtaa esiin. Hermionen taikuus sykki edelleen vahvana hänen sisällään, mutta sitä ei voinut maanitella ulos, ei kiteyttää loitsuihin tai ilmiintymiseen.

Neville keitti yrttiteetä ja pistäytyi kylässä milloin mistäkin syystä. Toi maustekasveja, joista Hermione piti: basilikaa, rosmariinia, tilliä. Luki surkkitutkimuksesta ja siitä, miten taikakasveja oli hyödynnetty taikuuden herättelemisessä. Etsi ja pohti, kyseli ja keskusteli, tunsi olonsa voimattomaksi ja toivottomaksi ja meni lopulta aina silloin päättäväisesti nukkumaan, koska vatvominen vain pahensi asioita.

Hiljalleen yrttitee, aika ja lempeys saivat rovion talttumaan ja muuttumaan tuhkan alla kyteväksi hiillokseksi, mutta suru ei silti täysin sammunut. Tietenkään.kolmas käyttötarkoitus: katalyytti

Hermionen hiukset olivat edelleen takussa ja suupielten juonteet aiempaa syvemmät. Hän vieraili miltei päivittäin, takertui tuttuun ja turvalliseen kuin hukkuva, mutta Neville ei sanonut asiasta mitään, moittinut tai tivannut. Oli vain.

"Sinä olet aina niin pehmeä ja lempeä", Hermione totesi lopulta syyttävästi. Oli toukokuu ja maailma heräili, venytteli ja versoi.

"Mm-mm", Neville hymähti vastaukseksi ja hämmensi soppakattilaa. Hän keitti kasvissosekeittoa jästireseptillä, jonka oli oppinut ystävältään.

"Yrität aina antaa kaikille sen, mitä he haluavat. Annat ja annat ja annat ja..."

"Pelkäätkö, että kulun siitä loppuun?" Neville kysyi kääntämättä katsettaan kattilasta.

"Entäpä jos niin käykin? Että et osaa vetää rajoja?"

"Onko tässä kyse minun rajoistani? Vaiko sinun?" Neville kysyi hyvin hiljaa. "Pelkäätkö kysyä?"

Hermione puri huultaan eikä vastannut mitään vielä silloin. Kesä ehti kasvaa pitkälle ja pudottaa jo ensimmäiset terälehtensä, ennen kuin tyttö eräänä iltana istui Nevillen kanssa parvekkeella ja kuunteli tämän hiljaista hymyä ja tajusi, että hänen taikuutensa kehräsi sille kuin metalleille.

and no answer will be heard
to the question no one asks

zilah

 • Sydänten kapteeni
 • ***
 • Viestejä: 337
 • "Olet tullut laivaan, luumuseni?"
  • Zilahin Kirjasto
Vs: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione
« Vastaus #1 : 04.06.2019 23:06:24 »
Minut veti tämän ficin puoleen kiinnostava otsikko, ja minkä helmen löysinkään!

Luen nykyisin todella vähän HP- ficcejä ja ehkä siksikin olen niiden vähien suhteen entistäkin nirsompi, mutta tätä tarinaa rakastin! <3 Kumpikin hahmoista oli todella IC, Hermione palavassa tiedonhalussaan ja Neville hiljaisena ja vaatimattomana taustalla, mutta järkkymätön tuki Hermionelle. Paljolti tästä syystä Neville on aina ollut yksi suosikkihahmojani ja jollakin tapaa Hermionekin oli vähemmän ärsyttävä kuin normaalisti.

Lainaus
Hermione puri huultaan eikä vastannut mitään vielä silloin. Kesä ehti kasvaa pitkälle ja pudottaa jo ensimmäiset terälehtensä, ennen kuin tyttö eräänä iltana istui Nevillen kanssa parvekkeella ja kuunteli tämän hiljaista hymyä ja tajusi, että hänen taikuutensa kehräsi sille kuin metalleille.

Voi ihanuus! Kaunis lopetus hienolle tekstille! Kiitos todella paljon tästä, se piristi muuten niin ankeaa iltaani kesäflunssan kourissa. <3


zilah


flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 7 629
 • Folie à deux
Vs: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione
« Vastaus #2 : 05.06.2019 15:43:33 »
Lainaus
Toivottavasti nimi ei pelottele kaikkia pois, koska onhan se vähän hassu. :D
Mut tämä otsikko päinvastoin sai klikkaamaan tekstiä, varsinkin kun huomasin että tää on sun kirjoittama koska oon tykännyt sun teksteistä aiemminkin. Mitä oudompi ja kummastuttavampi otsikko, sitä enemmän mua kiinnostaa katsoa mitä sen takaa löytyy. Tykkäsin siitä, miten otsikko antoi aiheen, joka kantoi koko tekstiä eteenpäin.

Hermione tuntui tässä erityisen uskottavalta. Ja toki myös Neville kasvitieteineen. Hermionessa hänen periksiantamattomuutensa, mielenkiintonsa uuden oppimiseen ja itsensä haastamiseen, kaikki tuo mikä tuli esille ensimmäisessä pätkässä, jotenkin se vaan tuntui loksahtavan tosi hyvin siihen millaiseksi tämän hahmon koen. Hermione/Neville on musta parituksena myös kiinnostava, koska jollakin tasolla se musta käy niin paljon järkeen, ja tykkäsin siitä miten olit sen tässä toteuttanut. Tämä oli lyhyeksi tekstiksi yllättävän vivahteikas, ja se olikin mun lemppariasia tässä. Se kuinka vaihteleva tunnelma tässä oli ja kuinka teksti heitteli lukijan tunteita ihan laidasta laitaan. Ensimmäinen osa tuntui rauhalliselta, toinen epätoivoiselta ja surulliselta, kolmas toiveikkaalta ja lupaukselta onnellisuudesta. Tosi kokonaisvaltainen ja kiva lukukokemus oli. Kirjoitat kaunista tekstiä, tämä oli kivan tunnelmallinen ja sellainen, että tässä oli paljon tilaa lukijalle myös tehdä omia tulkintoja ja oivalluksia. Kiitos tästä! :)

by Sokerisiipi

Nevilla

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 5 180
 • Phantom Thief of Hearts
Vs: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione
« Vastaus #3 : 06.06.2019 12:00:17 »
Kiitos kommenteistanne, zilah ja flawless! ♥ Ilahduttivat tosi paljon!

zilah: Hauskaa, että otsikko oli mielestäsi vetävä, koska minua se tosiaan arvelutti. Ilahduin myös siitä, että hahmot tuntuivat omilta itseiltään, koska toisinaan musta tuntuu, että kaikkien Nevillestä kirjoitettujen tekstien jälkeen headcanon kuorruttaa hahmoa niin vahvasti, ettei alkuperäinen aina näy sieltä alta. ^^; Lopetuksen kanssa tuskailin myös tovin, joten ihanaa, että pidit siitäkin!

flawless: Oi, kiva kuulla, että oot tykännyt myös aiemmista teksteistä! Musta toi lähestymistapa tekstien lukemiseen on myös hieno - tulee ainakin luettua varmasti erilaisia tekstejä! Koen myös itse oloni usein luontevimmaksi juuri lyhyissä teksteissä - en ihan tiedä miksi, mutta kaipa mun ilmaisu on aika tiivistä ja yritän kertoa vähillä sanoilla paljon - joten jes, mahtavaa jos se toimi tässä! Hyvä myös, että Hermione tuntui Hermionelta, koska musta hän(kin) on kirjoissa sen verran monipuolinen hahmo, ettei tytöstä ole aina helppo kirjoittaa.

and no answer will be heard
to the question no one asks

Crysted

 • Queen of dead plants
 • ***
 • Viestejä: 3 036
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione
« Vastaus #4 : 06.06.2019 14:57:45 »
Kommiksesta heip, kekseliäs aihe, vismuttiin kun ei törmääkään ihan kovin usein :D Ensin ajattelin, että se on juoma, mutta näköjään ei olekaan ihan juotavaa sorttia :D

Alkemia on Pottereissa kovin sivuutettu aine, mutta mun mielestä se sopii hyvin Hermionelle, joten on kiva, että hän on alkemianopiskelija. Hän on ihanan omistunut opiskeluilleen ja tuo Metallit eivät laula minulle on tosi nätisti sanottu. Eikä hän tosiaan ole luovuttajatyyppiä ja Neville tietää, ettei kannatta väittää vastaan vaan valmistaa paljon palovammasalvaa :D

Voi, Hermione uhrasi itsestään niin paljon alkemialle, että hän menetti osaamisensa taikomiseen :( En ookkaan kauheesti törmännyt tälläseen, että loitsut ei suostu toimimaan, vaikka aiemmin on osannut loitsuja, mutta kaipa se on ihan mahdollista, jos ei oo pitkään aikaan loitsinut vaan keskittyy vaan yhteen asiaan (puhun niin kun taikominen ois ylipäätään mahdollista lol :D) Mutta aws, Neville tuo yrttejä ja keittää teet ja on tukena :) Neville on niin ihanan lämmin ihminen, varsinkin sun kirjottamana :)

Tykkäsin jostain syystä kauheasti, että Neville keitteli tuossa vikassa osassa keittoa rauhassa ja Hermione ja Neville keskustelivat noinkin syvästä asiasta noin vähäsanaisesti, juurikin varmaan siksi, että Hermionea pelotti kysyä. Ja Neville vastasi katse keitossa niin kuin hänelle asia olisi itsestäänselvyys, että Hermione on paikalla, eikä hän koskaan tunne oloaan niin kuin Hermione käyttäisi häntä hyväkseen tai mitään. Ja vielä tuo vika kappale, se on niin nätti ja täydellinen lopetus :)

Kiitos tästä, alan pikkuhiljaa jopa shippaamaan tätä paritusta :D
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

Ronen

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 371
Vs: Vismutin kolme käyttötarkoitusta, S, Neville/Hermione
« Vastaus #5 : 12.06.2019 01:31:59 »
Kommenttikampanjasta tervehdys täältäkin! Tykkään hurjan paljon nähdä, millaisia tulevaisuuksia porukka kehittää ficeissään kakkossukupolvelle, joten tässä maalailtu kuva etenkin Hermionen jatkosta Tylypahkan jälkeen vetosi ottamaan tämän luvun alle.

Tykkäsin tässä erityisesti siitä, miten vismutti alkuaineena sitoo hyvin yhteen alkemiateeman ja tekstin etenemisen, vaikkei itsessään esiinnykään tekstissä. Tajusin nyt vihdoin tekstiä uudelleen ajatuksella lukiessani, että olet tietysti tarkoittanut Nevillen Hermionen vismutiksi: alkuun hoitamaan alkemiasta tulleita vammoja (aivan ihana ja tosi hyvin Nevillen kasvikiinnostukseen sopiva juttu - totta kai hän sitten tietäisi, mistä yrteistä on eniten apua), sitten hillitsemään sitä kaaosta, minkä Hermione melkein pakkomielteisyyteen taipuvassa määrätietoisuudessaan itselleen aiheuttaa, ja lopulta kannustamaan tyttöä kohtaamaan tunteensä ja hänet. Söpöä!

Nevillestä jatkaakseni, tykkäsin siitä, miten yrtit ja kasvit ovat tässä niin läsnä. Ekassa osassa salvassa, tokassa teessä ja kolmannessa keitossa (okei, kasviksina eli vähän eri muodossa, mutta joka tapauksessa jotenkuten :p). Neville on tässä niin ihanan lempeä ja ymmärtäväinen Hermionea kohtaan, mikä kyllä kaikkiaan kuvaa kaksikon dynaamiikkaa niin kirjoissa kuin (pääasiassa varmaan sun teksteistä muodostuneessa :D) headcanonissa. Hermionesta haluan kompata flawlessia, joka onkin yllä jo maininnut periksiantamattomuuden ja raivokkaan, koskaan tyytymättömän tiedonjanon - niissä olet osunut täysin nappiin.

Kielellisesti tässä oli paljon tosi nättejä kuvallisia ilmaisuja, joista omaksi suosikikseni taisi nousta "Kesä ehti kasvaa pitkälle ja pudottaa jo ensimmäiset terälehtensä". Tämän kaltaiset ilmaukset tekevät tekstistä elävän, hengittävän, laulavan - samalla tavalla kuin metallit Hermionelle. :)

Kiitokset, tämä oli ihana teksti tähän kesäiltaan/yöhön <3
the memories fade
like looking through a fogged mirror

ava by sokerisiipi